![]() |
Citat:
Din nou, argument circular. Repet: eu nu neg că există aceste diferențe de adaptare regională ci că ele nu puteau să apară în mod natural. |
Asta numai pentru ca tu iti imaginezi salturi uriase, evolutia face pasi mici, invizibili de la o generatie la alta.
Iti dau un exemplu. Tu stii ca roscatele dispar? Asta se intampla deoarece alelele responsabile pt. aceasta variatie trebuie sa exista la ambii parinti, pentru ca respectivul copil sa iasa roscat. Din pacate oamenii cu par rosu sunt pe cale de disparitie dar asta nu inseamna ca de maine nu au sa mai existe roscati ci ca in timp, probabilitatea sa gasesti 2 parteneri care sa posede aceste alele devine din ce in ce mai mica. Acelasi lucru se intampla si cu blondele sau cu cei cu ochi albastrii si verzi. Exact asa se intampla si cu moliile cu limba mai scurta, sau cu cei care sufereau de intoleranta la lactoza in societati care se bazau pe pastorit. Nu au disparut imediat ci intr-o perioada mai mica sau mai mare de timp, fie ca au murit inainte sa aiba urmasi, fie au gasit parteneri care aveau mutatia iar urmasii au mostenit-o. |
Citat:
|
Citat:
Moliile cu limba destul de lunga incat sa ajunga la nectar au supravietuit, celelalte au murit. Automat urmatoarele generatii de molii au avut limbi mai lungi. Așa cum ți-am spus, moliile cu limba scurtă nu aveau de ce să dispară, așa cum nu au dispărut de milioane de ani atâtea specii care erau mai puțin adaptate la mediu. Teoria evoluției este wishful thinking. Voi vedeți dovezile unei aparente evoluții, pentru că Dumnezeu a creat în mod deliberat această aparență. dar într-o teoretică lume pur naturală lucrurile nu ar fi decurs așa cum vreți voi, ci speciile s-ar fi conservat în formele arhaice milioane de ani. Asta presupunând că ar fi apărut din senin. Iar oamenii nu dispar datorită intoleranței la lactoză. Să crezi asemenea basme e halucinant. Teoria evoluției e un mare mit care înșeală oamenii fără gândire logică, înșelați de aparențe. Și ca și la alți indivizi cu înclinații delirante, apar tendințe de a-și justifica credințele, în loc de a și le pune sub semnul întrebării. Trebuie să luați în calcul existența lui Dumnezeu în mod științific, așa cum luați în calcul diverse teorii înainte de a le verifica. Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Copiii respectivi nu au explodat, ci au murit din cauza faptului ca laptele le producea diaree. Citat:
Aceste lucruri sunt documentate de genetica, de asemenea daca te numeri printre cei cu intoleranta la lactoza poti sa incerci sa bei o cana cu lapte si sa astepti sa vezi ce se intampla. Mai empiric de atat nu ai cum sa verifici. |
Citat:
|
Citat:
Îți repet că moliile cu limba scurtă nu aveau de ce să dispară. Asta vrei tu, dar logica ne arată că dezavantajele nu duc la dispariția unor categorii. Poți observa asta și în cazul societății umane, unde categoriile dezavantajate nu dispar. Citat:
Citat:
Citat:
Până atunci, citește această pagină: http://creation.com/mutations-are-evolutions-end Konijiro, același îndemn și pentru tine. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Printre simptome se numara diareea, greata, balonarea. Daca ai copii ar trebui sa stii cat de periculoasa este diareea la un sugar. Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
In viziunea ta, lucrurile arata asta: mutatie benefica = total imposibila, deci supranaturala, deci dzeu exista mutatie distructiva = perfect probabila, dar fara implicarea lui dzeu (ca el, stim bine, nu e implicat in nimic rau) Acum mai trebuie sa si produci dovezile pentru existenta zeului respectiv in spatele mutatiilor alora, si ai rezolvat. Si mai trebuie sa ne si explici de ce mutatiile benefice, desi intelese si explicate de stiinta, sunt "supranaturale". |
Citat:
Azil pt molii cu limba scurta :24: Imaginea asta am avut-o si eu in fata ochilor si pentru prima oara pe ziua de azi am ras. Merci Traditie1 ! |
Citat:
Nu am vazut niciodata un om care a mers atat de departe in a crea rationalizari atat de alambicate, doar pentru a naviga cu succes printre zecile de disonante cognitive pe care navigarea pe acest forum le produce. |
Va amintsc ca topicul este: "Campania "stop indoctrinarii religioase in scoli!"
Pe multe din ultimele pagini discutia este off-topic. Sa revenim la topic! |
Citat:
Si o planta cum poate sa se specializeze? ca nu are constiinta, nu are vointa sau scop, iar mutatiile sunt aleatoare. O floare are nevoie sa fie polenizata ca altfel dispare, nu se poate "specializa" pe riscul propriu, daca nu mai era nicio molie, murea si planta. Foarte bine ca dai mai multe exemple de aceste plante, ca sunt multe dovezi impotriva acestui sistem aleator. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Orhideea de care vorbea Zergu "orhideea stea" are numele stiintific Angraecum sesquipedale. Ea este orhideea pentru care a fost "prezisa" existenta unui polenizator si anume molia Xanthopan morganii praedicta. Si eu si zergu vorbeam de aceeasi orhidee, dar sunt zeci de cazuri de coevolutie daca vrei sa le studiezi. Te intereseaza cum anume a evoluat floarea si de ce asa? pai exista o explicatie. 1. orhideea nu era de la inceput atat de alungita, moliile "normale" adica cele cu proboscisul de o lungme medie se puteau hrani cu nectarul ei dar nu o fertilizau din cauza faptului ca staminele orhideei sunt sus langa petale, iar capul moliei nu atingea aceste stamine. Chestia asta nu e deloc in avantajul plantei, planta consuma energie pentru a produce nectar, dar nu o face pe gratis, ci are nevoie de un polenizator care sa-i duca polenul la o alta floare. 2. Orhideele care aveau o lungime suficient de mare incat capul moliei sa culeaga polenul au supravietuit, celelalte nu au putut poleniza si deci nu si-au transmis caracteristicile. 3 Molia a devenit polenizatorul perfect dar nu mai ajungea cu proboscisul sa culeaga destul nectar. Moliile respective nu polenizeaza de placere orhideele, o fac de foame. 4. acele molii care aveau un proboscis destul de lung incat sa culeaga mai mult nectar au fost favorizate, s-au inmultit si au transmis caracteristicile mai departe. cele care aveau un proboscis mai scurt au disparut. 5. Acum incepe cursa :10: Orhideele "scurte" produceau hrana dar nu se puteau reproduce. 6. ..... si asa mai departe, cursa continua pana cand din punct de vedere al consumului de energie nu mai este rentabila. Atunci se ajunge la un oarecare echilibru. Acum ne putem concentra asupra inutilitatii studiului religiei in scoli :4: |
Citat:
http://sclavii.blogspot.com/2011/02/...imp-liber.html După cum am spus, există niște limite și depind de factori externi. Când se ajunge la ele, se ajunge la echilibru. |
De acord
Sunt de acord cu aceasta campanie. Cred ca nu este cazul sa le prezentam copiilor faptul ca pot sa nu faca nimic toata viata, dar daca se roaga continuu vor ajunge in Rai (??) chiar daca au trait degeaba. Cred ca e mai bine sa invete regulile sociale si respectul fata de lege decat sa creada ca-i iarta mos craciun pentru cine stie ce greseli. decat sa-i invatam ce este umilinta si statul pe coji de nuca pentru ca au avut nu stiu ce ganduri nepotrivite mai bine ii invatam ce inseamna respectul de sine.
|
Mona, ți-am răspuns la mesaj pe acest topic, pentru a nu mai continua cu off-topicul aici.
|
Citat:
|
Intreaba pe topicul despre evolutionism si am sa-ti raspund, aici suntem off topic.
|
Demonstratia am dat-o la celalalt topic, dovada ca nu exista teoria evolutionista:
Daca azi ar fi fost specii intermediare sau chiar specii care sunt pe cale de progres, ar trebui sa avem diferiti indivizi in stadii diferite de dezvoltare. Dar toate exemplarele dintr-o rasa sunt exact la fel, nicio modificare de al un individ la altul. Bineintele, afara de micile diferente existente intre indivizi. La fel la toate speciile. Ca de acum cateva milioane de ani de cand se presupune ca a aparut specia respectiva nu ar fi putut sa se dezvolte toti indivizii la fel, fara nicio deosebire. Ar fi trebuit sa apara unele mici modificari macar la unii indivizi. Ca evolutionistii spun ca nu se pot observa modificari intr-un timp asa scurt, de cateva mii de ani de cand exista date. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 00:55:23. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.