![]() |
FlaviusM,
Regimul comunist a persecutat biserica. Deci a ucis si in numele ateismului. Sau ma rog, in numele propriei doctrine care era atee. |
Citat:
Regimul comunist a persecutat persoanele sau organizatiile care ii erau potrivnice si pe care le percepea ca fiind periculoase. BOR ca institutie nu a fost persecutata ci, dimpotriva, a fost privilegiata comparativ cu celelalte culte religioase. Biserica greco catolica a fost interzisa (de fapt, i s-a impus dizolvarea in cadrul BOR), iar BOR chiar si in ziua de azi (la peste 20 de ani de la caderea regimului comunist) refuza sa-i inapoieze proprietatile. Criteriul fundamental pentru comunisti nu a fost religia, ci obedienta fata de regim. Iar BOR a fost o institutie foarte obedienta cu statul comunist "ateu", a colaborat cu acesta la nivel institutional dar si personal, prin numarul foarte mare de preoti informatori ai securitatii. Ce parere ai, de exemplu, de afirmatia unui patriarh al BOR cum ca "Cristos este omul nou. Omul nou este omul sovietic. Prin urmare Cristos este sovietic"? |
Flavius, faci o confuzie.
In primul rand, eu nu ma refeream la BOR, ci la BO in general. In Rusia au fost ucisi milioane de crestini ortodocsi pentru credinta. In ce priveste BOR, au fost si la noi aproape trei mii de preoti care au fost inchisi sau ucisi in temnite. Bineinteles ca nu sunt de acord cu afirmatii absurde, de genul celei a patriarhului Iustinian Marina, ca din el era citatul. Dar asta nu inseamna ca biserica ortodoxa, pe asamblul ei, nu a suferit. Si cand spun biserica ortodoxa, ma refer la toate tarile comuniste, nu numai la Romania. |
Constat oricum ca suntem total in afara topicului.
|
Citat:
Preotii arestati au fost arestati din motive politice, nu pentru credinta. Majoritatea lor erau fosti legionari (sau simpatizanti legionari). Moartea a milioane de rusi a avut alte motive, nu religia acestora a dus la masurile luate de Stalin. |
Citat:
Citat:
care si-a facut bine treaba. |
Flavius,
Ce zici de citatul asta din Lenin, dintr-o scrisoare a sa adresata scriitorului Maxim Gorki : „Orice idee despre doamne-doamne, orice cochetărie cu doamne-doamne este o urîciune… Orice apărare sau îndreptățire a ideii de dumnezeu, chiar și cea mai subtilă și bineintenționată, este o îndreptățire a reacțiunii”. |
Citat:
Oricum, in general, liderii comunisti, indiferent de parerile lor personale, au privit religia si biserica foarte pragmatic. Intr-un fel au dorit scaderea influentei bisericii in viata oamenilor si priveau biserica ca pe o institutie oarecum ostila, loiala fostului regim. Dar, pe de alta parte, au privit cu ingaduinta biserica din momentul in care aceasta a acceptat sa colaboreze cu regimul, pentru ca, printr-o biserica colaborationista, aveau un mijloc in plus de control si supraveghere a populatiei. |
salut,bin000
Citat:
si conform topicului,pot spune ca saul a evoluat. |
Citat:
Sincer, ideea "omul se trage din maimuta" e cea mai puturoasa flatulenta mentala scosa vreodata de vandutii intelectuali eretici ai rasei spalacite, pardon, ai popoarelor germanice, cele istoriceste vadite ca fiind ca vocatie eretice si fara/contra lui Dumnezeu ... Pariez ca darwin a avut stramosi druzi, cu mitologia lor stupida si conspiratia lor criminala... |
Citat:
In legatura cu acel citat, este fals: http://www.forum-catolic.cnet.ro/vie...p=72192#p72192 |
Citat:
Scriitorul polonez Czeslaw Milosz spune acea fraza intr-o carte a sa, dar sunt cuvintele lui, incercand in mod eronat sa analizeze un mesaj al patriarhului, in care acesta vorbea de apostolatul social. Am dat acolo si mesajul intreg. E adevarat, au fost spuse si fraze de protocol de-a lungul comunismului, dar in toate tarile comuniste s-a intamplat asta, inclusiv in cele catolice. De exemplu BC din Polonia, mult laudata pentru pozitia anticomunista a trebuit la un moment dat sa aprobe politica statului si sa condamne un cardinal ce s-a impotrivit regimului comunist. |
Citat:
Plecand de la argumentul tau, cum ca nu trebuie sa primeasca inapoi proprietati pentru ca au ramas doar 10% din cati erau, ai fi de acord cu pierderea de catre BOR a unui numar de biserici in cazul in care ortodocsii n-ar mai fi majoritari? Sa zicem ca in 2070 vor fi in Romania 50% musulmani, sa inteleg ca n-ai avea nimic impotriva ca acestia sa preia 50% din bisericile ortodoxe pentru a le transforma in moschei, pe baza faptului ca sunt mai multi? bin000: La fel de bine se poate spune si asa: "Ideea este ca membrii Inchizitiei erau o specie de crestini ,filozofia lor de viata il includea pe Dumnezeu si astfel istoria a dovedit ce imbecili poate crea credinta in Dumnezeu." |
Citat:
|
Citat:
Adevarul e numai unul singur,clar si delimitat in granite precise, insa prostia si minciuna sunt infinite.Adica intr-un plan geometric adevarul e numai un punct iar restul celorlalte puncte sunt ne-adevaruri adica prostii si minciuni .Crestinismul e numai punctul ala precis iar ateismul e restul punctelor din planul respectiv,tocmai de aia exista un singur tip de crestin(cel care asculta de Dumnezeu,nu cel care se lauda cu Dumnezeu) si o infinitate de specii de atei .Din infinitatea asta de specii de atei fac parte si toti crestinii care nu asculta de Dumnezeu. Esti ateu ,esti vinovat. PS:doar sfintii sunt crestini adevarati ,toti ceilalti sunt atei inghetati in proiect (ca alte richard_d ,FlaviusM ,etc.)si atei in tranzitie spre crestini autentici(ca mine si altii..) |
salut,theodor_de_mopsuestia
Citat:
|
Citat:
Dumnezeu ne-a dat in dar o viata si aceasta minunata lume in care traim, este un pacat sa o traiesti in intuneric. Sper sincer sa iti revizuiesti sursele de informatie, sa te documentezi si sa purtam si altfel de discutii pe acest forum, fara jigniri, acuze si alte atacuri la persoana. |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
In orice caz, biblia e plina de tot felul de porunci "divine", una mai violenta decat alta. Trebuie si ele respectate pentru a fi "crestini adevarati"? Si de ce nu le pomenesti niciodata si pe astea, nu numai pe cele care dau bine (adica "nu ucide", "nu fura", etc)? Legat de sfinti: daca ei sunt singurii crestini adevarati, cei care au respectat cu strictete poruncile lui Dumnezeu, ce ne facem cu sfintii precum Constantin cel Mare sau Stefan cel Mare? Pai astia doi, de-a lungul vietii lor, au incalcat toate perceptele crestine (au ucis, au persecutat, au avut o morala personala super lejera, etc). La ei poruncile sunt mai putin obligatorii? |
Citat:
Da, e tactica "foarte clasica": 21. Nu oricine Imi zice: Doamne, Doamne, va intra in imparatia cerurilor, ci cel ce face voia Tatalui Meu Celui din ceruri. 22. Multi Imi vor zice in ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu in numele Tau am proorocit si nu in numele Tau am scos demoni si nu in numele Tau minuni multe am facut? 23. Si atunci voi marturisi lor: Niciodata nu v-am cunoscut pe voi. Departati-va de la Mine cei ce lucrati faradelegea. Citat:
Citat:
Citeste si intelege ,daca vrei,ca nu-i obligatoriu:...ca n-am venit sa chem pe drepti, ci pe pacatosi la pocainta...(Matei 9,13) |
bin000:
Intrebarile aberante pe care le pui legat de Stefan cel Mare imi dovedesc ca nu ai nici un raspuns coerent la ce te-am intrebat. De curiozitate, stii macar cat de cat ceva despre activitatea celor doi conducatori pe care i-am amintit? Banuiesc ca ai citit Biblia, deci sigur stii mult mai bine decat mine atrocitatile comise de Dumnezeu (Sodoma si Gomora, potopul, pedepsele impotriva egiptenilor, etc, etc). Exista nenumarate exemple de cazuri in care Dumnezeu propovaduieste sclavia, crimele de razboi, pedepsele brutale, violul. Chiar crezi ca are rost sa dau copy-paste aici pagini intregi cand poti citi singur in biblie? Oricum, cateva citate scurte din Isus Cristos: Matei 10,21: “Va da frate pe frate la moarte si tata pe fiu si se vor scula copiii impotriva parintilor si-i vor ucide.” Matei 10,34: ” Nu socotiti ca am venit sa aduc pace pe pamant; n-am venit sa aduc pace, ci sabie.” Matei 10, 35: “Caci am venit sa despart pe fiu de tatal sau, pe fiica de mama sa, pe nora de soacra sa.” Matei 10, 36: “Si dusmanii omului (vor fi) casnicii lui“. Matei 10, 37: “Cel ce iubeste pe tata ori pe mama mai mult decat pe Mine nu este vrednic de Mine; cel ce iubeste pe fiu ori pe fiica mai mult decat pe Mine nu este vrednic de Mine.“ Matei (5:17) Să nu socotiți că am venit să stric Legea sau proorocii; n-am venit să stric, ci să împlinesc. 18. Căci adevărat zic vouă: Înainte de a trece cerul și pământul, o iotă sau o cirtă din Lege nu va trece, până ce se vor face toate." Ultimele doua ca sa ne fie cat de cat clar ca Isus Cristos era intru totul de acord cu indicatiile din Vechiul Testament. In orice caz, eu nu pot pretinde ca stapanesc biblia, astea sunt doar cateva informatii pe care oricine le poate gasi la o cautare de 5 minute pe Internet. |
Citat:
Ateul se crede destept ,alege ce-i convine din Biblie si ignora ce nu-i convine . Aloooooo! Dumnezeul ala tiranic a spus ca nu exista moarte pentru om ci numai trupul moare si ca existenta va continua in alte dimensiuni ,decat astea tridimensionale ale acestui univers. Dupa ce raspunzi la asta luam fiecare verset pe care l-ai dat si iti arat de ce ateismul e ilogic si de rasul curcilor. |
Citat:
Oricum, daca vrei sa pleci de la ideea existentei vietii dupa moarte si a sufletului nemuritor, te rog intai sa-mi demonstrezi aceste lucruri. Fara aceasta demonstratie, speculatiile teologice si supra-interpretarea bibliei sunt aberante. |
Citat:
Citat:
Iar din faptul ca omul e nemuritor nu rezulta ca cei din Sodoma si Gomora ajung in rai. Ateii si logica,baba si mitraliera. Citat:
Citat:
Din doua ,una ori El este mincinos ,ori Flavius M este mincinos ,cine sa fie oare?Sau poate ai folosit presupunerea ascunsa ca TU STII MOTIVELE pentru care Dumnezeu a poruncit intr-o anumita situatie particulara asa ceva?Tu STII MOTIVELE lui Dumnezeu tot asa cum un bebelus "stie" motivele pentru care nenea doctoru' il inteapa ca o bestie salbatica in brat si ii face buba.Bebelusul(FlaviusM) se simte indreptatit sa-l judece pe doctor pentru ca el crede ca toata cunoasterea din lume e la nivelul mintii sale de bebelus care stie doar sa manance si sa faca in pampersi si numai ce cunoaste el ,ala e adevarul.Si adevarul lu' bebelusu e ca nenea doctoru e rau ca l-a ranit la brat cu tot felul de obiecte ascutite dar adevarul lu nenea doctoru' e altul ...http://www.freesmileys.org/smileys/s...aughing021.gif Sau poate FlaviusM e la nivelul copilului caruia i se spune de catre tatal lui sa nu umble la priza si cand il vede pe tatal lui ca umbla la priza il considera imoral ca spune la altii sa faca ce nu face el (Tatal umbla la priza din motive diferite decat acelea pentru care ar umbla copilul dar care copilul le interpreteaza ilogic egal-adica tatal foloseste priza pentru alimentarea unui aparat electrocasnic si stiind ce inseamna curentul,pe cand copilul foloseste priza ca "sa vada ce e aia" si fara sa stie pericolele ei) Ateii si logica ,baba si mitralieraaaaaaaaa!http://www.freesmileys.org/smileys/s...aughing025.gif |
bin000:
Despre Stefan cel Mare: conceptul de mantuire este unul pur speculativ, nimic nu poate fi judecat din aceasta perspectiva (cum ca actiunile unui om ar fi dus la "mantuirea unui numar de oameni). Dovedeste-mi intai existenta "mantuirii" daca vrei sa te bazezi pe asa ceva. In orice caz, cei care l-au declarat sfant pe Stefan cel Mare stiau cumva aceste informatii pe care mi le ceri mie? In momentul in care a fost sanctificat, s-a "depus la dosar" ceea ce pretinzi tu sa stiu, adica "repercursiunile peste timp ale activitatii lui ,cati s-au mantuit in bisericile construite de el si cu ajutorul preotilor sprijiniti de el"? Deci, exact cati oameni s-au "mantuit" in urma actiunilor lui? Din moment ce spui ca acest numar e obligatoriu de stiut pentru a discuta despre calitatile lui, atunci de asemenea era obligatoriu de stiut cand a fost declarat sfant. Privind lucrurile din perspectiva pe care o propui tu, poate rezulta ca un om poate fi oricat de ticalos, poate incalca oricate legi, poate ucide sau persecuta alti oameni, dar daca ajuta cumva biserica in procesul de "mantuire" a cat mai multor indivizi, atunci totul e ok. Senzationala moralitate, nu? Ca sa fie clar de la inceput: nu cred in adevarul povestilor cu Sodoma, potopul, etc. Le-am dat ca exemplu nu pentru ca as crede in ele, ci pentru ca tu mi-ai cerut astfel de exemple din biblie, ca atunci cand am dat ca exemplu o institutie reala, Inchizitia, n-ai fost multumit, ai spus ca aia nu erau crestini adevarati. Cand Dumnezeu este descris in biblie facand mult mai mult rau decat toti inchizitorii la un loc, pentru el gasesti justificari. Ti-am dat exemple de comportamente condamnabile ale lui Dumnezeu, asa cum sunt ele descrise in cartea "sfanta" in adevarul careia pretinzi ca tu crezi. Eu nu cred in adevarul povestilor din biblie si evident ca am nevoie de dovezi si pentru povestea cu Sodoma/Gomora si pentru existenta vietii dupa moarte. Nu cred ca nu realizezi si tu cat de gresita este comparatia pe care o faci intre Dumnezeu si un parinte/doctor. Rezultatele unui tratament, chiar daca initial dureros (ai dat ca exemplu o injectie) se pot vedea clar in timp si de-a lungul vietii omul acumuleaza suficienta experienta pentru a intelege beneficiile medicinei. In cazul pedepselor lui Dumnezeu lucrurile nu stau asa. El condamna oameni la moarte promitand ceva ce nu a fost niciodata dovedit ca real. Oricum, tot nu mi-ai adus nici un argument pentru existenta vietii dupa moarte, in lipsa carora tot ceea ce spui pentru mine nu este valabil. Poti sa speculezi cat vrei pe marginea presupuselor intentii ale lui Dumnezeu, cata vreme nu aduci nici o dovada in favoarea existentei lui, totul nu ramane decat vorbarie goala. Din nou: cum imi dovedesti ca exista Dumnezeu, viata dupa moarte, suflet nemuritor ce-si continua existenta intr-o alta dimensiune? Daca nu poti, chiar n-are sens sa discutam. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Asta e tare ! Si tu tragi concluzia din niste povesti ca Dumnezeu e tiran si a promovat violul si sclavia si a cerut uciderea unor oameni? Cum poate sa ceara un "personaj imaginar" uciderea unor oameni ? Tu crezi ca e posibil asta? http://www.freesmileys.org/smileys/s...aughing021.gif Citat:
Citat:
Credinta e o optiune personala individuala pe care forul interior al fiecaruia o accepta sau nu si va raspunde la un moment dat de ce a facut asa si nu altfel. Dovezi INAINTE sa crezi(in teoria x,y) ceri stiintei ,dar credintei ceri dovezi palpabile DUPA ce incepi sa crezi si sa te plasezi pe trasa indicata de Dumnezeu,aratandu-i respect lui Dumnezeu ,nu nesimtirea afisata de tine .N-oi fi tu mai destept decat Dumnezeu sa il verifici tu pe EL ,nu El pe tine. Nu esti tu cel care pune conditiile .Daca inca n-ai priceput asta. |
Citat:
dar poporul evreu avea nevoie de el pentru a-si justifica crimele, violurile, etc. |
bin000:
M-am lamurit, in afara de insulte si ironii chiar nu esti in stare sa aduci nici o dovada in favoarea a ceea ce sustii. In lipsa oricarei dovezi, vorbaria despre "credinta" nu este decat retorica sterila. Mai incearca, inca n-ai adus absolut nici un argument in favoarea existentei lui Dumnezeu, bineinteles, in afara de afirmatia ca tu asa crezi. De curiozitate, tu de ce crezi? Ai un motiv anume, ai studiat temeinic toate religiile si ai ales crestinismul in cunostinta de cauza sau pur si simplu s-a intamplat sa fii educat in spirit religios? |
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
salut,flaviusm
Citat:
|
Citat:
|
salut,flaviusm
Citat:
apropo,si io pot carcoti continuu. |
Citat:
Ce crime atat de ingrozitoare comisesera ei? Si pe langa asta, animalele omorate in respectivul cataclism ce vina aveau? Si ele erau "pacatoase"? |
FlaviusM: De ce va deranjeaza atat de mult credinta altora in Dumnezeu? Ce doriti d-voastra de la noi, de ce ati intrat pe acest site? Dmv. vedeti un Dumnezeu "tiranic si criminal", noi il vedem drept si ferm. Stati linistit, asa l-au vazut si altii, ca dmv., caci de aceea exista Marcionism. Pentru mine este evident ca nu intelegeti Evanghelia, alegeti niste intamplari trunchiate si ni le aruncati in fata, "cartiti continuu", vorba Codanei, in ce scop , numai dmv. stiti. Noi nu vrem sa va convingem de nimic pe dmv., insa vad ca dmv. insistati sa ne "deschideti ochii", insultandu-ne inteligenta.
|
Citat:
Problema ta impotriva lui Dumnezeu e de natura emotionala nu logica. .Justifica-mi logic ca raul din lume e incompatibil cu un Dumnezeu Atot-Bun. Am spus justificare logica, nu emotionala ca cea emotionala nu e justificare. Si ca sa-ti raspund la intrebarea ta , am crescut intr-o familie ortodoxa ,pe la 19 ani am abandonat-o si am cautat prin alte parti adevarul, prin religiile asiatice hinduism,yoga .Dupa cativa ani m-am lamurit si cu alea. Am mai "copilarit" o vreme ca ateist si cautarea s-a oprit ...de unde am plecat. Lipsa adevarului o simti cand esti departe de el si daca ai gustat o data din el esti ranit pe viata. Acum pot sa spun cu siguranta ca ortodoxia este Adevarul si are toate raspunsurile pe care le-am cautat . Am avut hopuri ,caderi,ridicari dar stiu ca asta e calea. Iar dovezi in favoarea existentei lui Dumnezeu sunt multe:din stiinta faptul ca universul are un inceput(asa cum scriu si analfabetii in Geneza,ca Adam si Eva au fost dovediti stiintific ,toti oamenii existenti la ora actuala pe pamant se trag doar din 2 persoane ,astea-s probe de laborator , etc.evolutionistii i-au despartit cu cateva mii de ani ca sa nu bata la ochi si sa se excluda ca ar fi vorba de Adam si Eva din Biblie O alta dovada in sprijinul lui Dumnezeu e argumentul ontologic ,adica tu cand judeci ceva ai scrisa pe tabla inimii o valoare de referinta obiectiva ,cum AR TREBUI sa fie o fapta ,o situatie la nivel moral.Tu cand zici ca Dumnezeu e imoral tu indirect postulezi existenta lui Dumnezeu care ti-a dat acea tabla de valori morale dar faci eroarea sa crezi ca ai Atot-stiinta de a analiza toate faptele si gandurile si consecintele faptelor tuturor oamenilor din trecut ,prezent si viitor ca sa poti delibera ca Dumnezeu a gresit.E cu neputinta asa ceva. O alta dovada e consistenta logica a ortodoxiei ,aveam multe intrebari ,la care mi-a raspuns LOGIC. Ar mai fi si alte dovezi personale ,dar nu pot sa le spun. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 18:01:43. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.