Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Ati sfatui un penticostal sa treaca la ortodoxie? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13129)

zzzzzz 25.08.2011 22:44:32

Citat:

În prealabil postat de Scotland The Brave (Post 393646)
Imi era teama ca veti spune asta.Asta daca ne referim la II Ioan.Pai daca Apostolul Ioan se refera acolo la la Maica Domnului atunci singura posibilitate este identificarea ei cu ,,Doamna".Atunci rezulta ca(folosesc Biblia BOR):are copii ai ei,Apostolul ii reaminteste Maicii Domnului porunca Fiului Ei(bizar).Sa spunem ca mergem pe interpretarea metaforica:Doamna este Maica Domnului si fii ei sunt credinciosii care o cinsteau/cinstesc.Atunci cine sunt: ,,fiii surorii tale celei alese"? Protestantii sau catolicii? :)

Ba chiar ii spune sa aiba grija sa nu ,,pierdeți ceea ce ați lucrat".Maica Domnului isi putea pierde mantuirea?Imposibil.Si mai grav, ii reaminteste ca: ,,Oricine se abate și nu rămâne în învățătura lui Hristos nu are pe Dumnezeu; cel ce rămâne în învățătura Lui, acela are și pe Tatăl și pe Fiul."Avea Maica Domnului nevoie sa-i reaminteasca cineva asta?Apostolul cel mai iubit ii tinea Maicii incredintate lui lectii despre invatatura Fiului?

Sunteti sigur ca la Maica Domnului se refera? Eu parca am auzit altceva cu privire la acesta epistola.Cica se strecurau unii numiti gnostici prin preajma.Verset cheie: ,,mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup".Cica comunitatea ioanina avea mari probleme cu ei.Si nu numai cu ei.

Eu iti zic ce stiu eu... Fiu al Maicii Domnului a fost si Ioan (Ioan 19:26)...

Scotland The Brave 25.08.2011 22:46:33

Citat:

În prealabil postat de zzzzzz (Post 393650)
Eu iti zic ce stiu eu... Fiu al Maicii Domnului a fost si Ioan (Ioan 19:26)...

Asta stiu si eu,dar el la altii se refera acolo,nu la el.In fine,multumesc pt precizari,daca asta stiti dvs nu am nici o problema cu asta.Va salut si va multumesc.

AlinB 26.08.2011 00:08:34

Citat:

În prealabil postat de Scotland The Brave (Post 393588)
-Petru!
-Da Doamne,porunceste!
-Ce mai face robul meu Scotianul?
-Este pe crestinortodox.ro Doamne..
-Nu se potoleste nu?Ce trebuia el sa faca?
-Doamne,cand a venit de la munca,trebuia sa-Ti multumeasca,sa se spele,sa manince ceva si sa-Ti multumeasca pentru asta,sa se odihneasca putin,apoi sa citesca Cuvantul Tau,sa mediteze la el,sa se roage la Tine ca sa-l inteleaga,sa le spuna celor mici despre Slava,Gloria si Dragostea Ta...
-Si el ce face?
-Pai e tot pe crestinortodox.ro..
-Si ce face el acolo?
-Doamne..le explica..
-Ce le explica apostolul Meu?
-Pai Doamne..le explica ce a inteles el din Cuvantul Tau.
-Asta le explica?Spune-mi Petru..de cate ori l-am salvat si iertat pana acum?
-In fiecare clipa a vietii lui de oaie ratacita Doamne.
-Si el ce a inteles din asta?
-Ca trebuie sa stea pe crestinortodox.
-Petru,du-te la el,ia-l de urechi,pune-l in genunchi,si da-i cu nuiaua pocaintei la palmele mandriei lui pana canta precum in Cantarea Anei.
-Doamne,fie-Ti mila de el,si da-i asta zi de zi pana intelege,ca asta-i mai tare de cap,din cauza vantului mai puternic din Scotia ii sta kiltul pe ochi si pe urechi si intelege mai greu.
-Petru,vezi ca mai sunt si altii ca el.Se stiu ei.Pune-i pe toti in smerenie,tacere,ascultare si fapta pentru ca va veni Ziua cand nu ii voi mai astepta.Le bat inca la usa.Dupa ce au spus si au facut le va fi masurata credinta.Pe Scotian sa-l pui in fundul clasei pe cojile de nuca ale tacerii.O sa chitaie el putin da o sa-i prinda bine.Sa nu vina Ziua Petru cand ii voi pune-n fata faptei tot ce a spus de dragul vorbei.

Doamne iarta-ma pentru ce am scris.Ma duc singur la colt.

Lasa ca Doamne Doamne intelege ca Scotianul mai are indoieli si doar nu o sa le verifice in turma lui unde toate oile behaie deja in acea nota indoielnica dar din pacate, fara sfintele indoieli.. :)

AlinB 26.08.2011 00:10:18

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 393596)
Ca să fim corecți domnu' Alin, Cel al adventiștilor nu i-a pus să țină Legea Veche, ci Legea Nouă - din care face parte integrantă și Decalogul. Iar acesta (Decalogul) să-l țină nu "pe sărite" (exemplu fără porunca a II-a și a IV-a), ci integral. Ba, mai mult decât integral... și în spirit nu doar în literă.

Da, așa ne-a învățat să nu uităm mila și credința, iar zeciuiala să n-o lăsăm nefăcută (Mat.23,23).

Ca să fim iar corecți, domnule Alin, i-a învățat (de fapt ne-a învățat pe toți, însă doar unii iau aminte) că există viața după moarte, însă nu există viață în timpul morții. După moarte urmează învierea și abia apoi viața [veșnică].

Stiu foarte bine ce impresii aveti voi ca scrie in Scriptura, ideea era simpla, la voi nu e El, este altul, ala care ar trebui scrisc nu cu majuscule ci cu subminuscule.. :)

Scotland The Brave 26.08.2011 01:27:59

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 393685)
Lasa ca Doamne Doamne intelege ca Scotianul mai are indoieli si doar nu o sa le verifice in turma lui unde toate oile behaie deja in acea nota indoielnica dar din pacate, fara sfintele indoieli.. :)

Lasa ma Aline,stie Pastorul care sunt ai lui.Unii s-au lepadat de 3 ori si altii erau prigonitori sau vamesi si tot ai Lui au fost pana la urma.Poate ne-o strecura si pe noi pe undeva pe la marginea Raiului,cine stie,am auzit,pe aici,pe la unii cu imaginatie bogata, ca nici acolo cica nu suntem toti egali,cica unii mai in fata si altii mai in spate.Cum prinde loc fiecare,ca la cinema din ce vad :) La caterinca si cafteala se face rapid coada,la partea duhovnicesca ramin bilete netaiate :) Si daca te mai iei de oitele alaturi de care behai eu,asa indoielnic si fara sfinte indoieli,sa stii ca te spun lu Jiji,tipu cu biserici ortodoxe si crucifix catolic-n poarta si ala stii cum este: pai bine ma Banele,care esti tu de Banel.. :)

osutafaraunu 26.08.2011 04:51:21

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 393688)
Stiu foarte bine ce impresii aveti voi ca scrie in Scriptura

Domnule Alin, nu e vorba de "impresii", ci de lucruri concrete. Nu degeaba ți-am dat în paranteze versetele biblice. Le-ai citit?

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 393688)
ideea era simpla, la voi nu e El, este altul, ala care ar trebui scrisc nu cu majuscule ci cu subminuscule.. :)

Asta e cu adevărat impresia matale :)

grasu77 26.08.2011 10:13:24

Citat:

În prealabil postat de delia31 (Post 393590)
Daca nu stii tu cum anume o cinsteau apostolii pe Maica Domnului, nu inseamna ca n-o faceau.

Ba, cred ca stiu cum o cinsteau Sfintii Apostoli pe Maica Domnului. Faptul ca nu au scris absolut nimic despre ea, in epistolele lor, spune multe. In mod cert, cultul Mariei nu exista pe vremea Sfintilor Apostoli. Acest cult a fost dezvoltat cateva secole mai tarziu.

Citat:

Parca ziceai ca nu mai citesti postarile mele.

Am citit doar cele cateva cuvinte ingrosate si subliniate.

Citat:

Te cred si eu, la cat sunt de incomode. Imi dai voie sa te mai incomodez un pic?

Sunt incomode din cauza problemelor tale, care nu-ti permit sa raspunzi omului la ce te-a intrebat si sa porti un dialog direct. Cum se vede si in postarea la care iti raspund, in loc sa explici atitudunea indiferenta a Sfintilor Apostoli (in epistolele lor) fata de Maica Domnului, schimbi subiectul si o iei bine pe aratura, facand din mine subiectul intrebarilor.

Totusi am sa-ti raspund. O voi face punctual si direct, asa cum ar trebui sa inveti sa faci si tu (daca poti).

Citat:

Nu stiu ce anume ai inteles tu in rezumat din tot mesajul lui Hristos, dar da-mi voie sa-ti pun si tie niste intrebari enervant de incomode pe care le-am mai pus pe aici.

Se vede, din nou, ca ai probleme. Vorbesti de mesajul lui Hristos, ca apoi (dupa cum se va vedea) sa-mi pui intrebari imaginare, fara nici o legatura cu vre-un mesaj a lui Hristos.

Citat:

Daca ai fi trait pe vremea apostolilor si ai fi fost un nou convertit la Biserica lui Hristos, crezi ca atunci cand te-ai fi dus la rugaciunea in comun, ai fi intalnit-o la Biserica si pe Maica Domnului?
Cu siguranta, mergea si Ea la Biserica nou infiintata.

Probabil as fi intalnit-o.

Citat:

De curiozitate te intreb: ai fi fost curios sa vorbesti cu Cea care L-a purtat in pantece pe Cel neincaput, sa o vezi si sa o cunosti pe Cea de la care Unul din Sfanta Treime si-a luat trup material?

Mi-ar fi facut placere sa o cunosc. Dar, nu pot spune ca as fi fost curios.

Citat:

Ai fi fost curios sa o cunosti si sa vorbesti cu Cea care purtandu-L in pantecele Ei pe Cel neincaput, s-a umplut de Duhul Sfant?

Idem, raspunsul anterior.

Citat:

Ai fi fost curios sa cunosti o asemenea faptura in care tot harul dumnezeirii S-a salasluit si care a ramas pe veci impregnata de mireasma de har a Celui pe care L-a purtat in Ea?

Nu am cum sa raspund la aceasta intrebare. Faci afirmatii care nu au acoperire in invataturile Mantuitorului si Sfintilor Apostoli.

Citat:

Ai fi fost curios sa cunosti si sa vorbesti cu o asemenea faptura careia i s-a intamplat o asemenea experienta de asa o magnitudine mega-cosmica: experienta de a-L purta in pantece pe Stapanul Universului si de a-L fi hranit, ingrijit, tinut in brate si de a-L fi leganat pe Unul din Treime ce tine tot Universul ?

Tot respectul pentru aceasta fiinta deosebita. Dar, atat. Nu as fi curios neaparat sa o cunosc. Eu am o credinta hristocentrica nu mariologica.

Citat:

Crezi ca ai fi simtit ceva neobisnuit in preajma acestei fapturi uimitor de smerita si discreta?

Da. As fi simtit nevoia sa meditez la taina evlaviei lui Dumnezeu. Cum a putut Dumnezeu Fiul sa coboare din slava Sa cereasca, in mocirla pamanteasca, plina de pacat.

Citat:

Probabil ca tu, cand ai un necaz, ii rogi pe prietenii de la adunarea ta sa se roage lui Hristos pt. tine.

Sigur.

Citat:

Dar daca ai fi trait in perioada apostolilor si ai fi frecventat Biserica unde se ruga si Maica Domnului si daca ai fi avut o problema, un necaz, o incercare, si mergand la Biserica sa te rogi, te-ai fi intalnit acolo pe viu cu aceasta faptura discreta, smerita si plina de har care e Maica Domnului, i-ai fi spus si Ei de necazul ce te apasa?

Daca as fi fost contemporan cu ea si as fi cunoscut-o, probabil i-as fi marturisit problemele mele.

Citat:

Ai fi rugat-o si pe Ea, ca atunci cand se roaga Fiului Ei, sa Il roage sa te ajute?

Cred ca da.

Citat:

Ai considera ca Maica Domnului e faptura cea mai intim legata de Dumnezeu,

Nu.

Citat:

ai considera ca rugaciunea Ei catre Hristos e cea mai puternica din Univers?

Nu.

Citat:

Dar dupa mutarea ei cu Trupul la Cer alaturi de Hristos, consideri ca ramane cea mai apropiata fiintial de Dumnezeu si in acealasi timp cea mai fierbinte rugatoare pentru oameni? (intrebare superflua pt. adventisti care o considera oale si ulcele pe aceasta faptura in care locuieste Duhul Sfant).

De unde ai scos-o pe asta cu mutatul ei la cer? Sfintii Apostoli, contemporani cu Maica Domnului, nu au spus asa ceva. Ar fi fost un eveniment prea important ca sa nu fie relatat de Sfintii Apostoli.

Citat:

Daca ai fi frecventat Biserica unde mergea si Maica Domnului, daca ai fi cunoscut-o in timpul vietii, ce ai fi facut dupa ce Hristos a luat-o la El? Ti-ai fi adus aminte de Ea, i-ai fi pus fotografia (daca ar fi existat aparate foto pe vremea aia) la loc de cinste? Ai fi aratat fotografia Ei si noilor convertiti? Le-ai fi spus si lor ca rugaciunea Ei catre Hristos e cea mai puternica?

Cine ti-a spus ca Hristos a luat-o la El? Repet: Sfintii Apostoli, contemporani cu Maica Domnului, nu au relatat asa ceva. Si era destul de important ca sa uite.

Citat:

Cand s-ar fi aniversat Bunavestirea sau Adormirea Ei, i-ai fi dedicat macar si Ei un cantec, ceva, in amintirea Celei care ni L-a nascut pe Unul din Treime?

Ceva nou. Voi aniversati moartea (adormirea) oamenilor? Eu nu.

Citat:

Banuiesc ca fratilor si surorilor de la adunarea ta le canti "La multi ani!" de ziua lor. Nu zic sa-i fi cantat si Maicii Domnului "La multi ani" cand ar fi fost aniversarea Ei, dar macar ceva acolo, un cantec de multumire si lauda, daca tot se roaga neincetat catre Fiul Ei pentru noi ? Daca toti ingerii, heruvimii si serafimii se minuneaza de aceasta faptura si-o canta neincetat in ceruri.

Ce bazaconii spui! Un lucru este cert: Maica Domnului a murit. Nu cant "la multi ani" celor despre care stiu ca au murit. Restul sunt inventii de ale tale, nesustinute de Sfintii Apostoli, impreuna traitori cu Maica Domnului.

Nu pot sa raspund la nascocirile tale.

Citat:

Ai fi facut asa ceva daca ai fi trait pe vremea apostolilor si ai fi cunoscut-o pe Maica Domnului? Merita din partea noastra macar atata cinste daca tot ni L-a nascut pe Unul din Treime si se roaga pt. noi?

Daca traiam pe vremea ei, i-as fi cantat.

Citat:

Cum consideri slujbele si rugaciunile de lauda si cantarile prin care credinciosii care cred in iubirea Ei, o roaga pe Maica Domnului sa se roage pentru noi?

Inchinare la o persoana care a murit si nu se spune ca a fost inviata.

Citat:

Daca totusi admiti ca Maica Domnului e in preajma lui Hristos, ce faci cand un frate de-al tau adventist te roaga sa te rogi pt. el, conform indemnului „rugati-va unii pt. altii”?

Totusi nu admit. Nu am absolut nici o relatare credibila despre asa ceva. Si ar fi avut cine sa relateze: Sfintii Apostoli.

Citat:

Poti fii tu impreuna rugator (intermediar, mijlocitor, „sa pui o pila”) la Hristos pt. fratele tau?
Daca da, cum asa?
Daca tu poti, atunci Maica Domnului de ce nu poate?

Eu pot pentru ca sunt viu. Despre Maica Domnului stiu ca a murit. Nu stiu daca a inviat. Iar mortii nu se roaga si nu au nici un fel de legatura cu Dumnezeu (o spune Scriptura).

Citat:

Dar tu, cand ai nevoie sa se roage cineva pt. tine, preferi sa apelezi la rugaciunea oricui din adunarea ta adventista dar nicidecum la Maica Domnului, nu?

Prefer sa apelez la rugaciunea cuiva viu, pe care-l vad in carne si oase.

Citat:

Ce sa intelegem de aici? Ca rugaciunea fratilor tai pt. tine e incomparabil mai puternica decat a Maicii Domnului, nu? Ca Hristos nici n-o baga in seama pe Maica Lui, in schimb, se grabeste sa-l asculte pe unul care o huleste pe Maica Lui?

Rugaciunea celor vii este mai puternica decat rugaciunea inexistenta a celor care au murit.

Citat:

Daca postarea mea iti sta ca un ghimpe in coasta si nu vei raspunde, don't worry, te inteleg.

Delia, eu am o credinta apostolica. Pe viitor, incearca sa pui intrebari care sa faca trimitere la invataturle Domnului Iisus Hristos si ale Sfintilor Sai Apostoli. Pastreaza pentru tine basmele.

P.S. Acum, cred ca merit si eu un raspuns la o intrebare: cum explici faptul ca Sfintii Apostoli nu o pomenesc pe Maica Domnului in epistolele lor, desi au fost contemporani cu ea? Mai adauga si faptul ca nici cartea Faptelor Apostolilor (scrisa de sf. evanghelist Luca) nu vorbeste despre Maica Domnului, in cele 28 de capitole (cu o mica exceptie - este amintita in Fapte 1:14, la un loc cu alte persoane). Cum explici acest fapt?

NeInocentiu 26.08.2011 10:28:19

Credeti ca Fecioara Maria se supara daca ne rugam doar lui Dumnezeu ?

Lavrentiu 26.08.2011 10:30:56

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 393751)
Delia, eu am o credinta apostolica. Pe viitor, incearca sa pui intrebari care sa faca trimitere la invataturle Domnului Iisus Hristos si ale Sfintilor Sai Apostoli. Pastreaza pentru tine basmele.

Ati mai afirmat si pe alt thread - pe care l-ati parasit fara sa raspundeti la ceea ce nu va convenea - ca dumneavoastra credeti conform Bibliei, adica invataturii apostolice.

Apoi, eu as zice ca, daca doriti asta, ar fi momentul sa intreprindeti cautarea - sa aflati Biserica primara, si apoi pe cursul istoriei sa cercetati - in mod efectiv - unde si cum s-a pastrat respectiva credinta. Daca sunteti sincer cu dumneavoastra, zic.

Lavrentiu 26.08.2011 10:32:44

Citat:

În prealabil postat de NeInocentiu (Post 393754)

Nu cred ca se supara, dar Hristos cu siguranta se supara pe cei care o necinstesc pe Mama Lui. Dar mi se pare ca cei care nu o cinstesc pe Maica Domnului (dupa chiar cuvintele ei - "iata de acum ma vor ferici toate neamurile") - au si deposedat-o pe Fecioara Maria de caracterul ei de Mama, pe care i l-a dat Stapanul Universului.

delia31 26.08.2011 12:48:40

Citat:

În prealabil postat de grasu77;393751 [U
Acum, cred ca merit si eu un raspuns la o intrebare[/u]: cum explici faptul ca Sfintii Apostoli nu o pomenesc pe Maica Domnului in epistolele lor, desi au fost contemporani cu ea? Mai adauga si faptul ca nici cartea Faptelor Apostolilor (scrisa de sf. evanghelist Luca) nu vorbeste despre Maica Domnului, in cele 28 de capitole (cu o mica exceptie - este amintita in Fapte 1:14, la un loc cu alte persoane). Cum explici acest fapt?

Intai de toate ai de admis ca nici Hristos, nici apostolii nu au terminat de spus tot ce era de spus. Hristos Insusi a zis: „inca multe mai am a va zice dar nu le puteti inca purta”.
Nici n-ar fi putut fi scrise toate pt. ca daca "s-ar fi scris, n-ar fi incaput in nici o carte".

Acele multe lucruri ramase nespuse, le-a spus si le-a aratat de-a lungul timpului, insa canonul biblic fiind deja scris, au fost consemnate in alte lucrari timp de 2000 de ani de traditie crestina.

Daca tu crezi ca poti arunca la cosul de gunoi al istoriei tot ce s-a intamplat ulterior scrierii Bibliei, daca voi, adventistii, contra tuturor, va permiteti sa credeti ca Maica Domnului e moarta, sunteti liberi s-o faceti.

Asta arata de fapt ca n-ati inteles esentialul misiunii lui Hristos: Hristos a desfiintat moartea (ca despartire a sufletului de Dumnezeu). MOARTEA NU MAI EXISTA PT. CEI CARE IL AU PE HRISTOS!

Moartea trupului e ALTCEVA decat moartea sufletului.
Dar am mai vorbit despre asta, singura cu peretii, pe alte topicuri, asa ca nu mai repet.

Daca tu nu stii ce s-a mai intamplat dupa ce s-au scris epistolele, esti liber sa-ti imaginezi ca nu s-a mai intamplat nimic si sa ramai cu sola scriptura.
Daca tu crezi ca Hristos a venit cu scopul de a se scrie o carte despre El, si nu de a infiinta o comunitate de oameni uniti intr-o relatie VIE, DINAMICA, in miscare, care sa transmita de la o generatie la alta tot ce insemana a vietui in duhul Lui, esti liber sa tii tot crestinismul "captiv" intr-o singura carte.

In fond, orice dialog cu cei care neaga in bloc toate scrierile crestine, e efectiv pierdere de vreme.

Noi credem si stim din scrierile Sf. Traditii (dupa ce s-a stabilit canonul biblic) ca Hristos a luat-o la El pe Maica Lui cu tot cu trupul din mormantul din Ierusalim.

Daca voi nu dati doi bani pe ele, n-aveti decat sa contestati chiar si marturiile arheologice de necontestat – existenta unei biserici crestine inchinate chiar Adormirii Maicii Domnului, pe valea paraului Chedron.

Daca te intereseaza raspunsul la intrebarea ta, cerceteza macar ce au consemnat istoricii sau du-te intr-un pelerinaj la Ierusalim si vei vedea mormantul gol al Maicii Domnului, in partea de nord a Gradiniii Ghetsimani, deasupra caruia, imparateasa Elena a zidit o Biserica inca din anul 337.
De atunci incoace, de 1700 de ani, biserica aceea e loc de pelerinaj pt. crestini, loc de rugaciune catre Maica Domnului si loc de tamaduiri miraculoase.

Dupa ce vei fi aflat, macar de curiozitate, ce spun lucrarile consemnate de Traditia crestina in legatura cu Adormirea Maicii Domnului si luarea Ei cu Trupul la cer, dupa ce vei fi simtit ambianta de har din jurul icoanelor Ei facatoare de minuni, vei putea in continuare sa negi, daca iti mai da mana, ceea ce doar voi negati din rea-vointa.

Pt. inceput, daca tot nu crezi ce zice Sf.Traditie, cauta macar in arhivele istoriei, momentul in care imparatul bizantin Marcian (450-457) si sotia sa Pulheria i-au cerut patriarhului Juvenal al Ierusalimului in anul 451, moastele Celei ce i-a dat trup de om lui Dumnezeu.
Iar patriarhul Juvenal i-a raspuns ca la trei zile dupa adormire, trupul Sfintei Fecioare a fost ridicat la cer, in Mormantul din Gradina Ghetsimani gasindu-se doar acoperamantul ei". (vezi "Euthymiaca historia”).
Acoperamantul Ei, impregnat de har se pastreaza de atunci in Constantinopol, unde de asemenea e loc de pelerinaj pt. toti crestinii de la apostoli incoace.

Inainte de a mai contesta 2000 de ani de intamplari minunate cu si despre Maica Domnului, verifica la fata locului ce-i cu Biserica aceea atat de veche de la mormantul Ei.
Si daca tot ai de verificat asta in situ, vezi, poate ajungi acolo chiar de Pastile Ortodox, cand Dumnezeu trimite Lumina Sfanta la mormantul lui Iisus. Doar de Pastile ortodox!
Dupa aceea, doar dupa aceea, daca mai poti, esti liber sa-ti reiei activitatea preferata: izbitul cu piciorul in tepusa.

La celelalte afirmatii rauvoitoare cum ca nu Maica Domnului e cea mai apropiata fiinta de Hristos, ca rugaciunea Ei e practic inexistenta de vreme ce Ea nu mai exista nicaieri, nu mai zic decat no comment.

E infricosator! Pretindeti cu tupeu ca puteti avea o relatie de iubire cu Hristos, in timp ce o huliti pe Maica Lui!
Cu adevarat Hristos astfel de credinciosi isi doreste, nu-i asa? Care neaga cuvintele Lui : cel ce crede in Mine, chiar de va muri, va fi Viu.
Cel ce crede in Hristos, are de pe acum viata vesnica in el fara pauze de somn, Cel ce crede in Hristos s-a mutat de la moarte la Viata.

Si voi o huliti tocmai pe Maica lui Hristos, spunand ca tocmai Ea e moarta, inconstiente si despartita de Cel ce da Viata
In timp ce diavolii sunt bine-mersi, cat se poate de constienti si de activi iar Maica Domnului e in totala neputinta!
Infricosatoare erezia adventista!!!

delia31 26.08.2011 13:18:45

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 393596)
Ca să fim iar corecți, domnule Alin, i-a învățat (de fapt ne-a învățat pe toți, însă doar unii iau aminte) că există viața după moarte, însă nu există viață în timpul morții. După moarte urmează învierea și abia apoi viața [veșnică].

Ca sa fim si mai corecti, domnu' Tricesimus, poate ne raspunzi candva la intrebarea pe care o tot eviti: cum se poate ca cel ce L-a primit pe Hristos in timpul vietii sa nu-L mai aiba pe Hristos imediat ce a murit si sa fie total inactiv spiritual, in timp ce diavolii sunt cat se poate de activi?

Hristosul in care credem noi, nu ne-a invatat aberatiile pe care voi pretindeti ca tot El v-a invatat.

Pe noi ne-a invatat paradoxul ca desi in aparenta putem fi vii cu trupul, in esenta, putem fi morti sufleteste, adica despartiti de El din cauza pacatului.

Si ca am face bine sa ne lasam inviati din moartea pacatului cat inca vietuim in trup, ca de ne prinde moartea trupului in starea asta, apoi, in starea asta vom fi pe vesnicie.

Si ne-a dat ca exemplu pe fiul risipitor care „mort era (desi toti puteau confirma ca traieste) si a inviat”. A inviat din moartea pacatului inainte de a fi murit cu trupul.
Tu ce intelegi din cuvintele: "Știu faptele tale, că ai nume, că trăiești, dar ești mort. Priveghează și întărește ce a mai rămas și era să moară" - Apocalipsa 3, 1-2.”

Asa ca succesiunea corecta e:
1.moarte provocata de pacat (desi inca suntem vii cu trupul, de fapt suntem morti)
2. invierea sufletului in timpul vietuirii aici si acum (prin metanoia, convertire, intoarcerea de la pacat)
3.moartea biologica a trupului
4.invierea trupului la Parusie si unirea cu sufletul.

In rastimpul (impropriu spus, pt. ca o sa fim in afara timpului) dintre moartea trupului si Parusie, sufletul se afla in starea in care l-a prins moartea: cu Hristos, adica viu / sau fara Hristos, adica terminat.
Voi sustineti altceva.

Te-am mai intrebat si nu mi-ai raspuns: Apostolul Pavel L-a primit pe Hristos in suflet in timpul vietii, deci sufletul lui Il avea pe Cel Viu cand l-a prins moartea. Pentru ce motiv, Hristos S-a retras din el si nu L-a primit imediat sa se bucure de El? Mai ales ca Pavel abia astepta si zicea ca „moartea e un castig” pt. el ?

Dar voi puteti crede ce vreti: pe Hristosul autentic care zice ca fiul risipitor a inviat cu sufletul inainte de a fi murit cu trupul, atunci cand s-a intors de la pacat sau puteti sa-l credeti pe hristosul adventist care confunda termenii intentionat ca sa-i faca pe pacatosi sa nu-si faca griji, ca nu exista iad vesnic imediat dupa moarte.

Daca ar fi cum pretindeti voi, ce ar avea de pierdut prin moarte un pacatos pe care oricum nu-l intereseaza sa fie cu Dumnezeu? Daca oricum dupa ce moare, se neantizeaza, nu simte nimic iar constiinta lui nu are nici o mustrare chinuitoare pe motiv ca fara trup viabil, informatia din constiinta nu poate exista. Ce bine de pacatosi, daca dupa moarte nu simt nimic!

AlinB 26.08.2011 13:55:07

Citat:

În prealabil postat de Lavrentiu (Post 393757)
Nu cred ca se supara, dar Hristos cu siguranta se supara pe cei care o necinstesc pe Mama Lui. Dar mi se pare ca cei care nu o cinstesc pe Maica Domnului (dupa chiar cuvintele ei - "iata de acum ma vor ferici toate neamurile") - au si deposedat-o pe Fecioara Maria de caracterul ei de Mama, pe care i l-a dat Stapanul Universului.

Pai care neamuri erau sa o fericeasca? Paganii?
Sigur ca nu, paganii chiar si sub aparente de crestini nu o pot cinsti.

AlinB 26.08.2011 13:56:44

Citat:

Stii tu..cine ajunge sa-L cunoasca pe Fiul nu o poate ignora nici pe Mama, daca o ignora arata ca de fapt nu prea L-a cunoscut..

AlinB 26.08.2011 14:01:13

Citat:

În prealabil postat de Scotland The Brave (Post 393706)
Lasa ma Aline,stie Pastorul care sunt ai lui.Unii s-au lepadat de 3 ori si altii erau prigonitori sau vamesi si tot ai Lui au fost pana la urma.Poate ne-o strecura si pe noi pe undeva pe la marginea Raiului,cine stie,am auzit,pe aici,pe la unii cu imaginatie bogata, ca nici acolo cica nu suntem toti egali,cica unii mai in fata si altii mai in spate.Cum prinde loc fiecare,ca la cinema din ce vad :) La caterinca si cafteala se face rapid coada,la partea duhovnicesca ramin bilete netaiate :) Si daca te mai iei de oitele alaturi de care behai eu,asa indoielnic si fara sfinte indoieli,sa stii ca te spun lu Jiji,tipu cu biserici ortodoxe si crucifix catolic-n poarta si ala stii cum este: pai bine ma Banele,care esti tu de Banel.. :)

Asta cu "poate" si "pana la urma" nu prea suna a certitudini iar pentru un protestat care de obicei e plin de ele, asta nu da bine..ca imagine dar cine stie poate o fi un inceput de ortodoxie.. :)

Si sa nu uitam ca aceea s-au pocait dupa dreapta masura..in protestantism nu prea se stie pe unde e aia, ti-am scris despre asta vreo doua postari pe topicul lui Mopsulet unde preaslava niscai eretici si matalutza protestai impotriva pozitiei par. Staniloaie, dar nu le bagasi in seama..

LaPetiteMoc 26.08.2011 14:17:27

Citat:

Se mahneste Dumnezeu in schimb ca nu dam cinstire Femeii Alese de EL prin care a intrupat Cuvantul!

Theodor_de_Mopsuestia 26.08.2011 14:34:06

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 393868)
Asta cu "poate" si "pana la urma" nu prea suna a certitudini iar pentru un protestat care de obicei e plin de ele, asta nu da bine..ca imagine dar cine stie poate o fi un inceput de ortodoxie.. :)

Si sa nu uitam ca aceea s-au pocait dupa dreapta masura..in protestantism nu prea se stie pe unde e aia, ti-am scris despre asta vreo doua postari pe topicul lui Mopsulet unde preaslava niscai eretici si matalutza protestai impotriva pozitiei par. Staniloaie, dar nu le bagasi in seama..

Esti de groaza, frate. Ce ai cu id-ul meu? "Mopsulet..."... Nu ma supar, nu am cinci ani, dar reactia TA mi se pare infantila. Nu imi amintesc sa fi zeflemisit numele de user al cuiva. Mi se pare aiurea. Aaa, sa polemizezi, asta deja e altceva. E ceva la alt nivel si deci cu alte cerinte. Alt orbital, alta energie.

grasu77 26.08.2011 17:52:58

Citat:

În prealabil postat de delia31 (Post 393818)
Intai de toate ai de admis ca nici Hristos, nici apostolii nu au terminat de spus tot ce era de spus. [/b]

Intai de toate, intrebarea era despre ceea ce au spus.

Repet intrebarea: cum explici faptul ca Sfintii Apostoli nu o pomenesc pe Maica Domnului in epistolele lor (21 la numar), desi au fost contemporani cu ea? Mai adauga si faptul ca nici cartea Faptelor Apostolilor (scrisa de sf. evanghelist Luca) nu vorbeste despre Maica Domnului, in cele 28 de capitole (cu o mica exceptie - este amintita in Fapte 1:14, la un loc cu alte persoane). Cum explici acest fapt?

P.S. Nu te dezminti. Te intreaba omul ceva si tu incepi sa turui vrute si nevrute, fara sa raspunzi la intrebare. Si asta in mod repetat. Nu crezi ca asemenea comportament este simptomatic?

NeInocentiu 26.08.2011 18:31:56

Citat:

În prealabil postat de LaPetiteMoc (Post 393875)
Se mahneste Dumnezeu in schimb ca nu dam cinstire Femeii Alese de EL prin care a intrupat Cuvantul!

Deci ma vor ferici = ma vor supravenera ?

ioanna 26.08.2011 18:39:42

Citat:

În prealabil postat de NeInocentiu (Post 393928)
Deci ma vor ferici = ma vor supravenera ?

inteleg ca pt. dmv. "supravenera" e sinonim cu "cinsti". Daca pentru dmv. Fecioara Maria nu de vrednica de cinstire, nu o cinstiti, insa nu inteleg de ce va deranjeaza ca altii o cinstesc in mod vizibil.

delia31 26.08.2011 18:51:21

Citat:

În prealabil postat de grasu77;393921P.S. Nu te dezminti. [B
Te intreaba omul ceva [/b]si tu incepi sa turui vrute si nevrute, fara sa raspunzi la intrebare. Si asta in mod repetat. Nu crezi ca asemenea comportament este simptomatic?

Sa stii ca ai dreptate. Cred ca m-am "contaminat" de la voi. V-am pus si eu si altii, in mod repetat o gramada de intrebari esentiale (nu de umplutura) la care nu vreti sa raspundeti. Tu ce tratament urmezi? Zi-mi si mie ca sa scap de "comportamentul asta simptomatic".

Cred ca daca o sa-ti mai raspund, s-ar putea sa observi un alt simptom, preluat tot de la voi: raspunsuri monosilabice da/nu/da/nu/unde scrie in biblie?/da/nu/

Daca ai avea ochi de vazut, ai deduce LOGIC raspunsul din tot ce am scris si din tot ce se scrie pe toate topicurile despre Sfanta si negata Traditie.
Ai fi dedus logic raspunsul meu din tot ce ti-am scris si pe celalalt topic despre moarte.

In functie de feed-back-ul tau pe acel topic, o sa continui dialogul cu tine, insa cum ai zis ca nici macar nu te mai obosesti sa-mi citesti postarile sau doar ce e subliniat (dupa cum ai zis), eu de ce ar trebui sa ma documentez in locul tau si sa-ti dau pe tava, raspunsuri pe care oricum nu te obosesti sa le citesti? Ar trebui sa ma invat minte, nu crezi?

Daca nu te multumeste raspunsul meu, pune mana si citeste. Geme Google-ul de informatii de-a gata si pe tema asta.

Cine crezi ca poate face un rezumat al tuturor temelor, subiectelor de doctrina si morala, dezvoltate in 2000 de ani de istorie dinamica a bisericii Vii a lui Hristos, cine crezi ca le poate comprima si inchide intr-o capsula pe care, oferindu-ti-o tie de-a gata s-o inghiti, sa devii brusc si dintr-odata cunoscator?

Raspunsul la orice intrebare ti se formeaza in minte dupa indelungi acumulari si decantari de cunostinte plus din experienta proprie. Pune mana si citeste autori consacrati daca eu nu-ti sunt un "partener eficient de dialog".
Eu nu am cum sa te fac pe tine sa pricepi ce nu scrie in Biblie, de vreme ce nu intelegi bine nici macar ce scrie.

Orice dialog cu voi, daca se vrea eficient, trebuie sa inceapa de la Adam si Eva, altfel, vorbim limbi straine si adevarurile care nu ne convin devin sageti.
Or, eu n-am niciun interes sa ranesc chipul lui Hristos al nici unui semen de-al meu. Cel mult sa provoc insomnii binefacatoare! :1:

Hristos Domnul Cel vesnic Viu chiar si in moarte, sa-ti glasuiasca El in suflet ceea ce eu, neputincioasa nu am cum!
Doamne ajuta, Grasule!

NeInocentiu 26.08.2011 18:53:01

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 393932)
inteleg ca pt. dmv. "supravenera" e sinonim cu "cinsti". Daca pentru dmv. Fecioara Maria nu de vrednica de cinstire, nu o cinstiti, insa nu inteleg de ce va deranjeaza ca altii o cinstesc in mod vizibil.

Avand in vedere ca fragmentul "de acum ma vor cinsti toate neamurile" este folosit pentru a sustine cinstirea Fecioarei Maria, ma intrebam daca la asta s-a gandit cand a spus acele cuvinte.

cristiboss56 26.08.2011 19:24:20

Citat:

În prealabil postat de NeInocentiu (Post 393937)
Avand in vedere ca fragmentul "de acum ma vor cinsti toate neamurile" este folosit pentru a sustine cinstirea Fecioarei Maria, ma intrebam daca la asta s-a gandit cand a spus acele cuvinte.

Nu neaparat pentru sustinere , ci de pomenire , de preamarire . . .

ioanna 26.08.2011 19:33:38

Citat:

Cred mai degraba ca e o constatare a unei realitati, Fecioara Maria era cinstita inca din perioada apostolica, Luca a fost cel care a pictat prima icoana crestina, deci "venerarea" ei era un act de iubire, o forma de manifestare a pretuirii pentru cea care a fost Maica Domnului si prin care a venit mantuirea neamului omenesc.

delia31 26.08.2011 19:35:53

Grassu, daca vrei sa citesti si tu

Citat:

NeNevinovatule, Preacinstirea Maicii Domnului nu sta intr-un verset, pe care daca nu stii Biblia pe de rost, s-ar putea sa nici nu-l bagi in seama.

E total inutil sa stii absolut toata Biblia PE DINAFARA daca n-o intelegi PE DINLAUNTRU, daca nu-ti lasi „sinapsele duhovnicesti” sa faca conexiuni.

Preacinstirea Maicii Domnului e consecinta fireasca a mirarii si uimirii de negrait in fata experientei unice, inefabile, de magnitudine mega-cosmica al carei subiect a fost Ea.

Cel Neincaput de Univers, S-a lasat pe Sine incaput intr-o faptura delicata, smerita, discreta, probabil nu foarte mare la inaltime.
Cel ce tine Cerul si Pamantul si Soarele si tot Universul acesta imens, S-a lasat pe Sine incaput, nascut ca om, tinut in brate, leganat, alinat, ingrijit, hranit la piept.

Cine nu o va ferici pe Cea care I-a cantat cantecele de leagan pruncului dumnezeiesc, Cel ce inainte de avea trup de om, a creat cetele de heruvimi si serafimi, a caror muzica celesta depaseste orice inchipuire?

Cine nu o va ferici pe Cea care L-a purtat si imbratisat si sarutat si iubit mai mult decat oricine pe Cel Necuprins?

Si numai acest eveniment de la Bunavestire cu toate consecintele graite si de negrait, e suficient pt. a o ferici pe Maica lui Hristos, pt. a o lauda neincetat, pt. a o iubi si pe Ea, pt. a n-O huli zicand ca nu Ea e cea mai apropiata de Hristos (dupa cum afirma unii np atotstiutori).

Orice alta referire e total redundanta. Nu e suficient ca zice Evanghelia ca
L-a purtat in pantece pe Stapanul Universului? Ce anume vreti mai mult?

grasu77 26.08.2011 20:13:17

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 393949)
Cred mai degraba ca e o constatare a unei realitati, Fecioara Maria era cinstita inca din perioada apostolica,

Poate gasesc la dvs. un raspuns de om, limpede. Cum va explicati faptul ca Sfintii Apostoli nu au pomenit nimic de Maica Domnului, in cele 21 de epistole ale lor?

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 393949)
Luca a fost cel care a pictat prima icoana crestina,

Eu nu cred ca sf. evanghelist Luca a pictat vre-o icoana. A fost doctor nu pictor.

Ca sa fim pe subiect: sf. evanghelist Luca a scris cartea Faptele Apostolilor. De ce nu a scris despre Maica Domnului, in cele 28 de capitole ale acestei carti care descrie viata de credinta a bisericii din vremea Sfintilor Apostoli (exceptie facand Fapte 1:14, unde sunt pomenite mai multe persoane)?

Avand in vedere aceasta atitudine a Sfintilor Apostoli, considerati gresita credinta celor care nu au dezvoltat un cult al Mariei?

delia31 26.08.2011 20:21:07

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 393964)
Avand in vedere aceasta atitudine a Sfintilor Apostoli, considerati gresita credinta celor care nu au dezvoltat un cult al Mariei?

Ca n-au un cult al Fecioarei poate n-ar fi atat de grav. La cat e de iubitoare, poate le-ar acorda circumstante atenuante. Poate. nu stiu.

Gresita si extrem de periculoasa e credinta demonica/eretica a celor ce O hulesc pe Maica Domnului, afirmand ca e moarta si nu impreuna cu Hristos, afirmand ca cea in care s-a salasluit toata dumnezeirea, cea in care S-a salasluit Insasi Viata, poate fi moarta, inactiva si inconstienta, in timp ce diavolii sunt cat se poate de activi si constienti.

ioanna 26.08.2011 20:30:10

[quote=gra

grasu77 26.08.2011 20:51:02

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 393971)
,Domnul Hristos a cinstit-o, Tatăl Cel Ceresc si Duhul Sfant au cinstit-o.

In orice caz nu au cinstit-o in modul in care o faceti dvs.
Cinstiti-o la fel ca Domnul Iisus Hristos. Va recomand sa cititi omilia Sfantului Ioan Gura de Aur la pasajul din Ioan 2:4. Se spune in omilie ca Domnul a mustrat-o pe Maica Sa pentru amestecul sau. Asta nu inseamna ca nu a cinstit-o. Dar nu ca dvs.

Noi o cinstim pe Maica Domnului in doua moduri:
- recunoastem rolul deosebit pe care i l-a oferit Dumnezeu;
- respectam singura sa invatatura lasata pentru noi: "sa faceti ce va va spune El" (Ioan 2:5).
Este bine? E nevoie de mai mult?

Spuneti ca sf. evanghelist Luca a fost doctor nu a fost scriitor si totusi a scris Evanghelia. Buna replica. Aveti dreptate. Ca a scris Evanghelia (si Faptele Apostolilor) cred. Este evident. Dar, de ce as crede ca a pictat vre-o icoana? Pentru ca asa spune traditia? Tot traditia spune si unele basme despre sfintii apostoli (cele cu teleportarea la inmormantarea Maicii Domnului) despre care sfintii apostoli nu pomenesc nimic. Nu am incredere in cele spuse de traditie.

NeInocentiu 26.08.2011 20:59:33

Nu stiu de ce dar uneori cred ca Sfanta Traditie "scuza mijloacele". Poate pentru ca sunt "neam viclan si desfranat", cum spunea Iisus.
Exista alta explicatie ?

AlinB 26.08.2011 21:04:13

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 393964)
Poate gasesc la dvs. un raspuns de om, limpede. Cum va explicati faptul ca Sfintii Apostoli nu au pomenit nimic de Maica Domnului, in cele 21 de epistole ale lor?

Eu nu cred ca sf. evanghelist Luca a pictat vre-o icoana. A fost doctor nu pictor.

Ca sa fim pe subiect: sf. evanghelist Luca a scris cartea Faptele Apostolilor. De ce nu a scris despre Maica Domnului, in cele 28 de capitole ale acestei carti care descrie viata de credinta a bisericii din vremea Sfintilor Apostoli (exceptie facand Fapte 1:14, unde sunt pomenite mai multe persoane)?

Pai de ce nu va intrebati de ce n-au scris nimic despre zeciuiala, tinerea sabatului evreiesc, moartea ca disparitie si alte invataturi la care adventistii tin ca la ochii din cap?

Si apropo, nu scrie nimic de genul ca Miller, Ellen White, si echipa ar fi profeti si ar interpreta corect Scripturile..

AlinB 26.08.2011 21:06:19

Citat:

În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia (Post 393882)
Esti de groaza, frate. Ce ai cu id-ul meu? "Mopsulet..."... Nu ma supar, nu am cinci ani, dar reactia TA mi se pare infantila. Nu imi amintesc sa fi zeflemisit numele de user al cuiva. Mi se pare aiurea. Aaa, sa polemizezi, asta deja e altceva. E ceva la alt nivel si deci cu alte cerinte. Alt orbital, alta energie.

E un diminutiv, deci e un semn de simpatie.
Si avand in vedere ca nici nu e numele real..

Dar daca te deranjeaza..

AlinB 26.08.2011 21:11:36

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 393724)
Domnule Alin, nu e vorba de "impresii", ci de lucruri concrete. Nu degeaba ți-am dat în paranteze versetele biblice. Le-ai citit?

Sigur ca da doar ca se cupleaza cu interpretarea lor corecta cat se interpreteaza si citatele date de mine cu ceea ce rezulta din ele la o simpla alipire.

Citat:

Asta e cu adevărat impresia matale :)
Nu numai a mea dar poate ma lamuresti si tu de ce impresiile TALE ar schimba impresiile majoritatii de aici, tu fiind atat de deficitar atat in argumente cat si la capitolul "gandire sanatoasa" din impresia majoritatii celor de aici?

ioanna 26.08.2011 21:13:51

Domnule grasu77, faptelor urate le urmeaza ca sanctiune rusinea, faptelor frumoase ravna pentru cinstire. Noua nu ne este rusine cu Fecioara Maria, nu ne este rusine sa ne aratam pretuirea pentru ea. Admiratia pentru Iisus trecea in vremurile nou-testamentare si peste Maria: Și când zicea El acestea, o femeie din mulțime, ridicând glasul, I-a zis: Fericit este pântecele care Te-a purtat și fericiți sunt sânii pe care i-ai supt! La fel, noi ne exprimam admiratie si iubirea prin cantec si rugaciune. Cat priveste icoanele pictate de Luca, stau marturie in acest sens datele oferite de istoricii bizantini, deci documente din istoria laica, cat si texte religioase.

grasu77 26.08.2011 21:20:34

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 393975)
Pai de ce nu va intrebati de ce n-au scris nimic despre zeciuiala, tinerea sabatului evreiesc, moartea ca disparitie si alte invataturi la care adventistii tin ca la ochii din cap?

1.S-a scris despre acestea.
2. Mintiti cand spuneti ca adventistii au ca invatatura "moartea ca disparitie". Adevarul este ca adventistii au ca invatatura "moartea si nadejdea invierii" (invatatura biblica, gasita din belsug in scrierile Sfintilor Apostoli).

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 393975)
Si apropo, nu scrie nimic de genul ca Miller, Ellen White, si echipa ar fi profeti si ar interpreta corect Scripturile..

Am adus noi, vreodata, discutia despre acestia? Nu scrie, nu discutam.

ioanna 26.08.2011 21:27:53

Citat:

AlinBSi apropo, nu scrie nimic de genul ca Miller, Ellen White, si echipa ar fi profeti si ar interpreta corect Scripturile..
In America sec. al XIX-lea au aparut predicatorii ca ciupercutele dupa ploaie, era o moda :) intr-un fel e normal, daca ne gandim la afluxul mare de emigranti ce a ajuns in America, deci crestinismul era altoit pe o multime de sisteme locale de gandire, de aici si conflictele si mandria spirituala („noi avem dreptate, nu voi”) ce au dus la atatea si atatea scindari.

grasu77 26.08.2011 21:39:12

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 393979)
Domnule grasu77, .....
Noua nu ne este rusine cu Fecioara Maria, nu ne este rusine sa ne aratam pretuirea pentru ea.

Nici noua nu ne este rusine cu ea. Este Maica Domnului. O singura femeie a fost alesa de Dumnezeu pentru aceasta menire.

Citat:

Admiratia pentru Iisus trecea in vremurile nou-testamentare si peste Maria: Și când zicea El acestea, o femeie din mulțime, ridicând glasul, I-a zis: Fericit este pântecele care Te-a purtat și fericiți sunt sânii pe care i-ai supt!

Citatul asta de unde l-ati mai scos?

Citat:

La fel, noi ne exprimam admiratie si iubirea prin cantec si rugaciune. Cat priveste icoanele pictate de Luca, stau marturie in acest sens datele oferite de istoricii bizantini, deci documente din istoria laica, cat si texte religioase.

Ciudat. Eu stiu ca sf. Evanghelist Luca a trait in sec.1 iar bizantul si istoricii sai au aparut cateva secole mai tarziu. Ce marturie au putut sa dea acestia (istoricii) despre Sfantul Evanghelist Luca?

P.S. Am inteles. Nu va convine sa raspundeti la intrebarea cu Maica Domnului in epistolele Sfintilor Apostoli si cartea Faptele Apostolilor. Probabil nu va convine nici sa stiti parerea Sfantului Ioan Gura de Aur referitor la atitudinea Mantuitorului fata de Maica Domnului (v-am recomandat omilia 22 la evanghelia dupa Ioan 2:4-10).

P.S. 2 Nu va mai necajesc cu acest gen de intrebari.

NeInocentiu 26.08.2011 21:48:28

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 393985)
Citatul asta de unde l-ati mai scos?

Evanghelia dupa Luca, cap 11, verset 27

grasu77 26.08.2011 21:53:06

Citat:

În prealabil postat de NeInocentiu (Post 393989)
Evanghelia dupa Luca, cap 11, verset 27

Multumesc. Nu mi-l mai aminteam si am avut gresita impresie ca nu este din Scriptura. Nici macar nu l-am cautat.

NeInocentiu 26.08.2011 21:55:53

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 393991)
Multumesc. Nu mi le mai aminteam si am avut gresita impresie ca nu sunt din Scriptura.

Aveti grija ca s-ar putea "sa se ia" de dumneavoastra pentru ca nu stiti bine Scriptura.

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:25:26.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.