Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   O alimentatie corecta (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13392)

adam000 07.02.2012 17:54:29

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 427842)
...micro si macro elemente (cupru, fier, zinc, cobalt, potasiu, calciu, fosfor, magneziu, iod, aluminiu, cadmiu, crom, bismut, nichel, titan, molibden, vanadiu, siliciu, sodiu, bor, beriliu si altele, toate în formă organică, chelatinizate).

Deci Mumio asta pe care il recomanzi tu, contine si cadmiu! Pai asta este extrem de toxic pt organism: http://en.wikipedia.org/wiki/Cadmium_poisoning

Bine, atunci completez: Cadmiu, strontiu, nichel, acid benzoic (E210) sa mananci tu, daca asa intelegi tu ca e sanatos si natural / naturist.

ovidiu b. 07.02.2012 19:00:01

Citat:

În prealabil postat de adam000 (Post 427848)
Deci Mumio asta pe care il recomanzi tu, contine si cadmiu! Pai asta este extrem de toxic pt organism: http://en.wikipedia.org/wiki/Cadmium_poisoning

Bine, atunci completez: Cadmiu, strontiu, nichel, acid benzoic (E210) sa mananci tu, daca asa intelegi tu ca e sanatos si natural / naturist.

Dragule citeste te rog cu atentie ceea ce ei prezinta pe site. Vad ca esti fixat pe nite idei. Scrie foarte clar ca este natural si tot o tii in sus si in jos cu E-eurile. Mumio este o rasina care creste in locuri greu accesibile din muntii Asiei Centrale, la peste 2000 metri, in special in Kazahstan si Kirghizstan, iar aprecieri la adresa ei au venit din partea unor titani ai terapiilor naturale, ca Aristotel, Hippocrat, Galen si altii.

Peste 2500 de ani ne despart de primele mentiuni scrise referitoare la calitatile terapeutice ale unui produs natural mai putin obisnuit: mumio, numit si (rasina muntilor), (seva stancilor) sau (sangele muntelui). Desi in mod impropriu, intrucat s-ar putea spune ca... nu seamana cu nimic, ii vom spune totusi rasina.

În medicina antică, “Mumioź” era considerat unul din produsele medicinale eficiente. Aristotel, Hippocrat, Galen (acum 2000-2500 e ani), Abubakir Rabi al Buharan (sec. al IX-lea), Avicenna (sec. al X-lea), Beruni (sec. Al X-XI-lea), Muhammed Tabib (sec. al XII-lea), Muhammed Arzni (1735), Muhammed Shirazi (1762), Al-Komuz Muhit (1795), Muhammed Alucami, Holihon Huccun 1857), Sadik Razavi (1885), Eirini d’Eirin (1872) si multi altii au folosit produsul “Mumioź” în următoarele situatii: fracturi costale, gastrite, ulcer,

În baza autorizatiei temporare, acordată de Comitetul Farmaceutic al URSS, “Mumioź” a fost testat clinic în câteva spitale la tratarea fracturilor costale, afectiunilor circulatorii, ulcerului si bolilor tractului gastro-intestinal, etc. Rezultatele au fost publicate în perioada 1956-1980, în sute de lucrări stiintifice, ale căror autori (sakirov, P. P. Denisenko, A.V. Visnevski, I. N. Nuraltev, D. K. Ismailova, B. K. Korciubekov, B. N. Bajanov si altii) au subliniat anumite calităti curative ale produsului “Mumioź”.

“Mumioź”” este un produs naturist. În componenta sa intră un întreg complex (de la 25 până la 40 de substante organice si minerale: produsele de descompunere a compusilor polimoleculari ( acizi zoomelanici, acizi humici, acid benzoic, oxalic, amino- si alti acizi, terpenoide, steroizi, vitamine din grupa B si P, fragmente de molecule polifenice si alti compusi), si de asemenea macro - si microelemente (calciu, magneziu, siliciu, aluminiu, fier, mangan, nichel, vanadiu, bariu, molibden, strontiu, beriliu, zirconiu, titan, argint, galiu, deci metele grele, în cantităti ....) si miere.

Produsul “Mumioź” brut se prezintă sub forma unor conglomerate de diferite mărimi, de culoare brună.

ps: ti se pare ca are rost sa ma scriu....sau tot nu te-ai convins?

ovidiu b. 07.02.2012 19:05:37

Citat:

În prealabil postat de fallen (Post 427830)
Interzise in post sau ingeneral?

Postul cred ca iti este clar, nu are rost sa intram in amanunte. In afara postului fiecare alege. E la libera alegere. De aici incolo fiecare are liberul albitru.

Citat:

În prealabil postat de fallen (Post 427830)
Nici minunatele ciuperci?

Exista ciuperci cum ar fi de exemplu Hribul. Hribul are poteine de foarta buna calitatea, usor de rupt in aminoacizi si contine proteine complete datorita pezentei celor 8 aminoacizi esentiali. Deci ne serveste foarte bine creierului uman. Dar, unele ciuperci cum ar fi spre exemplu ciuperca de brad, sta pana la 90 de zile in intestin, amestecandu-se cu diverse material fecale putrezeste groaznic si trage o gramada de materii putride (jumatate digerate, jumatate nedigerate) implicand o poluare severa a structurii gastrointesinale si implicit al lichidelor absorbite si trimise mai ales in ganglioni (in primul rand in ganglionii limfatici si in al doilea rand in organele cu valoare antitoxica cum ar fi ficat, splina, pancreas. Cipuercile sunt materile de poluare, cred ca ati auzit de intoxicatii cu ciuperci. Proteinele din ciuperci se rup partial in aminoacizi si partial se plimba prin segmentul gastrointestinal in calitate de proteine partial desprinse, se trag in sange si polueaza lichidele din interiorul corpului (lichidul spre exemplu limfatic, plasma sanguina, lichidele din spatiile interstitiale etc, suntem 70% apa).
Dupa un timp de dietoterapie corecta se poate incepe cu Sampinioanele care sunt relativ digeste si bineinteles Hribi care sunt digeste, alimente de buna calitate.

adam000 07.02.2012 19:37:28

Cred ca discutia aceasta nu isi are sensul. Fiecare e liber sa inghita ce vrea si cat il duce capul.
Eu unul insa nu as consuma produse care sa contina strontiu sau cadmiu, pe motiv ca sint "naturale"...

fallen 07.02.2012 20:00:36

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 427844)
Hmm... poate o sa intreb odata la vreun plafar ceva. Oricum pentru mine cele mai bune lucruri naturale mi se par usturoiul si mierea de albine + unele ceaiuri.

PS care sunteti baieti sa nu beti ceai de tei... :68:

Decat in Post, atunci e foarte indicat!

fallen 07.02.2012 20:05:13

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 427861)
Postul cred ca iti este clar, nu are rost sa intram in amanunte. In afara postului fiecare alege. E la libera alegere. De aici incolo fiecare are liberul albitru.

Exista ciuperci cum ar fi de exemplu Hribul. Hribul are poteine de foarta buna calitatea, usor de rupt in aminoacizi si contine proteine complete datorita pezentei celor 8 aminoacizi esentiali. Deci ne serveste foarte bine creierului uman. Dar, unele ciuperci cum ar fi spre exemplu ciuperca de brad, sta pana la 90 de zile in intestin, amestecandu-se cu diverse material fecale putrezeste groaznic si trage o gramada de materii putride (jumatate digerate, jumatate nedigerate) implicand o poluare severa a structurii gastrointesinale si implicit al lichidelor absorbite si trimise mai ales in ganglioni (in primul rand in ganglionii limfatici si in al doilea rand in organele cu valoare antitoxica cum ar fi ficat, splina, pancreas. Cipuercile sunt materile de poluare, cred ca ati auzit de intoxicatii cu ciuperci. Proteinele din ciuperci se rup partial in aminoacizi si partial se plimba prin segmentul gastrointestinal in calitate de proteine partial desprinse, se trag in sange si polueaza lichidele din interiorul corpului (lichidul spre exemplu limfatic, plasma sanguina, lichidele din spatiile interstitiale etc, suntem 70% apa).
Dupa un timp de dietoterapie corecta se poate incepe cu Sampinioanele care sunt relativ digeste si bineinteles Hribi care sunt digeste, alimente de buna calitate.

Nu ma gandam sa mananc ciuperci otavitoare sau halucinogene, iar cele "de brad", nu sunt sigura, dar cred ca am avut o experienta neplacuta (desi cred ca fac o confuzie, ca la mine te asigur ca n-au stat in intestin nici pe departe atat de mult...)
Dar revin, totusi, ce aveti cu rosiile, ardeii si vinetele?

ovidiu b. 07.02.2012 20:26:16

Citat:

În prealabil postat de adam000 (Post 427871)
Nu stiu care dintre noi e fixat pe niste idei. Eu iti adusesem argumente, tu in loc sa-mi raspunzi cu niste contraargumente solide la faptul ca acele substante chimice (cadmiu, strontiu, acid benzoic, pe care ei recunosc ca Mumio le contine) sint substante toxice pentru organismul uman, din lipsa de argumente, imi raspunzi ca ei se lauda pe site-ul lor (site de promovare in care desigur ca incearca sa isi laude produsul cum le da prin cap mai bine), cum ca e natural.
Desigur, si ciupercile Amanita sint naturale, dar sint otravitoare (toxice), asa ca faptul ca ceva e natural nu este un argument ca ar fi neaparat bun.

De pe acelsi site am urmatoarele informatii:
Produsul “Mumi” brut se prezintã sub forma unor conglomerate de diferite mãrimi, de culoare brunã.

Produsul “Mumio” purificat se prezintã sub forma unor bucãti microscopice fragile, strãlucitoare, de culoare brun-închisã, sau ca o masã plasticã densã de aceasi culoare, complet solubilã în apã si foarte putin solubilã în alcool.

Extract purificat de rasina MUMIE – Nectarul Muntilor....deci probabil ca aceste metale "toxice" sunt extrase din continul rasinei.

Raoul 07.02.2012 20:29:50

Citat:

În prealabil postat de fallen (Post 427874)

Si de ce ma rog?? :22:

Citat:

În prealabil postat de fallen (Post 427876)

Probabil din acelasi motiv pt. care nu e buna nici carnea,nici laptele,branza,smantana,ouale etc.

Oricum nu cred ca e bine sa fim prea "mofturosi",nu cred ca asta e scopul omului pe pamant.

Ovidiu,si fara suparare,nu mai lua si tu de bun ce scrie pe toate siteurile. Asa cand citesti prospectul orice aliment e bun,chiar si energizantele de la care puteam sa mor scria ca au nush cate vitamine :21:

ovidiu b. 07.02.2012 20:34:52

Citat:

În prealabil postat de fallen (Post 427874)

.......:71:

ovidiu b. 07.02.2012 20:36:11

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 427881)
Ovidiu,si fara suparare,nu mai lua si tu de bun ce scrie pe toate siteurile. Asa cand citesti prospectul orice aliment e bun,chiar si energizantele de la care puteam sa mor scria ca au nush cate vitamine :21:

Stai linistit ca am luat un an de zile si nu sunt mort. Si analizele sunt bune.

ovidiu b. 07.02.2012 22:02:40

Citat:

Nu ma gandam sa mananc ciuperci otavitoare sau halucinogene, iar cele "de brad", nu sunt sigura, dar cred ca am avut o experienta neplacuta (desi cred ca fac o confuzie, ca la mine te asigur ca n-au stat in intestin nici pe departe atat de mult...)

Ma indoiesc ca nu este asa. Eu ti-am expus o explicatie cum sta cu ciupercile. De de cele mai multe ori cad greu la ficat/stomac. Organismul insa duce foarte mult pana cand intr-o zi iti va dicta ceea ce mai suporta sau nu. Pana atunci vorbim si o sa vorbim limbi diferite si nu ai sa ma intelegi.

ovidiu b. 07.02.2012 22:04:53

Citat:

Este o discutie mai sensibila. Nu am nimic cu ele. Insa dintre legume ele sunt cele care au si efecte negative. Cu siguranta nu ai sa dai coltul din consumul de rosii, vinete, ardei. Aici intram pe terenul "extremist" de care amintea si Raoul.
Nu ai sa gasesti nicaieri informatii cum ca rosiile, vinetele, ardeiul nu ar fi benefice organismului. Desi nu ai sa fii de acord cu ceea ce am sa-ti expun...eu iti prezint niste idei pe care eu le-am mai expus. Esenta ideii este sa fim prudenti in consumul acestor legume. Cand ai de exemplu un disconfort sa ai calcul si faptul ca ar putea proveni si din consumul acestor legume.

Rosiile, vinetele si ardeiul contin solanina, o substanta toxica. Solanina este de asemenea un catalizator invers in organism. Gogonelele contin multa solanina, si nu ar trebui consumate de asemenea.
Eu nu sunt de acord cu sonsumul de vinete (sau sa fim totusi precauti), insa am gasit un articol care spune cam asa: "Vinetele pentru consum trebuie să fie cât mai mature, iar coaja să nu prezinte porțiuni verzi. După prepararea termică primară a legumei (coacere pe foc sau în cuptor), aceasta trebuie lăsată să se scurgă, deoarece lichidul ce rezultă conține cantități apreciabile de solanină. Nu sunt sănătoase preparatele din vinete pregătite prin fierberea în apă sau în ulei."

Samburii din rosii, vinete precum si coaja rosiilor se depun pe intestinul gros si duc la putrefactii. Efectul - enterite, enterocolite si colite, cancer de colon etc. Uite am gasit si doua articole interesante, unde se interzic anumite alimente: Enterite, Enterocolite si Colite de putrefactie, Colitele

Rosiile au o evolutie foarte mare in reactiile enzimale (de fermentatie), atat de mari incat duc la putrefactia alimentelor care se afla in sistemul digestiv spre digerare. Putrefactiile se plimba prin segmentul gastrointestinal, se trag in sange si polueaza lichidele din interiorul corpului (spre exemplu lichidul limfatic). Rosiile fiind acide este nevoie ca reactia acido-bazica sa fie corectata (organismul fiind bazic), factor care este posibil prin absorbtia calciului din sange. Iar calciul din sange este recuperat de sange luand calciul din oase, urmand atunci cand aceasta masa digerata ajunge in intestinul gros calciul sa fie restituit oaselor si sangelui. Dar cu cat inaintam in varsta procesul de absorbtie al calciului scade, procesul de recuperare din reducerea aciditatilor este tot mai complicat si omul incepe sa piarda din calciu si ca atare incepe sa scada din inaltime (explicatia oamenilor mai mici la batranete).

adam000 07.02.2012 22:54:30

Iata, rosiile contin licopen, care e foarte benefic pt prostata (esti barbat, nu?) si benefic pt preventia cancerului.

Nu vrei tu sa il lasi pe Dumnezeu sa decida ce e mai bun pt noi? Nu vrei tu sa crezi ce zice in Biblie ca nu ceea ce intra il spurca pe om, ci ceea ce iese? Nu vrei tu sa crezi ca pe toate le-a creeat Dumnezeu bune si ca stramosii nostrii in simplitatea si sinceritatea crediintei lor in Dumnezeu au inteles asta si au mancat si lapte si branza si rosii si au trait bine mersi cu mult mai mult ca cei fricosi dintre noi care au tot soiul de frici si reticente si zic vai nu e bine sa mananci lapte, brinza, rosii, etc?
In priviinta asta Raul are o atitudine cat se poate de bun simt si de corecta (cred ca Dumnezeu isi doreste sa avem bun simt).

Ovidiu, problema ta e ca tu prea crezi (orbeste uneori si nejustificat) tot ce spun naturistii. Care nici macar nu sint medici (probabil citesc si ei de pe alte site-uri naturiste si propaga mimetic informatia precum maimutele care nu inteleg foarte clar despre ce e vorba (sau in cel mai bun caz inteleg fragmentar, nu unitar), intrucat nu au baza stiintifica a unui medic, insa mimeaza/reproduc ce "se zice" - si cat pot ele intelege informatia).

Stii, stiinta adevarata, articolele stiintifice, sint facute de medici (nu de naturisti). Bazat pe doveile unor studii care indeplinesc rigorile stiintei, nu pe observatii empirice. Medicii inteleg despre ce e vorba, care e mecanismul, insa naturistii nu prea (pt simplul fapt ca nu au scoala, baza informationala a intelegerii unitare), ci de obicei copiaza precum maimutele ce au zis medicii in diferite articole stiintifice, fara a avea discernamantul (pt ca nu au intelegerea stiintifica) despre ce se intimpla.
Insa multi naturisti (pt ca alta putere de convingere nu au - ori pt adepti / clienti = bani) au nevoie de marketing, au capacitati de convingere (si interes) deosebite. Daca un medic e mai mult interesat de stiinta pura (ca oricum castiga suficient din tratarea pacientilor si nu mai e interesat sa isi desvolte abilitati de convingere), un naturist nu ar supravietui sa isi castige existenta, decat desvoltandu-si capacitati de persuasiune deosebite (necesare in marketing), ca alt atu nu prea are. Asa ca sint convingatori (altfel nu pot supravietui sa isi castige existenta din asta). Dar asta nu inseamna ca sint nici corecti, nici stiintifici, nici ca au dreptate.
Din pacate multe studii, chiar si medicale, nu au rigurozitatea stiintifica necesara valorii de dovada, insa sint facute mai degraba pentru mesajul (adresat colegilor lor medici): "eu empiric si la nivel mic si nereprezentativ stiintific am observat acestea (ce demonstreaza X printr-un studiu care nu indeplineste un design suficient de sever dpdv al rigorilor stiintei), insa l-am facut ca sa faceti voi mai departe studii cu adevarat stiintifice care sa demonstreze ce este adevarat si ce NU este adevarat dpdv stiintific din observatiile mele empirice, voi cei care aveti capacitatea/puterea financiara" (pt ca este nevoie de o investitie financiara de a implica extrem de multe resurse: profesionisti, resurse umane/intelectuale, etc, pt a putea face un studiu cu adevarat impartial si obiectiv - care sa se ridice la rigorile adevaratei stiinte obiective). Si este f adevarat, colegii lor medici, in masura in care le permite (obtin) finantarea necesara pt studii cu adevarat stiintifice studiaza problema, insa... pina cand studiile care au valoare stiintifica de adevar (care necesita ani sau zeci de ani) infirma vreo informatie falsa... si din pacate chiar si DUPA ce studiile stiintifice infirma vreo informatie falsa (sau nu dovedesc acea afirmatie - ca pt naturisti nici nu conteaza ce e adevarat sau nu, ci pare a conta mai mult ce cred ei sau nu, la nivelul intelegerii lor limitate)... Naturistii copiaza cu coy&paste informatia studiului initial care nu are valoare de dovada stiintifica (ca oricum nu au discernamantul intelegerii despre ce este suficient de solid ca dovada stiintifica si ce nu - deci nu pot fi nici macar acuzati de rea intentie, ci cel mult de prostie) si il folosesc ca argument zdrobitor in fata unui public de convins la fel de neavizat si lipsit de intelegere ca si ei (pe principiul ca important e sa il conving). Si uite asa se propaga informatiile false/neadevarate de catre naturisti/vraci (care nu pot rezista pe piata decat castigand prin orice mijloc puterea autoritatii dobandita prin persuasiune corecta sau nu - pt ei nici nu cred ca conteaza), folosindu-se de slabiciunile bunelor intentii ale unor medici care vor sa faca stiinta dar nu au forta (financiara).

ovidiu b. 08.02.2012 00:03:08

Citat:

În prealabil postat de adam000 (Post 427927)
Iata, rosiile contin licopen, care e foarte benefic pt prostata (esti barbat, nu?) si benefic pt preventia cancerului.

Licopenul este "frectie la lemnul de picior" in prevenirea si cobaterea cancerului. Sunt destule de aspecte negative pe care ti le-am prezentat si de care nu vrei sa auzi, insa vii sa imi expui LICOPENUL. Eu iti propun sa nu intram in polemici, ca nu isi are sensul. Hai sa ramanem fiecare cu ideea lui.

adam000 08.02.2012 00:13:31

Ovidiu, tu ai talent de politician mai! Adica daca eu iti dau un argument pozitiv despre rosii, tu il ignori pe motiv ca ai adus tu in discutie niste argumente negative. Dar cand mai inainte eu iti aduceam in discutie niste aspecte negative DOVEDITE (chiar recunoscut toxice) ale unui produs recomandat de tine, le ignorai pe motiv ca PRESUPUI tu ca ar fi fost eliminate (cand insasi producatorii recunosc ca acele substante toxice SE GASESC in acel produs recomandat de tine).
Pai unde iti este obiectivitatea Ovidiule? Tu ignori toate argumentele pe care nu vrei sa le auzi? Le iei in consideratie numai pe cele care iti convin tie? Doar asa ca sa convingi auditoriul (ca asta e o tactica de convingere des folosita in marketing / de politicieni).

ovidiu b. 08.02.2012 00:34:31

Citat:

În prealabil postat de adam000 (Post 427936)
Ovidiu, tu ai talent de politician mai! Adica daca eu iti dau un argument pozitiv despre rosii, tu il ignori pe motiv ca ai adus tu in discutie niste argumente negative. Dar cand mai inainte eu iti aduceam in discutie niste aspecte negative DOVEDITE (chiar recunoscut toxice) ale unui produs recomandat de tine, le ignorai pe motiv ca PRESUPUI tu ca ar fi fost eliminate (cand insasi producatorii recunosc ca acele substante toxice SE GASESC in acel produs recomandat de tine).
Pai unde iti este obiectivitatea Ovidiule? Tu ignori toate argumentele pe care nu vrei sa le auzi? Le iei in consideratie numai pe cele care iti convin tie? Doar asa ca sa convingi auditoriul (ca asta e o tactica de convingere des folosita in marketing / de politicieni).

Ai primit un raspuns cat se poate de obiectiv sursa fiind acelasi site.

ovidiu b. 08.02.2012 00:38:25

Citat:

Nu vrei tu sa il lasi pe Dumnezeu sa decida ce e mai bun pt noi? Nu vrei tu sa crezi ce zice in Biblie ca nu ceea ce intra il spurca pe om, ci ceea ce iese? Nu vrei tu sa crezi ca pe toate le-a creeat Dumnezeu bune si ca stramosii nostrii in simplitatea si sinceritatea crediintei lor in Dumnezeu au inteles asta si au mancat si lapte si branza si rosii si au trait bine mersi cu mult mai mult ca cei fricosi dintre noi care au tot soiul de frici si reticente si zic vai nu e bine sa mananci lapte, brinza, rosii, etc?

Dumnezeu ne iubeste atat de mult incat ne-a lasat libertatea sa putem alege binele sau raul. Orice poate omul sa faca omeneste, trebuie sa faca dupa putintele lui, iar ceea ce nu poate, sa lase la Dumnezeu. Povestea asta cu "nu ceea ce intra il spurca pe om, ci ceea ce iese" este o scuza lumeasca. Pai tocmai ce intra gura il spurca pe om daca nu ia seama la ceea baga in gura si cat baga in gura. Parintele Arsenie Boca spune sa luam seama la ceea ce bagam in gura si tu vii sa-mi spui ca nu ceea ce intra il spurca pe om. Si nu numai el spune asta. S-au discutat zeci de pagini pe aceasta tema si nu are sens sa ma vorbim. Acum spune-mi pe cine sa cred si care este obiectiv?

Am sa-ti prezint un punct de veere a parintelui Paisie Aghioritul sa ma intelegi mai bine. Sa nu cumva sa crezi ca sunt vreun sectar sau mai stiu eu ce.
"A venit cineva la Colibă și mi-a spus: “De ce călugării stau aici și nu merg în lume să ajute poporul?”. Dacă ar fi mers afară în lume să ajute poporul, ai fi spus: «De ce umblă călugării prin lume?». Acum, când nu merg, spui de ce nu merg”. După aceea îmi spune: “De ce călugării merg la medici și nu-i ajută Hristos și Maica Domnului ca să se facă bine?“. “Această între*bare mi-a mai pus-o și un medic evreu”, i-am răspuns. “Acesta nu-i evreu”, mi-a spus unul care era împreună cu el. “N-are importanță că nu este evreu. Intrebarea este însă evreiască. Și vă voi spune răspunsul ce l-am dat evreului, deoarece este un caz asemănător. «Tu, ca evreu ce ești trebuia să știi pe de rost Vechiul Testament», i-am spus. «Acolo la Proorocul Isaia se spune că Dumnezeu i-a adăugat încă 15 ani de viață împăratului Ezechia deoarece era foarte bun. A trimis pe proorocul Isaia, care a spus împăratului: “Dumnezeu îți mai dăruiește încă 15 ani de viață, pentru că ai distrus crângurile închinătorilor de idoli. Cât despre rana ta – împăratul avea o rană – Dumnezeu a spus să pui pe ea o turtă de smochine, și te vei face bine“. Dacă Dum*nezeu i-a hărăzit încă 15 ani de viață, oare nu putea să-i vindece și acea rană? Insă aceea s-a tămăduit cu o turtă de smochine». Lucrurile ce se pot face de oameni, să nu le cerem de la Dumnezeu."

Sper sa si inteles msajul meu. Nicidecum nu sunt cel care sta cu sabia in mana si care spune raspicat toti dintre noi TREBUIE sa manance asa. Insa fiecare dintre noi dupa putinta noastra putem sa ne nevoim.

ovidiu b. 08.02.2012 00:40:50

Citat:

Ovidiu, problema ta e ca tu prea crezi (orbeste uneori si nejustificat) tot ce spun naturistii. Care nici macar nu sint medici (probabil citesc si ei de pe alte site-uri naturiste si propaga mimetic informatia precum maimutele care nu inteleg foarte clar despre ce e vorba (sau in cel mai bun caz inteleg fragmentar, nu unitar), intrucat nu au baza stiintifica a unui medic, insa mimeaza/reproduc ce "se zice" - si cat pot ele intelege informatia).

As fi crezut orbeste daca nu as fi testat ceea ce spun naturistii.

Yasmina 08.02.2012 00:41:29

Citat:

În prealabil postat de adam000 (Post 427936)

Haideti sa combatem ideile si sa facem abstractie de persoana,ok?
Fara aluzii personale daca puteti...

ovidiu b. 08.02.2012 01:13:56

Citat:

Stii, stiinta adevarata, articolele stiintifice, sint facute de medici (nu de naturisti). Bazat pe doveile unor studii care indeplinesc rigorile stiintei, nu pe observatii empirice. Medicii inteleg despre ce e vorba, care e mecanismul, insa naturistii nu prea (pt simplul fapt ca nu au scoala, baza informationala a intelegerii unitare), ci de obicei copiaza precum maimutele ce au zis medicii in diferite articole stiintifice, fara a avea discernamantul (pt ca nu au intelegerea stiintifica) despre ce se intimpla.

De asta sunt pline spitalele de bolnavi. De ce apar bolile? (da-mi un raspuns stiintific si nu Biblic - desi cel corect stiinfic este in adevar cu cel Biblic). De ce nu rezolva medicina cazurile de cancer? Ea ridica din umeri si dau vina pe genetica. De ce animalele salbatice nu se imbolnavesc (sau foarte rar)?
Daca e singura care sta in picioare, de ce stiinta asta atat de mult ridicata in slavi de tine nu vine cu programe preventive? Nu-mi veni cu exemplificari pe care le mai aud al televizor sau radio: "consumul de sare, zahar...." - asta e praf in ochi. De ce doctorul iti spune ca nu mai ai voie sa consumi carne, lapte si altele doar cand ai cancer sau ai o boala grava? Hmmm....nu prea ai raspuns la asta oicat te-ai stradui. Iti dau eu raspunsul: pentru ca industria farmaceutica este o adevarata afacere. Sunt o gramada de doctori care merg la naturisti sau care sunt vegetarieni, insa pacientilor le recomanda medicamentul? De ce? Ca medicamntul a fost testat? Dar planta sau leguma sau fructul nu pot fi testate? Ce mecanism inteleg medicii? Iti dau un medicament care de cele mai multe ori actioneaza asupra efectului si nu cauzei. Naturistii actioneaza asupra cauzei si iti prescrie un regim benefic intregului organism. La doctor daca te duci - iti da un medicament pentru o durere, dar care iti va afecta ficatul, insa nu sta apoi sa analizeze de ce te-a durut capul, sa identifice si cauza. Sa nu mai vorbim de antibiotice sau altele.

Iti dau un exemplu: Eu cand am fost bolnbav am fost internat pentru ca aveam creatinina foarte mare (adica o insuficienta renala). Dupa ce am iesit din spital doctorul mi-a spus sa ma feresc de prajeli si sa nu mananc sarat, doar usor sarat. Tot dupa ce am iesit din spital aveam colesterolul mare - dar medicul nu mi-a spus sa mai imi fac niste investigatii. Nici macar nu mi-a spus ca am colesterolul mare. El a pus rinichii in functiune si la revedere.
Imedit am mers la naturistul care merg si astazi. El mi-a spus, fara sa ii dau vreo analiza sau sa-i spun ceva, cam asa: ca am probleme cu ficatul (un ficat lent) si nefunctionarea corecta a ficatului a dus la imbolnavirea rinichilor. Deci el mi-a indentificat si cauza, nu numai efectul bolii (adica imbolnaviea rinichilor). De 3 ani ma tin de el si slava Domnului sunt ma simt foarte bine. Mi-a adus toate nivelurile ridicate (de colesterol, creatinina etc) la un nivel otpim. Si oricum ai suci-o tot la Legile lui Dumnezeu ne intoarcem. Cei care de mici duc o viata crestineasca (tinand posturile si mergand la Biserica) nu au sa cunoasca boli grele (vorbesc in general).

ovidiu b. 08.02.2012 01:44:09

Citat:

Si uite asa se propaga informatiile false/neadevarate de catre naturisti/vraci (care nu pot rezista pe piata decat castigand prin orice mijloc puterea autoritatii dobandita prin persuasiune corecta sau nu - pt ei nici nu cred ca conteaza), folosindu-se de slabiciunile bunelor intentii ale unor medici care vor sa faca stiinta dar nu au forta (financiara).

"Vraciul" asta la care merg a pus o persoana apropiata pe picioare - dupa ce tebuie sa faca vreo trei operatii. Are 9 ani de cand merge la "vraci" si este bine - si nu intamplator dupa ce a mers la el merge si la bserica.
Si sa stii ca "vraciul" asta nu are informatii de pe la medici - le are de la Zevacinski, un polonez ucrainean, care dupa razboi a fost dus intr-un lagar in Siberia, unde l-a cunoscut pe calugarul roman basarabean Nicolae Pescaru, un ascet ortodox, dublat de un mare vindecator. Apoi "vraciul" a stat vreo 20 de ani in timp ce deja tamaduia pe lanaga Parintele Lavrentie pe care l-a avut ca duhovnic. Oare ce vraci o mai fi si asta? Oare o fi avut nevoie de medicina asta atat de bogata? Hai sa-ti mai spun o chestie. Parintele Lavrentie a facut 4 clase, insa a facut multe vindecari in taina. Crezi ca el a avut nevoie de medicina? Ascetilor carora le este dat, toata stiinta li se releveaza prin empatie, ei nu a nevoie de studii.
Si parintele Arsenie Boca le dadea celor bolnavi sfaturi pentru vindecarea bolii de care sufereau. Parintele i-a si spus unui ucenic de a lui - noteaza ma, ca uiti si cand ai sa ai nevoie nu ai sa stii. Si asa a ajuns sa isi noteze foarte multe leacuri pentru diferite boli. Si exemplele pot continua.

Deci deci povestea asta a ta cu "tamaduitorii/vracii" nu prea tine. Nu contest faptul ca nu or fi si destui care te inseala.

Laura19 08.02.2012 03:48:20

Fiecare pofta are o cauza:

Unora le este pofta de ciocolata, altora de ceva sarat.
Oricare ar fi pofta ta, uneori este atat de puternica incat te face
sa iesi din casa in miez de noapte si sa te duci la magazin sa-ti
cumperi mancarea dupa care salivezi.
Pofta de un anumit aliment este modul corpului prin care iti spune ca
duce lipsa de vreo substanta din acea mancare.
Si de multe ori ca sa-ti satisfaci intr-adevar pofta, trebuie sa
mananci altceva decat crezi ca ai nevoie.

Daca ti-e pofta de ciocolata.
Ai nevoie de magneziu.
Pe care il gasesti in nuci, seminte, legume, fructe.

Daca ti-e pofta de ceva dulce.
Ai nevoie de:
crom pe care il gasesti in brocoli, struguri, branza, fasole boabe,
pui, ficat de vitel
carbon pe care il gasesti in fructe proaspete
fosfor pe care il gasesti in pui, vita, ficat, peste, oua, lactate,
nuci, legume, fulgi
tryptophan pe care il gasesti in branza, carne de miel, ficat,
spanac, cartofi, stafide

Daca ti-e pofta de paine, paine prajita
Ai nevoie de azot
Pe care il gasesti in mancaruri proteice: peste, carne, fasole boabe,
nuci

Daca ti-e pofta de grasimi (chipsuri), prajeli
Ai nevoie de calciu
Pe care il gasesti in mustar, ceapa, brocoli, legume, susan, branza,
nap

Daca ti-e pofta de cafea sau ceai
Ai nevoie de:
nuci, legume, fulgi
sulf pe care il gasesti in galbenusul de ou, ardei rosii, usturoi,
ceapa
sare
fier pe care il gasesti in peste, carne de pasare, fructe de mare,
verdeata, cirese negre

Daca ti-e pofta de alcool, pastile care sa te relaxeze
Ai nevoie de:
proteine pe care le gasesti in carne de pui, de porc, nuci, lactate,
fructe de mare
calciu pe care il gasesti in mustar, ceapa, brocoli, legume, susan,
branza, nap
potasiu pe care il gasesti in masline negre, cartofi, spanac,
verdeturi amare

Daca ti-e pofta de gheata
Ai nevoie de fier
Pe care il gasesti in peste, carne de pasare, fructe de mare,
verdeata, cirese negre

Daca ti-e pofta de mancare prajita
Ai nevoie de carbon
Pe care il gasesti in fructe proaspete

Daca ti-e pofta de bauturi acidulate
Ai nevoie de calciu
nap

Daca ti-e pofta de mancaruri sarate
Ai nevoie de cloruri
Pe care le gasesti in peste, lapte de capra, sare de mare

Daca ti-e pofta de mancaruri acide
Ai nevoie de magneziu
Pe care il gasesti in nuci, seminte, legume, fructe

Daca ti-e pofta de lichide
Ai nevoie de apa
Trebuie sa bei circa 8-10 pahare de lichid pe zi

Daca ti-e pofta de solide mai degraba decat lichide
Ai nevoie de apa
Corpul tau a fost dezhidratat pentru o perioada asa lunga de timp
incat nu mai simte nevoie de apa.
Trebuie sa bei cat mai multa apa posibil pentru a reveni la normal.

Daca ti-e pofta de bauturi reci
Ai nevoie de mangan
Pe care il gasesti in alune, nuci, arahide, ananas, coacaz negru

Daca ai anumite pofte in perioada premenstruala
Ai nevoie de zinc
Pe care il gasesti in carne rosie, fructe de mare, radacinoase,
salata, legume cu frunze

Daca iti este mai mereu foame
Ai nevoie de:
silicon pe care il gasesti in nuci, seminte
tirozina pe care o gasesti in suplimentele de vitamina C, portocale,
verdeturi, legume si fructe rosii
spanac, cartofi, stafide

Daca nu ai pofta de mancare
Ai nevoie de:
vitamina B1 pe care il gasesti in fasole, nuci, seminte, ficat
vitamina B3 pe care o gasesti in ton, carne de vita, pui, curcan,
porc, legume, seminte
cloruri pe care le gasesti in peste, lapte de capra, sare de mare

(http://forum.prichindelulmeu.ro/view...php?f=96&t=886 )

Raoul 08.02.2012 04:04:09

Nu-s deloc deacord cu astea. Depinde si de cum te-ai invatat. In general ti-e pofta de ceva de care esti "dependent" sau care iti place...

Laura19 08.02.2012 06:20:18

@Ovidiu.b. Sunt cazuri in care copiii, desi familia lor este credincioasa, se imbolnavesc grav, si apoi pleaca la Domnul. Depinde ce a planuit Dumnezeu cu fiecare in parte. Chiar ieri am citit o povestioara despre o fetita de 10 ani, Sofia-Alexandra, care a avut o boala grava si nu se vindeca. Desi si mama ei si ea erau foarte credincioase, s-au rugat mult sa fie air sanatoasa, Dumnezeu n-a vindecat-o. Insa a facut o minune si mai mare cu ea. "[...]Si minunea aceasta este, ca Dumnezeu i-a dat putere unui copil sa poarte intreaga durere a bolii cu credinta neclintita. I-a dat putere Sofiei-Alexandra sa invinga suferinta si moartea ca si El, patimind Rastignire si trecand prin moarte si ingropare.[...]"("Minunea cea mai mare", Suflet de Crin, Man.Diaconesti). Nu este singura intamplare pe care am citit-o. Sunt situatii si situatii. Ii admir tare mult pe copii. Sunt asa de curajosi si de multe ori ne dau lectii de viata, asa mici cum sunt.

@Roul. Sa vezi ce pofte ciudate au viitoarele mamici:71:. Citez de pe un forum cu mamici:
"Eu la prima sarcina nu am poftit la nimic. Acum, nu imi pot scoate din cap mirosul de cauciuc...desi mi se pare stupid sa te gandesti la mirosul ala, dar imi face o placere deosebita sa intru in magazinele unde se vand cauciucuri, sau biciclete. A, sau in magazinele de haine chinezesti la raionul de pantofi... "
"Eu ceapa rosie toata sarcina. Mancam cate 3-4 odata, doar decojite, intregi, date prin sare.Si tarhon la borcan sau la saramura."
"[...]insa cel mai ciudat a fost ca imi placea sa miros motorina...mereu imi bagam nasul in bidoane....ba la un moment dat aveam o carpa imbibata in motorina si o miroseam pe aia.. fara sa stie sotul..zicea ca sunt nebuna, sunt mai rau ca aurolacii si poate fac rau la fata. dar nu ma puteam abtine.. "
"Cea mai ciudata pofta a mea a fost de piersici cu branza. Am vazut piersicile in fructiera si imediat am facut asocierea cu branza. Mama cu ce pofta am servit o farfurie intreaga..sotul si a pus mainile in cap si a plecat din camera cand m a vazut. Nu i a mai trebuit nimic toata ziua. Si acum ma tachineaza pe chestia asta "
(sursa:http://www.copilul.ro/forum/sarcina/...fta-38257.html)
Iar articolul postat mai sus, cel cu "Fiecare pofta are o cauza" l-am mai gasit si pe:http://naturaly.ro/poftele-pentru-an...nor-substante/
Amu nu stiu cat la suta e adv., insa unele au sens.

Yasmina 08.02.2012 07:15:54

Domnule Ovidiu cunoasteti ceva remedii in caz de pneumonie?Ma refer in faza incipienta sau profilaxic,ca daca boala este deja in priza atunci fuguta la doctor si antibiotice.
Am aflat azi ca un coleg a fost internat aseara cu pnemonie,asta dupa ce am lucrat alaturi de el 3 zile,am folosit aceleasi computere,aceleasi scaune etc.
Nu stiam azi de ce m-am sculat cu o tuse asa din senin,mi-am spus ca trebuie sa fie de la sucul de merisoare baut cu gheata,dar se pare ca nu-i asta..
Daca ma puteti ajuta cu un sfat.

heaven 08.02.2012 08:25:52

Citat:

În prealabil postat de Laura19 (Post 427956)
"[...]insa cel mai ciudat a fost ca imi placea sa miros motorina...mereu imi bagam nasul in bidoane....ba la un moment dat aveam o carpa imbibata in motorina si o miroseam pe aia.. fara sa stie sotul..zicea ca sunt nebuna, sunt mai rau ca aurolacii si poate fac rau la fata. dar nu ma puteam abtine![...]

Cred ca viitoarea mamica avea un viitor pilot de formula 1 in burtica...;))

ovidiu b. 08.02.2012 09:20:39

Citat:

În prealabil postat de Laura19 (Post 427956)
@Ovidiu.b. Sunt cazuri in care copiii, desi familia lor este credincioasa, se imbolnavesc grav, si apoi pleaca la Domnul. Depinde ce a planuit Dumnezeu cu fiecare in parte.

Eu am vorbit la modul general, de altfel am si precizat. Ma asteptam sa vina cineva cu un contra exemplu. Sunt de acord cu tine ca nu tine numai de noi viitorul nostru, ci si de Dumenzeu. Insa si cum inclinam noi (vointa noastra) poate influenta destinul nostru si a urmasilor nostri. Parintele drag mie spunea ca jumatate tine de noi si jumatate tine de Dumnezeu in ceea ce priveste destinul nostru.

Laura19 08.02.2012 10:50:28

Nu vroiam sa fie un contra exemplu,ci doar o precizare. Mai ales ca am citit ieri acea povesioara si mi-a venit imediat in minte si vroiam sa o impartasesc. Atat.

ovidiu b. 08.02.2012 12:10:21

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 427962)
Domnule Ovidiu cunoasteti ceva remedii in caz de pneumonie?Ma refer in faza incipienta sau profilaxic,ca daca boala este deja in priza atunci fuguta la doctor si antibiotice.
Am aflat azi ca un coleg a fost internat aseara cu pnemonie,asta dupa ce am lucrat alaturi de el 3 zile,am folosit aceleasi computere,aceleasi scaune etc.
Nu stiam azi de ce m-am sculat cu o tuse asa din senin,mi-am spus ca trebuie sa fie de la sucul de merisoare baut cu gheata,dar se pare ca nu-i asta..

Pentru pneumonie ar fi:
- Ceai: de galbenele, soc, patlagina, scai vânăt, coada soricelului. Aceste ceaiuri se amesteca si se bea 1-1,5 l de ceai/zi. Daca nu gasiti ceaiurile aceastea (din cate retin nu sunteti in tara) atunci sa mergeti la un magazin naturist si sa cereti un tratament homeopatic pe baza de ceaiuri.
- Echinaceea - 3 pastile/zi, Homeovox, Urinal - sub forma de pastile
- Sare pusa intr-un saculet si incalzita se pune pe piept.
- Cand aveti picioarele reci sa le bagati in apa fierbinte, seara inainte de culcare.
- Sa reduceti cat puteti consumul de sare, lapte, unt, lactatele in general, oua (doar oua de prepelita - sunt mai usoare pentu ficat). Sarea retine apa in corp si blocheaza rinichii. Insa noi trebuie sa ne purificam corpul prin intermediul rinichilor care filtreaza sangele de toxine, ajutandu-l astfel sa lupte mai eficient cu boala. Laptele, ouale (bogate in colesterol) sunt grele la ficat. Eliberand ficatul, se curata splina care produce leucocitele. Leucocitele sunt sanitarii corpului nostru, care lupta cu boala aparand organismul de boli infectioase si corpuri straine. Totodata laptele este contraindicat in cazul infectiilor. Deci laptele si lactatele ar trebui sa le taiati de pe lista pana va faceti bine.
- Sa evitati in general grasimile pentru a ajuta organismul sa se concetreze mai mult pe plamani si nu pe o digestie grea. Uleiul de masline a fi recomandat insa in cantitati moderate.
- De aici va mai puteti inspira pentru surse de calciu si vitamina C: Vitamina C, Calciu

ovidiu b. 08.02.2012 12:21:38

Citat:

În prealabil postat de Laura19 (Post 428000)
Nu vroiam sa fie un contra exemplu,ci doar o precizare. Mai ales ca am citit ieri acea povesioara si mi-a venit imediat in minte si vroiam sa o impartasesc. Atat.

Multumim pentru precizare si pentru Cauza poftelor. De exemplu predispozitia pentru dulce este cauzata de pancreas. Pancreasul cere dulce.

Laura19 08.02.2012 12:46:11

Eu puneam picioarele in apa fierbinte cu sare cand eram racita.
Ce mi-as fi dorit sa functioneze si la mine metodele astea naturale, insa ptr. mine penicinlina injectabila a fost sfanta. Cand eram mica faceam de 2 ori pe an bronsita-astmatiforma si am facut si pneoumonie, si numai cu injectii imi trecea. Atibioticele erau ba prea slabe, ba prea puternice. Macar injectiile nu afecteaza ficatul. Nu stiu cum de am avut acea sensibilitate la plamani. Scuza-ti intreruperea, insa m-au napadit amintirile cand am citit cuvantul pneomonie.
@Yasmina. Sper sa treaca repede. Insanatosire grabnica.

Raoul 08.02.2012 21:11:23

@Laura,pentru raceala usturoiul e sfant. Si da-l incolo de ficat,se reface... Dai prea multa atentie.

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 428014)
De exemplu predispozitia pentru dulce este cauzata de pancreas. Pancreasul cere dulce.

Iarasi imi vine sa contrazic teoria. De exemplu in copilarie eram un mare bautor de suc,ca orice copil... In clasa a 7-a sau a 8-a am hotarat brusc,deodata,sa ma las! Doamne ce greu mi-a fost,ce pofta aveam cand ii vedeam pe altii cum desfaceau sticla de suc langa mine si il savurau. Insa cum sunt o fire ambitioasa,mi-am tinut cuvantul,mi-am autosugerat sa nu beau! Si iata-ma la 22 de ani ajuns fara sa beau suc absolut deloc de la 14 ani. Nici nu mai stiu ce gust are sincer. Am incercat odata sa beau o putin suc fara acid iar altadata am luat o gura de Montew Dew (sau cu-m s-o scrie),ca habar n-aveam ce este (s-a dovedit a fi tot suc) si in ambele cazuri m-a luat instantaneu o durere groaznica de stomac! Deci uite ca acum nu mai imi e pofta niciodata de suc,dupa atatia ani. Ia spune-mi,inainte sa ma las,ce anume imi dadea pofta aia,ce organism? Acum sa inteleg ca s-a dereglat?

In aceeasi periada am renuntat complet si la dulciuri,insa m-am reapucat de ele acum vreo 2-3 ani (bine,nu exagerez cu ele,doar ocazional). Din nou nu mai aveam nicio pofta de ciocolata,prajituri etc. E absolut normal sa dispara cand organismul se dezobisnuieste. Oare aborigenilor din Australia le e vreodata pofta de dulce sau mai stiu eu ce? Nu. Asa ca imi mentin parerea ca asta e strict superstitie in cea mai mare parte din cazuri.

PS si mie imi "place" (in sensul ca nu ma deranjeaza deloc) mirosul de benzina etc. Ce,sunt bolnav? Sa fim seriosi,totul difera de la om la om,nu avem toti organismele la fel.

ovidiu b. 08.02.2012 21:35:09

Hai sa lasam pentru un minut teoriile si sa vedem unde ar putea duce atata teorie: http://www.youtube.com/watch?v=qgLbvIbXRmo :71:

Petre. 08.02.2012 21:59:13

Citat:

În prealabil postat de Laura19 (Post 427953)
Fiecare pofta are o cauza:

Unora le este pofta de ciocolata, altora de ceva sarat.
Oricare ar fi pofta ta, uneori este atat de puternica incat te face
sa iesi din casa in miez de noapte si sa te duci la magazin sa-ti
cumperi mancarea dupa care salivezi.
Pofta de un anumit aliment este modul corpului prin care iti spune ca
duce lipsa de vreo substanta din acea mancare.
Si de multe ori ca sa-ti satisfaci intr-adevar pofta, trebuie sa
mananci altceva decat crezi ca ai nevoie.

Daca ti-e pofta de ciocolata.
Ai nevoie de magneziu.
Pe care il gasesti in nuci, seminte, legume, fructe.

Daca ti-e pofta de ceva dulce.
Ai nevoie de:
crom pe care il gasesti in brocoli, struguri, branza, fasole boabe,
pui, ficat de vitel
carbon pe care il gasesti in fructe proaspete
nuci, legume, fulgi
spanac, cartofi, stafide

Daca ti-e pofta de paine, paine prajita
Ai nevoie de azot
Pe care il gasesti in mancaruri proteice: peste, carne, fasole boabe,
nuci

Daca ti-e pofta de grasimi (chipsuri), prajeli
Ai nevoie de calciu
nap

Daca ti-e pofta de cafea sau ceai
Ai nevoie de:
nuci, legume, fulgi
sulf pe care il gasesti in galbenusul de ou, ardei rosii, usturoi,
ceapa
sare
fier pe care il gasesti in peste, carne de pasare, fructe de mare,
verdeata, cirese negre

Daca ti-e pofta de alcool, pastile care sa te relaxeze
Ai nevoie de:
proteine pe care le gasesti in carne de pui, de porc, nuci, lactate,
fructe de mare
calciu pe care il gasesti in mustar, ceapa, brocoli, legume, susan,
branza, nap
potasiu pe care il gasesti in masline negre, cartofi, spanac,
verdeturi amare

Daca ti-e pofta de gheata
Ai nevoie de fier
Pe care il gasesti in peste, carne de pasare, fructe de mare,
verdeata, cirese negre

Daca ti-e pofta de mancare prajita
Ai nevoie de carbon
Pe care il gasesti in fructe proaspete

Daca ti-e pofta de bauturi acidulate
Ai nevoie de calciu
nap

Daca ti-e pofta de mancaruri sarate
Ai nevoie de cloruri
Pe care le gasesti in peste, lapte de capra, sare de mare

Daca ti-e pofta de mancaruri acide
Ai nevoie de magneziu
Pe care il gasesti in nuci, seminte, legume, fructe

Daca ti-e pofta de lichide
Ai nevoie de apa
Trebuie sa bei circa 8-10 pahare de lichid pe zi

Daca ti-e pofta de solide mai degraba decat lichide
Ai nevoie de apa
Corpul tau a fost dezhidratat pentru o perioada asa lunga de timp
incat nu mai simte nevoie de apa.
Trebuie sa bei cat mai multa apa posibil pentru a reveni la normal.

Daca ti-e pofta de bauturi reci
Ai nevoie de mangan
Pe care il gasesti in alune, nuci, arahide, ananas, coacaz negru

Daca ai anumite pofte in perioada premenstruala
Ai nevoie de zinc
Pe care il gasesti in carne rosie, fructe de mare, radacinoase,
salata, legume cu frunze

Daca iti este mai mereu foame
Ai nevoie de:
silicon pe care il gasesti in nuci, seminte
tirozina pe care o gasesti in suplimentele de vitamina C, portocale,
verdeturi, legume si fructe rosii
spanac, cartofi, stafide

Daca nu ai pofta de mancare
Ai nevoie de:
vitamina B1 pe care il gasesti in fasole, nuci, seminte, ficat
vitamina B3 pe care o gasesti in ton, carne de vita, pui, curcan,
porc, legume, seminte
cloruri pe care le gasesti in peste, lapte de capra, sare de mare

(http://forum.prichindelulmeu.ro/view...php?f=96&t=886 )

Nu mai bine iei un supliment complet de minerale si vitamine ? :) Oricum ca sa ti le asiguri din alimentatie pe toate in doze optime e imposibil, oricat de sanatos ai manca.

antoniap 09.02.2012 22:07:54

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 427962)

Pentru pneumonie, cataplasma cu argila pe spate e minunata. Se face o pasta din argila intr-un recipient de sticla sau de portelan. Argila sa nu intre in contact cu metalele. Pui pasta de argila pe o folie de plastic (o punga desfacuta) si o asezi pe spate. Daca are cine sa te ajute, poate sa-ti puna mai intai argila si apoi sa-ti aseze o folie pe deasupra. Trebuie intarita si imunitatea. Catina, spirulina, ganoderma, chlorella sunt cateva sugestii. De cautat pe internet virtutile acestor remedii. Sanatate.

ovidiu b. 09.02.2012 23:08:55

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 428381)
Trebuie intarita si imunitatea. Catina, spirulina, ganoderma, chlorella sunt cateva sugestii. De cautat pe internet virtutile acestor remedii. Sanatate.

Pentru intarirea imunitatii as merge doar pe fructe si legume si mai putin pe suplimente (desi nu sunt contraindicate).
Cateva surse ar fi: Vitamina C, Calciu

Lagrace 09.02.2012 23:58:01

pentru imunitate: ghimbir, miere cu propolis, lamaie, usturoi .

O cana de ceai de ghimbir cu miere si lamaie pe zi contribuie eficient la intarirea imunitatii.

Yasmina 10.02.2012 02:03:29

multumesc

Multumesc pt sfaturi,chiar inainte de a ma imbolnavi am mancat ghimbir si usturoi,ba chiar si ardei iute.Defapt sunt condimente aproape nelipsite.
Pana la urma,contactul cu colegii bolnavi si-a spus cuvantul.

Eu am avut pneumonie dubla la numai 9 luni,de atunci am mare sensibilitate cu vantul,curentul,schimbari de temperatura.Racesc usor.
De multe ori ajung la febra inalta,ca si azi.
Dupa ce am asudat din belsug si am schimbat 3 perechi de pijamale,ma simt mai bine.
Am luat vitamina C,aspirine,Theraflu,suc de portocale si am mancat salata,supa si usturoi cu paine...

Stie cineva de cataplasma cu hrean pe spate sau piept???
(as putea sa fac si de argila caci am).

Yasmina 10.02.2012 02:17:31

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 428119)
PS si mie imi "place" (in sensul ca nu ma deranjeaza deloc) mirosul de benzina etc. Ce,sunt bolnav? Sa fim seriosi,totul difera de la om la om,nu avem toti organismele la fel.

Nu stiu care era explicatia dar eu eram inebunita ca si copil de mirosul de benzina,iar cel de otet ma facea sa salivez abundent.

Mama ascundea otetul si mustarul,sa le pot folosi cu masura numai in prezenta ei,doarece exageram.Ungeam feliile de paine cu un strat gros de mustar sau inmuiam painea in otet.Numai asa puteam sa mananc oua,branza sau alte gustari.De fapt totul se reducea la mustar.
Mie imi plac foarte mult condimentele,ierburile aromatice,muraturile si nu ma numar printre cei ce au adictie la dulce ci la sarat.

Raoul 10.02.2012 02:30:20

Da,si mie imi place la fel de mult usturoiul (sub orice forma,fie intreg sau mujdei - il beau ca pe apa),si la fel ca tine mananc sarat,condimentat etc. Pai cand vad supa in farfurie pun piper pana se face neagra. Cu mustarul nu ma omor. Adica mi se pare ok,indispensabil de multe ori,doar ca nu-l consum in cantitati mari. Mai imi place mult mazarea cruda,desfac borcanu sau cutia si mananc asa,e excelenta.

PS de carne,sunca nici nu are rost sa mai zic,numai mici si gratare as manca daca s-ar putea :5:

Ora este GMT +3. Ora este acum 10:29:15.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.