Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Profeti adventisti (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13672)

bairstow 20.12.2011 17:33:56

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 416915)
Nu e vorba de primele veacuri, când erau prigoniți, ci de următoarele când creștinismul a ajuns religie de stat. Și apoi... știți cum e cu Istoria, și de către cine e scrisă...
Cu toate acestea am dovezi istorice. O să mi le cereți. Nu o să vi le dau. Vă dau cel mult lucrări care s-au ocupat de această problematică, să vă răfuiți cu autorii lor, nu cu mine. Scopul dumneavoastră pe aceste topice este tot mai evident...

Sunt n scrisori si texte care arata ca crestinii respectau duminica de exemplu Didahia carte scrisa in sec 1 si care adventii o vad scrisa in sec 3 sau chiar 4! Apoi evanghelia apocrifa dupa Barnaba! Curios ca miile de crestini nu au manifestat violent la asa zisa schimbare!(deoarece nu a fost nici o schimbare de zi) .Da cand nu avem documente o dam ca au falsificat unii istoria! Eu ma opresc ca pierd timp cu acest om.

bairstow 20.12.2011 17:36:40

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 416918)
S-au cerut dovezi de păzire a sabatului, nu de oameni perfecți. Dacă cereați exemple de oameni perfecți, vă ofeream exemplul ortodocșilor!:41:

Se stie ca multe secte erau iudaice si de aceea tineau sambata! Dar pe noi ne intereseaza doar ca o secta a tinut o porunca doua?!? si a calcat pe celelalte in picioare?!?
Cel putin pe noi cei din afara cultului adventist ne intereseaza daca au mai fost crestini in istorie de tip advent! Nu ca nu stiu ce secta nu manca carne de porc sau ca tinea sabatul. La cate secte avem era normal ca fiecare sa calce o porunca sau mai multe...

Lucian008 20.12.2011 17:36:51

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 416915)
Nu e vorba de primele veacuri, când erau prigoniți, ci de următoarele când creștinismul a ajuns religie de stat. Și apoi... știți cum e cu Istoria, și de către cine e scrisă...
Cu toate acestea am dovezi istorice. O să mi le cereți. Nu o să vi le dau. Vă dau cel mult lucrări care s-au ocupat de această problematică, să vă răfuiți cu autorii lor, nu cu mine. Scopul dumneavoastră pe aceste topice este tot mai evident...

Aveti dreptate, toti istoricii sunt crestini practicanti. Si au dat foc la dovezile care sustineau cinstirea sambetei. La Primul Sinod ce zi tineau? Ca pana atunci erau persecutati. Daca tineau duminica la Sinod nu are rost sa mergem mai tarziu in timp. Deci?
Spuneti-mi va rog care sunt aceste lucrari.
Scopul meu este unui singur pe orice topic, sa afirm credinta corecta si sa argumentez greselile de invatatura atunci cand le intalnesc.

grasu77 20.12.2011 17:36:54

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 416878)
Dar contextul acestor versete l-ati citit? este vorba de intrarea in odihna lui Dumnezeu, evreii intra in aceasta odihna in sensul ca se odihnesc de faptele Legii iar noi crestinii intram in odihna lor.

Adventistii citesc nu numai in contextul versetelor alaturate ci si in contextul Bibliei. Ce inseamna pentru dvs. "daca le-ar fi dat Iosua odihna" (Evrei 4:8)? Vedeti, spre exemplu, Deuteronom 12:9,10. Poporul lui Dumnezeu a primit fagaduinta ca vor intra in Canaan, sub conducerea lui Iosua si vor avea odihna (fiind izbaviti de toti vrajmasii), daca nu-si vor impietri inima si vor asculta de Dumnezeu. Dar si-au impietrit inima, n-au ascultat si n-au avut odihna (dimpotriva, au fost mai mult in robie).

Asta este odihna pe care nu au avuto (nu despre sabat este vorba - caci l-au avut si pe vremea lui Iosua) si de aceea Dumnezeu a hotarat o noua zi, cand noi, vom intra in Canaanul Ceresc, sub coducerea lui Ioshua (Iisus) si vom avea odihna. Pana atunci, ramane ca o arvuna, odihna de sabat pentru poporul lui Dumnezeu.

Acum se leaga totul? Vi se pare in context? Nu credeti ca "dusmanii" sabatului sunt cei care scot din context (sau, chiar falsifica grosolan traducerea Sfintei Scripturi)?

P.S. Nu vad nimic Biblic in interpretarea dvs. Ati scos versetele din context ca sa le puteti da orice fel de interpretare ciudata. De ce sa nu folosim niste parghii stabile in interpretarile noastre? Asta inseamna sa cunoastem toata Sfanta Scriptura si sa ne folosim de toate invataturile care au legatura cu problema noastra.

osutafaraunu 20.12.2011 17:42:01

Citat:

În prealabil postat de bairstow (Post 416920)
Curios ca miile de crestini nu au manifestat violent la asa zisa schimbare!

Extraordinar! Cum v-ați dat seama! Nu ați găsit în direct pe feisbuc, alături de manifestațiile violente din Piața Tahir? De frământările intestine ale ortodoxiei (legate de sâmbătă și data Paștelor) ați auzit? Ori nici acestea nu apar pe Facebook...

Citat:

În prealabil postat de bairstow (Post 416920)
Eu ma opresc ca pierd timp cu acest om.

Bine faceți! Sunteți un om câștigat.

osutafaraunu 20.12.2011 17:43:48

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 416922)
Scopul meu este unui singur pe orice topic, sa afirm credinta corecta si sa argumentez greselile de invatatura atunci cand le intalnesc.

În această ordine?

bairstow 20.12.2011 17:46:51

Nu stiu pe ce baze faci calcule daca evrei au stat mai mult la ei in tara sau nu dar important este ca au stat! Si cred ca nu o duceau prea rau pe vremea lui Solomon! Apoi cum poti sa spui ca nu despre sabat e vorba (iata cum scoti din context!) cand scrie foarte clar :. Caci undeva, despre ziua a saptea, a zis astfel: "Si S-a odihnit Dumnezeu in ziua a saptea de toate lucrurile Sale".
Apoi de ce aceasta schimbare? Deoarece Dumnezeu a zis : "Nu vor intra intru odihna Mea!". Deci chiar daca Dumnezeu se odihneste in a saptea zi ca sa intre si poporul ales care l-a respins pe Iisus si nu poate intra in odihna Domnului pe baza Cuvantului rostit de Dumnezeu : Nu vor intra in odihna mea!

grasu77 20.12.2011 17:49:27

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 416922)
Aveti dreptate, toti istoricii sunt crestini practicanti. Si au dat foc la dovezile care sustineau cinstirea sambetei.

Ati fi vrut dvs. sa de-a foc la dovezile care sutineau cinstirea sambetei. Totusi, iata ce a afirmat un istoric ortodox:

"Ziua in care crestinii savarseau cultul lor religios la inceput a fost sambata, mai tarziu duminica, zi de inchinare si bucurie, dupa cum zice si sfantul Atanasie al nostru: Sambata noi ne adunam laolalta nu ca sa iudaizam... ci ca sa ne inchinam lui Isus, Domnul Sabatului. (Arhiereul Calist Botosaneanul, episcop de Arges, in "Istoria bisericeasca" din 1902, pg. 55)

bairstow 20.12.2011 17:49:31

Osutafaraunu (faraosutadoi mai exact) niciodata ortodocsii nu au fost in ceata cu privire la ziua de inchinare! Sti si tu. A doua fraza e perfect adevarata!

bairstow 20.12.2011 17:53:11

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 416930)
Ati fi vrut dvs. sa de-a foc la dovezile care sutineau cinstirea sambetei. Totusi, iata ce a afirmat un istoric ortodox:

"Ziua in care crestinii savarseau cultul lor religios la inceput a fost sambata, mai tarziu duminica, zi de inchinare si bucurie, dupa cum zice si sfantul Atanasie al nostru: Sambata noi ne adunam laolalta nu ca sa iudaizam... ci ca sa ne inchinam lui Isus, Domnul Sabatului. (Arhiereul Calist Botosaneanul, episcop de Arges, in "Istoria bisericeasca" din 1902, pg. 55)

Asta nu e o dovada istorica. In primul rand aceasta carte sub acest titlu si sub acest nume nu exista! E un fals grosolan. Fraza poate exista dar in alta carte si sub un alt nume dar cum sa verificam? Apoi crestinii la inceput au fost evrei si ei tineau sabatul fiind sub influenta sinagogii! Dar la cinzecime Dumnezeu i-a luminat! Apoi cuvintele unui preot sau ce o fi fost acesta nu reprezinta adevarul ortodox!

grasu77 20.12.2011 17:54:46

Citat:

În prealabil postat de bairstow (Post 416927)
Apoi cum poti sa spui ca nu despre sabat e vorba (iata cum scoti din context!) cand scrie foarte clar :. Caci undeva, despre ziua a saptea, a zis astfel: "Si S-a odihnit Dumnezeu in ziua a saptea de toate lucrurile Sale".

Tu ce ai inteles? Ca daca Scriptura reaminteste ca Dumnezeu S-a odihnit in ziua a saptea, tu esti dator sa te odihnesti in ziua intaia? Faceti cu schimbul?

bairstow 20.12.2011 17:59:21

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 416933)
Tu ce ai inteles? Ca daca Scriptura reaminteste ca Dumnezeu S-a odihnit in ziua a saptea, tu esti dator sa te odihnesti in ziua intaia? Faceti cu schimbul?

In primul rand sabatul nu reprezinta o perioada de timp batuta in cuie! Azi ai posibilitatea sa calatoresti cu mijloace de transport si sa ocolesti sabatul!
Nu fac cu schimbul mai ales ca sunt adventi care tin sabatul in zi de sambata dar care pentru altii e zi de duminica!
Nu fac schimb dar biblia spune clar : deoarece evrei au intrat sub blestem (nu vor intra in odihna mea) si ca si altii sa intre s-a hotarat o noua zi de odihna! Legea nu e incalcata absolut deloc deoarece tot din 7 in 7 zile avem sabat!

grasu77 20.12.2011 18:04:41

Citat:

În prealabil postat de bairstow (Post 416932)
Asta nu e o dovada istorica. In primul rand aceasta carte sub acest titlu si sub acest nume nu exista! E un fals grosolan.

Bravo savantule. Ce bine le stii pe toate. Ai dovada chiar sub nasul tau (chiar pe acest site):
http://www.crestinortodox.ro/diction...anu-87358.html

P.S. Sper ca esti destul de destept sa observi care cine a fost Calist Botoseneanu si cine a fost Calist Ialomiteanul.

bairstow 20.12.2011 18:05:35

Hai sa mai dau un exemplu de fatarnicie. Deoarece vorbim despre niste oameni care ne invinuiesc ca nu respectam legea ...
Ma fac adventist si deoarece nu sufar sa pierd timpul la casa de rugaciune adventa in ziua de sabat calatoresc cu avionul astfel incat sa nu ma apuce nicicand seara! Si sabatul dureaja cel mult o ora!
Incalc legea? Nu! Mai ales ca eu nu muncesc pilotul munceste! (cata fatarnicie ei nu au voie sa munceasca altii da!). De aceea adventi se folosesc de mijloacele de transport in comun in sabat!

osutafaraunu 20.12.2011 18:06:21

Citat:

În prealabil postat de bairstow (Post 416932)
Asta nu e o dovada istorica. In primul rand aceasta carte sub acest titlu si sub acest nume nu exista!

Cică ardeleanul nostru când s-a dus prima dată la Zoo și a văzut girafa a exclamat: "Așa ceva nu se există!:3:"

osutafaraunu 20.12.2011 18:08:42

Citat:

În prealabil postat de bairstow (Post 416934)
In primul rand sabatul nu reprezinta o perioada de timp batuta in cuie! Azi ai posibilitatea sa calatoresti cu mijloace de transport si sa ocolesti sabatul!

Hei! Domnul bairstow deține mașina timpului. Ne dați și nouă nenea să facem o tură?

bairstow 20.12.2011 18:12:28

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 416930)

Cred ca esti destul de destept sa vezi ca in acel an acesta nu a scris o astfel de carte (sincer ma indoiesc de inteligenta ta mereu am zis ca osutafaraunu ar trebui lasat aici singur fara "ajutorul" tau) scrisa de acesta apoi nu cred ca gasesc aceasta carte ce sa mai vorbesc de pagina pe net! Apoi ai uitat ca poate fi parerea lui in afara ca si aceasta parere se poate explica!

bairstow 20.12.2011 18:14:21

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 416938)
Hei! Domnul bairstow deține mașina timpului. Ne dați și nouă nenea să facem o tură?

Ar trebui sa citesti Ocolul pamantului in 80 de zile dar acum se poate faci si mai repede asa ceva (ocolul). Si cum s-a pierdut o zi in momentul in care a revenit in acelasi loc!
Fiind sub influenta adventista am cautat cartea respectiva! Ea e de negasit! Cum ai verificat tu sau voi ca asa a zis acel om daca nu aveti cartea respectiva? Apoi chiar daca exista iar repet : e adevarat ca primii crestini credeau in ziua de odihna sambata. Se stie ca In Nt Petru tinea de legea veche gresind!

osutafaraunu 20.12.2011 18:17:31

Citat:

În prealabil postat de bairstow (Post 416941)
Ar trebui sa citesti Ocolul pamantului in 80 de zile dar acum se poate faci si mai repede asa ceva (ocolul). Si cum s-a pierdut o zi in momentul in care a revenit in acelasi loc!

Dar precoce mai sunteți! Se vede că ați citit cartea la 6 ani... eu am citit-o ceva mai târziu.
P.S. Parcă ziceați că vă opriți căci pierdeți timp... ori ați dat mașina timpului în marșalier?

grasu77 20.12.2011 18:19:34

Citat:

In primul rand sabatul nu reprezinta o perioada de timp batuta in cuie!

Nu. Reprezinta exact o zi:ziua a saptea.

Citat:

Azi ai posibilitatea sa calatoresti cu mijloace de transport si sa ocolesti sabatul!

Esti cel mai inventiv ortodox. Ca sa nu te prinda ziua a saptea, tu ai gasit varianta sa te invarti in jurul pamantului. Tare de tot. Poate o sa auzim de satelitul natural bairstow.

Citat:

Nu fac cu schimbul mai ales ca sunt adventi care tin sabatul in zi de sambata dar care pentru altii e zi de duminica!

Toti adventistii tin sabatul de la apus (vineri seara - in intelesul nostru) pana la urmatorul apus. Este vreo problema fusul orar? Ce, la pazitorii duminicii nu este acelasi lucru?

Citat:

Nu fac schimb dar biblia spune clar : deoarece evrei au intrat sub blestem (nu vor intra in odihna mea) si ca si altii sa intre s-a hotarat o noua zi de odihna!

Care Biblie (in afara de a ta) spune clar ca sa hoatarat o noua zi de odihna (referire la Evrei 4:8)? Toate Bibliile (inclusiv originalul grecesc) spun ca s-a hotarat o noua zi. Punct. Fara adaugirea "de odihna" (care se gaseste numai in falsul tau). Cel care a facut acesta traducere (stii tu cine este) va avea de raspuns la o intrebare usturatoare, la judecata, pentru ratacirea pe care a produso. Nu-i fi partas sa nu ajungeti in aceeasi oala (era sa zic cazan).

bairstow 20.12.2011 18:21:33

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 416943)
Dar precoce mai sunteți! Se vede că ați citit cartea la 6 ani... eu am citit-o ceva mai târziu.
P.S. Parcă ziceați că vă opriți căci pierdeți timp... ori ați dat mașina timpului în marșalier?

Multe spune omul si nu face. Dar eram dator sa arat cum puteti inghiti niste lucruri la care nici nu puteti aduce dovezi! Ce ai citit tu acea carte sau Grasu si a-ti vazut acea greseala sau asa v-a invatat cultul AZS? Spune cinstit!

grasu77 20.12.2011 18:25:41

Citat:

În prealabil postat de bairstow (Post 416940)
Cred ca esti destul de destept sa vezi ca in acel an acesta nu a scris o astfel de carte

De unde stii? Articolul spune ca autorul a scris mai multe carti in 1902 (fara sa specifice vre-una). Daca "Istoria bisericeasca" ed. II-a, a fost scrisa in 1903, oare cand a fost scrisa "Istoria bisericeasca" ed. I-a?

osutafaraunu 20.12.2011 18:26:17

Citat:

În prealabil postat de bairstow (Post 416945)
Multe spune omul si nu face. Dar eram dator sa arat cum puteti inghiti niste lucruri la care nici nu puteti aduce dovezi! Ce ai citit tu acea carte sau Grasu si a-ti vazut acea greseala sau asa v-a invatat cultul AZS? Spune cinstit!

Prietene, am citit toate cărțile lui Jules Verne (toate câte au fost publicate în România); dacă asta are vreo relevanță pentru tine. Pentru mine, spun sincer nu [mai] are...

bairstow 20.12.2011 18:27:31

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 416944)
Nu. Reprezinta exact o zi:ziua a saptea.

Esti cel mai inventiv ortodox. Ca sa nu te prinda ziua a saptea, tu ai gasit varianta sa te invarti in jurul pamantului. Tare de tot. Poate o sa auzim de satelitul natural bairstow.

Toti adventistii tin sabatul de la apus (vineri seara - in intelesul nostru) pana la urmatorul apus. Este vreo problema fusul orar? Ce, la pazitorii duminicii nu este acelasi lucru?

Care Biblie (in afara de a ta) spue clar ca sa hoatarat o noua zi de odihna (referire la Evrei 4:8)? Toate Bibliile (inclusiv originalul grecesc) spun ca s-a hotarat o noua zi. Punct. Fara adaugirea "de odihna" (care se gaseste numai in falsul tau). Cel care a facut acesta traducere (stii tu cine este) va avea de raspuns la o intrebare usturatoare, la judecata, pentru ratacirea pe care a produso. Nu-i fi partas sa nu ajungeti in aceeasi oala (era sa zic cazan).

1 o zi din punctul tau de vedere din punctul eschimosului....2 Aici esti mai bine instruit ca osutafaraunu. Ai prins miscarea :))) 3 Si ortodocsii tin dupa fusul orar sau mai bine zis cand se intuneca dar ei nu bat in cuie aceasta zi! 4Spune clar ca sa hotarat o noua zi de odihna! Ca sa intre si evreii! Prin traditie (sarea pamantului) ea e Duminica! Tot prin traditia bisericeasca avem si Nt! Ca nu voi l-ati curatat de carti apocrife!

bairstow 20.12.2011 18:34:10

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 416948)
De unde stii? Articolul spune ca autorul a scris mai multe carti in 1902 (fara sa specifice vre-una). Daca "Istoria bisericeasca" ed. II-a, a fost scrisa in 1903, oare cand a fost scrisa "Istoria bisericeasca" ed. I-a?

sa zicem ca in anul 1902 dar tu prin ce scri arati ce am spus eu : in viata ta nu ai pus mana pe aceasta carte!
Osutafaraunu nu cred ca ai citit toate cartile de Jules verne, au mai aparut si acum doi ani carti care nu au fost publicate inainte apoi in biblioteca Romana era o carte de geografie scrisa de el cu un continut de vreo 1000 de pagini! Iar te inseli! Dar important este ca nu ai pus nici tu nici Grasu mana pe aceea carte! Apoi nu asta este important. Am arata clar ca erau evrei care inca tinau sabatul dupa moartea lui Iisus! Erau crestini dar biserica nu se formase inca! Iisus nu urcase la cer ca biserica sa fie calauzita de Duhul Sfant!

grasu77 20.12.2011 18:38:50

Citat:

În prealabil postat de bairstow (Post 416951)
Si ortodocsii tin dupa fusul orar sau mai bine zis cand se intuneca dar ei nu bat in cuie aceasta zi!

Ei nu au cum sa "bata in cuie aceasta zi". Una este sa tii o zi pentru ca "asa zice Domnul", alta este sa tii o zi pentru ca "asa zice omul". Este o mare diferenta de motivatie.

Citat:

În prealabil postat de bairstow (Post 416951)
Spune clar ca sa hotarat o noua zi de odihna!

Ai aici (http://bibledatabase.net/) zeci de variante de traduceri ale Bibliei, facute de pazitori ai duminicii. Ai si originalul grecesc (transliterat). Arata-ne o singura traducere in care versetul din Evrei 4:8 spune, la final, "o alta zi de odihna". Nu vei gasi. Toate traducerile se incheie cu expresia "o alta zi". Puct. Repet: doar traducerea ta falsificata spune "o alta zi de odihna".

bairstow 20.12.2011 18:42:22

Eu nu am facut nici o traducere noua dar am aratat ca se subantelege. Apoi ce rol ar avea sa se vorbeasca despre a saptea zi in acel pasaj daca pasajul se refera la cu totul altceva?!?4. Caci undeva, despre ziua a saptea, a zis astfel: "Si S-a odihnit Dumnezeu in ziua a saptea de toate lucrurile Sale"

bairstow 20.12.2011 18:45:28

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 416955)
Ei nu au cum sa "bata in cuie aceasta zi". Una este sa tii o zi pentru ca "asa zice Domnul", alta este sa tii o zi pentru ca "asa zice omul". Este o mare diferenta de motivatie. .

Asa poate gandesc si evreii despre voi! Stim ca Iisus vedea altfel respectarea acestui zi , zi data pentru om nu pentru a lui condamnare asa cum vedeau evreii (si azi voi) si probabil inca mai vad asa!

grasu77 20.12.2011 18:51:52

Citat:

În prealabil postat de bairstow (Post 416956)
Eu nu am facut nici o traducere noua dar am aratat ca se subantelege.

1. Nu a zis nimeni ca ai facut tu vreo traducere. Dar, tare iti mai place o traducere falsificata. Asa ca, nu stai cu mult mai bine decat falsificatorul. Mai ales ca este foarte usor de vazut falsul (avand in vedere ca ai un computer si internet la indemana).

2. Biblia trebuie tradusa exact asa cum a fost scrisa, nu dandui subantelesuri.

bairstow 20.12.2011 18:52:40

Citat:

Ai aici (http://bibledatabase.net/) zeci de variante de traduceri ale Bibliei, facute de pazitori ai duminicii. Ai si originalul grecesc (transliterat). Arata-ne o singura traducere in care versetul din Evrei 4:8 spune, la final, "o alta zi de odihna". Nu vei gasi. Toate traducerile se incheie cu expresia "o alta zi". Puct. Repet: doar traducerea ta falsificata spune "o alta zi de odihna".

Am vazut ca versetul dinainte ne vorbeste despre ziua a saptea! Daca aici (o alta zi) este vorba de un timp mai indelugat apoi ca sa nu se faca confuzie intre aceasta "o alta zi" si "ziua a saptea" de ce nu se scrie asa: o alta vreme?

bairstow 20.12.2011 18:55:24

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 416961)
1. Nu a zis nimeni ca ai facut tu vreo traducere. Dar, tare iti mai place o traducere falsificata.

Eu iti urez in continuare o seara buna si sa nu mai minti !
Citat:

Repet: doar traducerea ta falsificata spune "o alta zi de odihna".

grasu77 20.12.2011 18:56:12

Citat:

În prealabil postat de bairstow (Post 416958)
Asa poate gandesc si evreii despre voi! Stim ca Iisus vedea altfel respectarea acestui zi , zi data pentru om nu pentru a lui condamnare asa cum vedeau evreii (si azi voi) si probabil inca mai vad asa!

Noi nu respectam sabatul fariseilor (care se contrau cu Domnul Iisus Hristos). Noi respectam sabatul asa cum ne-a invatat Domnul Sabatului.

P.S. Fara sa vrei ai spus un adevar. Evreii nu gandesc bine despre noi. Nu le convine ca tinem sabatul (si pentru faptul ca nu-l tinem ca ei - cu tot noianul de reguli absurde, la fel ca pe vremea Mantuitorului).

grasu77 20.12.2011 19:10:35

Citat:

În prealabil postat de bairstow (Post 416962)
Am vazut ca versetul dinainte ne vorbeste despre ziua a saptea! Daca aici (o alta zi)

Ciudat mod de a vedea lucrurile. De ce iei tu versetul "dinainte"(cu 4 versete) si fara sa bagi in seama la ce face referire chiar versetul in cauza? Evrei 4:8 spune: "Caci daca le-ar fi dat Iosua odihna, n-ar mai vorbi Dumnezeu dupa aceea de o alta zi (punct)."

Am incercat sa explic cum este cu "odihna data de Iosua" aici:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=364

Am luat in considerare toata Scriptura, inclusiv tot contextul in care se gaseste versetul din Evrei 4:8 (adica, incepand de la Evrei 3:7 pana la Evrei 4:11).

P.S. Tin sa vin cu o "apreciere". Daca altii scot versetele din context (le decupeaza), tu ajungi la performanta sa decupezi expresiile din verset.

grasu77 20.12.2011 19:15:49

Citat:

În prealabil postat de bairstow (Post 416963)
Eu iti urez in continuare o seara buna si sa nu mai minti !

Hotul striga "hotu". Arata ce minciuna am spus. Macar una singura.

P.S. Faci o mare greseala. Tu te simti angajat intro competitie (ceea ce nu este cazul). Si, cand simti ca ai pierdut (desi nu ai ce) te oftici si arunci cu mizerii. Ia incearca sa-ti schimbi optica si scopul. O sa-ti fie mai bine.

bairstow 20.12.2011 19:35:41

In primul rand tu ai spus primul despre mine ca mint deci tu ai dat dovada de slabiciune mai ales ca eu nu minteam. Apoi ti-am aratat si mai sus dar si in alte zile ca minti! Apoi ai adus dovada o carte care tu nu ai pus mana pe ea si care pana la urma nu arata nimic ce sa mai vorbim despre dogma ortodocsiei? Asta e tot ce a-ti gasit? :)
Apoi nu am chef sa ma uit iara ca de ce tai sau scot ca de ce e al intailea cand e al patrulea verset etc etcDar te-am intrebat ce lagatura are ziua saptea cu teoria care ai aratat-o mai inainte sau mai bine zis cu ce vrea sa arate aceasta episcola. Mai ales ca sunt unii adventi care citeaza acest cap 4 ca aratand ca ziua de sabat ramane valabila! Cand biblia spune :o alta zi...

grasu77 20.12.2011 19:53:09

Citat:

În prealabil postat de bairstow (Post 416973)
In primul rand tu ai spus primul despre mine ca mint deci tu ai dat dovada de slabiciune mai ales ca eu nu minteam.

Nu ai mintit. Doar ai spus minciuni, pe banda rulanta. Cred ca nu e nevoie sa-ti remintesc vreo postare de a ta, plina de minciuni.

Citat:

În prealabil postat de bairstow (Post 416973)
Apoi ti-am aratat si mai sus dar si in alte zile ca minti! Apoi ai adus dovada o carte care tu nu ai pus mana pe ea

Am dat titlul cartii, numele autorului si pagina. Pot fi verificat. Apoi sa spui daca am mintit sau nu.

Pana una alta: noapte buna si vise placute.

ovidiu b. 20.12.2011 20:36:22

Din cate am inteles sunt greseli cica de traducere a Bibliei. Sunt si eu curios unde sunt aceste greseli?

7. Dumnezeu hotărăște din nou o zi, astăzi rostind prin gura lui David, după atâta vreme, precum s-a zis mai sus: "Dacă veți auzi astăzi glasul Lui, nu învârtoșați inimile voastre".
8. Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de o altă zi de odihnă.
9. Drept aceea, s-a lăsat altă sărbătoare de odihnă poporului lui Dumnezeu.

bairstow 20.12.2011 21:32:55

In mod normal sunt oameni care le place sa creada in minciuni! Nu stiu daca si in aceste 2 cazuri (2 adventi care scriu aici) . Am aratat ca Grasu a mintit dar el doar ameninta ca o sa arate. Pe de alta parte nu aceasta e chiar tema subiectului!
Ai vazut domnule Ovidiu (daca a-ti citit mai sus) , repede au citat o carte care nu au pus mana niciodata pe ea si se bizuie pe credibilitatea a cine stie carui om care a citat din ea!
Ca sa nu intunec intrebarea care a-ti prezentat-o spun doar atat ca el crede ca traducerea e gresita aici :de o altă zi de odihnă.
Asa am inteles eu.Ca aceste cuvinte ar fi adaugate :de odihnă.
Il asteptam cu raspunsul. Pana atunci eu va urez la toti oamneiii de buna-vointa noapte buna!
P.s Nu vreau sa fiu in afara ortodoxiei dar Iosua ar putea sa insemne si Iisus! Dar sa asteptam replica lor daca se poate ca sa nu ma interpun.

grasu77 20.12.2011 21:37:47

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 416992)
Din cate am inteles sunt greseli cica de traducere a Bibliei. Sunt si eu curios unde sunt aceste greseli?

7. Dumnezeu hotărăște din nou o zi, astăzi rostind prin gura lui David, după atâta vreme, precum s-a zis mai sus: "Dacă veți auzi astăzi glasul Lui, nu învârtoșați inimile voastre".
8. Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de o altă zi de odihnă.
9. Drept aceea, s-a lăsat altă sărbătoare de odihnă poporului lui Dumnezeu.

Traducerea versetelor pe care ai postato nu contine greseli ci falsificari grosolane. Ma refer la Evrei 4:8 si 9.

Iata cum suna traducerea corecta a verstului din Evrei 4:8.

""""Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de o altă zi."""""Punct. Fara adaugirea "de odihna".

In toate celelate traduceri ale Bibliei, versetul din Evrei 4:8 se incheie cu expresia "alta zi" (fara de odihna - pentru ca nu este vorba de o alta zi de odihna).

"ei gar autous iêsous katepausen ouk an peri allês elalei meta tauta êmeras" (originalul grecesc)

"""For if Jesus had given them rest, then would he not afterward have spoken of another day."""(King James)

""""For if Jesus had brought them into rest, he would not have spoken afterwards about another day. """ (Darby enghlish)

"""Car si Josué leur avait donné le repos, il n'aurait pas parlé après cela d'un autre jour."""(French Darby)

s.a.m.d.

Cauta , dintre zecile de variante, una singura in care versetul din Evrei 4:8 sa se incheie cu expresia "alta zi de odihna". Ai aici (http://bibledatabase.net/) multe traduceri ale pazitorilor duminicii. Gaseste una care sa sune precum falsul de care te folosesti cu atata incredere.

Evrei 4:9

Iata cum suna in original:
"Ara [ Deci ] apoleipetai [ ramane inca ] Sabatismos [ sarbatoarea Sabatului ] to lao [ poporului ] tu Theu [ lui Dumnezeu ]."

Iata cum suna alte traduceri ortodoxe (facute de ortodocsi onesti - nu de falsificatori):

"Pentru aceea au ramas oarece sambata oamenilor lui Dumnezeu." - Noul Testament de la Bălgrad, 1648.

"Iată dară au rămas sărbarea sâmbetei nărodului lui Dumnezău." - Biblia de la Bucuresti, 1688.

"Drept aceea s-au lasat Sabatismos norodului lui Dumnezeu." - Noul Testament al lui Scarlat Alexandru Kalimachi, 1821.

"Dreptu aceea ramane repausu pentru poporulu lui Dumnezeu". - Biblia de Iasi, 1874.

"Deci dar ramane inca repaus de sambeta pentru poporul lui Dumnezeu." - Biblia Nitzulescu, 1905.

Versetul vorbeste despre o zi care ramane.. Numai in falsul dvs. se foloseste expresia inlocuitoare "alta".

Totodata, poti folosi link-ul recomandat (acela cu zecile de traduceri ale Bibliei facute de pazitori ai duminicii) si sa ne arati daca este vreo traducere care sa semene catusi de putin cu falsul grosolan din "traducerea" folosita de tine.

bairstow 20.12.2011 21:49:12

Eu aicea vad altceva. Puterea Domnului care se gaseste in biserica! In ciuda textului nu totdeauna bine interpretat niciodata biserica ortodoxa nu s-a gandit sa respecte sabatul sambata! Asa cum am mai aratat inclusive aceste traduceri nu arata mare lucru tinand cont ca sabat inseamna sarbatoare apoi nu se continua cu versetul urmator. Am zis noapte buna dar nu ma pot abtine sa arat o traducere noua catolica :nu ar mai fi vorbit apoi de o alta zi.Traducere de Emil Pascal.
Ce s-a intamplat defapt? Traducerile vechi ortodoxe nu erau perfecte. Si de aceea ortodocsii au fost foarte atenti cu interpretarea acestui capitol! Atata tot. Traducerile noi din cate am observat difera! Dar se vede ca si traducerile vechi nu spun direct :sambata! Si spun de exemplu :oarece sambata! Adica in genul sabatului! Daca traducerile noi ortodoxe ar fi gresite deabia ar astepta sectantii sa ne sara la gat! De aceea pe acest taram nu am incredere in eretici! La ei difera traducerile si sunt proaste asa cum am aratat in mod evident in Isaia cap 66! Apoi versetul ar suna ciudat: vorbeste de o alta zi care e defapt aceasi!?!

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:31:36.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.