![]() |
Citat:
Dacă deci desăvârșirea ar fi fost prin preoția Leviților (căci legea s-a dat poporului pe temeiul preoției lor), ce nevoie mai era să se ridice un alt preot după rânduiala lui Melchisedec, și să nu se zică după rânduiala lui Aaron? 12. Iar dacă preoția s-a schimbat urmează numaidecât și schimbarea Legii. preiei mingea! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Era preoția ante-livitică a [Ieru]Salemului, prototip al preoției Domnului Hristos. |
Citat:
Greaca clasică a transliterat acest nume sub forma cea mai cunoscută astăzi: Xerxes. Numai că Septuaginta îl numește pe suveran Artaxerxes, fapt care a suscitat discuții aprinse în rândul comentatorilor. Unii l-au identificat pe suveranul din Cartea Esterei, după tradiția ebraică, cu Xerxes I (486-465 î. Hr.), alții, ca J. Hoscander și A. T. Olmstead, urmând părerile lui Eusebiu al Cezareii și ale lui Ieronim, l-au identificat cu Artaxerxes II Mnemon (405-362 î. Hr.). În fine, NRSV înclină să vadă în acest Artaxerxes pe Artaxerxes I (465-424 î. Hr.). Prima variantă [vizând pe Xerxes I] are în sprijinul ei un argument forte, deși sub forma unei absențe din text: relatarea biblică, altfel atât de amănunțită, trece inexplicabil de la anul al treilea a domniei suveranului pers (1,3) la cel de-al șaptelea an (2, 16). Dacă regele din Cartea Esterei este Xerxes I, cei patru ani despre care nu se spune nimic în Biblie sunt chiar cei în care s-a plănuit și a avut loc marea campanie împotriva Greciei (483-480 î. Hr.), timp în care regele a lipsit din Persia”. Artaxerxes domnea pesteo sută douăzeci și șapte de țări, de la India până în Etiopia: „Este întinderea maximă a Imperiului pers din timpul lui Darius I, tatăl lui Xerxes. ♦ Numărul provinciilor pare simbolic: (12 x 10) + 7, indicând stăpânirea universală a regelui pers. Același număr apare în Daniel 6, 2 (Septuaginta)”. (Sursa:,,Vechiul Testament in talcuirea Sfintilor Parinti" autor:Preot Ioan Sorin Usca) |
Lore, inainte de preotia levitica, stabilita dupa randuiala lui Aron, in Biblie se mentioneaza de Melhisedec, preot a Lui Dumnezeu. ( Facere 14:18-19)
Preotia lui Hristos se mai numeste si dupa randuiala lui Melhisedec, adica primita direct de la Tatal. @osutafaraunu: despre preotia sacramentala s-a discutat pe alte topice in detaliu. N-are sens sa reluam tema aici, ca stricam firul intrebarilor. Inteleg ca dmv., ca apartinator al cultului adventist, aveti alte opinii. |
@lore: Inainte de preotia levitica, stabilita dupa randuiala lui Aron, in Biblie se mentioneaza de Melhisedec, preot a Lui Dumnezeu. ( Facere 14:18-19) Preotia lui Hristos, zisa si dupa randuiala lui Melhisedec, este primita direct de la Tatal, prin Duhul Sfant care l-a uns.
@osutafaraunu: despre preotia sacramentala a Noului Testament s-a discutat in detaliu pe alte topice, n-are sens sa transformam acest topic in unul de discutii polemice. Inteleg ca dmv. ca apartinator al cultului adventist, aveti alte opinii, o interpretare diferita a textului biblic decat ortodocsii, in unele situatii. Despre preotia sacramentala derivata din cea a Lui Hristos aflam din Fapte 6: 6, 14,23,20, 28 I Tim. 4, 14, 5, 22; II Tim. 1, 6 ; Tit 1, 5 Nu mai stiu cine trebuia sa puna intrebarea. Am vazut ca a aparut Scotland the Brave :) eu zic sa puna el o intrebare, ca e mai fresh! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
La râul Babilonului, acolo am șezut și am plâns, când ne-am adus aminte de Sion În sălcii, în mijlocul lor, am atârnat harpele noastre Că acolo cei ce ne-au robit pe noi ne-au cerut nouă cântare, zicând: "Cântați-ne nouă din cântările Sionului!" Cum să cântăm cântarea Domnului în pământ străin? De te voi uita, Ierusalime, uitată să fie dreapta mea! (...) intrebare: Ce cod de legi coexista in tara Canaanului pe langa Legea Lui Dumnezeu in zilele lui Avraam, Isaac si Iacov? Legi care erau de altfel in cea mai mare parte a lumii. |
Bravo Ioana,multa durere in acel psalm,parca ii si vezi cum stau jos,cu capetele plecate,indurerati si disperati.O imagine extrem de puternica,de vie in tristetea ei.E randul tau.
|
Citat:
I'm out... o seară plăcută! |
Corect, Codul lui Hammurabi! In zilele lui Noe, Hammurabi (Nimrod, denumirea biblica) a uzurpat tronul, cu ajutorul armatei sale, iar Sem (Melhisedec) impreuna cu fiul lui au plecat in tara Caananului, unde au pus bazele asezarii Ierusalim. Codul nu apare mentionat in Biblie, nici multe detalii de Nimrod nu sunt, era mai mult o intrebare de cultura generala :)
Cine doreste preia stafeta si pune o intrebare! |
Va mai las si eu una,putin inedita:ce siretlic a folosit Ghedeon pentru a-i invinge pe madianitii si amalecitii care isi asezasera tabara in valea Izreel si daca cumva stiti de o scena similara,oarecum,in istoria Romaniei?
|
Citat:
M-am uitat de curiozitate sa vad cine e regele, sotul Esterei si e Xeres ( Asuero, in spaniola). La un moment dat regele spune: “tatal meu, Darius …", deci si scenaristul a mers pe varianta Xeres 1 si nu pe fiul sau, Artaxere. on topic: atacul de noapte a lui Vlad Tepes? a mers pe acelasi principiu, al diversiunii. Ghedeon a indus panica prin amplificarea zgomotului, "trambitele si oalele" fiind arma psihotronica folosita de Ghedeon :) |
Citat:
|
Vechiul Testament, Judecatori
Cine refuza sa devina domn peste Israel, constient fiind ca Israel avea deja un domn ? (daca se poate si textul biblic)
|
salut,ioanna
Citat:
|
buna Codana
Nu, nu e vorba de David. Am dat un indiciu: Judecatori
p.s daca in urmatoarele 15min. nu raspunde nimeni, va dau raspunsul, ca trebuie sa ies :) |
Ghedeon
Iar Ghedeon le-a zis: "Nici eu nu voi domni peste voi, nici fiul meu nu va domni peste voi, ci Domnul să domnească peste voi! (Judecători 8:23) |
corect! Ghedeon a refuzat, insa tu va trebui sa accepti conducerea, sa preiei stafeta :)
|
Eu sunt cu alea ușoare: precizați împrejurările și textul biblic care stă la baza celebrei exclamații Ecce Homo!
|
ioan 19 4-6
“Pilat a ieșit afară, și a zis Iudeilor: Iată că vi-L aduc afară, ca să știți că nu găsesc nici o vină în El. Iisus a ieșit deci afară, purtând cununa de spini și haina de purpură. IATĂ OMUL! le-a zis Pilat” |
Foarte bine Lore, urmezi la întrebare!
|
Ce profet era plesuv?
|
Elisei .... (vad ca n-am pierdut mult, doar o intrebare)
|
Citat:
Eu ma retrag! O seara placuta! |
acusi ma retrag si eu in tribune, ca spectator, am activat destul azi :)
Va las o intrebare: Ce cuvant lipseste din propozitia: ...... puneau lantisoare de aur la gatul camilelor ? (indiciu: un anunmit popor din VT avea obiceiul asta) |
Și greutatea cerceilor de aur pe care i-a cerut el a fost o mie șapte sute de sicli de aur, afară de verigi, de nasturi și de hainele de purpură de pe cei doi regi ai Madianiților și afară de lanțurile lor de aur care erau la gâtul cămilelor lor.(Jud 8:26)
|
Felicitari! raspuns corect; e vorba de madianiti.
|
Precizați textul și împrejurările în care un duh rău dă dovadă de umor răspunzându-le unor falși exorciști.
Hai că nu-i așa greu. Textul se găsește într-una din primele cinci cărți ale Noului Testament. |
Băietii destepti ai unui preot iudeu numit Scheva isi testau abilitatile asupra unor indraciti din multime insa un duh rau le-a tras o chelfaneala si apoi au trebuit sa fuga dezbracati de la locul faptei.
Faptele Apostolilor 19:13 -16 |
Citat:
|
Am gandit o intrebare, dar acum imi dau seama ca e cam... sensibila...:)
Pot sa zic pas? Are altcineva o intrebare in rucsac? |
Citat:
|
Apostolul Ioan prezinta, intr-un verset din epistolele lui, unul dintre semnele trecerii unui crestin de la moarte la viata.
Cum poate sti un crestin ca a trecut, spiritual vorbind, de la moarte la viata? |
Noi știm că am trecut din moarte la viață, pentru că iubim pe frați; cine nu iubește pe fratele său rămâne în moarte.(1Ioan 3:14)
|
Bingo!
Hai cu intrebarea usoara! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 12:07:29. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.