Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Focul iadului (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14689)

Illuminatu 02.12.2012 18:17:58

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 485369)
"Die übrigen Toten kamen nicht zum Leben, bis die eintausend Jahre vollendet waren. Das ist die erste Auferstehung." (Apoc. 20,5 - Die Bibel, 2005, Herder Editorial)

Avand in vedere anul 2005, cine stie la ce versiune post-modernista a traducerii Bibliei ai apelat aici.
Oricum, in subiectul initial era vorba despre hiliasm la Luther. Deci nu prea se poate lua in discutie traducerea de mai-sus pentru ca nu-i apartine lui Luther.

In ce priveste sarbatoarea nationala, in mai multe randuri am afirmat ca neortodocsii nu prea pot sa se mai considere romani, pentru ca au devenit anti-romani, dusmani ai romanilor. Aici intram in niste lucruri mult prea subtile pentru intelegerea ta matematicista asupra lumii.

ludovic 03.12.2012 14:11:18

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 440175)
Există măcar o singură ființă omenească care să-și dorească o viață eternă în chinuri? Până și un sado-masochist s-ar îngrozi la ideea unei atare perspective!

Poate nu isi doresc o viata in chinuri dar mai mult de atat isi doresc o eternitate fara Dumnezeu. Sunt atatia oameni care il infrunta pe Dumnezeu din mandrie si care prefera chinul iadului decat viata vesnica alaturi de Dumnezeu. Unul din motivele pentru care ei il urasc pe Dumnezeu e acela ca faptele lor sunt rele si stiu ca Dumnezeu ii va judeca pentru asta.

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 440175)
Grozăvia aceasta: că Dumnezeu pedepsește cu eternitatea chinurilor o viață de-o clipă în păcat a fost cea mai mare producătoare de atei în ultimele două secole. Un Dumnezeu de miliarde de ori mai sadic decât însuși diavolul!

Grozavia asta cum o numesti tu e o realitate. Dumnezeu a dat fiecarui om sansa pocaintei, acum daca omul prefera pacatul atunci e responsabil pentru "grozavia" respectiva.
Dumnezeu nu e sadic, e un Dumnezeu bun dar si drept. Am senzatia ca ai o viziune umanista asupra lui Dumnezeu, care zice ca El e bun, iubitor si ca nu poate arunca lumea in iad. Insa Domnul Hristos a fost cel care ne-a avertizat asupra iadului, cele mai multe referinte despre iad le gasim in cele 4 evanghelii. Nu cred ca Hristos ar fi vorbit despre iad daca ar fi fost doar ceva....neimportant.
Acei atei despre care vorbesti au devenit atei nu pentru ca Dumnezeu pedepseste necredinta prin chinul vesnic(asta e doar o scuza) ci pentru ca viziunea lor asupra lui Dumnezeu e diferita de realitate si din acest motiv nu au putut accepta ca Dumnezeul revelat in Scripturi e Dumnezeul adevarat. Ei nu pot accepta ca Dumnezeu trimite lumea in iad, nu pot accepta ca Dumnezeu pedepseste etc. Ei vor un Dumnezeu care sa ii lase sa traiasca cum vor fara sa fie nici un fel de repercusiuni.
Sunt si crestini care considera anumite carti din Biblie ca fiind prea dure (Numeri, Iosua ) insa asta e realitatea pe care acei atei despre care vorbesti nu o pot accepta.

osutafaraunu 04.12.2012 12:10:51

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 485665)
Avand in vedere anul 2005, cine stie la ce versiune post-modernista a traducerii Bibliei ai apelat aici.

Neâncredere ce-o putem împărtăși și față de cele două versiuni ortodoxe (Sinodala și Anania), ele aparținând aceleiași perioade ”postmoderniste”. Singura diferență constă în faptul că versiunile ortodoxe [actuale] menționate nu respectă originalul grecesc. Fapt ce aruncă o umbră de îndoială și cu privire la corectitudinea traducerii în cazul altor versete...

Citat:

Oricum, in subiectul initial era vorba despre hiliasm la Luther.

Subiectul inițial era despre focul iadului, respectiv o paranteză deschisă în legătură cu Apoc. 20,5. Hiliasmul la Luther, era doar o abatere de la subiect. După 8 luni de zile, n-am uitat cum ai evitat chestiunea traducerii incorecte în versiunile ortodoxe actuale. Dar, din punctul meu de vedere putem trece peste, revenind la topic.

Citat:

In ce priveste sarbatoarea nationala, in mai multe randuri am afirmat ca neortodocsii nu prea pot sa se mai considere romani, pentru ca au devenit anti-romani, dusmani ai romanilor. Aici intram in niste lucruri mult prea subtile pentru intelegerea ta matematicista asupra lumii.

Asta n-are legătură cu matematica, ci cu istoria. Nu putem uita două lucruri: pe meleagurile românești, comunismul a fost adus pe tancurile sovietice, iar ortodoxia pe căruțele bulgărești și grecești. Așa că poți reduce nițeluș tirajul la focul... patriotismului de paradă.

osutafaraunu 04.12.2012 12:14:53

Citat:

În prealabil postat de ludovic (Post 485907)
Dumnezeu nu e sadic, e un Dumnezeu bun dar si drept.

De acord cu tine .

Citat:

Am senzatia ca ai o viziune umanista asupra lui Dumnezeu, care zice ca El e bun, iubitor si ca nu poate arunca lumea in iad. Insa Domnul Hristos a fost cel care ne-a avertizat asupra iadului, cele mai multe referinte despre iad le gasim in cele 4 evanghelii. Nu cred ca Hristos ar fi vorbit despre iad daca ar fi fost doar ceva....neimportant.

Dacă evit folosirea termenului ”Iad” când vorbesc de pededeapsa în foc pentru cei ce au refuzat oferta Cerului, nu înseamnă că neg această pedeapsă divină. Și evit acest termen datorită deprecierii lui în mentalitatea populară - o mentalitate comună în ortodoxie.

Citat:

Sunt si crestini care considera anumite carti din Biblie ca fiind prea dure (Numeri, Iosua ) insa asta e realitatea pe care acei atei despre care vorbesti nu o pot accepta.

Trebuie totuși să recunoști că violența întâlnită în cărțile respective este infinit mai mică decât cea din supliciile unui Iad perpetuu.

stefan florin 04.12.2012 12:16:14

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 486138)
Nu putem uita două lucruri: pe meleagurile românești, comunismul a fost adus pe tancurile sovietice, iar ortodoxia pe căruțele bulgărești și grecești .

asta de unde ai scos-o

osutafaraunu 04.12.2012 12:17:06

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 486141)
asta de unde ai scos-o

Am auzit-o și eu...

stefan florin 04.12.2012 12:20:26

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 486143)
Am auzit-o și eu...

vad ca ai uitat sa specifici ca ceea ce ai afirmat a fost doar un zvon (din auzite)

osutafaraunu 04.12.2012 12:23:52

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 486145)
vad ca ai uitat sa specifici ca ceea ce ai afirmat a fost doar un zvon (din auzite)

Istoria nu se bazează pe zvonuri. ”Din auzite” a ajuns la mine doar formularea respectivă. Nu poți nega însă adevărul istoric ce se ascunde în dosul acelei formulări...

stefan florin 04.12.2012 12:27:25

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 486146)
Istoria nu se bazează pe zvonuri. ”Din auzite” a ajuns la mine doar formularea respectivă. Nu poți nega însă adevărul istoric ce se ascunde în dosul acelei formulări...

mda...bulgarii ne-au increstinat pe noi. Dovezi amice, DOVEZI

osutafaraunu 04.12.2012 12:34:44

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 486147)
mda...bulgarii ne-au increstinat pe noi. Dovezi amice, DOVEZI

Nu m-am referit la încreștinare, ci la "ortodoxizare".

Illuminatu 04.12.2012 13:43:07

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 486138)
Asta n-are legătură cu matematica, ci cu istoria. Nu putem uita două lucruri: pe meleagurile românești, comunismul a fost adus pe tancurile sovietice, iar ortodoxia pe căruțele bulgărești și grecești. Așa că poți reduce nițeluș tirajul la focul... patriotismului de paradă.

Pe vremea cand romanii erau deja de cateva sute de ani "crestini ortodocsi" bulgarii abia incepeau sa se sature de pamantul pe care locuiau si care le dadea de mancare si isi puneau in gand sa caute alte tinuturi mai bogate in care sa leneveasca mai dihai ca-nainte.

Hmm, daca ma gandesc bine si voi sectarii incepeti sa va saturati de pamantul care va hraneste si poate, poate (Doamne-ajuta!!) va luati catrafusele si mergeti la enanghelizare prin jungla amazoniana. Bucura-te, caci vei da de oameni mai buni ca aici... care mai apucati sa scapati cu viata-n voi!

"11.Și acum, blestemat să fii de pământul ce și-a deschis gura ca să primească din mâna ta sângele fratelui tău." Facere 4.
Pacatul ereziei este mai grav decat cel al uciderii trupului!!!! Tu chiar nu simti ACUM focul ce te arde la inima si care-ti spune ca trebuie sa convertesti pe oricine la ceea ce crezi tu? Tu nu simti focul ce s-a aprins in inima ta din dorinta de a insela pe cineva la credinta ta crezand fals ca ti se vor ierta multime de pacate?? Daca-l simti poti sa fi sigur ca ai pregustat FOCUL IADULUI!!!
Acest foc este exact focul iadului, dar la o scara mult mai mica pentru ca inca mai ai timp si putere sa iesi din acel foc!

osutafaraunu 04.12.2012 14:39:22

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 486168)
Pe vremea cand romanii erau deja de cateva sute de ani "crestini ortodocsi" bulgarii abia incepeau sa se sature de pamantul pe care locuiau si care le dadea de mancare si isi puneau in gand sa caute alte tinuturi mai bogate in care sa leneveasca mai dihai ca-nainte.

Hmm, daca ma gandesc bine si voi sectarii incepeti sa va saturati de pamantul care va hraneste si poate, poate (Doamne-ajuta!!) va luati catrafusele si mergeti la enanghelizare prin jungla amazoniana. Bucura-te, caci vei da de oameni mai buni ca aici... care mai apucati sa scapati cu viata-n voi!

"11.Și acum, blestemat să fii de pământul ce și-a deschis gura ca să primească din mâna ta sângele fratelui tău." Facere 4.
Pacatul ereziei este mai grav decat cel al uciderii trupului!!!!

Mare dreptate avea Iorga când spunea că cine nu învață din greșelile trecutului riscă să le repete! Și mare blestem rostești asupra locuitorilor acestui pământ părtași involuntar la păcatul rătăcirii și ereziei... ai grijă ce-ți dorești, poporul a suferit destul și e vremea să se pocăiască și să se ridice astfel printre nații!

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 486168)
Tu chiar nu simti ACUM focul ce te arde la inima si care-ti spune ca trebuie sa convertesti pe oricine la ceea ce crezi tu? Tu nu simti focul ce s-a aprins in inima ta din dorinta de a insela pe cineva la credinta ta crezand fals ca ti se vor ierta multime de pacate?? Daca-l simti poti sa fi sigur ca ai pregustat FOCUL IADULUI!!!
Acest foc este exact focul iadului, dar la o scara mult mai mica pentru ca inca mai ai timp si putere sa iesi din acel foc!

Drăguță încercare de a aduce la tema postarea...:1: Ești pe drumul cel bun...
Mă refer desigur la drumul ontopic...

stefan florin 04.12.2012 20:45:41

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 486151)
Nu m-am referit la încreștinare, ci la "ortodoxizare".

mda...si inainte de a veni bulgarii cu ortodoxia in sacose (sau ma rog...in traista) romanii erau adventisti. Ce ghinion pe voi

osutafaraunu 04.12.2012 21:03:57

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 486291)
mda...si inainte de a veni bulgarii cu ortodoxia in sacose (sau ma rog...in traista) romanii erau adventisti.

Admițând teza conform căreia creștinismul a fost adus pe aceste meleaguri de apostolul Andrei, afirmația ta ironică este chiar pe bune! Și încă adventiști de ziua a șaptea...:3: Desigur, nu aparținând Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, ci pur și simplu creștini așteptători (adventiști) ai revenirii lui Hristos și păzitori ai zilei a șaptea (sâmbăta).

stefan florin 05.12.2012 09:34:38

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 486298)
Admițând teza conform căreia creștinismul a fost adus pe aceste meleaguri de apostolul Andrei, afirmația ta ironică este chiar pe bune! Și încă adventiști de ziua a șaptea...:3: Desigur, nu aparținând Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, ci pur și simplu creștini așteptători (adventiști) ai revenirii lui Hristos și păzitori ai zilei a șaptea (sâmbăta).

si marmota...ce facea?

osutafaraunu 05.12.2012 09:57:06

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 486379)
si marmota...ce facea?

Se făcea că...
ninge!:69:

stefan florin 05.12.2012 19:40:42

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 486381)
Se făcea că...
ninge!:69:

dar nu in zi de sambata ca atunci se odihneste, nu-i asa?

Illuminatu 05.12.2012 20:47:33

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 486189)
... și să se ridice astfel printre nații!

Iti doresti sa apartii unui popor deasupra celorlalte "natii", "crestinule"?

osutafaraunu 05.12.2012 22:01:25

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 486500)
Iti doresti sa apartii unui popor deasupra celorlalte "natii", "crestinule"?

E chiar atât de insesizabilă diferența între "să se ridice printre nații" și "să se ridice peste nații"?

Illuminatu 06.12.2012 14:32:19

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 486514)
E chiar atât de insesizabilă diferența între "să se ridice printre nații" și "să se ridice peste nații"?

Dar ce, acum este "sub celelalte natii"?
Ce vrei sa spui prin "să se ridice printre nații"?

"19.Dintre noi au ieșit, dar nu erau dintre noi; că de-ar fi fost dintre noi, ar fi rămas cu noi. Dar aceasta, pentru ca să se arate că nu toți sunt dintre noi." 1 Ioan 2.

Si o stire nu chiar de ultima ora, dar frumoasa: in ultimii cativa ani 2 milioane de germani s-au botezat ortodocsi. S-au reintors!!
Iar in fosta Republica iugoslava Macedonia se boteaza inapoi la Ortodoxie cu satele intregi.

osutafaraunu 06.12.2012 20:38:08

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 486612)
Dar ce, acum este "sub celelalte natii"?

Nu te supăra, dar precis ești român?
Am scris "printre nații", nu "peste nații, ori ""sub nații".

Citat:

Si o stire nu chiar de ultima ora, dar frumoasa: in ultimii cativa ani 2 milioane de germani s-au botezat ortodocsi.

Ești sigur că n-ai pus un zero în plus?:3: Ori cei "câțiva" ani sunt ultimii 200 de ani!:4:

Citat:

S-au reintors!!

Nu, stimabile. Nu s-au reîntors, ci au plecat! Au plecat din Rusia, din fosta Iugoslavie, din România...:58:

Illuminatu 08.12.2012 17:30:03

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 486657)
Nu te supăra, dar precis ești român?
Am scris "printre nații", nu "peste nații, ori ""sub nații".

Abureala sectara, vorbire in 2 peri sambetista!
Te transformi intr-un abur gros!

osutafaraunu 09.12.2012 06:40:21

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 486972)
Abureala sectara, vorbire in 2 peri sambetista!
Te transformi intr-un abur gros!

Nu stimabile, e o chestiune concretă ce ține de exprimare. Ori o chestiune de percepție.... poate ți s-au aburit ochelarii.:26:

Ciprian Mustiata 13.12.2012 13:09:16

Citat:

(...) In ce priveste sarbatoarea nationala, in mai multe randuri am afirmat ca neortodocsii nu prea pot sa se mai considere romani, pentru ca au devenit anti-romani, dusmani ai romanilor. (...)

De cand ne-ortodocsii sunt anti-romani sau nu sunt considerati romani?

Nu cumva aplici: "Niciun scotian adevarat" (Sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/Niciun_..._adev%C4%83rat )

In context mai larg tu consideri ca multi din Transilvania ce sunt catolici sau evanghelici nu sunt romani? Ai un criteriu pentru a demonstra asta?

Nu de alta, ca in experienta mea cu romanii din Spania, pot sa zic ca am cunoscut o familie ortodoxa ce mai mult cauta sa fure, cam toti ortodocsii ce ii cunosc au fumat marijuana, macar sa incerce, cu exceptia notabila a unui preot (ce nu l-am intrebat daca a fumat, dar presupun ca nu a facut-o). Iar la fiecare 2 biserici ortodocse romane stiu o biserica protestanta (cred ca e 1.5 biserici ortodoxe la una protestanta, dar intradevar nu-s foarte informat de toate bisericile ortodoxe, nefiind practicant).

Oare ortodocsii in Spania trebuie sa fie relationati cu a fuma marijuana? Ori un agnostic ce il cunosc si imi este foarte bun prieten, ce nu fumeaza e o dovada in plus ca doar ortodocsii fumeaza "iarba"? Nu de alta ca acel agnostic e mult mai nationalist/roman decat sunt. E un membru notabil al unei organizatii a romanilor din Spania si el m-a invitat explicit la cateva intalniri ale lor.

Legat de date mai serioase, sunt 5% protestanti (mai multi decat catolici!): http://www.monitorulsv.ro/Actualitat...1-fara-religie

Oare toti dintre ei, respectiv toti catolicii sunt anti-romani? Iar ortodocsii ce ne reprezinta, indiferent de defectele lor - "dar de, ei sunt ortodocsi!" - sunt adevaratii romani? A fi roman nu inseamna ca sa fii de nationalitate romana, si sa vorbesti romana, si sa ai familia ce vorbeste romana?

Oare catolicii ce in cunosc din Spania, ce sunt oameni foarte decenti, nu-s romani?

EzioAuditore 14.12.2012 01:28:40

Interesant acest post dar totusi copilaros, asa cum sunt mai toate posturile...

De la lapte pana la carne mai e mult. Nu e important ce si cum va fii atunci ci ce si cum e acum. Mai precis pentru cei bautori de lapte :

Luca 14:26 "6. Dacă vine cineva la Mine și nu urăște pe tatăl său și pe mamă și pe femeie și pe copii și pe frați și pe surori, chiar și sufletul său însuși, nu poate să fie ucenicul Meu.
27. Și cel ce nu-și poartă crucea sa și nu vine după Mine nu poate să fie ucenicul Meu."

Raduku_s_m 14.12.2012 22:43:47

Iadul exista.

Da. Iadul chiar exista. Oamenii de acolo au trupuri ca aici pe pamant. Si se chinuie ingrozitor. Darul cel mare al vietii, rugaciunea, nu mai exista. Doar chinuri si durere, pentru totdeauna. Stiu, pentru ca am fost acolo.

Rugati-va neincetat si slaviti-L pe Domnul Iisus Hristos, singurul Domn si Dumnezeu, cel care va poate scapa de iad.

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Dumnezeului Celui Preainalt, iti multumesc pentru a doua sansa la viata si pentru indurarea Ta. Ai mila de mine, pacatosul si nerecunoscatorul, si salveaza-mi sufletul, caci din iad nimenea nu Te va mai slavi, nici marturisi bunatatea Ta. Salveaza-mi viata, Iisuse Hristoase, Domnul si Dumnezeul meu, nu ma lasa sa mor din pricina rautatii mele, ci daruieste-mi Mantuire, ca sa biruiasca bunatatea Ta si Duhul Tau cel Sfant.

Amin!

Illuminatu 15.12.2012 13:32:07

Citat:

În prealabil postat de Ciprian Mustiata (Post 488052)
De cand ne-ortodocsii sunt anti-romani sau nu sunt considerati romani?

E simplu: in caz de razboi, iei arma in maini sa-ti aperi Romania sau nu?

Illuminatu 15.12.2012 13:36:06

Citat:

În prealabil postat de Raduku_s_m (Post 488527)
Da. Iadul chiar exista.

Subscriu si eu:
http://www.huffingtonpost.com/2012/0...n_1846973.html

Este locul unde nu se mai tin poruncile lui Dumnezeu. Priviti la poza din pagina web ce duios si sectar zambeste pastorita sambetista. Ti-e mai mare dragul s-o asculti, manca-o-ar tata de desteapta!!!

osutafaraunu 15.12.2012 14:05:30

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 488630)
Subscriu si eu:
http://www.huffingtonpost.com/2012/0...n_1846973.html

Este locul unde nu se mai tin poruncile lui Dumnezeu. Priviti la poza din pagina web ce duios si sectar zambeste pastorita sambetista. Ti-e mai mare dragul s-o asculti, manca-o-ar tata de desteapta!!!

Te arde focu' Iadului la dește? Rămâi în cadrul topicului!

Illuminatu 15.12.2012 18:01:51

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 488638)
Te arde focu' Iadului la dește? Rămâi în cadrul topicului!

Daca plata pacatului este moartea, iar sectarii sambetisti nu recunosc existenta sufletului dupa moartea fizica a omului atunci inseamna ca automat toti sectarii sambetisti se mantuiesc ... prin propria lor moarte: prin moartea lor isi platesc pacatele si, deci se vor mantui fara a mai fi nevoie de o judecata.
Ceea ce reprezinta o alta mare nerozie sambetista cu miros de foc de iad!

Ciprian Mustiata 16.12.2012 07:58:07

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 488629)
E simplu: in caz de razboi, iei arma in maini sa-ti aperi Romania sau nu?

Personal, nu traiesc in Romania si sunt casatorit cu cineva ce nu e roman, deci foarte probabil nu-s patriot/nationalist indeajuns. Nu de alta, personal nu consider ca in momentul in care Ioan Antonescu ce a acceptat politici de a ucide ucrainieni, evrei si rusi (ce e ortodox) este o politica buna, nu? Cu atat mai mult cu cat filosofia lui a fost mana in mana cu a unei politici in care un catolic (Hitler si Musolini amandoi erau catolici si papalitatea nu a exclus pe cei doi datorita vietii lor, desi au facut-o pentru altii) care era putin prea puternic?

In cele din urma, ti-am zis: cunosc cel putin un agnostic ce in principiu el ar muri pentru tara.

Dar daca asta e contextul, tot nu raspunde la intrebare: Ce ii face doar pe ortodocsi sa o faca? Si ce o face ca sa nu o faca catolicii? Oare al razboaiele mondiale nu a existat sa ne arata ca si ei au facut-o? Sau protestantii? (din cate stiu doar adventistii/martorii lui Iehova nu accepta sa faca serviciul militar)

osutafaraunu 16.12.2012 10:32:43

Ești ceva mai aproape de linia topicului, dar mai încearcă...

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 488684)
Daca plata pacatului este moartea, iar sectarii sambetisti nu recunosc existenta sufletului dupa moartea fizica a omului atunci inseamna ca automat toti sectarii sambetisti se mantuiesc ... prin propria lor moarte: prin moartea lor isi platesc pacatele si, deci se vor mantui fara a mai fi nevoie de o judecata.
Ceea ce reprezinta o alta mare nerozie sambetista cu miros de foc de iad!

Deși rimează (nerozie-erezie), e o diferență între ele. Afirmația că sâmbetiștii s-ar mântui prin propria moarte, recunosc că e o nerozie; nu știu cine a formulat o asemenea nerozie. Sper că nu tu...

Erezia -căci erezie și este- conform căreia în momentul morții celui rău acesta intră în focul Iadului are doar suport păgânesc, în niciun caz biblic.

Și încă un aspect: într-adevăr, plata păcatului este moartea, așa spune și Biblia, dar nu se referă la prima moarte (cea de care murim toți, buni sau răi), ci la moartea a doua - cea din care nu mai există înviere.

"Pentru că plata păcatului este moartea, iar harul lui Dumnezeu, viața veșnică, în Hristos Iisus, Domnul nostru." (Rom. 6,23 - versiunea ortodoxă)

Dacă textul se referă la viața veșnică, pe cale de consecință, termenul pus în antiteză aici este moartea veșnică, adică moartea a doua, cea cu efect veșnic, cea din care niciun nedrept nu va mai învia.

Illuminatu 16.12.2012 10:50:36

Citat:

În prealabil postat de Ciprian Mustiata (Post 488851)
Ce ii face doar pe ortodocsi sa o faca?

In final toate argumentele se vor reduce la continuitatea crestina pe aceste meleaguri, pentru acest dor crestin romanii ortodocsi si-ar da viata pentru tara lor.
Si pentru ca nu au unde sa se duca de aici; tu ti-ai luat talpasita si te-ai dus din tara. Crezi ca mai ai dreptul moral sa vorbesti de sacrificiu pentru tara ta?
Tu in cativa ani iti vei renega trecutul romanesc - daca nu ai facut-o deja.
Tu esti nu-stiu-ce sectar: tu iti vei gasi o casa pe la fratii tai sectari de prin "tara-de-nicaieri".
Dar romanii ortodocsi unde sa se duca? Ei vor sta si isi vor apara pamantul acesta, asa cum au facut-o de foarte multe ori si uneori in conditii in care NIMENI nu ar fi spus ca mai aveau o sansa: si asta ne da o anumita certitudine ca DUMNEZEU ESTE CU NOI!!!

Illuminatu 16.12.2012 10:53:24

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 488861)
Ești ceva mai aproape de linia topicului, dar mai încearcă...

Deși rimează (nerozie-erezie), e o diferență între ele. Afirmația că sâmbetiștii s-ar mântui prin propria moarte, recunosc că e o nerozie; nu știu cine a formulat o asemenea nerozie. Sper că nu tu...

Erezia -căci erezie și este- conform căreia în momentul morții celui rău acesta intră în focul Iadului are doar suport păgânesc, în niciun caz biblic.

Și încă un aspect: într-adevăr, plata păcatului este moartea, așa spune și Biblia, dar nu se referă la prima moarte (cea de care murim toți, buni sau răi), ci la moartea a doua - cea din care nu mai există înviere.

"Pentru că plata păcatului este moartea, iar harul lui Dumnezeu, viața veșnică, în Hristos Iisus, Domnul nostru." (Rom. 6,23 - versiunea ortodoxă)

Dacă textul se referă la viața veșnică, pe cale de consecință, termenul pus în antiteză aici este moartea veșnică, adică moartea a doua, cea cu efect veșnic, cea din care niciun nedrept nu va mai învia.

Fi mai explicit, chiar nu-ti inteleg argumentatia! Ori argumentatia e fara noima, ori e o scarpinare de ureche cu o mana stangace.
Si abtine-te de la concluzii personale ridicate la rang de valoare universala, ca s-ar putea sa te faci de ras. Ca sa nu mai spun ca te fac sa pari un ingamfat ieftin ce-si trateaza auditoriul cu superioritate. Risti sa te asemeni cu o cocota masculina ce-si striga in gura mare virtutea pentru a-si acoperi patimile.

osutafaraunu 16.12.2012 10:55:05

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 488865)
Fi mai explicit, chiar nu-ti inteleg argumentatia! Ori argumentatia e fara noima, ori e o scarpinare de ureche cu o mana stangace.

Ce anume n-ai înțeles? Dacă nu ai înțeles chiar nimic... nu mai am ce-ți face...

Illuminatu 16.12.2012 11:01:50

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 488866)
Ce anume n-ai înțeles? Dacă nu ai înțeles chiar nimic... nu mai am ce-ți face...

Daca nu stii sa detaliezi ce-ai scris, inseamna ca nici tu nu ai aprofundat ce ai scris: ti-ai copiat argumentatia si ai reprodus-o ca un papagal, fara sa o gandesti.

osutafaraunu 16.12.2012 11:05:23

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 488870)
Daca nu stii sa detaliezi ce-ai scris, inseamna ca nici tu nu ai aprofundat ce ai scris: ti-ai copiat argumentatia si ai reprodus-o ca un papagal, fara sa o gandesti.

Reformulez: care parte din mesajul meu n-ai înțeles-o? Care parte crezi că necesită argumente, în special biblice?

Ciprian Mustiata 16.12.2012 11:48:52

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 488864)
In final toate argumentele se vor reduce la continuitatea crestina pe aceste meleaguri, pentru acest dor crestin romanii ortodocsi si-ar da viata pentru tara lor.

De ce crezi ca daca Romania are continuitate crestina, probabil nu te referi la continuitatea ortodoxa, nu cumva Biserica Neagra din Brasov e catolica? Transilvania nu cumva un are continuitate crestina? Deci fraza ta neortodocsii nu-s romani, exact asta este argumentul, ca sunt multi alti crestini (neortodocsi) ce au luptat. (de exemplu: http://enciclopediaromaniei.ro/wiki/...AEn_Evul_Mediu )

In fapt in ultima mea afirmatie, e ca a fi crestin ortodox nu te face mai moral, decat daca implici ca uciderea a 15.000 de evrei din Iasi in doar 3 zile, nu a fost facuta de ortodocsi, la ordine de alti ortodocsi, te minti pe tine (http://ro.wikipedia.org/wiki/Pogromul_de_la_Ia%C8%99i ).

Iar din contra, a fi nationalist, a dori sa mori pentru patrie este irelevant de doctrina ce iti este draga. Din cate stiu, si mai reafirm, sunt baptisti (de exemplu) ce ar muri pentru tara, si evanghelisti. Cu siguranta ar muri pentru o tara ce are permis in constitutie sa se poata ruga liber ;) si o fac nu pentru continuitatea crestin-ortodoxa, ci pentru a apara familia, limba, cultura, sau poate doar nu le place politica tarii asupritoare.

Citat:

Si pentru ca nu au unde sa se duca de aici; tu ti-ai luat talpasita si te-ai dus din tara.
Crezi ca mai ai dreptul moral sa vorbesti de sacrificiu pentru tara ta?

Bineinteles, ca da, istoria vietii mele de a pleca din tara poate fi pentru o multime de motive. Daca un roman ar pleca in Grecia, Spania, Anglia, inseamna ca nu-si iubeste familia, tara? Nu cumva foarte multi ce pleaca afara, pleaca pentru a oferi familiei o viata mai buna?

Iar apoi, desi am mentionat ca nu vorbesc in numele meu de a fi nationalist - si personal consider ca tari precum Ucraina sau Belarus au suferit mult mai mult decat Romania sub Ceausescu, inclusiv din vina romanilor (din care o majoritate au fost ortodocsi), cand au mers spre vest dupa ce au "eliberat" Basarabia - nu pot sa nu remarc ca este gresit sa vorbesti in numele altor persoane ce sunt mai nationaliste ca mine, dintre care agnostici, catolici, baptisti si evanghelisti ce ii cunosc ca ar muri pentru tara.

Citat:

Tu in cativa ani iti vei renega trecutul romanesc - daca nu ai facut-o deja.
Tu esti nu-stiu-ce sectar: tu iti vei gasi o casa pe la fratii tai sectari de prin "tara-de-nicaieri".
Dar romanii ortodocsi unde sa se duca? Ei vor sta si isi vor apara pamantul acesta, asa cum au facut-o de foarte multe ori si uneori in conditii in care NIMENI nu ar fi spus ca mai aveau o sansa: si asta ne da o anumita certitudine ca DUMNEZEU ESTE CU NOI!!!

Deci sectar, este o denumire gresita, prefer denominatie sau confesiune, dar legat de fraza "Dumnezeu este cu noi!" este exact dictonul ce era scris, ad-literam, dar in germana, pe fiecare centura a nazistilor (http://en.wikipedia.org/wiki/Gott_mit_uns ), si ortodocsii anilor 40 au acceptat acest dicton nu-i asa?

De cand Spania e tara de nicaieri? Oare vrei sa zici ca Romania ce istoric a fost o corcitura, inclusiv limba noastra ce are 15% din cuvinte slave, o dovedeste pe o fundatie pagana (am uitat sa zic ca Dacia, a fost pagana, nu-i asa? si nu a fost in practica pana imperiul Roman nu a introdus-o impreuna cu citirea in greaca), cu influente pagane, sa o faca mai buna decat Spania?

In fapt Spania e una dintre tarile cele mai tolerante din EU, de exemplu este un documentar Al Jazeera despre tiganii din EU, si multi au plecat ca nu au nici o optiune deoarece populatia romana este prea intoleranta, si traiesc mult mai rau in orice tara decat in Spania. Daca as vrea sa vad unde este bunatate, si valori, as merge mai degraba ca bun samaritean, probabil ai valorifica un bun crestin in Spania.

Crucea rosie a fost facuta de un Crestin dupa Evanghelie, ce mie mi se pare formidabil, nu pentru ca stiu din auzite, dar deoarece am fost de destule ori inauntrul ei si stiu de ce este atat de utila si de succes. In fapt pot sa zic fara nici o ezitare, nu cunosc in cadrul bisericii din care fac parte principii atat de dezinteresate ce le-am vazut in Crucea Rosie. Sunt o multime de lucruri care care cu totii le cunoastem (Medici fara frontiere, GreenPeace, mai noi precum "charity: water") ce nu-s nici pe departe bazate in Romania, nu-i asa? Ce face pe acei crestini din alte tari sa nu fie mai buni decat niste crestini care omoara in numele nationalismului sub care au fost nascuti, alti crestini sau necrestini din alte tari, cand i-ar putea ajuta!?

Ce ii opreste pe ortodocsi sa traiasca pe alte meleaguri? Ortodocsii romani din Spania nu-s ortodocsi sau crestini, chiar daca sa presupunem ca n-ar vrea sa moara pentru Romania? Sau ei au pierdut credinta, daca au mers acolo? Cum de exista biserici ortodoxe aici daca nimeni nu crede? Iar ceilalti ortodocsi, toate ramurelele, nici unul nu e crestin in "tara lui Dumnezeu"? Nu-i tara lui Dumnezeu Israel sau ca sa zic mai exact Canaan? Oare credinta nu-i dupa roade, si ceilalti ortodocsi ca rusi, greci, nici unul nu e bun, decat daca ar dori sa moara pentru Romania?

Illuminatu 17.12.2012 17:21:41

Citat:

În prealabil postat de Ciprian Mustiata (Post 488878)
De ce crezi ca daca Romania are continuitate crestina, probabil nu te referi la continuitatea ortodoxa, nu cumva Biserica Neagra din Brasov e catolica? Transilvania nu cumva un are continuitate crestina? Deci fraza ta neortodocsii nu-s romani, exact asta este argumentul, ca sunt multi alti crestini (neortodocsi) ce au luptat. (de exemplu: http://enciclopediaromaniei.ro/wiki/...AEn_Evul_Mediu )

In fapt in ultima mea afirmatie, e ca a fi crestin ortodox nu te face mai moral, decat daca implici ca uciderea a 15.000 de evrei din Iasi in doar 3 zile, nu a fost facuta de ortodocsi, la ordine de alti ortodocsi, te minti pe tine (http://ro.wikipedia.org/wiki/Pogromul_de_la_Ia%C8%99i ).

Iar din contra, a fi nationalist, a dori sa mori pentru patrie este irelevant de doctrina ce iti este draga. Din cate stiu, si mai reafirm, sunt baptisti (de exemplu) ce ar muri pentru tara, si evanghelisti. Cu siguranta ar muri pentru o tara ce are permis in constitutie sa se poata ruga liber ;) si o fac nu pentru continuitatea crestin-ortodoxa, ci pentru a apara familia, limba, cultura, sau poate doar nu le place politica tarii asupritoare.

Bineinteles, ca da, istoria vietii mele de a pleca din tara poate fi pentru o multime de motive. Daca un roman ar pleca in Grecia, Spania, Anglia, inseamna ca nu-si iubeste familia, tara? Nu cumva foarte multi ce pleaca afara, pleaca pentru a oferi familiei o viata mai buna?

Iar apoi, desi am mentionat ca nu vorbesc in numele meu de a fi nationalist - si personal consider ca tari precum Ucraina sau Belarus au suferit mult mai mult decat Romania sub Ceausescu, inclusiv din vina romanilor (din care o majoritate au fost ortodocsi), cand au mers spre vest dupa ce au "eliberat" Basarabia - nu pot sa nu remarc ca este gresit sa vorbesti in numele altor persoane ce sunt mai nationaliste ca mine, dintre care agnostici, catolici, baptisti si evanghelisti ce ii cunosc ca ar muri pentru tara.

Deci sectar, este o denumire gresita, prefer denominatie sau confesiune, dar legat de fraza "Dumnezeu este cu noi!" este exact dictonul ce era scris, ad-literam, dar in germana, pe fiecare centura a nazistilor (http://en.wikipedia.org/wiki/Gott_mit_uns ), si ortodocsii anilor 40 au acceptat acest dicton nu-i asa?

De cand Spania e tara de nicaieri? Oare vrei sa zici ca Romania ce istoric a fost o corcitura, inclusiv limba noastra ce are 15% din cuvinte slave, o dovedeste pe o fundatie pagana (am uitat sa zic ca Dacia, a fost pagana, nu-i asa? si nu a fost in practica pana imperiul Roman nu a introdus-o impreuna cu citirea in greaca), cu influente pagane, sa o faca mai buna decat Spania?

In fapt Spania e una dintre tarile cele mai tolerante din EU, de exemplu este un documentar Al Jazeera despre tiganii din EU, si multi au plecat ca nu au nici o optiune deoarece populatia romana este prea intoleranta, si traiesc mult mai rau in orice tara decat in Spania. Daca as vrea sa vad unde este bunatate, si valori, as merge mai degraba ca bun samaritean, probabil ai valorifica un bun crestin in Spania.

Crucea rosie a fost facuta de un Crestin dupa Evanghelie, ce mie mi se pare formidabil, nu pentru ca stiu din auzite, dar deoarece am fost de destule ori inauntrul ei si stiu de ce este atat de utila si de succes. In fapt pot sa zic fara nici o ezitare, nu cunosc in cadrul bisericii din care fac parte principii atat de dezinteresate ce le-am vazut in Crucea Rosie. Sunt o multime de lucruri care care cu totii le cunoastem (Medici fara frontiere, GreenPeace, mai noi precum "charity: water") ce nu-s nici pe departe bazate in Romania, nu-i asa? Ce face pe acei crestini din alte tari sa nu fie mai buni decat niste crestini care omoara in numele nationalismului sub care au fost nascuti, alti crestini sau necrestini din alte tari, cand i-ar putea ajuta!?

Ce ii opreste pe ortodocsi sa traiasca pe alte meleaguri? Ortodocsii romani din Spania nu-s ortodocsi sau crestini, chiar daca sa presupunem ca n-ar vrea sa moara pentru Romania? Sau ei au pierdut credinta, daca au mers acolo? Cum de exista biserici ortodoxe aici daca nimeni nu crede? Iar ceilalti ortodocsi, toate ramurelele, nici unul nu e crestin in "tara lui Dumnezeu"? Nu-i tara lui Dumnezeu Israel sau ca sa zic mai exact Canaan? Oare credinta nu-i dupa roade, si ceilalti ortodocsi ca rusi, greci, nici unul nu e bun, decat daca ar dori sa moara pentru Romania?

Multe din ideile expuse de tine aici sunt greu de inteles pentru ca stalcesti limba romana si chiar mi-e greu sa-ti citesc postarile imprastiate.
Din ceea ce am reusit sa citesc, deduc ca esti un tip rebel si presupun ca ti-ai renegat tara de 1001 de ori pana acum.
Deduc din ce ai scris ca mintea ta a "reusit" sa inregistreze doar ceea ce ai auzit tu rau despre Romania, de partile bune ale ei - care sunt mult mai multe decat ti-ai putea tu macar inchipui, daramite sa si memorezi - nici macar nu vrei sa auzi.
In concluzie, te rog sa uiti de Romania, uita-i limba, reneaga-ti originile ca altfel te otravesti singur si iti murdaresti pana si bruma de iubire ce-ti mai salasluieste prin inima. Si e pacat.

Fa-te spaniol 100%, uita ca ai fost vreodata roman, ca eu unul m-am cam saturat de scuipaturile celor plecati din tara "pentru un trai mai bun"!! Daca vei mai persista sa scuipi pe noi va fi o dovada ca esti un biet frustrat ce nu e in stare sa fie fericit. Daca amintirea de tara ta te face nefericit, uita-ti tara si asa vom fi si noi, astia ramasi acasa nefericitii si compromisii putin mai linistiti.
Asta e sfatul meu spre binele tau si al meu!

Illuminatu 17.12.2012 17:31:55

Citat:

Deci sectar, este o denumire gresita, prefer denominatie sau confesiune,

Eh, si eu prefer multe, dar sectar este un cuvant biblic care se poate aplica foarte bine si la tine.

Citat:

dar legat de fraza "Dumnezeu este cu noi!" este exact dictonul ce era scris, ad-literam, dar in germana, pe fiecare centura a nazistilor (http://en.wikipedia.org/wiki/Gott_mit_uns ), si ortodocsii anilor 40 au acceptat acest dicton nu-i asa?

Asa este, si daca ai fi citit Biblia asa cum te bati cu pumnii in pietul tau de spaniol ai fi stiut ca "Cu noi este Dumnezeu, intelegeti neamuri si va plecati..." este si un verset din Psalmi. Dar te ia gura pe dinainte si ai uitat un proverb romanesc care spune "Gura bate ....".

Citat:

Idei infantile!! Ce varsta ai, Gladiatorule? Ce zici, daca s-ar bate Decebal cu Gladiatorul, cine va castiga?
Se zvoneste ca statul spaniol nu prea ii va mai inghiti pe angajatii romani. Ce vei face daca te-or da afara de la lucru, te intorci in Romania? Fi demn, spaniolule, si nu te intoarce la voma pe care incontinuu o versi asupra tarii tale. Ca daca te intorci in Romania, o sa incepi sa faci pe seful si pe culturalizatul cu noi.

Citat:

In fapt Spania e una dintre tarile cele mai tolerante din EU...

Da, asa e, poponarii se pot casatori intre ei. Vajnic exemplu, "crestine"!!

Ora este GMT +3. Ora este acum 08:49:35.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.