Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserici Protestante (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5030)
-   -   Pentru ce pleaca oamenii din Bisericile istorice (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15091)

Doriana 14.06.2012 23:06:33

Citat:

În prealabil postat de AlinaZ (Post 452861)
Nu am parasit ortodoxia din cauza oamenilo, ci petru ca nu L-am gasit pe Dumnezeu in practicile ortodoxe, in icoane, si in rugaciunile recitate. Am parasit ortodoxia pentru ca am citit Bibilia si am ajuns la concluzia ca ortodoxia face lucruri care nu le care blblia, pentru ca am realizat ca se pune mai mult accent pe traditii si nu pe Dumnezeu. Am parasit ortodoxia pentru ca nu am gasit un frate care sa-mi zica "Frate, hai sa ne rugam impreuna petru problema ta. Nici un ortodox nu m-a sustinut cand am trecut prin probleme, ci s-au uitat la mine cu ochi judecator" Cand ti-a spus ultima data fratele matale, ortodox, hai draga mea sa ne rugam, hai sa meditam la Dumnezeu, hai sa ne apropie de El impreuna, sa ne sustinem reciproc spiritual?"

Mai in fiecare trecere de la ortodoxie la np se afla drama faptului ca nu au gasit ajutor spiritual cand au avut nevoie. Insa nu este de condamnat ortodoxia in esenta ei, ci faptul ca ortodocsii nu o traiesc si ca dvs nu v-a fost facuta cunoscuta. Sunt insa unii ortodocsi care gasesc alinare si mantuire in religia lor, de aceea nu are rost sa le jigniti credinta lovindu-i in ce au mai sfant. Eu am cativa prieteni ortodocsi de la care am invatat multe, caci m-au facut sa inteleg ca mult-trambitata mea credinta e abur pe langa a lor. Si care s-au rugat pentru mine si Dumnezeu m-a binecuvantat prin ei, chiar daca sunt np. Si sunt foarte, foarte, foarte recunoscatoare lui Dumnezeu ca ii am. Incercati deci sa va detasati de amaraciunea faptului ca nu ati avut ocazia sa traiti ortodoxia si sa intelegeti ca fiecare om de pe acest forum are un suflet pretuit de Hristos si nu e frumos sa intram cu bocancii in sufletul lor.

Adriana Cluj 14.06.2012 23:17:27

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 452879)
Mai in fiecare trecere de la ortodoxie la np se afla drama faptului ca nu au gasit ajutor spiritual cand au avut nevoie. Insa nu este de condamnat ortodoxia in esenta ei, ci faptul ca ortodocsii nu o traiesc si ca dvs nu v-a fost facuta cunoscuta. Sunt insa unii ortodocsi care gasesc alinare si mantuire in religia lor, de aceea nu are rost sa le jigniti credinta lovindu-i in ce au mai sfant. Eu am cativa prieteni ortodocsi de la care am invatat multe, caci m-au facut sa inteleg ca mult-trambitata mea credinta e abur pe langa a lor. Si care s-au rugat pentru mine si Dumnezeu m-a binecuvantat prin ei, chiar daca sunt np. Si sunt foarte, foarte, foarte recunoscatoare lui Dumnezeu ca ii am. Incercati deci sa va detasati de amaraciunea faptului ca nu ati avut ocazia sa traiti ortodoxia si sa intelegeti ca fiecare om de pe acest forum are un suflet pretuit de Hristos si nu e frumos sa intram cu bocancii in sufletul lor.

Cuvintele acestea sunt de apreciat.

Annyta 15.06.2012 03:06:51

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 452881)
Cuvintele acestea sunt de apreciat.

Subscriu. Dumnezeu să ne ajute pe toți!

bluester 15.06.2012 08:57:11

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 452856)
..... În sec. XIX și mai ales în sec. XX nu mai putem vorbi de analfabetism ori slabă răpândire a Scripturii în mediile creștine. În schimb putem vorbi de o mai mare responsabilitate vis a vis de Biblie și adevărurile ei atâta amar de vreme uitate ori neglijate. Deci încă un posibil răspuns la întrebarea "Pentru ce pleacă oamenii din bisericile istorice?"

Asadar , iubiti frati ortodocsi (si catolici) , sa ne bucuram , ca adventistii au avut grija de noi - sa ne arate adevarurile biblice , pe care noi le "neglijam".
(nu vreau sa fiu rautacios, dar , ma amuza faptul ca adventistii tot incearca sa atraga atentia asupra Bibliei , cu toate ca , si ei stiu ca Biserica Ortodoxa se bazeaza atat pe Biblie cat si pe Sfanta Traditie.)

ovidiu b. 15.06.2012 09:04:43

"Nu dați cele sfinte câinilor, nici nu aruncați mărgăritarele voastre înaintea porcilor, ca nu cumva să le calce în picioare și, întorcându-se, să vă sfâșie pe voi". (Matei 7,6).

osutafaraunu 15.06.2012 11:30:34

Citat:

În prealabil postat de bluester (Post 452895)
Asadar , iubiti frati ortodocsi (si catolici) , sa ne bucuram , ca adventistii au avut grija de noi - sa ne arate adevarurile biblice , pe care noi le "neglijam".

Nu adventiștii au avut grijă, ci Bunul Dumnezeu; iar acesta e așa cum spuneți un adevărat motiv de bucurie. Slavă Lui!

Citat:

În prealabil postat de bluester (Post 452895)
(nu vreau sa fiu rautacios, dar , ma amuza faptul ca adventistii tot incearca sa atraga atentia asupra Bibliei , cu toate ca , si ei stiu ca Biserica Ortodoxa se bazeaza atat pe Biblie cat si pe Sfanta Traditie.)

Nu cred că e motiv de amuzament, căci Biblia nu are nevoie de suportul tradiției pentru a a fi cu adevărat Cuvântul lui Dumnezeu.

Cornel Urs 15.06.2012 11:36:25

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 452913)
Nu adventiștii au avut grijă, ci Bunul Dumnezeu; iar acesta e așa cum spuneți un adevărat motiv de bucurie. Slavă Lui!

este Biserica adventista singura cale catre Hristos?

osutafaraunu 15.06.2012 11:38:30

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 452915)
este Biserica adventista singura cale catre Hristos?

Biserica Creștină a parcursul de-a lungul istoriei mai multe etape. Una din ele este Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea.

Cornel Urs 15.06.2012 11:45:16

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 452916)
Biserica Creștină a parcursul de-a lungul istoriei mai multe etape. Una din ele este Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea.

deci, cu alte cuvinte, astazi, doar Biserica Adventista de ziua a 7-a poate fi numita pe drept "Biserica Crestina" ?

Cornel Urs 15.06.2012 12:03:23

probabil ca va este greu sa dati un raspuns, va inteleg...

sfatul meu: reveniti in Ortodoxie, si o sa vedeti ce avantaje veti avea, in primul rand nu va mai trebui sa platiti niciun ban (acei 10% din venitul lunar, in loc sa-i dati la cult, puteti sa-i depuneti la banca intr-un depozit si dupa nici zece ani veti avea bani de masina...va puteti plimba familia intr-un Logan nou-nout! ce ziceti? adica de ce sa se plimbe pastorul Darvasan cu Loganul cand va puteti plimba dumneavoastra familia?; am dreptate?)

DragosP 15.06.2012 12:06:30

Citat:

Nu cred că e motiv de amuzament, căci Biblia nu are nevoie de suportul tradiției pentru a a fi cu adevărat Cuvântul lui Dumnezeu.

Am mai spus-o? "Idei puține, dar fixe!"
Dacă n-am mai spus-o, o repet atunci!:5:

osutafaraunu 15.06.2012 12:08:32

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 452919)
deci, cu alte cuvinte, astazi, doar Biserica Adventista de ziua a 7-a poate fi numita pe drept "Biserica Crestina" ?

Nu. Toate denominațiunile creștine fac parte din Biserica Creștină. Hristos n-a instituit BC, BO, BP, BAZȘ, etc.; ci Biserica Creștină.
În ce măsură seamănă fiecare din aceste biserici cu Biserica Creștină,știe Dumnezeu mai bine decât noi. Singurul nostru criteriu de apreciere este Sfânta Scriptură...

Cornel Urs 15.06.2012 12:13:22

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 452924)
Nu. Toate denominațiunile creștine fac parte din Biserica Creștină.

ei, atunci poate veti lua in considerare sfatul meu dezinteresat:

Citat:

În prealabil postat de Cornel
sfatul meu: reveniti in Ortodoxie, si o sa vedeti ce avantaje veti avea, in primul rand nu va mai trebui sa platiti niciun ban (acei 10% din venitul lunar, in loc sa-i dati la cult, puteti sa-i depuneti la banca intr-un depozit si dupa nici zece ani veti avea bani de masina...va puteti plimba familia intr-un Logan nou-nout! ce ziceti? adica de ce sa se plimbe pastorul Darvasan cu Loganul cand va puteti plimba dumneavoastra familia?; am dreptate?)

de ce sa fiti adventist si sa cheltuiti atatia bani, cand puteti fi ortodox? doar la Dumnezeu nu se are in vedere culoarea doctrinara, dumneavoastra ati spus!

osutafaraunu 15.06.2012 12:13:25

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 452923)
Am mai spus-o? "Idei puține, dar fixe!"
Dacă n-am mai spus-o, o repet atunci!:5:

Mda, deci avem și noi o dogmă. Biserica Ortodoxă are o imaginație mai bogată, cu dogme mai multe. Calitatea acestora, nu face obiectul acestui topic.

Cornel Urs 15.06.2012 12:16:16

daca admiteti ca crestinii ortodocsi sau catolici sunt crestini in masura in care si dumneavoastra va considerati crestin, atunci pentru ce atata tam-tam pe forumuri??! ce doriti sa-i invatati, daca ei sunt ok din punctul lui Dumnezeu de vedere? eu asta nu inteleg, nici pe dumneavoastra si nici pe "ucenic", daca e perfect sa fii ortodox atunci de ce nu reveniti fratilor la Ortodoxie??!

osutafaraunu 15.06.2012 12:22:51

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 452925)
ei, atunci poate veti lua in considerare sfatul meu dezinteresat:

În prealabil postat de Cornel

Nu prea. Cu cât cauți să-L înșeli pe Dumnezeu, cu atât mai puțină binecuvântare vei avea. Apartenența la o biserică nu trebuie să aibă de-a face cu componenta materială. Unii au încercat și au ajuns rău; alții n-au luat în calcul și au ajuns mult binecuvântați. Atât de binecuvântați încâtau devenit un motiv de permanentă invidie din partea celorlalți.

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 452925)
de ce sa fiti adventist si sa cheltuiti atatia bani, cand puteti fi ortodox? doar la Dumnezeu nu se are in vedere culoarea doctrinara, dumneavoastra ati spus!

Nu țin minte să fi spus asta.

osutafaraunu 15.06.2012 12:24:11

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 452927)
daca admiteti ca crestinii ortodocsi sau catolici sunt crestini in masura in care si dumneavoastra va considerati crestin, atunci pentru ce atata tam-tam pe forumuri??! ce doriti sa-i invatati, daca ei sunt ok din punctul lui Dumnezeu de vedere? eu asta nu inteleg, nici pe dumneavoastra si nici pe "ucenic", daca e perfect sa fii ortodox atunci de ce nu reveniti fratilor la Ortodoxie??!

Asta chiar că n-am spus-o! De unde le scoateți?

Cornel Urs 15.06.2012 12:25:19

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 452928)
Nu țin minte să fi spus asta.

recititi, va rog:

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 452924)
Toate denominațiunile creștine fac parte din Biserica Creștină.

osutafaraunu 15.06.2012 12:29:04

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 452930)
recititi, va rog:

Asta presupune neapărat ca toate componentele acestei Biserici să fie perfecte? Uitați-vă doar la nivel local: puteți afirma că toți credincioșii din acea biserică sunt niște sfinți? Cu toate acestea, ei sunt creștini; nu musulmani ori budiști.

bluester 15.06.2012 12:33:26

Citat:

Cu siguranta , nu Dumnezeu a creat adventismul... ci visele eretice ale Ellenei White.
Pe de alta parte , Biblia are o stransa legatura cu Sfanta Traditie (iar cand spun Sfanta Traditie ma refer la asta : "Multe lucruri aveam să-ți scriu; totuși, nu voiesc să ți le scriu cu cerneală și condei, Ci nădăjduiesc să te văd în curând, și atunci vom grăi gură către gură." IIIepistola a lui Ioan). Si , desigur , problema este ca adventistii NU au traditie , pentru ca ei au doar o vechime de aprox. 149 ani ; in timp ce Biserica Ortodoxa are o vechime de aprox 2000 ani . Deci , nu cred ca Dumnezeu isi paraseste propia Sa Biserica (zidita de insisi sfinti apostoli) - pentru niste indivizi din SUA.

Cornel Urs 15.06.2012 12:35:40

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 452931)
Asta presupune neapărat ca toate componentele acestei Biserici să fie perfecte? Uitați-vă doar la nivel local: puteți afirma că toți credincioșii din acea biserică sunt niște sfinți? Cu toate acestea, ei sunt creștini; nu musulmani ori budiști.

1. de cand Biserica are componente? puteti dovedi asta cu Biblia?
deci BAZS, BC, BO, BP etc. sunt componente ale Bisericii, sau ce ati vrut sa spuneti?
2. conform Scripturii, Biserica este formata din toti aceia nascuti din nou, care pot fi numiti sfinti (pusi deoparte pentru Domnul); cei care nu sunt nascuti din nou traind in pacate, nu fac parte din Biserica.

Cornel Urs 15.06.2012 12:42:00

daca admiteti ca Biserica adventista este o componenta a Bisericii crestine, insa totodata sunteti de acord ca Biserica ortodoxa este o componenta a aceiasi Biserici crestine, una intemeiata de Hristos, de ce nu redeveniti ortodox? chiar nu va inteleg ! iata, "ucenicul" nu numai ca a inceput sa-si faca cruce, dar chiar participa la parastase ortodoxe, da pomana pentru morti etc.; ce va impiedica sa-i urmati exemplul? pentru ce sa ramaneti intr-o biserica care va taxeaza cu 10% din venit, cand puteti sa scapati de aceasta taxa, banii respectivi va pot ajunge pentru a cumpara, in cativa ani, o masina nou-nouta??!

Cornel Urs 15.06.2012 12:51:50

poate ca ar fi cazul sa nu va mai fierb atata...sunteti deja ajuns pe o linie moarta in sensul ca nu mai puteti da raspunsuri...in conditiile in care ati formulat niste idei in care nu credeti, aceea ca Biserica crestina este formata din componente (daca as intreba un alt adventist, insa nu pe forum, mi-ar raspunde ca Biserica crestina este formata din crestini unsi cu Duhul, nascuti din nou si acesti crestini sunt una in Hristos, prin urmare nu poate fi vorba de componente ale Bisericii pe care Dumnezeu a castigat-o cu propriul Sau sange); va recomand acest film:

http://catehetica.ro/secta-film-rusesc

(el a mai fost prezentat pe un alt topic de catre alt user)
urmariti-l cand veti avea timp si poate veti trage niste concluzii sanatoase cu privire la situatia in care sunteti in prezent !

osutafaraunu 15.06.2012 13:09:23

Citat:

În prealabil postat de bluester (Post 452933)
Cu siguranta , nu Dumnezeu a creat adventismul... ci visele eretice ale Ellenei White.

De unde vă vine această "siguranță", când nici măcar pentru visele dvs. nu puteți garanta dacă sunt eretice ori ba?

Citat:

Pe de alta parte , Biblia are o stransa legatura cu Sfanta Traditie

Aceasta presupune o discuție mult mai amplată, chestiunea nu poate fi tranșată pe acest topic. Plus că problema e pusă taman pe dos, Sfânta Tradiție are legătură cu Biblia - legătură totuși nu chiar atât de "strânsă"...

Citat:

(iar cand spun Sfanta Traditie ma refer la asta : "Multe lucruri aveam să-ți scriu; totuși, nu voiesc să ți le scriu cu cerneală și condei, Ci nădăjduiesc să te văd în curând, și atunci vom grăi gură către gură." IIIepistola a lui Ioan).

Nici eu, nici dvs., nu credem că Sfânta Tradiție constă doar în ceea ce a grăit sf. ev. Ioan (mai exact: ceea ce presupuneți că ar fi grăit), așa că puteți renunța la acest argument jalnic.

Citat:

Si , desigur , problema este ca adventistii NU au traditie , pentru ca ei au doar o vechime de aprox. 149 ani ; in timp ce Biserica Ortodoxa are o vechime de aprox 2000 ani . Deci , nu cred ca Dumnezeu isi paraseste propia Sa Biserica (zidita de insisi sfinti apostoli) - pentru niste indivizi din SUA.

Dumnezeu Și-a părăsit propriul popor [Israel] când acesta a devenit necredincios, nu vreau să zic prin aceasta că El Și-a părăsit Biserica Sa (atenție: Biserica Creștină, nu Biserica Ortodoxă!).

osutafaraunu 15.06.2012 13:13:00

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 452934)
1. de cand Biserica are componente? puteti dovedi asta cu Biblia?
deci BAZS, BC, BO, BP etc. sunt componente ale Bisericii, sau ce ati vrut sa spuneti?

Nu neapărat componente organice (deși imaginea de "mădulare ale Bisericii" poate fi aplicată și la acest nivel), ci componente văzute în evoluția la scară istorică; etapele despre care vorbește prima parte a Apocalipsei: cele 7 Biserici.

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 452934)
2. conform Scripturii, Biserica este formata din toti aceia nascuti din nou, care pot fi numiti sfinti (pusi deoparte pentru Domnul); cei care nu sunt nascuti din nou traind in pacate, nu fac parte din Biserica.

Cât se poate de corect!

ovidiu b. 15.06.2012 13:13:20

Iarăși îi umblați în cornițe. Nu mai dați apă la moară.

“De omul eretic (sectar) după întâia și a doua mustrare depărtează-te” (Tit 3, 10)

osutafaraunu 15.06.2012 13:15:45

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 452935)
daca admiteti ca Biserica adventista este o componenta a Bisericii crestine, insa totodata sunteti de acord ca Biserica ortodoxa este o componenta a aceiasi Biserici crestine, una intemeiata de Hristos, de ce nu redeveniti ortodox? chiar nu va inteleg !

N-am spus că ar fi o "componentă întemeiată de Hristos". Dimpotrivă, am spus că Biserica Creștină a fost întemeiată de Hristos. Dacă acceptați ideea că BO a fost întemeiată de Hristos, pe cale de consecință trebuie să admiteți că și BAZȘ a fost întemeiată tot de El.

Citat:

iata, "ucenicul" nu numai ca a inceput sa-si faca cruce, dar chiar participa la parastase ortodoxe, da pomana pentru morti etc.; ce va impiedica sa-i urmati exemplul?

În primul rând, nu cred că a făcut exact ce spuneți dumneavoastră. În al doilea rând, eu Îl am ca model pe Hristos nu pe ucenic - cu toată stima creștină ce i-o acord.

Citat:

pentru ce sa ramaneti intr-o biserica care va taxeaza cu 10% din venit, cand puteti sa scapati de aceasta taxa, banii respectivi va pot ajunge pentru a cumpara, in cativa ani, o masina nou-nouta??!

Oricât m-ați considera "un fel de evreu", totuși nu am apucături "jidovești":68:

osutafaraunu 15.06.2012 13:17:14

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 452936)
poate ca ar fi cazul sa nu va mai fierb atata...sunteti deja ajuns pe o linie moarta in sensul ca nu mai puteti da raspunsuri...

Trebuie să mă înțelegeți că azi sunt foarte ocupat și nu pot răspunde la minut...

Citat:

in conditiile in care ati formulat niste idei in care nu credeti, aceea ca Biserica crestina este formata din componente (daca as intreba un alt adventist, insa nu pe forum, mi-ar raspunde ca Biserica crestina este formata din crestini unsi cu Duhul, nascuti din nou si acesti crestini sunt una in Hristos, prin urmare nu poate fi vorba de componente ale Bisericii pe care Dumnezeu a castigat-o cu propriul Sau sange)

Există mai multe definiții ale Bisericii; sunt de acord cu ambele deja date.

Citat:

Mulțumesc pentru link; când am timp o să vizionez acel film.

Cornel Urs 15.06.2012 13:27:31

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 452939)
Nu neapărat componente organice (deși imaginea de "mădulare ale Bisericii" poate fi aplicată și la acest nivel),

cum sa aplicati in halul asta un verset care se refera la crestini, acestia fiind madulare ale lui Hristos si implicit formand trupul Bisericii??!!

Efeseni 4:4. Este un singur trup

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 452939)
ci componente văzute în evoluția la scară istorică; etapele despre care vorbește prima parte a Apocalipsei: cele 7 Biserici.

cele 7 Biserici ale Apocalipsei nu reprezinta 7 etape istorice, daca ar fi asa, ati putea indica fiecare biserica din cele 7 carei etape ar corespunde? asa-i ca nu ati putea?

BAZS care din cele 7 este? nu cumva una apostaziata? Sardes, perhaps?

DragosP 15.06.2012 13:51:40

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 452942)
Trebuie să mă înțelegeți că azi sunt foarte ocupat și nu pot răspunde la minut...

Nu te stresa, mai e și mâine o zi!

osutafaraunu 15.06.2012 13:52:07

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 452944)
cum sa aplicati in halul asta un verset care se refera la crestini, acestia fiind madulare ale lui Hristos si implicit formand trupul Bisericii??!!

Efeseni 4:4. Este un singur trup

Dacă spuneți că se referă strict la o singură biserică (respectiv BO din pddv), aveți de tranșat problema cu confrații catolici. Eu ce să cred? Că dacă fiecare o exclude pe cealaltă, înseamnă că ambele biserici istorice sunt în afara Bisericii Creștine?:39:

Citat:

cele 7 Biserici ale Apocalipsei nu reprezinta 7 etape istorice, daca ar fi asa, ati putea indica fiecare biserica din cele 7 carei etape ar corespunde? asa-i ca nu ati putea?

Aș putea. Nu-mi cereți aceasta, căci aș avea nevoie de un topic special, ba chiar de mai multe...

Citat:

BAZS care din cele 7 este? nu cumva una apostaziata? Sardes, perhaps?

Depinde cum interpretați... eu v-am spus că cele 7 biserici reprezintă [și] etapele istorice pe care le-a parcurs Biserica Creștină. Dacă dvs. interpretați haotic Apocalipsa, s-ar putea să ajungeți la rezultate dintre cele mai bizare...

osutafaraunu 15.06.2012 13:53:13

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 452948)
Nu te stresa, mai e și mâine o zi!

Că bine zici!:105:

catalin2 16.06.2012 13:04:01

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 452938)
Nici eu, nici dvs., nu credem că Sfânta Tradiție constă doar în ceea ce a grăit sf. ev. Ioan (mai exact: ceea ce presupuneți că ar fi grăit), așa că puteți renunța la acest argument jalnic.

Jalnice sunt doar eforturile cultelor neoprotestante sa-si acopere lipsa unei baze si continuitate, faptul ca au fost formate de gurusi ai timpurilor lor.
Luther fiind exclus din BC ce s-a gandit cu ai lui? Nu mai suntem in biserica (ei stiau doar de BC), ce sa facem acum? Simplu, si-au spus dupa o noapte de cugetare, ce nevoie avem noi de Biserica? Facem ceva nou, spunem ca ne bazam pe Biblie si gata, ne-am scos. Trebuie sa crezi in Iisus, sa crezi in Biblie si ai si har (un fel de binecuvantare la neoprotestanti) si cam atat. Am scapat si de biseirica, de preoti si de continuitate. Dupa cateva sute de ani au inventat ecumenismul (e la concurenta cu masoneria, poate) si au bagat ideile astea si in BC si BO. Si asa lumea a inceput sa se protestantizeze.
Dar ce spue Sfanta Scriptura? Iisus spune tot timpul de Biserica, las Biserica Mea, nu spune las scrierile mele. Spune las cuvintele mele, nicaieri ceva de scrieri. Deci ce a fost la inceput Biserica sau Sfanta Scriptura? E cum nu place neoprotestantilor, a fost Biserica si cuvintele Mantuitorului, nescrise. Adica Sfanta Traditie. Completata de Apostoli, acestia au scris apoi si cateva cuvinte, ca sa ramana scris (scrisul are un avantaj, povesteste in mai multe locuri simultan, un om nu poate fi in mai multe locuri - bine, afara de bilocatia de la catolici, sfintii lor sunt in mai multe locuri simultan).
Biserica apoi a alcatuit canonul Biblic, a inclus si epistole ale Apostolilor, si revelatia sf. Ioan si abia apoi neoprotestantii au gasit si ei Biblia alcatuita de Biserica. Niciun neoprotestant nu era pe vremea in care s-a alcatuit Biblia.
Si au inceput sa filozofeze: eu am invatat sa citesc la scoala am facut deja patru clase, deci va pot citi din Biblie. Aici m-am gandit eu si se interpreteaza asa Biblia, sunt sigur ca eu stiu cel mai bine. Si dupa lti ani unii au ajuns sa repete ce au gandit fondatorii cultului, zicand ca ar fi si ei crestini.

Cornel Urs 17.06.2012 11:43:43

cei care au fondat alte culte, de obicei au avut aceasta "initiativa" pentru a atrage popor de partea lor, punandu-i apoi sa cotizeze la greu (deci interese pur materiale).

sad story 20.06.2012 10:53:21

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 452928)
Apartenența la o biserică nu trebuie să aibă de-a face cu componenta materială. Unii au încercat și au ajuns rău; alții n-au luat în calcul și au ajuns mult binecuvântați. Atât de binecuvântați încât au devenit un motiv de permanentă invidie din partea celorlalți.

Daca aceia sunt rai (invidiosi) cu dumneavoastra, de ce nu plecati in alta adunare?

osutafaraunu 20.06.2012 12:10:13

Citat:

În prealabil postat de sad story (Post 453731)
Daca aceia sunt rai (invidiosi) cu dumneavoastra, de ce nu plecati in alta adunare?

Nu m-ați înțeles. Cei "invidioși" nu fac parte din Biserica Adventistă.

AlinB 20.06.2012 12:49:59

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 453744)
Nu m-ați înțeles. Cei "invidioși" nu fac parte din Biserica Adventistă.

Ei nu..
Asta sa o spuneti celor din afara, cei care au contact cu bucataria interna stiu f. bine ca este destula invidie.

Ce "adunare" inteleapta n-ar sti sa promoveze pe cei care platesc o zeciuiala consistenta in fata celor mai modesti financiar?

osutafaraunu 20.06.2012 13:07:04

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 453753)
Ei nu..
Asta sa o spuneti celor din afara, cei care au contact cu bucataria interna stiu f. bine ca este destula invidie.

Dumneavoastră citiți postările anterioare să aflați la ce se referă?

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 453753)
Ce "adunare" inteleapta n-ar sti sa promoveze pe cei care platesc o zeciuiala consistenta in fata celor mai modesti financiar?

Darurile și zecimile nu se trâmbițează. De altfel, zecimea este confidențială.

mihaiB 25.06.2012 14:19:45

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 453106)
Jalnice sunt doar eforturile cultelor neoprotestante sa-si acopere lipsa unei baze si continuitate, faptul ca au fost formate de gurusi ai timpurilor lor.
Luther fiind exclus din BC ce s-a gandit cu ai lui? Nu mai suntem in biserica (ei stiau doar de BC), ce sa facem acum? Simplu, si-au spus dupa o noapte de cugetare, ce nevoie avem noi de Biserica? Facem ceva nou, spunem ca ne bazam pe Biblie si gata, ne-am scos. Trebuie sa crezi in Iisus, sa crezi in Biblie si ai si har (un fel de binecuvantare la neoprotestanti) si cam atat. Am scapat si de biseirica, de preoti si de continuitate. Dupa cateva sute de ani au inventat ecumenismul (e la concurenta cu masoneria, poate) si au bagat ideile astea si in BC si BO. Si asa lumea a inceput sa se protestantizeze.
Dar ce spue Sfanta Scriptura? Iisus spune tot timpul de Biserica, las Biserica Mea, nu spune las scrierile mele. Spune las cuvintele mele, nicaieri ceva de scrieri. Deci ce a fost la inceput Biserica sau Sfanta Scriptura? E cum nu place neoprotestantilor, a fost Biserica si cuvintele Mantuitorului, nescrise. Adica Sfanta Traditie. Completata de Apostoli, acestia au scris apoi si cateva cuvinte, ca sa ramana scris (scrisul are un avantaj, povesteste in mai multe locuri simultan, un om nu poate fi in mai multe locuri - bine, afara de bilocatia de la catolici, sfintii lor sunt in mai multe locuri simultan).
Biserica apoi a alcatuit canonul Biblic, a inclus si epistole ale Apostolilor, si revelatia sf. Ioan si abia apoi neoprotestantii au gasit si ei Biblia alcatuita de Biserica. Niciun neoprotestant nu era pe vremea in care s-a alcatuit Biblia.
Si au inceput sa filozofeze: eu am invatat sa citesc la scoala am facut deja patru clase, deci va pot citi din Biblie. Aici m-am gandit eu si se interpreteaza asa Biblia, sunt sigur ca eu stiu cel mai bine. Si dupa lti ani unii au ajuns sa repete ce au gandit fondatorii cultului, zicand ca ar fi si ei crestini.

Luther a protestat impotriva anumitor obiceiuri/tendinte/lucruri din biserica BC de atunci. El a vrut doar sa indrepte acestea. Nu a intentionat sa desparta biserica in doua. Eu inainte nu l-am inteles. Il inteleg acum dupa ce am citit despre acele intamplari.

stefan florin 25.06.2012 14:45:36

Citat:

În prealabil postat de mihaiB (Post 454515)
Luther a protestat impotriva anumitor obiceiuri/tendinte/lucruri din biserica BC de atunci. El a vrut doar sa indrepte acestea. Nu a intentionat sa desparta biserica in doua. Eu inainte nu l-am inteles. Il inteleg acum dupa ce am citit despre acele intamplari.

drumul spre iad e intotdeauna pavat cu intentii bune. Luther nu a stiut cand sa se opreasca cu reforma lui

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:42:22.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.