![]() |
Cred că nu ai înțeles bine. Cipofilii aduc acuzații de cipofobie, însă fără să aducă în spate vreo hotărâre a sinodului BOR în acest sens. Altfel spus, interpretând în cheia Ioannei, ei, cipofilii, sunt sindoul BOR adunat în conclav pe forumul creștin punct ro.
|
Citat:
Însă, atenție! Conștient nu înseamnă iluminat, ci conform cu învățătura ortodoxă primită; altfel spus, lepădarea va fi foarte insidioasă și nu va părea a fi în contradicție cu Duhul Sfânt, dar va fi doar ”părelnică” (peste 90%) deoarece manipularea alegerii va ținti spre stricarea echilibrului materie/spirit, spre supremația materiei în folosul ”dumnezeilor” acestei lumi. Tocmai pentru că prea mulți oameni vor alege greșit în contradicție cu Facerea(raport materie/spirit) și cu rugăciunea domnească (”...precum în cer așa și pe Pământ...”) ”țărâna” își va restabili natural echilibrul. Așa cum adineaori n-ai sesizat confuzia dintre suferință și posedare, e bine că ai întrebat și ai fost avertizat. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Cică era odată un om însurat, și omul acela trăia la un loc cu soacră-sa. Nevasta lui, care avea copil de țâță, era cam proastă; dar și soacră-sa nu era tocmai hâtră. Întru una din zile, omul nostru iese de-acasă după trebi, ca fiecare om. Nevasta lui, după ce-și scăldă copilul, îl înfășă și-i dete țâță, îl puse în albie lângă sobă, căci era iarnă; apoi îl legănă și-l dezmerdă, până ce-l adormi. După ce-l adormi, stătu ea puțin pe gânduri ș-apoi începu a se boci cât îi lua gura: "Aulio! copilașul meu, copilașul meu!" Mama ei, care torcea după horn, cuprinsă de spaimă, zvârli fusul din mână și furca din brâu cât colo și, sărind fără sine, o întrebă cu spaimă: — Ce ai, draga mamei, ce-ți este?! — Mamă, mamă! Copilul meu are să moară! — Când și cum? — Iată cum. Vezi drobul cel de sare pe horn? — Îl văd. Și? — De s-a sui mâța, are să-l trântească drept în capul copilului și să mi-l omoare! — Vai de mine și de mine, că bine zici, fata mea; se vede că i s-au sfârșit mititelului zilele! Și, cu ochii pironiți în drobul de sare de pe horn și cu mânile încleștate, de parcă le legase cineva, începură a-l boci amândouă, ca niște smintite, de clocotea casa. Pe când se sluțeau ele, cum vă spun, numai iaca și tatăl copilului intră pe ușă, flămând și năcăjit ca vai de el. — Ce este ? Ce v-au găsit, nebunelor? Atunci ele, viindu-și puțin în sine, începură a-și șterge lacrămile și a-i povesti cu mare jale despre întâmplarea neîntâmplată. Omul, după ce le ascultă, zise cu mirare: — Bre! mulți proști am văzut eu în viața mea, dar ca voi n-am mai văzut. Mă... duc în lumea toată! Și de-oiu găsi mai proști decât voi, m-oiu mai întoarce acasă, iar de nu, ba. (Ion Creangă) |
Citat:
Calomnia e o recunoaștere de superioritate: cel ce calomniază arată că are nevoie de muncă pentru a te aduce la nivelul său - N. Iorga |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Hristos S-a smerit luand chip de om pentru noi, a refuzat constant bogatia pentru noi, S-a rastignit pentru noi, iar noi vrem sa facem din trupurile noastre trupuri de animale numerotate, ca sa putem vinde si cumpara! Fara ajutorul lui Dumnezeu dobandim si naravuri de animale si astfel ajungem pe drept cuvant cetateni ai iadului. Sa nu fie! Aceasta impietate, despre care vorbeai, inchide calea pocaintei pentru acest pacat si pentru altele. Atunci cand omul nici macar nu vrea sa constientizeze ca greseste devine din ce in ce mai orb si i se pare normal sa experimenteze cat mai multe fapte anticrestinesti. Caci in vremurile din urma, oamenii se vor salbatici, iar fiarele se vor imblanzi. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Dar am o trista senzatie ca nici tu n-ai sa fii in stare sa faci asta si chiar daca prin absurd ai incerca, oricum nu o sa te asculte. |
Citat:
Ca sa vezi ce bine te pricepi la politica - vorba romanului "fa-te frate cu dracul..". Si mai ai si tupeul sa reprosezi altora chestia asta, pe baza de judecati absurde, in conditiile in care nici macar nu sustin "dualitatea" asta promovata de tine. |
Citat:
Nu-i nevoie să mai conving pe nimeni, în salonul "psihoze apocaliptice anticipate" au mai rămas numai pacienții irecuperabili. |
Citat:
Avertismentele sectei cipofobe = zero. |
Citat:
In astia 3-4 ani de cand s-o spart si la noi buboiul asta or avut timp sa mediteze si sa se recupereze, am auzit ca unii chiar au facut-o, persoane oarecare dar si exemple notable - cei de la "Rasboiu'", de la campanie asidua cot la cot cu smintitii de la "apologeticum", s-au recuperat in mare parte si au dat-o pe invatatura ortodoxa vizavi de problema in chestiune. |
Citat:
Citat:
|
Citat:
"O atitudine care-i poate situa pe crestinii care lupta impotriva cipului oarecum in ilegalitate." Supertare exprimarea, un deliciu. :21: Ma intreb totusi de ce ezita sa-i faca tradatori pe fatza ( a la saccsiv si apolo) - ca pe jumatate le-a strivit deja rosia de parbriz. :21: " mai nou au o atitudine calduta, ambigua destul de periculoasa" Pana la urma ambiguitatea asta nu e o virtute? Sau e doar pacat la altii? :21: |
Pentru AlinB/Mihailc sau Mihailc/AlinB
12.Aceștia sunt ca niște pete de necurăție la mesele voastre obștești, ospătând fără sfială împreună cu voi, îmbuibându-se pe ei înșiși, nori fără apă, purtați de vânturi, pomi tomnatici fără roade, de două ori uscați și dezrădăcinați,
13.Valuri sălbatice ale mării, care își spumegă rușinea lor, stele rătăcitoare, cărora întunericul întunericului li se păstrează în veșnicie. 14.Dar și Enoh, al șaptelea de la Adam, a proorocit despre aceștia, zicând: Iată, a venit Domnul cu zecile de mii de sfinți ai Lui, 15.Ca să facă judecată împotriva tuturor și să mustre pe toți nelegiuiții de toate faptele nelegiuirii lor, în care au făcut fărădelege, și de toate cuvintele de ocară pe care ei, păcătoși, netemători de Dumnezeu, le-au rostit împotriva Lui. 16.Aceștia sunt cârtitori, nemulțumiți cu starea lor, umblând după poftele lor și gura lor grăiește lucruri trufașe, deși, pentru folos, dau unor fețe mare cinste. 17.Voi, însă, iubiților, aduceți-vă aminte de cuvintele zise mai dinainte de către apostolii Domnului nostru Iisus Hristos, 18.Că ei vă spuneau: În vremea de pe urmă vor fi batjocoritori, umblând potrivit cu poftele lor nelegiuite. 19.Aceștia sunt cei ce fac dezbinări, (oameni) firești, care nu au Duhul. 20.Dar voi, iubiților, zidiți-vă pe voi înșivă, întru a voastră prea sfântă credință, rugându-vă în Duhul Sfânt. 21.Păziți-vă întru dragostea lui Dumnezeu și așteptați mila Domnului nostru Iisus Hristos, spre viață veșnică. 22.Și pe unii, șovăitori, mustrați-i, 23.Pe alții, smulgându-i din foc, mântuiți-i; de alții, însă, fie-vă milă cu frică, urând și cămașa spurcată de pe trupul lor. 24.Iar Celui ce poate să vă păzească pe voi de orice cădere și să vă pună înaintea slavei Lui, neprihăniți cu bucurie mare, 25.Singurului Dumnezeu, Mântuitorul nostru, prin Iisus Hristos, Domnul nostru, slavă, preamărire, putere și stăpânire, mai înainte de tot veacul și acum și întru toți vecii. Amin! (Iuda) 10. Nici furii, nici lacomii, nici bețivii, nici batjocoritorii, nici răpitorii nu vor moșteni împărăția lui Dumnezeu. (I Cor. 6) xxxxxxxxxx Nu răsplătiți răul cu rău sau ocara cu ocară, ci, dimpotrivă, binecuvântați, căci spre aceasta ați fost chemați, ca să moșteniți binecuvântarea. (I Petru 3) |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Sau tocmai asta e ideea, sa fie o performanta reala doar una imaginara? Daca vreti ceva practic, real, renuntat la calculator, la telefon, salariu, supemarket, pe scurt ce sa mai o lungim: padurea. |
Citat:
|
Citat:
Asta e domeniul unde se pricep cel mai bine. :35: |
Eliza-Georgiana
Eu am scris un lucru, tu mi-ai raspuns cu totul altceva. Am intrebat: de ce un om care traieste cu constiinta ca umbla in prezenta lui Dumnezeu, ca e monitorizat permanent de acesta, se inhiba daca stie ca e monitorizat si de altcineva? Cu ce-l impiedica monitorizarea sa fie crestin? Cu ce te impiedica camerele de supravegheat de pe strada sau din institutii sa fii crestin? Pe un hot il poate inhiba, dar hotul nu e crestin, el s-a lepadat de Hristos prin fapta lui. Eu te intreb: cu ce-l impiedica cardul de sanatate pe un om sa fie crestin sau cardul bancar? Din tot ce ati scris pe acest topic, nu s-a inteles acest aspect. Sa nu uitam ca microcipul s-a incorporat in cardul bancar ca o masura de securitate, pentru ca oamenii n-au fost crestini si le-au clonat, furand ceea ce nu le apartine. Pe un hot il poate nemultumi incorporarea cip-ului, caci el nu mai poate insela cu atata usurinta,insa cum iti afecteaza tie cardul calitatea de crestin?
Povestea drobului de sare a lui Creanga mi se pare sugestiva in acest context.Te vaiti acum pentru ceea ce s-ar putea intampla intr-un viitor mai mult sau mai putin apropiat, ajungand sa respingi ceva ce poate fi util, doar pentru ca mintea ta dezvolta scenarii viitoare. Gandirea asta e tipica celor care se amagesc ca „taie raul de la radacina”. Mi-aduc aminte de motivatia interzicerii sofatului femeii in Arabia Saudita: condusul masinii de catre o femeie e inceputul caderii ei, caci daca conduce masina ar putea pleca de acasa sa se intalneasca cu alti barbati, sa pacatuiasca. Concluzia? Se interzice prin lege ca femeia saudita sa se urce la volanul unei masini. Cam asa se intampla si cu cei care spun pe forum: a avea card cu cip e inceputul caderii tale, esti pe lista antihristului. Insa ei nu spun asta pentru ca ar avea o grija deosebita pentru noi (oricum ne vad pierduti, slujitori ai satanei), ci pentru ca se gandesc la interesul lor personal „ce m-oi face daca toata lumea are acte si eu nu am”. Toata comunitatea ecleziala trebuie sa renunte la sine pentru el, sa-i sustina demersul si sa protesteze alaturi de el, dar el n-ar renunta la sine pentru lume, n-ar renunta la interpretarile sale (ce-i confera protectia „eu-lui” si siguranta mantuirii) pentru comuniune. Pentru el comuniunea ecleziala nu trebuie sa valorifice unitar diferentele,intr-o relatie de viata, ci trebuie sa le anuleze (atitudine tipic sectara).Era un monah din Neamt, pe numele sau Glicherie Tanase, care n-a putut renunta activ la sine. Urmarea o stim cu totii. |
Citat:
|
Citat:
Apropo, unde e băiatul ăla care și-a cumpărat 100 de kg de făină pentru apocalipsa de pe 21 decembrie 2012? :D:D=))))) |
Citat:
Daca ar fi sa ma autoindreptatesc, as spune ca replica data lui AlinB a fost scrisa in graba ca raspuns la o replic similara. Daca intri intr-un sat cu lupi, inveti sa urli. Nu spun ca AlinB e un lup, ci doar ca el, apeland la violente verbale, mi-a servit drept model pentru replicile adresate lui. Daca ar fi sa ma autocritic, da, recunosc ca prin replica respectiva n-am zidit. . AlinB se infierbanta impotriva oricui are o pozitie diferita de a lui in privinta cipurilor. Incepe sa ma amuze. Ne contrazicem de ceva vreme si m-a ajutat mult sa spun ce aveam de spus in multe privinte. Chiar si in privinta cipurilor. Stiu ca are opinii diferite de ale mele... Uneori mai facem schimb de opinii, alteori de ,,complimente''. Eu sunt o biata pacatoasa si, bineinteles ca ar trebui sa acord mai multa importanta rugaciunii. Totusi, imi amintesc ca Sfantul Ioan Gura de Aur a si acuzat-o in mod direct pe imparateasa Eudoxia ca si-a insusit via vaduvei Calitropia, deci nu a rabdat nedreptatea pricinuita de imparateasa unei vaduve. Cu atat mai mult noi, care ne numim crestini si ortodocsi, avem datoria sa ne aparam credinta si Biserica. Nu de talent sau de ranguri ierahice e nevoie pentru aceasta, ci de dorinta de a face voia lui Dumnezeu. |
@ioanna Nu este util cardul de sanatate. Au avut un proiect similar si in Germania si l-au suspendat tocmai ptr. ca era scump si nu a mers cum trebuie. Ori chiar credeti ca la romani va fi mai bine? Sunt bani aruncati pe fereastra! Cu banii aia se faceau alte lucruri mai folositoare ptr. sanatate. Cardul ala nu se rezuma numai la cip-ul in sine din acel plastic (ptr. mine cel putin). Cand guvernul te vede ca un potential infractor/terorist, asa cum era pe vremea comunismului, politicul poate abuza de forta si sa incrimineze oameni nevinovati pe motive dorite de ei. Doar si Sfintii Inchisorilor erau "banditi" si romanii liberi credeau ca acolo sunt intr-adevar infractori. Stim si noi cine sta in spatele puterii si ca in ziua de astazi tehnologia nu prea este folosita ptr. om, ci ptr. controlul lui. Mie nu mi se pare normal sa fiu considerat un potential infractor, sa nu am intimitate, sa afle toti datele mele, tratamentele etc. Nu e omenesc, ci totalitar. Era mai multa libertate in evul mediu decat acum. Ortodoxia nu va incalca niciodata drepturile omului, libertatea omului si intimitatea lui. Sunt niste drepturi de baza pe care orice om ar trebui sa le aibe. Si multi duhovnici care sunt impotriva acestor carduri cu cip, au pus accent mai ales pe intimitatea si libertatea omului. Nu trebuie neaparat sa apelezi la motivul cip ptr. a respinge cardurile, poti sa citesti doar Constitutia si Codul Civil sa vezi daca incalca legi si etica in sine. Daca statul ar fi fost serios si l-ar fi interesat opinia romanilor ar fi facut in asa fel incat cei care nu doresc acele acte--chit ca e motiv religios sau social- sa aibe o alternativa. Asa ar fi corect!
Germany suspends e-health card project The roll-out of Germay’s national e-health smart card has been put on hold, with a review to be carried out of security and confidentiality. Germany’s new health minister, Philipp Rösler, has decided to suspend the introduction of the planned electronic health card system. The national ehealth project is one of the largest in Europe and intended to eventually provide every German citizen with an electronic card carrying their health data, medical history, prescriptions, and insurance status. In the first phases the e-health card had been planned to be used mostly to simplify health insurance transactions and claims, providing proof of eligibility. In its later phases medical data and prescription information would be added to the card. The late-running project was to have launched in January 2006 but has so far yet to progress beyond pilots in a handful of Germany’s states. The project is so far estimated to have cost the German government and health insurers a total of €1.7bn (£1.5bn) According to a BMJ report (BMJ 2010;340:c171) the new German government, a coalition of the Christian Democrats and the liberal Free Democratic Party, decided to review the plans in the face of sustained criticisms from doctors and experts on data safety about the security of data and the feasibility of the technology. In 2008 doctors opposed to the scheme marched on the streets. The new health minister has said smart cards will continue to be issued in specified trial areas but will only contain basic patient data, insurance status, a photograph. A small set of emergency health data will only be included if the patient has agrees to have it added to the card From January 2006 all 80m customers of Germany’s health insurance companies, through which Germans access state health care, were supposed to be using the card whenever they saw a doctor, attended a clinic, or bought drugs. The government set up a national agency gematik to oversee the associated national infrastructure and standards. As well as the smart cards the project requires smart card readers at every point of care. The card is still intended to replace the present membership cards of the health insurance companies and is supposed to make about 700 million handwritten prescriptions redundant. Si Razboi a scris un articol privind cardurile in sine. Daca vreti sa il cititi: http://www.razbointrucuvant.ro/recom...ari-esentiale/ |
I-am trecut pe AlinB alias Mihailc pe Ignore List. :103:
|
Pe mine încă nu? :71:
|
Citat:
Mai ai nevoie de ceva timp să-ți dai seama că ”toată dreptatea noastră” (a mea, a ta) este înaintea lui Dumnezeu ”ca o cârpă lepădată”. Ce este cert, că până nu-ți vei ”sparge” singură capul nu vei înțelege, și vei crede că dreptatea ta este una folositoare. Te sfătuiesc să-ți cercetezi mai îndeaproape ”duhul dreptății” care urlă în tine și asta nu de una singură, ci cosultându-ți duhovnicul. ps: când vom ajunge la măsura trăirii cu adevărat a dreptei credințe, prin și cu Hristos, înainte de a face ceva ne-am ridica mintea Sus și ne-am întreba dacă Mântuitorul ar fi făcut fel, ne-am întraba dacă ceea ce facem este plăcut lui Dumnezeu. Și nu uita că nu o dată, ci de mai multe ori ți s-a dovedit că faci greșeli mari. Deci sfatul meu frățesc este ca înainte de a încerca să deții adevărul și să-i îndrepți și pe alții, îndreaptă-te pe tine. |
Citat:
Citat:
ps: ”Orice unealtă e cu două tăișuri. Dacă nu o folosești cum trebuie, în loc să taie, ea te taie, în loc să clădească, te dărâmă.” - Pr Arsenie Boca |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 04:49:49. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.