Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Implementarea si pericolele implanturilor CIP RFID 666 in SUA (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15942)

Decebal 25.01.2013 22:24:35

Cred că nu ai înțeles bine. Cipofilii aduc acuzații de cipofobie, însă fără să aducă în spate vreo hotărâre a sinodului BOR în acest sens. Altfel spus, interpretând în cheia Ioannei, ei, cipofilii, sunt sindoul BOR adunat în conclav pe forumul creștin punct ro.

Demetrius 25.01.2013 22:31:47

Citat:

În prealabil postat de Decebal (Post 498139)
Crezi că lepădarea de Hristos poate fi numai una conștientă, așa cum susțin AlinB și Ioanna?

Categoric, DA!
Însă, atenție! Conștient nu înseamnă iluminat, ci conform cu învățătura ortodoxă primită; altfel spus, lepădarea va fi foarte insidioasă și nu va părea a fi în contradicție cu Duhul Sfânt, dar va fi doar ”părelnică” (peste 90%) deoarece manipularea alegerii va ținti spre stricarea echilibrului materie/spirit, spre supremația materiei în folosul ”dumnezeilor” acestei lumi.

Tocmai pentru că prea mulți oameni vor alege greșit în contradicție cu Facerea(raport materie/spirit) și cu rugăciunea domnească (”...precum în cer așa și pe Pământ...”) ”țărâna” își va restabili natural echilibrul.

Așa cum adineaori n-ai sesizat confuzia dintre suferință și posedare, e bine că ai întrebat și ai fost avertizat.

Decebal 25.01.2013 22:50:02

Citat:

În prealabil postat de Demetrius (Post 498162)
Categoric, DA!

Ei fi și tu un pui de papă infailibil.

eliza-georgiana 25.01.2013 22:59:07

Citat:

În prealabil postat de Decebal (Post 498163)

s-ar putea sa se refere la acea lepadare superficiala... in ideea ca daca esti contrans de imprejurari, din gura zici ce vrea dusmanu' sa auda, dar in inima pastrezi credinta!! numai ca e un risc mare aici, din pricina ca odata ce te invoiesti la dialog/ negociere cu inamicul, esti ca si cucerit....vointa a slabit deja. e greu de mentinut un echilibru/ integritate spirituala in vremurile astea! oricare puntem cadea! si cadem!

Demetrius 25.01.2013 23:12:53

Citat:

În prealabil postat de Decebal (Post 498163)

34.Rapuns-a Iisus: "De la tine insuti o spui, sau altii ti-au spus-o despre Mine?"(IN 18:34)

Mihailc 25.01.2013 23:17:45

Citat:

În prealabil postat de eliza-georgiana (Post 498164)
oricare puntem cadea! si cadem!

Prostia omenească

Cică era odată un om însurat, și omul acela trăia la un loc cu soacră-sa. Nevasta lui, care avea copil de țâță, era cam proastă; dar și soacră-sa nu era tocmai hâtră.
Întru una din zile, omul nostru iese de-acasă după trebi, ca fiecare om. Nevasta lui, după ce-și scăldă copilul, îl înfășă și-i dete țâță, îl puse în albie lângă sobă, căci era iarnă; apoi îl legănă și-l dezmerdă, până ce-l adormi. După ce-l adormi, stătu ea puțin pe gânduri ș-apoi începu a se boci cât îi lua gura: "Aulio! copilașul meu, copilașul meu!"
Mama ei, care torcea după horn, cuprinsă de spaimă, zvârli fusul din mână și furca din brâu cât colo și, sărind fără sine, o întrebă cu spaimă:
— Ce ai, draga mamei, ce-ți este?!
— Mamă, mamă! Copilul meu are să moară!
— Când și cum?
— Iată cum. Vezi drobul cel de sare pe horn?
— Îl văd. Și?
— De s-a sui mâța, are să-l trântească drept în capul copilului și să mi-l omoare!
— Vai de mine și de mine, că bine zici, fata mea; se vede că i s-au sfârșit mititelului zilele!
Și, cu ochii pironiți în drobul de sare de pe horn și cu mânile încleștate, de parcă le legase cineva, începură a-l boci amândouă, ca niște smintite, de clocotea casa. Pe când se sluțeau ele, cum vă spun, numai iaca și tatăl copilului intră pe ușă, flămând și năcăjit ca vai de el.
— Ce este ? Ce v-au găsit, nebunelor?
Atunci ele, viindu-și puțin în sine, începură a-și șterge lacrămile și a-i povesti cu mare jale despre întâmplarea neîntâmplată. Omul, după ce le ascultă, zise cu mirare:
— Bre! mulți proști am văzut eu în viața mea, dar ca voi n-am mai văzut. Mă... duc în lumea toată! Și de-oiu găsi mai proști decât voi, m-oiu mai întoarce acasă, iar de nu, ba. (Ion Creangă)

eliza-georgiana 25.01.2013 23:39:57

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 498167)
Prostia omenească

Cică era odată un om însurat, și omul acela trăia la un loc cu soacră-sa. Nevasta lui, care avea copil de țâță, era cam proastă; dar și soacră-sa nu era tocmai hâtră.
Întru una din zile, omul nostru iese de-acasă după trebi, ca fiecare om. Nevasta lui, după ce-și scăldă copilul, îl înfășă și-i dete țâță, îl puse în albie lângă sobă, căci era iarnă; apoi îl legănă și-l dezmerdă, până ce-l adormi. După ce-l adormi, stătu ea puțin pe gânduri ș-apoi începu a se boci cât îi lua gura: "Aulio! copilașul meu, copilașul meu!"
Mama ei, care torcea după horn, cuprinsă de spaimă, zvârli fusul din mână și furca din brâu cât colo și, sărind fără sine, o întrebă cu spaimă:
— Ce ai, draga mamei, ce-ți este?!
— Mamă, mamă! Copilul meu are să moară!
— Când și cum?
— Iată cum. Vezi drobul cel de sare pe horn?
— Îl văd. Și?
— De s-a sui mâța, are să-l trântească drept în capul copilului și să mi-l omoare!
— Vai de mine și de mine, că bine zici, fata mea; se vede că i s-au sfârșit mititelului zilele!
Și, cu ochii pironiți în drobul de sare de pe horn și cu mânile încleștate, de parcă le legase cineva, începură a-l boci amândouă, ca niște smintite, de clocotea casa. Pe când se sluțeau ele, cum vă spun, numai iaca și tatăl copilului intră pe ușă, flămând și năcăjit ca vai de el.
— Ce este ? Ce v-au găsit, nebunelor?
Atunci ele, viindu-și puțin în sine, începură a-și șterge lacrămile și a-i povesti cu mare jale despre întâmplarea neîntâmplată. Omul, după ce le ascultă, zise cu mirare:
— Bre! mulți proști am văzut eu în viața mea, dar ca voi n-am mai văzut. Mă... duc în lumea toată! Și de-oiu găsi mai proști decât voi, m-oiu mai întoarce acasă, iar de nu, ba. (Ion Creangă)

În polemică sunt unii care-ți cer să-i bați până-i doare. Și triumfă când îți cad mâinile de oboseală!
Calomnia e o recunoaștere de superioritate: cel ce calomniază arată că are nevoie de muncă pentru a te aduce la nivelul său - N. Iorga

Mihailc 26.01.2013 00:14:09

Citat:

În prealabil postat de eliza-georgiana (Post 498170)
În polemică sunt unii care-ți cer să-i bați până-i doare. Și triumfă când îți cad mâinile de oboseală!
Calomnia e o recunoaștere de superioritate: cel ce calomniază arată că are nevoie de muncă pentru a te aduce la nivelul său - N. Iorga

În momentul când te-apuci să lansezi apoftegme de-astea prăpăstioase n-ai cum să eviți tâlcuirile pe măsura lor... Ce numești calomnie poate-i doar un mic semn că ar fi timpul să mai scutești lumea de pe-aici de cugetări din materikonul producție proprie. Cu copy-paste te descurci mai bine, ești doar inadecvată nu și ridicolă.

antoniap 26.01.2013 00:27:46

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 498179)
În momentul când te-apuci să lansezi apoftegme de-astea prăpăstioase n-ai cum să eviți tâlcuirile pe măsura lor... Ce numești calomnie poate-i doar un mic semn că ar fi timpul să mai scutești lumea de pe-aici de cugetări din materikonul producție proprie. Cu copy-paste te descurci mai bine, ești doar inadecvată nu și ridicolă.

Si tu te descurci cu copy-paste... Povestirea postata de tine e cumva citat din Biblie si nu stim noi?

antoniap 26.01.2013 01:02:12

Citat:

În prealabil postat de Decebal (Post 498047)
Cam așa stau lucrurile. Cei care vorbesc de așa zișii cipofobi trec tacit peste faptul că atunci când va veni implantarea cipurilor nu va exista nici un fel de neutralitate. Cei care nu vor fi "cipofobi", vor fi cipofili de voie sau de nevoie și își vor lăsa implantate cipurile fără nici un clipit de ochi. Dar asta nu pentru că implantarea și dicatura biometrică de mâine ar avea vreo compatibilitate cu Biserica lui Hristos, ci tocmai pentru că cipofilii nu vor vrea să se lepede de sistemul totalitar pentru ca să fie împreună cu Hristos. Nici nu pot să îmi imaginez cum va mai putea intra cineva în vreo biserică cu implantul ăla totalitar în mână sau pe frunte și să stea în fața lui Hristos cu semnul clar pe mână că nu este capabil să se lepede de stăpânirea filo-diabolică pentru a fi împreună cu Hristos. Câtă impietate poate fi în a mai a avea tupeul să intri în Biserica lui Hristos cu semnul totlaitar acceptat în mână sau în frunte!

Intr-adevar, nu putem sluji la doi domni. Daca acceptam un alt stapan care sa stie totul despre noi in locul lui Dumnezeu, se cheama ca am facut o alegere pe care Dumnezeu ne-o respecta. Am fost avertizati sa nu ne insemnam cu niciun numar al carui semn este 666, deci nu putem spune ca n-am stiut.

Hristos S-a smerit luand chip de om pentru noi, a refuzat constant bogatia pentru noi, S-a rastignit pentru noi, iar noi vrem sa facem din trupurile noastre trupuri de animale numerotate, ca sa putem vinde si cumpara! Fara ajutorul lui Dumnezeu dobandim si naravuri de animale si astfel ajungem pe drept cuvant cetateni ai iadului. Sa nu fie!

Aceasta impietate, despre care vorbeai, inchide calea pocaintei pentru acest pacat si pentru altele. Atunci cand omul nici macar nu vrea sa constientizeze ca greseste devine din ce in ce mai orb si i se pare normal sa experimenteze cat mai multe fapte anticrestinesti. Caci in vremurile din urma, oamenii se vor salbatici, iar fiarele se vor imblanzi.

Miha-anca 26.01.2013 01:13:42

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 498187)
Si tu te descurci cu copy-paste... Povestirea postata de tine e cumva citat din Biblie si nu stim noi?

Nu, Antonia, in nici un caz. Face parte din tehnicile de manipulare sa jignesti, sa abati atentia, sa duci discutia pe alte fagase, etc.

Mihailc 26.01.2013 01:37:43

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 498187)

Măcar citatul e din Creangă, nu-i un site sectar recomandat sub eticheta de ortodox...

Miha-anca 26.01.2013 01:49:17

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 498217)
Măcar citatul e din Creangă, nu-i un site sectar recomandat sub eticheta de ortodox...

Da, este din Creanga, si cu asta ne-ai "convins" pe toti in privinta cipurilor.

AlinB 26.01.2013 01:55:04

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 498207)
Nu, Antonia, in nici un caz. Face parte din tehnicile de manipulare sa jignesti, sa abati atentia, sa duci discutia pe alte fagase, etc.

Pai ia trage-o pe tovarasa eliza deoparte, in special, la o discutie privata si explica-i treaba asta cu deviatu discutiei si jignitul.
Dar am o trista senzatie ca nici tu n-ai sa fii in stare sa faci asta si chiar daca prin absurd ai incerca, oricum nu o sa te asculte.

AlinB 26.01.2013 01:58:24

Citat:

În prealabil postat de eliza-georgiana (Post 498164)
s-ar putea sa se refere la acea lepadare superficiala... in ideea ca daca esti contrans de imprejurari, din gura zici ce vrea dusmanu' sa auda, dar in inima pastrezi credinta!! numai ca e un risc mare aici, din pricina ca odata ce te invoiesti la dialog/ negociere cu inamicul, esti ca si cucerit....vointa a slabit deja. e greu de mentinut un echilibru/ integritate spirituala in vremurile astea! oricare puntem cadea! si cadem!

Si care va sa zica tocmai matalutza sa inchini steagul cu "lepadarea superficiala".
Ca sa vezi ce bine te pricepi la politica - vorba romanului "fa-te frate cu dracul..".
Si mai ai si tupeul sa reprosezi altora chestia asta, pe baza de judecati absurde, in conditiile in care nici macar nu sustin "dualitatea" asta promovata de tine.

Mihailc 26.01.2013 02:00:33

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 498222)
Da, este din Creanga, si cu asta ne-ai "convins" pe toti in privinta cipurilor.

Cucoană, pune-ți ochelarii bine pe nas și mai citește încă o dată în ce context a fost postată povestirea....

Nu-i nevoie să mai conving pe nimeni, în salonul "psihoze apocaliptice anticipate" au mai rămas numai pacienții irecuperabili.

AlinB 26.01.2013 02:02:41

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 498198)
Am fost avertizati sa nu ne insemnam cu niciun numar al carui semn este 666, deci nu putem spune ca n-am stiut.

Nu exista asa ceva in traditia ortodoxa.
Avertismentele sectei cipofobe = zero.

AlinB 26.01.2013 02:05:41

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 498228)
Nu-i nevoie să conving pe nimeni, în salonul "psihoze apocaliptice anticipate" au mai rămas numai pacienții irecuperabili.

Cam asa ceva.

In astia 3-4 ani de cand s-o spart si la noi buboiul asta or avut timp sa mediteze si sa se recupereze, am auzit ca unii chiar au facut-o, persoane oarecare dar si exemple notable - cei de la "Rasboiu'", de la campanie asidua cot la cot cu smintitii de la "apologeticum", s-au recuperat in mare parte si au dat-o pe invatatura ortodoxa vizavi de problema in chestiune.

Mihailc 26.01.2013 02:22:09

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 498230)
Cam asa ceva.

In astia 3-4 ani de cand s-o spart si la noi buboiul asta or avut timp sa mediteze si sa se recupereze, am auzit ca unii chiar au facut-o, persoane oarecare dar si exemple notable - cei de la "Rasboiu'", de la campanie asidua cot la cot cu smintitii de la "apologeticum", s-au recuperat in mare parte si au dat-o pe invatatura ortodoxa vizavi de problema in chestiune.

Poate din cauza asta profetesa șefă a neoadventismului cu aparență pravoslavnică de pe creștinortodox s-a arătat la un moment dat foarte îngrijorată:

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 494712)
In general, cei de la ,,Razboi intru cuvant'' mai nou au o atitudine calduta, ambigua destul de periculoasa. O atitudine care-i poate situa pe crestinii care lupta impotriva cipului oarecum in ilegalitate.

Cum să nu fie periculoasă tendința celei mai frecventate platforme de propagandă de a ieși de pe orbita sectară?!

AlinB 26.01.2013 02:23:58

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 498234)
Poate din cauza asta profetesa șefă a neoadventismului cu aparență pravoslavnică de pe creștinortodox s-a arătat la un moment dat foarte dezamăgită:

Perla asta mi-a scapat, regretabil:

"O atitudine care-i poate situa pe crestinii care lupta impotriva cipului oarecum in ilegalitate."

Supertare exprimarea, un deliciu. :21:

Ma intreb totusi de ce ezita sa-i faca tradatori pe fatza ( a la saccsiv si apolo) - ca pe jumatate le-a strivit deja rosia de parbriz. :21:

" mai nou au o atitudine calduta, ambigua destul de periculoasa"

Pana la urma ambiguitatea asta nu e o virtute? Sau e doar pacat la altii? :21:

Miha-anca 26.01.2013 02:27:00

Pentru AlinB/Mihailc sau Mihailc/AlinB

12.Aceștia sunt ca niște pete de necurăție la mesele voastre obștești, ospătând fără sfială împreună cu voi, îmbuibându-se pe ei înșiși, nori fără apă, purtați de vânturi, pomi tomnatici fără roade, de două ori uscați și dezrădăcinați,

13.Valuri sălbatice ale mării, care își spumegă rușinea lor, stele rătăcitoare, cărora întunericul întunericului li se păstrează în veșnicie.

14.Dar și Enoh, al șaptelea de la Adam, a proorocit despre aceștia, zicând: Iată, a venit Domnul cu zecile de mii de sfinți ai Lui,

15.Ca să facă judecată împotriva tuturor și să mustre pe toți nelegiuiții de toate faptele nelegiuirii lor, în care au făcut fărădelege, și de toate cuvintele de ocară pe care ei, păcătoși, netemători de Dumnezeu, le-au rostit împotriva Lui.

16.Aceștia sunt cârtitori, nemulțumiți cu starea lor, umblând după poftele lor și gura lor grăiește lucruri trufașe, deși, pentru folos, dau unor fețe mare cinste.

17.Voi, însă, iubiților, aduceți-vă aminte de cuvintele zise mai dinainte de către apostolii Domnului nostru Iisus Hristos,

18.Că ei vă spuneau: În vremea de pe urmă vor fi batjocoritori, umblând potrivit cu poftele lor nelegiuite.

19.Aceștia sunt cei ce fac dezbinări, (oameni) firești, care nu au Duhul.

20.Dar voi, iubiților, zidiți-vă pe voi înșivă, întru a voastră prea sfântă credință, rugându-vă în Duhul Sfânt.

21.Păziți-vă întru dragostea lui Dumnezeu și așteptați mila Domnului nostru Iisus Hristos, spre viață veșnică.

22.Și pe unii, șovăitori, mustrați-i,

23.Pe alții, smulgându-i din foc, mântuiți-i; de alții, însă, fie-vă milă cu frică, urând și cămașa spurcată de pe trupul lor.

24.Iar Celui ce poate să vă păzească pe voi de orice cădere și să vă pună înaintea slavei Lui, neprihăniți cu bucurie mare,

25.Singurului Dumnezeu, Mântuitorul nostru, prin Iisus Hristos, Domnul nostru, slavă, preamărire, putere și stăpânire, mai înainte de tot veacul și acum și întru toți vecii. Amin! (Iuda)

10. Nici furii, nici lacomii, nici bețivii, nici batjocoritorii, nici răpitorii nu vor moșteni împărăția lui Dumnezeu. (I Cor. 6)

xxxxxxxxxx
Nu răsplătiți răul cu rău sau ocara cu ocară, ci, dimpotrivă, binecuvântați, căci spre aceasta ați fost chemați, ca să moșteniți binecuvântarea. (I Petru 3)

AlinB 26.01.2013 02:30:27

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 498238)
19.Aceștia sunt cei ce fac dezbinări, (oameni) firești, care nu au Duhul.

Iote mai eliza, mai antoniap ce va zice Miha-anca, bagati la cap si lasati teoriile "originale" cu numere si cipusoare cu care vreti sa bagati dezinare in Biserica, va mustra chiar colega de echipa. :104:

AlinB 26.01.2013 02:33:55

Citat:

Nu răsplătiți răul cu rău sau ocara cu ocară, ci, dimpotrivă, binecuvântați, căci spre aceasta ați fost chemați, ca să moșteniți binecuvântarea. (I Petru 3)

Ah, nu, noi rasplatim un sfat bun sau o indreptatita mustrare cu praf in ochi si acuzatii aiurea:

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 498225)
Daaaaa, cel dintai inselat esti chiar tu si evident fratele tau "geaman", clona ta.
Altceva nu ai de spus in legatura cu topicul sau ai intrat doar ca sa manipulezi?

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 495275)
Mai, cred ca sunt unii de pe aici, care vor castiga bani multi din implementarea cipurilor! O fi ultima gaselnita sa te imbogatesti rapid; altfel nu le inteleg insistenta... O fi sarcina de Partid, mai stii?!? :52:

Deci cum ziceai cu Scriptura pe post de bata "duhovniceasca"?
Citat:

10. Nici furii, nici lacomii, nici bețivii, nici batjocoritorii, nici răpitorii nu vor moșteni împărăția lui Dumnezeu. (I Cor. 6)

Mihailc 26.01.2013 02:43:21

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 498239)
Iote mai eliza, mai antoniap ce va zice Miha-anca, bagati la cap si lasati teoriile "originale" cu numere si cipusoare cu care vreti sa bagati dezinare in Biserica, va mustra chiar colega de echipa. :104:

Dacă oarecând Dumnezeu l-a mustrat pe un prooroc cam dezorientat printr-o măgăriță vorbitoare (Numeri capitolul 22 integral), mă întreb dacă varianta "tastatoare" poate avea același efect asupra profeților închipuiți ai luptătorilor cu evidența populației!?

AlinB 26.01.2013 03:01:17

Citat:

În prealabil postat de eliza-georgiana (Post 498143)
si cand ne trimiti in padure ce fel de crestere demonstrezi :1:

Nu eu va trimit, ci maestrii cipofobi care va cer sa va demonstrati prin refuzul unor obiecte amarate, capacitatea de a rezista Apocalipsei.

Sau tocmai asta e ideea, sa fie o performanta reala doar una imaginara?

Daca vreti ceva practic, real, renuntat la calculator, la telefon, salariu, supemarket, pe scurt ce sa mai o lungim: padurea.

AlinB 26.01.2013 03:04:31

Citat:

În prealabil postat de eliza-georgiana (Post 498144)
este, atata vreme cat distingi inceputul manipularii: ecumenismul si unificarea tuturor religiilor, a unei singure moede mondiale (si aia de neatins), incat cipul RFID pare copil mic!

Imi permiti sa spun ca toate aste se amesteca in capul tau intr-un mod tare ciudat si incurcat incat ce-ti iese din degete este o ciulama cel putin dubioasa in care nimic nu se leaga ba chiar mai rau, miroase urat?

AlinB 26.01.2013 03:08:57

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 498242)
Dacă oarecând Dumnezeu l-a mustrat pe un prooroc cam dezorientat printr-o măgăriță vorbitoare (Numeri capitolul 22 integral), mă întreb dacă varianta "tastatoare" poate avea același efect asupra profeților închipuiți ai luptătorilor cu evidența populației!?

Neee..e doar inca o manevra evaziva. :68:
Asta e domeniul unde se pricep cel mai bine. :35:

ioanna 26.01.2013 10:53:28

Eliza-Georgiana

Eu am scris un lucru, tu mi-ai raspuns cu totul altceva. Am intrebat: de ce un om care traieste cu constiinta ca umbla in prezenta lui Dumnezeu, ca e monitorizat permanent de acesta, se inhiba daca stie ca e monitorizat si de altcineva? Cu ce-l impiedica monitorizarea sa fie crestin? Cu ce te impiedica camerele de supravegheat de pe strada sau din institutii sa fii crestin? Pe un hot il poate inhiba, dar hotul nu e crestin, el s-a lepadat de Hristos prin fapta lui. Eu te intreb: cu ce-l impiedica cardul de sanatate pe un om sa fie crestin sau cardul bancar? Din tot ce ati scris pe acest topic, nu s-a inteles acest aspect. Sa nu uitam ca microcipul s-a incorporat in cardul bancar ca o masura de securitate, pentru ca oamenii n-au fost crestini si le-au clonat, furand ceea ce nu le apartine. Pe un hot il poate nemultumi incorporarea cip-ului, caci el nu mai poate insela cu atata usurinta,insa cum iti afecteaza tie cardul calitatea de crestin?

Povestea drobului de sare a lui Creanga mi se pare sugestiva in acest context.Te vaiti acum pentru ceea ce s-ar putea intampla intr-un viitor mai mult sau mai putin apropiat, ajungand sa respingi ceva ce poate fi util, doar pentru ca mintea ta dezvolta scenarii viitoare. Gandirea asta e tipica celor care se amagesc ca „taie raul de la radacina”. Mi-aduc aminte de motivatia interzicerii sofatului femeii in Arabia Saudita: condusul masinii de catre o femeie e inceputul caderii ei, caci daca conduce masina ar putea pleca de acasa sa se intalneasca cu alti barbati, sa pacatuiasca. Concluzia? Se interzice prin lege ca femeia saudita sa se urce la volanul unei masini. Cam asa se intampla si cu cei care spun pe forum: a avea card cu cip e inceputul caderii tale, esti pe lista antihristului. Insa ei nu spun asta pentru ca ar avea o grija deosebita pentru noi (oricum ne vad pierduti, slujitori ai satanei), ci pentru ca se gandesc la interesul lor personal „ce m-oi face daca toata lumea are acte si eu nu am”. Toata comunitatea ecleziala trebuie sa renunte la sine pentru el, sa-i sustina demersul si sa protesteze alaturi de el, dar el n-ar renunta la sine pentru lume, n-ar renunta la interpretarile sale (ce-i confera protectia „eu-lui” si siguranta mantuirii) pentru comuniune. Pentru el comuniunea ecleziala nu trebuie sa valorifice unitar diferentele,intr-o relatie de viata, ci trebuie sa le anuleze (atitudine tipic sectara).Era un monah din Neamt, pe numele sau Glicherie Tanase, care n-a putut renunta activ la sine. Urmarea o stim cu totii.

antoniap 26.01.2013 12:48:03

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 498229)
Nu exista asa ceva in traditia ortodoxa.
Avertismentele sectei cipofobe = zero.

Cuvintele tale= zero.

Vlad_7 26.01.2013 13:00:04

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 498260)
Cuvintele tale= zero.

Vrei să faci ceva bun? Roagă-te, lasă propovăduirile astea inutile. Nu ai talent oratoric și acest lucru înseamnă că nu vei face altceva decât să obții opusul a ceea ce vrei în realitate. Adică îi vei face pe oameni să creadă că punctul tău de vedere legat de cipuri este o aberație și, prin urmare, aceștia îl vor ignora cu desăvârșire. Timpul pe care tu îl petreci scriind pe acest forum ar putea fi petrecut în rugăciune de exemplu...Orice ar fi mai bine decât să-ți pierzi vremea scriind doar de dragul de a scrie. Și oricum, tare am impresia că peste 1-2 ani te vei răzgândi sau îți va pieri entuziasmul. Poate mă înșel aici.

Apropo, unde e băiatul ăla care și-a cumpărat 100 de kg de făină pentru apocalipsa de pe 21 decembrie 2012? :D:D=)))))

antoniap 26.01.2013 15:48:11

Citat:

În prealabil postat de Vlad_7 (Post 498261)
Vrei să faci ceva bun? Roagă-te, lasă propovăduirile astea inutile. Nu ai talent oratoric și acest lucru înseamnă că nu vei face altceva decât să obții opusul a ceea ce vrei în realitate. Adică îi vei face pe oameni să creadă că punctul tău de vedere legat de cipuri este o aberație și, prin urmare, aceștia îl vor ignora cu desăvârșire. Timpul pe care tu îl petreci scriind pe acest forum ar putea fi petrecut în rugăciune de exemplu...Orice ar fi mai bine decât să-ți pierzi vremea scriind doar de dragul de a scrie. Și oricum, tare am impresia că peste 1-2 ani te vei răzgândi sau îți va pieri entuziasmul. Poate mă înșel aici.

Apropo, unde e băiatul ăla care și-a cumpărat 100 de kg de făină pentru apocalipsa de pe 21 decembrie 2012? :D:D=)))))

Iti multumesc pentru cuvintele adresate. Desigur, daca nu-mi ajuta Dumnezeu, pot cadea in ispite foarte mari, asa ca nu pot sa te contrazic. Pentru a spune adevarul, nu e nevoie chiar de cine stie ce talent oratoric. Pentru ca raul sa triumfe, e suficient ca oamenii buni sa nu faca nimic. Apoi nu e corect sa-ti aperi doar pielea ta, iar credinta s-o lasi de izbeliste. Exista si lucruri marunte, cum e scrierea pe un forum, care pot fi de folos cuiva.

Daca ar fi sa ma autoindreptatesc, as spune ca replica data lui AlinB a fost scrisa in graba ca raspuns la o replic similara. Daca intri intr-un sat cu lupi, inveti sa urli. Nu spun ca AlinB e un lup, ci doar ca el, apeland la violente verbale, mi-a servit drept model pentru replicile adresate lui.

Daca ar fi sa ma autocritic, da, recunosc ca prin replica respectiva n-am zidit.

. AlinB se infierbanta impotriva oricui are o pozitie diferita de a lui in privinta cipurilor. Incepe sa ma amuze. Ne contrazicem de ceva vreme si m-a ajutat mult sa spun ce aveam de spus in multe privinte. Chiar si in privinta cipurilor. Stiu ca are opinii diferite de ale mele... Uneori mai facem schimb de opinii, alteori de ,,complimente''.

Eu sunt o biata pacatoasa si, bineinteles ca ar trebui sa acord mai multa importanta rugaciunii. Totusi, imi amintesc ca Sfantul Ioan Gura de Aur a si acuzat-o in mod direct pe imparateasa Eudoxia ca si-a insusit via vaduvei Calitropia, deci nu a rabdat nedreptatea pricinuita de imparateasa unei vaduve. Cu atat mai mult noi, care ne numim crestini si ortodocsi, avem datoria sa ne aparam credinta si Biserica. Nu de talent sau de ranguri ierahice e nevoie pentru aceasta, ci de dorinta de a face voia lui Dumnezeu.

Laura19 26.01.2013 18:01:29

@ioanna Nu este util cardul de sanatate. Au avut un proiect similar si in Germania si l-au suspendat tocmai ptr. ca era scump si nu a mers cum trebuie. Ori chiar credeti ca la romani va fi mai bine? Sunt bani aruncati pe fereastra! Cu banii aia se faceau alte lucruri mai folositoare ptr. sanatate. Cardul ala nu se rezuma numai la cip-ul in sine din acel plastic (ptr. mine cel putin). Cand guvernul te vede ca un potential infractor/terorist, asa cum era pe vremea comunismului, politicul poate abuza de forta si sa incrimineze oameni nevinovati pe motive dorite de ei. Doar si Sfintii Inchisorilor erau "banditi" si romanii liberi credeau ca acolo sunt intr-adevar infractori. Stim si noi cine sta in spatele puterii si ca in ziua de astazi tehnologia nu prea este folosita ptr. om, ci ptr. controlul lui. Mie nu mi se pare normal sa fiu considerat un potential infractor, sa nu am intimitate, sa afle toti datele mele, tratamentele etc. Nu e omenesc, ci totalitar. Era mai multa libertate in evul mediu decat acum. Ortodoxia nu va incalca niciodata drepturile omului, libertatea omului si intimitatea lui. Sunt niste drepturi de baza pe care orice om ar trebui sa le aibe. Si multi duhovnici care sunt impotriva acestor carduri cu cip, au pus accent mai ales pe intimitatea si libertatea omului. Nu trebuie neaparat sa apelezi la motivul cip ptr. a respinge cardurile, poti sa citesti doar Constitutia si Codul Civil sa vezi daca incalca legi si etica in sine. Daca statul ar fi fost serios si l-ar fi interesat opinia romanilor ar fi facut in asa fel incat cei care nu doresc acele acte--chit ca e motiv religios sau social- sa aibe o alternativa. Asa ar fi corect!

Germany suspends e-health card project

The roll-out of Germay’s national e-health smart card has been put on hold, with a review to be carried out of security and confidentiality.
Germany’s new health minister, Philipp Rösler, has decided to suspend the introduction of the planned electronic health card system.
The national ehealth project is one of the largest in Europe and intended to eventually provide every German citizen with an electronic card carrying their health data, medical history, prescriptions, and insurance status.
In the first phases the e-health card had been planned to be used mostly to simplify health insurance transactions and claims, providing proof of eligibility. In its later phases medical data and prescription information would be added to the card.
The late-running project was to have launched in January 2006 but has so far yet to progress beyond pilots in a handful of Germany’s states. The project is so far estimated to have cost the German government and health insurers a total of €1.7bn (£1.5bn)
According to a BMJ report (BMJ 2010;340:c171) the new German government, a coalition of the Christian Democrats and the liberal Free Democratic Party, decided to review the plans in the face of sustained criticisms from doctors and experts on data safety about the security of data and the feasibility of the technology. In 2008 doctors opposed to the scheme marched on the streets.
The new health minister has said smart cards will continue to be issued in specified trial areas but will only contain basic patient data, insurance status, a photograph. A small set of emergency health data will only be included if the patient has agrees to have it added to the card
From January 2006 all 80m customers of Germany’s health insurance companies, through which Germans access state health care, were supposed to be using the card whenever they saw a doctor, attended a clinic, or bought drugs.
The government set up a national agency gematik to oversee the associated national infrastructure and standards. As well as the smart cards the project requires smart card readers at every point of care.
The card is still intended to replace the present membership cards of the health insurance companies and is supposed to make about 700 million handwritten prescriptions redundant.

Si Razboi a scris un articol privind cardurile in sine. Daca vreti sa il cititi:
http://www.razbointrucuvant.ro/recom...ari-esentiale/

Miha-anca 26.01.2013 18:13:05

I-am trecut pe AlinB alias Mihailc pe Ignore List. :103:

ovidiu b. 26.01.2013 18:36:30

Pe mine încă nu? :71:

ovidiu b. 26.01.2013 19:00:47

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 498292)
Pentru a spune adevarul, nu e nevoie chiar de cine stie ce talent oratoric.

De unde ai certitudinea că tu deții și spui adevărul? De unde atâta siguranță pe tine? Sunt atâția părinți sporiți care greu vorbesc și când o fac apoi se căiesc pentru că au vorbit prea mult și poate ce nu se cuvine (exemplu părintele Proclu sau Sf Iustin Popovici care a scris doar sub ascultare și la insistențele celor din jurul său).

Mai ai nevoie de ceva timp să-ți dai seama că ”toată dreptatea noastră” (a mea, a ta) este înaintea lui Dumnezeu ”ca o cârpă lepădată”. Ce este cert, că până nu-ți vei ”sparge” singură capul nu vei înțelege, și vei crede că dreptatea ta este una folositoare. Te sfătuiesc să-ți cercetezi mai îndeaproape ”duhul dreptății” care urlă în tine și asta nu de una singură, ci cosultându-ți duhovnicul.

ps: când vom ajunge la măsura trăirii cu adevărat a dreptei credințe, prin și cu Hristos, înainte de a face ceva ne-am ridica mintea Sus și ne-am întreba dacă Mântuitorul ar fi făcut fel, ne-am întraba dacă ceea ce facem este plăcut lui Dumnezeu. Și nu uita că nu o dată, ci de mai multe ori ți s-a dovedit că faci greșeli mari. Deci sfatul meu frățesc este ca înainte de a încerca să deții adevărul și să-i îndrepți și pe alții, îndreaptă-te pe tine.

ovidiu b. 26.01.2013 19:01:20

Citat:

Pentru ca raul sa triumfe, e suficient ca oamenii buni sa nu faca nimic.

Pentru ca răul să nu triumfe Dumnezeu Tatăl ne-a dat prin Fiul Său în Duhul Sfânt atâtea și atâtea posibilități ca noi să fim mai buni și să nu rătăcim prin valurile acestei vieți: ne-a dat chipul Său, apoi pe Fiul Său ca frate mai mare al nostru, tovarăș de drum spre mântuirea nostră, ne-a dat candele ca să le umplem cu undelem și lumina faptelor bune ca alții văzând lumina să vină și ei la lumină, ne-a dat rugăciunea, postul, smerenia, milostenia, iertarea, iubirea și multe altele.

Citat:

Apoi nu e corect sa-ti aperi doar pielea ta, iar credinta s-o lasi de izbeliste. Exista si lucruri marunte, cum e scrierea pe un forum, care pot fi de folos cuiva.

Ce minte poate crede despre sine că poate fi de folos când de cele mai multe ori a dat-o în bară? Numai una plină de sine. Dumnezeu ne-a lăsat rugăciunea pentru a fi de folos cuiva. Hai să-i lăsăm pe cei în măsură să vorbească și să ne mai vedem de lungul nasului nostru.

ps: ”Orice unealtă e cu două tăișuri. Dacă nu o folosești cum trebuie, în loc să taie, ea te taie, în loc să clădească, te dărâmă.” - Pr Arsenie Boca

ovidiu b. 26.01.2013 19:01:51

Citat:

Daca ar fi sa ma autoindreptatesc, as spune ca replica data lui AlinB a fost scrisa in graba ca raspuns la o replic similara. Daca intri intr-un sat cu lupi, inveti sa urli. Nu spun ca AlinB e un lup, ci doar ca el, apeland la violente verbale, mi-a servit drept model pentru replicile adresate lui.

Scuza ta sună cam ca în povestea cu drobul de sare. O poveste cu bătaie lungă, nu întâmplător postată.

Citat:

Eu sunt o biata pacatoasa si, bineinteles ca ar trebui sa acord mai multa importanta rugaciunii.

Niciodată nu e târziu.

Citat:

Totusi, imi amintesc ca Sfantul Ioan Gura de Aur a si acuzat-o in mod direct pe imparateasa Eudoxia ca si-a insusit via vaduvei Calitropia, deci nu a rabdat nedreptatea pricinuita de imparateasa unei vaduve.

Când vei ajunge tu la nivelul Sf Ioan Gură de Aur, problema se schimbă. Pănă atunci să nu uităm cine suntem.

Citat:

Cu atat mai mult noi, care ne numim crestini si ortodocsi, avem datoria sa ne aparam credinta si Biserica.

Dreptatea mea este ca o cârpă lepădată înaintea Ta Domane - îți repet acest cuvânt, poate vei înțelege în final cum e cu dreptatea asta.

Miha-anca 26.01.2013 19:02:56

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 498342)
Pe mine încă nu? :71:

De ce sa te pun pe tine pe Ignore List? Stii tu vreun motiv? Eu, nu.

Mihailc 26.01.2013 19:09:22

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 498331)
I-am trecut pe AlinB alias Mihailc pe Ignore List. :103:

Asta se mai numește "camuflajul struțului"....:21:

ovidiu b. 26.01.2013 19:13:14

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 498356)
De ce sa te pun pe tine pe Ignore List? Stii tu vreun motiv? Eu, nu.

Te-am testat să văd cum înclini. Căci ”unele” dacă nu am fost de acord cu aberațiile lor m-au pus pe lista neagră.

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:49:49.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.