Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Resurse ortodoxe on-line (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=505)
-   -   Sfantul si Marele Sinod - livestreming (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18522)

AlinB 13.10.2016 17:33:25

Citat:

În prealabil postat de Romowe (Post 632468)
De ce fuse banned felina de pe pc? Era amuzanta.

Mistocarela de lucruri sfinte.
Vezi ultimul topic care l-a deschis daca nu cumva a fost sters deja.

DragosP 13.10.2016 18:46:50

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 632317)
Eu stiu ca nu mai e actionar acolo :)

Eu cred că nu știi bine.

vsovi 13.10.2016 18:58:55

Citat:

În prealabil postat de Romowe (Post 632430)
Vsovi, zi drept: Psilocybe? Sau Peyotl? Sau iarbă, pur și simplu?

Da, astea am impresia că le-ați consumat voi mereu din moment ce le știți pe dinafară. Eu habar nu am ce sunt și nici nu caut pe net. După ce v-au făcut varză, văzînd cît scriu eu de mult și înalt calitativ aveți impresia că aș avea nevoie de droguri. Nu consum demonii pe care-i recomandă psihiatrii și psihologii și băieții străzilor. Nu consum droguri deloc. În schimb voi vă îmbătați autoîndreptățindu-vă sperînd că eu mă înșel. Să vezi ce ochi cît cepele o să faceți cînd o să pricepeți că eu nu v-am păcălit deloc și că în loc să mă credeți v-ați distrat făcînd în ciudă... în ciuda mîntuirii voastre.

Crede-mă că eu știu ce scriu și ce susțin. Voi însă trebuie să vă lăsați de minciuni!

vsovi 13.10.2016 19:14:06

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 632442)
pai am spus eu ca ar fi vami in vazduh sau garduri in ceruri? Sau ai modificat proverbul: "mare e gradina Domnului si multi destepti sar gardul (garduri in cazul tau)"!

Păi chiar că e mare din moment ce zici ca am spus eu că ai spus tu. Sau de ce mă întrebi?

Din moment ce tradiția BO crede în Iisus și pomenește de vămi atunci era normal să crezi în vămi și în garduri... dar dacă zici că nu crezi nici în vămi și nici în garduri atunci s-ar putea să fi ateu, din păcate și atunci pentru tine văzduhul și Cerul sunt goale din moment ce nu e nevoie de garduri ca să separe binele de rău.

Văd că iar musai eu sunt ''deșteptul'' din proverb dacă tu nu crezi deloc în Dumnezeu. Păi ce crezi că e vraiște?
Ce crezi... A avut Vechiul Irusalim ziduri de apărare? A avut... deci așa e și în Cer pentru că precum este în Cer așa va fi și pe pămînt... cetăți sfinte cu ziduri de apărare. Păcatul și mîndria sunt vrăjmașii cei mai de temut. Străjerii stau de pază și nu lasă nimic rău să intre și așa are cetatea liniște și pace.

În Rai nu se intră decît cu ''pașaport'' de bună purtare pe pămînt primit de la cineva mai mare. Altfel stai afară și sprijini gardul... sau cine crezi că te lasă pe tine să spurci cele sfinte cu necredința ta și cu serv-viciile pe care le ascunzi prin suflet?

Deci sigur că e mare Grădina Domnului și are multe lăcașuri dar și multe garduri!

Iar iadul la fel, are vămi căci nu lasă să fugă în libertate niciun sclav al păcatului. Toți sunt prizonieri și muncesc la ocnă. Ridică de zor babilonul.

GMihai 13.10.2016 19:15:21

Am si eu o curiozitate: ai intalnit pana acuma macar o persoana, o singura persoana, careia sa-i expui teoriile tale despre soarele de piatra, luna de gheata, semisferice, sfantul luca fotograful, fantome bleumarin de episcopi etc., si care sa nu-ti sugereze ca ai nevoie de tratament sau sa creada ca iti bati joc de ea ?

vsovi 13.10.2016 19:20:50

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 632443)
Tu nu, dar el da, ca a fost rapit la ceruri, probabil tot de un episcop albastru, sau poate verzui de data asta.

N-am fost răpit... ci sunt în Cer. :))

vsovi 13.10.2016 19:22:31

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 632474)
Am si eu o curiozitate: ai intalnit pana acuma macar o persoana, o singura persoana, careia sa-i expui teoriile tale despre soarele de piatra, luna de gheata, semisferice, sfantul luca fotograful, fantome bleumarin de episcopi etc., si care sa nu-ti sugereze ca ai nevoie de tratament sau sa creada ca iti bati joc de ea ?

Am întîlnit cîțiva... care credeau și ei exact la fel... niște sfinți, niște drepți... nu dau nume. :))

vsovi 13.10.2016 19:29:11

Citat:

În prealabil postat de Copacel (Post 632450)
Si tu te uiti la ala mah ? =))
https://www.youtube.com/watch?v=m0CRM1TfhOM

Păcălitul crede pe Lucifer și pe satana ca fiind buni și prietenoși și că ei au dreptate și nu Iisus. Căderea nenorocitului în cea mai cruntă amăgire e groaznică. E foarte tristă viața lui însă ce va fi de acum încolo nici nu vreau să mă gîndesc. Coșmarul în care locuiește el seamănă cu al vostru. Nici voi nu prea credeți în ce vă spun eu sau Dumnezeu exact ca el... dar el măcar recunoaște că crede în satana și în ''spiritualitatea'' lui Lucsifer. Voi aveți impresia că credeți în Dumnezeu. Dar Dumnezeu nu neagă niciodată Adevărul... deci iată că nici voi nu sunteți departe de celelalte neghine pline de pleavă. Mă tot luați peste picior și vă distrați de Lorin dar așa sunteți și voi... așa sunteți dar nu sunteți conștienți de asta.

vsovi 13.10.2016 19:44:34

Citat:

În prealabil postat de AlinB
Citat:

În prealabil postat de DragosP:
Sunteți bine cu toții?:39:

Exact, numai tu lipseai de la apel :)

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 632469)
Citat:

Citat:
În prealabil postat de Romowe Vezi mesajul
De ce fuse banned felina de pe pc? Era amuzanta.
Mistocarela de lucruri sfinte.
Vezi ultimul topic care l-a deschis daca nu cumva a fost sters deja.

V-ați găsit. :71:
Și cînd mă gîndesc cine vorbește... de miștocăreală de lucruri sfinte!?:71:

ioan67 13.10.2016 20:51:49

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 632474)

Mai bine ii urezi sa isi gaseasca un editor bun!....:)
Ar putea face o avere la cati amatori de literatura excentrica sunt pe lume...

Copacel 13.10.2016 20:58:48

Citat:

În prealabil postat de vsovi (Post 632479)
Mă tot luați peste picior și vă distrați de Lorin dar așa sunteți și voi... așa sunteți dar nu sunteți conștienți de asta.

Si eu care credeam ca-i gurul tau.

stefan florin 14.10.2016 09:11:02

Citat:

În prealabil postat de vsovi (Post 632473)
Păi chiar că e mare din moment ce zici ca am spus eu că ai spus tu. Sau de ce mă întrebi?

Din moment ce tradiția BO crede în Iisus și pomenește de vămi atunci era normal să crezi în vămi și în garduri... dar dacă zici că nu crezi nici în vămi și nici în garduri atunci s-ar putea să fi ateu, din păcate și atunci pentru tine văzduhul și Cerul sunt goale din moment ce nu e nevoie de garduri ca să separe binele de rău.

Văd că iar musai eu sunt ''deșteptul'' din proverb dacă tu nu crezi deloc în Dumnezeu. Păi ce crezi că e vraiște?
Ce crezi... A avut Vechiul Irusalim ziduri de apărare? A avut... deci așa e și în Cer pentru că precum este în Cer așa va fi și pe pămînt... cetăți sfinte cu ziduri de apărare. Păcatul și mîndria sunt vrăjmașii cei mai de temut. Străjerii stau de pază și nu lasă nimic rău să intre și așa are cetatea liniște și pace.

În Rai nu se intră decît cu ''pașaport'' de bună purtare pe pămînt primit de la cineva mai mare. Altfel stai afară și sprijini gardul... sau cine crezi că te lasă pe tine să spurci cele sfinte cu necredința ta și cu serv-viciile pe care le ascunzi prin suflet?

Deci sigur că e mare Grădina Domnului și are multe lăcașuri dar și multe garduri!

Iar iadul la fel, are vămi căci nu lasă să fugă în libertate niciun sclav al păcatului. Toți sunt prizonieri și muncesc la ocnă. Ridică de zor babilonul.

amice, ceva versete biblice care sa sprijine invatatura despre vami sau garduri...?

AlinB 14.10.2016 09:49:02

Citat:

În prealabil postat de ioan67 (Post 632485)

Sau sa apara la tv.
Vorba unui comentator la videoclipurile cu Lorin: in tarile civilizate oamenii cu probleme beneficiaza de tratament, la noi devin vedete de televiziune.

AlinB 14.10.2016 09:49:36

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 632513)
amice, ceva versete biblice care sa sprijine invatatura despre vami sau garduri...?

Dar ce ti-a dat versete despre soarele semisferic de piatra si luna de ghiata ca sa-l incurajezi acum?

AlinB 14.10.2016 09:51:04

Citat:

În prealabil postat de Copacel (Post 632486)

Pai s-ar putea sa fie, nu vezi cum ii ia apararea cuiva care se vede de la o posta ca e bolnav psihic?

Daca nu cumva joaca un rol, sa faca si el un ban, daca i s-au spulberat visele cu politica, ii ramane sa faca pe clovnul ceea ce la noi, nu sunt rolulri atat de diferite pana la urma.

AlinB 14.10.2016 09:52:12

Citat:

În prealabil postat de vsovi (Post 632480)
V-ați găsit. :71:
Și cînd mă gîndesc cine vorbește... de miștocăreală de lucruri sfinte!?:71:

Aberatiile lui Lorin or fi sfinte pentru tine.

vsovi 14.10.2016 15:26:43

Citat:

În prealabil postat de ioan67 (Post 632485)
Citat:

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul

Eu v-am răspuns serios deși părea neverosimil și din cauza asta ați crezut că glumesc, dar așa este:

1. Nu sunt teorii și nici literatură excentrică sau SF ci e purul ADEVĂR. Dacă ați avea puțină minte cinstită v-ați da seama și singuri că am dreptate (nu de la mine și nici de la păcatele mele). Ați crede, ați studia și ați înțelege că așa este făcută Creația, cu Soarele și Luna semisferice și cu pămîntul Plat pentru că fiind finită trebuie ca în orice direcție ai merge drept să ajungi de unde ai plecat și de exemplu se vede asta de la poli, cînd e miez de vară acolo, că sorele deși merge drept de la est la vest defapt face pe Cer un cerc așa ca și stelele.

2. Noi suntem următori ai Domnului Iisus Cuvîntul lui Dumnezeu deci nu căutăm să facem niciun fel de avere care duce la păcătuire și mîndrie fiindcă astea înseamnă răutate și cruzime.

3. N-am nevoie de urări ''de bine'' pentru că drumul cel larg spre iad e poleit cu foarte bune intenții... defapt foarte ipocrite.

4. Nu vă mai distrați ci căutați să credeți și o să vedeți că o să pricepeți măcar prima pagină a Scripturii: Facerea!

vsovi 14.10.2016 15:39:13

Citat:

În prealabil postat de Copacel (Post 632486)

Credeai prost despre mine și nu-ți dădeai seama că defapt e gurul tău și al vostru fiindcă defapt pe el îl credeți și-l slujiți... pe Lucsifer și pe acoliții celui rău cu care vă distrați plini de cruzime crezînd în tot felul de teorii și fantezii lumești. E treaba voastră, nu mai insist, nu mai repet, dar mai devreme sau mai tîrziu o să vă dați seama, abea atunci o să regretați că nu m-ați crezut și o să vă aduceți aminte cu durere. Sper să nu fie prea tîrziu.

Nu vă tulburați că eu v-am iertat dar mare vă va fi mirarea și veți fi albi ca varuul și apoi roșii de rușinee, mai rău ca roșiile cu cornițe și cînd o să vă uitați în oglindă o să vă vedeți așa cum s-a văzut Pinochio după distracția de la Cazino.

vsovi 14.10.2016 15:50:49

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 632513)

''-Te rog trimite-l pe săracul Lazăr. Să-și moaie degetul în apă și să vină să-mi dea să beau căci mă chinuiesc foarte în focul deșertului de aici.
-Nu se poate pentru că așa sunt întărite locurile ca oricine să nu poată trece de la voi la noi și nici de la noi la voi. Așa e drept, tu ți-ai luat binele pe pămînt și acum te chinuiești în veșnicie iar săracul Lazăr și-a luat răul pe pămînt și acum se desfată întru fericire.
-Atunci măcar trimite la ai mei pe cineva înviat din morți ca să le spună unde or să ajungă dacă fac toată viața lor așa ca mine și se iau după mine.
-Păi dacă nu-L cred pe Moise și pe prooroci atunci nici dacă va învia cineva din morți nu vor crede. Așa că lasă-i pe ai tăi în seama lui Dumnezeu.'' Cam așa a sunat dialogul Părintelui Avraam cu bogatul nemilostiv și crud care pînă a murit Lazăr ce ședea la poarta sa și se ruga de bogat nu a primit nici măcar firmiturile și gunoiul de la masa lui.

vsovi 14.10.2016 15:58:13

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 632521)
Aberatiile lui Lorin or fi sfinte pentru tine.

Tot atît de ''sfinte'' ca și ceea ce iese din ''memoria'' și din ''logica'' aia a ta plină de minteresurile necredinței și plăcerilor exclusiviste. Dar te-am iertat cum m-ai persiflat însă ideile tale rămîn... pentru că ți le-ai fixat și nici pînă acum nu le-ai lepădat deși sunt semințe de neghină și pleavă semănate de un om rău și necurat. Iar ce ți-am spus eu e foarte Adevărat chiar dacă tu mă crezi un nebun ratat care are nevoie să iasă pe TV ca să facă senzație excentrică și rating spunînd vorbe fără noimă cu care să șocheze ca un blestemat ca să se arate că se află-n treabă...

Mai devreme sau mai tîrziu ți se va spune și ție Lorin. Lorin Furtunu! :)))

AlinB 14.10.2016 16:25:25

Aha..deci tu esti Lorin..

vsovi 14.10.2016 16:59:56

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 632584)
Aha..deci tu esti Lorin..

Pardon, ''Eu sunt Florin!..

ioan67 14.10.2016 23:52:37

Citat:

În prealabil postat de vsovi (Post 632577)
... o să pricepeți măcar prima pagină a Scripturii: Facerea!

Apropos, poti sa ne dai o lista scurta cu textele Sfintilor Parinti pe care i-ai studiat pe tema asta?
Zi acolo, 2-3 pentru inceput... Eventual rezuma, te rog, pozitia lor - comparativ cu a ta...

DragosP 15.10.2016 08:03:49

Citat:

În prealabil postat de vsovi (Post 632590)

Băi pardon, dar ghilimoacele când le închizi?

Romowe 15.10.2016 10:58:08

Nu a primit semese oniric de la sigilatica, pardon, verjinica, sa inchida ghilimelele. In NIP-ul lui peste e disciplina, ca in orice loc in care se aud voci in cap.

Copacel 16.10.2016 17:02:51

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 632442)
pai am spus eu ca ar fi vami

https://www.youtube.com/watch?v=M-9IwQgOAVE

stefan florin 17.10.2016 11:17:28

Citat:

În prealabil postat de vsovi (Post 632580)
''-Te rog trimite-l pe săracul Lazăr. Să-și moaie degetul în apă și să vină să-mi dea să beau căci mă chinuiesc foarte în focul deșertului de aici.
-Nu se poate pentru că așa sunt întărite locurile ca oricine să nu poată trece de la voi la noi și nici de la noi la voi. Așa e drept, tu ți-ai luat binele pe pămînt și acum te chinuiești în veșnicie iar săracul Lazăr și-a luat răul pe pămînt și acum se desfată întru fericire.
-Atunci măcar trimite la ai mei pe cineva înviat din morți ca să le spună unde or să ajungă dacă fac toată viața lor așa ca mine și se iau după mine.
-Păi dacă nu-L cred pe Moise și pe prooroci atunci nici dacă va învia cineva din morți nu vor crede. Așa că lasă-i pe ai tăi în seama lui Dumnezeu.'' Cam așa a sunat dialogul Părintelui Avraam cu bogatul nemilostiv și crud care pînă a murit Lazăr ce ședea la poarta sa și se ruga de bogat nu a primit nici măcar firmiturile și gunoiul de la masa lui.

asta e versetul biblic care spui tu ca ar demonstra ca ar exista vami? Glumesti nu? Pai UNDE spune aici ceva de vami?

AlinB 17.10.2016 11:59:23

Cu o imaginatie buna, tupeu si nesimtire cat casa, scrie orice vrei sa scrie.

vsovi 19.10.2016 17:24:27

Citat:

În prealabil postat de ioan67 (Post 632615)
Apropos, poti sa ne dai o lista scurta cu textele Sfintilor Parinti pe care i-ai studiat pe tema asta?
Zi acolo, 2-3 pentru inceput... Eventual rezuma, te rog, pozitia lor - comparativ cu a ta...

Păi așa ca mine mărturisește sf. prooroc Solomon, sf. Ioan gură de aur și alții care au priceput Adevărul Adevărat de la Dumnezeu în ceea ce privește Creația, Facerea, așa cum ne învață sfînta scriptură.

Poziția lor și a mea este așa cum ne învață Dumnezeu Tatăl și anume că Soarele și Luna sunt semisferice și că pămîntul e plat, Soarele e de piatră și Luna de ghiață pe partea semisferică, alunecînd ambele pe Tărie pe partea discoidală; din Soare curge spre noi lumină și căldură iar din Lună în direcție opusă, frig și noapte bună și toate au fost făcute prin Cuvânt așa cum este scris la Facerea. Creația e mică, bună și frumoasă și arhisuficient de mare pentru oameni și din pricina că este finită ai proprietatea că în orice direcție ai merge tot drept ajungi exact de unde ai plecat. Mările de deasupra cerurilor și pămîntul de deasupra cerurilor se află sub noi între care se află întăritura pămîntului care desparte mările de la noi de mările de dedesubt care sunt inversate față de noi. Simplu și frumos, asta e pe scurt și așa se interpretează Facerea, locul în care ne aflăm.

Cine crede bine, cine nu n-are decît să creadă în tot felul de minciuni așa cum îi păcălesc oamenii de ''știință ai gLumii'' cu sfere și milioane de ani... lumină și miliarde de ani de la bigbang și cu tot felul de sori mult mai mari și galaxii imense și alte prostii ale întîmplării și hazardului. Defapt stelele sunt mici și se aseamănă cu Soarele și Luna, ele se învîrt în cercuri păstrînd semnele, în jurul stelei și axei polare în nord și celelalte, din emisfea sudică în sens invers în jurul unei stele negre așa ca Luna, în jurul axei polare sudice.

Nu pricep de ce nu credeți voi în purul adevăr și de ce mai bine vă place să credeți în tot felul de teorii greșite și mincinoase?

Vi se pare că Soarele ar fi sferic? La fel și Luna? Credeți că pămîntul e glob și se învîrte ca o sferă în jurul altei sfere și a axei sale? Credeți mai ușor că Luna e sferică și mult mai aproape de pămînt? De ce? De ce ar fi Luna mult mai aproape decît Soarele? Nu pricepeți că oamenii evului mediu au încercat să-și explice mișcările corpurilor cerești și au însăilat o teorie care să pară valabilă pe care oamenii de știință moderni au cusut cu ață albă tot felul de teorii explicaționiste? S-au înșelat! Toți se înșeală... chiar dacă pare neverosimil și imposibil. Din păcate necredincioșii și ateii și ereticii se înșeală.

E simpu, trebuie să vă folosiți mintea și înțelepciunea și să vă dați singuri seama care explicație e valabilă și Adevărată ca să alegeți să credeți în una din variante.

Eu vă sfătuiesc să credeți așa ca mine fiindcă așa se pricepe corect Facerea scrisă de sf. prooroc Moise, proorocul Domnului. Puteți să căutați în multe locuri ale scripturii și vă veți convinge singuri că am dreptate și nu eu ci Dumnezeu. Trebuie însă să vă folosiți mintea, credința, înțelepciunea, căutarea... și veți ajunge la Adevăr. De voi depinde... Dacă eu am putut pricepe și crede și înțelege, atunci oricine poate... iubi... Adevărul Lui Dumnezeu.

vsovi 19.10.2016 17:33:43

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 632632)
Citat:

În prealabil postat de vsovi Vezi mesajul
Băi pardon, dar ghilimoacele când le închizi?

Citat:

În prealabil postat de Romowe (Post 632636)
Nu a primit semese oniric de la sigilatica, pardon, verjinica, sa inchida ghilimelele. In NIP-ul lui peste e disciplina, ca in orice loc in care se aud voci in cap.

Păi tocmai, că nu le mai închid, le las deschise. :)

Voi ați făcut vreodată deosebire între ce spun vocile pe care le auziți? În cap, în burtă, în interior sau afară?
Deci nu osîndiți toate vocile dea valma ci faceți deosebire între ele. Așa cum nu e vinovat cineva pentru că aude sau vede, sau că aude ori vede mai mult ca alții, ceea ce alții nu văd și nu aud tot așa nu puteți osîndi pe cineva care scrie ce aude atît timp cît voi nu ați citit ce spune vocea respectivă. Vocea respectivă grăia la început direct prin gura sfintei Verginica cu glasul sfintei Verginica cît timp ea se afla în stare de somn profund. De auzit au auzit mulți martori dar mă întreb a citit cineva ce a spus vocea aceea ca să priceapă cu discernămînt ce spune? Există cartea din 1955-1980. Oare a fost valabil ce este scris? Dar apoi... din 1980-1990. Dar apoi din 1990-2016?

Toți sunteți absolut siguri... deși n-ați citit, n-ați înțeles, n-ați căutat, n-ați cercetat. Cum deci e posibil să osîndiți pe cineva, Verginica sau Duhul care grăia, atîta timp cît nu ați citit suficient de mult ca să încercați să vă lămuriți?
I-ați crezut pur și simplu pe denigratori și răstălmăcitori. Nu pricepeți că denigratorii au avut toate interesurile ca să vă mintă?

Încercați să citiți, nu puțin ci toată cartea... și apoi mai stăm de vorbă ca să ne lămurim Cine e Duhul care a grăit și care mai grăiește de peste 60 de ani nonstop.

Oare ce grăiește El de toți se tem și fug de frică pentru ca nu cumva să creadă? Ce găsim în Cuvînt atît de înfricoșător încît nimeni nu are puterea să citească?

Cine a citit cartea își poate permite să emită o părere cinstită... cine nu, e clar că habar nu are ce face. Practic recită ce l-a pus omu' acoperit din serv-vicii... invocînd tot felul de argumente aiuritoare căci dacă ar crede că e chiar Domnul atunci asta i-ar schimba modul de viață... pur și simplu Adevărul te-ar obliga într-un fel sau altul la o atitudine. Deci oamenii preferă să se mintă singuri așa ca vulpea argintie: ''strugurii sunt acri și sunt sădiți de cel rău. Nu citiți că o să vă faceți... sfinți. Mai bine muriți în păcatele voastre așa ca toată gLumea.''

Ursul păcălit de vulpe, știți povestea, a mers iarna la pescuit cu coada din dotare așa cum l-a sfătuit vulpea argintie și a pierdut-o cînd a venit frigul și a înghețat apa... deci s-ar putea ca așa să vă pierdeți și voi această imensă posibilitate, acest dar imens, această minune... Dumnezeiască. De ce pierdeți șansa asta unică? De ce nu vreți să căutați Aevărul? De ce nu vă pasă? De ce nu sunteți curioși? Păi în vechime fiecare prooroc scria o carte, scurtă, cîteva pagini și tot Israelul vechi afla ce a zis Domnul și se îndreptau. Voi de ce nu sunteți interesați?

vsovi 19.10.2016 18:05:54

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 632721)
asta e versetul biblic care spui tu ca ar demonstra ca ar exista vami? Glumesti nu? Pai UNDE spune aici ceva de vami?

Păi dacă tu nu-L crezi nici pe părintele Avraam... atunci orice versete ți-aș da ar fi inutil.

Oare crezi măcar că există Rai și Iad?

Dacă crezi atunci cum crezi că-și ține iadul sufletele în sclavie? Dacă oamenii îi țineau pe negrii pe plantații ca să nu poată fugi ca să fie liberi, sau faron a ținut sclav un întreg popor, dar atunci duhurile rele ce crezi că au făcut în șeol și tartar ca să nu poată ieși nimeni de sub porunca tiranică a lor? Păi au făcut aș încît nimeni să nu poată să scape.

Iar Raiul de sus și de pe pămînt cum crezi tu că își protejează cetățile și locurile sfinte și sfinții?
Oare putea Adam și Eva să reintre în Rai după ce a pus Domnul la poartă un heruvim cu sabie de foc rotitor?

vsovi 19.10.2016 18:18:26

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 632728)
Cu o imaginatie buna, tupeu si nesimtire cat casa, scrie orice vrei sa scrie.

În stilul tău caracteristic, te vezi pe tine, îți știi faptele tale, comportamentul tău și arunci pe mine și pare veridic... este cineva care se potrivește perfect descrierii tale... și din pricina veridicității bîrfa se prinde și ideile se fixează...

Dacă ar fi cineva atent și-ar da seama imediat că tu ești defapt potrivit cu ce spui fiindcă tu ai: tupeu si nesimtire cat casa, scri orice vrei sa scri și mai ai și o imaginație foarte ''bună'' numită ''logică''.

Hoțul strigă hoții și lumea crede pentru că chiar există un hoț și bîrfa lansată are la bază un adevăr. Dar e ca la radio erevan. Numitul hoț nu a furat ci a fost furat cu tupeu și nesimțire cît casa fiind umilit apoi cu tot ceea ce ar vrea gLumea să se scrie ca răzbunare pe hoț.

Deci analizați și voi mai bine cine e hoțul!.. Căci ''voi veni ca un hoț, în clipa în care te aștepți mai puțin... Ferice de cel pe care Domnul îl va găsi veghind ca o slugă bună și curată și vai de sluga leneșă și vicleană care spunînd că Domnul nu mai vine sau că prea zăbovește se apucă de-și bate supușii umilindu-i și ocărîndu-i.''

AlinB 20.10.2016 08:08:51

Catinel, Lorinel :)

stefan florin 20.10.2016 09:51:17

Citat:

În prealabil postat de vsovi (Post 633001)
Păi dacă tu nu-L crezi nici pe părintele Avraam... atunci orice versete ți-aș da ar fi inutil.

Oare crezi măcar că există Rai și Iad?

Dacă crezi atunci cum crezi că-și ține iadul sufletele în sclavie? Dacă oamenii îi țineau pe negrii pe plantații ca să nu poată fugi ca să fie liberi, sau faron a ținut sclav un întreg popor, dar atunci duhurile rele ce crezi că au făcut în șeol și tartar ca să nu poată ieși nimeni de sub porunca tiranică a lor? Păi au făcut aș încît nimeni să nu poată să scape.

Iar Raiul de sus și de pe pămînt cum crezi tu că își protejează cetățile și locurile sfinte și sfinții?
Oare putea Adam și Eva să reintre în Rai după ce a pus Domnul la poartă un heruvim cu sabie de foc rotitor?

amice, bati campii rau de tot. UNDE spune Avraam de vami? Daca la tine cuvantul "prapastie" se traduce "vama", atunci...no comment! Bogatul nemilostiv era in iad (mai corect Haides) sau in vreo vama?
si apropos: CE TREABA ARE IADUL CU VAMILE?

antoniap 20.10.2016 10:26:40

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 633036)
amice, bati campii rau de tot. UNDE spune Avraam de vami? Daca la tine cuvantul "prapastie" se traduce "vama", atunci...no comment! Bogatul nemilostiv era in iad (mai corect Haides) sau in vreo vama?
si apropos: CE TREABA ARE IADUL CU VAMILE?

Hai sa nu fim rai. Cum sa nu existe vami? Cred ca tu ajungi direct în Rai , pentru ca vorbes™ti frumos!!!
Dar sa ne întoarcem la subiectul topicului. Câtiva monahi din Athos au primit binecuvantare sa vina în România s™i sa tina conferinte în legătură cu pseudosinodul din Creta. Ei, bine, ei au fost prezentati de catre ecumenisti crestinilor romani drept niste vagabonzi care umbla de capul lor prin tara si vorbesc prostii.

Trist!!!

AlinB 20.10.2016 11:15:57

Cred ca si-au dat "binecuvantare" intre ei :21:

Si da, sunt si calugari vagabonzi in Athos. A nu se confunda cu pustnici sau altele de genul.
Nu stiai asta, nu?

Ei, e un lucru din multe altele..

iuliu46 20.10.2016 12:00:27

E limpede ca acolo sunt unii iesiti din randuiala care au mai incropit in trecut si o asa zisa pozitie a schitului Prodromu in legatura cu sinodul. Deci sunt unii care vorbesc in numele tuturor si care ne sunt vanduti pe aici ca "monahii athoniti", cand de fapt este foarte posibil ca pozitia lor sa fie una marginala in Sf. Munte.

Dar tot e bine ca am aflat care-s planurile de bataie. Cica la anul in ianuarie se vor aduna toti "marturisitorii" astia in Grecia "pentru a fi anatematizate hotărârile eretice și sincretiste ale Sinodului ecumenist din Creta" :)
Deci o sa faca un fel de sinod de-al lor cam cum l-au facut aia la noi pe strada la miting.

Marturisesc ca desi nu inteleg unde-i maretia sau sfintenia intalnirii din Creta, prefer sa fiu de partea ierarhilor nostri asa cum sunt ei decat sa fiu de partea monahului Ioan sau a lui Vulcanescu, Saccsiv si a altor "marturisitori" de meserie. :)
Dar este interesant cum vor evolua lucrurile dupa noul "sinod" din Grecia.

ioan67 20.10.2016 12:16:54

Zicea bine un personaj din "Ferma animalelor" ca unii dintre egali sunt mai egali decat altii...
E o lupta, azi, pentru egalitatea mai egala decat a celorlati egali, ceva de speriat...
Si cand ma gandesc ca nici macar nu e vorba de animalele din ferma aia. Ci de anumiti oameni...

AlinB 20.10.2016 14:18:31

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 633040)
Dar tot e bine ca am aflat care-s planurile de bataie. Cica la anul in ianuarie se vor aduna toti "marturisitorii" astia in Grecia "pentru a fi anatematizate hotărârile eretice și sincretiste ale Sinodului ecumenist din Creta" :)
Deci o sa faca un fel de sinod de-al lor cam cum l-au facut aia la noi pe strada la miting.

Ironic este ca in prostia lor, desi comenteza despre reprezentativitatea Sinodului din Creta, pe al lor nu-l pun sub semnul intrebarii.

Se intelege ca acolo este integral, toata ortodoxia adevarata, cu sute de episcopi ... :)

Asta da "Mare Sinod", doi calugari vagabonzi si 6 mireni ragusiti aruncand anateme..cum era in videoclipul ala cu "manifestatia".

vsovi 20.10.2016 15:47:25

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 633033)
Catinel, Lorinel :)

Așa rău ai ajuns prietene că vă strigați între voi spre încurcareAlinBilor? :71:

Cătinel, Lorinică, Alinache... cîți sunteți? :56: ( După ce vă regăsiți și spuneți fiecare prezent puteți mînca niște ludaie coaptă la lumînare din aia de parfaină. E bună ludaia... și porcilor le place tot așa ca roșcovele)

Ora este GMT +3. Ora este acum 23:38:50.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.