Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Despre Sfanta Scriptura (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5014)
-   -   Versetul de azi (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2129)

mirelat 02.11.2008 23:45:49

mai multa participare pe topic... ar fi de dorit

fratilor, dragilor, incercati si voi sa postati din cand in cand macar evangheliile duminicale -- le gasiti indicate in orice calendar ortodox romanesc, de buzunar sau de perete, la data respectiva. acolo scrie din ce evanghelie se citeste, ce capitol, ce versete. haideti, mai mult curaj!

Doamne ajuta!

georgeval 03.11.2008 19:36:35

Evanghelia zilei: Iubirea si iertarea.

„Unul din farisei L-a rugat pe Iisus sa manance cu el. si intrand in casa fariseului, a sezut la masa. si iata era in cetate o femeie pacatoasa si, afland ca sade la masa, in casa fariseului, a adus un alabastru cu mir. si, stand la spate, langa picioarele Lui, plangand, a inceput sa ude cu lacrimi picioarele Lui si cu parul capului ei le stergea. si saruta picioarele Lui si le ungea cu mir. si, vazand, fariseul care-L chemase a zis in sine: «Acesta, de-ar fi prooroc, ar sti cine e si ce fel e femeia care se atinge de El, ca este pacatoasa». si raspunzand, Iisus a zis catre el: «Simone, am sa-ti spun ceva». «invatatorule, spune», zise el. «Un camatar avea doi datornici. Unul era dator cu cinci sute de dinari, iar celalalt cu cincizeci. Dar, neavand ei cu ce sa plateasca, i-a iertat pe amandoi. Deci, care dintre ei il va iubi mai mult?». Simon, raspunzand, a zis: «Socotesc ca acela caruia i-a iertat mai mult». Iar El i-a zis: «Drept ai judecat». si, intorcandu-se catre femeie, a zis lui Simon: «Vezi pe femeia aceasta? Am intrat in casa ta si apa pe picioare nu Mi-ai dat; ea insa, cu lacrimi, Mi-a udat picioarele si le-a sters cu parul ei. Sarutare nu Mi-ai dat; ea insa de cand am intrat, n-a incetat sa-Mi sarute picioarele. Cu untdelemn capul Meu nu l-ai uns; ea insa cu mir Mi-a uns picioarele. De aceea, iti zic: Iertate sunt pacatele ei cele multe, caci mult a iubit. Iar cui se iarta putin, putin iubeste». si a zis ei: «Iertate iti sunt pacatele». si au inceput cei ce sedeau impreuna la masa sa zica in sine: «Cine este Acesta care iarta si pacatele?». Iar catre femeie a zis: «Credinta ta te-a mantuit; mergi in pace».“ (Luca 7, 36-50)

vsovi 04.11.2008 16:53:24

Citat:

În prealabil postat de mirelat (Post 98870)
Luca 16, 19-31

19. Era un om bogat care se îmbrăca în porfiră și în vison, veselindu-se în toate zilele în chip strălucit.
20. Iar un sărac, anume Lazăr, zăcea înaintea porții lui, plin de bube,
21. Poftind să se sature din cele ce cădeau de la masa bogatului; dar și câinii venind, lingeau bubele lui.
22. Și a murit săracul și a fost dus de către îngeri în sânul lui Avraam. A murit și bogatul și a fost înmormântat.
23. Și în iad, ridicându-și ochii, fiind în chinuri, el a văzut de departe pe Avraam și pe Lazăr în sânul lui.
24. Și el, strigând, a zis: Părinte Avraame, fie-ți milă de mine și trimite pe Lazăr să-și ude vârful degetului în apă și să-mi răcorească limba, căci mă chinuiesc în această văpaie.
25. Dar Avraam a zis: Fiule, adu-ți aminte că ai primit cele bune ale tale în viața ta, și Lazăr, asemenea, pe cele rele; iar acum aici el se mângâie, iar tu te chinuiești.
26. Și peste toate acestea, între noi și voi s-a întărit prăpastie mare, ca cei care voiesc să treacă de aici la voi să nu poată, nici cei de acolo să treacă la noi.
27. Iar el a zis: Rogu-te, dar, părinte, să-l trimiți în casa tatălui meu,
28. Căci am cinci frați, să le spună lor acestea, ca să nu vină și ei în acest loc de chin.
29. Și i-a zis Avraam: Au pe Moise și pe prooroci; să asculte de ei.
30. Iar el a zis: Nu, părinte Avraam, ci, dacă cineva dintre morți se va duce la ei, se vor pocăi.
31. Și i-a zis Avraam: Dacă nu ascultă de Moise și de prooroci, nu vor crede nici dacă ar învia cineva dintre morți.

domnule, bogatul ala care a ajuns in iad, defapt e foarte mare, pe vremuri pare-se ca oamenii erau mult mai evlavioshi, poi de exemplu, la liturghie mi-am inchipuit ca eu ash fi bogatul respectiv, ca ma vedeam shi eu alaturi de malahishtii shtiintzifici imbracat in vison shi in purpura JuNaluciferizatoare, astfel ca simtzindu-ma in iad, m-a apucat gandul maniei shi al hulei shi parca razvratit fiind imi venea sa blastam shi sa injur, shi nicidecum sa vorbesc asha de frumos ca shi bogatul shi sa ma mai shi gandesc la sufletele neamurilor mele... shi sa rog sa trimita pe cineva sa invie ca sa creada, sau alte idei asha de frumose ce le avea un suflet de bogatash ajuns in iad... deci, la mare distantza m-am simtzit shi uimit mi-am dat seama ca bogatul ala care ii reprezenta defapt pe unii dintre slujitorii Domnului, deci bogatul acela avea totushi un suflet mult mai bun decat al meu, ca iata, se gandea la ai lui sa nu patzeasca ce a patzit el, vorbea frumos shi se ruga cu lacrimi sa fie shi el ajutat, il privea pe Avraam ca pe un parinte shi il respecta shi pe Lazar, caruia voia sa-i soarba apa de pe degete, shtiind ca era defapt plin de bube...
deci iata ce fel de bogat a ajuns in iad... shi atunci noi? poi cand ai ajuns in iad, in dezastru, nu-tzi vine oare sa injuri, sa blastami, sa te razvrateshti shi sa nu-tzi mai pese de nimeni? Mie din pacate mi-a cam venit, de aceea zic shi constat ca pe vremuri, pana shi cei ce ajungeau in iad, erau mult mai sus decat noi cei de azi, spre durerea mea...:14::31: :(

:106:

laraG 04.11.2008 19:52:18

Da, ai dreptate frate vsovi !Suntem mai rai decat bogatul din "Evanghelie", pentru ca noi traim zile apocaliptice, traim deja in iad.Rugaciunea multa, iubirea de aproapele, iertarea si celelalte virtuti propovaduite de Domnul nostru Iisus Hristos cand a venit printre noi, ne vor salva de gheena.

Cu noi este Dumnezeu !

mirelat 05.11.2008 06:07:35

Evanghelia zilei: Despre fariseim si milostenia adevarata.

Marti, 4 Noiembrie 2008

"Luminătorul trupului este ochiul tău. Când ochiul tău este curat, atunci tot trupul tău e luminat; dar când ochiul tău e rău, atunci și trupul tău e întunecat. Ia seama deci ca lumina din tine să nu fie întuneric. Așadar, dacă tot trupul tău e luminat, neavând nici o parte întunecată, luminat va fi în întregime, ca și când te luminează făclia cu strălucirea ei. Și pe când Iisus vorbea, un fariseu Îl ruga să prânzească la el; și, intrând, a șezut la masă. Iar fariseul s-a mirat văzând că El nu S-a spălat înainte de masă. Și Domnul a zis către el: <<Acum, voi fariseilor, curățiți partea din afară a paharului și a blidului, dar lăuntrul vostru este plin de răpire și de viclenie. Nebunilor! Oare, cel ce a făcut partea din afară n-a făcut și partea dinăuntru? Dați mai întâi milostenie cele ce sunt înlăuntrul vostru și, iată, toate vă vor fi curate>>." (Luca 11, 34-41)

vsovi 05.11.2008 09:10:19

Citat:

În prealabil postat de mirelat (Post 99170)
Marti, 4 Noiembrie 2008

"Luminătorul trupului este ochiul tău. Când ochiul tău este curat, atunci tot trupul tău e luminat; dar când ochiul tău e rău, atunci și trupul tău e întunecat. Ia seama deci ca lumina din tine să nu fie întuneric. Așadar, dacă tot trupul tău e luminat, neavând nici o parte întunecată, luminat va fi în întregime, ca și când te luminează făclia cu strălucirea ei. Și pe când Iisus vorbea, un fariseu Îl ruga să prânzească la el; și, intrând, a șezut la masă. Iar fariseul s-a mirat văzând că El nu S-a spălat înainte de masă. Și Domnul a zis către el: <<Acum, voi fariseilor, curățiți partea din afară a paharului și a blidului, dar lăuntrul vostru este plin de răpire și de viclenie. Nebunilor! Oare, cel ce a făcut partea din afară n-a făcut și partea dinăuntru? Dați mai întâi milostenie cele ce sunt înlăuntrul vostru și, iată, toate vă vor fi curate>>." (Luca 11, 34-41)

foarte interesant ca Domnul spune ACUM, caci iata ca in zilele noastre vor renova fatzadele interioare shi exterioare shi vor auri clopotnitzele shi cupolele shi vor face o splendida shi impunatoare "biserica" unde toate vor fi bine potrivite spre ispitire, caci se vor aduce in ele jertfa sangeroasa, shi adunarile vor fi o sinagoga a satanei... asha ceva ne spune sf Lavrentzie, shi ne sfatuieshte sa nu intram in ele shi sa nu privim la chipul marshav shi spurcat al antichristului ce se va arata printre shtiri....

deci vedetzi ce vor face nebunii in viitor shi ce au facut in trecut?

"Ia seama deci ca lumina din tine să nu fie întuneric."

adica nu iubi semanatura din tine ce se arata ca fiind faclie sau lumina dar defapt este intuneric... ori avand partzi intunecate... adica la aratare lumina shi in miezul ei sau pe partea cealalta defapt fiind intuneric, viclenie shi rautate a dreptatzii egoiste a lacomiei... shi trandaviei...

deci vedetzi ce inseamna nebunia? adica rautatea shi viclenia? adica minciuna shi buruiana ce se arata pe sine bob de grau? cel pe care-l sfintzeshte JuNaluciferizar-ul? ne arata Hristos de ce fel de nebunie sa ne ferim....

vsovi 05.11.2008 09:14:51

Citat:

În prealabil postat de vsovi (Post 99179)
foarte interesant ca Domnul spune ACUM, caci iata ca in zilele noastre vor renova fatzadele interioare shi exterioare shi vor auri clopotnitzele shi cupolele shi vor face o splendida shi impunatoare "biserica" unde toate vor fi bine potrivite spre ispitire, caci se vor aduce in ele jertfa sangeroasa, shi adunarile vor fi o sinagoga a satanei... asha ceva ne spune sf Lavrentzie, shi ne sfatuieshte sa nu intram in ele shi sa nu privim la chipul marshav shi spurcat al antichristului ce se va arata printre shtiri....

deci vedetzi ce vor face nebunii in viitor shi ce au facut in trecut?

"Ia seama deci ca lumina din tine să nu fie întuneric."

adica nu iubi semanatura din tine ce se arata ca fiind faclie sau lumina dar defapt este intuneric... ori avand partzi intunecate... adica la aratare lumina shi in miezul ei sau pe partea cealalta defapt fiind intuneric, viclenie shi rautate a dreptatzii egoiste a lacomiei... shi trandaviei...

deci vedetzi ce inseamna nebunia? adica rautatea shi viclenia? adica minciuna shi buruiana ce se arata pe sine bob de grau? cel pe care-l sfintzeshte JuNaluciferizar-ul? ne arata Hristos de ce fel de nebunie sa ne ferim....

pentru slava de la oameni, fireshte, au urmat poveshti shi datini omeneshti... dar iata rezolvarea shi ieshirea din nebunie, ca sa vietzuim intru Lumina facliei care este Hristos:

"Dați mai întâi milostenie cele ce sunt înlăuntrul vostru și, iată, toate vă vor fi curate"

georgeval 05.11.2008 20:12:30

Evanghelia zilei: Natura inconjuratoare se supune lui Hristos

„Si intr-una din zile, Iisus a intrat in corabie cu ucenicii Sai si a zis catre ei: «Sa trecem de cealalta parte a lacului». si au plecat. Dar, pe cand ei vasleau, El a adormit. si s-a lasat pe lac o furtuna de vant, si corabia se umplea de apa si erau in primejdie. si, apropiindu-se, L-au desteptat, zicand: «invatatorule, invatatorule, pierim». Iar El, sculandu-Se, a certat vantul si valul apei si ele au incetat si s-a facut liniste. si le-a zis: «Unde este credinta voastra?». Iar ei, temandu-se, s-au mirat, zicand unii catre altii: «Oare cine este Acesta, ca porunceste si vanturilor si apei, si-L asculta?».“ (Luca 8, 22-25)

vsovi 06.11.2008 10:09:19

e groaznic pasajul acesta...

ca deshi erau cu Hristos, deci Domnul, Credintza era cu ei, cu ucenicii, ei totushi temandu-se, pentru viatza lor, sau cineshtie de ce, au strigat shi l-au trezit pe Hristos, shi bine au facut, caci altzii in furtuna sau boli nu-l cauta shi nu-l striga pe Hristos ci pe mamona gLumei Lumii asteia, ori mandrii fiind shi orgolioshi, mai bine sufera moarte amarnica decat sa nadajduiasca intru Hristos.... Dar Domnul linishtind vanturile shi marea, i-a mustrat pentru ca nu shtiua unde le este credintza lor, caci intreaba :

"Unde va este credintza voastra?" caci nici atata nu reushisera sa priceapa cum ca adevarata Credintza era cu ei... deci nu trebuia nicidecum sa le fie teama, de apa, de vant, de intuneric, de ceatza, de duhul rau shi de alte juNaluciferizari ce dadeau tarcoale ca sa-i innece, caci ei erau fii binecuvantatzi....

Ei s-au mirat shi infricoshat de puterea Lui, ca il ascultau marea shi vanturile shi furtuna, neshtiind ca Dragostea Curata shi Dreptatea intotdeauna este escultata, caci toate asculta de glasul Lui... cum este scris, doar cu oamenii e mai greu... dar nu se teme Hristos de greutate, in iubirea Lui de oameni... mustrand cu Duhul Blandetzii:

:7:"Unde va este credintza voastra?" ... putzin credincioshilor... macar daca am fi putzin credincioshi... :2::29::17:

vsovi 06.11.2008 10:12:18

"corabia se umplea de apa si erau in primejdie"
adica biserica se umplea de pacate... :37::44::57::68:

Florin-Ionut 06.11.2008 11:56:38

Citat:

În prealabil postat de vsovi (Post 99335)
"Unde va este credintza voastra?"

Cine au fost cei de pe Muntele Taborului, cand Hristos a aratat o parte din slava Sa? Petru, Iacob si Ioan. Cine a fost cel care s-a lepadat de El cand a fost vorba de suferinta? Petru. Oare n-a vazut clar Petru ca Iisus este Dumnezeu? Oare ii mai trebuia lui credinta cand a fost rapit in extaz vazand lucruri mai presus de fire? Si totusi s-a lepadat de trei ori, desi ii promisese Invatatorului ca-l va urma fie si pana la moarte...

Ce ne spune asta? Ca slabi suntem, ca usor si inevitabil cadem, dar ca putem sa ne ridicam imediat fara sa deznadajduim ca Iuda...

[SIZE=3]15.[/SIZE] [SIZE=3] Deci după ce au prânzit, a zis Iisus lui Simon-Petru: Simone, fiul lui Iona, Mă iubești tu mai mult decât aceștia? El I-a răspuns: Da, Doamne, Tu știi că Te iubesc. Zis-a lui: Paște mielușeii Mei. [/SIZE] [SIZE=3]16.[/SIZE] [SIZE=3] Iisus i-a zis iarăși, a doua oară: Simone, fiul lui Iona, Mă iubești? El I-a zis: Da, Doamne, Tu știi că Te iubesc. Zis-a Iisus lui: Păstorește oile Mele. [/SIZE] [SIZE=3]17.[/SIZE] [SIZE=3] Iisus i-a zis a treia oară: Simone, fiul lui Iona, Mă iubești? Petru s-a întristat, că i-a zis a treia oară: Mă iubești? și I-a zis: Doamne, Tu știi toate. Tu știi că Te iubesc. Iisus i-a zis: Paște oile Mele. [/SIZE]

vsovi 06.11.2008 12:17:04

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 99361)
Cine au fost cei de pe Muntele Taborului, cand Hristos a aratat o parte din slava Sa? Petru, Iacob si Ioan. Cine a fost cel care s-a lepadat de El cand a fost vorba de suferinta? Petru. Oare n-a vazut clar Petru ca Iisus este Dumnezeu? Oare ii mai trebuia lui credinta cand a fost rapit in extaz vazand lucruri mai presus de fire? Si totusi s-a lepadat de trei ori, desi ii promisese Invatatorului ca-l va urma fie si pana la moarte...

Ce ne spune asta? Ca slabi suntem, ca usor si inevitabil cadem, dar ca putem sa ne ridicam imediat fara sa deznadajduim ca Iuda...

[SIZE=3]15.[/SIZE] [SIZE=3]Deci după ce au prânzit, a zis Iisus lui Simon-Petru: Simone, fiul lui Iona, Mă iubești tu mai mult decât aceștia? El I-a răspuns: Da, Doamne, Tu știi că Te iubesc. Zis-a lui: Paște mielușeii Mei. [/SIZE][SIZE=3]16.[/SIZE] [SIZE=3]Iisus i-a zis iarăși, a doua oară: Simone, fiul lui Iona, Mă iubești? El I-a zis: Da, Doamne, Tu știi că Te iubesc. Zis-a Iisus lui: Păstorește oile Mele. [/SIZE][SIZE=3]17.[/SIZE] [SIZE=3]Iisus i-a zis a treia oară: Simone, fiul lui Iona, Mă iubești? Petru s-a întristat, că i-a zis a treia oară: Mă iubești? și I-a zis: Doamne, Tu știi toate. Tu știi că Te iubesc. Iisus i-a zis: Paște oile Mele. [/SIZE]

aici n-ash vrea sa comentez ca e prea inaltzator textul respectiv, dar se observa ca intai ii cere Domnul sa Pasca mielusheii Mei, apoi sa Pastoreasca oile Mele shi abea la sfarshit sa pasca oile Sale, shi toate astea pentru ca are mai mult dragoste de Dumnezeu decat aceshtia, decat ceilaltzi... caci fiecare Persoana din Dumnezeu l-a intrebat pe Petru:

Tatal i-a cerut sa pasca mielusheii, Fiul sa pastoreasca oile iar Duhul Sfant sa pasca oile... pe ale Lui Dumnezeu... Petru s-a intristat ca i-a zis a treia oara, pentru ca precis se gandea la prea puztina sa pocaintza... shi la neputintza omeneasca de a face ceea ce ne cere Dumnezeu... ca din dragoste de Dumnezeu sa mani turmele Domnului, dupa porunca...

:63: deci aici ni se este arata din ce izvorashte pocaintza cea adevarata dar shi motivul care te poate ridica inapoi la datoria de Apostol...:8:

sfanta intristare... :rolleyes:

Florin-Ionut 06.11.2008 12:32:05

Citat:

În prealabil postat de vsovi (Post 99367)
aici n-ash vrea sa comentez ca e prea inaltzator textul respectiv

...am vrut sa spun ca Hristos l-a intrebat de trei ori pe Petru daca Il iubeste pentru ca tot de trei ori si Petru s-a lepadat El... N-am subliniat textul citat, ci caderea si pocainta lui Petru, cel care vazuse ca Invatatorul sau langa care petrecea nu e unul obisnuit, ci Insusi Fiul Lui Dumnezeu coborat printre oameni! Desi a stiut, a cazut...

vsovi 06.11.2008 12:47:43

poate cel mai important este adresarea: "Simone, fiul lui Iona..." facand trimitere atat la NUMELE lui de botez cat shi la tatal lui dar mai ales facand trimitere shi la proorocul Iona... :6:

mirelat 07.11.2008 05:59:50

Evanghelia zilei: Marturisirea lui Hristos

Joi 6 Noiembrie 2008

"Și zic vouă: Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, și Fiul Omului va mărturisi pentru el înaintea îngerilor lui Dumnezeu. Iar cel ce se va lepăda de Mine înaintea oamenilor, lepădat va fi înaintea îngerilor lui Dumnezeu. Oricui va spune vreun cuvânt împotriva Fiului Omului, i se va ierta; dar celui ce va huli împotriva Duhului Sfânt, nu i se va ierta. Iar când vă vor duce în sinagogi și la dregători și la stăpâniri nu vă îngrijiți cum sau ce veți răspunde, sau ce veți zice, Că Duhul Sfânt vă va învăța chiar în ceasul acela, ce trebuie să spuneți." (Luca 12, 8-12)

Florin-Ionut 07.11.2008 09:41:10

Citat:

În prealabil postat de mirelat (Post 99517)
Joi 6 Noiembrie 2008

"Și zic vouă: Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, și Fiul Omului va mărturisi pentru el înaintea îngerilor lui Dumnezeu. Iar cel ce se va lepăda de Mine înaintea oamenilor, lepădat va fi înaintea îngerilor lui Dumnezeu. Oricui va spune vreun cuvânt împotriva Fiului Omului, i se va ierta; dar celui ce va huli împotriva Duhului Sfânt, nu i se va ierta. Iar când vă vor duce în sinagogi și la dregători și la stăpâniri nu vă îngrijiți cum sau ce veți răspunde, sau ce veți zice, Că Duhul Sfânt vă va învăța chiar în ceasul acela, ce trebuie să spuneți." (Luca 12, 8-12)

Circula prin Iasi un nene la vreo 45 de ani, imbracat modest, cu barba sura, care predica in locurile publice cu Biblia ortodoxa in mana. Oamenii s-au obisnuit deja cu el, ca de multi ani face asta. In ochii lumii arata a nebun, dar probabil ca se face nebun pentru Hristos...

mirelat 08.11.2008 15:45:01

Evanghelia zilei: Cele ceresti se descopera pruncilor.

"<<Cel ce vă ascultă pe voi pe Mine Mă ascultă, și cel ce se leapădă de voi se leapădă de Mine; iar cine se leapădă de Mine se leapădă de Cel ce M-a trimis pe Mine>>. Și s-au întors cei șaptezeci (și doi) cu bucurie, zicând: <<Doamne, și demonii ni se supun în numele Tău>>. Și le-a zis: <<Am văzut pe satana ca un fulger căzând din cer. Iată, v-am dat putere să călcați peste șerpi și peste scorpii, și peste toată puterea vrăjmașului, și nimic nu vă va vătăma. Dar nu vă bucurați de aceasta, că duhurile vi se pleacă, ci vă bucurați că numele voastre sunt scrise în ceruri>>. În acesta ceas, El S-a bucurat în Duhul Sfânt și a zis: <<Te slăvesc pe Tine, Părinte, Doamne al cerului și al pământului, că ai ascuns acestea de cei înțelepți și de cei pricepuți și le-ai descoperit pruncilor. Așa, Părinte, căci așa a fost înaintea Ta, bunăvoința Ta>>." (Luca 10, 16-21)

mirelat 09.11.2008 23:43:35

Apostolul Duminicii a XXIV-a dupa Rusalii

Efeseni 2, 14-22

14. Căci El este pacea noastră, El care a făcut din cele două - una, surpând peretele din mijloc al despărțiturii,
15. Desființând vrăjmășia în trupul Său, legea poruncilor și învățăturile ei, ca, întru Sine, pe cei doi să-i zidească într-un singur om nou și să întemeieze pacea,
16. Și să-i împace cu Dumnezeu pe amândoi, uniți într-un trup, prin cruce, omorând prin ea vrăjmășia.
17. Și, venind, a binevestit pace, vouă celor de departe și pace celor de aproape;
18. Că prin El avem și unii și alții apropierea către Tatăl, într-un Duh.
19. Deci, dar, nu mai sunteți străini și locuitori vremelnici, ci sunteți împreună cetățeni cu sfinții și casnici ai lui Dumnezeu,
20. Zidiți fiind pe temelia apostolilor și a proorocilor, piatra cea din capul unghiului fiind însuși Iisus Hristos.
21. Întru El, orice zidire bine alcătuită crește ca să ajungă un locaș sfânt în Domnul,
22. În Care voi împreună sunteți zidiți, spre a fi locaș al lui Dumnezeu în Duh.

mirelat 09.11.2008 23:48:11

Evanghelia Duminicii a XXIV-a dupa Rusalii (Invierea fiicei lui Iair)

Luca 8, 41-56

41. Și iată a venit un bărbat, al cărui nume era Iair și care era mai-marele sinagogii. Și căzând la picioarele lui Iisus, Îl ruga să intre în casa Lui,
42. Căci avea numai o fiică, ca de doisprezece ani, și ea era pe moarte. Și, pe când se ducea El, mulțimile Îl împresurau.
43. Și o femeie, care de doisprezece ani avea scurgere de sânge și cheltuise cu doctorii toată averea ei, și de nici unul nu putuse să fie vindecată,
44. Apropiindu-se pe la spate, s-a atins de poala hainei Lui și îndată s-a oprit curgerea sângelui ei.
45. Și a zis Iisus: Cine este cel ce s-a atins de Mine? Dar toți tăgăduind, Petru și ceilalți care erau cu El, au zis: Învățătorule, mulțimile Te îmbulzesc și Te strâmtorează și Tu zici: Cine este cel ce s-a atins de mine?
46. Iar Iisus a zis: S-a atins de Mine cineva. Căci am simțit o putere care a ieșit din Mine.
47. Și, femeia, văzându-se vădită, a venit tremurând și, căzând înaintea Lui, a spus de față cu tot poporul din ce cauză s-a atins de El și cum s-a tămăduit îndată.
48. Iar El i-a zis: Îndrăznește, fiică, credința ta te-a mântuit. Mergi în pace.
49. Și încă vorbind El, a venit cineva de la mai-marele sinagogii, zicând: A murit fiica ta. Nu mai supăra pe Învățătorul.
50. Dar Iisus, auzind, i-a răspuns: Nu te teme; crede numai și se va izbăvi.
51. Și venind în casă n-a lăsat pe nimeni să intre cu El, decât numai pe Petru și pe Ioan și pe Iacov și pe tatăl copilei și pe mamă.
52. Și toți plângeau și se tânguiau pentru ea. Iar El a zis: Nu plângeți; n-a murit, ci doarme.
53. Și râdeau de El, știind că a murit.
54. Iar El, scoțând pe toți afară și apucând-o de mână, a strigat, zicând: Copilă, scoală-te!
55. Și duhul ei s-a întors și a înviat îndată; și a poruncit El să i se dea să mănânce.
56. Și au rămas uimiți părinții ei. Iar El le-a poruncit să nu spună nimănui ce s-a întâmplat.

mirelat 11.11.2008 05:31:17

Evanghelia zilei: Cautati mai intai imparatia lui Dumnezeu.

Luni 10 Noiembrie 2008

"Zis-a Lui cineva din mulțime: <<Învățătorule, zi fratelui meu să împartă cu mine moștenirea>>. Iar El i-a zis: <<Omule, cine M-a pus pe Mine judecător sau împărțitor peste voi>>? Și a zis către ei: <<Vedeți și păziți-vă de toată lăcomia, căci viața cuiva nu stă în prisosul avuțiilor sale>>." "Și a zis către ucenicii Săi: <<De aceea zic vouă: Nu vă îngrijiți pentru viața voastră ce veți mânca, nici pentru trupul vostru cu ce vă veți îmbrăca. Viața este mai mult decât hrana și trupul mai mult decât îmbrăcămintea. Priviți la corbi, că nici nu seamănă, nici nu seceră; ei n-au cămară, nici jitniță, și Dumnezeu îi hrănește. Cu cât mai de preț sunteți voi decât păsările! Și cine dintre voi, îngrijindu-se, poate să adauge staturii sale un cot? Deci dacă nu puteți să faceți nici cel mai mic lucru, de ce vă îngrijiți de celelalte? Priviți la crini cum cresc: Nu torc, nici nu țes. Și zic vouă că nici Solomon, în toată mărirea lui, nu s-a îmbrăcat ca unul dintre aceștia. Iar dacă iarba care este azi pe câmp, iar mâine se aruncă în cuptor, Dumnezeu așa o îmbracă, cu cât mai mult pe voi, puțin credincioșilor! Și voi să nu căutați ce veți mânca sau ce veți bea și nu fiți îngrijorați. Căci toate acestea păgânii lumii le caută; dar Tatăl vostru știe că aveți nevoie de acestea; Căutați mai întâi împărăția Lui. Și toate acestea se vor adăuga vouă>>." (Luca 12: 13-15, 22-31)

vsovi 11.11.2008 08:32:26

"Și cine dintre voi, îngrijindu-se, poate [COLOR=red]să adauge staturii sale[/COLOR] un cot? Deci dacă nu puteți să faceți nici cel mai mic lucru, de ce vă îngrijiți de celelalte?
...
"Și zic vouă că nici Solomon, în toată mărirea lui, nu s-a îmbrăcat ca unul dintre aceștia."
...
"Căci toate acestea păgânii lumii le caută;"
...
"dar Tatăl vostru știe că aveți nevoie de acestea; Căutați mai întâi împărăția Lui. Și toate acestea [COLOR=red]se vor adăuga[/COLOR] vouă"

cred ca nu mai este nimic de ADAUGAT :15:

mirelat 11.11.2008 20:35:39

Evanghelia zilei: Despre iconomia lui Dumnezeu.

"Și a zis Domnul: Cine este iconomul credincios și înțelept pe care stăpânul îl va pune peste slugile sale, ca să le dea, la vreme, partea lor de grâu? Fericită este sluga aceea pe care, venind stăpânul, o va găsi făcând așa. Adevărat vă spun că o va pune peste toate avuțiile sale. Iar de va zice sluga aceea în inima sa: <<Stăpânul meu zăbovește să vină>>, și va începe să bată pe slugi și pe slujnice, și să mănânce, și să bea și să se îmbete, Veni-va stăpânul slugii aceleia în ziua în care ea nu se așteaptă și în ceasul în care ea nu știe și o va tăia în două, iar partea ei va pune-o cu cei necredincioși. Iar sluga aceea care a știut voia stăpânului și nu s-a pregătit, nici n-a făcut după voia lui, va fi bătută mult. Și cea care n-a știut, dar a făcut lucruri vrednice de bătaie, va fi bătută puțin. Și oricui i s-a dat mult, mult i se va cere, și cui i s-a încredințat mult, mai mult i se va cere."
(Luca 12, 42-48)

tigerAvalo9 11.11.2008 21:40:48

Matei 05:11
„Ferice de voi când, din pricina Mea, oamenii vã vor ocãrî, vã vor prigoni
si vor spune tot felul de lucruri rele si neadevãrate împotriva voastrã!”

vsovi 12.11.2008 10:31:45

Citat:

În prealabil postat de mirelat (Post 100228)
"Și a zis Domnul: Cine este iconomul credincios și înțelept pe care stăpânul îl va pune peste slugile sale, ca să le dea, la vreme, partea lor de grâu? Fericită este sluga aceea pe care, venind stăpânul, o va găsi făcând așa. Adevărat vă spun că o va pune peste toate avuțiile sale. Iar de va zice sluga aceea în inima sa: <<Stăpânul meu zăbovește să vină>>, și va începe să bată pe slugi și pe slujnice, și să mănânce, și să bea și să se îmbete, Veni-va stăpânul slugii aceleia în ziua în care ea nu se așteaptă și în ceasul în care ea nu știe și o va tăia în două, iar partea ei va pune-o cu cei necredincioși. Iar sluga aceea care a știut voia stăpânului și nu s-a pregătit, nici n-a făcut după voia lui, va fi bătută mult. Și cea care n-a știut, dar a făcut lucruri vrednice de bătaie, va fi bătută puțin. Și oricui i s-a dat mult, mult i se va cere, și cui i s-a încredințat mult, mai mult i se va cere."
(Luca 12, 42-48)

intzeleg ca ar fi despre rabdare in ashteptarea Stapanului... dupa mustrarea cu Duhul Blandetzii... shi diferentza in timpul shi bataia primita pentru aceleashi pacate intre cei ce shtiu ce li s-a cerut shi cei ce nu shtiu ce li s-a cerut, caci cui s-a dat mult, mult i se va cere... iar cui i s-a incredintzat mult, shi mai mult i se va cere... deci groaznic cum celui ce i se incredintzeaza ceva, nu doar ca i se da, adica celui in care Domnul are shi incredere i se va cere cel mai mult......... credincioshie shi ascultare... adica plinirea nu pentru lume, nu pentru slava de la oameni... cum se arata ca va cadea acela care va incepe sa-shi bata slugile shi slujnicele sale, incredintzate lui...

mirelat 12.11.2008 21:14:09

Evanghelia zilei: Lumina lumii

"Voi sunteți lumina lumii; nu poate o cetate aflată pe vârf de munte să se ascundă. Nici nu aprind făclie și o pun sub obroc, ci în sfeșnic, și luminează tuturor celor din casă. Așa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, așa încât să vadă faptele voastre cele bune și să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri. Să nu socotiți că am venit să stric Legea sau proorocii; n-am venit să stric, ci să împlinesc. Căci adevărat zic vouă: Înainte de a trece cerul și pământul, o iotă sau o cirtă din Lege nu va trece, până ce se vor face toate. Deci, cel ce va strica una din aceste porunci, foarte mici, și va învăța așa pe oameni, foarte mic se va chema în împărăția cerurilor; iar cel ce va face și va învăța, acesta mare se va chema în împărăția cerurilor." (Matei 5, 14-19)

georgeval 12.11.2008 21:57:32

Citat:

În prealabil postat de mirelat (Post 100391)
"Voi sunteți lumina lumii; nu poate o cetate aflată pe vârf de munte să se ascundă. Nici nu aprind făclie și o pun sub obroc, ci în sfeșnic, și luminează tuturor celor din casă. Așa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, așa încât să vadă faptele voastre cele bune și să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri." (Matei 5, 14-19)

Cat de frumos. Acesta este crestinismul autentic, sa vorbesti oamenilor prin faptele tale. Sa fii lumina pentru celalalt.

tigerAvalo9 12.11.2008 23:27:12

Dacă vorbește cineva, să vorbească cuvintele lui Dumnezeu. Dacă slujește cineva, să slujească după puterea, pe care i-o dă Dumnezeu: pentru ca în toate lucrurile să fie slăvit Dumnezeu prin Isus Hristos, a căruia este slava și puterea în vecii vecilor! Amin.

Din epistola lui Petru

vsovi 13.11.2008 08:47:13

Citat:

În prealabil postat de mirelat
"Voi sunteți lumina lumii; nu poate o cetate aflată pe vârf de munte să se ascundă. Nici nu aprind făclie și o pun sub obroc, ci în sfeșnic, și luminează tuturor celor din casă. Așa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, așa încât să vadă faptele voastre cele bune și să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri. Să nu socotiți că am venit să stric Legea sau proorocii; n-am venit să stric, ci să împlinesc. Căci adevărat zic vouă: Înainte de a trece cerul și pământul, o iotă sau o cirtă din Lege nu va trece, până ce se vor face toate. Deci, cel ce va strica una din aceste porunci, foarte mici, și va învăța așa pe oameni, foarte mic se va chema în împărăția cerurilor; iar cel ce va face și va învăța, acesta mare se va chema în împărăția cerurilor." (Matei 5, 14-19)

Citat:

În prealabil postat de tigerAvalo9
"Dacă vorbește cineva, să vorbească cuvintele lui Dumnezeu. Dacă slujește cineva, să slujească după puterea, pe care i-o dă Dumnezeu: pentru ca în toate lucrurile să fie slăvit Dumnezeu prin Isus Hristos, a căruia este slava și puterea în vecii vecilor! Amin."

Din epistola lui Petru

sa faci de strici? ca sa-tzi adaugi slava de la oameni.........
"cel ce va strica una din aceste porunci, foarte mici, și va învăța așa pe oameni, foarte mic se va chema în împărăția cerurilor;"
de parca n-am fi cu totzii gata stricatzi... din pricina mancarii, a deprinderii mandriei... poi ce sa-i faci daca mereu vrei, vrei shi nu shtii ce vrei... asha cum canta Cleopatra aia mititica, asha ca o cirta shi ca o iota de mica:
"Ghitza, te-ashtept deseara la portitza...... vino... ca unde ai mai vazut tu asha o fata care, sa te iubeeaasca pe tine asha de taare...... vreu shi nu shtiu ce vreu.":106:

"n-am venit să stric, ci să împlinesc" :44::57::68: "o iotă sau o cirtă din Lege nu va trece, până ce se vor face toate"

tigerAvalo9 13.11.2008 18:23:14

Cine nu iubește, n-a cunoscut pe Dumnezeu; pentru că Dumnezeu este dragoste.

georgeval 13.11.2008 22:15:53

Evanghelia zilei: Iubirea lui Dumnezeu fara margini

„Iar Ioan, raspunzand, a zis: «Invatatorule, am vazut pe unul care, in numele Tau, scoate demoni si l-am oprit, pentru ca nu-ti urmeaza impreuna cu noi». Iar Iisus a zis catre el: «Nu-l opriti; caci cine nu este impotriva voastra este pentru voi». si cand s-au implinit zilele inaltarii Sale, El S-a hotarat sa mearga la Ierusalim. si a trimis vestitori inaintea Lui. si ei, mergand, au intrat intr-un sat de samarineni, ca sa faca pregatiri pentru El. Dar ei nu L-au primit, pentru ca El se indrepta spre Ierusalim. si vazand aceasta, ucenicii Iacov si Ioan I-au zis: «Doamne, vrei sa zicem sa se coboare foc din cer si sa-i mistuie, cum a facut si Ilie?». Iar El, intorcandu-Se, i-a certat si le-a zis: «Nu stiti, oare, fiii carui duh sunteti? Caci Fiul Omului n-a venit ca sa piarda sufletele oamenilor, ci ca sa le mantuiasca». si s-au dus in alt sat.“ (Luca 9, 49-56)

tigerAvalo9 14.11.2008 15:34:28

Luați seama la voi înșivă! Dacă fratele tău păcătuiește împotriva ta, mustră-l! Și dacă-i pare rău, iartă-l!
Și chiar dacă păcătuiește împotriva ta de șapte ori pe zi, și de șapte ori pe zi se întoarce la tine și zice: „Îmi pare rău!” - să-l ierți.
Apostolii au zis Domnului: „Mărește-ne credința!”"
Luca 17:3-5

Anca-Miha 14.11.2008 15:54:42

Iertare, cand si cum?

Va rog, ca atunci cand postati versetul zilei, sa si scrieti cateva cuvinte lamuritoare.

Iata ca am o nelamurire in privinta versetului de astazi:
- inainte sa-l iert pe fratele, care mi-a gresit, acesta trebuie sa isi ceara iertare, si eu sa-liert de cate ori isi cere el iertare, daca e nevoie de 70 ori cate 7.

- il iert pe fratele in orice caz, indiferent de ce mi-ar zice sau face, precum Sf. Stefan

Care varianta e cea corecta?

mirelat 15.11.2008 06:58:21

Evanghelia zilei: Chemarea Sf. Apostol Filip (crestinatorul romanilor,sarbatorit azi)

Vineri 14 Noiembrie 2008

"A doua zi voia să plece în Galileea și a găsit pe Filip. Și i-a zis Iisus: Urmează-Mi. Iar Filip era din Betsaida, din cetatea lui Andrei și a lui Petru. Filip a găsit pe Natanael și i-a zis: <<Am aflat pe Acela despre Care au scris Moise în Lege și proorocii, pe Iisus, fiul lui Iosif din Nazaret>>. Și i-a zis Natanael: <<Din Nazaret poate fi ceva bun>>? Filip i-a zis: <<Vino și vezi>>. Iisus a văzut pe Natanael venind către El și a zis despre el: <<Iată, cu adevărat, israelit în care nu este vicleșug>>. Natanael I-a zis: <<De unde mă cunoști>>? A răspuns Iisus și i-a zis: <<Mai înainte de a te chema Filip, te-am văzut când erai sub smochin>>. Răspunsu-I-a Natanael: <<Rabi, Tu ești Fiul lui Dumnezeu, Tu ești regele lui Israel>>. Răspuns-a Iisus și i-a zis: <<Pentru că ți-am spus că te-am văzut sub smochin, crezi? Mai mari decât acestea vei vedea>>. Și i-a zis: <<Adevărat, adevărat zic vouă, de acum veți vedea cerul deschizându-se și pe îngerii lui Dumnezeu suindu-se și coborându-se peste Fiul Omului>>." (Ioan 1, 43-51)

tigerAvalo9 15.11.2008 12:11:21

Iubi-Te-voi Doamne, vârtutea mea. Domnul este întărirea mea și scăparea mea și izbăvitorul meu (Ps. 17:1)

Anca-Miha 15.11.2008 14:02:34

E posibil, ca atunci cand postati evanghelia zilei, sa scrieti si cateva randuri despre ea? Este o rugaminte pe care v-o adresez, celor care posteaza pe acest topic. In caz contrar e suficienta indicarea evangheliei zilei, noi putand s-o citim din biblie. Sau are un alt sens simpla copiere a versetelor aici?
Am pus o intrebare referitoare la iertare, acum doua zile. E cineva care imi poate raspunde?

cristiboss56 15.11.2008 15:15:37

Insasi acest copiat, care vad ca te tulbura, este foarte de folos atat pentru cel ce il copiaza, il citeaza, cat si pentru cel ce il citeste, cititor. Atat cel din tai cat si cealalta categorie , indeamna la citire, la rasfoire, impinge cugetul spre cele de folos.
Asa ca, frati surori intr o credinta, citati, copiati cat mai mult cele de folos si cat mai multi sa le citeasca, pentru ca asa patrunde litera, cuvantul, graiul cel cu folos .

Anca-Miha 15.11.2008 15:42:32

Ba, nu ma tulbura de loc. De ce m-ar tulbura?!? Ma gandeam insa la necesitatea unor explicatii, avand in vedere ca noi nu avem voie sa interpretam biblia dupa capul nostru.
Intr-adevar, am citit ca a copia un text are un efect de 8 ori mai mare, decat atunci cand il citim. Asa ca , copiati fratilor...si poate din cand in cand mai strecurati si o explicatie. Multumiri anticipate

mirelat 15.11.2008 22:46:59

Evanghelia zilei: Vindecarea fiului lunatic.

"În ziua următoare, când s-au coborât din munte, L-a întâmpinat mulțime multă. Și iată un bărbat din mulțime a strigat, zicând:
<< Învățătorule, rogu-mă Ție, caută spre fiul meu, că îl am numai pe el; Și iată un duh îl apucă și îndată strigă și-l zguduie cu spume și abia pleacă de la el, după ce l-a zdrobit. Și m-am rugat de ucenicii Tăi ca să-l alunge, și n-au putut>>. Iar Iisus, răspunzând, a zis: <<O, neam necredincios și îndărătnic! Până când voi fi cu voi și vă voi suferi? Adu aici pe fiul tău>>. Și, apropiindu-se el, demonul l-a aruncat la pământ și l-a zguduit. Iar Iisus a certat pe duhul cel necurat și a vindecat pe copil și l-a dat tatălui lui. Iar toți au rămas uimiți de mărirea lui Dumnezeu." (Luca 9, 37-43)

m-am gandit sa postez astazi si versiunea in lb. engleza...

Saturday of the 8th Week
The Reading is from Luke 9:37-43
At that time, as Jesus had come down from the mountain, a great crowd met him. And behold, a man from the crowd cried, "Teacher, I beg you to look upon my son, for he is my only child; and behold, a spirit seizes him, and he suddenly cries out; it convulses him till he foams, and shatters him, and will hardly leave him. And I begged your disciples to cast it out, but they could not." Jesus answered, "O faithless and perverse generation, how long am I to be with you and bear with you? Bring your son here." While he was coming the demon tore him and convulsed him. But Jesus rebuked the unclean spirit, and healed the boy, and gave him back to his father. And all were astonished at the majesty of God.

mirelat 15.11.2008 23:07:56

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 100622)
- inainte sa-l iert pe fratele, care mi-a gresit, acesta trebuie sa isi ceara iertare, si eu sa-l iert de cate ori isi cere el iertare, daca e nevoie de 70 ori cate 7.

- il iert pe fratele in orice caz, indiferent de ce mi-ar zice sau face, precum Sf. Stefan

Care varianta e cea corecta?

orice varianta e buna, dar e preferabila a doua. :1:

mirelat 15.11.2008 23:10:37

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 100685)
E posibil, ca atunci cand postati evanghelia zilei, sa scrieti si cateva randuri despre ea?

eu sunt pentru diviziunea muncii: unii posteaza, altii comenteza...:25: asa ca ii astept pe ovidiu/vsovi, pe george(val) si pe altii care pot sa contribuie aici.

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:04:29.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.