![]() |
Citat:
Cu aceste versete scoase din context arati cat de fatarnic esti. De ce nu arati si contextul si celelalte versete postate de noi, ortodocsii. Talcuirea si cautarea adevarului Bibliei nu consta in a alege anumite versete care sa confirme o teorie, in defavoarea altor versete, trecute cu vederea pentru ca sunt in opozitie cu acea teorie. Asta e minciuna si fatarnicie, nu ADEVARUL LUI HRISTOS. Iata un exemplu cu (faptele apostolior cap 7:60 - moartea diaconului Stefan): Si a zis: Iata, vad cerurile deschise si pe Fiul Omului stand de-a dreapta lui Dumnezeu! 59. Si il bateau cu pietre pe Stefan, care se ruga si zicea: Doamne, Iisuse, [COLOR=Red]primeste duhul meu! Aceste versete de ce nu le-ai postat?[/COLOR] |
Plus ca la astea nici nu te-ai uitat:
32. "Eu sunt Dumnezeul lui Avraam si Dumnezeul lui Isaac si Dumnezeul lui Iacov"? Nu este Dumnezeul mortilor,[SIZE=3][COLOR=Red]ci al viilor. E clar ca daca sufletele se duc la Dumnezeu, nu pot sa fie decat vii, nu moarte sau amortite. Viata vesnica nu mai este vesnica daca sufletul dispare la moartea fizica. Voi Il contraziceti pe Hristos. [/COLOR][/SIZE][COLOR=Red]22. Ci v-ati apropiat de muntele Sion si de cetatea Dumnezeului celui viu, de Ierusalimul cel ceresc si de zeci de mii de ingeri, in adunare sarbatoreasca, 23. Si de Biserica celor intai nascuti, care sunt scrisi in ceruri si de Dumnezeu, Judecatorul tuturor, si de [SIZE=4]duhurile dreptilor celor desavarsiti,[/SIZE][/COLOR] (Evrei 12,22-23) [COLOR=Red] 10. Ca intru numele lui Iisus tot genunchiul sa se plece,[SIZE=4] al celor ceresti si al celor pamantesti si al celor de dedesubt.[/SIZE] [/COLOR](Filipeni 2,10) [SIZE=3][COLOR=Red] Cine sunt [/COLOR][/SIZE][COLOR=Red][SIZE=4],,duhurile dreptilor celor desavarsiti[/SIZE][/COLOR],, sau [COLOR=Red][SIZE=4],,cei de dedesubt,,? [/SIZE]38. Dumnezeu deci nu este Dumnezeu al mortilor, ci al viilor, [SIZE=4]caci toti traiesc in El. (Luca 20,38)[/SIZE] 4. Si li s-a aratat Ilie impreuna cu Moise si vorbeau cu Iisus. [/COLOR] 18. Pentru ca si Hristos a suferit odata moartea pentru pacatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepti, ca sa ne aduca pe noi la Dumnezeu, omorat fiind cu trupul, dar viu facut cu duhul, 19. Cu care S-a coborat si a propovaduit si [SIZE=4][COLOR=Red]duhurilor tinute in inchisoare, [/COLOR][/SIZE](1Petru 3 La care [COLOR=Red]duhuri [/COLOR]a propovaduit Hristos? Te pomenesti ca ai sa zici ca diavolilor |
Citat:
"Domnul Dumnezeu a facut pe om din TARANA pamantului, i-a suflat in nari SUFLARE DE VIATA, si omul s-a facut astfel un SUFLET VIU"(Facerea 2:7). TARANA + SUFLARE DE VIATA (sau duhul de viata, care se intoarce la Dumnezeu cand omul moare) = SUFLET VIU. Moartea este exact procesul invers: "Pana nu se intoarce tarana in pamant, CUM A FOST, si pana nu se intoarce duhul la Dumnezeu, care l-a dat." (Eclesiastul 12:7) Oricum, ceea ce vreti sa sugerati dvs., si anume, ca la moartea omului, sufletul in stare constienta merge la Dumnezeu, nu se portriveste deloc cu ceea ce spune Sfanta Scriptura si cum intelege Sfantul Iustin Martirul. "DACA INTALNESTI PERSOANE CARE ISI ZIC CRESTINI, DAR CARE NEAGA INVIEREA MORTILOR SI SUSTIN, DIMPOTRIVA, CA SUFLETELE LOR VOR FI LUATE LA CER DE INDATA CE MOR, PE ACESTIA SA NU-I SOCOTESTI CRESTINI".Sfantul Iustin Martirul, in lucrarea "Dialog cu iudeul Tryphon", cap. 80. 1. Cel ce moare nu-si mai aduce aminte de Tine; si cine Te va lauda in locuinta mortilor? (Psalmul 6:5) 2. "Ce vei castiga daca-mi versi sangele, si ma pogori in groapa? Poate sa Te laude tarana? Poate ea sa vesteasca credinciosia Ta"?(Psalmul 30:9) 3. Oare pentru morti faci Tu minuni? Sau se scoala mortii sa Te laude? Se vorbeste de bunatatea Ta, in mormant si de credinciosia Ta, in adanc? Sunt cunoscute minunile Tale in intunerec si dreptatea Ta in tara uitarii?(Psalmul 88:10-12) 4. Nu mortii lauda pe Domnul si nici vreunul din cei ce se pogoara in locul tacerii.(Psalmul 115:17) 5. Cei vii, macar stiu ca vor muri; dar cei morti nu stiu nimic.(Eclesiastul 9:5) 6. Tot ce gaseste mana ta sa faca, fa cu toata puterea ta! Caci, in locuinta mortilor, in care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuiala, nici stiinta, nici intelepciune. (Eclesiastl 9:10) 7. Totus Tu esti Tatal nostru! Caci AVRAM NU NE CUNOASTE, si Israel nu stie cine suntem. (Isaia 63: 16). (AVRAM NU NE CUNOASTE - a se revedea pilda bogatului nemilostiv din Luca 16). 8. Caci nu locuinta mortilor Te lauda, nu moartea Te mareste; si cei ce s-au pogorat in groapa nu mai nadajduiesc nimic. (Isaia 38:18) 9. Dar omul cand moare, ramane intins; omul cand isi da sufletul, unde mai este?(Iov 14:10). 10. Pana nu se intoarce tarana in pamant, CUM A FOST, si pana nu se intoarce duhul la Dumnezeu, care l-a dat. (Eclesiastul 12:7) - Moartea descrisa ca fiind procesul invers creatiei. Era cineva constient inainte de a fi creat? 11. David a adormit cu parintii lui, si a fost ingropat in cetatea lui David (1 Imparati 2:10) 12. Caci David nu s-a suit la ceruri (Faptele apostolilor 2:34)- spune apostolul Petru. 13. IAR TU, DU-TE, PANA VA VENI SFARSITUL; TU TE VEI ODIHNI, SI TE VEI SCULA IARASI ODATA IN PARTEA TA DE MOSTENIRE, LA SFARSITUL ZILELOR"(Daniel 12:13) Daca vi se pare ca am scos din context versetele postate, puneti-le dvs. in context. Am aratat locul unde pot fi gasite aceste versete. |
Citat:
Daca scoatem versetele din context, putem intelege gresit. In Matei cap 22:23-33 si in Marcu cap 12:18-27, de unde ati scos dvs. versetele postate, Domnul Iisus Hristos vorbeste clar despre INVIERE. "CAT PRIVESTE INVIEREA MORTILOR, oare n-ati citit ce vi s-a spus de Dumnezeu cand zice: "Eu sunt Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac si Dumnezeul lui Iacov". Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morti ci al celor vii".(Matei 22:31,32). In aceste versete, Domnul Iisus Hristos ne vorbeste despre invierea lui Avraam, Isaac si Iacov. Viata vesnica o vom mosteni dupa inviere. Dvs. credeti ca sufletul, in stare constienta, merge la Dumnezeu. Se pare ca ideea invierii va deranjeaza (ati exclus exact versetul care arata ca Domnul Iisus Hristos vorbea despre inviere). Pe astfel de oameni, Sfantul Iustin Martirul ne indeamna sa nu-i numim crestini. P.S. Ca sa nu iasa o discutie incalcita, celelalte versete fiind postate si de d-l Ovidiu, le vom discuta cand vom termina cu cele aflate in discutie. |
[COLOR=black]
Citat:
Citat:
[COLOR=black]În jumătățile de versete pe care le-ai dat este vorba fie despre moartea fizica a trupului, fie este vorba de starea de moarte a simțămintelor de apropiere de Dumnezeu, moarte a stării de credință, nu de moarte a sufletului cum susțin adventiștii. Sensul în care e folosit cuvântul moarte in citatele care le-ai dat este folosit și de Hristos: [/COLOR] [COLOR=black]Mat.8.21 “Un altul dintre ucenici I-a zis: Doamne, dă-mi voie întâi să mă duc și să îngrop pe tatăl meu. Iar Iisus i-a zis: Vino după Mine și LASĂ MORȚII SĂ-ȘI ÎNGROAPE MORȚII LOR.”[/COLOR] [COLOR=black]Și de Pavel la 1 Tim.5.5-6 “Cea cu adevărat văduvă și rămasă singură are nădejdea în Dumnezeu și stăruiește în cereri și în rugăciuni, noaptea și ziua. Iar cea care trăiește în desfătări, DESI E VIE, [/COLOR][COLOR=black]E MOARTA[/COLOR][COLOR=black].”[/COLOR] [COLOR=black]Este vorba aici de persoane care viețuiesc, dar dacă nu au credință sunt ca și moarte, acesta este sensul pe care il are cuvântul “moarte” și în celelalte versete pe care le-ai înșiruit domnule vasinec, nu acela că sufletul omului moare odată cu trupul său cum susțin adventistii tăi.[/COLOR] [COLOR=black]Îar d[/COLOR][COLOR=black]efinfiția termenului de Înviere ne este dată de Biblie: Luca 16. Este vorba de două persoane decedate care vorbesc: Luca 16.27-31 „[/COLOR]Iar el a zis: Rogu-te, dar, părinte, să-l trimiți în casa tatălui meu, Căci am cinci frați, să le spună lor acestea, ca să nu vină și ei în acest loc de chin. Și i-a zis Avraam: Au pe Moise și pe prooroci; să asculte de ei. Iar el a zis: Nu, părinte Avraam, ci, dacă cineva dintre morți se va duce la ei, se vor pocăi. Și i-a zis Avraam: Dacă nu ascultă de Moise și de prooroci, nu vor crede nici dacă [COLOR=#ff6600]ar învia[/COLOR] cineva dintre morți..” [COLOR=black]Deci INVIEREA nu inseamna recrearea sufletului, ci este vorba de recrearea unui trup pe un suflet care există conștient. Asta spune Hristos: “nici dacă ar învia cineva din morți” si ar umbla din nou pe lumea asta. Felul în care învie morții ne-a fost prezentat de însuși Hristos. Sufletul său care exista conștient s-a îmbrăcat într-un trup material nesupus stricăciunii, așa cum trupul său vechi a fost preschimbat pentru că nu mai exista în mormânt, iar locul în care a fost străpuns cu cuiele și sabia a fost pipăit de apostoli. În plus Hristos, după Înviere a mâncat inaintea apostolilor. Deci era în trup. Un trup duhovnicesc, nesupus stricăciunii:[/COLOR] [COLOR=black]Luca 24.40-43 “Și zicând acestea le-a arătat mâinile și picioarele. Și lor celor încă necrezând de bucurie și minunându-se, El le-a zis. “aveți aici ceva de mâncare? Iar ei i-au dat o bucată de pește fript și dintr-un figure de miere. Și luând a mâncat înaintea lor.[/COLOR] [COLOR=black]Ioan 20.27 “Apoi i-a zis lui Toma: Adu-ți degetul tău încoace și vezi mâinile Mele. Și adu-ți mâna ta și pune-o în coastele Mele”[/COLOR] |
Așa că nu mai încercați să schimbați subiectul radicând false probleme pe care le-am mai reluat de câteva ori domnule vasinec și ocupați-vă de problemele aflate în discuție. Aștept răspunsuri logice și pertinente la citatele de mai jos. Puteți să vă consultați și cu liderii sectari adventiști mai “bine pregătiți” decât dvs, pe care îi cunoașteți.
1 Petru 3.18 „Pentru că și Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar VIU FĂCUT CU DUHUL, CU CARE S-A COBORÂT ȘI A PROPOVĂDUIT ȘI DUHURILOR ȚINUTE ÎN ÎNCHISOARE, care fuseseră neascultătoare altădată, când îndelunga-răbdare a lui Dumnezeu aștepta, în zilele lui Noe, și se pregătea corabia în care puține suflete, adică opt, s-au mântuit prin apă”. Am încercat să dau citatul complet. Sf. Petru se referă clar la cele trei zile ale Mântuitorului în care a fost mort cu trupul (pentru că spune clar “omorât cu trupul”) și la pogorârea Sa în Iad unde erau duhurile unor oameni care trăiseră demult pentru că face și precizarea „în zilele lui Noe” Apoi în aceași carte biblică și referindu-se la același episod sf. Petru face precizarea : 1 Petru 4.5-6 „Ei își vor da seama înaintea Celui ce este gata să judece viii și morții. Că spre aceasta S-A BINEVESTIT MORȚILOR, CA SĂ FIE JUDECAȚI CA OAMENI DUPĂ TRUP, DAR SĂ VIEZE DUPĂ DUMNEZEU CU DUHUL. “ În Biblia tradusă de B. Anania scrie “s-a bivestit CHIAR ȘI morților” iar în Biblia Cornilescu: “ȘI CELOR morți”. Adică sensul e clar: pe lângă cei vii cărora le-a propovăduit Mântuitorul în timpul vieții pământești le-a propovăduit ȘI CELOR MORȚI în timpul coborârii în Iad. 4 Regi 13.21 (sau 2 Imp.13.21-biblia sectantilor) “Dar iată, odată, când îngropau un mort, s-a întâmplat ca cei ce-l îngropau să vadă una din aceste cete și, speriindu-se, au aruncat mortul în mormântul lui Elisei.CĂZÂND ACELA, S-A ATINS DE OASELE LUI ELISEI ȘI A ÎNVIAT ȘI S-A SCULAT PE PICIOARELE SALE”. Puteau oasele unui sfânt decedat să facă minuni dacă sufletul acelui sfânt nu mai exista? De asemenea nu ați dat niciodată nici un răspuns plauzibil nici la citatele: Marcu 9.43-48 „Și de te smintește mâna ta, tai-o că mai bine îți este să intri ciung în viață, decât, amândouă mâinile având, să te duci în gheena, în focul cel nestins. UNDE VIERMELE LOR NU MOARE ȘI FOCUL NU SE STINGE Și de te smintește ochiul tău, scoate-l, că mai bine îți este ție cu un singur ochi în împărăția lui Dumnezeu, decât, având amândoi ochii, să fii aruncat în gheena focului. UNDE VIERMELE LOR NU MOARE ȘI FOCUL NU SE STINGE.” Despre ce foc care nu se stinge și despre ce vierme e vorba aici, dacă voi adventiștii negați existența Iadului? Să ne oprim și la citatul din Apocalipsa 20.7-10 : „Și către sfârșitul miilor de ani, satana va fi dezlegat din închisoarea lui, Și va ieși să amăgească neamurile, care sunt în cele patru unghiuri ale pământului, pe Gog și pe Magog, și să le adune la război; iar numărul lor este ca nisipul mării. Și diavolul, care-i amăgise, a fost aruncat în iezerul de foc și de pucioasă, unde este și fiara și proorocul mincinos, ȘI VOR FI CHINUIȚI ACOLO ÎN VECII VECILOR”. Aici Biblia susține clar existența veșnică a sufletelor și existența Iadului, referindu-se la pedeapsa antihriștilor și a celorlalți oameni amăgiți de diavol. Sunt curios să văd cum veti ocoli răspunsul la problema asta! Să ne oprim și la definiția pe care o dă însăși Mântuitorul termenului de Înviere: Ioan 5.28-29 “vine ceasul când toți cei din morminte vor auzi glasul Lui. Și vor ieși, CEI CE AU FĂCUT LUCRURI BUNE SPRE ÎNVIEREA VIEȚII ȘI CEI CE AU FĂCUT CELE RELE SPRE ÎNVIEREA OSÂNDIRII”. Acesta e un alt citat pe care adventiștii îl ocolesc, pentru că argumentează existența Iadului. Să ne referim și la Schimbarea la Față a Domnului: Luca 9. 28-31“luând cu Sine pe Petru și pe Ioan și pe Iacov, S-a suit pe munte ca să Se roage. Și pe când se ruga El, chipul feței Sale s-a făcut altul și îmbrăcămintea Lui albă strălucind.ȘI IATĂ DOI BĂRBAȚI VORBEAU CU EL, CARE ERAU MOISE ȘI ILIE Și care, arătându-se întru slavă, vorbeau despre sfârșitul Lui” Evangheliile arată că Hristos a vorbit cu două personae care trăiseră demult. Ilie s-a înălțat la cer, dar Moise era mort. (Deut 24.5 “Și a murit Moise, robul lui Dumnezeu, acolo, în pământul Moabului, după Cuvântul Domnului”) Cu cine a vorbit Hristos acolo la Schimbarea la față, dacă sufletul lui Moise nu mai exista conștient? Apoi, in epistola catre Evrei 12 ;22 "Ne-am apropiat de muntele Sion si cetatea Dumnezeului celui viu, de Ierusalimul cel ceresc si de zeci de mii de ingeri in adunare sarbatoreasca si de BISERICA CELOR INTAI NASCUTI care sunt injscrisi in ceruri si de DUHURILE DREPTILOR CELOR DESAVARSITI si de Iisus Mijlocitorul Noului testament" Se vede clar din acest pasaj in primul rand, timpul trecut "ne-am apropiat de Muntele Sion, deci nu ne v-om apropia intr-o epoca viitoare, si duhurile dreptilor celor desavarsiti care-l lauda pe Dumnezeu, deci e clar ca cineva intr-o stare de inconstienta nici nu poate avea inca aceste calitati de dasavarsiti ci le-ar primi atunci cand ar invia la a doua venire, si nici nu-l pot lăuda pe Dumnezeu. 2 Cronici 33.6 “ Manase a adus oameni care chemau duhurile morților și fermecători; și a înmulțit relele împotriva Domnului, mâniindu-L.” Lev 20.27 “Bărbatul sau femeia, de vor chema morți sau de vor vrăji, să moară neapărat” Dacă vechii evrei nu credeau în existența sufletelor după moarte, atunci de ce le interzice D-zeu sub pedeapsa morții, spiritismul? Apoc 6. 9-11” Și când a deschis pecetea a cincea, am văzut, sub jertfelnic, sufletele celor înjunghiați pentru cuvântul lui Dumnezeu și pentru mărturia pe care au dat-o. Și strigau cu glas mare și ziceau: Până când, Stăpâne sfinte și adevărate, nu vei judeca și nu vei răzbuna sângele nostru, față de cei ce locuiesc pe pământ? Și fiecăruia dintre ei i s-a dat câte un veșmânt alb și li s-a spus ca să stea în tihnă, încă puțină vreme, până când vor împlini numărul și cei împreună-slujitori cu ei și frații lor, cei ce aveau să fie omorâți ca și ei.” Domnule vasinec/maraiann, nu am mai adus argumentul Pildei săracului Lazăr de la Luca 16, în care se vorbește limpede de existența Iadului și a sufletelor după moarte, pentru că acolo ați venit cu niște comentarii de tot hazul, ba încă ați avut curajul să spuneți că nicăieri în Biblie nu se mai vorbește despre persoane decedate care vorbesc sau fac acțiuni. Deci când vă apucați la modul serios de citatele de mai sus??? Dacă ocoliți răspunsurile, o să le reiau la nesfârșit. |
,, Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morti ci al celor vii"
Dumnezeu [COLOR=Red][SIZE=4]este acum[/SIZE] [/COLOR]un Dumnezeu al celor vii in prezent si in veci, nu ca va fi la Sfarsitul lumii. |
Citat:
"SUFLETUL CARE PACATUIESTE, ACELA VA MURI"(Ezechiel 18:20). "Eu sunt pricina MORTII TUTUROR SUFLETELOR, din casa tatalui tau"(1 Samuel 22:22) Dvs. puneti, in mod repetat, o intrebare fara sens: "unde scrie ... ca odata cu moartea omului, sufletul...". De unde este ideea aceasta, ca la moarte, omul se divide intr-o parte muritoare si una nemuritoare? In Sfanta Scriptura, cuvantul NEMURITOR apare o singura data si este un atribut, doar a lui Dumnezeu: "A Imparatului veciniciilor, a NEMURITORULUI, nevazutului si singurului DUMNEZEU"(1 Timotei 1:17) "SINGURUL CARE ARE NEMURIREA..."(1 Timotei 6:16). Eu cred ca si omul poate primi in dar nemurirea (viata vesnica) dar numai dupa inviere si judecata. Dvs. ii faceti nemuritori pe toti, de pe acum: si pe bogatul nemilostiv si pe saracul Lazar, si pe pacatos si pe neprihanit. Repostez versetele puse in discutie. Aratati-mi dvs. unde scrie ca moartea este partiala, doar trupeasca. Poate in alte carti (de spiritism), dar nu in Sfanta Scriptura. "DACA INTALNESTI PERSOANE CARE ISI ZIC CRESTINI, DAR CARE NEAGA INVIEREA MORTILOR SI SUSTIN, DIMPOTRIVA, CA SUFLETELE LOR VOR FI LUATE LA CER DE INDATA CE MOR, PE ACESTIA SA NU-I SOCOTESTI CRESTINI".Sfantul Iustin Martirul, in lucrarea "Dialog cu iudeul Tryphon", cap. 80. 1. Cel ce moare nu-si mai aduce aminte de Tine; si cine Te va lauda in locuinta mortilor? (Psalmul 6:5) 2. "Ce vei castiga daca-mi versi sangele, si ma pogori in groapa? Poate sa Te laude tarana? Poate ea sa vesteasca credinciosia Ta"?(Psalmul 30:9) 3. Oare pentru morti faci Tu minuni? Sau se scoala mortii sa Te laude? Se vorbeste de bunatatea Ta, in mormant si de credinciosia Ta, in adanc? Sunt cunoscute minunile Tale in intunerec si dreptatea Ta in tara uitarii?(Psalmul 88:10-12) 4. Nu mortii lauda pe Domnul si nici vreunul din cei ce se pogoara in locul tacerii.(Psalmul 115:17) 5. Cei vii, macar stiu ca vor muri; dar cei morti nu stiu nimic.(Eclesiastul 9:5) 6. Tot ce gaseste mana ta sa faca, fa cu toata puterea ta! Caci, in locuinta mortilor, in care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuiala, nici stiinta, nici intelepciune. (Eclesiastl 9:10) 7. Totus Tu esti Tatal nostru! Caci AVRAM NU NE CUNOASTE, si Israel nu stie cine suntem. (Isaia 63: 16). (AVRAM NU NE CUNOASTE - a se revedea pilda bogatului nemilostiv din Luca 16). 8. Caci nu locuinta mortilor Te lauda, nu moartea Te mareste; si cei ce s-au pogorat in groapa nu mai nadajduiesc nimic. (Isaia 38:18) 9. Dar omul cand moare, ramane intins; omul cand isi da sufletul, unde mai este?(Iov 14:10). 10. Pana nu se intoarce tarana in pamant, CUM A FOST, si pana nu se intoarce duhul la Dumnezeu, care l-a dat. (Eclesiastul 12:7) - Moartea descrisa ca fiind procesul invers creatiei. Era cineva constient inainte de a fi creat? 11. David a adormit cu parintii lui, si a fost ingropat in cetatea lui David (1 Imparati 2:10) 12. Caci David nu s-a suit la ceruri (Faptele apostolilor 2:34)- spune apostolul Petru. 13. IAR TU, DU-TE, PANA VA VENI SFARSITUL; TU TE VEI ODIHNI, SI TE VEI SCULA IARASI ODATA IN PARTEA TA DE MOSTENIRE, LA SFARSITUL ZILELOR"(Daniel 12:13) |
[COLOR=black][quote[/COLOR][COLOR=black]=vasinec][/COLOR][COLOR=black]Teoria care sustine nemurirea sufletului, sta la baza spiritismului. Este o teorie izvorata din mitologia si filozofia greaca (si mai ales, din inselatoria celui rau). Sfanta Scriptura spune cu totul altceva[/quote]. [/COLOR]
[COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black]E a nuștiucâta oară când îi acuzi pe creștini de spiritism pentru că cred în nemurirea sufletului.:45: Foarte bine c[/COLOR][COLOR=black]ă faci o astfel de afirmație domnule Vasinec ca creștinii să își dea seama de rătăcirile voastre. Dar comentează următoarele citate biblice dumneata și sectanții adventiști care te-au format în spiritul acesta:[/COLOR] [COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black]Apocalipsa 20.7-10 : „Și către sfârșitul miilor de ani, satana va fi dezlegat din închisoarea lui, Și va ieși să amăgească neamurile, care sunt în cele patru unghiuri ale pământului, pe Gog și pe Magog, și să le adune la război; iar numărul lor este ca nisipul mării. Și diavolul, care-i amăgise, a fost aruncat în iezerul de foc și de pucioasă, unde este și fiara și proorocul mincinos, ȘI VOR FI CHINUIȚI ACOLO ÎN VECII VECILOR”. [/COLOR] [COLOR=black]A practicat sf. Ioan spiritismul când a avut aceste viziuni care vorbesc clar de existența veșnică a sufletului și a Iadului după moarte?[/COLOR] [COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black]1. Petru 3.18 „Pentru că și Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar VIU FĂCUT CU DUHUL, CU CARE S-A COBORÂT ȘI A PROPOVĂDUIT ȘI DUHURILOR ȚINUTE ÎN ÎNCHISOARE, care fuseseră neascultătoare altădată, când îndelunga-răbdare a lui Dumnezeu aștepta, în zilele lui Noe, și se pregătea corabia în care puține suflete, adică opt, s-au mântuit prin apă”. Apoi în aceași carte biblică și referindu-se la același episod sf. Petru face precizarea : 1. Petru 4.5-6 „Ei își vor da seama înaintea Celui ce este gata să judece viii și morții. Că spre aceasta S-A BINEVESTIT MORȚILOR, CA SĂ FIE JUDECAȚI CA OAMENI DUPĂ TRUP, DAR SĂ VIEZE DUPĂ DUMNEZEU CU DUHUL. “[/COLOR] [COLOR=black]A practicat Hristos spiritismul când s-a păogorât în Iad ca să mântuiască sufletele pierdute?[/COLOR] [COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black]Apoi, in epistola catre Evrei 12 ;22 "Ne-am apropiat de muntele Sion si cetatea Dumnezeului celui viu, de Ierusalimul cel ceresc si de zeci de mii de ingeri in adunare sarbatoreasca si de BISERICA CELOR INTAI NASCUTI care sunt injscrisi in ceruri si de DUHURILE DREPTILOR CELOR DESAVARSITI si de Iisus Mijlocitorul Noului testament" A practicat sf. Pavel spiritismul când a vorbit despre fericirea sufletelor după moarte?[/COLOR][COLOR=black] [/COLOR] |
Fratilor nu va mai pierdeti timpul cu el ca nimic nu rezolvati. De ar veni Insusi Mantuitorul si nu l-ar crede. Nu vedeti ca el rastalmaceste Scriptura dupa mintea lui?
E vorba aia: cand un om iti spune ca esti beat nu il crezi, dar cand iti spun mai multi te duci acasa si te culci. |
[COLOR=black][quote[/COLOR][COLOR=black]=mihai07] [/COLOR][COLOR=black]Fratilor nu va mai pierdeti timpul cu el ca nimic nu rezolvati. De ar veni Insusi Mantuitorul si nu l-ar crede. Nu vedeti ca el rastalmaceste Scriptura dupa mintea lui?[/quote][/COLOR]
[COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black]Mihai, eu [/COLOR][COLOR=black]știu că domnul Vasinec personal e o cauză pierdută după cuvântul Scripturii (Apoc. 22.11 „[/COLOR]Cine e nedrept, să nedreptățească înainte. Cine e spurcat, să se spurce încă”.[COLOR=black]) Pe el nici nu-l interesează ce scriem noi și oricâte argumente biblice am aduce. El știe sigur că secta lui care l-a vindecat de alcolism și țigări și l-a ajutat să se însoare cum mărturisea, la 42 de ani e calea „adevărată”.[/COLOR] [COLOR=black]Dar noi nu postăm aici pentru Vasinec, ci pentru cei slabi în credință. Se poate ca unul din zece sau unul din cincizeci din cei care citesc ce scrie adventistul să își pună problema că ar avea dreptate. De aceea o să reiau din când în când argumentele biblice la care adventiștii nu au răspuns și nici nu vor avea vreodată răspuns. Domnul Vasinesc poate să încerce să dea răspunsuri coerente sau să evite problemele ridicate. În ambele cazuri nu va reuși decât să-și facă secta de minune pe forum. [/COLOR] |
Citat:
[COLOR=black]Dar noi nu postăm aici pentru Vasinec, ci pentru cei slabi în credință. Se poate ca unul din zece sau unul din cincizeci din cei care citesc ce scrie adventistul să își pună problema că ar avea dreptate. De aceea o să reiau din când în când argumentele biblice la care adventiștii nu au răspuns și nici nu vor avea vreodată răspuns. Domnul Vasinesc poate să încerce să dea răspunsuri coerente sau să evite problemele ridicate. În ambele cazuri nu va reuși decât să-și facă secta de minune pe forum. [/COLOR][/quote] Ai si tu dreptate. :25: |
Citat:
Spuneati ca scrieti pentru cititorii de pe forum. Si eu fac la fel. Mizez pe spiritul lor cercetator si postez un link ortodox, despre drumul sufletului dupa moarte. Sa analizeze fiecare. http://www.sfaturiortodoxe.ro/drumul.htm P.S. Parca nu ma pot abtine si comentez un scurt fragment din acest articol. [COLOR=#333333]"Atunci diavolii urlă, răcnesc și se mănie că pe acest suflet care avea păcate mari, avorturi, preacurvii, furturi, înjurături, beții și altele, nu-l mai găsește scris cu nimic. Când creștinul a fost dezlegat de preot pe pământ, Duhul Sfânt a șters de acolo toate păcatele lui. Cuvântul lui Hristos care zice: Tot ce va dezlega preotul pe pământ, va fi dezlegat și în cer. N-ați auzit? Ce va lega el pe pământ, este legat și în cer."[/COLOR] [COLOR=#333333][/COLOR] [COLOR=#333333]Eu stiam ca pacatele mele sunt sterse prin credinta mea in jertfa Mantuitorului. Unde este jertfa Domnului Iisus Hristos si sangele curs pe Cruce, spre iertarea pacatelor noastre? Au fost inlocuite cu "dezlegarea facuta de preot"! Cum se numesc cei care se pun in locul lui Hristos? [/COLOR] |
Citat:
Citat:
Ce e asa de greu de inteles? Preotul nu se pune in locul Mantuitorului. Nu preotul iarta ci da dezlegare. Invata sa faci diferenta. |
Citat:
|
[COLOR=blue][SIZE=3]
Citat:
[SIZE=3][COLOR=black]Adică cu alte cuvinte intri pe forumul ortodox ca să faci propagandă. Și pe deasupra vii și cu citate din sfinții părinți desprinse din context așa cum faceți și cu Biblia. Ai început să ciești scrieri ortodoxe, din care nu pricepi o iotă, ca să ne combați.[/COLOR][/SIZE] [COLOR=blue][SIZE=3] Citat:
Citat:
[SIZE=3]Matei 18.18 “Adevărat grăiesc vouă: Oricâte veți lega pe pământ, vor fi legate și în cer, și oricâte veți dezlega pe pământ, vor fi dezlegate și în cer”.[/SIZE] [SIZE=3]Ioan 20.21-23 “Și Iisus le-a zis iarăși: Pace vouă! Precum M-a trimis pe Mine Tatăl, vă trimit și Eu pe voi. Și zicând acestea, a suflat asupra lor și le-a zis: Luați Duh Sfânt; Cărora veți ierta păcatele, le vor fi iertate și cărora le veți ține, vor fi ținute.” Si asta le-o spune numai ucenicilor sai, adica celor alesi [/SIZE] [SIZE=3]Si Pavel acorda importanta hirotonirii:[/SIZE] [SIZE=3]1 Tim 4.14 “Nu fi nepăsător față de harul care este întru tine, care ți s-a dat prin proorocie, cu punerea mâinilor mai-marilor preoților”. [/SIZE] [COLOR=blue][SIZE=3] Citat:
[SIZE=3][COLOR=black]Dac[/COLOR][COLOR=black]ă părastasele sunt o formă de spiritism atunci apucă-te și comentează veretele:[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3]4 Regi 13.21 (sau 2 Imp.13.21-biblia sectantilor) “Dar iată, odată, când îngropau un mort, s-a întâmplat ca cei ce-l îngropau să vadă una din aceste cete și, speriindu-se, au aruncat mortul în mormântul lui Elisei.CĂZÂND ACELA, S-A ATINS DE OASELE LUI ELISEI ȘI A ÎNVIAT ȘI S-A SCULAT PE PICIOARELE SALE”. [/SIZE] [SIZE=3]Puteau oasele unui sfânt decedat să facă minuni dacă sufletul acelui sfânt nu mai exista?[/SIZE] [SIZE=3]1 Petru 3.18 „Pentru că și Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar VIU FĂCUT CU DUHUL, CU CARE S-A COBORÂT ȘI A PROPOVĂDUIT ȘI DUHURILOR ȚINUTE ÎN ÎNCHISOARE, care fuseseră neascultătoare altădată, când îndelunga-răbdare a lui Dumnezeu aștepta, în zilele lui Noe, și se pregătea corabia în care puține suflete, adică opt, s-au mântuit prin apă”. [/SIZE] [SIZE=3]Apoi în aceași carte biblică și referindu-se la același episod sf. Petru face precizarea :[/SIZE] [SIZE=3]1 Petru 4.5-6 „Ei își vor da seama înaintea Celui ce este gata să judece viii și morții. Că spre aceasta S-A BINEVESTIT MORȚILOR, CA SĂ FIE JUDECAȚI CA OAMENI DUPĂ TRUP, DAR SĂ VIEZE DUPĂ DUMNEZEU CU DUHUL.[/SIZE] [COLOR=red][SIZE=3]Daca Hrisos insusi s-a coborat in Iad ca sa îi miluiasca pe cei neascultători, atunci si [/SIZE][/COLOR] [COLOR=red][SIZE=3]Biserica pe care el a intemeiat-o poate face acest lucru:[/SIZE][/COLOR] [SIZE=3]Ioan 14.12 “Adevărat, adevărat zic vouă: cel ce crede în Mine va face și el lucrările pe care le fac Eu și mai mari decât acestea va face”[/SIZE] [SIZE=3]Col 1.18 “Și El este capul trupului, al Bisericii; El este începutul, întâiul născut din morți, ca să fie El cel dintâi întru toate. [/SIZE] [SIZE=3]1 Tim 3.15 “casa lui Dumnezeu este Biserica Dumnezeului celui viu, stâlp și temelie a adevărului”. [/SIZE] [SIZE=3]PS Vasinec văd că nici azi în ziua de sîmbătă nu te abții să faci propagandă. Vouă adventistilor vă este permisă propaganda și în ziua voastră de odihnă? [/SIZE] [SIZE=3]“Bătrânii” din secta ta știu că tu în „sfânta zi de Sabat” scrii și îți faci secta de rușine pe un forum ortodox? [/SIZE] |
Citat:
Dar, mai important este tot artcolul. Se vorbeste "despre drumul sufletului dupa moarte", si ar fi bine ca credinciosii sa cunosca aceste conceptii. Poate au o parere. Asa ca repostez link-ul, cu invataturi despre umblarea sufletului: http://www.sfaturiortodoxe.ro/drumul.htm P.S. Vor fi comentate si versetele postate de dvs. Absolut toate. Desi, unele nu au legatura cu subiectul (sufletul dupa moarte, inainte de inviere). D-le Ovidiu, nu vreti sa va schimbati semnatura, de la subsolul postarilor, cu una mai potrivita? Va dau eu o sugestie: "Atunci sarpele a zis femeii:"HOTARAT CA NU VETI MURI".(Facerea 3:4). Acest text s-ar potrivi foarte bine cu ceea ce vreti dvs. sa demonstrati. |
Citat:
Te ia scrisul pe dinainte și postezi niște prostii pe care tu însuți nu le crezi. Păi cum să nu se pomenească nimic de Mântuitorul , dacă preotul însuși e un preot al Bisericii și oficiază actele de cult numnai în cadrul Bisericii lui Hristos, numai cu ajutorul lui Hristos? Ioan 14.12 “Adevărat, adevărat zic vouă: cel ce crede în Mine va face și el lucrările pe care le fac Eu și mai mari decât acestea va face” Matei 18.18 “Adevărat grăiesc vouă: Oricâte veți lega pe pământ, vor fi legate și în cer, și oricâte veți dezlega pe pământ, vor fi dezlegate și în cer”. Col 1.18 “Și El (Hristos) este capul trupului, al Bisericii; El este începutul, întâiul născut din morți, ca să fie El cel dintâi întru toate. 1 Tim 3.15 “casa lui Dumnezeu este Biserica Dumnezeului celui viu, stâlp și temelie a adevărului”. Ioan 20.21-23 “Și Iisus le-a zis iarăși: Pace vouă! Precum M-a trimis pe Mine Tatăl, vă trimit și Eu pe voi. Și zicând acestea, a suflat asupra lor și le-a zis: Luați Duh Sfânt; Cărora veți ierta păcatele, le vor fi iertate și cărora le veți ține, vor fi ținute.” Si asta le-o spune numai ucenicilor sai, adica celor alesi Si Pavel acorda importanta hirotonirii: 1 Tim 4.14 “Nu fi nepăsător față de harul care este întru tine, care ți s-a dat prin proorocie, cu punerea mâinilor mai-marilor preoților”. |
[SIZE=3]Și nu mi-ai răspuns la o întrebare domnule Vasinec. Azi e sâmbătă. Dumneata ești un adventist de ziua a saptea, adică mai pe înțelesul tuturor, un sâmbătist. Dumitale îți interzice secta să muncești în ziua de sâmbătă, dar văd că propagandă poți să faci pe un forum ortodox! Secta îți permite să faci propagandă sau “misionariat” și sâmbăta?[/SIZE]
|
[quote=vasinec;100690]Nu rolul sacerdotal al preotului, era problema, ci excluderea Domnului Iisus Hristos, cand era vorba de "stergerea" pacatelor noastre. Din acel fragment se vedea ce rol are preotul, dar nu se pomenea nimic despre Mantuitorul. Vi se pare normal?
De ce vrei voit sa intelegi gresit, sa iei un fragment si sa acuzi Biserica Ortodoxa ca nu-l are pe Mantuitorul Hristos, E clar pt fiecare din crestinii ortodocsi ca prin jertfa Domnului Iisus Hristos ni se iarta pacatele, noi insa nu trebuie sa stam ca plantele trebuie sa luptam cu pacatul zice Biblia sa ne lepadam de noi insine in fiecare zi si sa luam crucea si sa-i urmam, trebuie sa ne sfintim in fiecare zi sa ne induhovnicim, idea neo-protestanta cum ca crezi in inima ta ca Hristos este Mantuitorul si gata ai fost iertat pe veci si esti un sfant iar ori ce lupta a ta cu pacatul ar fi o opunere fata de harul lui Dumnezeu care te-a mantuit, asta e invatatura voastra, vezi noi credem ca trebuie sa luptam cu pacatul sa-l marturisim lui Hristos prin Taina Sf Marturisiri, si cum Dumnezeu lucreaza prin oameni si a lucrat tot timpul, mergem in fata preotului si marturisim dar nu pentru el ci pt Hristos si pe baza promisiunii lui Hristos preotul nu cu a lui putere ci cu puterea lui Dumnezeu ne dezleaga de pacatul savarsit apoi Sfantul Trup si Sange, nu la nivel teoretic ci chiar real cu care ne impartasim ne sterge de orice pacat daca credem cu tarie ca Domnul este iertator de pacate, nu mai intelege gresit, nu s-a scos Domnul din ecuatie nu fi penibil te rog frumos..voi neo-protestantii sunteti asa de superficiali si teoretici..pacat |
[COLOR=#333333][/COLOR]
[COLOR=#333333]Eu stiam ca pacatele mele sunt sterse prin credinta mea in jertfa Mantuitorului. Unde este jertfa Domnului Iisus Hristos si sangele curs pe Cruce, spre iertarea pacatelor noastre? Au fost inlocuite cu "dezlegarea facuta de preot"! Cum se numesc cei care se pun in locul lui Hristos? [/COLOR][/quote] De ce esti ignorant in mod voit? cred ca esti destul de matur intelectual sa nu crezi ceea ce afirmi, ceea ce stiai tu este valabil pt toti crestinii, nu a fost inlocuit nimic numai in propria ta interpretare, dragul meu vrei sa iau si eu citate din cultul adventist si sa le interpretez netinand cont de invatatura adventista? ca la faza cu pravila bisericeasca ai sarit ca ars, nu a fost inlocuit Domnul, tu in primul rand nu citezi aici din dogma oficiala ortodoxa cu privire la mantuire ci citezi din spusele unui parinte si le scoti din context, eu am mai spus cand cercetezi o credinta mergi la baza nu iei asa citate trunchiate si iti faci opinii ce trebuie sa fie clar pt orice neo-protestant care intelege gresit din necunostinta sau rau voit invataturile ortodoxe Ortodocsii cred in Dumnezeul Treimic, Tatal creatorul cerului si al pamantului, Fiul Rascumparatorul, Mantuitorul si Mijlocitorul si Duhul Sfant Sfintitorul Nu credem in alt Dumnezeu decat acesta Ortodocsii Cred ca Jertfa Mantuitorului de pe Golgota s-a facut din dragoste pentru oameni nu neaparat pt a satisface de sange un Dumnezeu crud, cred deasemenea ca Mantuitorul Hristos a deschis calea catre imparatia cerurilor fiecarui om care vine cu credinta la El , credinta in Dumnezeu si in Jertfa Iubirii de pe Golgota alaturi de lepadarea de sine si urmarea Lui zi de zi luarea Lui Iisus Hristos Mantuitor personal in fecare zi a urcusului duhovnicesc te duc la mantuire noi credem in ceea ce numim sinergie , conlucrarea omului cu Dumnezeu, omul nu este pasiv la procesul mantuirii ci trebuie sa raspunda activ sa lucreze impreuna cu Dumnezeu, Dumnezeu nu mantuie cu forta Ortodocsii NU se inchina Mariei sau Sfintilor si nu-i considera dumnezei, ci ii cinstesc pt rolul pe care la avut fiecare sii ii roaga se roage pe Dumnezeu sa intareasca sufletul fiecaruia, ortodocsii nu SUSTIN ca Maria sau Sfintii ne mantuiesc |
Citat:
In zi de sabat, eu il marturisesc pe Hristos si invataturile Lui . Prin ce modalitate (internet, fata in fata, etc.), are mai putina importanta. In unele sabate merg prin inchisoare si vorbesc cu detinutii, despre credinta. Uneori vorbesc cu dvs., tot despre credinta (dar prin internet). Asa ca, o sa ma gasiti, in zi de sabat, pe acest forum crestin. Nu este nici un pacat. |
Citat:
Nu sunt ignorant. Sunt serios deranjat, sa vad cum se vorbeste despre "stergerea" pacatului, fara sa se pomeneasca despre Domnul Iisus Hristos. Fara jertfa Sa mantuitoare, nu am avea absolut nici o sansa. Crucea si Sangele de pe ea inseamna totul pentru mantuirea noastra. |
Citat:
Draga acolo era vorba despre o anumita chrestiune , fap[tul ca nu a fost pomenit Domnul Iisus nu inseamna ca a fost exclus, de ex un neo-protestant zicea pe forum "cititi biblia fratilor ca sa va mantuiti" ce sa inteleg eu din acest citat k Biblia ma mantuieste? de ce nu e pomenit aici Domnul Iisus? |
Nu sunt ignorant. Sunt serios deranjat, sa vad cum se vorbeste despre "stergerea" pacatului, fara sa se pomeneasca despre Domnul Iisus Hristos. Fara jertfa Sa mantuitoare, nu am avea absolut nici o sansa. Crucea si Sangele de pe ea inseamna totul pentru mantuirea noastra.[/quote]
Dar acum ai dovedit ca esti ignorant prin aceasta postare. Cand preotul dezleaga pacatele marturiste de penitent, spune: Iata, eu nevrednicul preot prin puterea ce-mi este data de la Hristos prin Sfintii Apostoli, te iert si te dezleg de toate pacatele in numele Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh. Amin! Cine ti-a spus ca nu este pomenit Hristos? Nu preotul iarta pacatele, ci Hristos prin preot care e o sarma (fie ea si ruginita) prin care circula Harul. [COLOR=Red] 21. Si Iisus le-a zis iarasi: Pace voua! Precum M-a trimis pe Mine Tatal, va trimit si Eu pe voi. 22. Si zicand acestea, a suflat asupra lor si le-a zis: Luati Duh Sfant; 23. Carora veti ierta pacatele, le vor fi iertate si carora le veti tine, vor fi tinute.(Ioan 20 [/COLOR] |
Karl Christian Felmy a fost hirotonit pastor în 1970, de ziua Sfântului Ștefan, adică a doua zi de Crăciun. Profesorul german, convertit la Ortodoxie, explică faptul că un viitor pastor luteran poate fi mai întâi, dacă vrea, vicar, adică angajat la o parohie și poate săvârși toate Sfintele Taine, chiar dacă nu are hirotonia.
„Atunci când eu a trebuit să fac practica de vicar, nu am vrut să săvârșesc nici un sacrament până nu am primit hirotonia. Făceam orice, dar nu Sfintele Taine. Nu am săvârșit nici măcar un botez. Eu mi-am dat seama că nu este posibil să se săvârșească sacramentele fără hirotonie. Nu eram singurul luteran care vedea lucrurile așa“, ne asigură profesorul Felmy. Karl Christian Felmy crede că a întârziat atât de mult momentul convertirii, pentru că în Biserica Luterană pot fi găsite destul de multe valori care se află și în Biserica Ortodoxă. „Însă la luterani e mai greu, pentru că trebuie să cauți ca să găsești. Ori în Biserica Ortodoxă sunt toate prezente, nu trebuie să le cauți atât de mult. În luteranism sunt multe lucruri pozitive, dar nu are plinătatea Ortodoxiei. Desigur, nu vorbesc despre luteranii moderni care pot să postuleze tot ce îi taie capul, ci de cei care iau în mod serios mărturisirea de credință luterană. http://www.ziarullumina.ro/articole;...Ortodoxie.html |
36. Doamne, L-a intrebat Simon-Petru, unde Te duci? Raspuns-a Iisus: Unde Ma duc Eu, tu nu poti sa urmezi Mie acum, [COLOR=Red]dar mai tarziu Imi vei urma. [/COLOR]
37. Zis-a Petru Lui: Doamne, de ce nu pot sa urmez Tie acum? Sufletul meu il voi da pentru Tine. 38. Iisus i-a raspuns: Vei pune sufletul tau pentru Mine? Adevarat, adevarat zic tie ca nu va canta cocosul, pana ce nu te vei lepada de Mine de trei ori! (Ioan 13 Mai tarziu Il va urma pe Hristos, adica dupa moartea trupului, nu la sfarsitul lumii cum gresit spuneti voi. |
34. Iisus le-a raspuns: Nu e scris in Legea voastra ca "Eu am zis: dumnezei sunteti?"
35. Daca i-a numit dumnezei pe aceia catre care a fost cuvantul lui Dumnezeu - si Scriptura nu poate sa fie desfiintata - 36. Despre Cel pe care Tatal L-a sfintit si L-a trimis in lume, voi ziceti: Tu hulesti, caci am spus: Fiul lui Dumnezeu sunt? 37. Daca nu fac lucrarile Tatalui Meu, sa nu credeti in Mine. 38. Iar daca le fac, chiar daca nu credeti in Mine, credeti in aceste lucrari, ca sa stiti si sa cunoasteti ca Tatal este in Mine si Eu in Tatal. (Ioan 10 Atat Sfintii Apostoli cat si urmasii lor, Sfintii Parinti au facut acest gen de lucrari: invieri din morti, vindecari de boli grave, au mutat muntii din loc atunci cand au fost obligati, au inmultit alimentele, dar toate acestea nu cu puterea lor, ci a lui Dumnezeu care se salasluia in ei. Iar ca dumnezei dupa har nu se putea ca sufletul lor sa dispara asemenea animalelor. |
[COLOR=black]
Citat:
[COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black]Ai grija domnule Vasinec sa nu te faci raspunzator pentru sufletele celor pe care vrei sa [/COLOR][COLOR=black]îi îndrumi într-o directie sau alta: [/COLOR] [COLOR=black]Luca 6.39 „[/COLOR]Poate [COLOR=black]orb[/COLOR][COLOR=black] pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă?[/COLOR]” [COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black]Luca 4.23 „[/COLOR]Doctore, vindecă-te pe tine însuți!”[COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black]Dumneata esti inca foarte departe de Adevar, adica de Biserica.[/COLOR] [COLOR=black]La fel vor raspunde si profetii mincinosi William Miller si Ellen White pentru milioanele de sectanți adventiști care le-au urmat invataturile.[/COLOR] [COLOR=black]2 Pet.2.1 „[/COLOR]Dar au fost în popor și proroci mincinoși, după cum și între voi vor fi învățători mincinoși, care vor strecura erezii pierzătoare și, tăgăduind chiar pe Stăpânul Care i-a răscumpărat, își vor aduce lor grabnică pieire”[COLOR=black][/COLOR] |
Citat:
Pot fi raspunzator si daca tac, si las oamenii sa orbecaie prin noianul de invataturi omenesti. Imi doresc ca oamenii sa fie flamanzi dupa invataturile Domnului Iisus Hristos si ale apostolilor Sai. Si aceste invataturi se gasesc numai in Sfanta Scriptura. |
Citat:
Draga acolo era vorba despre o anumita chrestiune , fap[tul ca nu a fost pomenit Domnul Iisus nu inseamna ca a fost exclus, [/quote] In acel fragment era vorba despre "stergerea" pacatelor. Cand vorbesti despre asa ceva, daca esti crestin, imediat gandul iti fuge la jertfa de pe cruce. Este scuzabil sa uiti sa pomenesti de preoti sau de slujbe. Dar sa uiti sa pomenesti despre jertfa Mantuitorului, cand vorbesti de "steregerea" pacatelor, este foarte rau. Trebuie stiut ca Mantuirea se capata prin credinta personala in Jertfa Domnului Iisus Hristos. Daca nu ai aceasta credinta, nu te poate ajuta nici un preot si nici un fel de slujba (Efeseni 2:8). |
Citat:
http://www.sfaturiortodoxe.ro/drumul.htm |
[COLOR=black]
Citat:
[COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black]Luca 6.39 „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă?”[/COLOR] [COLOR=black]Dumneata nu esti apostol domnule Vasinec, dumneata esti pur si simplu un individ care a fost botezat la ortodocsi, dar care nu stia nimic despre Biserica lui [/COLOR][COLOR=black]și care mai târziu a fost manipulat de sectanti adventisti (indiferent daca tu te-ai dus la ei sau ei au venit la tine).[/COLOR][COLOR=black] [/COLOR][COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black]Învățătura adventistă pe care o propovăduiești e pur de origine umană și nu are nimic de-a face cu cele sfinte. E o învățătură născută dintr-un “noian de învățături omenești”, puse abil la punct de căte William Miller, Ellen White, James White, Joseph Bates și alți eretici de frunte ai Americii. Că te folosești de unele citate din Biblie asta e altceva și nu înseamnă că învățătura ta e sfântă. Și diavolul s-a folosit de citate trunchiate din Biblie ca să il amăgească pe Hristos.[/COLOR] |
[COLOR=black]
Citat:
[COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black]Ce anume ti se pare ca nu e conform cu invataturile ortodoxe acolo? Raspunde cu citate clare din ceea ce a scris parintele. Dupa aceasta o sa revenim la Biblie si la raspunsurile pe care le asteptam de la adventisti referitoare la viata sufletului dupa moarte.[/COLOR] |
Citat:
Iar iti dai cu stangu'-n dreptu'. dar multimea de carti ale dnei WG White si ale adeptilor ei ce sunt, in timp ce Scrierile Sfintilor Parinti, ucenici ai Apostolilor care s-au lasat omorati in chinuri cumplite pentru Hristos, sunt trecute cu vederea? La postarile de mai sus de ce nu raspunzi? |
36. Doamne, L-a intrebat Simon-Petru, unde Te duci? Raspuns-a Iisus: Unde Ma duc Eu, tu nu poti sa urmezi Mie acum, [COLOR=Red]dar mai tarziu Imi vei urma. [/COLOR]
37. Zis-a Petru Lui: Doamne, de ce nu pot sa urmez Tie acum? Sufletul meu il voi da pentru Tine. 38. Iisus i-a raspuns: Vei pune sufletul tau pentru Mine? Adevarat, adevarat zic tie ca nu va canta cocosul, pana ce nu te vei lepada de Mine de trei ori! (Ioan 13 Mai tarziu Il va urma pe Hristos, adica dupa moartea trupului, nu la sfarsitul lumii cum gresit spuneti voi. |
Citat:
|
Citat:
O sa primiti (de fapt o sa reprimiti, a nu stiu cata oara) si raspunsurile solicitate, cand voi hotara eu (in afara de cazul cand se va hotara cineva sa va raspunda mai repede). Nu am de gand sa ma invart precum pisica in jurul cozii (ceea ce dvs. v-ar conveni). Pana una alta repostez spre cercetarea cititorilor link-ul, cu articolul parintelui Cleopa, referitor la "drumul sufletului dupa moarte", pe care dvs. ati evitat sa-l repostati (l-ati eliminat din postarea mea). Este ceva ce va deranjeaza in acel articol? http://www.sfaturiortodoxe.ro/drumul.htm |
Citat:
36. Doamne, L-a intrebat Simon-Petru, unde Te duci? Raspuns-a Iisus: Unde Ma duc Eu, tu nu poti sa urmezi Mie acum, [COLOR=Red]dar mai tarziu Imi vei urma. [/COLOR] 37. Zis-a Petru Lui: Doamne, de ce nu pot sa urmez Tie acum? Sufletul meu il voi da pentru Tine. 38. Iisus i-a raspuns: Vei pune sufletul tau pentru Mine? Adevarat, adevarat zic tie ca nu va canta cocosul, pana ce nu te vei lepada de Mine de trei ori! (Ioan 13 Mai tarziu Il va urma pe Hristos, adica dupa moartea trupului, nu la sfarsitul lumii cum gresit spuneti voi. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 03:53:01. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.