Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Sectiune dedicata profesorilor de religie (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5062)
-   -   Scoaterea religiei din scoli (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6812)

glykys 19.10.2009 11:32:02

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 174428)
clasa a 3-a

Daca deschizi manualul de educatie civica, ai sa vezi diferenta

Iubire neconditionata la clasa a 3-a? Jertfe omenesti la clasa a 3-a? Sacrificiu uman la clasa a 3-a? Apoi te miri ca sint tot felul de descreierati care se arunca in aer? Desigur, exagerez, insa iti dai seama ca daca tu, un om pasnic si iubitor gindesti asa, ce te poti astepta de la fundamentalisti?

Mai Topcat, nu e nici o jertfa umana aici! Este doar o incercare! Solomon nu a dorit nicio clipa sa ucida bebelusul acela, a fost doar o incercare (rapida si eficace) pentru a vedea care este mama adevarata. Nu stii ca e o porunca in lege care spune sa nu ucizi? Daca facea politie, nici pana seara nu descoperea. Descreieratii care se arunca in aer nu sunt crestini:107:! Si chiar nu inteleg cum poti compara crestinii cu camikaze! Noi nu avem razboi sfant si nici nu suntem fanatici. Cine vrea sa fie crestin, bine, cine nu, e alegerea si mantuirea lui! Oricum, astept sa posteze un profesor de religie sau un "fundamentalist" care sa iti explice mult mai bine pedagogia predarii acestei pilde la clasa a 3a!

topcat 20.10.2009 22:46:06

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 174448)
Mai Topcat, nu e nici o jertfa umana aici! Este doar o incercare! Solomon nu a dorit nicio clipa sa ucida bebelusul acela, a fost doar o incercare (rapida si eficace) pentru a vedea care este mama adevarata. Nu stii ca e o porunca in lege care spune sa nu ucizi? Daca facea politie, nici pana seara nu descoperea. Descreieratii care se arunca in aer nu sunt crestini:107:! Si chiar nu inteleg cum poti compara crestinii cu camikaze! Noi nu avem razboi sfant si nici nu suntem fanatici. Cine vrea sa fie crestin, bine, cine nu, e alegerea si mantuirea lui! Oricum, astept sa posteze un profesor de religie sau un "fundamentalist" care sa iti explice mult mai bine pedagogia predarii acestei pilde la clasa a 3a!

Eu as propune sa intrebam un psiholog de copii

cristiboss56 20.10.2009 23:15:46

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 174859)
Eu as propune sa intrebam un psiholog de copii

Gen d'ul Andrei, ce avea emisiunea aia stupidă la Antena 1 . Văd că în apropierea mizului nopții , începi a avea umor. Sec, ce-i drept !

Noesisaa 21.10.2009 01:51:59

Stiam de istorioara cu Solomon si copilul inca de prin clasa a doua, a treia. Nu imi aduc aminte sa fi fost speriata de treaba asta, imi aduc aminte ca mi s-a parut foarte inteligent felul in care a descoperit a cui e copilul.

glykys 21.10.2009 14:32:30

Topcat, ai un ingeras in clasa a treia? ia zi, i-a placut pilda, nu-i asa? Daca ti-a mostenit inteligenta genetica, trebuie sa ii fi placut modul inteligent (si extrem de rapid si eficace) in care s-a rezolvat problema! Sa dea Dumnezeu ca el sa inteleaga mai multe decat tine si sa il descopere pe Dumnezeu!

topcat 21.10.2009 14:46:27

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 175029)
Topcat, ai un ingeras in clasa a treia? ia zi, i-a placut pilda, nu-i asa? Daca ti-a mostenit inteligenta genetica, trebuie sa ii fi placut modul inteligent (si extrem de rapid si eficace) in care s-a rezolvat problema! Sa dea Dumnezeu ca el sa inteleaga mai multe decat tine si sa il descopere pe Dumnezeu!

N-a ajuns la ea :)
Oricum, nu imi fac probleme pentru el, insa s-ar putea ca unii sa ia in serios pilda si sa o aplice mot-a-mot.
Cit e el de mic, si-a dat seama singur ca sint numai povesti, de aceea il si las sa frecventeze orele de religie.

glykys 21.10.2009 15:37:09

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 175034)
N-a ajuns la ea :)
Oricum, nu imi fac probleme pentru el, insa s-ar putea ca unii sa ia in serios pilda si sa o aplice mot-a-mot.
Cit e el de mic, si-a dat seama singur ca sint numai povesti, de aceea il si las sa frecventeze orele de religie.

Bine faci ca il lasi! :) Poftim, un ateu isi lasa copilul sa frecventeze orele de religie si "crestinii" nostri vor sa le desfiinteze! Asta pentru topicul ce avem de invatat de la alte religii... (impropriu spus).

topcat 21.10.2009 15:39:52

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 175065)
Bine faci ca il lasi! :) Poftim, un ateu isi lasa copilul sa frecventeze orele de religie si "crestinii" nostri vor sa le desfiinteze! Asta pentru topicul ce avem de invatat de la alte religii... (impropriu spus).

Sa nu ma intelegi gresit, as prefera ca in orele de religie sa se joace

glykys 21.10.2009 15:53:31

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 175070)
Sa nu ma intelegi gresit, as prefera ca in orele de religie sa se joace

Eh, ei se joaca mereu! Dar ce parere are el despre orele de religie? Sper ca nu l-ai indoctrinat deja cu maimutzele tale! lasa-l sa isi faca singur o idee si sa aleaga in ce sa creada!

topcat 21.10.2009 15:56:02

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 175074)
Eh, ei se joaca mereu! Dar ce parere are el despre orele de religie? Sper ca nu l-ai indoctrinat deja cu maimutzele tale! lasa-l sa isi faca singur o idee si sa aleaga in ce sa creada!

Nu l-am influentat deloc si si-a spus deja parerea :) E fiul lui taica-su

glykys 21.10.2009 16:00:38

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 175076)
Nu l-am influentat deloc si si-a spus deja parerea :) E fiul lui taica-su

Pfff...Fiul lui taica-su, verisor cu maimutzica? stai linistit, mai are el timp sa se schimbe!:66: Sa va lumineze Dumnezeu pe amandoi si sa va ajute sa Il descoperiti! Atata pe topicul asta!

andreicozia 21.10.2009 17:17:45

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 175079)
Pfff...Fiul lui taica-su, verisor cu maimutzica? stai linistit, mai are el timp sa se schimbe!:66: Sa va lumineze Dumnezeu pe amandoi si sa va ajute sa Il descoperiti! Atata pe topicul asta!

Mai nou, s-a descoperit ca de fapt maimutele se trag din noi

http://blogs.discovermagazine.com/80...s-apes-and-us/

Atreides 21.10.2009 18:05:55

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 175074)
Eh, ei se joaca mereu! Dar ce parere are el despre orele de religie? Sper ca nu l-ai indoctrinat deja cu maimutzele tale!

Evolutinismul nu este o doctrina,este o teorie stiintifica acceptata de majoritatea lumii stiintifice.In schimb,indoparea copilului cu principii crestine,reprezinta o indoctrinare si o incalcare a constitutiei si a drepturilor omului.

topcat 21.10.2009 21:59:02

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 175114)
Mai nou, s-a descoperit ca de fapt maimutele se trag din noi

Si de unde ai dedus tu marea descoperire?

andreicozia 21.10.2009 22:30:36

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 175161)
Si de unde ai dedus tu marea descoperire?

Nu eu, aia savanti ca maimutele se trag din ceva asemanator MAI MULT OMULUI DECIT LOR, era in stiri vre-o doua saptamini in urma...dar asta am gasit acum pe graba

topcat 22.10.2009 08:36:48

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 175172)
Nu eu, aia savanti ca maimutele se trag din ceva asemanator MAI MULT OMULUI DECIT LOR, era in stiri vre-o doua saptamini in urma...dar asta am gasit acum pe graba

Nu e nici un savant care a tras aceste concluzii, doar niste bloggeri prea exaltati

antoniap 23.10.2009 16:15:29

Epistola unui sfant contemporan: “PREGATITI-VA, DRAGII BUNELULUI, PREGATITI-VA…”

gavriil 23.10.2009 19:07:53

Eu cred ca ar trebui studiate toate religiile.
Biblia ar trebui sa fie subiec de examen incepind de la clasa a 5 pina la terminarea tuturor studiilor.Cine nu ea examenul sa ramina repetent.

moshu 23.10.2009 20:44:14

Citat:

În prealabil postat de Atreides (Post 175123)
Evolutinismul nu este o doctrina,este o teorie stiintifica acceptata de majoritatea lumii stiintifice.In schimb,indoparea copilului cu principii crestine,reprezinta o indoctrinare si o incalcare a constitutiei si a drepturilor omului.

Ai dreptate in ce priveste evolutionismul, este o teorie, la fel cum este si creationismul. E acceptata in majoritatea lumii (nu neapart stiintifice) pentru ca cu asta am fost... indoctrinati din cele mai fragede clase scolare. Nu te-ai gandit ca asta ar putea fi o incalcare a constitutiei si a drepturilor omului? Eu cred ca religia in scoala este buna. Uite am gasit si un motiv pentru asta. Ofera o alta teorie a lumii, si permite copiilor sa nu fie indoctrinati, ci sa aplice la una dintre teorii care li se pare mai corecta, ba chiar in urma unor argumente, mai mult sau mai putin stiintifice. Sau chiar sa caute alte teorii privind viata pe pamant. Cu alte cuvinte, le deschide mintea, in loc sa ii indoctrineze in evolutionism, intr-o singura teorie.

Azi, am avut placerea sa imi gasesc solutii la mai multe probleme. Nu nbanuiam niciodata ca si cazul fostei mele prietene sa se rezolve in urma blogului.

topcat 23.10.2009 21:06:29

Citat:

În prealabil postat de moshu (Post 175664)
Ai dreptate in ce priveste evolutionismul, este o teorie, la fel cum este si creationismul. E acceptata in majoritatea lumii (nu neapart stiintifice) pentru ca cu asta am fost... indoctrinati din cele mai fragede clase scolare. Nu te-ai gandit ca asta ar putea fi o incalcare a constitutiei si a drepturilor omului? Eu cred ca religia in scoala este buna. Uite am gasit si un motiv pentru asta. Ofera o alta teorie a lumii, si permite copiilor sa nu fie indoctrinati, ci sa aplice la una dintre teorii care li se pare mai corecta, ba chiar in urma unor argumente, mai mult sau mai putin stiintifice. Sau chiar sa caute alte teorii privind viata pe pamant. Cu alte cuvinte, le deschide mintea, in loc sa ii indoctrineze in evolutionism, intr-o singura teorie.

Eu zic ca ar trebui sa se studieze si astrologia si alchimia si teoria Pamintului plat si vrajitoria si satanismul. Ca sa stim o treaba.

antoniap 23.10.2009 22:40:44

Acest topic este reprezentativ pentru profesorii de religie? Caci s-au ingramadit prea multe idei dracesti. Doamne, cum ne mai suporti? Tu esti Cel ce ai zis: ,,Lasati pruncii sa vina la Mine!" si ,,Vai de cel prin care vine sminteala!'' Cum sa-i lasam pe toti sa-si bata joc de sufletele copiilor si ale nepotilor nostri? Nu-mi vine sa cred ce citesc pe acest topic.

georgeval 23.10.2009 22:52:43

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 175669)
Eu zic ca ar trebui sa se studieze si astrologia si alchimia si teoria Pamintului plat si vrajitoria si satanismul. Ca sa stim o treaba.

Si acestea ar mai corespunde cu scopul educatiei sau idealul educational? cred ca atunci cand facem anumite afirmatii trebuie sa avem in vedere si psihopedagogia.

moshu 24.10.2009 00:00:01

Citat:

În prealabil postat de georgeval (Post 175694)
Si acestea ar mai corespunde cu scopul educatiei sau idealul educational? cred ca atunci cand facem anumite afirmatii trebuie sa avem in vedere si psihopedagogia.

Nu, nu. asta era o replica ironica adresata mie. Topcat, nu, nu cred asta. Tu depasesti masura cu asta. Alchimia, vrajitoria samd au si un impact psihic negativ asupra mintii necoapte; nu poti sa predai asa ceva la copchii, pentru ca i-ar putea afecta negativ. Eu ziceam de cazul in care teoria creationista prezentata la religie in paralel cu teoria evolutionista prezentata la biologie ar deschide mintea copiilor mai tare decat predearea unei singure teorii. Pentru ca atunci ar cauta ei argumente si ar alege versiunea care o cred mai aproape de adevar. Si ca o informatie offtopic ce tine de curiozitati, pe vremuri vechi erau facultati in care se preda alchimia, si astrologia legata cu astronomie.

topcat 24.10.2009 11:57:14

Citat:

În prealabil postat de moshu (Post 175708)
teoria creationista prezentata la religie in paralel cu teoria evolutionista prezentata la biologie ar deschide mintea copiilor mai tare decat predearea unei singure teorii.

Ce sa predai la lectia de creationism? O singura propozitie e suficienta: totul a fost creat. Cum anume ar putea asta sa deschida mintea unui copil? Mintea se deschide facind rationamente logice prin invatarea unor metode logice de deductie.

georgeval 24.10.2009 14:00:52

Iata cat de frumos spunea Isaac Bashevis Singer- laureat al premiului Nobel: "ganditorii materialisti au atribuit mecanismului orb al evolutiei mai multe miracole, coincidente improbabile si minuni, decat i-au atribuit vreodata lui Dumnezeu toti teologii din lume"

topcat 24.10.2009 15:47:14

Citat:

În prealabil postat de georgeval (Post 175762)
Iata cat de frumos spunea Isaac Bashevis Singer- laureat al premiului Nobel: "ganditorii materialisti au atribuit mecanismului orb al evolutiei mai multe miracole, coincidente improbabile si minuni, decat i-au atribuit vreodata lui Dumnezeu toti teologii din lume"

Frumos dar fals

glykys 24.10.2009 15:56:54

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 175784)
Frumos dar fals

Ai luat tu cumva Nobelul ca sa il contrazici pe acest domn?! :)

moshu 24.10.2009 19:03:40

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 175738)
Ce sa predai la lectia de creationism? O singura propozitie e suficienta: totul a fost creat. Cum anume ar putea asta sa deschida mintea unui copil? Mintea se deschide facind rationamente logice prin invatarea unor metode logice de deductie.

Esti foarte liniar in unele privinte. Privesti lucrurile in alb si in negru in loc sa generalizezi sau sa concretizezi. Tocmai mai sus, ai pus ortodoxia, o religie predata in scoli, care presupune iubirea aproapelui si bunele moravuri, pe aceeasi balanta cu astrologia, alchimia si vrajitoria.

Acum esti plina ascensiune: creationismul reprezinta o fraza si nu poate deschide mintea unui copil. :1: Ca om de stiinta, tu te auzi cat de absurd esti? :1:

Daca ai cauta, vei gasi o gramada de materiale destule de interesante pentru a fi predate la religie. Bineinteles, poate ar trebui sa fie doar de o singura ora de prezentarea creationismului, celelalte ar trebui sa prinda mesajul lui Hristos, adica ceea ce e mai important.

topcat 26.10.2009 09:30:48

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 175787)
Ai luat tu cumva Nobelul ca sa il contrazici pe acest domn?! :)

Doar cineva cu nobel poate contrazice pe cineva cu nobel?

topcat 26.10.2009 09:37:23

Citat:

În prealabil postat de moshu (Post 175804)
Esti foarte liniar in unele privinte. Privesti lucrurile in alb si in negru in loc sa generalizezi sau sa concretizezi. Tocmai mai sus, ai pus ortodoxia, o religie predata in scoli, care presupune iubirea aproapelui si bunele moravuri, pe aceeasi balanta cu astrologia, alchimia si vrajitoria.

Acum esti plina ascensiune: creationismul reprezinta o fraza si nu poate deschide mintea unui copil. :1: Ca om de stiinta, tu te auzi cat de absurd esti? :1:

Daca ai cauta, vei gasi o gramada de materiale destule de interesante pentru a fi predate la religie. Bineinteles, poate ar trebui sa fie doar de o singura ora de prezentarea creationismului, celelalte ar trebui sa prinda mesajul lui Hristos, adica ceea ce e mai important.

Nu am pus ortodoxia pe aceeasi balanta cu astrologia ci creationismul "stiintific". Ortodoxia nu inseamna creationism.
Exista orele de educatie civica, daca ai sa citesti manualul de clasa a IIIa ai sa vezi ca e perfect si suficient pentru copii, are chiar si un capitol dedicat religiilor si a modului de convietuire a persoanelor de diferite religii.
Creationismul "stiintific", intradevar, inchide mintea unui copil.

glykys 26.10.2009 21:07:53

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 176104)
Doar cineva cu nobel poate contrazice pe cineva cu nobel?

Topcat, tu daca vezi ca e alb si toti spun ca e alb, zici ca e negru! :51:

topcat 26.10.2009 21:30:52

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 176307)
Topcat, tu daca vezi ca e alb si toti spun ca e alb, zici ca e negru! :51:

Deci majoritatea are intotdeauna dreptate. Corect, asta spunea si Copernic...

glykys 26.10.2009 21:47:13

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 176321)
Deci majoritatea are intotdeauna dreptate. Corect, asta spunea si Copernic...

Imi pastrez ideea: Tu daca vezi ca e alb si toti zic ca e alb, zici ca e negru. Copernic descoperise el ceva, tu nu ai descoperit nimic, vrei sa darami niste lucruri, nebazandu-te pe nimic. Spirit de fronda.

topcat 27.10.2009 09:03:10

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 176325)
Imi pastrez ideea: Tu daca vezi ca e alb si toti zic ca e alb, zici ca e negru. Copernic descoperise el ceva, tu nu ai descoperit nimic, vrei sa darami niste lucruri, nebazandu-te pe nimic. Spirit de fronda.

Daca am argumente pot contrazice pe oricine, inclusiv pe nenea nobelul, care din cite se vede nu a inteles cum e cu evolutia si cu probabilitatile.
Si se pare ca nici tu :)

glykys 27.10.2009 11:40:11

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 176385)
Daca am argumente pot contrazice pe oricine, inclusiv pe nenea nobelul, care din cite se vede nu a inteles cum e cu evolutia si cu probabilitatile.
Si se pare ca nici tu :)

Mai, mai, dar cata trufie! Unde erai tu cu argumentele tale in timpul in care s-a intemeiat Biserica noastra, acum 2000 de ani? Atatia sfinti, atatia martiri si s-a gasit nenea Topcat sa rada tot! :=)))

topcat 27.10.2009 11:54:47

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 176436)
Mai, mai, dar cata trufie! Unde erai tu cu argumentele tale in timpul in care s-a intemeiat Biserica noastra, acum 2000 de ani? Atatia sfinti, atatia martiri si s-a gasit nenea Topcat sa rada tot! :=)))

:)
Nu au nici o legatura sfintii si martirii cu evolutia si probabilitatile. Si nici nenea nobelul :)

glykys 27.10.2009 12:01:57

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 176441)
:)
Nu au nici o legatura sfintii si martirii cu evolutia si probabilitatile. Si nici nenea nobelul :)

Se vede ca nu au. Iertare, Topcat, dar o sa ma retrag pentru un rastimp din conversatia cu tine, ai intrecut masura, ai lovit mult prea tare in crestinism.

topcat 27.10.2009 15:20:52

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 176444)
Se vede ca nu au. Iertare, Topcat, dar o sa ma retrag pentru un rastimp din conversatia cu tine, ai intrecut masura, ai lovit mult prea tare in crestinism.

Nici o problema, imi pare rau doar ca tu nu iei in considerare decit bucati din crestinism, noroc ca sint cele pozitive :)
Oricum, cind ai chef de o contra, ma gasesti pe-aici :)

Danialex 28.10.2009 08:59:09

Doamne-ajuta!
Am urmarit subiectul acesta si vad ca sunt multe puncte de vedere in contradictie, fiecare venind cu argumentele lui.
Topcat, ai spus ca teoria creationismului inchide mintea unui copil, daca este predata in scoala. Oare evolutia si probabilitatile (care, de fapt, fara Dumnezeu ar insemna ca sunt aleatoare) i-ar stimula mai mult pe copii sa gandeasca? Chiar mi se pare absurd! Faptul ca Dumnezeu a creat lumea si omul arata ca este o ordine in toate si ca nimic nu este intamplator, deci toate au un rost si un sens final. Pe langa legi fizice, Dumnezeu a lasat legi duhovnicesti in toate (de exemplu, pacatele si urmarile lor in viata omului), asa incat omul sa inteleaga ce se intampla in viata lui si ce urmari pot avea faptele lui si sa distinga binele de rau. Mi se pare mult mai interesant decat sa spui "totul este evolutie si hazard". De fapt, nu au existat niciodata suficiente dovezi stiintifice ca omul de trage din maimuta. Stiu ca nu vei fi de acord cu asta, pentru ca tu vrei sa contrazici, dar gandeste-te bine... Religia nu inseamna doar parte din educatia civica, religia (ma refer la cea crestin-ortodoxa) arata sensul adanc al vietii, petru ca viata nu este doar ce vedem noi aici, ci se continua in vesnicie. Si ar mai fi un aspect foarte important: daca intr-adevar totul ar fi doar evolutie si omul n-ar fi fost creat de Dumnezeu, de ce s-a mai intrupat Hristos si s-a rastignit pentru pacatele lumii? De ce a mai fost Inviere? Faptul ca Hristos a inviat si a biruit moartea arata clar ce sens are viata noastra.
De fapt, nu cred ca tu esti chiar ateu, cum ai scris... eu cred ca tu cauti niste explicatii ca sa te convingi. E parerea mea :)

topcat 28.10.2009 09:10:39

Citat:

În prealabil postat de Danialex (Post 176697)
Doamne-ajuta!
Am urmarit subiectul acesta si vad ca sunt multe puncte de vedere in contradictie, fiecare venind cu argumentele lui.
Topcat, ai spus ca teoria creationismului inchide mintea unui copil, daca este predata in scoala. Oare evolutia si probabilitatile (care, de fapt, fara Dumnezeu ar insemna ca sunt aleatoare) i-ar stimula mai mult pe copii sa gandeasca? Chiar mi se pare absurd! Faptul ca Dumnezeu a creat lumea si omul arata ca este o ordine in toate si ca nimic nu este intamplator, deci toate au un rost si un sens final. Pe langa legi fizice, Dumnezeu a lasat legi duhovnicesti in toate (de exemplu, pacatele si urmarile lor in viata omului), asa incat omul sa inteleaga ce se intampla in viata lui si ce urmari pot avea faptele lui si sa distinga binele de rau. Mi se pare mult mai interesant decat sa spui "totul este evolutie si hazard".

Evolutia nu inseamna NUMAI aleator si hazard, intelegeti odata! Selectia naturala este cea care alege numai citeva din variantele care apar aleator.
Selectia naturala nu e aleatoare, din contra.
Citat:

De fapt, nu au existat niciodata suficiente dovezi stiintifice ca omul de trage din maimuta. Stiu ca nu vei fi de acord cu asta, pentru ca tu vrei sa contrazici, dar gandeste-te bine... Religia nu inseamna doar parte din educatia civica, religia (ma refer la cea crestin-ortodoxa) arata sensul adanc al vietii, petru ca viata nu este doar ce vedem noi aici, ci se continua in vesnicie.

Am sa ma las convins ca ai gasit sensul vietii cind imi vei spune care e sensul vietii vesnice.
Citat:

Si ar mai fi un aspect foarte important: daca intr-adevar totul ar fi doar evolutie si omul n-ar fi fost creat de Dumnezeu, de ce s-a mai intrupat Hristos si s-a rastignit pentru pacatele lumii? De ce a mai fost Inviere?

Foarte corect
Citat:

Faptul ca Hristos a inviat si a biruit moartea arata clar ce sens are viata noastra.

Sensul vietii tale se bazeaza pe niste povesti
Citat:

De fapt, nu cred ca tu esti chiar ateu, cum ai scris... eu cred ca tu cauti niste explicatii ca sa te convingi. E parerea mea :)

Te inseli :)

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:50:47.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.