![]() |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Stiam de istorioara cu Solomon si copilul inca de prin clasa a doua, a treia. Nu imi aduc aminte sa fi fost speriata de treaba asta, imi aduc aminte ca mi s-a parut foarte inteligent felul in care a descoperit a cui e copilul.
|
Topcat, ai un ingeras in clasa a treia? ia zi, i-a placut pilda, nu-i asa? Daca ti-a mostenit inteligenta genetica, trebuie sa ii fi placut modul inteligent (si extrem de rapid si eficace) in care s-a rezolvat problema! Sa dea Dumnezeu ca el sa inteleaga mai multe decat tine si sa il descopere pe Dumnezeu!
|
Citat:
Oricum, nu imi fac probleme pentru el, insa s-ar putea ca unii sa ia in serios pilda si sa o aplice mot-a-mot. Cit e el de mic, si-a dat seama singur ca sint numai povesti, de aceea il si las sa frecventeze orele de religie. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
http://blogs.discovermagazine.com/80...s-apes-and-us/ |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
|
Eu cred ca ar trebui studiate toate religiile.
Biblia ar trebui sa fie subiec de examen incepind de la clasa a 5 pina la terminarea tuturor studiilor.Cine nu ea examenul sa ramina repetent. |
Citat:
Azi, am avut placerea sa imi gasesc solutii la mai multe probleme. Nu nbanuiam niciodata ca si cazul fostei mele prietene sa se rezolve in urma blogului. http://blogs.discovermagazine.com/80...s-apes-and-us/ |
Citat:
|
Acest topic este reprezentativ pentru profesorii de religie? Caci s-au ingramadit prea multe idei dracesti. Doamne, cum ne mai suporti? Tu esti Cel ce ai zis: ,,Lasati pruncii sa vina la Mine!" si ,,Vai de cel prin care vine sminteala!'' Cum sa-i lasam pe toti sa-si bata joc de sufletele copiilor si ale nepotilor nostri? Nu-mi vine sa cred ce citesc pe acest topic.
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Iata cat de frumos spunea Isaac Bashevis Singer- laureat al premiului Nobel: "ganditorii materialisti au atribuit mecanismului orb al evolutiei mai multe miracole, coincidente improbabile si minuni, decat i-au atribuit vreodata lui Dumnezeu toti teologii din lume"
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Acum esti plina ascensiune: creationismul reprezinta o fraza si nu poate deschide mintea unui copil. :1: Ca om de stiinta, tu te auzi cat de absurd esti? :1: Daca ai cauta, vei gasi o gramada de materiale destule de interesante pentru a fi predate la religie. Bineinteles, poate ar trebui sa fie doar de o singura ora de prezentarea creationismului, celelalte ar trebui sa prinda mesajul lui Hristos, adica ceea ce e mai important. |
Citat:
|
Citat:
Exista orele de educatie civica, daca ai sa citesti manualul de clasa a IIIa ai sa vezi ca e perfect si suficient pentru copii, are chiar si un capitol dedicat religiilor si a modului de convietuire a persoanelor de diferite religii. Creationismul "stiintific", intradevar, inchide mintea unui copil. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Si se pare ca nici tu :) |
Citat:
|
Citat:
Nu au nici o legatura sfintii si martirii cu evolutia si probabilitatile. Si nici nenea nobelul :) |
Citat:
|
Citat:
Oricum, cind ai chef de o contra, ma gasesti pe-aici :) |
Doamne-ajuta!
Am urmarit subiectul acesta si vad ca sunt multe puncte de vedere in contradictie, fiecare venind cu argumentele lui. Topcat, ai spus ca teoria creationismului inchide mintea unui copil, daca este predata in scoala. Oare evolutia si probabilitatile (care, de fapt, fara Dumnezeu ar insemna ca sunt aleatoare) i-ar stimula mai mult pe copii sa gandeasca? Chiar mi se pare absurd! Faptul ca Dumnezeu a creat lumea si omul arata ca este o ordine in toate si ca nimic nu este intamplator, deci toate au un rost si un sens final. Pe langa legi fizice, Dumnezeu a lasat legi duhovnicesti in toate (de exemplu, pacatele si urmarile lor in viata omului), asa incat omul sa inteleaga ce se intampla in viata lui si ce urmari pot avea faptele lui si sa distinga binele de rau. Mi se pare mult mai interesant decat sa spui "totul este evolutie si hazard". De fapt, nu au existat niciodata suficiente dovezi stiintifice ca omul de trage din maimuta. Stiu ca nu vei fi de acord cu asta, pentru ca tu vrei sa contrazici, dar gandeste-te bine... Religia nu inseamna doar parte din educatia civica, religia (ma refer la cea crestin-ortodoxa) arata sensul adanc al vietii, petru ca viata nu este doar ce vedem noi aici, ci se continua in vesnicie. Si ar mai fi un aspect foarte important: daca intr-adevar totul ar fi doar evolutie si omul n-ar fi fost creat de Dumnezeu, de ce s-a mai intrupat Hristos si s-a rastignit pentru pacatele lumii? De ce a mai fost Inviere? Faptul ca Hristos a inviat si a biruit moartea arata clar ce sens are viata noastra. De fapt, nu cred ca tu esti chiar ateu, cum ai scris... eu cred ca tu cauti niste explicatii ca sa te convingi. E parerea mea :) |
Citat:
Selectia naturala nu e aleatoare, din contra. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 05:50:47. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.