![]() |
Citat:
Si repet ca nu'L putem intelege cu mintea noastra! Insa, tot raul (si binele) e pentru mantuirea noastra! Citat:
Doar cand Il vei accepta, atunci ti se vor deschide ochi! Si la fel cu copilul african! Chiar daca creierasu' tau nu intelege Dumnezeu are grija de el! Tu daca vrei, ajuta'l facand o fapta buna! |
Citat:
Uite, eu deschid o carte de specialitate (de exemplu "explicarea unui fulger"), daca deschizi si tu o carte de rugaciuni! |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Faci o fapta buna! |
Citat:
Citat:
si ce daca sintem pierduti? ce esti asa de disperat, pina la urma? Citat:
|
[quote=topcat;165482]Mi-ai spus ce nu inseamna, dar ai uitat sa imi spui ce inseamna. Tipic.
Rugaciunea inseamna vindecare, inseamna o apropriere profunda cu Dumnezeu. Uite aici: Rugăciunea este maică și împărăteasă peste toate faptele bune. Dar cum este ea maica tuturor faptelor bune? Că doar marele Apostol Pavel spune: Și acum rămân acestea trei: credința, nădejdea și dragostea; iar mai mare decât toate este dragostea.. Nu spune așa? Deci iată că cea mai mare faptă bună nu-i rugăciunea, după Sfinții Părinți, ci este dragostea. Dar de ce totuși Sfinții Părinți au spus că rugăciunea este maică a tuturor faptelor bune? Pentru că ea aduce în sufletul nostru și pe dragoste. Dragostea de Dumnezeu și dragostea de aproapele nu vin pe altă cale în sufletul nostru, decât pe calea rugăciunii! http://www.sfaturiortodoxe.ro/rugaciune.htm Dar citeste si ce zic Sfintii Parinti! Chiar Mantuitorul a zis sa ne rugam! Citat:
|
Citat:
Citat:
Si te gandesti: <<Dumnezeul meu, puteam sa mor si sa ajung in fundul ghenei>> Citat:
|
[quote=Antoni0;165487]
Citat:
Cum il iubesti pe copilul african? Ce i-ai dori? Ce faci in acest sens? Cu ce rezultat? |
Citat:
Iti inteleg disperarea, dar nu e cazul sa o extinzi si asupra noastra. Nu te panica, sansa noastra e ca Dzeu e imprevizibil. Azi-miine mai trimite o parte din el si intoarce lumea pe dos. Poate o sa incepem sa ne omorim ca chiorii, numai sa-i facem pe plac. Citat:
|
[quote=topcat;165489]
Citat:
Ce fac eu in sensu' asta? Incerc sa nu consum atata apa! Chiar maine ma duc sa fac o donatie in sensu' asta! Dar imi promiti ca ai sa deschizi si tu cartea de rugaciuni! |
Citat:
Insa Mantuitorul a venit si si-a dat viata pentru NOI! Rastignirea pe cruce nu intra in categoria "poate"! E UN LUCRU CERT! Din frica de Dumnezeu, incepe sa nasca intelepciunea! Citat:
|
[quote=Antoni0;165497]
Citat:
Noapte buna |
[quote=topcat;165501]
Citat:
Deci, accepti? |
Discutia asta se transforma intr-un fel de batut apa in piua doar de dragul de a mai avea replici de dat.
AntoniO,sa stii ca degeaba insisti ca un om care nu simte sa se roage si nici nu vei reusi sa il convingi astfel.Dumnezeu a lasat liberul arbitru si nici macar El nu intervine in acest mod in viata cuiva. Omul acesta cand va simti si cand va fi momentul se va apropia de Dumnezeu si isi va intelege propria natura divina,care exista in el ca si in noi toti.Dar,aici tot Dumnezeu stie pe cei cai va face asta si cand se va intampla. Insa,acest lucru nu il face nici mai bun si nici mai putin bun decat noi. |
Citat:
Sunt sigura ca am mai raspuns acestiu thread, insa ma repet. Cine sunteti voi a judeca pe altii ? Cu ce sunteti voi mai nepacatosi decat altii? D-zeu judeca si e singurul care poate judeca. Pacatosi mai sunteti asumandu-va abilitatea de a judeca pe cineva. Vezi-ti de viata ta si mai putin sa te intereseze sa judeci pe altul. UITATE IN GRADINA TA NU A VECINULUI. |
Eu am impresia ca vezi in mesajele cuiva exact ce doresti tu sa vezi.
Cel putin in mesajul lui LapetiteMoc eu nu am inteles nicidecum ca ii judeca,dimpotriva. Si apoi nu inteleg de ce atata incisivitate in mesajele tale.Prin atitudinea asta arati ca nu esti prea departe de cei pe care ii dezaprobi. |
Citat:
Iti multumesc oricum ca mi-ai atras atentia. |
Nu-i nimic,se mai intampla. :)
PS:E chiar frustrant cum se voalatilizeaza anumite subiecte pe acest forum fara nici o explicatie. |
Citat:
E de admirat ca citesti, e de admirat ca te intereseaza, dar trebuie sa realizezi ca mai toti oamenii de aici (atat teisti cat non-teisti) sunt mai in varsta decat tine, si (stiu ca nu iti place sa auzi asta, ca nici mie nu imi placea la varsta ta) chiar stiu o idee mai mult despre lume decat tine. Nu de alta, dar sunt anumite lucruri in viata care se invata traind, interactionand cu oamenii, nu doar citind. Spui ca mandria e un pacat. Ia uita-te in oglinda. Nu ai venit aici sa dezbati ceva, nu ai venit sa oferi argumente, tonul tau e la limita in unele cazuri, ai venit aici doar sa explici ca tu "stii", si oricine altcineva care nu "stie", ori il "inveti" tu, ori e o "leguma atee". Nu numai ca e mandrie, dar mai e si prosteasca. Discuti despre orice subiect in acelasi mod, tu "stii", ceilalti sunt doar o pierdere de timp si vanare de vant. Apropo de evolutie, iti dai cu parerea pe peste tot, dar nu cred ca ai citit vreodata ceva despre subiect care sa nu fi venit de pe un site creationist. Si spun asta pentru ca am citit cate ceva despre subiect, din ambele "tabere", si inteleg perfect de ce e un subiect controversat: e pur si simplu complicat, greu de inteles, mai ales daca il citesti printr-o perdea de prejudecati. Faptul ca e limbaj de specialitate pe care nu il intelegi, nu inseamna ca e automat fals. Ia-o ca pe un sfat prietenesc. Am renuntat pe celalalt thread sa discut cu tine, pentru ca nu poti discuta rational. Mi-am dat seama ca esti (foarte) tanar, si as vrea sa cred ca e tineretea de vina, si nu altceva. |
Ramasesem dator cu o chestie:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Apropo, mi-ai spus cumva ce inseamna pentru tine spiritual? Si, mai precis, cautari spirituale? :) |
Citat:
Ia uite ce am scris eu, in postul 368: Citat:
Si alt exemplu foarte aproape de noi: vezi pe strada o babuta cu "n" sacose grele. Faci o fapta buna si o ajuti. |
Citat:
Citat:
Citat:
Dar ce argumente ai tu? Toate argumentele alea ateiste si evolutioniste sunt produsul mintii noastre. Insa in Sfanta Scriptura, scrie clar ca suntem fii lui Dumnezeu. Nu suntem descendentii maimutelor! Citat:
Citat:
|
Citat:
O ajuti numai pentru ca altfel ajungi in fundul gheenei (sau cum i-o fi zicind)? |
Citat:
Tu daca vezi pe cineva impuscat pe strada stai si'ti pui intrebari "de ce", "cum", "cand", "de unde"? Sau incerci sa'l ajuti sunand la 112! |
Citat:
|
Citat:
Noi existam, cu ce Il rasplatim pe Dumnezeu? El ne-a daruit o viata, noi ce Ii daruim? Prin rugaciunea noastra, prin faptele bune fata de semenii nostri, noi Il preamarim pe Dumnezeu! 35. Căci flămând am fost și Mi-ați dat să mănânc; însetat am fost și Mi-ați dat să beau; străin am fost și M-ați primit; 36. Gol am fost și M-ați îmbrăcat; bolnav am fost și M-ați cercetat; în temniță am fost și ați venit la Mine. 37. Atunci drepții Îi vor răspunde, zicând: Doamne, când Te-am văzut flămând și Te-am hrănit? Sau însetat și Ți-am dat să bei? 38. Sau când Te-am văzut străin și Te-am primit, sau gol și Te-am îmbrăcat? 39. Sau când Te-am văzut bolnav sau în temniță și am venit la Tine? 40. Iar Împăratul, răspunzând, va zice către ei: Adevărat zic vouă, întrucât ați făcut unuia dintr-acești frați ai Mei, prea mici, Mie Mi-ați făcut. 41. Atunci va zice și celor de-a stânga: Duceți-vă de la Mine, blestemaților, în focul cel veșnic, care este gătit diavolului și îngerilor lui. 42. Căci flămând am fost și nu Mi-ați dat să mănânc; însetat am fost și nu Mi-ați dat să beau; 43. Străin am fost și nu M-ați primit; gol, și nu M-ați îmbrăcat; bolnav și în temniță, și nu M-ați cercetat. 44. Atunci vor răspunde și ei, zicând: Doamne, când Te-am văzut flămând, sau însetat, sau străin, sau gol, sau bolnav, sau în temniță și nu Ți-am slujit? 45. El însă le va răspunde, zicând: Adevărat zic vouă: Întrucât nu ați făcut unuia dintre acești prea mici, nici Mie nu Mi-ați făcut. 46. Și vor merge aceștia la osândă veșnică, iar drepții la viață veșnică. Matei cap 25 |
Frumos nu inseamna corect
|
Citat:
Dumnezeu este adevarul! Din corectitudine, din faptele bune, din Adevarul Dumnezeiesc naste si frumusetea! Si ea, frumusetea, e tot de la Dumnezeu! |
Toate le stii tu
|
Citat:
|
Foarte grav, intr-adevar
Dar sa fim optimisti: ignorantii razbesc pina la urma |
Citat:
Sau si mai putin... macar rasfoita? Sau poate vreun articol? |
Citat:
|
Citat:
Oricum, nu mi-ai raspuns la intrebare. |
Ioan cap. 14 versetele 1 - 12
Doamne-ajuta!
Dragii mei, va vorbesc ca unul care am fost foarte multi ani ateu 100% si care acum sunt deplin convins ca Adevarul este cuprins in modelul Hristic. Daca este o deosebire intre noi, probabil ca, ea se refera la faptul ca eu am cunoscut starea de negare a lui Dumnezeu, iar fratiile voastre, inca nu, pe cea de ucenic in ale crestinismului. Daca ne-am propune sa discutam despre Platon atunci conditia minimala a unui dialog pe aceasta tema ar fi sa fii citit atat eu cat si fratiile voastre opera acestuia. Cu riscul de a ma repeta, va spun ca si eu am purtat nenumarate discutii in contradictoriu cu cei care spuneau ca exista Dumnezeu, si acestea le-as fi continuat poate si azi, daca, intr-o zi, nu as fi fost dispus sa citesc si eu Vechiul si Noul Testament. Aceasta se intampla cu peste 20 de ani in urma. Au urmat alti ani in care am pendulat intre "exista", "nu exista", "exista, dar nu e chiar asa...", "ceva exista..." etc. Retineti ca am avut langa mine modele exceptionale de crestini dar, degeaba. De ce nu am ajuns la convingerile de azi mai repede? De ce nu puteti fratiile voastre sa va apropiati de Dumnezeu? Cititi cu atentie versetele de mai jos si o sa gasiti raspuns la masura la care sunteti: 1. Să nu se tulbure inima voastră; credeți în Dumnezeu, credeți și în Mine. |
Citat:
Pot sa iti spun ce consider eu ca ar fi primii pasi in aceasta cautare: sa indraznesti sa crezi in ceea ce este dincolo de material si sa amutesti putin vocea rationalului,pentru a o auzi pe cea a sufletului.Cele mai importante raspunsuri le vei gasi chiar in tine. |
Citat:
Vorbesti despre "spiritual" de cel putin 3 pagini, si de acceptarea "spiritualului" in viata noastra. Tocmai aici e problema, este un termen foarte general, care acopera mai tot de la crestinism pana la MISA, si de la budism la hinduism. Sunt perfect de acord ca ideea de spiritualitate e una obiectiva, privata si destul de generala. Insa am impresia ca folosesti acelasi mod de definitie generala si unor concepte gen "stiinta". Altfel nu pot sa imi imaginez cum am ajuns sa discutam despre Emoto ca "om de stiinta", si despre descoperirea sa ca "stiintifica". Ceea ce incerc sa spun este ca daca in planul spiritualitatii e un fel de "anything goes", bazat pe ceea ce simtim, nu acelasi lucru se poate spune despre o abordare rationala a lucrurilor, sau despre stiinta. Daca oamenii ar intelege exact ce e stiinta, nu am mai auzi prostii gen "creationism stiintific". Apropo de o abordare rationala. Sunt un om rational in viata de zi cu zi, si iau hotararile (de la cele putin importante pana la cele vitale) bazandu-ma pe ratiune si logica. De ce ar trebui sa dau "switch off" ratiunii pentru a-l percepe pe dumnezeu? Daca dumnezeu exista, si e prezent pe peste tot, de ce trebuie sa "inchid ochii" la diverse inadvertente aduse de religie si biblie pentru a-l putea descoperi? De ce as aborda viata de zi cu zi intr-un fel, iar tot ce tine de religie si dumnezeu in alt fel? E o intrebare serioasa, la care ma gandesc de ceva vreme. De ce dumnezeu si existenta lui nu devin evidente, decat daca incetam sa gandim rational si critic? |
Citat:
Daca? Nu exista acel "daca". Dumnezeu exista, si noi suntem creatia sa! Eu ma uit rational in jurul meu, si observ creatia lui Dumnezeu. Vad copacul, vad floricica! Si ma minunez! Si cand ma uit la monitor, la unitatea centrala, tot ma minunez. Pentru ca vad, ca am fost facuti dupa chipul lui Dumnezeu. Avem creativitatea aia care maimutele si celelalte animale n'au! Dar daca tineti ochii inchisi in continuare dragi atei si agnostici, nu puteti vedea nimic! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 08:24:37. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.