Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Inselatoriile dnei E.G. White-Minciuna Alba (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6912)

condor 19.09.2009 13:22:40

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 167201)
Ia uite ce zice Sfanta Scriptura:

Iata ce spun acelesi texte ale Sfintei Scripturi, nefalsificate, traduse de vechii ortodocsi (oameni cinstiti - nu ca cei gen Bartolomeu Anania,care falsifica Cuvantul lui Dumnezeu):

Evrei4:9.
"Pentru aceea au ramas oarece sambata oamenilor lui Dumnezeu." - Noul Testament de la Bãlgrad, 1648.

"Iatã darã au rãmas sãrbarea sâmbetei nãrodului lui Dumnezãu." - Biblia de la Bucuresti
, 1688.

"Drept aceea s-au lasat Sabatismos norodului lui Dumnezeu." - Noul Testament al lui Scarlat Alexandru Kalimachi, 1821.

"Dreptu aceea ramane repausu pentru poporulu lui Dumnezeu". - Biblia de Iasi, 1874.

"Deci dar ramane inca repaus de sambeta pentru poporul lui Dumnezeu." - Biblia Nitzulescu, 1905.

Toate textele vorbesc de o "ramanere". Numai varianta dumitale vorbeste de o schimbare ("alta"). Mare incumetare.

Aceeasi problema si cu Evrei 4:8, unde este adaugata la sfarsit (numai in varianta dvs.), expresia "de odihna". Asta, pentru a schimba intelesul Sfintei Scripturi. Cuvantul lui Dumnezeu ne vorbeste despre schimbarea zilei cand vom intra in odihna Lui, iar noi (falsificatorii) vrem sa schimbam singura zi de odihna, din saptamana, binecuvantata si sfintita de Dumnezeu, pentru totdeauna.

Citat:

Inainte de Iesirea evreilor din Egipt, nu a existat nici o sarbatorire a zilei a saptea, de la cadere pana la Iesire.

V-am mai intrebat: de unde stiti ca ziua a saptea nu a fost pazita pana la iesirea evreilor din Egipt?

tricesimusquintus 19.09.2009 13:48:58

Citat:

La fel cum pentru Evrei, ziua aceia cand au Iesit din Egipt a devenit ziua a saptea

Vad ca persisti in aceasta eroare. Ziua a saptea exista inca de la Creatie, nu a trebuit sa fie inventata cu ocazia exodului.

Danut7 19.09.2009 13:59:11

Scrie undeva inainte de Iesirea din Egipt de sarbatorirea unei sarbatori , de catre cineva?Sau tinerea unei zile de odihna sau vorbeste de Sabat dupa cadere pana la Iesire?Nu.

2. Pentru că și nouă ni s-a binevestit ca și acelora, dar cuvântul propovăduirii nu le-a fost lor de folos, nefiind unit cu credința la cei care l-au auzit.
3. Pe când noi, fiindcă am crezut, intrăm în odihnă, precum s-a zis: "M-am jurat întru mânia Mea: nu vor intra întru odihna Mea", măcar că lucrurile erau săvârșite de la întemeierea lumii.
4. Căci undeva, despre ziua a șaptea, a zis astfel: "Și S-a odihnit Dumnezeu în ziua a șaptea de toate lucrurile Sale".
5. Și în același loc, zice iarăși: "Nu vor intra întru odihna Mea!".
6. Deci, de vreme ce rămâne ca unii să intre în odihnă, iar aceia cărora mai dinainte li s-a binevestit, pentru nesupunerea lor, n-au intrat,
7. Dumnezeu hotărăște din nou o zi, astăzi rostind prin gura lui David, după atâta vreme, precum s-a zis mai sus: "Dacă veți auzi astăzi glasul Lui, nu învârtoșați inimile voastre".
8. Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de o altă zi de odihnă.

Danut7 19.09.2009 14:00:39

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 167228)
Vad ca persisti in aceasta eroare. Ziua a saptea exista inca de la Creatie, nu a trebuit sa fie inventata cu ocazia exodului.

interpretarea literei nu e de folos , nu stiti voi ce inseamna a 7 a zi din creatie ..

condor 19.09.2009 14:47:50

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 167234)
Scrie undeva inainte de Iesirea din Egipt de sarbatorirea unei sarbatori , de catre cineva?Sau tinerea unei zile de odihna sau vorbeste de Sabat dupa cadere pana la Iesire?Nu.

In prima carte a Sfintei Scripturi (Facerea) nu se pune accent pe poruncile lui Dumnezeu. Fiecare carte a Bibliei are o tema. Totusi, putem vedea ca poruncile, legile si oranduirile lui Dumnezeu existau si erau respectate. "Avram a ascultat porunca Mea, si a pazit ce i-am cerut, a pazit poruncile Mele, oranduirile Mele si Legile Mele."(Facerea cap 26:5) Despre ce oranduiri, porunci si legi este vorba, ca nu s-a scris despre ele? De ce a fost pedepsit Cain, daca nu se scrisese porunca "sa nu ucizi"?

Poruncile si legile, inclusiv cea referitoare la ziua de odihna existau. Nu degeaba spune Dumnezeu, in porunca a patra, "adu-ti aminte de ziua de odihna". Apoi, in aceeasi porunca, vorbeste despre facerea lumii, odihna lui Dumnezeu si binecuvantarea si sfintirea zilei de odihna, inca de la inceput.

Teoria dvs. cu "nu scrie", nu este buna. De scris, scrie, dar nu unde vreti dvs. Va rog sa cercetati urmatoarele: exista in Biblie 6 carti, una dupa alta, in care "nu scrie" despre pazirea zilei a saptea (nu scrie deloc). Si, este vorba despre 6 carti in care este povestita istoria poporului evreu, pazitor fara nici o indoiala a sabatului zilei a saptea.

Vedeti cartile: Iosua, Judecatori, Rut, 1 Samuel, 2 Samuel, 1 Imparati. Nu scrie nimic despre ziua a saptea. Inseamna ca, dupa logica dvs., mari evrei ca Iosua, Ghedeon, Naomi, Boaz, Samuel, David, etc, si toti cei din vremea lor, nu au pazit sabatul zilei a saptea.

Danut7 19.09.2009 15:01:19

Citat:

În prealabil postat de condor (Post 167242)
In prima carte a Sfintei Scripturi (Facerea) nu se pune accent pe poruncile lui Dumnezeu. Fiecare carte a Bibliei are o tema. Totusi, putem vedea ca poruncile, legile si oranduirile lui Dumnezeu existau si erau respectate. "Avram a ascultat porunca Mea, si a pazit ce i-am cerut, a pazit poruncile Mele, oranduirile Mele si Legile Mele."(Facerea cap 26:5) Despre ce oranduiri, porunci si legi este vorba, ca nu s-a scris despre ele? De ce a fost pedepsit Cain, daca nu se scrisese porunca "sa nu ucizi"?

Poruncile si legile, inclusiv cea referitoare la ziua de odihna existau. Nu degeaba spune Dumnezeu, in porunca a patra, "adu-ti aminte de ziua de odihna". Apoi, in aceeasi porunca, vorbeste despre facerea lumii, odihna lui Dumnezeu si binecuvantarea si sfintirea zilei de odihna, inca de la inceput.

Avraam a pazit si a ascultat de tot ce i-a zis Dumnezeu.Dumnezeu nu i-a zis lui Avraam nimic despre tinerea sau sarbatorirea zilei de odihna, Avraam nu a sarbatorit ziua de odihna si nimeni pana la eliberarea din Egipt, asta nu inseamna ca a incalcat vreo porunca.Legamantul pe care Dumnezeu l-a facut cu Avraam si cu toti urmasii lui si oranduielile si legile pe care le-a cerut Dumnezeu acelea le-a pastrat Avraam.Si legamantul acela este:
10. Iar legământul dintre Mine și tine și urmașii tăi din neam în neam, pe care trebuie să-l păziți, este acesta: toți cei de parte bărbătească ai voștri să se taie împrejur.
11. Să vă tăiați împrejur și acesta va fi semnul legământului dintre Mine și voi.
12. În neamul vostru, tot pruncul de parte bărbătească, născut la voi în casă sau cumpărat cu bani de la alt neam, care nu-i din seminția voastră, să se taie împrejur în ziua a opta.

condor 19.09.2009 15:04:29

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 167234)
8. Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de o altă zi de odihnă.

" Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de o altă zi" (traducerea corecta). Iosua a fost pus de Dumnezeu sa duca pe poporul evreu in tara unde vor avea odihna si pace, daca vor asculta poruncile Domnului. Dar, evrei si-au impietrit inimile, n-au ascultat si nici n-au primit odihna spre care trebuia sa- conduca Iosua. Asa ca, Dumnezeu a hotarat o alta zi cand vom intra in odihna Lui.

Iosua nu avea nici o treaba cu ziua de odihna (aceea deja fusese data de Dumnezeu). El (Iosua) avea treaba cu ziua cand poporul va intra in odihna lui Dumnezeu.

Traducatorul dvs. adauga expresia "de odihna"(ca sa schimbe, dupa voia sa, intelesul versetului). Toate traducerile pazitorilor duminicii, din toate limbile, se incheie cu "o alta zi". Punct. Fara "de odihna" (adaugire la Cuvantul lui Dumnezeu- mare pacat).

Evrei 4:8, in alte traduceri facute de pazitori ai duminicii (dar, oameni sinceri, care nu au indraznit sa modifice Sfanta Scriptura):

Originalul grecesc:
ei gar autous iēsous katepausen ouk an peri allēs elalei meta tauta ēmeras

Biblia Vulgata:
nam si eis Iesus requiem praestitisset numquam de alio loqueretur posthac die

International Standard Version 2008:
For if Joshua had given them rest, he would not have spoken later about another day.

King James Version:
For if Jesus had given them rest, then would he not afterward have spoken of another day.

Darby Bible
Car si Josué leur avait donné le repos, il n'aurait pas parlé après cela d'un autre jour

condor 19.09.2009 15:06:12

Citat:

În prealabil postat de condor (Post 167245)

Evrei 4:8, in alte traduceri facute de pazitori ai duminicii (dar, oameni sinceri, care nu au indraznit sa modifice Sfanta Scriptura):

Originalul grecesc:
ei gar autous iēsous katepausen ouk an peri allēs elalei meta tauta ēmeras

Biblia Vulgata:
nam si eis Iesus requiem praestitisset numquam de alio loqueretur posthac die

International Standard Version 2008:
For if Joshua had given them rest, he would not have spoken later about another day.

King James Version:
For if Jesus had given them rest, then would he not afterward have spoken of another day.

Darby Bible
Car si Josué leur avait donné le repos, il n'aurait pas parlé après cela d'un autre jour

Ca sa nu fiu acuzat de plagiat, mentionez ca aceste traduceri le-am copiat dintr-o postare a domnului Ovidu-s, caruia ii multumesc pentru ajutor.

tricesimusquintus 19.09.2009 15:09:55

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 167235)
interpretarea literei nu e de folos , nu stiti voi ce inseamna a 7 a zi din creatie ..

In cazul de fata avem de-a face cu o cifra nu litera. Ori - lucrul acesta il stie si un elev de clasa I- Matematica este o stiinta exacta, 7 nu poate fi niciodata 1!

Danut7 19.09.2009 15:59:13

ce fel de alta zi ? :)

condor 19.09.2009 16:55:10

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 167256)
ce fel de alta zi ? :)

Am mai raspuns: o alta zi cand vom intra in odihna Lui (pe care evreii lui Iosua au ratat-o din cauza impietririi inimii). Nu o alta zi de odihna, cum vreti sa sugerati prin traducerea dvs. falsificata.

Danut7 19.09.2009 17:25:55

si care e aceasta alta zi?

Iustin32 19.09.2009 19:10:10

Citat:

În prealabil postat de condor (Post 167268)
Am mai raspuns: o alta zi cand vom intra in odihna Lui (pe care evreii lui Iosua au ratat-o din cauza impietririi inimii). Nu o alta zi de odihna, cum vreti sa sugerati prin traducerea dvs. falsificata.

Cine esti tu sa talcuiesti Biblia dupa mintea ta? Pentru ce le mai spune evreilor sa nu-si impietreasca inima? E vorba de ziua Domnului care ne-a adus prin invierea Lui in aceasta zi odihna sufletelor prin faptul ca am scapat de sub blestemul protoparintilor si de sub tirania mortii.

tricesimusquintus 20.09.2009 11:06:38

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 167274)
si care e aceasta alta zi?

Aceasta "alta zi" in care sa ne pocaim si sa intram in oduhna Lui este astazi!

7. "Dumnezeu hotărăște din nou o zi, astăzi rostind prin gura lui David, după atâta vreme, precum s-a zis mai sus: "Dacă veți auzi astăzi glasul Lui, nu învârtoșați inimile voastre"." (Evrei 4 vers. Bartolomeu Anania)

7 "El hotărăște din nou o zi: ,,Astăzi,`` -zicînd, în David, după atîta vreme, cum s'a spus mai sus: ,,Astăzi, dacă auziți glasul Lui, nu vă împietriți inimile!``"(Evrei 4 vers. Cornilescu)

tricesimusquintus 20.09.2009 11:10:49

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 167288)
Cine esti tu sa talcuiesti Biblia dupa mintea ta?

Eu nu talcuiesc Biblia "dupa mintea mea", o las pe ea insasi sa faca lucrul acesta (cum se vede din postarea de mai sus).

Insa cine esti dumneata sa talcuiesti Biblia dupa mintea altuia Nu te poti increde uneori nici in ratiunea ta proprie, dar sa bagi mana in foc pentru gandirea altuia (preot sau chiar inalt teolog)!

Iustin32 20.09.2009 12:11:57

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 167341)
Eu nu talcuiesc Biblia "dupa mintea mea", o las pe ea insasi sa faca lucrul acesta (cum se vede din postarea de mai sus).

!

Capitolul 4
1. Să ne temem, deci, ca nu cumva, câtă vreme ni se lasă făgăduința să intrăm în odihna Lui, să pară că a rămas pe urmă cineva dintre voi. 2. Pentru că și nouă ni s-a binevestit ca și acelora, dar cuvântul propovăduirii nu le-a fost lor de folos, nefiind unit cu credința la cei care l-au auzit. 3. Pe când noi, fiindcă am crezut, intrăm în odihnă, precum s-a zis: "M-am jurat întru mânia Mea: nu vor intra întru odihna Mea", măcar că lucrurile erau săvârșite de la întemeierea lumii. 4. Căci undeva, despre ziua a șaptea, a zis astfel: "Și S-a odihnit Dumnezeu în ziua a șaptea de toate lucrurile Sale". 5. Și în același loc, zice iarăși: "Nu vor intra întru odihna Mea!". 6. Deci, de vreme ce rămâne ca unii să intre în odihnă, iar aceia cărora mai dinainte li s-a binevestit, pentru nesupunerea lor, n-au intrat, 7. Dumnezeu hotărăște din nou o zi, astăzi rostind prin gura lui David, după atâta vreme, precum s-a zis mai sus: "Dacă veți auzi astăzi glasul Lui, nu învârtoșați inimile voastre". 8. Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de o altă zi de odihnă. 9. Drept aceea, s-a lăsat altă sărbătoare de odihnă poporului lui Dumnezeu. 10. Pentru că cine a intrat în odihna lui Dumnezeu s-a odihnit și el de lucrurile lui, precum Dumnezeu de ale Sale. 11. Să ne silim, deci, ca să intrăm în acea odihnă, ca nimeni să nu cadă în aceeași pildă a neascultării,

Cum sa se talcuiasca Biblia pe ea insasi?! Te pomenesti ca aveti vreo Biblie ,,fermecata,, care se citeste si se talcuieste singura; doar trebuie s-o deschizi .Asta-i fatarnicie si minciuna. Dar mai si spui:
Citat:

Insa cine esti dumneata sa talcuiesti Biblia dupa mintea altuia Nu te poti increde uneori nici in ratiunea ta proprie, dar sa bagi mana in foc pentru gandirea altuia (preot sau chiar inalt teolog)
De aici se vede mandria si neascultarea voastra de cuvantul Scripturii care spune mai sus:,,
ca nimeni să nu cadă în aceeași pildă a neascultării,,. Biserica Ortodoxa a randuit ca cei care mai intai au ajuns la desavarsire cu harul lui Dumnezeu prin lepadarea de lume si asceza sa poata talcui Cuvantul Scripturii, nu oameni patimasi si plini de mandrie cum au fost Miller si sotii White si cei ce i-au urmat.
Noi de aceia facem ascultare caci arata cu viata lor ca au urmat toate poruncile Domnului, inclusiv pe cea a sfintenieei si desavarsirii dovedita cu multime de vindecari si minuni si chiar invieri din morti.

tricesimusquintus 20.09.2009 15:50:03

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 167346)
Cum sa se talcuiasca Biblia pe ea insasi?! Te pomenesti ca aveti vreo Biblie ,,fermecata,, care se citeste si se talcuieste singura; doar trebuie s-o deschizi .Asta-i fatarnicie si minciuna.

Nu e fermecata, insa e inspirata de Duhul Sfant, de aceeaun verset il completeaza pe celalalt, un carte (a Scripturii) o talcuieste pe alta. Biblia se talcuieste in ansamblu nu alandala "dupa mintea altora" (AKA pretinsi teologi sfinti).

vezi si http://www.crestinortodox.ro/forum/s...postcount=1109

Iustin32 20.09.2009 20:38:52

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 167384)
Nu e fermecata, insa e inspirata de Duhul Sfant, de aceeaun verset il completeaza pe celalalt, un carte (a Scripturii) o talcuieste pe alta. Biblia se talcuieste in ansamblu nu alandala "dupa mintea altora" (AKA pretinsi teologi sfinti).

vezi si http://www.crestinortodox.ro/forum/s...postcount=1109

Pai toate sectele au aceasta pretentie ca si voi cu sola scriptura care nu duce la aceleasi talcuiri si concluzii.
Cine vrea sa se mantuiasca, cu intrebarea sa calatoreasca. La un copil de clasa intai, daca i s-ar preda un lucru de academie, ce stie acela ? El de-abia invata cateva cuvinte : usa, ac, rac si cutare. De-abia invata acum sa faca un carlig, sa scrie litera a, b, c si daca-i spui lucruri mai mari nu intelege nimic. Asa si in Sfanta Scriptura. Daca ma apuc sa spun lucruri adanci din Sfanta Scriptura, ori adormiti cu totii, ori plecati. Va plictiseste, pentru ca va dau hrana prea tare.
Nu auziti ce spune Apostolul Pavel ? Cat ati fost prnuci in Domnul nostru Iisus Hristos, v-am hranit cu laptele cel cuvantator al Evangheliei, ca nu erati in stare sa mancati hrana vartoasa. Asa se intampla in Scriptura. Sunt cuvinte tari si hrana tare in Scriptura, pentru cei desavarsiti, nu pentru poporul de la tara. Daca unui copil care suge la pieptul mamei lui, i-as da sa manance carne, il hranesc sau il omor ? Il omori. De ce ? Pentru ca are dinti de lapte, moi. Asa pateste cel ce se baga in Sfanta Scriptura cu dintii intelegerii de lapte. De aceea spune Sfantul Grigorie de Nyssa : " Nu spargeti oasele Scripturii, avand dintii intelegerii voastre de lapte, ca sa nu pieriti ".
Deci, Sfanta Scriptura este asa cum si merge mata pe o campie si gasesti o fantana cu ciutura. Si daca esti insetat, doar n-o sa bei toata fantana, cand ti-e sete. Dar ce faci ? Din fantana scoti apa cu ciutura, din ciutura pui in caldare, din caldare in cana si din cana pui in pahar. Din pahar bei cat iti trebuie si fantana ramane curata si tu ti-ai potolit setea.
Asa sa faci si cu citirea Sfintei Scripturi. De aici s-au facut sectele. S-au bagat in Sfanta Scriptura dupa capul lor. Sfanta Scriptura este foarte adanca si cine o citeste fara talmaci, fara sa stie cum o explica Sfintii Parinti, se prapadeste. Dar nu-i de vina Sfanta Scriptura, ca apa-i cuvantul lui Dumnezeu. Ii de vina omul care se baga in Sfanta Scriptura nepregatit si fara sa inteleaga lucrurile.
Nu va luati dupa sectari, care rastalmacesc Scriptura, ca va prapaditi. Auzi ce spune Sfantul Apostol Petru despre scrierile Sfantului Apostol Pavel : In toate epistolele sale, in care sunt unele lucruri cu anevoie de inteles, pe care cei nestiutori si neintariti le rastalmacesc, ca si celelalte Scripturi, spre a lor pierzare.
Va dau un exemplu : Ridicat-ai la mare caii Tai, tulburand ape multe.Tu acolo crezi ca este vorba de mare si de cai si de ape. Cand colo, marea-i toata lumea, caii sunt apostolii, care au alergat sa predice in toata lumea cuvantul lui Dumnezeu, apele multe sunt toate popoarele pagane, care au fost tulburate de predicarea Evangheliei si de daramarea capistilor idolesti. Iata cum se citeste in Sfanta Scriptura si cum intelegem noi.
Nu poate un copil mic sa stie cele preainalte. Asa si omul care-i simplu, de la tara. Te duci si-i arati acolo : " Nu te inchina la icoane, ca este chip cioplit ". Dar ce legatura are idolul cu sfintele icoane ? La porunca a doua in Decalog zice : Sa nu-ti faci tie chip cioplit, nici asemanarea vreunui lucru din cate sunt in cer sus, pe pamant, jos, in apa si sub pamant. Sa nu te inchini lor, nici sa le slujesti.
Aici de idoli vorbeste. Porunca a doua. Dar da cateva file mai inainte, la Facere si la Iesire, si-ti spune acolo : Si a spus Dumnezeu lui Moise, sa faca cortul marturiei cioplit din lemn de salcam; si sa faca sicriul Legii Domnului, imbracat cu aur si doi heruvimi de aur deasupra lui, si sa se faca perdeaua care sta inaintea sfintelor, de in mohorat rasucit, cu heruvimi cusuti si cutare.
Uite, acolo in Decalog spune Dumnezeu sa nu faci chip cioplit si dincoace spune sa faci chip cioplit : Vei face doi heruvimi de maslin, de sase coti inaltime si vei face chipuri de heruvimi. Icoane, nu ?
Iata Dumnezeu acolo se pare ca spune sa nu faci icoane, dincoace spune sa faci icoane. Si un sectar te duce pe tine, care nu stii, si-ti arata numai acolo, dar dincoace nu-ti arata. Si tot Dumnezeu a spus sa faca icoane. Nu-i prost sectarul sa-ti arate si arma care-i impotriva lui.
De aceea va spun sa va tineti de preot si de Biserica ! Sfantul si dumnezeiescul Parinte Efrem Sirul spune asa : " Daca citim noi in Sfanta Scriptura si ajungem la un loc unde nu intelegem, sa nu o luam dupa mintea noastra si zicem ca aici este un loc razvratit sau nedrept. Sa-i spui dracului acestuia, al iscodirii, care duce la erezie si la sectarism : Ia asculta, diavole ! Ce-mi spui tu mie ca aici in Sfanta Scriptura este ceva nedrept ? Eu am auzit pe Duhul Sfant, Care spune asa : Credincios este Domnul intru toate cuvintele Sale , si cuvios intru toate lucrurile sale.
Deci clar ! Ca Dumnezeu este credincios intru cuvintele Sale. Daca iti mai pune la indoiala cutare lucru din Scriptura, zi catre demonul acesta : " Ia asculta, diavole - sa-i spui in gand -, eu am auzit pe Duhul Sfant, zicand asa : Cuvintele Domnului, cuvinte curate, argint cu foc lamurit, si ispitit si curatit de sapte ori.Ai auzit cuvintele Domnului ? Sunt cuvinte curate; argint cu foc lamurit si ispitit de sapte ori. Deci clar !
Deci asta am vrut sa va spun , pentru ca aveti sectari. Sa nu va luati dupa ei. Aveti pastori; aveti biserica voastra istorica de sute de ani acolo. Biserica noastra-i de doua mii de ani, iar sectele astea stii cum au aparut ? Ca ciupercile dupa ploaie; ca neghine prin grau. Niste buruieni crescute la umbra Bisericii.
Acestia sunt cei de care spune Mantuitorul in Evanghelie : In vremea de apoi multi prooroci mincinosi se vor arata si pe multi vor insela. Sectarii schimba adevarul Scripturii si sucesc intelesul Scripturii dupa capul lor, se ratacesc si ei si ratacesc si pe cei care ii asculta.

tricesimusquintus 20.09.2009 20:51:18

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 167415)
Pai toate sectele au aceasta pretentie ca si voi cu sola scriptura care nu duce la aceleasi talcuiri si concluzii... etc. etc.

Prea multe clisee in postarea dvs. Mai reduceti...

condor 20.09.2009 20:58:08

Buruieni crescute la umbra bisericii

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 167415)
Biserica noastra-i de doua mii de ani, iar sectele astea stii cum au aparut ? Ca ciupercile dupa ploaie; ca neghine prin grau. Niste buruieni crescute la umbra Bisericii.

"Buruieni crescute la umbra bisericii". Cuvintele dvs. imi amintesc de titlul unei lucrari, din care redau un pasaj:

„Nenumărate sunt chipurile în care obiceiurile păgânești au furat straie bisericești pentru a fi luate drept altceva decât ceea ce sunt într-adevăr...” Valentin Zaharia, episcopul Oradiei, în Buruieni crescute la umbra Bisericii, 1955, pag. 39.

Mai bine aveti grija de buruienile care va napadesc, nu de cele inchipuite de dvs. (iar faptul ca va folositi de cuvintele Mantuitorului pentru a va argumenta inchipuirile rautacioase... ).

Iustin32 20.09.2009 23:56:26

Tot un cliseu cand n-ai ce zice. Balaceala.

condor 21.09.2009 00:21:42

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 167455)
Tot un cliseu cand n-ai ce zice. Balaceala.

Si, aveti vre-un raspuns la acest cliseu? Este vorba despre lucrarea unui episcop ortodox. Are dreptate cand condamna multimea de obiceiuri pagane intrate in biserica, sub invelis crestin?

vsovi 21.09.2009 09:52:33

citat:
" Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de o altă zi"
intrebare:
care e diferentza sofisticata dintre propozitziile plasmuite:

1)Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de aceiasi zi

2)Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de o zi

3)Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de o noua zi

4)Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de inca o zi

5)Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de ziua aceea

6)Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de o alta aceiasi zi

7)Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de o alta urmatoare aceiasi zi

Deci voi sustineti ca e vorba de sambata, ziua a 7-a care ar trebui s-o tzinem noi shi sa lasam ziua soarelui care e inventzia lui Constantin care n-a fost sfant apostol shi imparat ci a fost un pagan...

apoi zicetzi ca dreptzii pana la Moise tzineau Legea si Proorocii date lor prin Cine? prin Moise care totushi era in coapsa lui Noe shi asha mai departe pana la Avraam shi apoi pana la tatal lui Moise din tzara lui faraon? poi nu se arata ca Avraam shi Sarra au fost chematzi ca sa iasa din casa tatalui lor? deci daca tatal lor tzinea Legea shi Proorocii, de ce sa iasa din casa tatalui lor? poi nu se scrie mereu ca Legea a venit prin Moise shi Harul prin Iisus Hristos care era inainte de Avraam?...

deci voi sustinetzi ca existau scrieri inainte de Moise? shi ca Moise nu a facut decat sa le puna laolalta? Spunetzi defapt ca nu Moise este autorul celor 5 cartzi sfinte ale lui Moise date de Dumnezeu ci Adam shi urmashii? ca defapt voi zicetzi ca Legea shi Proorocii shi Sabatul era tzinut inca de la Adam shi Eva? shi Cain shtiuse foarte bine de legea 6-a de pe tablele legii: Sa nu ucizi?

Poi daca erau scrise legile shi proorocii pana la Moise shi se shtiau de ele atunci care sa fi fost rostul lor? ce sens avea sa le mai dea Dumnezeu table de piatra? ce sens mai avea sa-i scoata din Egipt? ce sens mai avea sa-i scoata pe Avraam shi Sarra din casa Tatalui Sau daca ei cu totzii cunoshteau shi tzineau Legea shi Proorocii de la Adam shi Eva?

eu mai degraba cred ca pana La Avraam ei shtiau doar cam atat: ca dracul e rau shi Dumnezeu e bun; sangele animalului nu trebuie mancat ci scurs pe pamant caci este viatza animalului... shi ca trebuiau sa sufere pentru moartea fratelui lor caci va cere Domnul sangele fratelui omului nu numai din mana celui care l-a ucis pe om ci shi din mana fratelui omului... caci viatza omului este Duhul... iar viatza animalului este sangele sau...

deci am impresia ca shtiau doar ce se intamplase pana la ei in relatzia Dumnezeu cu omul inshelat de dracul: ca a privi goliciunea shi a urma rautatea este pacat shi a-tzi fi visele shi inchipuirile shi faptele inclinate doar spre rau inca din tineretzile omului e rau ca asta face ca omul sa fie doar trupuri shi a fost potop pe pamant din cauza la atata silnicie... trupuri fara credintza caci prin Noe a miluit doar pe cei ce au crezut shi ascultat de glasul toacei...

dar nimeni n-a fost iubitor de Dumnezeu afara de catziva printre care Abel, Enoh, Noe... shi apoi Avraam shi Sarra... deci nu ascultau niciunii shi nu tzineau niciunii nimic am impresia... caci Domnul shi pe Avraam l-a incercat ca sa vada daca este credincios lui Dumnezeu...

deci daca voi ascultatzi glasul sofisticat al sharpelui pavlovaici... de ce credetzi ca ar trebui sa-l ascultam shi noi? ca sa tzinem shi noi sambata? shi cu Duminica aia pe care tzi-am aratat cum s-a format, cum ramane? Poi nu tzi-am arata cum a facut Domnul Sabatului ziua de odihna a Duminicii din jumatate de vechi sabat shi jumatate de vechea prima zi a saptamanii? ca de aia te-am trimis la sfarshitul celor 4 Evanghelii... caci ei de frica "iudeilor" stateau ascunshi shi inchishi in casa, in foishor, shi Domnul a intrat la comuniatatea de creshtini shi a zis Pace Voua spre seara imediat ce s-a terminat Sabbathul shi apoi dimineatza peste 8 zile cand s-a aratat lui Toma (a fost o seara shi a fost o dimineatza) lasand ca mai departe noua zi de odihna sa fie sfanta Duminica pe care a aratat Cuvantul lui Dumnezeu cum trebuie tzinuta:
"de sambata seara de la apusul soarelui pana luni dimineatza la rasaritul soarelui" unde zilele se socotesc din rasarit adanc in rasarit...

pe scurt:

daca exista toata Lucrarea asta de Mantuire a lui Dumnezeu data oamenilor incheiata inca de la Adam shi Eva, shi ei shtiau preabine ce trebuie sa faca ei shi urmashii lor shi ce sa tzina inca de atunci, deci daca Lucrarea de Mantuire era incheiata, atunci ce sens ar mai fi avut Cartzile lui Moise, Legea shi Proorocii, shi venirea in lume a Domnului Iisus Hristos?

ca zicea parintele prooroc Arsenie Boca ceva de genul: "omul nu se trage din maimutza dar merge cu pashi repezi spre ea", dar am impresia ca se inshela sfantul parinte, sau a fost bland cand a zis asha fiindca sigur nu merge omul cu pashi repezi spre maimutza ci spre maimutza aia cu coarne... din care unii demonstreaza mereu ca se shi trag din ea fara menajamante... (tatal minciunii este tatal lor shi mamona mama lor, ca bine a zis proorocul Iona: "mai sunt trei zile shi cetatea va fi distrusa" asha cum a zis Iosua celor ce se pregateau ca sa distruga Ierihonul iar apoi "unii" l-au reconstruit shi altzii l-au renovat din sofisticariotismele lui ispavlovaici pipitoban)

condor 21.09.2009 11:14:19

Citat:

În prealabil postat de vsovi (Post 167499)
citat:

deci voi sustinetzi ca existau scrieri inainte de Moise? shi ca Moise nu a facut decat sa le puna laolalta? Spunetzi defapt ca nu Moise este autorul celor 5 cartzi sfinte ale lui Moise date de Dumnezeu ci Adam shi urmashii? ca defapt voi zicetzi ca Legea shi Proorocii shi Sabatul era tzinut inca de la Adam shi Eva? shi Cain shtiuse foarte bine de legea 6-a de pe tablele legii: Sa nu ucizi?

Poi daca erau scrise legile shi proorocii pana la Moise shi se shtiau de ele atunci care sa fi fost rostul lor? ce sens avea sa le mai dea Dumnezeu table de piatra?

Nu sustine nimeni ca ar fi existat scrieri inainte de Moise (ne referim la scrierile din Cuvantul lui Dumnezeu). Dumnezeu vorbea oamenilor in felurite feluri: in mod direct, prin prooroci, prin Domnul Iisus Hristos, prin natura, prin evenimente, prin scrieri (pe table de piatra sau pe zapis), etc.

Nu trebuie sa va imaginati ca, daca pana la Moise nu s-a scris nimic, inseamna ca nu existau Legile si poruncile lui Dumnezeu, si totul era o mare dezordine.

Ati intrebat, ce rost mai avea sa fie scrise niste porunci, daca erau cunoscute pana la Moise. Raspund cu o intrebare:faptul ca Dumnezeu a scris El Insusi pe piatra cele 10 Porunci, nu va spune nimic? Aduceti-va aminte ca doar doua lucruri le-a facut Dumnezeu cu Mana Lui: omul si Tablele Legii (cele 10 Porunci).

Danut7 21.09.2009 13:06:08

Citat:

În prealabil postat de condor (Post 167521)
Nu sustine nimeni ca ar fi existat scrieri inainte de Moise (ne referim la scrierile din Cuvantul lui Dumnezeu). Dumnezeu vorbea oamenilor in felurite feluri: in mod direct, prin prooroci, prin Domnul Iisus Hristos, prin natura, prin evenimente, prin scrieri (pe table de piatra sau pe zapis), etc.

Nu trebuie sa va imaginati ca, daca pana la Moise nu s-a scris nimic, inseamna ca nu existau Legile si poruncile lui Dumnezeu, si totul era o mare dezordine.

Ati intrebat, ce rost mai avea sa fie scrise niste porunci, daca erau cunoscute pana la Moise. Raspund cu o intrebare:faptul ca Dumnezeu a scris El Insusi pe piatra cele 10 Porunci, nu va spune nimic? Aduceti-va aminte ca doar doua lucruri le-a facut Dumnezeu cu Mana Lui: omul si Tablele Legii (cele 10 Porunci).

Domle nu mai vorbiti prostii pe aici , si nu va mintiti pe voi insiva.Ce alta Lege a fost pana la Lege?Ce porunci erau cunoscute sau ce datini se tineau pana la Lege?Iti zic eu, nici una, in afara de Legamantul lui Dumnezeu cu Avraam, care si acela a fost "uitat" dupa ce au ajuns evreii in robie in Egipt, ca Moise nu a fost taiat imprejur, de exemplu si nici fiul lui.Legea a intrat prin Moise si inainte de Moise nu a fost Lege.In Facere nu se vorbeste de nici o sarbatoare , de nimic, nu se zice nimic de Sabat de la cadere pana la Moise.Uite ce zice Scriptura:

17. Pentru că Legea prin Moise s-a dat, iar harul și adevărul au venit prin Iisus Hristos.

19. Oare nu Moise v-a dat Legea? Și nimeni dintre voi nu ține Legea. De ce căutați să Mă ucideți?

13. Căci, până la lege, păcatul era în lume, dar păcatul nu se socotește când nu este lege.
14. Ci a împărățit moartea de la Adam până la Moise și peste cei ce nu păcătuiseră, după asemănarea greșelii lui Adam, care este chip al Celui ce avea să vină.

vsovi 21.09.2009 15:52:59

Citat Condor:
În prealabil postat de vsovi
citat:

Poi daca erau scrise legile shi proorocii pana la Moise shi se shtiau de ele atunci care sa fi fost rostul lor? ce sens avea sa le mai dea Dumnezeu table de piatra?

Deci atunci suntetzi deacord ca toate sunt scrise explicit shi adunate doar de la Moise shi prooroci incoace spre noi? sau cum? chiar daca Sfanta Treime vorbea oamenilor de la Adam shi Eva... povatzuind mereu pe om... totushi era o cunoashtere a lui Dumnezeu numai prin Traditzie, prin povestirile Iistoriei, prin jertfele shi chemarea Domnului asha cum facuse Abel iar apoi cum facuse Noe dupa potop suferind impreuna cu Dumnezeu pentru parerea de rau ca a fost shters omul de pe fatza pamantului impreuna cu toate animalele terestre...

Dar ce trebuie sa-mi imaginez? ca existau shi ca era mare ordine? unde? in casa tatalui lui Avram sau Serai? acolo de unde i-a scos Domnul pe Avraam shi pe Sarra? unde era ordine shi unde erau legile shi poruncile? cine le tzinea? pe ce erau scrise? deci ce trebuie sa-mi imaginez? ca tzineau oamenii ziua a 7-a? ca n-ar fi mancat din pomii din Eden? ca nu se lacomeau shi imbuibau? ca respectau oamenii poruncile lui Dumnezeu? Care oameni? cei care au mers de au ridicat turnul Babel? ca doar singur Eber nu s-a dus... deci cine pazea poruncile date lui Noe? cine asculta de Dumnezeu?

poi am intrebat altceva, ca de ce sustzinetzi voi ca cei dinainte de Moise aveau legea shi proorocii? de ce sustzinetzi ca tzineau Sabatul? ca daca le aveau shi le scriau ei pe piei sau altceva shi le dadeau mai departe copiilor shi pazeau poruncile shi legea shi ascultau pe proorocii trimishi la ei pana la Moise, atunci pentru ce s-a maniat Dumnezeu pe ei mereu daca ei erau asha de ascultatatori shi tzineau ei ce Domnul inca nici nu le daduse a urma, inca nu le ceruse nimic in plus decat ce a dat prin Noe shi prin cei pana la Noe? ca din scripturi se vede ca omul tare la cerbice nu asculta nici cand i se arata fumul Sodomei shi Gomorei nici cand Dumnezeu da lamurit legea shi proorocii shi cand Dumnezeu cu mana puternica shi bratz inalt face intre ei semne shi minuni mari, desparte marea sau Iordanul sau darama Ierihonul... deci cu toate astea se arata ca omul nu iubeshte, nu crede, nu respecta shi nu asculta shi dumneata sustzii ca oamenii tzineau ceea ce a dat lui Adam, lui Abel, lui Cain, lui Enoh, lui Noe, lui Eber, lui Avraam... shi tot ce a mai dat celor pana la Moise?

poi asta va intreb, pe ce baza zicetzi voi ca tzinea cineva Sabbathul sau ziua a 7-a a Creatziei in afara de sf Treime shi de ingerii Cerului? cine mai pazea poruncile Domnului? Cine mai pazea Binecuvantarea Parinteasca respectandu-l pe cel binecuvantat ca pe Dumnezeu? Cine asculta de primul nascut sau de Cel Binecuvantat, de cel uns? Cine asculta de Dumnezeul lui Melchisedec? Cine asculta de Cel Viu, de Dumnezeul lui Avraam, Isaac shi Iacov? nu se vede ca oamenii faceau numai contra? faceau numai invers? viceversa...

deci mi se pare clar ca suntetzi naivi inchipuindu-va ca cineva tzinea Sabbathul zilei a 7-a in afara de sf Treime shi de ingerii lui Dumnezeu din Ceruri, aceia care nu au cazut in mandrie...

poi in rest tot omul scos din Eden ca sa-shi indeplineasca prin munca pamantului canonul shi prin zamislire de prunci in durerile nashterii credintza in Dumnezeu, nemancand sange cu carne ci scurgandu-l pe pamant, totzi se inchinau dracilor shi chipurilor cioplite shi credeau in tot felul de zmeushi plasmuind numai spre rau in inima lor inca din tineretzile lor... nu e clar ca tot pamantul se umpluse de silnicie shi ca totzi se dusera sa ridice turnul babilonului? din caramida shi smoala... pana la Cer...

deci ce Sabbath tzineau? ce zi a odihnei binecuvantata? ce zi a 7-a? shi unde scrie ca tzinea vre-un om shi de ce anume sa-l fi tzinut cineva pana la Moise? unde scrie shi de ce ne-am inchipui ca altcineva in afara de sf Treime shi oshtile Cerului l-ar fi tzinut?

tricesimusquintus 21.09.2009 16:28:11

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 167562)
Domle nu mai vorbiti prostii pe aici , si nu va mintiti pe voi insiva.Ce alta Lege a fost pana la Lege?Ce porunci erau cunoscute sau ce datini se tineau pana la Lege?Iti zic eu, nici una, in afara de Legamantul lui Dumnezeu cu Avraam

Bun. Noi vorbim prostii. Hai sa vedem daca ai curajul sa zici la fel despre Scriptura:

"Căci legea pricinuiește mâine; dar unde nu este lege, nu este nici călcare de lege. (Romani 4,15)

"Oricine făptuiește păcatul săvârșește și nelegiuirea, și păcatul este nelegiuirea." (1 Ioan 3,4)

"Atunci a zis Domnul Dumnezeu către Cain: "Pentru ce te-ai întristat și pentru ce s-a posomorât fata ta? Când faci bine, oare nu-n este fața senină? Iar de nu faci bine, păcatul bate la ușă și caută să te târască, dar tu biruiește-l!" (Facerea 4,6.7)

Acum spune tu: daca nu exista Lege, nu exista porunca "sa nu ucizi!" cum de exista pacat, ba inca Dumnezeu il trage la raspundere pe Cain sa evite pacatul uciderii, iar dupa ce-l comite il pedepseste.

Iata ca exista Legea, chiar daca nu era in forma scrisa si inainte de Moise.

gavriil 21.09.2009 17:11:18

Toate au fost inoite prin domnul isus hristos.vechiul testament ne arata istoria oamenilor de la creatie pina la venirea domnului in trup si unele profetii pe care dumnezeu lea aratat prorocilor mai inainte ca sa creada ca ceia ce a spus dumnezeu o sa fie.referitor la doamna respectiva este scris in biblie ca o sa fim inselati de duhuri ca sa fim dusi in ratacire dar noi trebuie sa ne tinem dupa cuvintul lui dumnezeu si sa ascultam de domnul isus hristos. "de el sa ascultati "

tricesimusquintus 21.09.2009 17:15:15

Citat:

În prealabil postat de gavriil (Post 167645)
dar noi trebuie sa ne tinem dupa cuvintul lui dumnezeu si sa ascultam de domnul isus hristos. "de el sa ascultati "

Bine si placut ar fi...

vsovi 21.09.2009 17:20:26

caci daca le-ar fi dat Iosua odihna sau altcineva pana la Hristos atunci nu ar mai fi vorbit Dumnezeu despre o alta zi... ca din pricina razvratirii/neascultarii n-au intrat... dar Hristos i-a dus la odihna darunindu-le "Pace Voua" shi apoi imbracandu-i dupa 50 de zile cu putere de sus...

deci credincioshii ce ishi unesc din dragoste de Hristos Cuvantul cu credintza vor intra in odihna sfintei Duminici ce se tzine "de sambata de la apusul soarelui pana luni la rasaritul soarelui" (CLD)

cam atat am intzeles.

dar de ce ii socotitzi pe Miller shi pe Ellen mincinoshi? ca ei au vorbit despre anul 1844 socotind cate un an pentru cele 2300 de seri shi diminetzi de la Daniel... iar in rest sunt interpretari personale ale scripturii... iar Ellen avea viziuni din pricina extazului mistic shi al fricii de venirea iminenta a Domnului... ce e rau in asta? ca avea trairi ale credintzei? poi asta e laudabil... deci care sunt inshelarile? care sunt minciunile? care sunt greshelile?

ca doar a zis shi ea ca antichristul va incerca sa ceara lui Israel schimbarea tzinerii sabatului... pe langa semnele shi minunile mari shi draceshti pe care le va face...

deci ce a greshit un sherif shi o femeie foarte credincioasa? pana la extaz sau apoplexie din frica shi groaza? ce au greshit ei in vestul salbatic? ca au citit Biblia?

vsovi 21.09.2009 17:32:47

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 167629)
Bun. Noi vorbim prostii. Hai sa vedem daca ai curajul sa zici la fel despre Scriptura:

"Căci legea pricinuiește mâine; dar unde nu este lege, nu este nici călcare de lege. (Romani 4,15)

"Oricine făptuiește păcatul săvârșește și nelegiuirea, și păcatul este nelegiuirea." (1 Ioan 3,4)

"Atunci a zis Domnul Dumnezeu către Cain: "Pentru ce te-ai întristat și pentru ce s-a posomorât fata ta? Când faci bine, oare nu-n este fața senină? Iar de nu faci bine, păcatul bate la ușă și caută să te târască, dar tu biruiește-l!" (Facerea 4,6.7)

Acum spune tu: daca nu exista Lege, nu exista porunca "sa nu ucizi!" cum de exista pacat, ba inca Dumnezeu il trage la raspundere pe Cain sa evite pacatul uciderii, iar dupa ce-l comite il pedepseste.

deci asha shi este scris ca legea nu era ci pacatul batea la usha lui Cain... caci oamenii scoshi din Eden au inceput sa asculte de canonul dat lor de Dumnezeu, Cain era primul copil... deci iata cum pacatul intrat in lume batea la usha, la usha lui Cain... iar Domnul indemna pe Cain sa-l biruiasca prin ascultare... indemnandu-l ca sa biruiasca el raul prin a face binele, in a urma bunatatea...

poi nu se intzelege din text? Dumnezeu a aratat ca Abel avand fatza senina facea binele iar Cain nefacand binele avea fatza posomorata shi batea la usha lui pacatul shi tarandu-l l-a shi doborat pe Cain pacatul din pisma caci l-a ucis pisma lui pe fratele sau Abel... iar acum fiindca avea piele nu se mai temea sa minta pe Dumnezeu... ca acum nu se mai vedea ca intr-un ochi sincer ce ascunde in sine... fapta savarshita... nu mai erau goi ca sa se ascunda in tufe... "de liliac"

deci cum putea sa ii spuna Dumnezeu "sa nu ucizi" din moment ce ei nu cunoscusera decat moartea duhovniceasca? moartea ce intrase in lume prin neascultarea parintzilor lui Cain pe cand se aflau in Eden... deci pana la Abel nu vazusera om mort, iar ei nu shtiau sa ucida fizic pe nimeni ci iata ca atunci Cain fiind tarat de pacat a gasit solutzia ca sa scape de Abel, fratele sau, deci iata cum a biruit raul... Cain n-a reushit sa biruiasca pacatul care l-a inghitzit, pentru ca el facuse cele rele shi avea fatza posomorata iar Abel cele bune shi avea fatza senina...

deci de unde era sa shtie cineva ce rau va face Cain? (afara de Dumnezeu)

de exemplu putea sa sape o groapa shi sa-l arunce pe Abel in ea shi sa nu-l mai lase sa iasa... era o alta rautate, alt pacat... cine putea shtii exact ce pacat va face Cain? cum ii va varsa sangele shi cum il va ascunde sub pamant pe Abel ca sa nu se mai shtie ce s-a intamplat?

deci cine putea shtii ce lege trebuie tzinuta ca sa i se opuie viitorului pacat, nelegiuirii? Cain a vazut poate cum mor unele animale shi doar puteau presupune ca shi oamenii pot patzi la fel, ca altfel de unde sa-i vie ideea cea rea daca nu de la draci? dorintza fierbinte ca sa-l faca pe fratele sau jertfa dracilor...

Danut7 21.09.2009 19:50:52

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 167629)

Inainte de a-l omori pe Abel , Cain a fost avertizat de Dumnezeu.Sa nu deviem de la subiect.Nu a fost data nici o lege sau nici o porunca privitoare la Sabat, de cand omul a cazut din Rai pana la Moise.Si nici unde nu ne scrie despre cineva ca a tinut Sabatul de la cadere pana la Moise, adica ziua odihnei si nici un fel de alta sarbatoare.In Romani apostolul Pavel se referea la cei care sub sunt har, compara cu Galateni 5.

condor 21.09.2009 20:09:53

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 167695)
ISi nici unde nu ne scrie despre cineva ca a tinut Sabatul de la cadere pana la Moise, adica ziua odihnei si nici un fel de alta sarbatoare.

La teoria dvs. cu "nu scrie", v-am raspuns aici:
http://www.crestinortodox.ro/forum/n...reply&p=167242

Poate aveti amabilitatea sa-mi explicati cum de "nu scrie" (deloc) despre sabat, in 6 carti consecutive ale Bibliei, in care este povestita istoria poporului evreu (pazitor a sabatului, fara indoiala).

vsovi 21.09.2009 20:57:23

Citat:

În prealabil postat de condor (Post 167700)
La teoria dvs. cu "nu scrie", v-am raspuns aici:
http://www.crestinortodox.ro/forum/n...reply&p=167242

Poate aveti amabilitatea sa-mi explicati cum de "nu scrie" (deloc) despre sabat, in 6 carti consecutive ale Bibliei, in care este povestita istoria poporului evreu (pazitor a sabatului, fara indoiala).

poi de aia nu se scrie in carzile de dupa Moise caci doar se subantzelege ca fii lui Israel trebuiau sa asculte ce s-a dat prin Moise shi Iosua shi ingerul Domnului pentru ca la asta se face referire mereu, se face raportarea cand se vorbeshte despre Israel, despre caderea din ascultare, despre pacate sau faradelegi sau necredintza sau desfranare...

dar inainte de asta, inainte de a da Dumnezeu prin Moise ceva, de ce presupunetzi voi ca oamenii ascultau de Legea shi Proorocii care au venit prin Moise?

deci teoria asta cu "nu scrie" voi o aplicatzi prost,
caci la cartzile de dupa are sens in a nu scrie caci se shtie fatza de ce se face raportarea neascultarii, caderii,
dar inainte ar fi avut sens in a scrie ceva ... dar se dovedeshte ca nu se scrie fiindca raportarile se fac fatza de ce s-a dat lui Adam, Cain, Abel, Enoh,... Noe ... pana la Moise, deci se shtiau doar pacatele facute de fii lui Noe pana la cei din Sodoma shi Gomora shi pana la fratzii lui Iosif care l-au vandut... deci raportarea se face la acestea shi nicidecum la legea shi proorocii data prin Moise asha cum sustzinetzi voi ca ei tzineau inainte de Moise legea shi proorocii... ei tzineau doar invatzatura shi intzelepciunea parintzilor, inaintashilor pana la Adam... binecuvantarea de la Dumnezeu prin parintzi...

Deci ei inainte nu puteau tzine decat poruncile date de Dumnezeu lor prin parintzii lor pana la ei... iar Harul shi Adevarul prin Hristos a venit cum marturiseshte Apostolul, prin Mantuitorul... Care era inainte de Avraam asha cum spune Hristos: "mai inainte de Avraam sunt Eu"... deci chiar daca Legea a fost data prin proorocul Moise iar proorocii de dupa el au venit mereu sa-i intoarca pe fiii lui Israel la ascultarea de Dumnezeu Harul shi Adevarul a venit prin Iisus Hristos... caci de aia trimitea Dumnezeu prooroci pentru ca ei mereu ishi invartosheau inimile ca sa asculte de dumnezei straini, de chipuri cioplite de neascultare, ce nu puteau sa faca nimic, ca ei voiau ca sa fie mana in mana cu cei ce se dovedisera a fi potrivnici fatzish cu Dumnezeu, ishi dadeau fii dupa ficele lor shi ishi dadeau fetele dupa copiii acelora... caci aceia 40 de ani shtiind ce are de gand Dumnezeu n-au fugit din calea poporului Sau pe fatza pamantului ci mereu au incercat sa-i distruga pe fiii lui Avraam, sa se opuna voii lui Dumnezeu... deshi totzi au auzit cum cu mana puternica shi bratz inalt i-a scos din tzara Egiptului pe robii Lui... shi I-a binecuvantat mereu caci insushi Domnul a fost in mijlocul lor... shi deshi au vazut prapadul facut de Domnul Ierihonului tot se incumetau ca sa infrunte pe Dumnezeu... asha ca multzi dintre cei de acum... care nu iau in seama pe sfintzii parintzi shi pe proorocii trimishi la poporul creshtin...

tricesimusquintus 21.09.2009 22:36:01

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 167695)
Inainte de a-l omori pe Abel , Cain a fost avertizat de Dumnezeu.Sa nu deviem de la subiect.Nu a fost data nici o lege sau nici o porunca privitoare la Sabat, de cand omul a cazut din Rai pana la Moise.

Adica impotriva uciderii s-a dat porunca (desi cum zice dl. vsovi inca nimeni nu ucisese pana atunci), dar pentru sabat nu, cu toate ca in conditiile perfecte din Eden, Dumnezeu S-a odihnit in sabat impreuna cu prima pereche umana... Ciudata logica.

Danut7 22.09.2009 12:15:03

arata-mi tu daca vezi vreo porunca privitoare la Sabat sau alta sarbatoare pana la Moise, din Biblie;Nu putem merge pe presupuneri nefodate si fara sens , doar pentru ca cineva nu intelege ce inseamna Sarbatorirea Sabatului.Asta pentru ca nici voi nu stiti de ce tineti sambata, dar va certati din nestiinta si din prostie.Nu tineti sambata evreilor , nici duminica crestinilor.Ce tineti?Si sa presupunem prin cel mai mare absurd ca se sarbatorea ziua a 7 a inainte de Legea lui Moise, ce te face sa crezi ca era aceiasi zi cu Sabatul evreilor?Vezi ca ceva nu pusca nici cum , nici asa si nici altfel.Va rataciti nestiind Scripturile si puterea lui Dumnezeu, dragi saduchei ai secolului 21.

tricesimusquintus 22.09.2009 14:56:07

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 167853)
Nu tineti sambata evreilor , nici duminica crestinilor.Ce tineti?

E adevarat: nu tinem nici sambata evreilor, nici duminica [celorlalti] crestinilor. Tinem Sabatul Domnului Sabatului:

"Șase zile să lucrați; dar ziua a șaptea este Sabatul, ziua de odihnă, cu o adunare sfîntă. Să nu faceți nici o lucrare în timpul ei: este Sabatul Domnului, în toate locuințele voastre." (Levitic 23,23)

"așa că Fiul omului este Domn chiar și al Sabatului."(Marcu 2,28)

Am si eu o intrebare, tu al cui sabat tii? Daca Hristos este Domn al Sabatului si tu nu ti sabatul Domnului, carui domn i te inchini? Merita sa meditezi la asta...

Citat:

Si sa presupunem prin cel mai mare absurd ca se sarbatorea ziua a 7 a inainte de Legea lui Moise, ce te face sa crezi ca era aceiasi zi cu Sabatul evreilor?

Sa presupunem prin cel mai mare absurd ca sabatul evreilor e o alta zi, pierzandu-se numaratoarea zilelor de la Creatie. Care e problema, din moment ce intreaga lume stie ca sabatul evreilor e sambata? Duminica oricum e prima zi a saptamanii si e aleasa chiar in opozitie cu sabatul evreilor (de fapt in opozitie cu Legea lui Dumnezeu). Pe Dumnezeu nu L-ar deranja o asemenea eroare (din moment ce intreaga omenire ar fi convinsa ca nu e eroare), ceea ce-L deranjeaza pe El este razvratirea omului ce alege deliberat sa calce Porunca Sa sfanta!
Doresc totusi sa-ti alung temerile: din moment ce pe Sinai Domnul enunta care este "sabatul evreilor", si anume ziua a saptea de la Creatie, poti avea incredere in El ca nu s-a pierdut numaratoarea zilelor saptamanii de la Creatie pana la Exod. Iar de la Exod incoace, nimeni nu are dubii, evreii ne indica negresit de 4.000 de ani care e ziua a saptea.

Citat:

Va rataciti nestiind Scripturile si puterea lui Dumnezeu

Avand in vedere cele de mai sus, cine nu [vrea sa] stie Scripturile si cine nu are incredere in puterea lui Dumnezeu de a numara bine zilele? Intrebare retorica, nu e nevoie sa raspuzi...

Citat:

dragi saduchei ai secolului 21.

Saducheii spuneau ca nu este inviere. Noi credem ca este inviere si ca aceasta rezolva problema mortii. Intrebare (tot retorica): cine sunt cei ce anuleaza prin filosofia lor eretica necesitatea invierii? Daca omul primeste la moarte sa rasplata iar sufletul este nemuritor, de ce ar mai fi necesara invierea? Masoara-ti cuvintele inainte de a le rostie/scrie, acestea s-ar putea intoarce impotriva ta...

Danut7 22.09.2009 15:44:18

Inviere in sensul de viata sufleteasca saducheii nu cred ca exista , de asemenea ei nu cred nici in suflet , spirit si nici in inger , iti suna familiar?Nu uita ca atunci cand au mers la Hristos s-au dus sa-l intrebe despre nevasta cui va fi femeia care a fost maritata cu mai multi frati care au murit,ei se gandeau la o lumea la fel ca a veacului asta, si se gandeau strict la trup , viata de insuratoare(trupeasca) , etc.Ce le-a zis Hristos : Fii veacului acestuia sa insoara si se marita, dar cei ce se vor invrednicii de inviere nici nu se mai insoara nici nu se mai marita ci sunt ca ingerii lui Dumnezeu in cer, devind fii ai lui Dumnezeu.Tot acolo se refera la Avraam , Isaac si Iacov ca sunt vii.Exact voi draga eretice.Saducheii secolului 21.

Fapte 5:17 Și sculându-se arhiereul și toți cei împreună cu el - cei din eresul saducheilor - s-au umplut de pizmă.

Fapte 23:8 Căci saducheii zic că nu este înviere, nici înger, nici duh, iar fariseii mărturisesc și una și alta.

Noi tinem Sabatul lui Iisus Hristos cel inviat duminica, si care ne-a adus odihna prin invierea Sa.
Voi tineti "sabatul" unui hristos care sambata inca era in groapa.Sabatul lui Antichrist si Satana.
Caci nu tineti nici odihna cea adusa de Dumnezeu evreilor si nici cea adusa de Dumnezeu crestinilor.Sunteti niste orbi si calauze oarbe, uite acuma poate te vezi mai bine saducheule.

tricesimusquintus 22.09.2009 15:49:58

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 167900)
Inviere in sensul de viata sufleteasca saducheii nu cred ca exista , de asemenea ei nu cred nici in suflet , spirit si nici in inger , iti suna familiar?Nu uita ca atunci cand au mers la Hristos s-au dus sa-l intrebe despre nevasta cui va fi femeia care a fost maritata cu mai multi frati care au murit,ei se gandeau la o lumea la fel ca a veacului asta, si se gandeau strict la trup , viata de insuratoare(trupeasca) , etc.Ce le-a zis Hristos : Fii veacului acestuia sa insoara si se marita, dar cei ce se vor invrednicii de inviere nici nu se mai insoara nici nu se mai marita ci sunt ca ingerii lui Dumnezeu in cer, devind fii ai lui Dumnezeu.Tot acolo se refera la Avraam , Isaac si Iacov ca sunt vii.Exact voi draga eretice.Saducheii secolului 21.

Fapte 5:17 Și sculându-se arhiereul și toți cei împreună cu el - cei din eresul saducheilor - s-au umplut de pizmă.

Fapte 23:8 Căci saducheii zic că nu este înviere, nici înger, nici duh, iar fariseii mărturisesc și una și alta.

Noi tinem Sabatul lui Iisus Hristos cel inviat duminica, si care ne-a adus odihna prin invierea Sa.
Voi tineti "sabatul" unui hristos care sambata inca era in groapa.Sabatul lui Antichrist si Satana.
Caci nu tineti nici odihna cea adusa de Dumnezeu evreilor si nici cea adusa de Dumnezeu crestinilor.Sunteti niste orbi si calauze oarbe, uite acuma poate te vezi mai bine saducheule.

Poate ai impresia ca replicile spuse la manie au mai mare impact... te inseli. Gafezi doar. Nu vad nici o apropiere intre noi saduchei: noi credem si in inviere si in Duh si in ingeri, unde este aemanarea? Cat priveste "sabatul lui Antichrist", lucrurile stau chiar pe dos, o sa te convingi de acest aspect...

Danut7 22.09.2009 16:55:10

sigur continua sa-ti spui asta , nu ati zis voi peste tot ca nu credeti in viata sufletului in rai sau in Iad, sau sa zic mai altfel "spiritism" , acuma ce faci te minti pe tine insisi?

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:57:36.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.