![]() |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
cred ca se pierde din vedere esentialul
Se vorbeste despre impartasirea deasa (cu sau fara spovedanie!), dar cred ca exista anumite "conditii" pentru impartasire, pentru a nu se ajunge la un act mecanic (bine documentat, desigur, dar lipsit de TRAIRE).
Eu am aceasta idee ca daca starea mea de pacat nu ma doare foarte rau, inseamna ca nu sunt pregatita sa ma spovedesc si sa ma impartasesc. Pot sa-mi stiu pacatele teoretic, le stiu, dar daca nu sunt ca o povara pt. mine, eu cred ca doar fac duhovnicul sa-si piarda timpul lui pretios pt mine. Gresesc? (De fapt acesta este motivul principal pt. care nu pot accepta punctul de vedere al lui Fani. Nu ma pot ridica la nivelul duhovnicesc necesar unei dese impartasiri. Chiar daca tin post, mi se pare ca ma amagesc sinura. Nu ma pot duce acolo cu inima rece.. as batjocori Sf. Taine fara pocainta reala) |
Mai citesc ocazional despre vietile monahilor. Pai ei in permanenta isi plangeau pacatele, in permanenta insetau dupa Hristos, in permanenta se rugau... Ne comparam noi cu ei sa ne prezentam saptamanal la impartasanie?
(Ba chiar Sophia spune ca vrea sa dea doar 5 minute sotului in ziua de sarbatoare, iar restul timpului tot lui Dumnezeu ii ramane. Cum, Sophia? Acum invata-ma tu pe mine! Ca eu nu pot sa-I dau lui Dumnezeu 5 minute pe zi! Adica 5 minute doar pt Dumnezeu si pt nimic altceva. Nu pot rezista cinci minute fara ca mintea mea sa se aplece din nou spre lume! Cum Ii dai tu o zi intreaga?) |
Citat:
|
Citat:
Spovedania rara e cea care are loc mai rar decat impartasania deasa. Nu am nimic impotriva sa-ti asculti duhovnicul, chiar e indicat sa-l asculti, dar nu uita ca acesta tine de Patriarhia Constantinopolului; deci ce iti spune e valabil doar pentru tine si cei aflati sub aceeasi jurisdictie. Majoritatea duhovnicilor din Romania sunt mai rigurosi: nu te lasa sa te impartasesti fara spovedanie, si cei mai multi , chiar si de pe acest forum, opteaza pentru impartasanie dupa spovedanie, sau cum le spune duhovnicul. Cred ca e cazul sa ne respectam reciproc in ceea ce priveste spovedania si impartasania. |
Citat:
|
Citat:
Da, vad ca esti plina de judecata a celui, care poate este cu mult mai smerit decat noi toti la un loc. De cand te-ai urcat la asa o inaltime de ii privesti pe toti de sus?!? Coboara-te printre oameni si vezi ca nu diferi cu nimic de toti ceilalti, caci cu toti suntem pacatosi, cat timp suntem in trup. Poate incerci si reusesti sa pastrezi linia discutiei, nu sa-i schimbi vectorul dupa cum iti convine; e obositor. Si cu asta am terminat. |
Citat:
la inceput am citit din intamplare primul mesaj scris pe aceasta tema. si eu sunt in strainatate de cateva luni, dar inaintea mea familia mea de cativa ani buni. in toti acesti ani, duhovnicul nostru din romania venea de 2 ori pe an, in 2 poosturi sa ne putem marturisi si impartasi daca ne dadea dezlegare. dar noi in tot acest timp mergeam la o biserica ce apartinea de episcopul italian de rasarit ce la randul sau apartine de grecii ortodoxi de rasarit. adica, episcopul era de aceeasi credinta ortodoxa ca si noi, romanii, doar ca era ceva diferit: se puteau marturisi pentru a se impartasi la fiecare Sf. Liturghie, bineinteles daca li se dadea credinciosilor dezlegare! bineinteles ca noi ne miram si ne contraria acest lucru, fiindca cat am stat in romania credeam ca toti ortodocsii fac ca nooi; si acum aflaseram ca sunt altii care fac altfel. vreo 8 ani a continuat insa sa ne spovedim la preotul nostru romanesc, pana acum cand nici preotul nostru nu prea mai poate veni mereu se pare. sunt mai multe motive: avem duhovnicul roman prea rar la dispozitie pentru sfaturi(convorbirile la telefon nu intra in discutie); apoi cand venea, erau multi la care trebuia sa mearga si nu eram in largul nostru la spovedit, stiind ca te preseaza timpul(de multe ori insa era timp numai potrivit); apoi P.S. de aici, ne-a adus drept marturie la acesta practica pastrata de greci privind impararsirea ca t mai deasa, pe Sf. Nicodim Aghioritul si cartea sa in care trateaza acest subiect; apoi pe baza acestei scrieri a Sfantului s-a format un sinod in grcia la care au participat si din Sf. Munte si alti reprezentanti ai celorlalte Biserici ortodoxe(pe atunci toate de stil vechi), in urma caruia s-ahotarat ca ceea ce a scris Sfantul este in totalitate bun, si folositor sufletului, si ca Sf. Impartasire trebuie privita ca pe un medicament pentru pacatele noastre, nu ca ceva de care nu te poti apropia decat f. rar, ci cat mai des ar trebui, bineinteles cu vrednicie si cum spune la Sf. Liturghie cu frica , cu dragoste si cu credinta sa va apropiati!! si deci o marturisire mai deasa pentru a te imaprtasi, nu face altceva decat sa te tina mai "treaz"! din ce motiv Biserica romaneasca nu a preluat aceasta traditie, nu stiu exact! dar odata ce sutn Sfinti si in romania si in afara, sa zic asa, nu vad dece se condamna aceasta! doar Dumnezeu stie adevarul in aceasta privinta!si atata timp cat un om are legatura cu duhovnicul sau, si are ocazia de a se impartasi mai des, de ce sa nu o faca? si inca ceva : se zice ca pe timp de razboi se impartasesc oamenii la fiecare Sf. Liturghie, ca e pericol de moarte! dar in fiecare zi e pericol de moarte fratilor!!!!!!!!!!!!!!!!! si alta: ati auzit de Sf. Ioan de Kronstad, pe care-l cinstim si noi romaniii! cum a trait el? stiti, nu?: slujind Sf. Liturghie in fiecare zi, si marturisind, si impartasind in fiecare zi! atat am avut dse spus!consider ca alte polemici pe aceasta tema sunt de prisos si nu ne aduc decat noi dusmani, noi compromisuri, noi barfe si nimic altceva! "SA NU FACI NICIODATA NIMIC CARE-TI MUSTRA CONSTIINTA, FIIND CAUZA PENTRU VATAMAREA SUFLETULUI TAU" deci fiecare, cum crede de cuviinta! |
Draga Ana Maria, eu ti-am citit postarile anterioare si eram la curent cu cele din parohia voastra. A fost bine ca a venit preotul roman, caci nu ati fost lasat singuri. Daca romanii din Italia tin de o alta jurisdictie decat cea din Romania, faceti cum credeti ca e mai bine.
Romania a pastrat Traditia si duhovnicii sunt mai severi. Noi ne-am obisnuit cu acest mod de a vedea lucrurile, acceptam aceasta severitate, chiar ne bucura si ca atare, trebuie respectata si de cei, care procedeaza altfel. Stim ca e posibila impartasania deasa, dar doar in anumite conditii, cum s-a scris de mai multe ori mai sus. Daca nu indeplinim conditiile pentru a ne putea impartasi mai des, mai bine pastram ritmul nostru: adica de 6 ori pe an, in cele 4 Posturi. Eu am mai primit impartasanie si cu ocazia Sf. Maslu, dar tot cu spovedanie. |
Citat:
Da, am exagerat cand am spus ca ai scris ca 'sunt platita de masoni'. Nu, ai spus numai ca banuiesti doar ca o anumita orgaizatie oculta (sau asa ceva) probabil m-a acostat sau ma acosteaza (sau am inteles eu gresit? Iti spun, ca si Noesisaa, ca ai un stil cam intortochiat pentru mine; poate am fost educati in mod diferit. Poate ai vrut sa spui ca am cazut in mrejele oculte fara sa imi dau seama?). Totusi, daca asta ai spus, este o acuzatie grava, si poate nu ar fi rau sa iti ceri si tu scuze pentru asta. Zici ca nu m-ai facut eretica 'textual', dar cat de mai textual puteai sa imi zici ca sunt eretica decat insirand tot felul de lucruri la care 'am trecut, pe care le consideri abominatii, citez (sublinierile sunt ale mele): "Tot ca rezultat al evolutiei culturale proprii ai trecut de la specificul romanesc ortodox la cosmopolitism adica la ecumenismul putrid si cariat din nastere dar nadajdios in pulverizarea ortodoxiei traditionale, ba chiar esti realmente convisa de ,,binefacerile" acestuia ca si de ,,binefacerile" altor curente oculte (clar dovedit oculte)precum umanismul anarhist, feminismul ucigator de porunci dumnezeiesti, utilitarismul deturnant de scop sacru al bisericii s.a.m.d." Parintii secolului XX (Paisie aghioritul , Sofronie Saharov, Justin Popovici al Serbiei si Nicolae Velimirovici, parintele Staniloae, Arsenie si Arsenie-II, parintele Ioan Maximovici si Serafim Rose) au demascat clar ca erezia ereziilor contemporane este ECUMENISMUL !" De altfel zicand ca m-am lasat dusa de ecumenismul putrid si zicand in fraza urmatoare ca acest ecumenism este o erezie, m-ai facut si textual eretica. Dar in fine, este dreptul tau sa iti spui parerea. Totusi, trebuie sa recunosti ca reactia mea este de inteles. As vrea sa vad cum ai reactiona tu daca as pune atatea epitete negative in fata convingerilor tale profunde. Cu acestea, as vrea sa incheiem daca se poate aceasta cearta pentru ca eu nu intru pe forum ca sa ma cert, si cred ca nici tu. In cel mai rau caz, invatam amandoi unul de la altul ce este gresit si ne intarim prin asta convingeile proprii, tu inveti de la mine, zici, lucruri negative, de cum nu ar trebui sa fie ortodoxia, sau de pseudoortodoxie caldicica, eu, zic, tot despre cum nu ar trebui sa fie ortodoxia, dupa cei de la care am invatat eu. Hai sa incercam sa nu ne mai certam si pur si simplu sa discutam si sa ne tratam cu mai multa ingaduinta personala. |
Citat:
|
Citat:
|
Pentru user-ul sophia . . .
Tinand cont ca actualmente traiesti de buna voie in Germania , iti aduc o veste buna pentru tine : PAROHIA ORTODOXA DIN OFFENBACH , A INITIAT UN PROGRAM DE CATEHIZARE PRIN STRADANIA PARINTELUI PAROH STEFAN ANGHEL ! SCOPUL PROGRAMULUI CATEHETIC : EDUCAREA COMPORTAMENTULUI MORALPRIN CUNOASTEREA INVATATURII DE CREDINTA CRESTINA SI DEPRINDEREA PRACTICARII RUGACIUNII SI ( FOARTE IMPORTANT ) , A RANDUIELILOR SI TRADITIILOR SPECIFICE BISERICII ORTODOXE ROMANE . Esti asteptata la Parohia " SFANTUL NICOLAE "de Parintele Stefan Anghel ! NU RATA OCAZIA !
|
Citat:
Cu mana pe inima iti spun ca nu imi dau seama unde am gresit in postarea pe care ai citat-o tu, nu imi dau seama unde m-am dat mai sus decat ceilalti...a, ca am adus un contra-argument la ceea ce ai scris tu? O fi probabil o diferenta de sistem de educatie, dar eu in general cand dezbat ceva cu cineva, asa discut. Asa am facut in facultate, asa am facut si fac dupa facultate, asa fac si altii, daca ti se pare agresiv sau cu nasul pe sus, sa stii ca nu asta e scopul, ci doar asa am invatat eu, sigur, in stil occidental, de ce sa nu recunosc, care sustine mai mult claritatea argumentului decat smerenia. |
Citat:
|
Citat:
|
@Cristiboss - multumesc mult pentru informatie. Ma bucura f.mult initiativa. Pacat ca numai intr-o biserica. Pentru mine este f.departe din pacate.
Daca ar prelua si alti preoti ar fi minunat. Am vazut si pagina de internet si am sa i-o recomand si preotului nostru. Un nou bun exemplu pentru noi (inclusiv ziarul parohiei!). anna21 - ma intrebi de timpul acordat lui Dumnezeu intr-o zi. Pai este simplu: - dimineata rugaciune - daca este sarbatoare: mers la slujba : cam 2 ore (duminca 3 ore) - dus o viata cuminte, placuta lui Dumnezeu - citit/informat in carti si pe internet - respectat sarbatoarea (deci nu spalat, nu cusut, etc.) - fapte bune (cand sunt ocazii) - rugaciunea de seara Toate astea sunt pentru Dumnezeu. Timp neacordat lui Dumnezeu: somn si minutele private cu sotul. |
Citat:
Exista sigur, asa cum exista si in Belgia si in Germania. Poate nu sunt publicate pe internet sau nu sunt la parohiile romanesti. |
Citat:
|
Citat:
In Belgia se face cateheza pt adulti atat la paroghia mea (o parohie francofona), se face si la parohia romaneasca Sf Nicolae, de altele nu am date exacte. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
2. Am recitit de citeva ori postarile mele si afirm in continuare ca, contin tot ce am vrut sa spun . Este insa de citit cu atentie .Despre raporturile tale eventuale cu orice oculta am afirmat doar ca ,,nu as fi mirat daca ai fi fost sau esti curtata de..." fara sa spun precis sau sa cunosc precis adevarul , a fost o supozitie de interpretare secundara multor atuuri ale tale .Deci nu am divulgat un adevar pe care sa mi-l fi incredintat anterior nici nu am facut o afirmatie clar eronata, a fost o presupunere doar si sper sa nu fi fost si o devoalare accidentala . In cazul acesta ... pt. ce scuze ? Dar pt. ca spui ca ,,poate nu ar fi rau sa-ti cer scuze" atunci : imi cer scuze si te rog sa ma ierti ! Deci, sora Fany, in lipsa elegantei (care gata, s-a terminat !)nu ne ramine decit sa marturisim adevarul :avem instructie , formatie, practica , traire si marturisire diferite . Avem dorinte si metode de implinire diferite. Nu antitetice dar divergente , ne asemanam in general dar in amanunt diferim destul de mult desi provenim din aceiasi ortodoxie-mama romaneasca. Pe semne ca ceva, ceva, in timp s-a petrecut cu noi, stim asta bine fiecare. Dar vorba gheronului Cleopa : ,,...cine vrea sa se mintuiasca cu intrebarea sa calatoreasca " deoarece ,,mintuirea sta intru mult sfat" ! Imi cer iertare la modul general , pt. forma si substanta in punctele in care a fost cazu si de asemenea iert pe cei care astazi cu voie sau fara voie mi-au gresit dorindu-le binecuvintarea Domnului cu pace si liniste ! |
Citat:
Draga Fani, e cazul sa recunosti ca ai fost cat se poate de categorica si insistenta cu privire la impartasania deasa, la sfintii, care sunt supusi greselii si la casatoria dintre ortodox si eterodox, ca sa nu mai pomenesc si de ecumenism; asta, ca sa dau cateva exemple. Indiferent cate argumente s-au adus, sau oricat s-a mentionat optiunea fiecaruia in functie de duhovnic, ai continuat incercarea ta de a ne convinge altfel. Ai recunoscut pe loc ca ai gresit in unele cazuri, ca apoi sa continui pe aceeasi idee ca mai-nainte. Poate ca iei aceste dialoguri drept niste dueluri verbale, din care trebuie sa iesi invingatoare; poate toti facem acest lucru. Chiar daca purtam un dialog, sa nu uitam ca aceste cuvinte pot avea influenta asupra unora si altora, cu sau fara voia noastra. De aceea trebuie sa acceptam si alta opinie, ca fiind a celuilalt, dar nu suntem obligati sa ne schimbam in functie de ea. |
Citat:
Uite, acum stii! |
Citat:
Am cautat special pt tine o viziune a Sf. Ioan de Kronstadt. Extras: Si iarasi am mers mai departe, si am intrat într-o biserica impunatoare. Am vrut sa-mi fac cruce, dar Staretul m-a oprit: „Nu se poate! Aici e urâciunea pustiirii!”. Aceasta biserica era tare mohorâta. Pe masa din altar – stea peste stea; în jur ardeau lumânari de smoala care trosneau ca vreascurile; potirul era plin cu ceva rau mirositor; prescurile – însemnate cu stele; în fata prestolului statea un preot cu fata catranita, iar sub prestol – o femeie, rosie toata, cu stea în frunte, striga de rasuna biserica: „Slo-o-bo-o-da-a!” (Sunt libera!). Doamne fereste, ce grozavie! Oamenii aceia începura sa alerge ca niste smintiti în jurul prestolului, sa tipe, sa suiere, sa bata din palme si sa cânte cântece dezmatate. Si deodata a strafulgerat, s-a auzit bubuitul unui tunet napraznic, pamântul s-a cutremurat, si biserica s-a prabusit: si femeia, si oamenii aceia, si preotul – s-au pravalit cu totii în adâncul beznei – în abis. Doamne fereste si apara, ce grozavie! Am privit înapoi. Staretul se uita la ceva, m-am uitat si eu. „Parinte, spune-mi, ce este cu aceasta înfricosatoare biserica?” – «Acestia-s „cetatenii cosmosului”, ereticii, cei ce au parasit sfânta si soborniceasca Biserica si au primit inovatiile, care sunt lipsite de harul lui Dumnezeu; în astfel de biserica nu se posteste si nu poti sa te împartasesti!» Tot articolul: http://www.razbointrucuvant.ro/2007/...ratata-in-vis/ |
Citat:
Cand facem o critica, e bine sa ne includem, chiar daca numai formal; in felul acesta nu ne situam peste ceilalti si ne indepartam si de ideea ca am fi fara greseala, "caci nu suntem nici unul bun, pana la unul". Poate putina smerenie, in ciuda claritatii pe care o invoci, nu ar strica. Asta ar rezolva multe. Poate te mai gandesti si la acest stil occidental al tau (putini, din cei care scriu pe aici, sunt fara studii, chiar daca nu amintesc atat de des de ele) si vezi ce nu e bine la el. Nu este la latitudinea mea sa o fac. Sa nu ne punem numai mintea la contributie, ci si inima; este esential pentru un ortodox. |
Emoticoanele pe care le folosim arata multe despre gandul cu care scriem. Ele vorbesc mai mult despre noi, decat credem la prima vedere... :103:
|
Citat:
Acum , un emoticon folosit tradeaza sau exprima un gind, o traire, o parte din noi, o latura a noastra, o particularitate a noastra. Un simplu emoticon... Psihologia ne invata sigur ca oamenii comunica in 3 feluri : verbal, paraverbal si nonverbal. Verbal : chiar daca interlocutorul nu te vede dar te aude sau iti vede ideile insirate pe o hirtie ,din dialog iti poate spune ,,cine esti". Paraverbal : reprezinta sistemul de intonatie si accentuare a literelor si cuvintelor pt. a le creste semnificatia, a debitului verbal, a tonului si muzicalitatii exprimarii,a intensitatii vocii,a grimasei si gesticii prin care traduci starea de spirit pe care o ai in timpul dialogului (minie, bucurie, indiferenta, desconsiderare, dezgust, etc). Nonverbal , sau limbajul trupului : reprezentat de modul de a te inbraca, friza, farda, parfuma, asamblarea culorilor in vestimentatie, manichiura,accesorii vestimentare(baston, umbrela, monoclu, trabuc,ceas de buzunar, tabachera rafinata, servieta, portvizit, portmani, esarfa, etc.). In dialog, verbalul se exprima fara probleme, paraverbalul are semnele conventionale care permite exprimarea a 98% din intentii (semnul intrebarii simplu si seriat, al exclamarii simplu si seriat, al ultimei litere din cuvint sau a primei sau a oricareia facuta seriat, scrierea ingrosata, cu liniute de unire repetate, scrierea subliniata, folosirea citatelor cu expresii consacrate pt. o anume stare de spirit , a emoticoanelor,etc, etc.) iar nonverbalul il enuntam noi cu o exactitate de 95% atunci cind descriem cum ne inbracam la ofice, la sport,la afaceri, la biserica, acasa, daca ne fardam si cum , daca ne parfumam si cum,sau exprimindu-ne parerile despre altii cind fac sau nu intr-un fel anume. Cu alte cuvinte , atunci cind se converseaza in scris si deci atunci cind individul este si interesat sa fie cit mai bine inteles din putine rinduri, prin ceea ce scriem putem fi cunoscuti si areciati intr-un procent foarte mare de realitate , >95%. Ne expunem si ne destainuim aproape in totalitate si nu cu mare efort. Dar pentru o persoana cunoscatoare sau chiar mai mult , versata adica cea care este antrenata atit de bine incit cu usurinta poate depista temperamentul , caracterul , personalitatea , echilibrul psihoemotional , sensibilitatile , posibilitatile de a deveni agresiv si formele pe care le poate lua, slabiciunile , s.a.m.d. faptul de a-si cunoaste interlocutorul , fara a-l vedea , este un lucru usor, cu conditia sa fie atent si sa retina ce posteaza in timp. Deci, dupa ce activezi pe un forum o buna perioada de timp, angrenindu-te in discutii de factura cit mai diversa, persoana ta nu mai este necunoscuta pt. cei interesati. In baza acestei cunoasteri cei mai multi ne catalogam , sumar este adevarat, ca fiind intr-un fel sau altul . Pai si dupa ce apuci de te exprimi intr-un fel anume si te lasi ,,citit" apai dupa aceea poti sa tot retractezi ca nu este asa cum se vede ...pt. ca deja este prea tirziu. Sau situatia in care ne imbulzim cu formule de ''amabilitate staruitoare" ...poate scoate la suprafata lucruri neasteptate. In general noi spunem ca urmarim si ca atacam ,,ideea" , si asa si este in prima instanta, dar prin ea atacam o prostie, o impolitete, o minciuna, o neseriozitate, o slabiciune, o proasta inspiratie sau crestere, o superficialitate, un tupeu obraznic sau nonsalant, un frate cabotin, mercantil sau hedonist,devoalam intentia reala din spatele unui sofism,si in cele din urma chiar falsitatea si impostura, adica o carenta sau un defect al caracterului in ultima instanta. Pt. toate acestea scrise si demonstrate (dupa stiinta psihologiei) aici invit ,,amatorii" revendicativi (indiferent de sex) sa se gindesca bine inainte de a striga neantului : de unde ma sti tu pe mine? Deoarece acesta are un raspuns simplu : de la tine ! NB: un simplu emoticon ... spune multe ! |
Citat:
Da, poate prea mult vreau sa ii conving pe altii. De accea poate ca Zaharia a presupus ca as fi membra a cine stie ce organizatie care face special sa intre pe un forum ortodox.. .Ei bine nu, Zaharia, nu ai nimerit-o de loc. Este o ispita sa vrei mereu sa ii convingi pe altii. Ar trebui sa expunem ce credem ca este adevarul si apoi sa ii lasam pe ceilalti sa mearga mai departe. Poate fac asta din mandrie, sau poate o fac din entuziasm (penru ca sunt convinsa de niste lucruri si am spirit militant). Nu stiu. In orice caz, este si pericolul unui forum de discutie, poate. Trebuie sa recunosti ca altii aici sunt si mai transanti si accepta si mai greu alta opinie decat a lor, si asta creaza aici o atmosfera polemica molipsitoare. Ca ei spun ca asta este adevarata opinie ortodoxa, nu schimba nimioc din fondul problemei: si eu cred ca opinia mea este ortodoxa. ;-) Mi-am propus de mai multe ori sa nu mai polemizez, dar nu am prea reusit. Poate in viitor! Oricum, voi avea din ce in ce mai putin timp. |
Citat:
Ce inseamna 'lumea'? Lumea inseamna pentru noi cei din jurul nostru, cei care ne influentezea noua gandirea, cei pe care alegem sa ii citim. Tu ai intrat in acest cerc al antiecumenistilor, eu sunt inconjurata de oameni care desi sunt foarte fideli ortodoxiei considera ca este important sa se pastreze legaturile ecumenice cu toate defectele oganismelor oficiale. Textul pe care il citezi nu vad de ce s-ar referi la ecumenie. Cred ca se refera la oganizatii intr-adevar malefice, masonice antibiserica, new age, sincretiste etc. Ceea ce tot spun eu este ca nu acest gen de ecumenie il spirjin eu. |
Citat:
Nu, nu spunt membra sau 'curtata' a nici unei organizatii oculte. Sunt membra a Bisericii ortodoxe. Nu mai sunt suparata pe tine, Zaharia. De altfel nu pot sa zic ca am fost, foarte. Doar m-ai iritat putin si de accea si eu am fost mai dura. Sa incercam sa discutam tinand seama de ceea ce ai spus. |
Citat:
|
Citat:
Cat despre amuzament, eu nu inteleg amuzamentul numai ca un motiv de ras si distractie, ci ca ceva care imi mentine interesul si atentia, chiar daca nu include si un element de umor. Daca tu ataci intotdeauna ideea, foarte bine pentru tine ca poti sa detasezi perfect si intotdeauna persoana de ideile sale. Este destul de greu sa faci asa ceva. Citat:
Citat:
|
Boah, la ce discutii filozofice ati ajuns! Nici nu mai bagati in seama subiectul, sau pe altii care scriu.:13::confused:
Fratilor, fiti calmi, coborati in randul omaneilor! Toti avem dreptul sa gandim, sa avem pareri, fiecare unde a invatat si cine l-a invatat.:103::63: |
Citat:
|
Citat:
Vezi, uite acest "nu stiu de ce faci caz" este un atac inutil. |
Citat:
Ce atac inutil? Probabil ca in loc de "nu stiu de ce faci caz" trebuia sa scriu " nu stiu de ce insisti pe tema asta. Unde este atacul totusi, sau unde este jignirea?? Plus ca explicatia ta era inutila, iti dai seama ca nu am crescut pe luna si imi dau seama unde este gluma si unde nu, si unde greseala de gramatica e intentionata sau nu. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 20:51:50. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.