Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Deparazitare forum de atei nesimtiti si hulitori (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9333)

gibilan 20.05.2010 12:57:14

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 250715)
Si acea credinta detinea Adevarul, in aceeasi masura.
Se intimpla ca cea ortodoxa sa fie incompatibila cu sinuciderea. Dar cu jertfa?

mai top cat DOMNUL SI MINTUITORUL NOSTRU IISUS HRISTOS A SPUS:MILA VOIESC NU JERTFA mai citeste si tu ce trebuie si mai lasa prostiile ce ti-au bagat alti in cap.ma tu te -ai suparat peDUMNEZEU ca nu ti -a raspuns la cererile tale sau te-a incercat vri-o data asa intrun mod mai dur,nu ai ce face gindestete ca si alti de pe aici au fost incercati in nenumarate rinduri si poate de zeci,sute de ori mai dur decit tine,dar NU au abandonat lupta ca un las.intrebarea este ESTI UN LAS? ca sa stim si noi cu cine comunicam,dupa cite se vede propovaduiesti sinuciderea poate ai si tu ceva ginduri mai negre dar ce spun eu orcum ai ginduri negre parelele cu invatatura lui DOMNUL IISUS.

topcat 20.05.2010 13:25:45

Citat:

În prealabil postat de gibilan (Post 250824)
mai top cat DOMNUL SI MINTUITORUL NOSTRU IISUS HRISTOS A SPUS:MILA VOIESC NU JERTFA mai citeste si tu ce trebuie si mai lasa prostiile ce ti-au bagat alti in cap.ma tu te -ai suparat peDUMNEZEU ca nu ti -a raspuns la cererile tale sau te-a incercat vri-o data asa intrun mod mai dur,nu ai ce face gindestete ca si alti de pe aici au fost incercati in nenumarate rinduri si poate de zeci,sute de ori mai dur decit tine,dar NU au abandonat lupta ca un las.intrebarea este ESTI UN LAS? ca sa stim si noi cu cine comunicam,dupa cite se vede propovaduiesti sinuciderea poate ai si tu ceva ginduri mai negre dar ce spun eu orcum ai ginduri negre parelele cu invatatura lui DOMNUL IISUS.

Nu m-am suparat pe Dumnezeu, nu am fost niciodata credincios. Nu sint un las, dovada sint posturile mele iar semnatura mea e clara. Nu am deloc ginduri negre, din contra. Suedia, care are unul din cel mai mare procentaj de atei (nu pun in discutie tarile unde ateismul e sau a fost impus totalitarist), nu se numara printre tarile cu un inalt grad de suicidat si e foarte aproape de Romania la acest capitol http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...y_suicide_rate.
Spun din contra, pentru ca un ateu sanatos la bibilica are toate motivele sa traiasca.

gibilan 20.05.2010 13:28:52

MAI TOP CAT hai sa iti spun o povestioara plina de intelepciune:o data un evreu comerciant il roaga pe un gospodar sa ii duca marfa la oras spre vinzare acesta e de acord ,ca si lui ii pica ceva banuti,incarca marfa evreului in caruta urca sus inpreuna cu evreul ,da bice cailor si pleaca.cind ajung si trec de biserica evreul zice:intoarce acasa ca nu mai mergem, mirat omul zice:de ce atunci evreul ii zice:pai cind ai plecat de acasa nu te-ai rugat nici inchinat la Dumnezeul tau am zis ca poate o faci cind ajungi la biserica nici ocolo nu ai facut-o ce incredere mai am eu in tine,poate cind ajungem intre sat si oras tu imi tai gitul si imi iei tot ce am fiindca esti ateu.INTREBARE:ce incredere avem noi crestinii in vorbele tale[stiintifice]adevarata stiinta este cuvintul lui Dumnezeu noi cei din zilele de astazi ne folosim mult de cuceririle dracilor inchipuindu- ne ca alt-fel nu se poate,criza ce o strabatem sar putea sa ne demonstreze si altceva decit stim noi.sa ne vedem pe alt forum!

topcat 20.05.2010 13:42:17

Citat:

În prealabil postat de gibilan (Post 250854)
INTREBARE:ce incredere avem noi crestinii in vorbele tale[stiintifice]adevarata stiinta este cuvintul lui Dumnezeu noi cei din zilele de astazi ne folosim mult de cuceririle dracilor inchipuindu- ne ca alt-fel nu se poate,criza ce o strabatem sar putea sa ne demonstreze si altceva decit stim noi.sa ne vedem pe alt forum!

Nu trebuie sa ai nici o incredere, tot ceea ce am spus poate fi verificat. Asta e diferenta intre noi.

penticostalulmantuibil 20.05.2010 13:50:03

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 250822)
Dupa cum vad, nu gasiti nici o asemanare intre credinta ortodoxa si intimplarile de mai sus.
Exista totusi un punct comun, credinta, lipsa unei justificari obiective.

Da, ai nevoie de o doza uriasa de ignoranta sau de reavointa sa pui crimele cu pricina pe seama credintei si nu a dementei.

In nici un caz nu era vorba de credinta. Faci confuzii serioase.

P.S. Criminalii in serie „credinciosi” sunt crestini doar cu numele. N-au nimic de-a face cu Hristos.
Ateii care au torturat si au ucis milioane de femei si prunci nevinovati erau atei pe de-a-ntregul.

topcat 20.05.2010 13:58:09

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 250865)
Da, ai nevoie de o doza uriasa de ignoranta sau de reavointa sa pui crimele cu pricina pe seama credintei si nu a dementei.

In nici un caz nu era vorba de credinta. Faci confuzii serioase.

P.S. Criminalii in serie „credinciosi” sunt crestini doar cu numele. N-au nimic de-a face cu Hristos.
Ateii care au torturat si au ucis milioane de femei si prunci nevinovati erau atei pe de-a-ntregul.

Adica o comunitate intreaga devine dementa asa dintr-o data si pune de o sinucidere in masa.
P.S. Toate relele din lume se datoreaza ateilor si celor care nu inteleg doctrina crestina.

maria-luisa 20.05.2010 14:05:29

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 250870)
Adica o comunitate intreaga devine dementa asa dintr-o data si pune de o sinucidere in masa.
P.S. Toate relele din lume se datoreaza ateilor si celor care nu inteleg doctrina crestina.

Cred ca si Hitler se numara printre aceia care nu inteleg doctrina crestina, dar credea ca face totul in numele lui Dumnezeu...

topcat 20.05.2010 14:30:12

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 250877)
Cred ca si Hitler se numara printre aceia care nu inteleg doctrina crestina, dar credea ca face totul in numele lui Dumnezeu...

Ironic, dar asa e :)
I believe today that my conduct is in accordance with the will of the Almighty Creator.
- Adolf Hitler, Mein Kampf, Vol. 1 Chapter 2

p.s. ca sa fie clar, nu pretind ca ateismul e "fool proof" sau "safety proof"

penticostalulmantuibil 20.05.2010 14:50:25

Citat:

Domnule topcat, va rog, schiati prea repede printre jaloane.

Ati spus ca s-au sinucis - am argumentat ca nu credinta i-a impins spre sinucidere si ca ateismul duce la si mai multe sinucideri.

Mi-ati replicat ca: „Problema nu e ca unii oameni se sinucid, e dreptul lor”, problema e ca au fost niste criminali acolo.

Acum reveniti si spuneti ca a fost o sinucidere in masa.

Ar trebui sa va hotarati ce vreti sa acuzati.

Citat:

Nu va victimizati. Relele lumii sunt generate de natura pacatoasa a oamenilor. Religiosi sau atei.

topcat 20.05.2010 15:03:24

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 250895)
Domnule topcat, va rog, schiati prea repede printre jaloane.

Ati spus ca s-au sinucis - am argumentat ca nu credinta i-a impins spre sinucidere si ca ateismul duce la si mai multe sinucideri.
Mi-ati replicat ca: „Problema nu e ca unii oameni se sinucid, e dreptul lor”, problema e ca au fost niste criminali acolo.
Acum reveniti si spuneti ca a fost o sinucidere in masa.
Ar trebui sa va hotarati ce vreti sa acuzati.

Oamenii din imagine nu s-au sinucis pentru ca erau bolnavi mintali motivatia sinuciderii le-a fost indusa si baza a fost credinta. Odata cu ei au fost omoriti si copiii din grup.
Repet, nu pretind ca crestinii au facut sau vor face astfel de lucruri, vroiam sa arat ce inseamna credinta oarba.
Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 250895)
Nu va victimizati. Relele lumii sunt generate de natura pacatoasa a oamenilor. Religiosi sau atei.

Natura pacatoasa de unde e?
Cine e raspunzator de natura pacatoasa a omului?

penticostalulmantuibil 20.05.2010 15:20:43

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 250904)
Repet, nu pretind ca crestinii au facut sau vor face astfel de lucruri...

Inseamna ca ai revenit pe calea cea buna :6:

Citat:

Nu stiu daca nu m-am bagat singur cu piciorul in lat. Poate ma ajuta un frate ortodox :))
Mai cercetez...

Doriana 20.05.2010 15:30:45

Citat:

Natura pacatoasa este obisnuinta oamenilor de a pacatui continuu, obisnuinta creata pacatuind in decursul mileniilor. Fiecare om care pacatuieste lasa urmasilor sai ca mostenire predispozitia de a pacatui.

topcat 20.05.2010 15:34:28

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 250915)
Inseamna ca ai revenit pe calea cea buna

Nu am fost niciodata pe alta cale :)
Din fericire nu sint multi care au o credinta oarba insa, in cazuri extreme, aceasta (credinta) se poate transforma foarte usor (vezi topicuri gen "ii omorim pe cei cu cip").
Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 250915)
Nu stiu daca nu m-am bagat singur cu piciorul in lat. Poate ma ajuta un frate ortodox :))
Mai cercetez...

Cerceteaza :)

topcat 20.05.2010 15:39:44

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 250922)
Natura pacatoasa este obisnuinta oamenilor de a pacatui continuu, obisnuinta creata pacatuind in decursul mileniilor. Fiecare om care pacatuieste lasa urmasilor sai ca mostenire predispozitia de a pacatui.

Si tot asa ajungem la primii pacatuitori care au fost Adam si Eva. Aveau si ei o natura pacatoasa?

Anytza 20.05.2010 15:44:12

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 250822)
Adevarul ateismului e dobandit prin stiinta si atita timp cit stiinta nu detine adevarul absolut, si nu il detine, nici adevarul ateismului nu e unul absolut.

Asta se intimpla atunci cind omul situeaza emotiile si dorintele sale deasupra ratiunii.

Dupa cum vad, nu gasiti nici o asemanare intre credinta ortodoxa si intimplarile de mai sus. Exista totusi un punct comun, credinta, lipsa unei justificari obiective.

Nu stiu de unde luati voi datele astea, adica numai cei care cred intr-un anume dumnezeu fac crime si suiciduri si nu mai stiu ce? De cand ? dar voi stiti pe ce lume traiti? uite america e plina de criminali in serie, mai mult de 80% din criminalii in serie din toata lumea sunt in america.si nu sunt ortodocsi. dute si intreaba-i de c au au omorat atatia oameni.
Gandeste-te cati oameni au bagat comunistii(atei convinsi) in inchisoare si i-au omorat si i-au executat fiindca credeau in Dumnezeu sau au vorbit depre Dumnezeu, sau predau religia in scoli, sau scriau poezii care nu le placea lor, sau nu erau de acord cu politica lor. criminalii nu sunt niciodata oameni credinciosi, daca ati vazut un caz dasta mediatizat cu nu stiu ce fanatici, inseamna ca(rezulta ca) numai crestinii fac asa? La noi in tara crimele se intampla la betie majoritatea, de nervi, de suparare, nu pt divinitate. documentativa si voi inainte sa aruncati cu niste afirmatii.

Doriana 20.05.2010 15:56:51

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 250925)
Si tot asa ajungem la primii pacatuitori care au fost Adam si Eva. Aveau si ei o natura pacatoasa?

Nu. Ei au facut doar o alegere. Si noi putem inca putem sa facem o alegere, in ciuda firii noastre pacatoase...

topcat 20.05.2010 16:11:06

Citat:

În prealabil postat de Anytza (Post 250929)
Nu stiu de unde luati voi datele astea, adica numai cei care cred intr-un anume dumnezeu fac crime si suiciduri si nu mai stiu ce? De cand ? dar voi stiti pe ce lume traiti? uite america e plina de criminali in serie, mai mult de 80% din criminalii in serie din toata lumea sunt in america.si nu sunt ortodocsi. dute si intreaba-i de c au au omorat atatia oameni.
Gandeste-te cati oameni au bagat comunistii(atei convinsi) in inchisoare si i-au omorat si i-au executat fiindca credeau in Dumnezeu sau au vorbit depre Dumnezeu, sau predau religia in scoli, sau scriau poezii care nu le placea lor, sau nu erau de acord cu politica lor. criminalii nu sunt niciodata oameni credinciosi, daca ati vazut un caz dasta mediatizat cu nu stiu ce fanatici, inseamna ca(rezulta ca) numai crestinii fac asa? La noi in tara crimele se intampla la betie majoritatea, de nervi, de suparare, nu pt divinitate. documentativa si voi inainte sa aruncati cu niste afirmatii.

Am afirmat eu cumva ca ortodocsii sint mai criminali ca si catolicii sau ceva de genul asta? In nici un caz sa nu crezi ca am o parere buna despre americani.
Criminalitatea pe tari: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of..._homicide_rate
Nu vad decit o usoara corelatie cu nivelul de trai sau religiozitate

topcat 20.05.2010 16:13:00

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 250941)
Nu. Ei au facut doar o alegere. Si noi putem inca putem sa facem o alegere, in ciuda firii noastre pacatoase...

Deci se poate sa pacatuiesti si daca nu ai o natura pacatoasa?

Doriana 20.05.2010 16:18:11

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 250952)
Deci se poate sa pacatuiesti si daca nu ai o natura pacatoasa?

S-a putut. Un mic pacatel care a nascut alte pacatele care au nascut alte pacate mari. Acum nu mai e nimeni curat cum a fost omul in Eden. Dar marile rele ale lumii nu au venit pe nesimtite, ci pacatul s-a inmultit progresiv si a crescut si capacitatea oamenilor de a scorni noi pacate.

Anytza 20.05.2010 16:22:30

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 250950)
Nu vad decit o usoara corelatie cu nivelul de trai sau religiozitate

unde scrie ce religie aveau cei care au comis crimele sau ce motive au avut? sau stii tu exact ce se intampla in fiecare tara, ce religie au, ce motive au, ai vb tu cu toti si au zis ca pt zei au facut crimele, nu?
"Intentional homicide demographics are affected by changes in trauma care, leading to changed lethality of violent assaults, so the intentional homicide rate may not necessarily indicate the overall level of societal violence."

topcat 20.05.2010 16:35:09

Citat:

În prealabil postat de Anytza (Post 250957)
unde scrie ce religie aveau cei care au comis crimele sau ce motive au avut? sau stii tu exact ce se intampla in fiecare tara, ce religie au, ce motive au, ai vb tu cu toti si au zis ca pt zei au facut crimele, nu?
"Intentional homicide demographics are affected by changes in trauma care, leading to changed lethality of violent assaults, so the intentional homicide rate may not necessarily indicate the overall level of societal violence."

Pai asta am zis si eu, ca criminalitatea nu e legata de credinta in divinitate. Cred insa ca e legata de nivelul de trai, mai ales daca tinem cont de posibilitatile date de tehnologie pentru a infaptui o crima.

topcat 20.05.2010 16:39:33

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 250954)
S-a putut. Un mic pacatel care a nascut alte pacatele care au nascut alte pacate mari. Acum nu mai e nimeni curat cum a fost omul in Eden. Dar marile rele ale lumii nu au venit pe nesimtite, ci pacatul s-a inmultit progresiv si a crescut si capacitatea oamenilor de a scorni noi pacate.

Am mai discutat despre asta, nu e mai rau acum decit acum 2000 de ani. Gindeste-te cum se traia acum 2000 de ani, inchipuieti, doar esti fata, ca esti pe o strada, seara, in evul mediu.

Doriana 20.05.2010 16:44:54

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 250964)
Am mai discutat despre asta, nu e mai rau acum decit acum 2000 de ani. Gindeste-te cum se traia acum 2000 de ani, inchipuieti, doar esti fata, ca esti pe o strada, seara, in evul mediu.

Pacatul a ajuns de multe ori la culme in decursul istoriei. Dumnezeu l-a oprit ba prin potop, ba prin foc si pucioasa...Daca vrei sa compari compara cu Edenul. Apoi a aparut un pacatel si in cateva zeci de ani [sau sute] a aparut prima crima. Pacatul se dezvolta destul de repede, e ca un aluat...

Anytza 20.05.2010 16:49:40

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 250961)
Pai asta am zis si eu, ca criminalitatea nu e legata de credinta in divinitate.

e n-ai zis? vrei sa-ti caut posturile? ba ai zis, te contrazici singur.

dani2004 20.05.2010 17:05:45

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 250954)

In opinia ta Adam si Eva au facut o alegere. Si prin aceasta alegere a intrat pacatul in lume? Sau pacatul a aparut mai tarziu?

Si acel mic "pacatel" care este?

dani2004 20.05.2010 17:08:09

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 250964)

Acum 2000 de ani se considera a fi Antichitate.

Aprindeai o faclie sau lumanare sau vreun eretic. Ce aveai la indemana.

Doriana 20.05.2010 17:11:59

Citat:

În prealabil postat de dani2004 (Post 250973)
In opinia ta Adam si Eva au facut o alegere. Si prin aceasta alegere a intrat pacatul in lume? Sau pacatul a aparut mai tarziu?

Si acel mic "pacatel" care este?

Da, in opinia mea atunci a intrat pacatul in lume. [in oameni, nu in satan. Se spune ca satan pacatuise dinainte, asa scrie in apocrife; posibil , caci altfel nu l-ar fi inspirat si pe om sa faca asta]

"Căci, dacă prin greșeala unuia moartea a împărățit printr-unul, cu mult mai mult cei ce primesc prisosința harului și a darului dreptății vor împărăți în viață prin Unul Iisus Hristos." Romani 5:17

Acel mic pacatel ar fi, dupa opinia mea, faptul ca l-au crezut mai mult pe satan decat pe Dumnezeu, deci vechea necredinta. Si dupa cum orice gand care nu e oprit la timp naste o fapta pe masura, a urmat imediat si pacatul fizic, anume muscatul din fruct, neascultarea de Dumnezeu care cauzeaza automat despartirea de El.

dani2004 20.05.2010 17:20:05

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 250977)
Da, in opinia mea atunci a intrat pacatul in lume. [in oameni, nu in satan. Se spune ca satan pacatuise dinainte, asa scrie in apocrife; posibil , caci altfel nu l-ar fi inspirat si pe om sa faca asta]

"Căci, dacă prin greșeala unuia moartea a împărățit printr-unul, cu mult mai mult cei ce primesc prisosința harului și a darului dreptății vor împărăți în viață prin Unul Iisus Hristos." Romani 5:17

Acel mic pacatel ar fi, dupa opinia mea, faptul ca l-au crezut mai mult pe satan decat pe Dumnezeu, deci vechea necredinta. Si dupa cum orice gand care nu e oprit la timp naste o fapta pe masura, a urmat imediat si pacatul fizic, anume muscatul din fruct, neascultarea de Dumnezeu care cauzeaza automat despartirea de El.

Vechea necredinta? De unde veche cand ei erau primii?

Doriana 20.05.2010 17:25:07

Citat:

În prealabil postat de dani2004 (Post 250983)
Vechea necredinta? De unde veche cand ei erau primii?

acum e veche...are vreo 6000 de ani :) Atunci era noua, cred...

topcat 20.05.2010 18:01:31

Citat:

În prealabil postat de Anytza (Post 250970)
e n-ai zis? vrei sa-ti caut posturile? ba ai zis, te contrazici singur.

Mi-e greu sa nu ma contrazic singur, pentru ca nu iau intotdeauna exceptiile in calcul, anume razboaiele, duse in numele sau cu ajutorul credintei.

maria-luisa 20.05.2010 18:05:47

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 251008)
Mi-e greu sa nu ma contrazic singur, pentru ca nu iau intotdeauna exceptiile in calcul, anume razboaiele, duse in numele sau cu ajutorul credintei.

Topcat, cum crezi ca a fost posibil ca Hitler sa insele atatia oameni cu discursurile sale?

topcat 20.05.2010 18:15:56

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 250966)
Pacatul a ajuns de multe ori la culme in decursul istoriei. Dumnezeu l-a oprit ba prin potop, ba prin foc si pucioasa

Pai nu prea l-a oprit... :)

Doriana 20.05.2010 18:28:56

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 251016)
Pai nu prea l-a oprit... :)

Nu a luat omului liberul arbitru, dar a mai facut ceva curatenie...:)

gabriela8 20.05.2010 18:48:46

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 251027)
Nu a luat omului liberul arbitru, dar a mai facut ceva curatenie...:)

Cred ca si acum ar mai trebui facuta curatenie, nu suntem mai buni ca cei de acum 2000 de ani:17:

Doriana 20.05.2010 19:03:50

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 251038)
Cred ca si acum ar mai trebui facuta curatenie, nu suntem mai buni ca cei de acum 2000 de ani:17:

Sa-I multumim Domnului ca inca ne pedepseste cu nuiaua si cu pedepse mici. Doamne fereste de un alt razboi mondial sau holocaust.

angel4ver 20.05.2010 20:03:06

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 251042)
Sa-I multumim Domnului ca inca ne pedepseste cu nuiaua si cu pedepse mici. Doamne fereste de un alt razboi mondial sau holocaust.

true, true. iti dau dreptate.
si voi ce faceti? dati apa la moara unul la altul si va certati, incercand sa aruncati vina pe cineva.
mai terminati odata.
Doamne, nu mai inchide adminul topicul asta...

eodor nastasa 20.05.2010 22:54:14

Domnule Admin lasa-l domnule deschis, ca asa mai refuleaza si dansii, tensiunea stransa peste zi. Si in plus, daca-l lasi deschis, faci o fapta buna, ca decat sa se paruiasca la propriu, mai bina sa-si incruciseze bitii intr-o lupta virtuala, in care doar procesoru' saracu' ofteaza, ca daca ar avea gura ce ar mai striga, ca din gura de sarpe, nu alta.

topcat 21.05.2010 10:19:42

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 251012)
Topcat, cum crezi ca a fost posibil ca Hitler sa insele atatia oameni cu discursurile sale?

Promitea sa restaureze morala traditionala, fiind un opozant al homosexualitatii, avortului, pornografiei, raspunzind pe deplin nemultumirilor crestinilor conservatori.
There is a road to freedom. Its milestones are Obedience, Endeavor, Honesty, Order, Cleanliness, Sobriety, Truthfulness, Sacrifice, and love of the Fatherland.
- Message, signed Hitler, painted on walls of concentration camps; Life, August 21, 1939
Hitler s-a bazat mult pe viziunea militanta si masculinizata a lui Hristos si nu pe latura de umil servitor ce accepta pedeapsa pentru pacatele lumii. Crestinismul, cel putin cel al Germaniei de atunci, continea tot ceea ce Hitler a avut nevoie pentru a-si pune planurile in aplicare: antisemitism si nationalism. El nu a adus nimic din afara.

Dar, desigur, poti accepta ideea Dorianei si a altora, anume ca Dzeu a facut nitica curatenie si a mai trimis un holocaust peste noi.

Doriana 21.05.2010 10:45:27

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 251219)
Dar, desigur, poti accepta ideea Dorianei si a altora, anume ca Dzeu a facut nitica curatenie si a mai trimis un holocaust peste noi.

"Iar dacă nu vei asculta glasul Domnului Dumnezeului tău și nu te vei sili să împlinești toate poruncile și hotărârile Lui pe care îi le poruncesc eu astăzi, să vină asupra ta toate blestemele acestea și să te ajungă:
....Domnul te va da să fii bătut de vrăjmașii tăi; pe un drum să mergi asupra lor și pe șapte drumuri să fugi de ei și să fii împrăștiat prin toate țările pământului;....
Și vei fi de spaimă, de pomină și de râs la toate popoarele la care te va duce Domnul Dumnezeul tău;
De nu te vei sili să împlinești toate cuvintele legii acesteia, care sunt scrise în cartea aceasta și nu te vei teme de acest nume slăvit și înfricoșător al Domnului Dumnezeului tău,....
Puțini din voi vor rămâne, deși veți fi fost ca stelele cerului, pentru că n-ați ascultat glasul Domnului Dumnezeului vostru
Atunci te va împrăștia Domnul Dumnezeul tău prin toate popoarele și acolo vei sluji altor dumnezei, pe care nu i-ai cunoscut nici tu, nici părinții tăi; vei sluji la lemne și la pietre.
Dar și între aceste popoare nu te vei liniști și nu vei avea loc de odihnă pentru piciorul tău, că Domnul îți va da acolo inimă tremurătoare, topirea ochilor și durere sufletului.
Viața ta va fi mereu în primejdie înaintea ochilor tăi; vei tremura ziua și noaptea și nu vei fi sigur de viața ta." Deuteronom 28

Suna cunoscut?

topcat 21.05.2010 10:54:51

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 251222)
"Iar dacă nu vei asculta glasul Domnului Dumnezeului tău și nu te vei sili să împlinești toate poruncile și hotărârile Lui pe care îi le poruncesc eu astăzi, să vină asupra ta toate blestemele acestea și să te ajungă:
....Domnul te va da să fii bătut de vrăjmașii tăi; pe un drum să mergi asupra lor și pe șapte drumuri să fugi de ei și să fii împrăștiat prin toate țările pământului;....
Și vei fi de spaimă, de pomină și de râs la toate popoarele la care te va duce Domnul Dumnezeul tău;
De nu te vei sili să împlinești toate cuvintele legii acesteia, care sunt scrise în cartea aceasta și nu te vei teme de acest nume slăvit și înfricoșător al Domnului Dumnezeului tău,....
Puțini din voi vor rămâne, deși veți fi fost ca stelele cerului, pentru că n-ați ascultat glasul Domnului Dumnezeului vostru
Atunci te va împrăștia Domnul Dumnezeul tău prin toate popoarele și acolo vei sluji altor dumnezei, pe care nu i-ai cunoscut nici tu, nici părinții tăi; vei sluji la lemne și la pietre.
Dar și între aceste popoare nu te vei liniști și nu vei avea loc de odihnă pentru piciorul tău, că Domnul îți va da acolo inimă tremurătoare, topirea ochilor și durere sufletului.
Viața ta va fi mereu în primejdie înaintea ochilor tăi; vei tremura ziua și noaptea și nu vei fi sigur de viața ta." Deuteronom 28

Suna cunoscut?

Da. O explicatie naiva a realitatii, bazata pe superstitie.
Probabil ca Hitler implinea blestemul, nu?

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:47:52.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.