Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Dictionar vicleano-roman (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9452)

maria-luisa 20.05.2010 10:56:42

Citat:

În prealabil postat de Daniel777 (Post 250725)
@
Observ ca nici la tine nu pare sa existe dragoste,de aici rezulta ca nu ai dreptate.

Cum asa? Argumenteaza. Cu ce nu am dreptate. :)

Daniel777 20.05.2010 11:36:51

Ceri de la noi dragoste,cand nici tu nu oferi!

maria-luisa 20.05.2010 11:57:02

Citat:

În prealabil postat de Daniel777 (Post 250750)
Ceri de la noi dragoste,cand nici tu nu oferi!

Mie imi sunteti dragi, dar nu pot accepta astfel de judecati impotriva altora. Consider ca este o dovada de lipsa a dragostei pentru aproape si in contradictie cu credinta mea.

Florin Liviu 20.05.2010 12:49:31

Te rog

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 250764)
Mie imi sunteti dragi, dar nu pot accepta astfel de judecati impotriva altora. Consider ca este o dovada de lipsa a dragostei pentru aproape si in contradictie cu credinta mea.

Draga mea,

Tu in general ai dreptate. Dar esti ancorata intr-o realitate de acum 2000 de ani. Noi crestinii stim ca evreii hulesc pe Maica Domnului Mama Ortodoxilor si pe Hristos. Cum vrei tu sa-i iubim ?

maria-luisa 20.05.2010 12:55:31

Citat:

În prealabil postat de Florin Liviu (Post 250817)
Draga mea,

Tu in general ai dreptate. Dar esti ancorata intr-o realitate de acum 2000 de ani. Noi crestinii stim ca evreii hulesc pe Maica Domnului Mama Ortodoxilor si pe Hristos. Cum vrei tu sa-i iubim ?

Dragostea nu se demodeaza de ieri pe azi, Liviu... e la fel de valabila si azi, cum a fost si ieri, cum (speram ca) va fi si maine, nu crezi? Ia priveste putin in inimioara ta si spune-mi sincer ce vezi dincolo de acuzatiile pe care le aduci evreilor, sectantilor si mai stiu eu cui.

Florin Liviu 20.05.2010 13:04:47

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 250821)
Dragostea nu se demodeaza de ieri pe azi, Liviu... e la fel de valabila si azi, cum a fost si ieri, cum (speram ca) va fi si maine, nu crezi? Ia priveste putin in inimioara ta si spune-mi sincer ce vezi dincolo de acuzatiile pe care le aduci evreilor, sectantilor si mai stiu eu cui.

Ori esti copil si n-ai minte, ori n-ai auzit un evreu si n-ai vazut in viata ta ! Pe evrei si Dumnezeu ii uraste ! Iar cei mai luminati s-au botezat crestini demult si au scris istorie ! Dusmanii lui Dumnezeu nu pot fi prietenii nostri ! Si urand-o si batjocorind-o pe Maica Domnului ti-au facut acest deserviciu si tie care-i porti numele !

maria-luisa 20.05.2010 13:07:22

Citat:

În prealabil postat de Florin Liviu (Post 250831)
Ori esti copil si n-ai minte, ori n-ai auzit un evreu si n-ai vazut in viata ta ! Pe evrei si Dumnezeu ii uraste ! Iar cei mai luminati s-au botezat crestini demult si au scris istorie ! Dusmanii lui Dumnezeu nu pot fi prietenii nostri ! Si urand-o si batjocorind-o pe Maica Domnului ti-au facut acest deserviciu si tie care-i porti numele !

Sa-ti fei rusine! cum poti sa spui asa ceva? Toti suntem creati de Dumnezeu. Nu ai tu dreptul sa judeci asta in locul lui Dumnezeu! Du-te la duhovnic, spune-i ce mi-ai spus mie si intreaba-l daca ai dreptate. Apoi vino si spune-mi si mie ce ti-a zis.

Daniel777 20.05.2010 13:14:54

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 250764)

Si mie imi esti draga,dar nu pot accepta punctul tau de vedere.Vezi ce multa dragoste exista?!
Sau nu exista,ca nu mai inteleg..!
E usor sa te joci cu cuvintele...

Florin Liviu 20.05.2010 13:16:16

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 250834)
Sa-ti fei rusine! cum poti sa spui asa ceva? Toti suntem creati de Dumnezeu. Nu ai tu dreptul sa judeci asta in locul lui Dumnezeu! Du-te la duhovnic, spune-i ce mi-ai spus mie si intreaba-l daca ai dreptate. Apoi vino si spune-mi si mie ce ti-a zis.

Nu esti decat un copil fara minte ! Nu m-as mira sa-l iubesti si pe satana ca o fi si el bun la ceva. Eu sunt om batran si trecut prin destule ! Te-am rugat sa citesti minunile Maicii Domnului si Vietile Sfintilor ! Pentru tine o vei face ! Daca eu te-as blestema tu m-ai mai iubi ? Evreii asta fac cu Maria !

maria-luisa 20.05.2010 13:18:25

Citat:

În prealabil postat de Daniel777 (Post 250840)
Si mie imi esti draga,dar nu pot accepta punctul tau de vedere.Vezi ce multa dragoste exista?!
Sau nu exista,ca nu mai inteleg..!
E usor sa te joci cu cuvintele...

Nu te obliga nimeni sa ai acelasi punct de vedere cu mine, dar asupra unui lucru cred ca nu exista dubiu: este impotriva lui Dumnezeu sa ne uram aproapele, indiferent de credinta lui.

Florin Liviu 20.05.2010 13:23:33

[quote=maria-luisa;250846]Nu te obliga nimeni sa ai acelasi punct de vedere cu mine, dar asupra unui lucru cred ca nu exista dubiu: este impotriva lui Dumnezeu sa ne uram aproapele, indiferent de credinta lui.[/QUOT

ASTA IN CAPUL TAU DE COPIL FARA MINTE CARE TE DAI ROTUND !
SINGURA CREDINTA MANTUITOARE ESTE SFANTA ORTODOXIE ! IAR TU ESTI RATACITA RAU DE TOT ! NICI MACAR 30 DE ANI NU AI POATE NICI 20 ! NU MAI DA LECTII !
VREI SA INCEP SA SPUN CE ZIC EVREII DESPRE MAICA DOMNULUI ? VREI SA DAU IADULUI TOT FORUMUL ACESTA BINE-INTENTIONAT ?
EVREII IL URASC PE HRISTOS SI IL INJURA MEREU ! IAR TU IN MINTEA TA DE COPIL PROST VREI CA NOI SA-I IUBIM PE EI !
VREI SA SPUN CE ZIC EVREII DESPRE HRISTOS CA SA MA ASAMAN CU EI SI SA DAU SUFLETUL MEU PE SPURCACIUNE ?

maria-luisa 20.05.2010 13:34:22

[quote=Florin Liviu;250849]
Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 250846)
Nu te obliga nimeni sa ai acelasi punct de vedere cu mine, dar asupra unui lucru cred ca nu exista dubiu: este impotriva lui Dumnezeu sa ne uram aproapele, indiferent de credinta lui.[/QUOT

ASTA IN CAPUL TAU DE COPIL FARA MINTE CARE TE DAI ROTUND !
SINGURA CREDINTA MANTUITOARE ESTE SFANTA ORTODOXIE ! IAR TU ESTI RATACITA RAU DE TOT ! NICI MACAR 30 DE ANI NU AI POATE NICI 20 ! NU MAI DA LECTII !
VREI SA INCEP SA SPUN CE ZIC EVREII DESPRE MAICA DOMNULUI ? VREI SA DAU IADULUI TOT FORUMUL ACESTA BINE-INTENTIONAT ?

Deja o faci prin comportamentul tau. Sper sa intelegi si tu intr-o zi lucrul asta.
Sa te lumineze Dumnezeu!
Om vedea la Judecata in ce tabara se situeaza fiecare.

Florin Liviu 20.05.2010 13:40:33

[quote=maria-luisa;250857]
Citat:

În prealabil postat de Florin Liviu (Post 250849)

Deja o faci prin comportamentul tau. Sper sa intelegi si tu intr-o zi lucrul asta.
Sa te lumineze Dumnezeu!
Om vedea la Judecata in ce tabara se situeaza fiecare.

IAR EU TIE ITI DORESC UN SINGUR LUCRU : SA-TI SPUNA CATEVA SOAPTE UN EVREU LA URECHE !
NE-AI ZAPACIT PE TOTI CU INSISTENTELE TALE !
VAI DE JUDECATA TA DE COPIL PROST !
TI-AM DAT SFATURI BUNE ! VORBIM DUPA ACEEA !

Daniel777 20.05.2010 13:54:31

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 250846)
Nu te obliga nimeni sa ai acelasi punct de vedere cu mine, dar asupra unui lucru cred ca nu exista dubiu: este impotriva lui Dumnezeu sa ne uram aproapele, indiferent de credinta lui.

Cand ai dragoste ,nu acuzi pe altii ca nu au dragoste.Se observa la tine aceeasi ura pe care tu o vezi la altii.

maria-luisa 20.05.2010 14:00:18

Citat:

În prealabil postat de Daniel777 (Post 250867)
Cand ai dragoste ,nu acuzi pe altii ca nu au dragoste.Se observa la tine aceeasi ura pe care tu o vezi la altii.

Draga Daniel, eu nu am vrut decat sa va arat ca gresiti judecand pe altii, ceea ce nu este impotriva crestinismului si nici atac impotriva ta sau a altora. Fiecare intelege ce vrea, se pare..

Florin Liviu 20.05.2010 14:38:46

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 250874)
draga daniel, eu nu am vrut decat sa va arat ca gresiti judecand pe altii, ceea ce nu este impotriva crestinismului si nici atac impotriva ta sau a altora. Fiecare intelege ce vrea, se pare..

daca tu vrei sa te faci prietena cu dusmanii crestinatatii cum vrei ! Noi sincer vorbind ... Nu prea vrem !

maria-luisa 20.05.2010 15:23:03

Citat:

În prealabil postat de Florin Liviu (Post 250890)
daca tu vrei sa te faci prietena cu dusmanii crestinatatii cum vrei ! Noi sincer vorbind ... Nu prea vrem !

Pentru mine nu sunt dusmani, ci prieteni.

Tu, sper totusi ca nu esti de acord cu parerea de mai jos:

"My feelings as a Christian points me to my Lord and Savior as a fighter. It points me to the man who once in loneliness, surrounded by a few followers, recognized these Jews for what they were and summoned men to fight against them and who, God's truth! was greatest not as a sufferer but as a fighter. In boundless love as a Christian and as a man I read through the passage which tells us how the Lord at last rose in His might and seized the scourge to drive out of the Temple the brood of vipers and adders.To-day, after two thousand years, with deepest emotion I recognize more profoundly than ever before the fact that it was for this that He had to shed His blood upon the Cross. As a Christian I have no duty to allow myself to be cheated, but I have the duty to be a fighter for truth and justice... And if there is anything which could demonstrate that we are acting rightly it is the distress that daily grows. For as a Christian I have also a duty to my own people."

Adolf Hitler a spus asta intr-un speech in data de 12 Aprilie 1922.

Florin Liviu 20.05.2010 15:41:11

[quote=maria-luisa;250916]Pentru mine nu sunt dusmani, ci prieteni.

....
nu esti decat o ratacita.
eu ti-am vorbit cu dragostea cu care le vorbesc copiilor mei si ti-am dat sfaturi bune.
degeaba.
vezi ca nu trebuia sa vorbesc cu tine ?
nu ma intereseaza sa traduc in romana din limba engleza un citat care a fost tradus din limba germana si scornit de o minte bolnava. prefer sa citesc lucruri folositoare.
esti o aiurita iremediabila si irecuperabila.
Scuipa-n san si spune Doamne Fereste ! Sunteti ca raia ! Pacat ca tu nu ai nici o religie ! Iti da asta "aripi mari" ?

maria-luisa 20.05.2010 15:43:22

[quote=Florin Liviu;250927]
Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 250916)
Pentru mine nu sunt dusmani, ci prieteni.

....
nu esti decat o ratacita.
eu ti-am vorbit cu dragostea cu care le vorbesc copiilor mei si ti-am dat sfaturi bune.
degeaba.
vezi ca nu trebuia sa vorbesc cu tine ?
nu ma intereseaza sa traduc in romana din limba engleza un citat care a fost tradus din limba germana si scornit de o minte bolnava. prefer sa citesc lucruri folositoare.
esti o aiurita iremediabila si irecuperabila.
Scuipa-n san si spune Doamne Fereste ! Sunteti ca raia ! Pacat ca tu nu ai nici o religie ! Iti da asta "aripi mari" ?

eu zic sa nu mai vorbesti cu asa o ratacita ca mine. :(

Florin Liviu 20.05.2010 15:47:11

[quote=maria-luisa;250928]
Citat:

În prealabil postat de Florin Liviu (Post 250927)

eu zic sa nu mai vorbesti cu asa o ratacita ca mine. :(

ei... aici si eu sunt de acord cu tine... totusi esti un copil jucaus...
pe satana il iubesti mult ? este bun micutul de el ? sa-l iubim toti ? ne bate Dumnezeu la Judecata daca nu-l iubim ?

maria-luisa 20.05.2010 15:50:35

[quote=Florin Liviu;250932]
Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 250928)

ei... aici si eu sunt de acord cu tine... totusi esti un copil jucaus...
pe satana il iubesti mult ? este bun micutul de el ? sa-l iubim toti ? ne bate Dumnezeu la Judecata daca nu-l iubim ?

Cred ca avem idei diferite despre ce inseamna "satana"... Dar ce spui? parca ziceai ca nu mai vorbesti cu mine.

Florin Liviu 20.05.2010 15:56:53

[quote=maria-luisa;250935]
Citat:

În prealabil postat de Florin Liviu (Post 250932)

Cred ca avem idei diferite despre ce inseamna "satana"... Dar ce spui? parca ziceai ca nu mai vorbesti cu mine.

niciodata nu raspunzi la intrebari ? ti-am adresat cateva intrebari clare tocmai ca sa vad daca mai are rost sa vorbim.

Florin Liviu 20.05.2010 15:59:29

[quote=maria-luisa;250935]
Citat:

În prealabil postat de Florin Liviu (Post 250932)

ce fericita esti tu ! ai in nume binecuvatat si ne dai lectii la toti ! pe mine m-a facut praf viata si satana mai bine de 40 de ani si nu se potoleste niciodata !!

maria-luisa 20.05.2010 16:04:50

[quote=Florin Liviu;250943]
Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 250935)

ce fericita esti tu ! ai in nume binecuvatat si ne dai lectii la toti ! pe mine m-a facut praf viata si satana mai bine de 40 de ani si nu se potoleste niciodata !!

Pai da-i peste nas si spune-i sa te lase in pace ca il iubesti pe Dumnezeu si iti iubesti aproapele, indiferent de credinta. Ia sa vezi, mai comenteaza?

heaven 20.05.2010 17:05:43

[quote=Florin Liviu;250943]
Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 250935)

Nu am putut sa nu ma opresc la afirmatia de mai sus...
De ce spui asta,Florin Liviu?

andreicozia 20.05.2010 17:35:22

Mesaj intradevar sublim

Un mesaj din partea lui Dalai Lama in legatura cu intrebarea:

Care este cea mai buna religie?

http://www.google.ca/imgres?imgurl=h...26tbs%3Disch:1

Cea care te aduce cel mai aproape de Dumnezeu
si
Cea care te face mai bun ...cu exemplificarile clare date de Dalai Lama in linkul de mai sus

andreicozia 20.05.2010 17:39:27

..si culmea este ca noi in cocosenia si ignoranta noastra am ajuns sa dispretuim EXACT ceea ce conteaza mai mult( prin multele si amplele postari ..mai ales ale unora)

Ce inseamna sa fim mai buni( care sunt roadele acestei transformari?)
Whatever makes you:
more Compassionate,
more Sensible,
more Detached,
more Loving,
more Humanitarian,
more Responsible,
more Ethical.”

Acestea sunt ROADELE CLARE ale unei RELIGII BUNE care VINDECA FIINTA
Ca urmare toate religiile inclusiv a noastra, care lucreaza la ACESTE schimbari in fiinta aduc in final roade BUNE

maria-luisa 20.05.2010 19:07:52

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 250993)
..si culmea este ca noi in cocosenia si ignoranta noastra am ajuns sa dispretuim EXACT ceea ce conteaza mai mult( prin multele si amplele postari ..mai ales ale unora)

Ce inseamna sa fim mai buni( care sunt roadele acestei transformari?)
Whatever makes you:
more Compassionate,
more Sensible,
more Detached,
more Loving,
more Humanitarian,
more Responsible,
more Ethical.”

Acestea sunt ROADELE CLARE ale unei RELIGII BUNE care VINDECA FIINTA
Ca urmare toate religiile inclusiv a noastra, care lucreaza la ACESTE schimbari in fiinta aduc in final roade BUNE

Da, cred ce este foarte important sa nu se uite atributele lui Dumnezeu si in tot ceea ce face, omul sa tinda spre asemanarea cu Dumnezeu. Altfel, poate deveni foarte usor un instrument in mana celui rau.
Ma tot gandesc acum la crimele comise de Hitler si la cum a fost posibil sa manipuleze atatia oameni, avand ca instrument insasi Biblia... Cred ca daca oamenii n-ar fi pierdut din vedere adevaratele atribute ale lui Dumnezeu, nu s-ar fi ajuns la asa o oroare. Tu ce crezi?
Daca de exemplu, oamenii ar fi inteles ca in numele lui Dumnezeu nu se comit crime, pentru unul dintre atributele lui Dumnezeu este Dragostea si e ilogic sa ucizi din dragoste, ar mai fi existat crime, sau razboaie, sau ura?
Cand Hristos spunea: " In casa Tatalui Meu sunt multe locasuri", nu se referea tocmai la aceste atribute divine?
Daca crestinismul este o religie a Dragostei lui Dumnezeu, atunci crestinul trebuie sa traiasca in aceasta lege a dragostei fata de tot, nu?

Florin Liviu 20.05.2010 20:04:24

Pentru Heaven !!
[quote=heaven;250972]
Citat:

În prealabil postat de Florin Liviu (Post 250943)
Nu am putut sa nu ma opresc la afirmatia de mai sus...
De ce spui asta,Florin Liviu?

Pentru ca eu am ales calea pierzaniei draga mea spre pierderea mea si a neamului meu si am ramas in societate. Daca eram puternic ma duceam la Manastire. M-am indulcit si eu la cacat ! Si stiut este ca numai cativa dintre sfinti au fost lasati in pace de diavoli si anume cei mai alesi ! Tin minte un sfant care inaltandu-se la cer si fiind in apropierea raiului ii spuneau diavolii : ai scapaaat, ai scapat de noi ! Si El le-a raspuns : Nu inca, inca nu !
Trage singura concluziile ! Si citeste neaparat vietile sfintilor ! Aici pe forum e doar aer in piept cu un pic de oxigen daca nu citesti cu atentie si mereu evanghelia si toate cele bune pe care le gasesti din-belsug pe aici si pentru care multumim organizatorilor.
Iar oamenii puternici ii gasesti in pustie si nu pe forum ! Aici suntem doar cei cel mult calduti iar multi chiar rau-intentionati ! Unde e multa lume este si multa sminteala !

heaven 20.05.2010 20:48:05

[quote=Florin Liviu;251059]Pentru Heaven !!
Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 250972)

Pentru ca eu am ales calea pierzaniei draga mea spre pierderea mea si a neamului meu si am ramas in societate. Daca eram puternic ma duceam la Manastire. M-am indulcit si eu la cacat ! Si stiut este ca numai cativa dintre sfinti au fost lasati in pace de diavoli si anume cei mai alesi ! Tin minte un sfant care inaltandu-se la cer si fiind in apropierea raiului ii spuneau diavolii : ai scapaaat, ai scapat de noi ! Si El le-a raspuns : Nu inca, inca nu !
Trage singura concluziile ! Si citeste neaparat vietile sfintilor ! Aici pe forum e doar aer in piept cu un pic de oxigen daca nu citesti cu atentie si mereu evanghelia si toate cele bune pe care le gasesti din-belsug pe aici si pentru care multumim organizatorilor.
Iar oamenii puternici ii gasesti in pustie si nu pe forum ! Aici suntem doar cei cel mult calduti iar multi chiar rau-intentionati ! Unde e multa lume este si multa sminteala !

Multumesc pentru raspuns!
Totusi,Florin,nu toata lumea este facuta pentru manastire,iar daca nu esti croit pentru asta,mai mare pacat ar fi sa mergi acolo si sa cazi,ar fi o trufie si o nebunie...
Cred ca a fost o decizie inteleapta daca asa ai simtit.
Toti suntem ispititi de Aghiutza,toti suntem aici pentru a evolua spiritual si nici un sfant nu cred ca a fost scutit de aceasta lupta.Fiecare dupa puterile lui.Dumnezeu nu vrea sa ne vada bravand sau sa ducem in spate mai mult decat putem.
Umila mea parere este ca trebuie sa invatam sa ne cunoastem fara a ne condamna pentru slabiciunile noastre,ci din experientele trecute sa invatam cum sa le stapanim si sa transcedem catre calea de lumina.

zoridezi 03.06.2010 10:08:48

Citat:

În prealabil postat de Florin Liviu (Post 249440)
Mai fetito !

Tu o cinstesti ziua si noaptea pe Maica Domnului si te inchini ? Da ori ba ! Sau dispari definitiv ! Daca ocolesti raspunsul te blestem ! Ar fi bine sa raspunzi !

Aoleu :22::22::22:

Aoleu

Aoleu

De 3 ori aoleu :40:

Florin Liviu 03.06.2010 10:27:24

Citat:

În prealabil postat de zoridezi (Post 256019)
Aoleu :22::22::22:

Aoleu

Aoleu

De 3 ori aoleu :40:

Cand vorbesc oamenii mari copiii mai bine sa asculte ! Ai scos si tu deasupra exact cacatul ! Urata treaba ! Mai bine citeste cu atentie tot ce s-a scris poate ajungi la niste concluzii ! In ciuda aparentelor s-au tras niste concluzii potrivite pe acest topic la un moment dat foarte fierbinte pentru multi.

zoridezi 03.06.2010 10:48:02

Citat:

În prealabil postat de Florin Liviu (Post 256026)
Cand vorbesc oamenii mari copiii mai bine sa asculte ! Ai scos si tu deasupra exact cacatul ! Urata treaba ! Mai bine citeste cu atentie tot ce s-a scris poate ajungi la niste concluzii ! In ciuda aparentelor s-au tras niste concluzii potrivite pe acest topic la un moment dat foarte fierbinte pentru multi.

Hai mars 'sfantule'.

zoridezi 03.06.2010 10:55:40

Citat:

Esti un habotnic dizgratios. Mi s-a facut greata cand ti-am citit postarile. Halal credinta!

ory 03.06.2010 11:15:55

Da, asa se intampla cu oamenii care cred ca daca ar fi mers in Manastire L-ar fi apucat pe Dumnezeu de picior....dar, nu este deloc asa, daca vrei sa fii om, poti sa fii oriunde te-ai afla, daca vrei sa fii crestin, de asemenea....habotnicismul nu te apropie, ci te departeaza de Dumnezeu, dar si de omenie.

zoridezi 03.06.2010 11:35:55

Citat:

În prealabil postat de ory (Post 256035)
Da, asa se intampla cu oamenii care cred ca daca ar fi mers in Manastire L-ar fi apucat pe Dumnezeu de picior....dar, nu este deloc asa, daca vrei sa fii om, poti sa fii oriunde te-ai afla, daca vrei sa fii crestin, de asemenea....habotnicismul nu te apropie, ci te departeaza de Dumnezeu, dar si de omenie.

Noroc ca n-a plecat la manastire, altfel facea box cu maicutele de acolo... Nu de alta, dar e prea gaina sa infrunte un barbat!

colaps 03.06.2010 11:42:12

Citat:

Ai scos si tu deasupra exact cacatul !

Citat:

În prealabil postat de zoridezi (Post 256031)
Hai mars 'sfantule'.

Mai ce frumos vorbiti...
Nu ar fi fost mai bine daca ati fi lasat thread-ul acesta sa fie uitat?

Florin Liviu 03.06.2010 11:58:59

Totusi

Au pus si ele micutele de-o barfa mica cu ras pe infundate...

"IATA CA SMINTEALA VINE IN LUME PRIN FEMEIE" !

mihele_m 03.06.2010 12:13:50

Dictionar vicleano-roman

Citat:

În prealabil postat de Daniel777 (Post 248326)
Omul in zilele de astazi a ajuns să confunde libertatea cu libertinajul, păcatul cu virtutea, relativizând totul, în concluzie a început să-și permită orice, fără a se gândi că există și consecințe pentru ceea ce face.
Limbajul a devenit extrem de subtil, ascunzând sub masca cuvântului “frumos”, realități sumbre, lucruri de neconceput, la scara mare.
Deoarece “zilele sunt rele” și păcatul este ascuns ca și cum n-ar exista, iar de Dumnezeu nu se mai vorbește, am considerat necesară relizarea Dicționarului explicativ vicleano-român ca ajutor pentru perceperea realității așa cum este. Noi singuri nu putem percepe realitatea corect căci trăim în “cutia” experiențelor și păcatelor noastre, și doar Dumnezeu prin harul Duhul Său ne poate lumina din exterior realitatea pentru a o percepe așa cum este într-adevăr.

Asigurare de viață (sau de oricare alt tip)

Defapt ar trebui să i se spună despăgubire în bani pentru anumite daune suferite. Termenul de asigurare duce cu gândul imediat la protejare în caz de pericole, creând falsa impresia că te păzește de ce ți se poate întâmpla rău. De accidente, de necazuri și de toate întâmplările rele mă păzește Dumnezeu în fiecare secundă a vieții, El având grijă să fim atenți la volan, să fim sănătoși, să nu pățim nimic. Nu sunt asigurat ci despăgubit în caz că se produce ceva neplăcut. Asigurarea îmi poate da doar bani, nu-mi salvează viața sau familia.

A-mi clăti ochii

Este o expresie care acoperă subtil greșeala sau păcatul de a te uita la o femeie, câteodată poftind-o. Pentru că Dumnezeu ne-a lăsat porunca: “oricine se uită la femeie, poftind-o, a și săvârșit adulter cu ea în inima lui.” Iar adulterul este un păcat de moarte.

A trece in nefiinta/ in neant

Omul are chipul lui Dumnezeu și nu moare niciodată, persoana umană e veșnică așa cum sunt și Persoanele dumnezeiești (Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt). A trece în neființă înseamnă să nu mai exiști deloc, înseamnă că viața aceasta de pe pământ e totul, înseamnă că după moarte nu mai e nimic. Dar de ce a înviat Hristos Domnul ? ca să înviem și noi toți cu El. Dacă noi credem în Dumnezeu doar pentru viața aceasta suntem mai de râs de cât toți oamenii, așa cum spune Sfântul Apostol Pavel.

Botezul (folosit in expresii lumesti)

Aici este vorba despre folosirea cuvantului “botez” in afara adevaratului sens, atunci cand spunem ca ne-am botezat cainele, pisica…animalul preferat. Tainta botezului, prin care ni se iarta pacatul stramosesc, are o valoare greu de cuprins in cuvinte, pentru ca sufletul nostru primeste o noua viață, viața în Dumnezeu alături de Dumnezeu.Pe unii români ii auzim cum spun “vinul acesta este botezat” sau altele asemenea. Toate aceste expresii sunt o ofensa rusinoasa adusa la adresa lui Dumnezeu prin ridiculizarea tainei botezului.

Carieră

E un cuvânt care ascunde cultul personalității. De multe ori cariera exclude sau neglijează familia, urmărind doar faimă și bani. Cariera a ajuns să fie mai de dorit decât familia, deși bucuriile familiei sunt mii de ori mai mari decât satisfacțiile trecătoare ale serviciului.

Condoleanțe

Iată un îndemn păgân, total străin realității și adevărului dumnezeiesc. Noi românii de când suntem, din moși strămoși n-am zis niciodată “Condoleanțe!” ci mereu am zis “Dumnezeu să-l ierte” pentru că fiecare urare e personală, nu e vorbă aruncată în vânt. Când mă duc la cineva care e trist că i-a murit cineva drag și zic “Dumnezeu să-l ierte” mă rog împreună cu el pentru mântuirea celui adormit, îi dau nădejde și speranță că toți ne vom vedea în Împărăția Cerurilor bucuroși alături de Dumnezeu, și că moartea trupească nu este totul, și ar trebuie mai degrabă să ne rugăm pentru cel ce pleacă dintre noi decât să ne întristăm peste măsură.

Dragoste cu iubita

Dragoste este atunci când o faci cu soțul, sau soția (a ta nu a altuia), iar cu prietena sau iubita este desfrâu, sex…și nu dragoste. Dragostea în afara căsătoriei implică egoism și iresponsabilitate, evitând și nebăgând în seamă ce ne spune Dumnezeu.

Experiența sexuală

A ajuns curvia să fie ridicată la rang de virtute, la așa nebunie a ajuns omul. A fi virgin a ajuns o rușine și a avea experiență personală este un imperativ. A ajuns binele să fie numit rău și răul bine. Sfârșitul e aproape.

Expropriere

Este un termen academic inventat de mai-marii statului care defapt înseamnă furt contra unei așa zise donații.

Fă ce spune popa, nu ce face popa

In acest mod il judec pe preot. Stim noi oare daca este mai pacatos decat noi? Sfantul Apostol Pavel ne-a atentionat asa: “Cine ești tu, ca să judeci pe sluga altuia? Pentru stăpânul său stă sau cade. Dar va sta, căci Domnul are putere ca să-l facă să stea.” (Rom. 14:4). Sa nu judecam ca sa nu fim judecati, ci mai degraba sa ne rugam pentru cel cazut.

Întrerupere de sarcina

Expresia ascunde viclean și finuț unul dintre cele mai mari păcate ale lumii. Avort, crima, uciderea propriului copil, asta este de fapt, nu întrerupere că doar nu este vorba de întrerupt lumina apăsând întrerupătorul.

Îți țin pumnii

Dacă cineva are un examen sau are o problemă mai importantă de rezolvat și se teme că-i va fi greu, prietenul îi urează: “îți țin pumnii” în sensul că e alături de el și că-l sprijină. Dacă cel care are nevoie de ajutor nu e lângă mine, cum pot eu să-l ajut ținând pumnii strânși ? Eu n-am nici o putere… nu pot face nimic să-l ajut dacă nu sunt lângă el. Dar Dumnezeu e mereu lângă el, știe mereu ce face și de ce are nevoie. Noi românii creștini de 2000 de ani n-am zis niciodată “Îți țin pumnii” ci mereu am zis “Doamne ajută” sau ne-am rugat pentru cel care are nevoie. Legătura mea cu cel în nevoie este mereu Domnul Hristos.

Iert, dar nu uit

Nu exista iertare conditionata, ori ierți și ai șters tot ori nu ai iertat cu adevărat și încă păstrezi răutatea față de celălalt în suflet.

Mama natură

Una dinte expresiile cele mai des întâlnite și una dinte cele mai grave. În loc să spunem că așa ne-a făcut Dumnezeu, că Dumnezeu a creat toate, spunem că așa ne-a făcut mama natură, că natura așa le-a lăsăt pe toate. Am ajuns să-l excludem ușor ușor pe Dumnezeu din toate aspectele vieții.

Noroc

Mulți oameni își urează noroc când se salută sau când se despart. “Voi stiti cine a fost noroc ? Cel mai mare demon, care a secerat milioane de suflete….Voi nu vedeti ce zice Isaia ? ” Vai de cei ce fac masa dracilor si aduc jertfa lui Noroc “. Si voi, crestinilor, scrieti noroc pe pomelnic. Vai de mine ! Mare nebunie, mare ratacire ! N-ai pe Dumnezeu ? Pui pe dracul Noroc ?” (Pr. Cleopa)

Orientare sexuală

Dumnezeu nu a dat opțiuni sexuale, ci a făcut omul bărbat - femeie. Când omul a început să confunde creația cu Creatorul atunci l-a lăsat Dumnezeu la nebunia lui, să confunde chiar și lucrul cel mai clar.

Planning familial

De când și până când ne planificam când să facem copii? La asemenea curaj numai omul a ajuns, ca în loc să-L roage pe Dumnezeu să-i dea copii, își planifică relațiile intime crezând că el guvernează tot. Bărbatul pune sămânța sa în pământul fertil al femeieii, dar Dumnezeu este Cel care face să crească, El este Cel care dă viață.

Sex alternativ

Ce interesant sună…ca și cum generațiile de până acum erau înapoiate și noi am descoperit elixirul vieții. Este perversiune sexuală, preacurvie defapt și de drept. Iar preacurvarii nepocăiți merg în adâncul iadului pentru nesațul lor și pentru pofta lor bolnavă.

Sex appeal

Această atitudine este promovată de multe reviste pentru tineri și este pusă alături de virtuți cum ar fi gingășia, charisma si zâmbetul curat. Nimic mai perfid. Mandrie, iubire de sine, infatuare, și o doză de desfrânare este defapt sexappeal-ul. Cum să-ți dorești să te privească băieții (fetele) salivând după imaginea ta mai ceva decât niște animale în călduri?

Shopping

Patima cumpăraturilor făra minte. Omul nu mai cumpară pentru că are nevoie ci pentru că-i place să cumpere și-atât, ajungând să exagereze în așa măsură încât sunt unii care n-au nici o cană cu apă sau o pătură să se-nvelească iar alții au mult, mult preamult, destul să le ajungă 10 vieți.

Viciu

Cuvantul „păcat” este demodat dar ce păcat ca viciul este chiar păcat.

Preluat de pe site-ul ortodoxiatinerilor

Ce D.voastra ati expus aici parca seamana cu amenintare ,nu are nici o legatura cu credinta . Si mi-as permite sa va intreb :cite din punctele expuse D-voastra indepliniti ?

Daniel777 03.06.2010 14:26:52

Citat:

În prealabil postat de mihele_m (Post 256066)
Ce D.voastra ati expus aici parca seamana cu amenintare ,nu are nici o legatura cu credinta . Si mi-as permite sa va intreb :cite din punctele expuse D-voastra indepliniti ?

E preluat de pe site-ul ortodoxia tinerilor...

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:53:21.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.