Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4754)

CalmDown 12.07.2010 18:17:49

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 268254)
Eu personal am fost ortodox. Mulțumesc frumos, m-am lămurit...

Întreb și eu (nu de alta dar mai am puțin timp pe forumuri, fiindcă, după aia, chiar că nu o să am vreme să deschid calculatorul): Ce înseamnă "Eu personal am fost ortodox." Ați fost botezat ortodox? Ați confirmat această credință la vârsta maturității, dacă cumva o aveți? "Mulțumesc frumos, m-am lămurit..." Și eu!

tricesimusquintus 12.07.2010 19:34:39

Citat:

În prealabil postat de CalmDown (Post 268387)
Întreb și eu (nu de alta dar mai am puțin timp pe forumuri, fiindcă, după aia, chiar că nu o să am vreme să deschid calculatorul): Ce înseamnă "Eu personal am fost ortodox." Ați fost botezat ortodox? Ați confirmat această credință la vârsta maturității, dacă cumva o aveți? "Mulțumesc frumos, m-am lămurit..." Și eu!

Am fost de prunc botezat ortodox, iar la vârsta întrebărilor existențiale, nemulțumit cu ceea ce eram am căutat și am găsit în Scriptură Calea. Nu e complicată, nu e doar pentru "inițiați", e pentru oricine crede în Hristos și dorește cu sinceritate să facă voia Lui descrisă în Biblie.

tricesimusquintus 12.07.2010 19:35:30

Citat:

În prealabil postat de 88hharalambos (Post 268383)
inteleg ca biserica sa organizat in timp si a cunoscut si o oarecare dezvoltare si in aceasta privinta,dar care sint acele dogme, ritualuri și practici ce nu cadrează cu dreapta credință a Bisericii Creștine Primare.

Le găsiți pretutindeni pe acest subforum. "Apărătorilor ortodoxiei" ca într-un obsesiv blestem le face o deosebită plăcere să le menționeze continuu.

CalmDown 12.07.2010 19:55:28

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 268423)
Am fost de prunc botezat ortodox, iar la vârsta întrebărilor existențiale, nemulțumit cu ceea ce eram am căutat și am găsit în Scriptură Calea. Nu e complicată, nu e doar pentru "inițiați", e pentru oricine crede în Hristos și dorește cu sinceritate să facă voia Lui descrisă în Biblie.

Interesant traseu: de la întrebări existențiale la neoprotestantism!? Al meu a fost nițel diferit: botezat ortodox și apoi de la 15 ani, umblat ani întregi, pe la toate aceste culte neoprotestante (baptiști, penticostali, adventiști, martori de-ai lui Iehova etc.), am ajuns la ortodoxie și voi regreta toată viața că prea târziu. Întrebările existențiale nu m-au lăsat să accept soluții înguste (reducționiste în plan scriptural), eu aveam nevoie de mult mai mult: ceva care să-mi ofere, pe lângă reguli și precepte de sorginte biblică, certitudine. Oricum, căutarea dvs. ar putea continua. Sper ca Dumnezeu să vă lumineze!

88hharalambos 12.07.2010 20:08:26

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 268424)
Le găsiți pretutindeni pe acest subforum. "Apărătorilor ortodoxiei" ca într-un obsesiv blestem le face o deosebită plăcere să le menționeze continuu.

raspusul nu ma multumeste,nu satisface intrebarea mea care a fost adresata nu ortodocsilor pt ca ei oricum vor zice ca acele dogme, ritualuri și practici au fost pastrate de biserica;oricum multumesc.

tricesimusquintus 12.07.2010 20:48:58

Citat:

În prealabil postat de CalmDown (Post 268427)
Interesant traseu: de la întrebări existențiale la neoprotestantism!? Al meu a fost nițel diferit: botezat ortodox și apoi de la 15 ani, umblat ani întregi, pe la toate aceste culte neoprotestante (baptiști, penticostali, adventiști, martori de-ai lui Iehova etc.), am ajuns la ortodoxie și voi regreta toată viața că prea târziu. Întrebările existențiale nu m-au lăsat să accept soluții înguste (reducționiste în plan scriptural), eu aveam nevoie de mult mai mult: ceva care să-mi ofere, pe lângă reguli și precepte de sorginte biblică, certitudine. Oricum, căutarea dvs. ar putea continua. Sper ca Dumnezeu să vă lumineze!

Mulțumesc. Caut în continuare că mai am suficiente întrebări, însă răspunsurile -sper că sunteți de acord cu mine- nu vor veni din alt plan decât cel scriptural, de exemplu din cultele orientale.

tricesimusquintus 12.07.2010 20:49:34

Citat:

În prealabil postat de 88hharalambos (Post 268432)
raspusul nu ma multumeste,nu satisface intrebarea mea care a fost adresata nu ortodocsilor pt ca ei oricum vor zice ca acele dogme, ritualuri și practici au fost pastrate de biserica;oricum multumesc.

De zis vor putea zice, însă n-o vor putea demonstra. Nu există dovezi că sfinții apostoli s-ar fi închinat la Maria, sfinți, moaște, icoane (ca să dau doar câteva exemple concrete), etc.

Pandion 12.07.2010 20:59:07

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 268254)
Eu personal am fost ortodox. Mulțumesc frumos, m-am lămurit...

Practicant sau ca toata lumea?

Pandion 12.07.2010 20:59:37

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 268273)
Eu personal vreau sa fiu ortodox.
Imi dau toate silintele sa tin dreapta credinta

Ai ma lasa vrajeala!

postasul. 12.07.2010 21:04:52

Citat:

În prealabil postat de CalmDown (Post 268427)
Întrebările existențiale nu m-au lăsat să accept soluții înguste (reducționiste în plan scriptural), eu aveam nevoie de mult mai mult: ceva care să-mi ofere, pe lângă reguli și precepte de sorginte biblică,

Din cate inteleg, pentru dvs., cercetarea Sfintei Scripturi, reprezinta o perspectiva "reductionista". Adica, invataturile Domnului Iisus Hristos si ale sfintilor apostoli (care se gasesc numai in Sfanta Scriptura), reprezinta prea putin pentru dvs.

P.S. Ceva ma face sa cred ca nu cunoasteti Sfanta Scriptura (sau o cunoasteti foarte putin). In general, cei care nu cunosc Scriptura, o considera "reductionista". Cei care o cunosc, sunt uimiti de imensitatea invataturilor pe care le revarsa.

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:21:56.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.