Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Sunt ateu, intrebati-ma orice! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7949)

Lorytzuka 21.01.2010 14:15:59

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 203259)
Explica-ne cum se impaca Samsara hindusa cu Raiul si Iadul. Sau starea de nirvana din budism cu mantuirea crestina. Eu zic ca sunt aberatii sincretiste, te rog sa ne demonstrezi ca nu e asa.

ca sa itzi demonstrez ar trebui sa ma pun fatza in fatza cu tine ori nu cred ca am cum.cauta-tzi un maestru Reiki ,racordeaza-te la Lumina, studiaza , ajungi maestru macar pe un sistem shi vei vedea cu ochii tai cum se imbina toate.shi atunci fiecare va vorbi din experientza nu din cartzi succes ;)

maria-luisa 21.01.2010 14:20:15

Citat:

În prealabil postat de Lorytzuka (Post 203341)
ca sa itzi demonstrez ar trebui sa ma pun fatza in fatza cu tine ori nu cred ca am cum.cauta-tzi un maestru Reiki ,racordeaza-te la Lumina, studiaza , ajungi maestru macar pe un sistem shi vei vedea cu ochii tai cum se imbina toate.shi atunci fiecare va vorbi din experientza nu din cartzi succes ;)

:) imi pare bine sa te cunosc!

topcat 21.01.2010 15:20:01

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 203291)
am respect pentru ratiune si stiinta, care ne-a creat confortul ce nu era acum mii de ani, dar nu le separ de Dumnezeu. Nu sunt de acord cu razboaie si ura, pentru ca sunt impotriva lui Dumnezeu si impotriva credintei mele, dar eu cred ca fiind in Dumnezeu, suntem mai mult. E credinta mea si ti-am mai spus ce cred. Omul fara nicio credinta, e o leguma. Credinta in Dumnezeu, asa cum stii ca o am, ma face libera.
Nu sunt de acord cu stiinta care confectioneaza bombe atomice si arme, dar o repect pe cea care ii da omului posibilitatea de a trai mai bine.
sunt sigura ca intelegi ceea ce vreau sa-ti spun acum.

Ce intelegi prin "leguma"?
Stiinta, prin tehnologie, e singura care ne poate elibera de gindurile meschine ale supravietuirii. Gindeste-te numai la o lume unde energia e pe gratis, unde toata lumea are ce minca intr-un mod decent. Nu crezi ca aceasta lume ar fi automat una mai buna, unde oamenii se vor iubi mai mult?
De acord ca stiinta mai produce si chestii care pot fi folosite pentru a distruge. Stii foarte bine ca oameni necrestini sau atei au acces la aceste arme si nimeni nu isi doreste sa distruga lumea, desi acest lucru e extrem de facil. Violenta scade an de an si asta nu datorita religiei.
Omenirea trebuie sa riste si sa dezvolte tehnologii care sa ne permita sa ne eliberam de multe, incusiv de planeta care ne-a nascut, daca nu vrem sa murim odata cu ea.

topcat 21.01.2010 15:26:47

Citat:

În prealabil postat de anaana71 (Post 203285)
pe site-ul la care ai facut referire este vb de ratiune cu R, chiar de stapanul Ratiune. te si sperii.

Te inseli, te sperie numai necunoasterea.
Citat:

iti dai seama ce fada si seaca e iubirea la atei? parca ar fi genul: umonoida la orizont.... modificare comportament, reactie chimica pregatita.... engage! reactie chimica confirmata! target: unirea reactiilor chimice si crearea rationala a unui copil. end of transmition.

Pai cam asta face si creierul tau :)
Citat:

reactii chimice, dovezi experimentale, analiza, Ratiune, Eu, etc .... RO-BO-TI-ZA-RE, GLO-BA-LI-ZA-RE.

Daca crezi ca te ajuta sa te ingrozesti mai tare, si vrei asta, pot sa scriu si niste formule matematice sau fizice :)

anaana71 21.01.2010 15:34:27

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 203374)
Te inseli, te sperie numai necunoasterea.

Pai cam asta face si creierul tau :)

Daca crezi ca te ajuta sa te ingrozesti mai tare, si vrei asta, pot sa scriu si niste formule matematice sau fizice :)

hahahahaha...ai vrea tu sa ma sperie necunoasterea, daca era asa, nu mai ma speriam, ca doar nu stiam ce e. :4:
neeee.... n-am eu asa creier ateu, ca sa faca asa... :15:
nu ma ajuta la nimic formulele....decat sa casc :37: dar stau bine cu somnul...deci nu ma ajuta la nimic. dar uite si eu ca o fata buna ce sunt iti pot spune niste pilde din Sfanta Scriptura. vreieeee? :71:

maria-luisa 21.01.2010 15:46:01

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 203370)
Ce intelegi prin "leguma"?
Stiinta, prin tehnologie, e singura care ne poate elibera de gindurile meschine ale supravietuirii. Gindeste-te numai la o lume unde energia e pe gratis, unde toata lumea are ce minca intr-un mod decent. Nu crezi ca aceasta lume ar fi automat una mai buna, unde oamenii se vor iubi mai mult?
De acord ca stiinta mai produce si chestii care pot fi folosite pentru a distruge. Stii foarte bine ca oameni necrestini sau atei au acces la aceste arme si nimeni nu isi doreste sa distruga lumea, desi acest lucru e extrem de facil. Violenta scade an de an si asta nu datorita religiei.
Omenirea trebuie sa riste si sa dezvolte tehnologii care sa ne permita sa ne eliberam de multe, incusiv de planeta care ne-a nascut, daca nu vrem sa murim odata cu ea.

Intr-un anume fel, energia chiar este gratis, este de la Dumnezeu, pentru toate fiintele vii, dar mai conteaza si incotro e directionata. :)
Bineinteles, ti-am mai spus, stiinta este foarte buna, cat timp serveste binelui intregii lumi.
Nu vad de ce ar fi un conflict intre stiinta si Dumnezeu. Tot ce este bine si face bine este de la Dumnezeu sau asa cum spunea Mantuitorul, pomul bun face roade bune.
Apropo, cat mai este pana cand va fi o lume unde energia e pe gratis, unde toata lumea are ce minca intr-un mod decent?
Intrebarea e, de ce consuma stiinta atata efort pentru a crea si lucruri care pot fi folosite pentru a distruge?
Prin " leguma" inteleg fiinta fara niciun fel de motivatie.
Aceasta planeta nu poate fi salvata prin maltratari ale naturii cu scopul de a construi "afaceri profitabile", am dreptate?
Predictiile tale in privinta pamantului ar putea fi si ma sumbre daca continuam sa distrugem natura.

topcat 21.01.2010 16:13:40

Citat:

În prealabil postat de anaana71 (Post 203378)
hahahahaha...ai vrea tu sa ma sperie necunoasterea, daca era asa, nu mai ma speriam, ca doar nu stiam ce e. :4:
neeee.... n-am eu asa creier ateu, ca sa faca asa... :15:
nu ma ajuta la nimic formulele....decat sa casc :37: dar stau bine cu somnul...deci nu ma ajuta la nimic. dar uite si eu ca o fata buna ce sunt iti pot spune niste pilde din Sfanta Scriptura. vreieeee? :71:

mersi, mersi :) ma intereseaza in momentul asta pildele ca pe tine formulele :)

topcat 21.01.2010 16:23:57

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 203383)
Intr-un anume fel, energia chiar este gratis, este de la Dumnezeu, pentru toate fiintele vii, dar mai conteaza si incotro e directionata. :)
Bineinteles, ti-am mai spus, stiinta este foarte buna, cat timp serveste binelui intregii lumi.
Nu vad de ce ar fi un conflict intre stiinta si Dumnezeu. Tot ce este bine si face bine este de la Dumnezeu sau asa cum spunea Mantuitorul, pomul bun face roade bune.

Stiinta se bazeaza pe materialism. Din pacate Dzeu nu, de aici conflictul.
E adevarat, sint destui savanti care sint credinciosi, dar vei vedea ca fiecare e materialist in domeniul sau.
Citat:

Apropo, cat mai este pana cand va fi o lume unde energia e pe gratis, unde toata lumea are ce minca intr-un mod decent?

Nu mai e asa de mult, si daca ar fi fost lasata problema era demult rezolvata.
Citat:

Intrebarea e, de ce consuma stiinta atata efort pentru a crea si lucruri care pot fi folosite pentru a distruge?

Pentru ca orice lucru nu e intrinsec bun sau rau. O racheta e rea pentru ca poate distruge oameni dar o racheta poate fi buna pentru ca ne poate duce pe o alta planeta. O bomba poate fi rea pentru ca poate distruge oameni dar e buna pentru ca poate distruge si un meteorit ce ameninta Pamintul.
Citat:

Prin " leguma" inteleg fiinta fara niciun fel de motivatie.

Te rog sa imi spui, daca ai ajunge la binele suprem si absolut te-ar mai incerca vreo motivatie?
Citat:

Aceasta planeta nu poate fi salvata prin maltratari ale naturii cu scopul de a construi "afaceri profitabile", am dreptate?

Ai dreptate

maria-luisa 21.01.2010 16:28:27

"Te rog sa imi spui, daca ai ajunge la binele suprem si absolut te-ar mai incerca vreo motivatie?" poate doar una: sa nu se mai sfarseasca niciodata :)

maria-luisa 21.01.2010 16:45:30

"Stiinta se bazeaza pe materialism. Din pacate Dzeu nu, de aici conflictul. E adevarat, sint destui savanti care sint credinciosi, dar vei vedea ca fiecare e materialist in domeniul sau.""

fiind Creatorul si al materiei ( care este tot o forma de energie, dar mai condensata), nu doar al sufletului si spiritului, cred ca cele trei pot fi luate fara probleme impreuna, fara sa fie impotriva lui Dumnezeu. :)

materialismul egoist, da, nu e bun, ca orice lucru egoist, de altfel.

Si de ce pe acei savanti credinciosi, nu-i incomodeaza credinta, in munca lor, ba chiar isi fac treaba foarte bine?

Ora este GMT +3. Ora este acum 10:47:59.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.