Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Împotriva EREZIILOR NEO-PROTESTANTE - Cuvântul al II-lea - ICOANELE (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=17729)

iuliu46 04.10.2015 23:11:24

Hai ca acolo cu metaniile a nimerit-o. Si mie mi s-a parut ca nu prea face dupa ce am citit ce scrie. :24:

Igor_Paslusnik 04.10.2015 23:58:36

Cu toții avem neputințe, dar haideți să rămânem la Sfintele Icoane, eventual la Sfinți.

Să ne ajute Dumnezeu să mărturisim. Avem nevoie unii de alții. Hristos în mijlocul nostru.

centesimusvicesimusoctavus 05.10.2015 06:06:52

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 602103)
Pai concluzie e una singura, voi nu-L aveti.

Concluzie bazată pe ce? Pe faptul că nu avem icoane? Păi nici Hristos, nici sfintii apostoli nu aveau! Concluzia marca AlinB: Hristos si sfintii apostoli nu-L aveau. Vezi ce prăpăstios sună?

centesimusvicesimusoctavus 05.10.2015 06:07:38

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 602106)
Conflictul exista doar in traditia voastra

Fă te rog un exercitiu: arată-ne unde vine în conflict €traditia€ noastră cu Scriptura. Cu referire doar la problema reprezentărilor în scop de închinare si slujire (icoane), ca să nu ne mai depărtăm de subiect.

stefan florin 05.10.2015 09:56:24

Citat:

În prealabil postat de centesimusvicesimusoctavus (Post 602120)
Fă te rog un exercitiu: arată-ne unde vine în conflict €traditia€ noastră cu Scriptura. Cu referire doar la problema reprezentărilor în scop de închinare si slujire (icoane), ca să nu ne mai depărtăm de subiect.

amice, ti-am mai aratat de cateva ori ca si poporul evreu foloseau obiecte (icoane) atunci cand se rugau lui Dumnezeu, si tot nu vrei sa intelegi

AlinB 05.10.2015 10:51:33

Citat:

În prealabil postat de centesimusvicesimusoctavus (Post 602119)
Concluzie bazată pe ce? Pe faptul că nu avem icoane? Păi nici Hristos, nici sfintii apostoli nu aveau! Concluzia marca AlinB: Hristos si sfintii apostoli nu-L aveau. Vezi ce prăpăstios sună?

Prototipul icoanelor erau, in Templu.
Faptul ca Sf. Apostoli n-ar fi avut icoane, nu e o certitudine absoluta dpdv ortodox, ceea ce nu e scris, nu inseamna ca nu exista.

Dar cu certitudine aveau nici instrumente muzicale pentru "inchinare" nici nu cereau plata zeciuelii daca e sa o luam asa, pentru ca la voi, ce nu e scris, nu exista.
Si totusi, o faceti.

Dar cred ca cel mai substantial argument este bazapt pe faptul ca teoria prin care vreti sa va validati existenta, cum ca adevaratul crestinism a murit o data cu Sf. Apostoli si a inviat 18 secole mai tarziu prin niste balbaiti in ale "profetiei" este cel putin penibila.

AlinB 05.10.2015 10:52:45

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 602122)
amice, ti-am mai aratat de cateva ori ca si poporul evreu foloseau obiecte (icoane) atunci cand se rugau lui Dumnezeu, si tot nu vrei sa intelegi

El nu e aici ca sa inteleaga, ci sa recite niste poezii din manualul de propaganda.

A mai fost lamurit si pe teologie.net dar tot asa de "lamurit" a ramas, dupa cum se vede.

centesimusvicesimusoctavus 05.10.2015 14:35:02

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 602122)

Ai arătat gresit, deoarece acele asa-zise icoane (heruvimii din Sfânta Sfintelor) nu erau în sala unde se ruga poporul evreu. Nici măcar preotii de rând nu aveau acolo acces, decât marele preot si doar o singură dată pe an.

centesimusvicesimusoctavus 05.10.2015 14:35:34

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 602123)
Prototipul icoanelor erau, in Templu.
Faptul ca Sf. Apostoli n-ar fi avut icoane, nu e o certitudine absoluta dpdv ortodox, ceea ce nu e scris, nu inseamna ca nu exista.

Dar cu certitudine aveau nici instrumente muzicale pentru "inchinare" nici nu cereau plata zeciuelii daca e sa o luam asa, pentru ca la voi, ce nu e scris, nu exista.
Si totusi, o faceti.

Dar cred ca cel mai substantial argument este bazapt pe faptul ca teoria prin care vreti sa va validati existenta, cum ca adevaratul crestinism a murit o data cu Sf. Apostoli si a inviat 18 secole mai tarziu prin niste balbaiti in ale "profetiei" este cel putin penibila.

Teoria (pusă pe seama adventiștilor) îti aparține, ori ti-a fost inoculată de propaganda anti-azs; dar nu acesta era subiectul.
Fiind o problemă de maximă importantă pentru închinarea în cultul ortodox, existenta acestor icoane trebuia musai să fie consemnată în NT, căci acesta acoperă 60 de ani de istorie crestină. Ori vrei să zici că icoanele nu sunt indispensabile cultului ortodox? Dă un singur exemplu de biserică ortodoxă fără icoane!:58:

centesimusvicesimusoctavus 05.10.2015 14:36:10

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 602124)
El nu e aici ca sa inteleaga, ci sa recite niste poezii din manualul de propaganda.

A mai fost lamurit si pe teologie.net dar tot asa de "lamurit" a ramas, dupa cum se vede.

În privinta reprezentărilor cu scop de închinare si slujire nu aveti ce lămuri, deoarece Dumnezeu cere (de fapt porunceste) să nu se facă asa ceva în poporul Lui. Evreii nu aveau cum să se se închine lui Dumnezeu fătis împotriva regulei impuse de El. Că evreii ar fi avut icoane, este o pură fantezie pe care nici voi nu o credeți; nu mai veniti cu asemenea povesti!

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:50:52.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.