Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4976)

catalin2 14.01.2018 19:13:36

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 657336)
Se refera si la cei din zilele noastre:
De departe, cea mai buna cale de a aborda si de a intelege fenomenul glossolaliei in zilele noastre, potrivit Traditiei, adica, fara sa condamnam si fara sa criticam, este sa consideram ca daca oamenii nu mai stiu sa se inchine lui Dumnezeu cu inima, Acesta poate sa le dea din nou darul vorbirii in limbi. Faptul ca acest dar a reaparut in Occident in vremurile noastre, cand calea inimii a fost uitata sau nu este cunoscuta, nu poate fi inteles decat in felul urmator: este limpede ca Duhul lui Dumnezeu tanjeste sa-i aduca pe oameni inapoi acasa, in Biserica, si sa-i invete acest chip nobil de inchinaciune care de atatea veacuri a fost practicat de crestini, pentru ca inimile lor sa fie din nou cultivate prin chemarea Numelui Domnului nostru Iisus Hristos.

Dar important este insusi faptul ca un teolog ortodox de talia lui Zaharou realizeaza ca in Biserica Primara apostolii se rugau in limbi. Se pare ca teologii ortodocsi romani inca nu au reusit sa desluseasca in Sfintele Scripturi aceasta invatatura clara a Apostolului Pavel.

Vad ca ai realizat chiar tu ce scrie desi ma acuzai de tot felul de tampenii pe topicul celalalt. Ai modificat acel mesaj, dar fara sa stergi acuzatiile. Nu are importanta ce spune parintele Zaharou, el spune exact ce spun si penticostalii, cuvant cu cuvant.

catalin2 14.01.2018 19:18:38

Citat:

În prealabil postat de simpllu (Post 657334)
Când ai capul plin de cuie este normal să vezi numai ciocane. Nici măcar Penti nu apelează la o asemenea interpretare tendențioasă care l-ar fi putut avantaja.

Ca de obicei, habar nu ai despre ce vorbesti, in schimb esti primul la acuze si judecati. Ca si alte dati crezi neconditionat ce spune un eterodox (ca doar e ecumenist), la fel cum s-a intamplat si cu un user catolic. Asta arata in ce tabara esti tu.

catalin2 14.01.2018 19:46:21

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 657339)
Chiar daca m-ar avantaja, eu nu ma grabesc sa afirm ca Arhimandritul Zaharou se referea la penticostali, pentru ca NU CRED asta.

Mai degraba inclin sa cred ca se refera la anglicanii care vorbesc in limbi. Insusi Arhiepiscopul de Canterbury a marturisit ca a vorbit in alte limbi. Nu este deloc exclus ca Zaharia Zaharou sa fi discutat cu episcopi anglicani care practica darul vorbirii in limbi.

Am indoieli serioase ca teologii de asemenea rang isi trag informatiile din clipurile youtube din care se hranesc domnii Ursulet, Palama sau Catalin.

Iar atunci cand studiezi in profunzime Scriptura, cand ai de-a face cu teologi de marca in viata carora vezi bucuria Duhului Sfant manifestandu-se inclusiv prin rugaciunea in limbi, poti observa realitatea spirituala dintr-o alta pespectiva.

Daca se refera la carismatici e acelasi lucru. E evident ca expune toata invatatura penticostala, pe care nu o recunosc nu numai ortodocsii, dar cei mai hotarati critici sunt chiar neoprotestantii din alte culte. Care spune cam aceleasi explicatii pe care le-am dat si eu. https://www.gotquestions.org/Romana/...rii-limbi.html
http://bisericaluidumnezeu.com/artic...limbi-straine/

catalin2 14.01.2018 19:51:09

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 657332)
Aha, deci este scris chiar pe crestinortodox.ro, saitul pe al carui forum scriem noi?
Si este scris de Parintele Arhimandrit Zaharia Zaharou, ucenicul Parintelui Sofronie Saharov care, la randul sau, a fost ucenic al Sfantului Siluan Athonitul.

Dar tu esti mai cu mot si decat acesti teologi si decat saitul crestinortodox.ro...
Nu cumva te cam umfli aiurea-n pene?

Pe acest site poate sa scrie oricine un articol, am gasit multe articole gresite. Incusiv useri de pe forum scriau articole pe site. Deci nu inseamna ca daca e un articol pe forum reprezinta credinta ortodoxa. Acel parinte spune cuvant cu cuvant invatatrua penticostala, pe care s epare ca o cunoaste mai bine decat pe cea ortodoxa referitoare la vorbirea in limbi, harul in afara Bisericii, ce crede Biserica despre cultele din afara ei, etc. In Anglia este episcop IPS Ware, convertit d ela anglicanism, care este un mare simpatizant al conceptiilor ecumeniste.

Penticostalul Traditional 14.01.2018 19:53:11

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 657366)
Nu are importanta ce spune parintele Zaharou, el spune exact ce spun si penticostalii, cuvant cu cuvant.

Parintele Zaharia Zaharou spune exact ce spun si penticostalii? Suna bine aceasta afirmatie.
Omul spune Adevarul, aceasta este cel mai important.
Insa conteaza si cum o spune: ca unul care se pricepe, fiule.
Ca unul care are experienta Botezului Duhului Sfant.

Iar omul este profund ortodox.
Uite ce spune saitul crestinortodox.ro, cel pe al carui forum ti se ingaduie tie sa postezi:

Parintele Arhimandrit Zaharia Zaharou este unul dintre cei mai profunzi traitori si marturisitori contemporani ai credintei ortodoxe. Este ucenicul Parintelui Sofronie Saharov care, la randul sau, a fost ucenic al Sfantului Siluan Athonitul.

Crezi cumva ca saitul crestinortodox.ro, minte?

simpllu 14.01.2018 22:33:35

...:)) Ecumenistul sub acoperire vede mumai ecumeniști.

Penticostalul Traditional 14.01.2018 23:07:38

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 657369)
Daca se refera la carismatici e acelasi lucru.

Daca n-ai nimerit-o, o faci aceeasi mare varza.
Episcopul de Canterbury NU e penticostal. E anglican.

Daca nu stii nici macar asemenea chestiuni elementare, inseamna ca NU ai mintit. Imi cer iertare ca te-am facut mincinos.
Este posibil sa fii doar ignorant.

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 657369)
Cei mai hotarati critici sunt chiar neoprotestantii din alte culte.
Care spune cam aceleasi explicatii pe care le-am dat si eu

Faptul ca tu ai explicatii similare neoprotestantilor nepenticostali nu te aseaza cumva intr-o pozitie de eretic si ecumenist?

stefan florin 15.01.2018 10:01:45

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 657301)
Ba da, se roaga.
Insa e doar rugaciune cu mintea.

Daca ar fi si rugaciune cu duhul, adica in alte limbi, experienta spirituala ar fi semnificativ imbunatatita.

Dupa cum subliniaza un teolog ortodox - "Cei care se rugau in limbi erau plini de bucurie caci erau siguri de un lucru: Dumnezeu „daduse navala" inlauntrul lor si isi savarsea lucrarea in ei."

asta e parerea ta prietene. Ortodocsii se roaga "in duh si adevar" (unii, nu toti)

Penticostalul Traditional 15.01.2018 10:59:30

Nu-i a mea. E a teologului ortodox Zaharia Zaharou:
De aceea Sfantul Pavel in Epistola sa catre Corinteni spune urmatoarele: „Ma voi ruga cu duhul, dar ma voi ruga si cu mintea; voi canta cu duhul, dar voi canta si cu mintea" (1 Cor. 14, 15). Astfel, el face o deosebire intre rugaciunea facuta cu duhul si rugaciunea facuta cu mintea si identifica rugaciunea in duh cu rugaciunea in limbi necunoscute. Cu un verset mai sus spunea: „Caci daca ma rog intr-o limba straina, duhul meu se roaga, dar mintea mea este neroditoare" (1 Cor. 14,14).

stefan florin 15.01.2018 11:22:29

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 657387)
Nu-i a mea. E a teologului ortodox Zaharia Zaharou:
De aceea Sfantul Pavel in Epistola sa catre Corinteni spune urmatoarele: „Ma voi ruga cu duhul, dar ma voi ruga si cu mintea; voi canta cu duhul, dar voi canta si cu mintea" (1 Cor. 14, 15). Astfel, el face o deosebire intre rugaciunea facuta cu duhul si rugaciunea facuta cu mintea si identifica rugaciunea in duh cu rugaciunea in limbi necunoscute. Cu un verset mai sus spunea: „Caci daca ma rog intr-o limba straina, duhul meu se roaga, dar mintea mea este neroditoare" (1 Cor. 14,14).

e parerea lui, daca asta spune acest teolog. Orice crestin trebuie sa se roage in duh si adevar. O spune Hristos (Ioan 4: 23-24)
ps: Hristos NU spune nimic de limbi

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:50:13.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.