Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre Sabat (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6243)

hoinarul 08.01.2010 21:18:11

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 198690)
Singura zi a saptea care este in deplinatate a zilei a saptea este duminica.

Si, cand a devenit duminica ziua a saptea? Ca pe vremea Domnului Iisus Hristos ziua a saptea era sambata. O spune Sfanta Scriptura (traducerea ortodoxa):

"Dupa ce a trecut sâmbata, când se lumina de ziua întâi a saptamânii (Duminica), au venit Maria Magdalena si cealalta Marie, ca sa vada mormântul."(Matei 28:1)

Danut7 08.01.2010 21:19:33

Citat:

În prealabil postat de hoinarul (Post 198697)
Si, cand a devenit duminica ziua a saptea? Ca pe vremea Domnului Iisus Hristos ziua a saptea era sambata. O spune Sfanta Scriptura (traducerea ortodoxa):

"Dupã ce a trecut sâmbãta, când se lumina de ziua întâi a sãptãmânii (Duminicã), au venit Maria Magdalena si cealaltã Marie, ca sã vadã mormântul."(Matei 28:1)

Este singura zi care poate fi asimilata cu Odihna lui Dumnezeu, ca sambata nu a adus odihna lui Dumnezeu, era doar o umbra...

tricesimusquintus 08.01.2010 22:02:20

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 198677)
pai tu cumva ai iesit din robia egiptenilor?

Da, eu am ieșit din robia egiptenilor. Am lăsat în urmă Egiptul păcatului cu închinarea la zeul soare în ziua soarelui. Tu nu ai de gând să renunți la acele lanțuri?

Danut7 08.01.2010 23:14:56

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 198723)
Da, eu am ieșit din robia egiptenilor. Am lăsat în urmă Egiptul păcatului cu închinarea la zeul soare în ziua soarelui. Tu nu ai de gând să renunți la acele lanțuri?

Daca ai fi iesit , ai fi tinut si tu ziua lui Dumnezeu , Duminica , ziua dezrobirii din Egiptul pacatului.Tu esti ala captiv in legi absurde si pamantesti , in umbre si in smochinul blestemat.Tu inca esti in Egiptul pacatului , caci nu crezi in Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu.Din pacate sambata ta blestemata , nu e a nici uneia din dezrobiri, ci a robirii lui White.

mihai07 09.01.2010 14:10:27

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 198723)

dar cine ti-a spus tie ca ma inchin zeului soarelui? ai inceput si tu ca vasinec sa aberezi? vezi ca alcoolul excesiv dauneaza grav sanatii. ar fi cazul sa lasi bautura

tricesimusquintus 09.01.2010 14:26:21

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 198854)
dar cine ti-a spus tie ca ma inchin zeului soarelui? ai inceput si tu ca vasinec sa aberezi?

Răspunsul era pentru Danut7, nu știu cum se face că te-ai autosesizat...

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 198854)
vezi ca alcoolul excesiv dauneaza grav sanatii. ar fi cazul sa lasi bautura

De când am devenit adventist nu am mai folosit alcool.

mihai07 09.01.2010 14:31:25

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 198858)
Răspunsul era pentru Danut7, nu știu cum se face că te-ai autosesizat...

De când am devenit adventist nu am mai folosit alcool.

vezi ca alcoolul te face sa nu mai vezi bine. in acel raspuns m-ai citat pe mine.
si mai spui ca nu mai folosesti alcool

tricesimusquintus 09.01.2010 14:34:40

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 198859)
vezi ca alcoolul te face sa nu mai vezi bine. in acel raspuns m-ai citat pe mine.
si mai spui ca nu mai folosesti alcool

Ai dreptate, pe bună dreptate te-ai autosesizat:3: Cât despre alcool, rămâne cum am scris.

almaris 09.01.2010 15:11:44

Citeam lungile voastre comentarii cu privire la tot felul de probleme teologice, eu personal am ajuns sa cred ca odata ajunsi in imparatia lui Dumnezeu, parerile acestea teologice se mai pot schimba pentru ca il vom avea acolo pe insusi Domnul care sa ne lamureasca cu privire la unele aspecte, insa caracterul este ceva ce nu se mai schimba fiind un domeniu in care nici Dumnezeu nu-si permite sa intervina, lasandu-l pe om sa decida cum vrea sa traiasca. Putem trai frumos unii cu altii chair avand conceptii diferite, trebuie numai sa vezi atitudinea Mantuitorului in lucrarea Sa si vom ajunge cu totii la aceeasi concluzie

tricesimusquintus 09.01.2010 20:35:57

Citat:

În prealabil postat de almaris (Post 198874)
Citeam lungile voastre comentarii cu privire la tot felul de probleme teologice, eu personal am ajuns sa cred ca odata ajunsi in imparatia lui Dumnezeu, parerile acestea teologice se mai pot schimba pentru ca il vom avea acolo pe insusi Domnul care sa ne lamureasca cu privire la unele aspecte, insa caracterul este ceva ce nu se mai schimba fiind un domeniu in care nici Dumnezeu nu-si permite sa intervina, lasandu-l pe om sa decida cum vrea sa traiasca. Putem trai frumos unii cu altii chair avand conceptii diferite, trebuie numai sa vezi atitudinea Mantuitorului in lucrarea Sa si vom ajunge cu totii la aceeasi concluzie

Mare dreptate ai...

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:35:30.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.