Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5028)
-   -   ECUMENISMUL (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2702)

DragosP 14.10.2017 12:45:40

Frate nu-s cu tine decât când ne-om împărtăși din același (măcar virtual) potir.
Mai mult n-am ce să discut cu tine. Nici nu vreau să te conving de ceva, probabil că n-aș fi în stare.

gpalama 14.10.2017 14:59:54

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 652700)
Insa oricine vrea sa poarte discutii cu crestini din alta confesiune decat a lui, trebe a.

Doctrina penticostala e cunoscuta, de ce ai impresia ca nu e cunoscuta?

Problema nu e doctrina.

Problema e SATANA.

Unii sunt fiii luminii si altii ai satanei.

Si satana lupta pentru a-si pastra ucenicii asa cum si Dumnezeu da putere Bisericii.

Si diavolul lupta prin ceea ce stie: minciuna, inselare, confuzie, dezbinare. Intr-un cuvant protestantismul.

Asta este separarea noastra reala, unii sunt robii luminii si altii robii intunericului.

Protestantismul este o CONFUZIE TOTALA aruncata de diavol peste Adevar si peste crestinism.

Este arma suprema folosita de tatal minciiunii: minciuna asupra adevarului, care duce la MULTE ADEVARURI...

suslik 14.10.2017 15:05:31

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 652711)

Problema nu e doctrina.

Problema e SATANA.

Unii sunt fiii luminii si altii ai satanei.

Si satana lupta pentru a-si pastra ucenicii asa cum si Dumnezeu da putere Bisericii.

Si diavolul lupta prin ceea ce stie: minciuna, inselare, confuzie, dezbinare. Intr-un cuvant protestantismul.

Asta este separarea noastra reala, unii sunt robii luminii si altii robii intunericului.

Protestantismul este o CONFUZIE TOTALA aruncata de diavol peste Adevar si peste crestinism.

Este arma suprema folosita de tatal minciiunii: minciuna asupra adevarului, care duce la MULTE ADEVARURI...

Limbaj pesudo-apologetic, mai degraba mitocanesc. Adevarul poate fi spus si fara astfel de porcarii.

DragosP 14.10.2017 15:15:04

Și care-i porcăria, desteptu' lu' tata?

AlinB 14.10.2017 16:05:43

Citat:

În prealabil postat de suslik (Post 652712)
Limbaj pesudo-apologetic, mai degraba mitocanesc. Adevarul poate fi spus si fara astfel de porcarii.

Tocmai tu spui.asta :24:

Si macar de ar semana discursul lui cu ce 'perle' torni tu uneori... :)

Penticostalul Traditional 14.10.2017 21:45:38

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 652711)

Am impresia ca e cunoscuta doar din carti ortodoxe, care o prezinta tendentios.
Am impresia ca nu ai citit nicio carte de dogmatica penticostala. Sa gresesc oare?
Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 652706)
Mai mult n-am ce să discut cu tine.

Daca vei reusi sa nu te mai bagi singur in seama, chiar voi fi impresionat.

Penticostalul Traditional 14.10.2017 22:11:30

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 652684)
Scriptura este LUCRAREA DUHULUI.
Evanghelie:
1. Nu vă spun vouă mai mult pentru că nu puteți purta greutatea cuvântului
2. Dar Mângâietorul, Duhul Sfânt pe care-L va trimite Tatăl în numele Meu,
* acela vă va învăța toate
* și vă va aduce aminte despre toate cele ce v-am spus Eu” .
Hristos a enuntat PRINCIPIILE pentru Noul Legamant, la fel cum Dumnezeu prin Moise a pus bazele Vechiului Legamant.
Insa DUPA MOISE, Duhul a lucrat in vechea Biserica prin profeti.
Si astfel s-a zidit Vechiul Testament, cu Legea la inceput si profetii dupa.
Duhul Sfant a desavarsit lucrarea si continutul, de-a lungul timpul prin Biserica.
In Noul Testament avem din nou Legea data prin Hristos.

Iar apoi avem lucrarea Duhului de 2000 de ani, prin profetii Bisericii, prin sfintii Bisericii.

Mi se pare corect si pot fi de acord.

Citat:

Daca pastrezi exclusiv Scriptura ca mod unic de comunicare cu Dumnezeu, efectiv se renunta la lucrarea Duhului Sfant si la prezenta "RELEVANTA" a Duhului in lume timp de 2000 de ani.

E ca si cum ai zice: daca a fost 2000 de ani, atunci oricum nu a facut nimic, nu a avut nici un fel de contributie, deci nici nu prea a existat.

Pastrarea Scripturii ca revelatie unica de la Dumnezeu anuleaza complet lucrarea in timp a Duhului Sfant.

Ori de fapt Scriptura este chiar LUCRAREA DUHULUI SFANT. Pentru ca profetii au fost inspirati de Duhul Sfant timp de sute de ani.

Insa acum protestantilor nu le mai convine lucrarea noua a Duhului Sfant, nu ne mai convine lucrarea de 2000 de ani a Duhului, ei au zis ca lucrarea Duhului s-a incheiat la Apostoli si gata. A disparut Duhul si nu a mai vorbit prin profeti...

Este o fractura puternica de LOGICA pentru protestanti pe partea asta a lucrarii Duhului timp de 2000 de ani. O fractura de au nevoie pentru a-si justifica aparitia dupa 2000 de ani.

Este o fractura logica... imaginara.
Pentru ca, in ce ma priveste, eu cred ca:
1. Nu exista nicio confesiune crestina care sa fi "renuntat la lucrarea Duhului Sfant.
2. Scriptura nu este revelatia unica. Ea este revelatia sigura. Toate revelatiile ulterioare se verifica cu ea.
3. Lucrarea Duhului NU s-a incheiat cu apostolii. Duhul Sfant a lucrat de 2000 de ani incoace si lucreaza si astazi.

Citat:

@PT - as face un fel de ANALOGIE, care desi este INCORECTA SI ERETICA o fac totusi pentru a intelege clar despre ce vorbim.

Ai dori, te rog, sa detaliezi sau sa reformulezi, pentru ca nu am inteles nimic.
Si se pare ca nici ceilalti colegi nu prea au inteles, pentru ca nu "au dat cu pietre".

DragosP 15.10.2017 12:33:53

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 652721)
Daca vei reusi sa nu te mai bagi singur in seama, chiar voi fi impresionat.

Se vede treaba că n-a pierdut rușinea ca s-o găsești tu...

Penticostalul Traditional 15.10.2017 14:26:59

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 652706)
Frate nu-s cu tine decât când ne-om împărtăși din același (măcar virtual) potir.

Nu prea cred in potire virtuale insa ne putem impartasi impreuna, frate Dragose, atunci cand:
1. Te vei pocai
2. Vei crede si te vei boteza
3. Vei face parte dintr-o biserica locala in care se propovaduieste doctrina sanatoasa a Sfintelor Scripturi
4. Vei implini porunca apostolica: "sa se cerceteze însă omul pe sine și așa să mănânce din pâine și să bea din pahar"

DragosP 15.10.2017 16:04:56

Cum ziceam mai sus.

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:43:27.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.