![]() |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Parca ziceai ca ai fost ateu candva. Daca in viata ta a intervenit o transformare a mintii, a cuvintelor, a faptelor, a vietii, daca acum crezi, il iubesti, il asculti, il slujesti pe Hristos, din perspectiva mea, te-ai convertit la crestinism. Daca un penticostal nominal, nepracticant, trece la ortodocsi si Dumnezeu ii schimba viata, devine un traitor, unul care il asculta si il iubeste pe Domnul, e clar ca a avut loc o convertire. Acelasi lucru il cred si despre un ortodox cu numele care devine un crestin adevarat in Biserica Penticostala. Exista si cazuri rare in care un penticostal sau un ortodox, practicanti, traitori, trec dintr-o confesiune in alta. Din perspectiva mea, aceasta nu este convertire ci traversare a unor garduri confesionale. Si mai sunt si cazuri, nu putine, in care niste nepocaiti sar gardul pentru interese pur pamantesti: ajutor material, interactiune sociala, partener de viata, etc. Nici asta nu e convertire. Stiu ca pentru tine convertire nu poate fi decat daca cineva trece de la penticostali la ortodocsi pentru ca biserica ortodoxa este singura confesiune care detine adevarul si este fondata de insusi Iisus Hristos care, El insusi, a fost crestin ortodox, insa asta e viata, in anumite privinte gandim diferit. |
@PT
Nu functioneaza lucrurile cum zici tu. Asta este greseala ta: Duhul Sfant este in toate gruparile care se denumesc singure Biserica. Poti te rog sa argumentezi fraza de mai sus? Corect este: Duhul Sfant este acolo unde 1. este adevarul despre Dumnezeu, 2. oamenii sunt uniti prin marturisirea credintei si prin practica 3. pe scurt, in grupul celor uniti cu El prin adevar si marturisire DREAPTA. Insa iti spun, ca noi acum facem o rezolvare "logica" si pe "text", a unei probleme care de fapt se rezolva prin "revelatie". Orice ar zice textul pe o problema se poate gasi cineva care sa interpreteze altfel textul respectiv. Si din cauza asta disputele Scripturistice sunt sortite esecului din capul locului, nici Hristos nu i-a convins pe farisei deci nici noi ortodocsii nu o sa-i convingem pe protestanti despre Scriptura. Te intreb: Ce zice Duhul Sfant despre unde este El? Si cum? Ce marturiseste Duhul Sfant despre El acum, in momentul asta asta? Ce marturiseste Duhul Sfant despre Biserica Lui? Ce zicem noi este irelevant, relevant este ce zice Dumnezeu in permanenta. |
Citat:
Eu nu am afirmat niciodata ceea ce ai bolduit tu. Citat:
Pentru ca, in loc sa te tii strans de ceea ce a spus deja Mantuitorul Hristos, astepti "revelatii" si "lumini" si "descoperiri" noi si interesante. Eu cred ca trebuie sa ramanem la ceea ce stim sigur din spusele Mantuitorului: Acum, daca tu vei veni sa spui ca ai vazut o lumina si ai avut o revelatie cum ca Duhul Sfant ti-a spus unde este El in 16 Octombrie 2017 si ti-a marturisit care este Biserica Lui si ti-a facut si alte descoperiri, eu NU te voi contrazice. Dar te rog sa nu incerci sa ma faci sa cred ca ceea ce spui tu ar trebui sa aiba pentru mine aceeasi valoare de adevar cu ceea ce deja a invatat Mantuitorul Hristos sau unul din Apostolii Sai. Citat:
|
Adică exact acolo unde, din păcate, sunteți voi.
|
Citat:
Dupa ce, inocent, disertai despre rusine. |
Mă nene...
Bunul simț mă împiedică să te trimit acolo unde ai experimentat ceva vreme poziția fetusului. Da' 1. tu-mi răspunzi și la sfârșit zici să nu mă bag în seamă; 2. tu ai tupeul să-mi spui să mă pocăiesc, să mă botez și alte asemenea porcării. Pe bune? Se vede clar că ai ori probleme cu logica, ori cu memoria, ori așa, în general. |
Citat:
Vezi tu @PT, aici este problema voastra majora. Voi sunteti morti. Voi ati ramas cu un text. Noi am ramas cu un Dumnezeu viu, cu Hristos viu, cu care discutam in mod real. Voi nu stiti ce inseamna Scripturile, noi stim, pentru ca Insusi Hristos ni le descopera. Cuviosul Iosif Isihastul si toti sfintii ca el faceau totul "CU DESCOPERIRE" de la Dumnezeu direct, si nu ratacind prin textele Scripturii fel de fel de versete care sa le foloseasca pentru justificarile personale. Iosif Isihastul avea ACCES DIRECT la Dumnezeu. Asta este credinta adevarat. Iar prin accesul direct, stia si ce este Adevarul, si ce este Biserica, stia si ce inseamna lumina lui Dumnezeu, ce inseamna har si sfintenie, si CE VREA Duhul Sfant de la fiecare. Iosif Isihastul este de necontestat. La fel si revelatiile lui continue cu privire la Adevar, Biserica, unirea cu Dumnezeu si indumnezeire. Vorba vine: unii raman cu textele, altii cu Dumnezeu. Noi ramanem cu Dumnezeu si cu Scriptura, voi ramaneti doar cu Scriptura pe care a-ti transformat-o intr-un idol. Ati uitat de Dumnezeul cel viu si adevarat si l-ati inlocuit complet cu vorbele Lui. Daca ar veni Hristos nu L-ati recunoaste pentru ca nu ar fi pe placul intelegerii voastre a Scripturii. Cum poti sa-mi spui ca descoperirile pe care Iosif Isihastul, Serafim de Sarov si altii la fel "sunt relative" si sunt "false"? @PT, cred ca e timpul sa vezi si tu ridicolul maxim al lucrarii protestante si descoperirilor protestante... Evident, raspunsul tau o sa fie pe cu totul alt subiect, asta este modalitatea clasica de ocolire a problemelor sensibile. Schimbi subiectul, raspunzi la alta intrebare, abati atentia, si altele asemenea. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 06:45:05. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.