Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Pocainta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5019)
-   -   cuvinte de folos (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4627)

forever... 29.09.2014 13:07:31

Citat:

În prealabil postat de Mia Mia (Post 568283)
"Având gânduri bune pentru ceilalți, veți putea vedea în orice persoană pe care o veți întâlni o ființă scumpă. În schimb, având gânduri urâte, fața voastră, energiile voastre psihice vă vor irosi relațiile și vă vor afecta anturajul. Când harul este cu tine, nu mai vezi defectele altora; nu mai vezi decât suferințele și dragostea pentru frați"
( Părintele Sofronie Saharov)

Frumos și folositor.

Dacă îmi permiteți postez un link pe care unii îl pot considera util:

http://www.cartifrumoase.ro/carte/ne...mnezeu--i34926

tabitha 25.10.2014 18:55:00

pilda zilei

"Nu locul îl mântuiește pe om, ci voința lui. Adam a căzut chiar în rai, în timp ce Lot s-a păzit chiar în Sodoma."

Sf. Efrem Sirul

Mena59 29.10.2014 10:07:25

Daca simti ca nu mai poti duce suferinta

"Grădinarul retează pomii ca să crească mai repede și mai bine. Însă dacă retează prea mult din crengi și din tulpină, pomul se usucă.

Crede, așadar, că niciodată suferința ta nu poate întrece măsura. Dumnezeu veghează asupra fiecărui om mai cu grijă decât oricare grădinar asupra pomilor săi!

Bine spune Nil Sinaitul: „Dacă olarul știe cât timp trebuie să țină oala în foc ca să fie arsă fără să se spargă, cu atât mai mult va ști Dumnezeu măsura suferințelor noastre”. Crede că mai tare putere de judecată are Dumnezeu decât omul!"

(Sfântul Nicolae Velimirovici )

Yasmina 29.10.2014 18:25:23

despre viciile arogantei cunostiintelor!

"Inteligenta este aroganta educata."

"Inteligența singură fără inteligența inimii este doar o simplă logică și nu e mare lucru de ea."

Ioan_Cezar 29.10.2014 23:43:23

Curios lucru, inteligența a ajuns să fie considerată defect de caracter... Aroganță...
În cazul acesta, ok: Slavă prostiei! Odă oligofrenilor! Laudă idioților!
(Și când mă gândesc că omul a fost făcut după chipul lui Dumnezeu...)

Yasmina 30.10.2014 00:45:11

Citat:

În prealabil postat de Ioan_Cezar (Post 570854)
Curios lucru, inteligența a ajuns să fie considerată defect de caracter... Aroganță...
În cazul acesta, ok: Slavă prostiei! Odă oligofrenilor! Laudă idioților!
(Și când mă gândesc că omul a fost făcut după chipul lui Dumnezeu...)

Pai da,cand se folosete impotriva semenilor este un defect de caracter;poti sa intrebi duhovnicul!

Normalitatea este atunci cand orice om urmeaza o scoala sau citeste 1 million de carti deoarece este indragostit de procesul de cunoastere iar nu pt ca urmareste sa-si ascunda frustarile existentiale intr-o activitate la indemana lui.
Care frustari se intorc inapoi la alti semeni de-ai nostri sunt forma sudalmelor,jignirilor,grosolaniilor si mitocaniilor,ba ca ar fi idioti,ba ca nu se urca la standardele literatilor,ba ca nu au pus caciulita pe a.

Oricum prostia ca si necredinta este doar un status de moment;un prost ordinar are toate sansele sa acumuleze la randul lui cunostiinte precum un pacatos are sanse sa devina Sfant!
Problema de timp!

P.S.=nu cunostiintele sunt rele sau darul inteligentei(cum ai inteles)ci atitudinea oamenilor(aroganta ziceam eu).
Nici banii nu sunt rai ci atitudinea oamenilor vizavi de ei.

Ioan_Cezar 30.10.2014 02:33:19

Ei, așa cum ai formulat acum, parcă mai merge. Mă temeam că ai ajuns să arunci pruncul odată cu lăturile...:)
Inteligența (adică acea capacitate de a înțelege și de a rezolva probleme, de a crea soluții și de a dezvolta viața personală și a celor din jur) este un dar al lui Dumnezeu.
Marea problemă este în ce sens folosim acest dar.
Dacă inteligența e orientată în sens moral și e îngemănată cu iubirea, atunci e minunat. dacă nu, e chiar îngrozitor.
Personal, consider totuși că un om rău nu e inteligent. Trebuie să fii prost ca să fii rău. Sau pripit, sau de-a dreptul neatent... În fine, să ne dea Dumnezeu o inteligență mereu orientată spre El și hrănită cu El!

Yasmina 30.10.2014 05:20:29

Citat:

În prealabil postat de Ioan_Cezar (Post 570867)
Ei, așa cum ai formulat acum, parcă mai merge. Mă temeam că ai ajuns să arunci pruncul odată cu lăturile...:)
Inteligența (adică acea capacitate de a înțelege și de a rezolva probleme, de a crea soluții și de a dezvolta viața personală și a celor din jur) este un dar al lui Dumnezeu.
Marea problemă este în ce sens folosim acest dar.
Dacă inteligența e orientată în sens moral și e îngemănată cu iubirea, atunci e minunat. dacă nu, e chiar îngrozitor.
Personal, consider totuși că un om rău nu e inteligent. Trebuie să fii prost ca să fii rău. Sau pripit, sau de-a dreptul neatent... În fine, să ne dea Dumnezeu o inteligență mereu orientată spre El și hrănită cu El!

Nu am nimic personal impotriva inteligentei,oamenilor culti,scoliti,experimentati sau doldora de titluri...ba din contra.
Ceea ce supara este mizeria morala a unora,trufia nebuneasca care a venit odata cu acumularea de cunostiinte.

Deseori am asistat la faze de viata stranii,in care persoane odata scolite si cu titluri,preferau sa moara de foame decat sa ocupe niste joburi mai prejos o tzara de pregatirea lor de altadata.
Cineva,de care imi era mila ca este somer de anul trecut din toamna,mi-a spus cu repros si dusmanie:"cum sa ma duc la compania X pe 70 mil.mai?eu ca absolvent de MBA nu-mi permit asta,CV-ul meu are 7 pagini!Fostul meu salariu era de 125 mil..."

Ei poftim! De cata cruzime am fost in stare,sa trimit omul la munca"numai"pe 70 mil./luna ...asta in conditiile in care mereu imi trimiteam parintii sa-l viziteze cu diverse atentii,asa ca pt un om in nevoie,somer...

Mena59 30.10.2014 09:04:21

Rabda ocara si necinstirea cu vitejie si luare aminte

Când te va ocărî cineva sau nu te va băga în seamă, atunci fii cu luare-aminte la gândurile mâniei, ca nu cumva despărțindu-te de dragoste prin întristare, să te așeze în ținutul urii.

Când suferi ocara sau necinstea, înțelege că ai dobândit mult folos, căci pentru necinste s-a aruncat afară din tine slava deșartă.

(Sfântul Maxim Mărturisitorul )

Yasmina 30.10.2014 18:03:15

Citat:

În prealabil postat de mirela.t (Post 570421)
"Nu locul îl mântuiește pe om, ci voința lui. Adam a căzut chiar în rai, în timp ce Lot s-a păzit chiar în Sodoma."

Sf. Efrem Sirul

Gandire simpla dar cat de profunda! La una ca asta nu m-as fi gandit...d'aia este Sf. Efrem Sirul cine este!

Un citat care mi-a mers la suflet!
Multam fain!

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:30:29.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.