Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Împotriva EREZIILOR NEO-PROTESTANTE - Cuvântul al II-lea - ICOANELE (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=17729)

CristianR 07.10.2015 19:55:37

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 602362)
Eu am observat ca se cramponeaza neoprotestantii, nu ortoodcsii.

La np m-am referit si eu.

centesimusvicesimusoctavus 07.10.2015 20:24:40

Citat:

În prealabil postat de flying (Post 602356)
:21: Ai dovedit cat de ignorant esti,dar asta e conditia principala ca sa fii sectant...nu ai habar nici macar ce inseamna Sf. Traditie ,dar iti dai cu parerea...

Drept să zic, nici nu mă prea interesază ce zice omul (Sf. Traditie) atâta vreme cât am Cuvântul lui Dumnezeu. Acum trecând peste momentul noroios al invectivelor, ti se pare normal ca creatura să asculte mai degrabă de altă creatură decât de Creatorul ei?

centesimusvicesimusoctavus 07.10.2015 20:25:13

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 602355)
Care va sa zica admiti ca inchinarea inaintea Chivotului era adusa de fapt lui Dumnezeu dar nu poti admite ca inchinarea in fata icoanelor e adusa de fapt lui Dumnezeu.

Domnule, de câte ori să ti se atragă atenția că chivotul era într-o cameră în care nu pătrundea nimeni? Închinarea poporului era adusă într-un loc sacru, dar care era total lipsit de tablouri cu chipuri de oameni, sfinți, îngeri, ori Doamne iartă-i cu fantezii privitoare la Dumnezeire.
La mare distanță se află închinarea în bisericile ortodoxe, unde totdeauna creștinii aduc reverență și se fac slujbe legate de aceste tablouri. Chiar nu sesizează nimeni prăpastia asta dogmatică?

centesimusvicesimusoctavus 07.10.2015 20:26:18

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 602357)
Eu mă întreb dacă faptul de a te crampona întruna de închinarea înaintea icoanelor pe care o practică ortodocșii nu este el însuși o închinare la idoli, la fel de rea ca și închinarea la icoana în sine.

Desigur, o închinare nelalocul ei, chiar în absența icoanelor poate cădea în păcatul idolatriei; dar noi discutăm aici tocmai de această cramponare a ortodoxului de obiectul de lemn, sticlă, ghips... De ce nu întâlnim măcar una sau două biserici (din zecile de mii) fără aceste icoane, fără acest ”rigorism” cum spuneți?

centesimusvicesimusoctavus 07.10.2015 20:26:57

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 602359)
ce porunca din decalog incalc?

Era vorba de porunca a II-a și într-o anumită măsură chiar prima.

flying 07.10.2015 20:43:50

Citat:

În prealabil postat de centesimusvicesimusoctavus (Post 602372)
Drept să zic, nici nu mă prea interesază ce zice omul (Sf. Traditie) atâta vreme cât am Cuvântul lui Dumnezeu. Acum trecând peste momentul noroios al invectivelor, ti se pare normal ca creatura să asculte mai degrabă de altă creatură decât de Creatorul ei?

Nu reusesti sa te concentrezi?De unde ai Cuvantul Lui Dumnezeu?Dumnezeu ti l-a dat?

centesimusvicesimusoctavus 07.10.2015 20:47:10

Citat:

În prealabil postat de flying (Post 602376)
Nu reusesti sa te concentrezi?De unde ai Cuvantul Lui Dumnezeu?Dumnezeu ti l-a dat?

Nu reușești să te dezlipești de Sf. Tradiție?
Da, mi l-a dat Dumnezeu, căci El a inspirat scrierea Bibliei prin Duhul Sfânt.

bluester 07.10.2015 21:02:40

Citat:

În prealabil postat de centesimusvicesimusoctavus (Post 602377)

o completare: Dumnezeu a inspirat scrierea Sfintei Traditii si Sfintei Scripturi.

catalin2 07.10.2015 21:05:49

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 602368)
La np m-am referit si eu.

Asa este, nu am citit mesajul cu atentie.

flying 07.10.2015 21:06:50

Citat:

În prealabil postat de centesimusvicesimusoctavus (Post 602377)

A fost scris de oameni Cuvantul Lui Dumnezeu?Tu crezi in oameni?

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:52:48.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.