![]() |
Citat:
Unde l-ai auzit spunind? cand tocmai el marturisea mereu: "Eu sunt Moshul Putregaiul mancav-ar raiul" deci marturisea ca Parintele prooroc Arsenie Boca avea dreptate cand spunea ca "numai putregaiul cade din Biserica Ortodoxa fereasca Dumnezeu" vorbind despre cei ce mergeau spre CIE-CMB-bilderberg citit invers ... deci iata cum Marturisea intzeleptul Parinte Cleopa mereu cele 7 Trambitze ale Domnului... iar voi va folositzi mereu de marii noshtrii duhovnici care nicidecum nu au osandit sfintzii shi proorocii Domnului shi voi v-atzi gasit sa-i consideratzi secta shi eretici? folosindu-va de parintzi? de duhovnici? poi ai citit ce am scris in postarile de mai sus? Ierusalimul unde ai stat este Ierusalimul Patimirii shi nu al Slavei lui Dumnezeu, caci Ierusalimul Slavei este Noul Ierusalim care este Romania... iar daca a zis Parintele Cleopa asha asta inseamna ca Romania se va inneca in eres... in erezii... deci la voi s-a referit Parintele Cleopa... care nu primitzi pe Hristos in Duhul... "Cu multa mahnire constat, vsovi, ca ai luat-o rau pe aratura. Te mai consideri ortodox sau ce?" poi in afara de ostashii lui Iosif Trifa, de cetatea de la Maglavit shi de la Vladimireshti shi Recea shi Prislop shi sfanta Cetate a Noului Ierusalim, in afara de Patriarhul Irineu Bistritzeanul, de Manastirea de pe Caraiman, deci in afara de cei care cred shi au primit glasurile de Trambitza, restul cu totzii sunt apostatzi... deci ashtia de care vorbesc sunt singurii ortodocshi pe langa cei care inca n-au auzit, n-au aflat shi n-au avut cum sa ia aminte, shi eu nadajduiesc sa ma numar printre ei din Mila Domnului... "Cine este aceasta Verginica de o numesti in mod nemeritat ,,trambitza Domnului,,?" sa fie nevrednici cei ce au luptat shi au invins antichristul? caci cele 7 trambitze au biruit shi vor birui de la Domnul insashi marshavia shi rautatea antichristului care shade ca Pisi pe nisipul marii ca sa... shi nu eu o numesc pe sf Verginica asha care era o buna credincioasa din BOR shi a murit shi s-a inaltzat la Domnul prin anii '80 ci asha o numeshte insushi Domnul Hristos venit in Duhul caci El marturiseshte ca ea este Trambitza Domnului, adica Trambitza Lui, o fecioara saraca shi curata care dupa ce a postit 40 de zile numai cu anafora shi apa sfintzita a fost aleasa de Domnul ca sa dea prin guritza ei Cuvantul lui Dumnezeu pentru vremurile de peurma... dar era aleasa de El inca de mica mica... shi a rabdat multe boli shi necazuri cu smerenie shi multzumire pentru Dumnezeu shi dumneata spui ca o numesc nemeritat? poi sigur ca eu nu merit s-o numesc, dar asha a numit-o Dumnezeu, sf Treime, caci ea este shi era shi va fi o buna fiica a Maicii Domnului. "Cu multa mahnire constat, vsovi, ca ai luat-o rau pe aratura." da caci doar pe aratura mai potzi ajunge la adevar... caci restul sunt in necazul cel mare. Shi am incercat sa fac potecutza de la Domnul la voi ceilaltzi... adica mai mult Domnul s-a straduit sa va aduca la El ca eu doar m-am fericit sa particip la lucrarile Lui... deci sigur n-am nici un merit... decat ca am facut orice pe gLume ca sa iau slava de la oameni... de la draci shi sa fac pe grozavul ca... dar eu n-am avocatzit ci doar m-am bucurat shi am marturisit ceea ce cred shi ash vrea sa shi fac cu credintza fiind credincios... dar nu reushesc fiindca am o fire ingamfata de lepadatura... ura... fara... ra... rabdare... dare. |
125. Odiseea uneia dintre proorociile mincinoase ale pucioșilor (Partea I)
125. Odiseea uneia dintre proorociile mincinoase ale pucioșilor (Partea I)
Prin ultimii ani ai secolului trecut, liderilor pucioși le-a venit ideea să apeleze la o absolventă de teologie din BOR (care-i simpatiza oarecum), și care ar fi urmat să scrie o carte cu caracter apologetic, menită să scoată Noul Ierusalim din puternicul con de umbră în care tot ei îl aruncaseră, prin ieșirile lor îngâmfate și eretice, și prin care se despărțiseră în chip dramatic și schismatic de BOR. Numele tinerei absolvente de Teologie era Daniela Catană. Pentru că ea șovăia să arunce cu pietre în BOR, așa cum i se cerea, liderii pucioși au fabricat peste noapte un “Cuvânt” ca venit din partea lui Dumnezeu și care era adresat explicit Danielei, urmărind s-o convingă că fapta ei urma să fie o bravură întru totul justificată.Într-adevăr, iată ce i se proorocise Danielei în legătură cu tomul pe care ea urma să-l scrie: că va fi ridicată din mijlocul teologilor care ponegresc “lucrarea de Nou Ierusalim” și se va întoarce cu cuvânt puternic împotriva lor, cuvânt de foc care “va arde minciuna” celor care-i ponegresc pe pucioși: “ O, fiilor mici, fiilor din urmă, fiilor sfinți, v-am ales ca să fiți armata Mea pe pământ, căci cu voi e tot cerul de sfinți și de îngeri, iar în față sunt Eu, Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt. Iar acum scol pe cineva din mijlocul celor ce-și zic că împlinesc ei Scripturile de nou Ierusalim. Ridic din mijlocul lor foc și ard minciuna lor, căci minciuna lor este fărădelege împotriva Mea, nu este lucrare de nou Ierusalim. Eu sunt lucrarea de nou Ierusalim, și sunt cu voi, nu cu ei, că ei sunt păcătoși, și scris este: "Dumnezeu nu-i ascultă pe păcătoși". Ridic efa între pământ și cer și scriu cuvânt împotriva ei și o așez la locul ei, iar în ea se află fărădelegea a tot pământul, fărădelegea care iese la iveală. Amin, amin, amin. Aceasta vă dau să lucrați voi, fiilor unși, și veți lucra, căci foc ridic din mijlocul lor și suflu în el, și el se aprinde, și cu el nimicesc fărădelegea și adevărul minciunii ei.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu dela Pucioasa” din 14 octombrie 1998) De aprins, focul nu s-a mai aprins. Daniela a tras de timp cât a putut, invocând tot soiul de cerințe bibliografice greu de îndeplinit, și până la urmă tot n-a scris nimic. Liderii pucioși erau însă pe vremea aceea în culmea unui entuziasm schizofrenic și deja vindeau pielea ursului din pădure. Ei erau convinși că “Antichristul” degeaba și-a făcut sălaș călduț în sânul BOR, căci va fi demascat ca un impostor de către Daniela; iar Biserica cea vie nu este BOR, ci este BNI (adică, Biserica Noul Ierusalim, biserica sfinților de la Pucioasa): “Iată câtă teamă pe antichrist, care până acum se ascundea de venirea Mea, fiindcă e fricos. Acum Mă vede pe Mine cu voi și cu împlinirea cea de nou Ierusalim pentru cei sfinți, și a prins curaj să creadă, și s-a pus, zice el, să împlinească el biserica cea vie, cea de nou Ierusalim pe pământ. Dar biserica cea vie este din sfinți, nu din oamenii veacului acesta, care se folosesc de numele de biserică mâncând și bând, însurându-se și măritându-se și desfrânându-se în fel și chip, căci limba lor și gândurile lor sunt împotriva Mea, și ei disprețuiesc privirea Mea și a slavei Mele, care este cu voi.“ (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu dela Pucioasa” din 14 octombrie 1998) Liderii pucioși sunt considerați drept “martori” și “trimiși”, al căror sfat trebuie să-l împlinească toți supușii lor (deci, inclusiv Daniela): “Iar voi, fiilor unși, nu vă temeți, căci v-am pus pe voi martorii Mei. Nu vă temeți de ei. Este, oare, un alt dumnezeu afară de Mine? Este un alt adăpost ca Mine? Lucrarea celor mincinoși nu slujește la nimic. Martorii lor nu văd nimic, nu înțeleg nimic, iar rușinea este a lor, căci Eu, Domnul, rușinez pe cei înțelepți, și înțelepciunea lor o prefac în nebunie, iar cuvântul slugilor Mele îl întăresc, și împlinesc sfatul trimișilor Mei. Amin, amin, amin.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu dela Pucioasa” din 14 octombrie 1998) Daniela trebuie “să se lepede de sine” ca să poată duce la bun sfârșit ceea ce i-au cerut liderii pucioși: o carte apologetică, în sprijinul ereziei pucioase: “Cel ce aude cuvântul Meu care este cu voi, să se lepede de sine, și așa să audă, și așa să împlinească tot cuvântul Meu. Creștinul adevărat este cu Mine prin lepădare de sine, și pe acela îl pun la lucrul Meu, după puterea lui, căci Eu nu trec peste puterea lui, și dacă trec, îi dau puterea Mea când trec, îi dau puterea Mea celui ce vrea cu Mine, celui ce crede în Mine, căci cel ce se bizuie pe puterea lui, acela zice „Nu pot“, și de aceea nu poate, dar pot Eu în cel ce se bizuie pe Mine și nu pe el, și acela poate prin puterea Mea. Amin, amin, amin.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu dela Pucioasa” din 14 octombrie 1998) Daniela va fi “inimioara” care va scăpăra amnarul care va aprinde focul în care vor arde “oamenii minciunii”, adică teologii din BOR: “ Mă las cuvânt nou peste inimioara care scapără amnarul Meu pentru ca să iasă scânteia cea pentru focul Meu, pentru jalea Mea care vine de la omul minciunii; inimioară plăpândă în care Eu, Domnul, Mă voi slăvi și voi arde de durerea pe care Mi-a făcut-o omul mincinos. Mai întâi învălui în pacea Mea și în puterea Mea inimioara cea nouă, căreia îi dau putere nouă pentru ca să împlinească la cuvântul Meu.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu dela Pucioasa” din 14 octombrie 1998) Daniela va fi “o nouă Iudită”, care va lucra alături (de fapt, dedesubtul) liderilor pucioși, “cei unși” cu toate alifiile. Ea va trebui să tragă semnalul de alarmă, precum că BOR nu-i judecă drept pe pucioși. Trimiterea Danielei și cartea pe care o va scrie ea vor fi chiar împlinirea acestei proorocii: “ Pace ție! Pace ție! Pace ție, copilă nouă! Fac din tine cărare pentru Mine spre oameni, și cărare pentru oameni spre Mine. Întărește-te în umilința inimii, iar sinele tău să fiu Eu, ca să pot Eu vorbi pe limba lor cu cei ce râd zădărnicindu-Mi planul Meu cel din Scripturile de nou Ierusalim. Așează-te cu dragoste cerească alături de copiii Mei cei unși, căci va să te trimit ca pe Iudita să te atingi de capul șarpelui, și apoi să-l rănești. El va țipa apoi de rușine și își va ascunde capul rănit și va fugi dinaintea Mea, și Eu Îmi voi împlini Scriptura aceasta. Amin. Spune-le la vrăjmașii Mei că ei nu Mă cunosc; spune-le că nu lucrează drept în judecata lor cea împotriva Mea, căci nu Mă cunosc. Spune-le pe numele lor, ca să le scriu în cer numele lor, spre mărturie împotriva Mea, căci cartea trimiterii tale între ei, este carte din cărțile Mele, este proorocie peste ei.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu dela Pucioasa” din 14 octombrie 1998) Daniela va lucra plină de Duhul Șfânt dela Pucioasa, și nu mâna ei va scrie, ci mâna Domnului va scrie prin mâna ei. Scrierea Danielei este așteptată de către toți sfinții și ea îi va rușina pe înțelepții din BOR: “ Duhul Meu Cel Sfânt suflă peste tine, iar tu ești mâna care-Mi scrie dreptatea Mea. Voiesc să-ți dau mărire împotriva celor ce s-au sculat împotriva ta, fiindcă diavolul cel de peste tot Îmi pipăie toate planurile Mele și scoate limba lui la cei cu care Eu Mă sprijin între cer și pământ. Fac din tine așternutul picioarelor Mele pentru o clipă; pentru o clipă mică, fiindcă Eu sunt Dumnezeu mare și Mi-e milă de om, căci omul este mic. O clipă tu vei lucra prin Duhul Meu Cel Sfânt o lucrare așteptată de toți sfinții din cer și de pe pământ. Această lucrare va rușina pe cei înțelepți, pe cei ce s-au așezat ca niște dumnezei pentru calea oamenilor, pe cei ce s-au pus mai mari ca Mine peste sufletele multora care caută pe Dumnezeu, și omul cel plin de dor nu mai dă de Mine, și dă de ei.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu dela Pucioasa” din 14 octombrie 1998) Apoi, Daniela este îndrumată concret asupra stilului în care va scrie și asupra firului pe care trebuie să-l urmărească: “ Vom lucra cu umilință și cu durere în cuvânt, căci toți cei care grăiesc pe pământ au duhul mândriei lor în grăirea lor, și aceștia iau de la oameni, nu iau de la Mine, fiindcă ei lucrează în voia oamenilor. Voi arăta firul Meu cel de la apostolii Mei, cel de la începutul bisericii Mele, și îl vom lega cu capătul cel de azi, ca să stea în fața celor de la început, și să dea seamă cei de azi pentru cele de azi, și să se pocăiască dacă vor voi și dacă vor putea să voiască. Dar acest lucru este urâciune înaintea Mea, căci desfrânarea lor Mi-a făcut mare rușine în cer și pe pământ.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu dela Pucioasa” din 14 octombrie 1998) |
125. Odiseea uneia dintre proorociile mincinoase ale pucioșilor (Partea a II-a)
125. Odiseea uneia dintre proorociile mincinoase ale pucioșilor (Partea a II-a)
Daniela este apoi măgulită cu promisiunea că va fi ridicată dintre hulitorii din BOR, unde fusese strecurată cu premeditare de către Dumnezeul Pucioasei, ca să aibă acum ce scoate. Nu e uitat de la măguleală nici Ninel(Ioan), soțul Danielei, care se dovedise deja un fervent admirator și culant cumpărător al icoanelor pictate în atelierele pucioșilor, căci prin cumpărăturile lui de mii de euro L-a ajutat pe Domnul cu iubire, când era El la ananghie: “ Te ridic din mijlocul lor, că de aceea te-am strecurat între ei, ca să te pot ridica azi, și să-Mi plâng durerea Mea cea de șapte mii de ani, că tu ești o inimioară blândă și bună și credincioasă lucrului Meu din zilele acestea, iar cel curat la inimă, acela Mă vede în mijlocul unșilor Mei lucrând și cuvântând cuvântul dreptății și al mântuirii. Ai lângă tine ajutorul Meu, ai pe copilul care Mă ajută pe Mine cu iubire. El te va ajuta, căci te voiește lucrând, și va lua și el din slava Mea care va ieși de la lucrarea ta pentru Mine. “ (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu dela Pucioasa” din 14 octombrie 1998) Daniela este apoi și ea măgulită cu cuvinte sforăitoare: ea va fi “armă de apărare” a BNI (Bisericii Noul Ierusalim), “ostaș viteaz și destoinic” în Armata Domnului ( să nu se confunde cumva cu Oastea Domnului, care e altă mâncare de pește). Și pentru că Daniela tocmai își amânase examenul de licență după cei 4 ani de Teologie, “Domnul Pucioasei” îi promite că îi va echivala cartea pe care o va scrie cu examenul de licență, deci nu va mai trebui să-l susțină pe cel de la Facultate: “Am venit nu demult și te-am pregătit prin unșii Mei și te-am întărit ca să poți prin puterea Mea. Tu te-ai plecat și ai zis să fii a Mea după voia Mea, și acum te cer, și voi fi cu tine ca să lucrezi o clipă pentru Mine. Fac din tine armă de apărare a bisericii Mele, viteaz destoinic în armata Mea, căci tu ai învățat arma. Acesta este examenul tău pentru arma pe care ai învățat-o din cărțile bisericii, iar premiul ți-l voi da Eu și nu omul, că te voi curăța de toate păcatele pe care le-ai făcut ca un om, și îți voi da mântuirea cea de la Mine. Ascultarea ta de cuvântul împlinirii Mele în om să n-o calci, că te fac datoare Mie, fiindcă îți dau arvuna Duhului Meu Cel Sfânt, și cu ea vei grăi împotriva omului care a îmbrăcat haina lui antichrist pe sub haina de slujitor al bisericii.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu dela Pucioasa” din 14 octombrie 1998) Danielei i se prezintă apoi modelul “eșuat” al arhiereului Irineu, care n-a avut putere ca să stea cu pucioșii până la capăt, așa cum promisese, că va accepta până și caterisirea pentru asta. Asta ca nu cumva să-i vină ideea să “eșueze” și ea cum a făcut “lașul” de Irineu, cel “plin de iubire de sine”(lucru care s-a și întâmplat, dar “Domnul Pucioasei” nu avea atâta forță de pătrundere în viitor ca să anticipeze așa ceva): “ Mi-e milă de gloatele cele fără de cunoștință, și nu are cine se ridica pentru neamul omenesc ca să-l scol spre mântuire, că arhiereul Meu de la care am așteptat lucrare vie după ce i-am dat să aibă, a căzut din cer, că a fost fricos și că s-a rușinat cu Mine și cu unșii Mei cei mai mici. Mă zbat să-l scol și pe el, că e curat, dar e neputincios, că a vrut să poată prin el, nu prin Mine. El vede minciuna lui antichrist și plânge cu inima, dar e laș și are iubire de sine, și de aceea a dat să Mă părăsească și să nu Mă mai cunoască prin cuvântul Meu cel nou, și să se ascundă apoi. Dar vreau să-l scot curat, să-l scot de sub vina aceasta și să-l măresc, pentru numele Meu și numai pentru numele Meu, care stă mare peste grădina cuvântului Meu și care se face mare din grădina Mea din România. Atât mai am viu în România; cu atâta nădejde am mai rămas pentru învierea cea din morți a bisericii.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu dela Pucioasa” din 14 octombrie 1998) Danielei i se poruncește și i se proorocește să se ridice la luptă și să-l omoare pe antichristul ascuns în BOR, dar nu singură, adică de capul ei, ci “unită cu cei din grădină” (adică cu liderii pucioși, care-i vor dirija îndeaproape scrierea, ca să o ajute ca scrierea să iasă așa cum vor ei): “ Ridică-te, căci Eu sunt Cel ce Mă ridic în tine ca să spun: "Înviați, voi, oase uscate". Amin, amin, amin. Pregătește-te cu iubire, și cu puterea Mea te îmbracă și stai unită cu cei din grădină ca să te ajute ei să împlinești porunca Mea. Ei te vor binecuvânta din partea Mea și te vor ajuta să poți și să fii arma Mea pentru moartea minciunii lui antichrist.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu dela Pucioasa” din 14 octombrie 1998) Daniela nu va fi singură, ci toți șfinții pucioși se vor scula și-i vor șopti la ureche ce să scrie. Îndeosebi șfântul prooroc Daniel, cel care-i poartă numele, o va ajuta cel mai mult: “ Se vor scula sfinții și îți vor da lucrarea lor cea din mijlocul bisericii, că pentru totdeauna au dat-o. Se va scula proorocul Daniel și te va ajuta din cer și mulți vor cerceta cu amănuntul cartea pe care o scriu cu tine și multă înțelepciune voi coborî prin ea pentru cei ce așteaptă scăparea din robia lui antichrist.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu dela Pucioasa” din 14 octombrie 1998) Dar cel mai prețios sprijin va fi tot “Cuvântul” care va coborî din cer prin liderii pucioși, care o vor îndruma pe Daniela ce și cum. Apoi Daniela va trebui să meargă pe firul care e întreg, dar e rupt undeva și e înnodată ruptura lui. În echilibristica ei, în mersul ei pe sârma care e întreagă dar e ruptă pe undeva, nu se știe unde și de cine, Daniela trebuie să evite alte fire care ies și se duc și n-au putere ca să se ducă acolo unde se duc: “ Cuvântul Meu cel din cer te va însoți în toată vremea lucrului Meu cu tine și vom lucra cu cerul alături. Mergi pe fir, căci firul este întreg de la capăt la capăt, și caută să vezi cine a rupt firul și unde este nodul pe care Eu l-am înnodat mereu la ruptură, l-am înnodat tainic, ca să-i am pe cei de azi și să lucrez lucrarea cea de la capătul firului, lucrarea cea de nou Ierusalim peste pământ, iar firele lăturalnice sunt alte fire și n-au putere să ajungă la început și la sfârșit.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu dela Pucioasa” din 14 octombrie 1998) În scrierea ei, Daniela va trebui să-i mustre pe toți cei care s-au împotrivit în vreun fel Noului Ierusalim dela Pucioasa și să-i facă atenți la păcatul Bisericii (BOR, desigur, căci BNI este fără de păcat), și fiind în păcat, BOR nu mai există!: “ Grăiește pentru toți cei care au lovit în gol cu cuvântul lor, căci cine nu știe ce este lucrare de nou Ierusalim se luptă în gol și nu câștigă decât apăsare peste conștiința lor bolnavă. Spune despre păcatul bisericii. Spune că unde este păcat nu este biserică; și fă-te asemenea lor, ca să-i trezești pentru adevărul Meu, pentru pocăință să-i îndemni, căci războiul acesta este biruință mare pentru cei sfinți care așteaptă slava Mea cea din urmă, slava Mea care va încununa biserica sfinților.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu dela Pucioasa” din 14 octombrie 1998) Scopul ascuns este căderea BOR, căci căderea bisericii este asimilată cu victoria asupra lui Antichrist, care s-a ascuns în biserică. Este deci o variantă ecleziastică a proverbului “a aruncat și copilul odată cu zoaiele din scăldătoare”: “ Căderea bisericii înseamnă moartea lui antichrist și învierea morților și a drepților, iar tu să scoți lumină din lumină, ca s-o pun Eu în sfeșnic și să se vadă bine calea Mea cea astupată de oameni și destupată de Mine, capul bisericii, Domnul bisericii, Arhiereul bisericii Mele, căci cei ce și-au zis că fac bine bisericii au dărâmat-o de la locul ei, fiindcă ea stă pe sfinți, pe temelie de sfinți care strigă de sub ea: "Până când?". Biserică a Mea nu înseamnă păcătoși laolaltă mâncând și bând, ci înseamnă drepți și sfinți laolaltă trăind viața Mea cea sfântă, și așa mâncând din cina Mea cea tainică. Cei ce s-au ridicat cu cuvânt de hulă sau de rătăcire împotriva bisericii Mele de nou Ierusalim n-au făcut bine nimănui, ci au pus capac dreptății Mele și luminii Mele, care n-a pătruns până la aceștia, căci ceața vremii e groasă, și cu anevoie mai vede cineva pe Dumnezeu.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu dela Pucioasa” din 14 octombrie 1998) Cartea care va fi scrisă de Daniela va avea denumirea “Semnul Atenției”: “ Voi fi cu tine și vom așeza pe pământ semnul atenției, și mulți se vor opri lângă el și vor vedea până la cer, și vor vedea durerea Mea și vor căuta adevărul cel acoperit de om.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu dela Pucioasa” din 14 octombrie 1998) |
125. Odiseea uneia dintre proorociile mincinoase ale pucioșilor (Partea a III-a)
125. Odiseea uneia dintre proorociile mincinoase ale pucioșilor (Partea a III-a)
Cartea care va fi scrisă de Daniela la îndemn dumnezeiesco-pucioșesc va fi totodată lucrarea ei de licență la școala teologică a “bisericii din lume”, iar numele ei de scriitoare va fi mare în cer și pe pământ: “ Scoală-te și scrie! Amin, amin, amin. Aceasta este cartea ta de titlu de la Dumnezeu după ce ai învățat în școala bisericii de azi. Ferice ție pentru numele tău cel de după școala aceasta, căci toți cei ce și-au luat nume mare prin școala bisericii au prins învățătură să-Mi dărâme biserica Mea cea de la Mine și de la urmașii Mei cei sfinți lăsată.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu dela Pucioasa” din 14 octombrie 1998) Bineînțeles că lucrarea Danielei nu va putea începe fără ungere de la unșii pucioși. După aceea, Daniela va putea scrie repede și cu mult spor: “ Vino și ia ungerea Mea pe care o cobor pentru tine prin unșii Mei ca să scrii. Scoală-te și scrie! Amin. Scrie repede, că vremea este aproape. Eu vin curând, și trebuie să fiu curat întru venirea Mea, trebuie să Mă spăl de păcatul omului, și să știe omul că fac aceasta.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu dela Pucioasa” din 14 octombrie 1998) Se pare că Daniela încă mai ezita, așa că o chemare în plus la sculare, deși se repetă, nu strică: “ Scoală-te și scrie! Amin, amin, amin. Eu sunt Dumnezeu Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt. Întreită binecuvântare pun peste tine, și vei lucra minunat lucrarea Mea cu tine, căci Eu îți dau de la Mine.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu dela Pucioasa” din 14 octombrie 1998) Dacă nici chemarea nu e de ajuns, poate că o poruncă va fi mai de efect. De asemenea, toate puterile cele potrivnice sunt puse la respect, deci nici o opreliște nu mai stă în calea Danielei. Și atunci, de ce n-a fost ea în stare să scrie nici un rând, lăsând de rușine ditamai proorocia?: “ Ție îți poruncesc: scrie! Amin. Orice putere potrivnică să cadă și să se tragă în lături la porunca Mea cea pentru moartea lui antichrist și pentru învierea morților. Amin. Eu sunt Cel dintâi și Cel de pe urmă, și sunt Cel ce sunt. Amin, amin, amin. “ (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu dela Pucioasa” din 14 octombrie 1998) Liderii pucioși, alintați cu cuvintele “fiii cei unși în grădină” (ca să nu se înțeleagă că ar fi unși pe altundeva, pe la încheieturi) sunt chemați să ia din mâna Danielei cartea (pe care ea n-a mai scris-o niciodată) și s-o trimită pecetluită la toate bisericile, de peste tot pământul. Poate că n-au reușit ei să o trimită chiar la toate, pentru că până acum nici o biserică n-a primit vreun exemplar, iar pământul e cam mare, e cam greu de străbătut în întregime cu piciorul, dar intenția contează: “ Fiilor unși în grădină, luați în mâini ungerea Mea cea pentru inimioara care va lucra prin lucrarea Mea cu voi și va da semnalul minciunii lui antichrist, care a înșelat toată lumea. Luați apoi din mâna ei cartea și dați-Mi-o Mie s-o pecetluiesc prin mâna voastră și s-o trimit bisericilor și peste tot pământul. Și se va vedea biserica Mea cea cu voi, căci v-am răscumpărat dintre oameni ca să fiți Mie biserică sfântă întru venirea Mea.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu dela Pucioasa” din 14 octombrie 1998) Cartea este denumită într-un final “lucrul cel pentru nimicirea proorocului mincinos”. Întrucât cartea Danielei n-a mai ieșit vreodată la lumină (și nici șanse pentru viitor nu se prea întrevăd), înseamnă că tocmai asta era aluzia la proorocul mincinos: o proorocie mincinoasă: " Iată, am adus la voi lucrul cel pentru nimicirea proorocului mincinos, care s-a așezat în loc părut sfânt, ca slujitor al Meu, dar el este antichrist, iar Eu sunt Dumnezeu Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt, și sunt Cel ce sunt, și sunt Cuvântul Care suflă și nimicește pe antichrist, omul fărădelegii, care s-a așezat în loc numit sfânt drept Dumnezeu. Sculați-vă și fiți slava Mea, că vă voiesc cu mare dor, și voi spune la tot pământul că voi sunteți nădejdea Mea întru venirea Mea. Amin, amin, amin. 14-10-1998 ” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu dela Pucioasa” din 14 octombrie 1998 Încă o proorocie mincinoasă de-a pucioșilor... |
treaba voastra, merjetzi voi cu Ulise pe marea moarta la sirene shi la Cirkce shi la ciclopul Polifem in odiseea "spatziala" (pierdutzi in spatziu prin tunelul timpului) ca eu oi mere dupa Hristos-Domnul shi daca va fi sa merg singur... singur ortodoxia. (nu promit, nu ma jur, nu semnez ci doar sper shi nadajduiesc shi ashtept ca m-o cara in spate daca altfel nu voi fi in stare... mai bine mai devreme decat prea tarziu)
|
126. Încă doi preoți necanonici la NIP!
Liderii pucioși, deși se declară ortodocși, continuă să încalce cu nonșalanță canoanele. După dezertarea spectaculoasă a preotului Iliuță, liderii pucioși au găsit cu cale să se răzbune pe destinul ce le este mereu potrivnic în ultima vreme. Astfel, ei s-au decis “să-i ungă prin Cuvânt”, în mare grabă, pe doi tineri, ca “înlocuitori-surogat” ai lui Iliuță: pe Emanuel, cel mai fidel acolit al lor, și pe Valentin din Curtea de Argeș, fiul unor vechi simpatizanți pucioși (pe care l-au “rebotezat” mai întâi cu numele conspirativ Mihai, ca să i se piardă urma față de “lume”). Au uitat de la mână pân’la gură că tot ei spuneau că Iliuță este de neînlocuit. După ce au făcut isprava asta, au început să se laude și prin cuvinte meșteșugite, ca sosite de la dumnezeul lor, de felul cum a renăscut din cenușă “șfânta troiță de la Pucioasa”: “ Și acum Mă scriu în carte cu lucrul cel de azi în mijlocul tău, poporul Meu, căci am putut prin greul cel de acum să așez, să încep să așez lucrători la lucrul cel sfânt al tainei bisericii Mele de nou Ierusalim. Am numit și am așezat pentru slujire sfântă dintre cei ce-Mi sunt fii pe doi fii credincioși, alături de cei ce slujesc pentru sfintele Mele, căci Eu, Domnul, voiesc să-Mi hrănesc poporul cu viața Mea, cu trupul și sângele Meu, și voiesc mult să-l hrănesc, și să-l pregătesc mult pentru această hrană, dacă și el voiește. Am așezat acum pe doi dintre ei, pe unul pe care îl am mai de mult în bărcuța Mea, și pe încă unul pe care îl am de curând, dar care a știut cu răbdare și cu frumos să lase pentru Mine mamă și tată, frați și surori, rude și prieteni, casă și țarini, ba și pe sine însuși ca să vină după Mine, precum scrie în cuvântul Evangheliei Mele pentru cel ce voiește să vină și să-Mi slujească sub cruce. Cel dintâi este fiul Emanuel, și tot așa îi las numele, iar cel de-al doilea fiu așezat azi la slujire sfântă poartă numele de Mihail, și tot așa îi las numele, căci sunt nume mari. Îi învăț pe ei în ziua aceasta prin cuvântul Meu și prin voi, copii din porți, să ia numai de la Mine ei, și așa să stea ei înaintea Mea de acum, și să fie plini de Dumnezeu, plini de duhul ascultării, precum Eu sunt. Aveți grijă mare, tată, să nu se stingă lucrul cel cu tărie al celor trei sfinte liturghii într-o zi în mijlocul grădinilor Mele cu voi, căci această treime de rugăciune și de jertfă a Mea pe altar Îmi va aduce biruința și voi fi Mielul biruitor pentru voi, și voi veți birui prin sângele Mielului lui Dumnezeu, precum este scris în Scripturi despre biruința Domnului și a celor ce sunt cu El prin acest cuvânt la sfârșit de timp. Aveți grijă, tată, de poporul cel ascultător ca să aibă hrana cea spre viața lui, dar să aibă și el grijă, căci dacă voi ați avea, iar el nu, rămâne neîmplinirea aceasta, pe care Eu o cer.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” din 7 iulie 2009) Cele “trei șfinte liturghii” merg mai departe la Pucioasa, tot prin preoți nehirotoniți. [SIZE=3] [/SIZE] |
127. Liderii pucioși trăiesc regește pe bani furați
127. Liderii pucioși trăiesc regește pe bani furați (Partea I)
Ani de-a rândul, pucioșii s-au lăudat în gura mare că, spre deosebire de “preoții din lume”, preoții lor (cei nehirotoniți, dar pucioși) nu iau bani de la nimeni. Adică, toate serviciile religioase prestate de ei sunt gratuite. Dar cum nimeni nu trăiește (numai) cu aer, trebuia să aibă și ei o sursă de venit cât de mică, acolo. Iar sursa lor de venit era “obștea”. Obștea pucioasă lucra pe rupte lucru manual pe care-l vindea apoi la lume, iar banii erau aduși la picioarele “apostolilor” ( e vorba aici de liderii pucioși). Aceștia aveau grijă ca nimeni să nu moară de foame, dar nici să nu se îngrașe. De altfel, în mai multe rânduri “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” scotea în evidență cerința imperioasă ca “niciun ban nemuncit să nu intre în vistieria liderilor pucioși”: “... dar iată taină care se va așeza și care va fi făcută cunoscută, că după pecetluirea acestui așezământ, nu va fi să intre nimeni cu bani, că banul nu va mai trece apoi înăuntru, și va fi dincolo de aceste hotare, și se vor împlini apoi cele spuse: “Vor călca pe aur și pe argint, și acelea vor fi ca noroiul din drum.”(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” din 17 noiembrie 1991) Pe vremea aceea, fetele pucioase lucrau cu mâna lor cămăși, rochii, marame, scoarțe, veste, de fapt lucrau orice ținea de manufactura textilă. Lucrau cu hărnicie și cu bun gust, conduse fiind îndeaproape de către Victoria Zidaru, care supravegehea și ținea în mână totul, cu experiența și simțul artistic al profesionistului. Singura care nu lucra nimic niciodată era Mihaela, pentru simplul motiv că era însuși supercontrolul, căci Victoria îi raporta ei totul, și nimic din ce mișca în atelierele de croitorie nu-i rămânea ei ascuns. Băieții lucrau și ei, dar în alt domeniu, cel al prelucrării lemnului. Deveniseră iscusiți în a izvodi icoane, pristolnice, sărărițe, troițe și, mai ales, specialitatea casei: crucile strâmbe. Întru toate îl aveau staroste și sfătuitor pe Marian Zidaru, care-i coordona îndeaproape și, în primul rând, venea cu ideile și cu schițele. Desigur că toate obiectele manufacturate aduceau bani buni și relativ cinstiți, dacă trecem cu vederea că activitatea pucioșilor nu era supusă impozitării, deși exista un SRL numit RO-EMAUS creat tocmai cu scopul de a conferi o tentă legală comercializării acestor produse. Cu timpul, lucrurile la Pucioasa (mai ales, cele de mână) au luat treptat o întorsătură ciudată. Pe măsură ce Mihaela acapara și își consolida puterea legislativă, fiind recunoscută treptat de către toți adepții pucioși ca fiind “prooroaca Domnului”, mofturile ei și imixtiunile arbitrare și discordante în toate chestiunile pucioase, inclusiv cele pur tehnice, au devenit tot mai insuportabile. Întrucât ea conducea totul din umbră, iată că la un moment dat, pe nepusă masă, Mihaela a dat dispoziție ca lucrul de mână al fetelor să înceteze. Nici o rochie, nici un pulover, nici o ie, nimic nu se mai lucra pentru a se vinde! Pasă-mi-te văzuse Mihaela la televizor (că ea are voie să se mai uite din când în când, ca o excepție de la regula la care se supun toți ceilalți) că unele “fufe” apăreau pe la diverse spectacole și emisiuni TV îmbrăcate în “rochii de Noul Ierusalim”. O adevărată blasfemie, căreia trebuia să i se pună capăt! Iar soluția era simplă: nimic lucrat de mână de fetele de la Pucioasa și de la Târgoviște nu mai trebuie să se vândă pe piață! Zis și făcut. Fetele mai lucrau de acum încolo doar strictul necesar, pentru nevoile interne ale “obștei”. Nimic nu se mai vindea pe piață făcut de mâna lor. Victoria Zidaru s-a resemnat, deși vedea că sursa de venituri s-a subțiat brusc la mai puțin de jumătate, iar responsabilitatea cu aprovizionarea rămăsese tot în sarcina ei, ca și mai înainte. Dar liderilor pucioși nici că le păsa, căci pretențiile lor în loc să scadă, erau mereu în creștere! “Să se descurce doamna profesoară cum o ști!”, spuneau ei, iar “doamna profesoară” (așa o numea Mihaela în derâdere pe Victoria Zidaru, deși ea nu fusese în viața ei profesoară la vreo școală sau în altă parte) ajunsese la disperare și umbla cu ciorapii rupți în picioare ca să economisescă ultimul bănuț și să poată să le aducă hămesiților lideri pucioși tot ce le poftea inima. Au trecut alți câțiva ani, în care veniturile cinstite erau din ce în ce mai mici. Masa pucioșilor de rând era din ce în ce mai sărăcăcioasă. Singura excepție era pentru liderii pucioși, care de regulă își găteau și mâncau separat. Rareori mâncau cu toată obștea, ca o onoare ce li se aducea adepților, în zilele mai bune ale liderilor pucioși. Altminteri, liderii pucioși aveau un meniu aparte. Când ei se îndopau cu brocolli, conopidă, banane și avocado, fetelor de la Târgoviște abia dacă le ajungeau orezul și cartofii. Dezmățul culinar al liderilor pucioși era atât de cinic, încât conflictul dintre ei și Zidari se acutiza pe zi ce trece. Până s-a ajuns la ruptura definitivă: au plecat Zidarii de la Pucioasa, apoi a plecat și Tataia iconarul. Mai pe urmă, a plecat și Iliuță, meșterul drege-tot. În locul lor, liderii pucioși au adus la repezeală alți simpatizanți de pripas, numai ca să pară că, la grămadă, numărul pucioșilor n-a scăzut la numărătoare. Acum însă, când principalii furnizori de resurse financiare i-au părăsit, cu ce-și mai plătesc liderii pucioși angaralele? Oare să fie ei în pericol să moară de foame? Nicidecum. “Dumnezeul” lor nu-i părăsește la greu. Așa cum le-a promis de atâtea ori în “Cuvântul” lui cel meșteșugit că-i va ajuta la ananghie (și de fiecare dată s-a ținut de cuvânt) , va interveni și acum în mod miraculos și le va aduce câți bani au ei nevoie (doar se știe că banul e ochiul dracului!) . Și chiar mană din cer de va fi cazul, le va aduce! N-a fost cazul de nici o mană, mai ales că pucioșii aveau ei Mana lor. A găsit el o soluție mult mai simplă, apelând la un client mai vechi: V.P., un bețivo-fumător înrăit și un hoț iscusit, mare meseriaș în breasla lui. Mai întâi a trimis-o pe Gena (Fotti Eugenia) la el, iar Gena l-a cadorisit pe V.P. ( nu-i dăm deocamdată numele, poate se trezește omul din mahmureala în care a intrat și se îndreaptă de slăbiciunile lui, și atunci chiar că nu va mai fi nevoie) cu niște icoane “gratuite”, pe care acesta, știindu-se în defect față de Dumnezeu, le-a cumpărat pe loc, plătind de trei ori prețul cu care fuseseră prețuite până la urmă. Apoi, l-a trimis pe V.P. la Pucioasa, ca să-i cunoască pe liderii pucioși. V.P. a fost atât de fascinat de magnetismul energizant al Mihaelei încât pe loc (pe loc, adică pe aleile grădinii de legume) s-a spovedit la ea, spunându-i toate păcatele cele mai ascunse. V.P. s-a gândit apoi că, acolo unde este Dumnezeu, se cuvine să contribuie și el cu o parte din banii furați, ca să fie iertat de acest păcat mărunt, dar sâcâitor prin monotonia cu care se repetă. Să facă așadar “un ajutor pentru Biserică” substanțial, ca să se dea și el bine cu Dumnezeu. Mai încercase el gestul acesta nobil, tocmai donase niște zeci de milioane la biserica cea mare, care era în construcție în Drumul Taberei lângă Billa (cea care s-a târnosit deunăzi), dar era încă în mare dilemă dacă făcuse o alegere bună sau nu. Acum, după ce-i cunoscuse pe pucioși, chiar îi părea rău că nu le dăduse lor banii ăștia, dar de! Mortul de la groapă nu se mai întoarce! Lasă că de acum încolo știe el ce are de făcut! Pucioșii vor fi alegerea! Și așa, V.P. a început să trimită lunar (prin Gena, omul lui de legătură) la Pucioasa “atenții” substanțiale, de ordinul a 30-50 milioane lei vechi. Gena vărsa banii liderilor pucioși ca “ajutor către biserică” din partea “fratelui V.” cel păcătos, care voia să-și spele astfel păcatele. Desigur că liderii pucioși îi trimiteau lui V.P. câte o icoană mare, frumoasă, pictată neapărat de cel mai bun iconar de la vremea aceea (Tataia). La început, V.P. și-a umplut pereții casei cu icoane, a mai pus vreo două și în biroul lui de la locul de muncă, apoi le-a trimis vorbă ca să nu-i mai dea icoane, că nu mai are ce face cu ele. Bineînțeles că le-a promis că el va continua să le trimită mai departe banii ca și până acum. Liderii pucioși au uitat că “Dumnezeul” lor le interzice să primească bani nemunciți, și mai ales, bani furați de alții. Însă, la sume așa de mari, comparația cu sumele pe care le primesc preoții “din lume” pe acatiste și pe pomelnice este inoportună, așa că se face excepție de la regulă. |
127. Liderii pucioși trăiesc regește pe bani furați
127. Liderii pucioși trăiesc regește pe bani furați (Partea a II-a)
Acum, sper că nu vă închipuiți că sumele vărsate pucioșilor de către V. P. (de ordinul a 3-5 salarii obișnuite, cele supranumite “medii pe economie”), ar proveni din economiile lui! Nici vorbă! La început, liderii pucioși nici n-au întrebat de unde are V.P. sume așa de mari de risipit, de care să se dispenseze fără părere de rău, dar mai târziu au aflat. Banii erau furați. Credeți că liderii pucioși au început să tremure de frică atunci când au aflat asta, gândindu-se că “Dumnezeul” lor ar putea să-i mustre sau chiar să-i pedepsească? Aș! Ei au continuat să primească banii de la V.P. fără să clipească! Și uite așa, plecarea de la Pucioasa a Zidarilor și a lui Tataia iconarul și a lui Iliuță meșterul bun la toate nu i-a deranjat deloc pe liderii pucioși, îndată ce primeau de acum zecile de milioane de la haiducul V.P. (între timp, e posibil ca sumele să se mai fi majorat, odată cu inflația și cu criza asta nenorocită). Consecința a fost că și V.P. s-a atașat mai mult de pucioși, fiind de acum convins că a găsit cale cea bună și îndelung căutată, de a se împrieteni cu Dumnezeu. S-a lăsat de țigări și de votcă la îndemnul lor, dar de furat tot nu s-a lăsat, probabil că asta i-a intrat în sânge și e mai greu. Dar nici îndemn ca s-o facă n-a primit de la pucioși. Așa că fură în continuare de stinge, și din furăciuni “ajută biserica” pucioșilor. Cum fură V.P.? O să râdeți, dar V.P. e un haiduc modern. “Ia” de la bogați (adică de la patronii lui) și “dă” la săraci (adică, liderilor pucioși, săracii de ei!). La început dădea și la bisericile din B.O.R., donația de care am amintit către biserica Adormirea Maicii Domnului din Drumul Taberei fiind cea mai substanțială. Acum “dă” numai la pucioși, convinși că ei sunt singurii care L-au găsit pe Dumnezeu, pe unde era El tupilat. Cum haiducește V.P.? V.P. este un administrator al unor săli de jocuri de noroc, ai căror proprietari sunt niște unguri. I s-a dat un salariu bun, ca să nu fie tentat să fure, dar de! banul e ochiul dracului! Ungurii stau la ei în Ungaria sau fac croaziere de plăcere prin lume, n-au timp să controleze ce se întâmplă în cazinourile lor din Banu Manta și din Drumul Taberei! Așa că se bazează pe cinstea lui V.P. care, nimic de zis, e o persoană foarte prezentabilă și imediat îți câștigă încrederea. Când pisica nu-i acasă, joacă șoarecii pe masă! Cu mintea și cu studiile lui de inginer electronist, V.P. a găsit repede metoda ca să-i ușureze pe patroni: Dacă într-o lună se premiază câștigătorii cu suma X, V.P. umblă pe la softul mașinilor și-l “aranjează” în așa fel ca ele să arate că s-a plătit suma X+P, iar suma P (profitul neimpozabil și nedetectabil) o ia și o bagă frumușel în buzunar. Jumătate din ea o folosește pentru nevoile personale, iar jumătate o donează liderilor pucioși, ca “ajutor pentru biserică”, în speranța că așa furăciunea va fi iertată. Simplu, nu? V. P. poate dormi liniștit noaptea, nu există șanse de a fi descoperit sau prins de cineva, oricâte controale s-ar face, și mai e și iertat de “Dumnezeul cazinourilor” pe deasupra. Liderii pucioși știu “schema” din spovedania pe care V.P, le-a făcut-o pe aleile grădinii, dar se prefac că habar n-au. Păi dacă l-ar tulbura pe V.P. din apele lui și le-ar întoarce și acesta spatele cum au făcut recent Zidarii ( Doamne ferește!), dintr-un motiv oarecare, n-ar muri toți pucioșii de foame? V.P. a ales până a cules. Biserica NIP îi oferă liniștea conștiinței de care avea atâta nevoie, ca să fure pe mai departe fără să aibă coșmaruri noaptea. Iar liderii pucioși fac și ei ce știu mai bine. În pofida recomandărilor ferme ale “Dumnezeului” lor (scrise negru pe alb în “Cuvântul lui Dumnezeu”), de a folosi numai bani munciți, ei preferă o soluție mai simplă: să dea lovitură după lovitură. Ba un apartament de bloc al unei băbuțe naive, vândut și încasat, ba un teren ciupit de la un țăran fraier, cu promisiunea că în schimb va fi făcut popă peste noapte, ba un haiduc de talia lui V.P. căruia îi adoarme scrupulele și-i ușurează buzunarele, ș.a.m.d. La mai mare! (mă refer la drum aicea). |
128. Părintele Nicodim dela Pucioasa: cea mai spectaculoasă defecțiune la NIP!
128. Părintele Nicodim dela Pucioasa: cea mai spectaculoasă defecțiune a tuturor timpurilor de la „Noul Ierusalim” !
Trebuie să recunosc din capul locului că niciodată n-am crezut în existența reală a acestui personaj misterios, scos mult prea mult în față de către liderii pucioși: “părintele Nicodim”. L-am și numit cândva “Nicodimul-fantomă”, fiind convinsă că e un personaj inventat, în spatele căruia se făceau tot felul de jonglerii mediatice și jocuri de “cuvinte”, menite să-i amețească pe naivi cu o aparență de autoritate ecleziastică. Informații de ultimă oră mă fac să-mi schimb radical punctul de vedere: “părintele Nicodim” chiar există! Mai precis, el a existat până prin toamna anului 2007, când s-a mutat, ca tot omul, în lumea umbrelor. Nu înainte de a face cea mai spectaculoasă defecțiune din scurta istorie de 54 de ani a Noului Ierusalim. Nu Zidarii, nu părintele Iliuță Bunea, nu Costel Postăvaru, nu părintele Ștefan Gândiceanu, nu părintele Ionică au fost cele mai spectaculoase “trădări” ale Pucioasei și ale liderilor pucioși. Cea mai spectaculoasă, cea mai uluitoare, cea mai neașteptată “trădare”a venit chiar de la “mâna dreaptă” a liderilor pucioși, cel care le-a formalizat ideologia eretică și le-a conceput “Prefața” la ultima ediție a cărții lor de căpătâi (“Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa”) : “părintele Nicodim”. După ce a fost declarat ca purtător de cuvânt oficial al liderilor pucioși și după ce a scris ( apoi a publicat) un amalgamat catehism pucios, intitulat “Quo vadis, ecclesia?” părintele Nicodim și-a schimbat brusc direcția cu 180 de grade, întorcându-se înapoi de unde venise: în sânul B.O.R. Desigur că această șocantă “trădare” a fost ținută în secret de către liderii pucioși, care nu suportau înfrângerea “duhului proorocesc” care spusese prin ei, doar cu câteva zile mai înainte, că (cităm cu aproximație) “...noi avem încredere în părintele Nicodim!” Dacă erau cu adevărat prooroci, dacă aveau într-adevăr încredere în părintele Nicodim (excludem varianta că mințeau când au declarat acest lucru) cum de n-au știut ei dinainte că până la urmă și Nicodimul îi va trăda (la fel cum i-au trădat și ceilalți “grei” pomeniți mai sus), după ce le-a făcut atâtea servicii? Dar, să înnodăm ultimele informații de care dispunem, cele mai multe încă neverificate, dar provenite din surse perfect credibile. Părintele Nicodim a aflat și el, așa cum au aflat și alții, că “la Pucioasa vorbește Dumnezeu”. Plecând de la premisa că Dumnezeu este Atotputernic și că n-ar fi pentru El un efort așa de mare ca să mai dea câte un mesaj din când în când aleșilor Săi, Nicodim a crezut de la bun început că, teoretic, acest lucru este perfect posibil. Curios nevoie mare, el i-a căutat pe pucioși și a fost impresionat de austeritatea cazonă, optimismul soteriologic și dăruirea fără rezerve pe care le inspirau și le expirau locuitorii “chibuțului” de la Pucioasa. Cel mai mult l-a impresionat afirmația pucioșilor că “14 inși dintre ei, dedați cu rugăciunea și cu ascetismul, aud simultan cum le vorbește lor Domnul”. Pe loc, părintele Nicodim a fost convins că această minciună insolentă și iscusită este de fapt un minunat adevăr. Nici nu s-a sinchisit ca să mai și verifice dacă așa era cum i se spune, sau nu. Și-o fi zis că n-or fi 14 nebuni adunați laolaltă și care vorbesc același lucru, auto-selectați dintre cei pe care el îi vedea întregi la minte. Și nici că ar fi 14 mincinoși, dar sănătoși la cap, care să pretindă că Dumnezeu le vorbește, nu i se părea o variantă plauzibilă. A început de aceea să citească, plin de interes, “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” și i s-a părut comestibil. Nimic nu părea a fi în contradicție cu Scriptura. De aceea, el și-a declarat destul de repede și fără rezerve credința în “lucrarea” de la Pucioasa, deși aceasta promova (printre altele) abandonul total al “lumii” cu biserica ei (B.O.R.) cu tot. Liderii pucioși au simțit că e ceva de speculat la acest părinte care și-a lăsat mănăstirea de metanie ca să-i cerceteze pe pucioși și apoi s-a îndrăgostit brusc de ei. Au început să-l curteze și apoi să se plângă pe umărul Nicodimului, arătând cât de oropsiți au fost ei de-a lungul timpului, atât de autoritățile civile, dar mai ales de către oamenii bisericii ( evident, e vorba tot de B.O.R.). Și că nimeni nu i-a ajutat să iasă la lumină cu adevărurile minunate pe care ei le păstrau în secret, pretinzând că le primiseră (și le primeau încă) direct de la Dumnezeu. Părintelui Nicodim i s-a părut nedrept. Cum adică, B.O.R. să se împotrivească lui Dumnezeu? Ce, sunt orbi? Lasă că le deschide el ochii! Și uite așa, după ce pucioșii i s-au mai plâns și de faptul că o teoloagă, pe nume Daniela Catană, i-a dus cu vorba promițându-le că va scrie o carte apologetică despre “Noul Ierusalim de la Pucioasa” (pe care însă n-a mai scris-o niciodată; ba mai mult, i-a trădat și ea, întorcându-se în sânul B.O.R., după ce se scârbise peste măsură de nedreptățile și minciunile liderilor pucioși) el s-a hotărât: va scrie el cartea pe care trebuia s-o scrie Daniela, încă din anul 1998, dar n-a făcut-o! |
128. Părintele Nicodim dela Pucioasa: cea mai spectaculoasă defecțiune la NIP!
128. Părintele Nicodim dela Pucioasa: cea mai spectaculoasă defecțiune a tuturor timpurilor de la „Noul Ierusalim” ! (Partea a II-a)
Ceea ce nu știa părintele Nicodim este că Daniela Catană trebuia să scrie cartea în urma unei “proorocii”, consemnată negru pe alb chiar în cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, la data de 14 octombrie 1998. Și că, dacă ea n-a mai scris-o, înseamnă că “proorocia” respectivă s-a dovedit a fi o proorocie mincinoasă. Și dacă e mincinoasă, nu poate fi de la adevăratul Dumnezeu. Adică, în concluzie, totul la Pucioasa este o farsă. Zis și făcut! Liderii pucioși i-au trasat Nicodimului jaloanele, explicându-i cam ce trebuia să conțină cartea Danielei, iar Nicodimul s-a pus pe treabă cu mare spor și “ajutor de sus”, dar mai ales cu ajutor venit în urma rugăciunilor pucioșilor. Și a scris în câteva luni câte ar fi scris alții în câțiva ani, sfidând cu suficiență și cu mândrie patriotică acel cunoscut proverb: “Graba strică treaba”. În câteva luni cartea era gata, bună de dat la tipar. Nu prea avea ea cap și coadă, fiind mai degrabă o colecție de panseuri însăilate la repezeală, un fel de talmeș-balmeș de erezii împănate cu constatări răutăcioase la adresa B.O.R., dar adulatoare la adresa pucioșilor. Scopul însă fusese atins: în sfârșit, se găsise “cineva curajos din Biserică”, iscusit în a legitima “mișcarea” pucioșilor, declarând-o tradițională și ultra-ortodoxă. Liderii pucioși au fost tare mulțumiți de rezultat. Îndată au extras 5-6 capitole mai reprezentative din carte și le-au plasat în deschidere, ca prefață de specialitate la ediția a doua a “Cuvântului lui Dumnezeu de la Pucioasa”, cea care a fost tipărită într-un tiraj masiv în anul 2006. Zarurile erau aruncate. Părintele Nicodim devenise acum “mâna dreaptă” a liderilor pucioși, dar nu în cele ale conducerii sectei (prerogativ pe care cei doi lideri pucioși și l-au păstrat cu sfințenie doar pentru ei), ci exclusiv în plan ideologic, propagandistic și dogmatic. Liderii pucioși plănuiau să-l “recupereze” complet pe părintele Nicodim, integrându-l total în “lucrare”, după ce ar fi avut loc o necesară și obligatorie “ungere” a lui din partea celor 3 preoți-arhierei (Iliuță, Nicușor și Spirică), “troița” cea indivizibilă și indestructibilă (care “troiță”, după cum am văzut, până la urmă s-a făcut țăndări). “Ungerea” ar fi avut darul de a șterge definitiv “pecetea lui Antihrist”, despre care liderii pucioși pretindeau că stătea săpată în chip nevăzut pe fruntea părintelui Nicodim (la fel ca la toți preoții și episcopii din B.O.R., de altfel). Părintele Nicodim ezita însă în a-și da acordul, deoarece povestea asta cu “pecetea lui Antihrist” de pe frunțile clericilor din B.O.R. parcă nu-i mirosea a bine. Pe de altă parte, vrând-nevrând, stând el pe lângă liderii pucioși ca să scrie cartea, a mai sesizat și alte lucruri care parcă nu prea erau în regulă, iar minunata lor ortodoxie cam șchiopăta. Liderii pucioși își dezvăluiau în intimitate (și în fața celor mai apropiați) adevărata lor față: supărăcioși, geloși, nestatornici, imprevizibili, justițiari până la a fi nemiloși, flecari, clevetitori, invidioși, urâcioși, bolnavi de mania persecuției, și mai tot timpul discordanți în idei și mai ales în fapte. Ba propovăduiau ascetismul, postind și ei câteva zile în șir ca model pentru ceilalți; ba se ghiftuiau cu bunătăți (din care însă “uitau” să le facă parte dreaptă și supușilor lor). Ba propovăduiau umilința și pocăința, ba se umflau în pene și plezneau de satisfacție când alții le evidențiau pe față meritele și “realizărili”. Ba își plângeau de milă și erau negri de supărare pentru cele mai neînsemnate “neîmpliniri” ale supușilor lor; ba îi lăudau în fața lumii ca fiind “poporul sfânt al lui Dumnezeu”, fără a uita să se evidențieze din nou pe sine ca fiind păstorii lor, unși în chip tainic de sus, singurii “prooroci” și “salvatori” ai lumii, “fii-copii” ai lui Dumnezeu, “porți” și “soli” ai Cuvântului Său. Părintele Nicodim era din ce în ce mai derutat. Începea să-i pară rău că scrisese cartea, dar acum era prea târziu: “mântuitorii” de la Pucioasa îl promovaseră deja ca persoană publică, atât prin editurile Semne și Ro-Emaus, cât și prin internet. I-au făcut și un blog special, intitulat părintelenicodim.wordpress.com . Aici i-au republicat cartea, intitulată “Semnul atenției” (titlu pe care ar fi trebuit să-l aibă cartea Danielei Catană), precum și toate celelalte mâzgăleli ale părintelui Nicodim. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 23:00:33. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.