Mihnea Dragomir |
27.07.2010 21:41:07 |
Hai să le luăm un pic pe rând.
Citat:
În prealabil postat de Cristina sibiu
(Post 272338)
si-a facut baie pt. uzul personal
|
Bun, să admintem că baia este pentru uz personal și nu pentru toți cei din parohie. Acuma întreb: este ceva chiar așa de grav. Să zicem că nu preotul, ci vecinul dv sună la ușă, rugându-vă să îl ajutați cu ceva, ca să-și facă o baie. Vi se pare ceva strigător la cer ?
Citat:
Ce vin cu regim inchis mai omule tu sti ce vorbesti ?Pai poate sa mearga cine vrea sa cumpere vin ..e ca la magazin ,mai ceva iti da si sa gusti .
|
Nici asta nu mi se pare exagerat. Ați auzit de cașcavalul "Trapist" ? Este făcut de un ordin călugăresc din Germania. Sunt multe produse făcute de congregații bisericești, de mănăstiri, etc. Este un lucru rău să produci și să comercializezi vin ? Spune Cristos asta ?
Citat:
PREOTUL face asa ceva ..se complace in situatie nu l-am auzit odata sa mustre pe cineva.
|
Aveți un preot blând. E obligatoriu ca un preot să vitupereze de la amvon ? Să zicem că ar fi avut un astfel de stil. Nu i-ați fi reproșat, atunci, exact inversul, că îi blamează pe bieții credincioși ?
Citat:
taxe inventate ,cum ar fi intretinerea mormintelor
|
Dar peste tot se plătesc taxe pentru întreținerea mormintelor ! Nu trebuie să ducă cineva gunoiul din cimitir, nu trebuie cosit, tunse tufele, reparate aleile ? Pentru asta trebuie bani. Cine să plătească ? Morții ? Nu e normal să plătească urmașii lor ?
Nici asta nu mi se pare o exagerare. În orice spațiu public intrați, filmatul fie e interzis, fie se plătește o taxă. Asta e în toată lumea, nu numai la noi.
Prin urmare, mă tem că dovediți judecată prezumțioasă. Eu cred că preotul acela e chiar un bun gospodar și că, atunci când va preda cheile bisericii, o va lăsa într-o stare mai bună decât a găsit-o.
|