Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10770)

daniil96 27.09.2010 20:28:41

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 292438)
Daca aveti vreo obiectiune fata de substanta mesajului meu, va rog sa o exprimati.

Daca sunteti de parere ca userul bmd a avut un comortament la fel de civilizat cu al userului Scotianul, va rog sa argumentati.

pui problema complet gresit ... sau mai exact tu ai alta scara valorilor

pentru tine e mai important sa vorbesti dulce ... pentru altii mantuirea e mai importanta

" O babă murdară pe picioare, care stă în fata icoanei Maicii Domnului în biserică, fată de un laureat al premiului Nobel ateu - baba e om, iar laureatul premiului Nobel e dihor. Iar ca ateu, ăsta moare asa, dihor.

Eu cînd discut cu un ateu e ca si cum as discuta cu usa. Între un credincios si un necredincios, nu există nici o legătură. ăla e mort, sufleteste mort, iar celălalt e viu si între un viu si un mort nu există nici o legătură. Credinciosul crestin e viu. "

Erethorn 27.09.2010 20:36:57

Citat:

În prealabil postat de daniil96 (Post 292456)
pentru tine e mai important sa vorbesti dulce ... pentru altii mantuirea e mai importanta

Credeti ca daca as incepe sa arunc si eu cu noroi in cei din alte biserici mi-ar creste sansele de mantuire ?

eduardd 27.09.2010 20:37:28

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 292455)
sunt pur si simplu necivilizate, necrestine, neduhovnicesti, si nu reflecta dragoste, ci ura.

Vreau sa va intreb (puteti sa nu raspundeti...nu ma supar) dumneavoastra nu ati injurat niciodata? Nu v-ati maniat niciodata? Nu ati jignit niciodata pe cineva?

Erethorn 27.09.2010 20:45:38

Citat:

În prealabil postat de eduardd (Post 292461)
Vreau sa va intreb (puteti sa nu raspundeti...nu ma supar) dumneavoastra nu ati injurat niciodata? Nu v-ati maniat niciodata? Nu ati jignit niciodata pe cineva?

Ba da, dar nu m-am asteptat niciodata sa fiu laudat pentru asta. Dimpotriva, in masura posibilitatilor, mi-am cerut scuze. Iar daca un preot mi-a reprosat vreodata o anumita atitudine, un anumit comportament, n-am mai stiut cum in ce gaura sa ma ascund de rusine.

Userul bmd, in schimb, constatand ca un preot ortodox (culmea!) nu ii impartasescte opiniile, ba chiar isi permite sa-l si mustre, a avut o atitudine de genul "imi iau jucariile si plec".

daniil96 27.09.2010 20:52:11

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 292460)
Credeti ca daca as incepe sa arunc si eu cu noroi in cei din alte biserici mi-ar creste sansele de mantuire ?

mare maiestrie la intors cuvintele

dar asta am spus eu?

din cauza asta nu sunt de acord cu forumuri "carcalete"

pentru ca ne pierdem vremea in discutii inutile

in mod evident stii ca altceva am spus ... dar imi rastalmacesti mesajul ... ideile se pierd ... confuzia se sadeste in mintea cititorilor

am spus:

prefer adevarul spus mai dur ... decat minciuna spusa politicos (mai recent ... "politic corect")

eduardd 27.09.2010 20:59:46

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 292464)
Ba da, dar nu m-am asteptat niciodata sa fiu laudat pentru asta.

Dar dincolo de asta considerati ca sunteti un om civilizat, nu?

Erethorn 27.09.2010 21:07:22

Citat:

În prealabil postat de eduardd (Post 292468)

Doamna, termenii comparatiei (pe care chiar dumneavoastra i-ati stabilit) erau Scotianul si bmd.

Vorba e ca, indiferent cum as fi eu, civilizat necivilizat, pacatos/sfant, userul Scotianul nu a avut niciodata iesiri de genul celor pe care userul bmd le-a avut, nu a jignit pe nimeni, si cu atat mai putin pe un preot, nu a folosit insulte si invective.

Cat de civilizat o fi Scotianul in viata de zi cu zi, nu stiu, dar am motive intemeiate sa banuiesc.

Idem, despre bmd.

Mihnea Dragomir 27.09.2010 21:23:12

Citat:

În prealabil postat de eduardd (Post 292468)

Eu consider că dl Erethorn este un om civilizat. Cunoscându-l doar de pe acest forum, nu îmi amintesc să fi reacționat vreodată cu lipsă de civilitate. Este un exemplu pentru mine.

tricesimusquintus 27.09.2010 21:29:31

Citat:

În prealabil postat de daniil96 (Post 292456)
" O babă murdară pe picioare, care stă în fata icoanei Maicii Domnului în biserică, fată de un laureat al premiului Nobel ateu - baba e om, iar laureatul premiului Nobel e dihor. Iar ca ateu, ăsta moare asa, dihor.

Eu cînd discut cu un ateu e ca si cum as discuta cu usa. Între un credincios si un necredincios, nu există nici o legătură. ăla e mort, sufleteste mort, iar celălalt e viu si între un viu si un mort nu există nici o legătură. Credinciosul crestin e viu. "

Nu știu de unde ai extras panseurile din citatul de mai sus, dar cine le-a formulat are o mare problemă. Ce bine că Dumnezeu nu-i consideră pe atei dihori și pe sectanți câini... Îi consideră doar oameni (și încă oameni pentru care merită să-Și dea sângele Fiul Său). Oameni reci, putând oricând să devină prin iubirea Sa fierbinți (Apoc.3,16).
Marea problemă-cum spuneam- nu o constituie ateii și sectanții (observă că n-am mai pus ghilimelele), ci "creștinii" căldicei ce provoacă greață prin
formulările gândirii de mai sus.

Erethorn 27.09.2010 21:34:58

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 292478)
Nu știu de unde ai extras panseurile din citatul de mai sus, dar cine le-a formulat are o mare problemă. Ce bine că Dumnezeu nu-i consideră pe atei dihori și pe sectanți câini... Îi consideră doar oameni (și încă oameni pentru care merită să-Și dea sângele Fiul Său). Oameni reci, putând oricând să devină prin iubirea Sa fierbinți (Apoc.3,16).
Marea problemă-cum spuneam- nu o constituie ateii și sectanții (observă că n-am mai pus ghilimelele), ci "creștinii" căldicei ce provoacă greață prin
formulările gândirii de mai sus.

Daca nu ma inseala memoria, citatul e din Petre Tutea.

Ora este GMT +3. Ora este acum 10:33:19.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.