Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   Astrologia (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11405)

Seraphim7 27.12.2010 18:57:26

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 316633)
Pai iar continuam Traditia:))...cu fundul in doua luntrii, azi cu unul miine cu altul?:))
..sau esti sceptic sau nu esti!

Nu cred ca exista cineva care sa se incadreze doar intr-o categorie.Daca vrei contrazice-ma?Dar nu cred ca e posibil.

ai2 30.12.2010 00:09:00

Citat:

În prealabil postat de Seraphim7 (Post 316649)
Nu cred ca exista cineva care sa se incadreze doar intr-o categorie.Daca vrei contrazice-ma?Dar nu cred ca e posibil.

Un contraexemplu umbla pe internet acu' ceva vreme. Practic, exista 10 categorii de oameni, cei care inteleg sistemul binar si cei care nu-l inteleg. Deci poti fi intr-o singura categorie.
Cuma revenind la religie, cum poti si si ateu si credincios? Ma refer constient. Inconstient voi cica sunteti crestini dar deveniti atei daca situatia o cere. Se intampla si invers ce-i drept.

Traditie1 30.12.2010 00:40:22

Citat:

În prealabil postat de horatiu.miron (Post 316591)
Ai vorbit ca un adevarat sceptic.

Așa cum îți spune și Seraphim, scepticismul e bun, dar nu mereu. Scepticismul, ca și altceva, poate deveni un idol, o idee fixă care nu te mai lasă să vezi lucrurile corect.

andreicozia 30.12.2010 02:28:31

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 317577)
Așa cum îți spune și Seraphim, scepticismul e bun, dar nu mereu. Scepticismul, ca și altceva, poate deveni un idol, o idee fixă care nu te mai lasă să vezi lucrurile corect.

Ideea fixa nu are legatura cu scepticismul si (si sora lui cea mare) pragmatismul.
Faptul ca cineva devinde extrem de sceptic printr-o idee fixa deja tine de altceva nu de SIMPLA si CLARA dorinta de a cerceta, verifica si confirma ceva prin repetitia "minunii"..evident fara obsesii si dorinta de razbunare pe cineva sau pe o ideologie!

Seraphim7 30.12.2010 18:55:03

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 317564)
Un contraexemplu umbla pe internet acu' ceva vreme. Practic, exista 10 categorii de oameni, cei care inteleg sistemul binar si cei care nu-l inteleg. Deci poti fi intr-o singura categorie.
Cuma revenind la religie, cum poti si si ateu si credincios? Ma refer constient. Inconstient voi cica sunteti crestini dar deveniti atei daca situatia o cere. Se intampla si invers ce-i drept.

Ai zis ceva adevar acolo,dar daca tu crezi in toate, ai o problema,adica creci in Dumnezeu,dar crezi si in Budha,sau Zeus etc.Eu unul in privinta asta sunt sceptic.Sper ca m-ai inteles.

codana 30.12.2010 19:45:51

salut,seraphim7

Citat:

În prealabil postat de Seraphim7 (Post 317773)
Ai zis ceva adevar acolo,dar daca tu crezi in toate, ai o problema,adica creci in Dumnezeu,dar crezi si in Budha,sau Zeus etc.Eu unul in privinta asta sunt sceptic.Sper ca m-ai inteles.

da,nu ai posibilitate sa slujesti la doi stapani sau sa stai cu fundul in doua barci.cale de mijloc nu exista,parerea me.

camy_d 31.12.2010 11:14:54

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 317564)
Inconstient voi cica sunteti crestini dar deveniti atei daca situatia o cere. Se intampla si invers ce-i drept.

Sunt oameni și oameni, unii sunt dispuși să-și dea și viața pentru credință, alții aleg să-și practice credința în ascuns, ca să n-aibă probleme, iar alții cum ai spus și tu, devin atei dacă situația o cere.

cristiboss56 31.12.2010 11:57:25

? ? ? . . .

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 317996)
Sunt oameni și oameni, unii sunt dispuși să-și dea și viața pentru credință, alții aleg să-și practice credința în ascuns, ca să n-aibă probleme, iar alții cum ai spus și tu, devin atei dacă situația o cere.

Cum adică :dacă situația o cere ? ? ? ? ? ? Credința a ajuns un joc de-a alba neagra , uite popa nu e popa . . . ?

camy_d 31.12.2010 12:17:47

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 318005)
Cum adică :dacă situația o cere ? ? ? ? ? ? Credința a ajuns un joc de-a alba neagra , uite popa nu e popa . . . ?

Nu știu exact la ce situație se refera ai2, dar comunismul poate fi o astfel de situație. Atunci s-au remarcat cele 3 categorii susmenționate.

cristiboss56 31.12.2010 12:56:55

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 318013)
Nu știu exact la ce situație se refera ai2, dar comunismul poate fi o astfel de situație. Atunci s-au remarcat cele 3 categorii susmenționate.

Cel ce se leapada de Hristos in situatii limita , e tradare , semn de lasitate , ori , ori , atat si nimic mai mult ! Avem libertatea de a alege ! Hristos nu da buzna peste noi , ne asteapta cu rabdare , dar nu da buzna , iar alegerea este numai a noastra , caci multi sunt chemati , dar putini sunt alesi ! Doamne ajuta !+

Ora este GMT +3. Ora este acum 08:48:58.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.