Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   O conceptie gresita!!! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11630)

Grabriella 01.01.2011 20:55:41

18. Și Simon văzând că prin punerea mâinilor apostolilor se dă Duhul Sfânt, le-a adus bani,
19. Zicând: Dați-mi și mie puterea aceasta, ca acela pe care voi pune mâinile să primească Duhul Sfânt.
20. Iar Petru a zis către el: Banii tăi să fie cu tine spre pierzare! Căci ai socotit că darul lui Dumnezeu se agonisește cu bani.
21. Tu n-ai parte, nici moștenire, la chemarea aceasta, pentru că inima ta nu este dreaptă înaintea lui Dumnezeu.
22. Pocăiește-te deci de această răutate a ta și te roagă lui Dumnezeu, doară ți se va ierta cugetul inimii tale,
23. Căci întru amărăciunea fierii și întru legătura nedreptății te văd că ești.
24. Și răspunzând, Simon a zis: Rugați-vă voi la Domnul, pentru mine, ca să nu vină asupra mea nimic din cele ce ați zis.

tricesimusquintus 01.01.2011 20:56:41

Citat:

În prealabil postat de Grabriella (Post 318379)
18. Și Simon văzând că prin punerea mâinilor apostolilor se dă Duhul Sfânt, le-a adus bani,
19. Zicând: Dați-mi și mie puterea aceasta, ca acela pe care voi pune mâinile să primească Duhul Sfânt.
20. Iar Petru a zis către el: Banii tăi să fie cu tine spre pierzare! Căci ai socotit că darul lui Dumnezeu se agonisește cu bani.
21. Tu n-ai parte, nici moștenire, la chemarea aceasta, pentru că inima ta nu este dreaptă înaintea lui Dumnezeu.
22. Pocăiește-te deci de această răutate a ta și te roagă lui Dumnezeu, doară ți se va ierta cugetul inimii tale,
23. Căci întru amărăciunea fierii și întru legătura nedreptății te văd că ești.
24. Și răspunzând, Simon a zis: Rugați-vă voi la Domnul, pentru mine, ca să nu vină asupra mea nimic din cele ce ați zis.

Nu văd nici o blestemare aici. Mai căutați...

Grabriella 01.01.2011 20:57:28

Ca sa nu mai zic de cazul Anania si Safira.Cat despre Duminica, intotdeauna a fost ziua intai a saptamanii. Depinde de unde incepi numaratoarea

Grabriella 01.01.2011 20:58:36

Pai asta este blestem:
"Iar Petru a zis către el: Banii tăi să fie cu tine spre pierzare! Căci ai socotit că darul lui Dumnezeu se agonisește cu bani.
21. Tu n-ai parte, nici moștenire, la chemarea aceasta, pentru că inima ta nu este dreaptă înaintea lui Dumnezeu"

tricesimusquintus 01.01.2011 21:01:22

Citat:

În prealabil postat de Grabriella (Post 318381)
Ca sa nu mai zic de cazul Anania si Safira.

Nici acest caz, nu este unul de blestemare.

Citat:

În prealabil postat de Grabriella (Post 318381)
Cat despre Duminica, intotdeauna a fost ziua intai a saptamanii. Depinde de unde incepi numaratoarea

Asta o știe fiece ortodox practicant, însă marea masă a ortodocșilor știau că duminică este ziua a șaptea, deci ziua de odihnă poruncită de Dumnezeu. Sute de anii minciuna aceasta a fost întreținută voit sau nu prin calendar.

tricesimusquintus 01.01.2011 21:02:49

Citat:

În prealabil postat de Grabriella (Post 318382)
Pai asta este blestem:
"Iar Petru a zis către el: Banii tăi să fie cu tine spre pierzare! Căci ai socotit că darul lui Dumnezeu se agonisește cu bani.
21. Tu n-ai parte, nici moștenire, la chemarea aceasta, pentru că inima ta nu este dreaptă înaintea lui Dumnezeu"

Nici pe departe! Citiți două versete mai jos și vedeți că apelul apostolului Petru indică faptul că mai este loc de pocăință, iertare și mântuire.

Vlad-Alexandru91 01.01.2011 21:03:06

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 318374)
Trebuie să recunosc cu umilință că în ciuda scepticismului meu, Biserica Ortodoxă face și reforme. Una importantă (din puctul de vedere al adventiștilor) este recenta reformă a calendarului ortodox românesc: Patriarhia Ortodoxă Română recunoaste oficial prin calendarul pe anul 2011 că duminică este ziua întâia a săptămânii, iar sâmbăta este a șaptea.

Din câte știu eu, BOR a recunoscut mereu că Duminica este prima zi a săptămânii....Adică, în Biblia Ortodoxă, când se zici de Învierea Domnului în prima zi a săptămânii , se specifică în paranteză că este vorba de ziua de Duminică. Cu toate acestea, Duminica rămâne ziua în care se săvârșește Sfânta Liturghie pentru că atunci a înviat Mântuitorul nostru Iisus Hristos!

Grabriella 01.01.2011 21:03:21

Diferenta intre binecuvantare si blestem este foarte clara. Diferenta intre Noul si Vechiul Testament este doar aceea ca Domnul a luat asupra sa toate blestemele pacatelor noastre. Bineinteles a celor ce cred in jertfa Lui adica a celor chemati dupa voia Sa.Altfel TOTI am fi blestemati.

tricesimusquintus 01.01.2011 21:04:37

Citat:

În prealabil postat de Grabriella (Post 318388)
Diferenta intre binecuvantare si blestem este foarte clara. Diferenta intre Noul si Vechiul Testament este doar aceea ca Domnul a luat asupra sa toate blestemele pacatelor noastre. Bineinteles a celor ce cred in jertfa Lui adica a celor chemati dupa voia Sa.Altfel TOTI am fi blestemati.

Așa, acum mai veniți pe acasă... Bine că s-a lămurit problema.

Vlad-Alexandru91 01.01.2011 21:05:29

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 318389)
Așa, acum mai veniți pe acasă... Bine că s-a lămurit problema.

Dar voi, așa, în general, ce părere aveți despre Biserica Ortodoxă? Sincer acum!

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:39:37.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.