"10. A zecea randuiala a nuntii canonice. Daca mirele si mireasa n-au avut impedimente si le-a dat voie sa se impartaseasca cu Sfintele si Preacuratele Taine, carnea lor si sangele lor s-au amestecat cu Carnea si Sangele lui Iisus Hristos, ca preacuratele taine sunt cu adevarat Trupul si Sangele Domnului; si fiindca au primit,in ziua nuntii doua taine, si Cununia si Sfanta Impartasanie, n-au voie sa se impreuneze unul cu altul trei zile si trei nopti dupa nunta, daca vor sa le mearga bine toata viata lor si sa fie adevarati crestini.
Mirele, pentru paza, trebuie sa doarma in camara cu tatal sau, asa spune cartea, si mireasa cu mama ei, si pe urma sunt liberi sa se impreuneze pentru nastere de copii si inmultirea neamului omenesc, cum a randuit Dumnezeu la Facere, cand a zis : Cresteti si va inmultiti si umpleti pamantul si-l stapaniti. "
http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/32nunta.htm
Cum am mai spus, cred ca e bine o saptamana. Chiar nu cred ca asa un mare sacrificiu. Adica, sa nu te superi, chiar e asa greu o saptamana? Daca va casatoreati cu o saptamana mai tarziu..... :)
Fizic vorbind, cu nunta te prinde dimineata, si obosit o sa zici ca vrei "ceva rapid", ca na e noaptea nuntii si cum nu?
Si nu faci dragoste dupa impartasanie ca sa-i cinstesti Trupul Lui Dumnezeu. De fiecare data cand te impartasesti trebuie sa te pazesti de nu stiu cate lucruri si tu tocmai asta vrei sa faci? Daca iti este asa greu sa intelegi.......
Poate esti mult mai credincios decat mine. Dar mi se pare ca vezi Impartasania ca pe un capriciu." Vreau eu la nunta asa sa am si asa voi avea. Dar nu ma intereseaza faptul in sine sau ceea ce reprezinta, nici s-a cinstesc, dar parca da bine. Dar nici nu vreau sa stau fara ... din prima zi. Pai daca nu pot sa rezist si mi-am notat marea zi in calendar, ca atunci in sfarsit, mai bine sa ma umilesc si sa iau Sfanta Impartasanie inainte, ca sa nu pacatuiesc. Dar, n-o sa stiu ca am avut o nunta ca la carte(pe jumatate)." Ca daca o faceai ca la carte, insemna sa te si impartasesti si sa tii si post dupa. O poti face cinstit, impartasindu-te inainte, ca sa fii impacat cu Dumnezeu. Dar tu vrei asa, ca da bine, dar vrei si desert cand e zi de post.(Nunta cu pacat din prima zi).
Scuza-ma ca ti-am vorbit asa, dar m-am gandit ca asa poate intelegi. Take care.