Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   duminica prima zi din saptamana ? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11672)

tricesimusquintus 22.01.2011 07:42:36

Citat:

În prealabil postat de bairstow (Post 326198)
Nu inteleg la ce se refera acest adventist ca o dau eu in balbaieli!

Nici nu mă așteptam, nu vă faceți probleme...

Citat:

Crestini nu ar fi renuntat la sabat daca trebuia respectat asa cum nici adventii de azi ori cat ar fi ei de pacaliti (...) nu ar renunta la sabata si la ideea ca intr-o zi papa va obliga crestini sa munceasca in sabat si Duminica ii va obliga pe toti sa se odihneasca.

Corect. Nici păzitorii duminicii, nici cei ai sâmbetei nu ar renunța la respectarea zilei lor de odihnă. Problema e că sâmbătarii au întreitul argument biblic: Dumnezeu a sfințit, binecuvântat și odihnit sâmbăta.

Citat:

( sa ne lamurim asupra schimbarilor de dogme din credinta adventa: pana acuma acesti perfectionisti, caci ei isi schimba mereu crezul cand li se dovedeste ca gresesc, considerau ca a bea bauturi alcoolice este interzis! Dar cand s-a demonstrat ca vinul care ei il traduceau must era defapt vin au intors-o. Azi acesti pagani nu consuma bauturi alcolice, in inchipuirea lor deoarece si pasta de dinti are alcool, dar ei au voie sa consume mai nou alcool!.)

http://yoursmiles.org/tsmile/forum/t1207.gif

Citat:

Mintea unor eretici nu pot sa vada un Dumnezeu care ne iubeste ci un Dumnezeu care iti da o zi de odihna care sa te bage in iad. Paralelismul dintre evreii din vremea lui Iisus habotnici care facusera din sabat o zi in care nu aveai voie sa faci nimic se vede si astazi la adventi care sunt convinsi ca Dumnezeu te poate pedepsi mai ales daca nu respecti sabatul!

Aveți o înțelegere infantilă cu privire la Legea lui Dumnezeu. Adventiștii nu respectă Decalogul (incluzând sabatul) de frica iadului, ci din iubire pentru un Dumnezeu atât de bun!:
"Cel ce are poruncile Mele și le păzește, acela este care Mă iubește; iar cel ce Mă iubește pe Mine va fi iubit de Tatăl Meu și-l voi iubi și Eu și Mă voi arăta lui." (Ioan 14,21)

Citat:

(dupa mine White =666 a fost o antihrista)

Editați-vă postarea și puneți o virgulă după "mine", altfel cineva ar putea înțelege -Doamne ferește- că dvs. sunteți primul antihrist (după care urmează White).:3:

nutucutu 22.01.2011 09:27:33

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 326693)

Corect. Nici păzitorii duminicii, nici cei ai sâmbetei nu ar renunța la respectarea zilei lor de odihnă. Problema e că sâmbătarii au întreitul argument biblic: Dumnezeu a sfințit, binecuvântat și odihnit sâmbăta.
3:

Unul din argumentele ca Duminica e noua zi de odihna e urmatorul:Pavel 4.7-9
7. Dumnezeu hotărăște din nou o zi, astăzi rostind prin gura lui David, după atâta vreme, precum s-a zis mai sus: "Dacă veți auzi astăzi glasul Lui, nu învârtoșați inimile voastre".
8. Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de o altă zi de odihnă.
9. Drept aceea, s-a lăsat altă sărbătoare de odihnă poporului lui Dumnezeu.

Si cei care tin Duminica au argumentul biblic: Dumnezeu a sfintit Duminica o data cu invierea Sa.

PS. Deja previzibil, o sa ma intrebati daca srie "Duminica" in textul pe care vi l-am dat.

tricesimusquintus 22.01.2011 09:39:31

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 326702)
Unul din argumentele ca Duminica e noua zi de odihna e urmatorul:Pavel 4.7-9
7. Dumnezeu hotărăște din nou o zi, astăzi rostind prin gura lui David, după atâta vreme, precum s-a zis mai sus: "Dacă veți auzi astăzi glasul Lui, nu învârtoșați inimile voastre".
8. Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de o altă zi de odihnă.
9. Drept aceea, s-a lăsat altă sărbătoare de odihnă poporului lui Dumnezeu.

Si cei care tin Duminica au argumentul biblic: Dumnezeu a sfintit Duminica o data cu invierea Sa.

PS. Deja previzibil, o sa ma intrebati daca srie "Duminica" in textul pe care vi l-am dat.

Nu vă întreb, acest lucru se poate vedea limpede de către oricine cu ochiul liber [și mintea clară], fără a se mai comenta ori interpreta textul.

Mai mult decât atât, consultând originalul, pasajul respectiv devine chiar un argument în favoarea ținerii sâmbetei. Versiunea ortodoxă a Bibliei Nitzulescu, chiar spune așa:

"Deci dar rămâne încă repaus de Sâmbătă, pentru poporul lui Dumnezeu." (Evrei 4,9)

nutucutu 22.01.2011 10:25:40

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 326703)
Nu vă întreb, acest lucru se poate vedea limpede de către oricine cu ochiul liber [și mintea clară], fără a se mai comenta ori interpreta textul.

Mai mult decât atât, consultând originalul, pasajul respectiv devine chiar un argument în favoarea ținerii sâmbetei. Versiunea ortodoxă a Bibliei Nitzulescu, chiar spune așa:

"Deci dar rămâne încă repaus de Sâmbătă, pentru poporul lui Dumnezeu." (Evrei 4,9)

previzibil....unde scrie "duminica"?

antoniap 22.01.2011 11:11:24

Am cumparat din timp calendarul ortodox pe 2011 si habar n-aveam ce continea. Era facut sul si asa a ramas pana dupa Anul Nou. Afland si vazand ce contine, ma gandeam ce sa fac cu el.

De curand mi-a venit in minte un gand salvator: Atata timp cat exista carioca rosie, problema se poate remedia oarecum. Prin urmare, am luat carioca rosie si am tras linia pe unde trebuia, astfel incat luni este prima zi din saptamana, iar duminica este la locul ei. Astfel ma folosesc de calendarul cumparat, totusi, fara sa ma fac paratasa la aceasta erezie.

Binecuvantatii care au tiparit calendarul au gresit in acest an, in unele episcopii. Dumnezeu sa-i ajute sa-si vada greseala.

tricesimusseptimus 22.01.2011 11:44:23

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 326724)
previzibil....unde scrie "duminica"?

Nu scrie nicăieri. Mă bucur că sunteți de acord cu mine.:105:

tricesimusseptimus 22.01.2011 11:50:09

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 326736)
Am cumparat din timp calendarul ortodox pe 2011 si habar n-aveam ce continea. Era facut sul si asa a ramas pana dupa Anul Nou. Afland si vazand ce contine, ma gandeam ce sa fac cu el.

De curand mi-a venit in minte un gand salvator: Atata timp cat exista carioca rosie, problema se poate remedia oarecum. Prin urmare, am luat carioca rosie si am tras linia pe unde trebuia, astfel incat luni este prima zi din saptamana, iar duminica este la locul ei. Astfel ma folosesc de calendarul cumparat, totusi, fara sa ma fac paratasa la aceasta erezie.

Binecuvantatii care au tiparit calendarul au gresit in acest an, in unele episcopii. Dumnezeu sa-i ajute sa-si vada greseala.

Așa este omul... crede că poate răsturna ordinea universală și Legea lui Dumnezeu cu o simplă carioca roșie! Cu câtă compasiune îngăduitoare poate să privească Dumnezeu la aemenea oameni! Și El mai are răbdare, căci până la urmă toți vor spune la unison "Drepte și adevărate sunt..."

antoniap 22.01.2011 13:29:43

Citat:

În prealabil postat de tricesimusseptimus (Post 326756)
Așa este omul... crede că poate răsturna ordinea universală și Legea lui Dumnezeu cu o simplă carioca roșie! Cu câtă compasiune îngăduitoare poate să privească Dumnezeu la aemenea oameni! Și El mai are răbdare, căci până la urmă toți vor spune la unison "Drepte și adevărate sunt..."

Crezi ca gandirea ta se potriveste cu a lui Dumnezeu?
Pe mine poti sa ma privesti cum vrei, dar la Dumnezeu si la Inviere trebuie sa ne raportam corect. Nu vezi in ce directie o ia lumea? Nu vezi ca ai cazut in cursa, nu din vina ta, ci din a acelora care au infiintat secta din care faci parte? Orgoliul si lucrarea draceasca din lume nu-i lasa pe unii sa-si vada greseala.

tricesimusquintus 22.01.2011 14:24:45

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 326790)
Crezi ca gandirea ta se potriveste cu a lui Dumnezeu?
Pe mine poti sa ma privesti cum vrei, dar la Dumnezeu si la Inviere trebuie sa ne raportam corect. Nu vezi in ce directie o ia lumea? Nu vezi ca ai cazut in cursa, nu din vina ta, ci din a acelora care au infiintat secta din care faci parte? Orgoliul si lucrarea draceasca din lume nu-i lasa pe unii sa-si vada greseala.

Grațioasă și bine lucrată evoluția la bârnă! 10 cu felicitări!

codana 22.01.2011 14:25:32

salut,antoniap

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 326736)

si daca are aprobare bor?daca consideri ca-i greseala de tipar da-l inapoi si ia unul bun.

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:49:27.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.