laurastifter |
06.08.2012 13:33:07 |
Citat:
În prealabil postat de Annyta
(Post 463413)
Am o singură întrebare în minte și nu este chiar din istoria bisericii... sper să fie acceptată de dragul jocului...
Cine a fost copilul pe care l-a arătat Iisus atunci când a spus că cei care se vor asemăna copiilor vor intra în Împărăția cerurilor? Este un (ulterior) sfânt în calendarul ortodox.
Îmi cer scuze și pentru că am luat-o înaintea lui Dragoș cu întrebarea (mai ales că răspunsul meu provine de pe net, și nu din cunoștințele mele .... )
|
Sfântul Ignatie Teoforul, unul dintre Părinții apostolici, episcop al Antiohiei, care a suferit moarte martirică pentru Hristos în anul 107, pe vremea domniei împăratului roman Traian (98-117 d. Hr.). Informația, potrivit căreia Sfântul Ignatie al Antiohiei a fost chiar acel copilaș pe care Mântuitorul l-a luat în brațe și l-a dat drept exemplu de curăție, provine din tradiție, nefiind menționată în Sfânta Scriptură.
De aceea apelativul "Teoforul", atribuit Sfântului Ignatie, poate avea un sens activ ("purtătorul de Dumnezeu") sau unul pasiv ("cel purtat de Dumnezeu", fiindcă a fost purtat în brațe de către Hristos).
|