Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Istoria bisericii (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5077)
-   -   Intrebari din istoria Bisericii (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14166)

laurastifter 05.08.2012 21:27:57

Citat:

În prealabil postat de Laura19 (Post 463317)
Papa Pius al XII-lea?

DOamne ajută!
Corect, Papa Pius al XII-lea.
Patrie si Credinta a dat o parte din răspuns, iar Laura19 a completat. De aceea, puteți pune fiecare dintre voi câte o întrebare. :)

Laura19 06.08.2012 09:13:48

Intrebare din Istoria Bisericii Ortodoxe Romane.

Cine a distrus intre anii 1761-1763,Transilvania, aprox. 200 de schituri si de manastiri ortodoxe, la ordinele cui si cu ce scop?

DragosP 06.08.2012 09:18:54

Buccow, Maria Tereza.

Annyta 06.08.2012 09:19:16

Citat:

În prealabil postat de Laura19 (Post 463384)
Intrebare din Istoria Bisericii Ortodoxe Romane.

Cine a distrus intre anii 1761-1763,Transilvania, aprox. 200 de schituri si de manastiri ortodoxe, la ordinele cui si cu ce scop?

Generalul Bucow, la ordinele Mariei Tereza, întrucât românii din Transilvania nu acceptaseră unirea cu biserica Romei?

Laura19 06.08.2012 12:04:57

Citat:

În prealabil postat de Annyta (Post 463386)
Generalul Bucow, la ordinele Mariei Tereza, întrucât românii din Transilvania nu acceptaseră unirea cu biserica Romei?

Corect. :) :5: (generalul Bukow)
si DragosP a zis corect, insa a uitat sa mentoneze si motivul.

Socot ca amandoi puteti pune o intebare, nu? (mai trebuie sa puna o intrebare si Patrie si Credinta)

Annyta 06.08.2012 12:15:48

Citat:

În prealabil postat de Laura19 (Post 463411)
Corect. :) :5: (generalul Bukow)
si DragosP a zis corect, insa a uitat sa mentoneze si motivul.

Socot ca amandoi puteti pune o intebare, nu? (mai trebuie sa puna o intrebare si Patrie si Credinta)

Am o singură întrebare în minte și nu este chiar din istoria bisericii... sper să fie acceptată de dragul jocului...

Cine a fost copilul pe care l-a arătat Iisus atunci când a spus că cei care se vor asemăna copiilor vor intra în Împărăția cerurilor? Este un (ulterior) sfânt în calendarul ortodox.

Îmi cer scuze și pentru că am luat-o înaintea lui Dragoș cu întrebarea (mai ales că răspunsul meu provine de pe net, și nu din cunoștințele mele .... )

laurastifter 06.08.2012 13:33:07

Citat:

În prealabil postat de Annyta (Post 463413)
Am o singură întrebare în minte și nu este chiar din istoria bisericii... sper să fie acceptată de dragul jocului...

Cine a fost copilul pe care l-a arătat Iisus atunci când a spus că cei care se vor asemăna copiilor vor intra în Împărăția cerurilor? Este un (ulterior) sfânt în calendarul ortodox.

Îmi cer scuze și pentru că am luat-o înaintea lui Dragoș cu întrebarea (mai ales că răspunsul meu provine de pe net, și nu din cunoștințele mele .... )

Sfântul Ignatie Teoforul, unul dintre Părinții apostolici, episcop al Antiohiei, care a suferit moarte martirică pentru Hristos în anul 107, pe vremea domniei împăratului roman Traian (98-117 d. Hr.). Informația, potrivit căreia Sfântul Ignatie al Antiohiei a fost chiar acel copilaș pe care Mântuitorul l-a luat în brațe și l-a dat drept exemplu de curăție, provine din tradiție, nefiind menționată în Sfânta Scriptură.
De aceea apelativul "Teoforul", atribuit Sfântului Ignatie, poate avea un sens activ ("purtătorul de Dumnezeu") sau unul pasiv ("cel purtat de Dumnezeu", fiindcă a fost purtat în brațe de către Hristos).

Annyta 06.08.2012 13:35:02

Citat:

În prealabil postat de laurastifter (Post 463438)
Sfântul Ignatie Teoforul, unul dintre Părinții apostolici, episcop al Antiohiei, care a suferit moarte martirică pentru Hristos în anul 117, pe vremea domniei împăratului roman Traian (98-117). Informația, potrivit căreia Sfântul Ignatie al Antiohiei a fost chiar acel copilaș pe care Mântuitorul l-a luat în brațe și l-a dat drept exemplu de curăție, provine din tradiție, nefiind menționată în Sfânta Scriptură.
De aceea apelativul "Teoforul", atribuit Sfântului Ignatie, poate avea un sens activ ("purtătorul de Dumnezeu") sau pasiv ("cel purtat de Dumnezeu", fiindcă a fost purtat în brațe de către Hristos).

Corect și cât se poate de complet!

laurastifter 06.08.2012 13:47:04

Citat:

În prealabil postat de Annyta (Post 463439)
Corect și cât se poate de complet!

Mulțumesc. :)
Voi pune o întrebare, dar îi așteptăm cu întrebări și pe DragosP și Patrie si Credinta. :)
Ce prevedea edictul emis de către împăratul roman Teodosie I în 28 feb. 380? Ceva legat de creștinism... :)

Annyta 06.08.2012 14:02:09

Citat:

În prealabil postat de laurastifter (Post 463444)
Mulțumesc. :)
Voi pune o întrebare, dar îi așteptăm cu întrebări și pe DragosP și Patrie si Credinta. :)
Ce prevedea edictul emis de către împăratul roman Teodosie I în 28 feb. 380? Ceva legat de creștinism... :)

Prin edictul de la Tesalonic din 28 februarie 380, al împăratului Teodosie I, creștinismul a devenit religie oficială de stat în imperiul roman.

Ora este GMT +3. Ora este acum 03:55:03.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.