Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Atentie: ADVENTISTII FAC PROZELITISM IN SCOLI (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15013)

osutafaraunu 30.05.2012 17:50:35

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 448715)
Sa inteleg ca in Convasna n-ati derulat programe din astea din moment ce ziceai ca maj. sunt ortodocsi?

Ba da. Chiar acum din câte știu e în derulare "Caravana Sănătății" undeva în Harghita sau Covasna, nu știu exact.

Citat:

Pana la urma cei "2000 beneficiari" ce au primit practic?
Depinde cat de mare e saracia, na..

Au primit exact ce au căutat, că nu i-a adus nimeni cu forța. S-a căutat să se împlinească o nevoie reală într-o țară atât de văduvită în ce privește sistemul sanitar.

Citat:

De unde stii asta?
Ziceai ca nu faci parte din conducere, nu esti salariat, etc.

De transparență și de rapoarte financiare ai auzit? Ori în BOR nu se obișnuiește așa ceva...

Citat:

Sigur? Poate aia de jos, mai sus lucrurile stau probabil altfel.

Sigur. Eu însumi am participat la asemenea voluntariat și știu de la fața locului. "Mai sus" unde? Inițiativa la care am participat era la nivel local (comunitatea locală).

Citat:

AZS nu au salariati?

Au pastori și personalul conferințelor (vorbesc de subdiviziunile Uniunii Române). La nivel local, nu există "angajați" în afară de pastorul comunității locale (decât cel mult o femeie de serviciu), restul slujbașilor (prezbiteri, diaconi, secretari, instructori, educatoare, etc.) nu sunt plătiți. E pesonal laic.

Cornel Urs 31.05.2012 12:48:34

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 448738)

Au pastori și personalul conferințelor (vorbesc de subdiviziunile Uniunii Române). La nivel local, nu există "angajați" în afară de pastorul comunității locale (decât cel mult o femeie de serviciu), restul slujbașilor (prezbiteri, diaconi, secretari, instructori, educatoare, etc.) nu sunt plătiți. E pesonal laic.

pastorii dumneavoastra nu ar putea sa ia bunul exemplu al prezbiterilor, diaconilor, secretarilor, instructorilor, educatoarelor si sa refuze plata lunara (salariul)? caci acei bani sunt din ceea ce cotizeaza "necajitii" si "amaratii".

osutafaraunu 31.05.2012 13:52:24

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 449059)
pastorii dumneavoastra nu ar putea sa ia bunul exemplu al prezbiterilor, diaconilor, secretarilor, instructorilor, educatoarelor si sa refuze plata lunara (salariul)? caci acei bani sunt din ceea ce cotizeaza "necajitii" si "amaratii".

Dumneata ai refuza salariul dacă ai fi pastor? Preoții nu refuză 2 salarii: unul de la Stat și unul de la necăjiți și amărâți. De al 3-lea (de la aceiași necăjiți și amărîți) nu mai vorbesc că o să mă omorâți cu pietre...

DragosP 31.05.2012 14:18:06

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 449094)
Preoții nu refuză 2 salarii: unul de la Stat și unul de la necăjiți și amărâți.

În caz că nu știai (că doar nu vorbești doar ca să faci vânt, nu?) salariul preoților NU este acoperit 100% de stat.

Cornel Urs 31.05.2012 14:30:20

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 449094)
Dumneata ai refuza salariul dacă ai fi pastor?

bineinteles...rasplata mea este sa vestesc fara plata Evanghelia...cf. cu 1 Corinteni 9:18

osutafaraunu 31.05.2012 15:34:51

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 449102)
În caz că nu știai (că doar nu vorbești doar ca să faci vânt, nu?) salariul preoților NU este acoperit 100% de stat.

Știam prea bine, nu e acoperit 100% de Stat, cum nici salariile profesorilor și ale medicilor (care au un statut aproximativ echivalent sub raport salarial) nu sunt acoperite integral (ba, au mai fost și "ciuntite", așa mici cum erau). Dar acest al 2-lea, sau al 3-lea salariu (sau chiar primul, cum vrei să-i zici) lezează o chestiune de principiu. Principiul separării dintre Stat și Biserică.:58:

osutafaraunu 31.05.2012 15:35:51

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 449107)
bineinteles...rasplata mea este sa vestesc fara plata Evanghelia...cf. cu 1 Corinteni 9:18

"... Și Iisus i-a zis: Mergi și fă și tu asemenea." (Luca 10,37 - versiunea ortodoxă)

Cornel Urs 31.05.2012 16:45:17

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 449126)
"... Și Iisus i-a zis: Mergi și fă și tu asemenea." (Luca 10,37 - versiunea ortodoxă)

mda...eu nu sunt pastor, deci nu ma incadrez in aceasta categorie...totusi, stiati ca apostolul Pavel era de meserie facator de corturi si cu aceasta ocupatie s-a intretinut reusind sa evanghelizeze o lume intreaga? ca mai primea mici atentii...constand in mancare si haine, e firesc, totusi nu tuna si fulgera contra celor care nu-si plateau zeciuielile si nu pretindea salariu fix lunar, am dreptate? nici nu am gasit in Noul testament vreo aluzie la plata unei zeciuieli lunare, btw...

osutafaraunu 31.05.2012 17:15:04

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 449140)
mda...eu nu sunt pastor, deci nu ma incadrez in aceasta categorie...

Dacă nu sunteți pastor și nici preot, nu-i puteți judeca că au un salariu pentru munca prestată. Puneți-vă măcar în situația unui misionar laic care muncește în câmpul Evangheliei și nu pretinde nicio retribuție sau alt mijloc de subzistență de la angajare și până la pensie. V-ar surâde o asemenea situație? Dacă da, faceți așa, iar apoi puteți să judecați.

Nu-i plâng pe pastori și pe preoți, dar merită să gândim puțin înainte și să ne punem în situația lor înainte de a-i judeca...

Citat:

totusi, stiati ca apostolul Pavel era de meserie facator de corturi si cu aceasta ocupatie s-a intretinut reusind sa evanghelizeze o lume intreaga?

Știam. Din nefericire, unul singur a fost sfântul apostol Pavel...

Citat:

nu am gasit in Noul testament vreo aluzie la plata unei zeciuieli lunare, btw...

Dacă nu ați găsit vreo aluzie, mai căutați! Știți ce zice Evanghelia: "cine caută, găsește":30:

NeInocentiu 31.05.2012 18:14:28

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 449125)
Principiul separării dintre Stat și Biserică.:58:

Obliga Biblia la acest principiu ?

Ora este GMT +3. Ora este acum 08:14:42.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.