![]() |
Citat:
Si acum iti zic si eu: ATUNCI CAND VEI FI BOLNAV , VEI AVEA CREDINTA , TE VEI RUGA SI TE VEI ATINGE DE SF. MOASTE ,- ATUNCI AI SA INTELEGI CUM STA TREABA CU MOASTELE. Degeaba s-ar vorbi pe aceasta tema zile in sir, doar experienta poate vorbi in acest dialog si pe aceasta tema.. Cati BOLNAVI ai auzit tu ca, DUCANDU-SE CU CREDINTA (aici nu ma refer doar la teorie cum fac sectarii, ci la credinta lucratoare), S-AU INTORS FARA VINDECARE? Nu o simpla atingere te face sanatos...Dar sa stii ca poti sa mergi BOU si sa vii VACA,- asta e expresia pe care o folosesc pt. cei care se intru in apa, se "pocaiesc". Daca unii cu o boala grea s-au dus bine pregatiti la moastele unui sfant cu gand de vindecare si s-au intors tot asa, -aici ma refer ca s-a intor tot cu boala inapoi- , nu inseamana ca nu e ajutat. Fac o paranteza aici si te intreb, oare cati bolnavi nu se sinucid datorita unei boli? Daca nu se vindeca FIZIC se vindeca PSIHIC. Daca esti sectar tot ce-am spus iti va fi foarte greu sa intelegi. |
Dar sa stii ca poti sa mergi BOU si sa vii VACA,- asta e expresia pe care o folosesc pt. cei care se intru in apa, se "pocaiesc".:24:
Geony, omule, esti fenomenal. Mi-a placut |
Nu , serios vorbind, in primul rand trebuie sa ai credinta. In al doilea rand, respect si putina "stiinta". nu poti afirma pur si simplu, ca "niste oase vindeca". Hello, acelea despre care vorbim noi nu sunt "oase", ci Sfinte Moaste, adica trupurile nestricate ale unor oameni care au fost slujitori ai Domnului in viata asta pe pamant. Din ele nu ies viermi si miros urat, ci buna mireasma de Mir, si putere vindecatoare de la Dumnezeu, ca o rasplata pentru viata lor. "Oasele", sunt acelea pe care le dam animalutelor de acasa sa le manance. Mantuitorul nostru, cand facea o minune, zicea" Credinta ta te-a mantuit". Asa si cu Sfintele Moaste. Si daca intr-adevar nu se vindeca cineva fizic, isi accepta boala si lupta mai departe
Doamne ajuta |
Citat:
1)Asta nu inteleg eu la sectari, cum ca D-zeu face minuni in lume in ORTODOXIE, iar ei le trec cu vederea. Ce semn iti trebuie mai limpede in lumea asta ca sa vezi ca un TRUP FARA VIATA NU A PUTREZIT , si mai mult, EL ESTE IZVORATOR DE MIROS BINEPLACUT... AS DORI DACA MAI EXISTA VRIUN SECTAR PE ACEST FORUM SA NE FACA O EXPLICATIE LA ACEASTA MINUNATA LUCRARE D-ZEIASCA, de ce ei nu cred in moaste ? fara a-mi invoca porunca decalogului...Sa-mi raspunda : DE CE NU A PUTREZIT TRUPUL RESPECTIV (aici ma refer la moastele intregi, ex.Cuv.Paraschiva) ??? ca doar nu au descoperit preotii modul de imbalsamare a egiptenilor !!! 2)iar daca nu se vindeca fizic, D-zeu il ajuta psihic, sa nu descurajeze, sa nu se piarda....sa nu se sinucida,,, |
Geony, sectarii sunt inoculati; ei nu pot intelege, nu ca nu vor.
|
Citat:
Ai dreptate de faptul ca sectarii nu pot sa inteleaga aceste lucruri si multe altele din ortodoxie, un parinte intr-o lucrare vorbind despre semnul 666 spunea ca deja unii sunt si insemnati...au un 6 pus pe mana dreapta -ca sa nu poata sa-si faca CRUCE; altul pus pe FRUNTE - ca sa nu inteleaga adevarul; iar altul pe INIMA -ca sa nu poata primi adevarul asa cum il are BISERICA. Se potriveste...cred ca avea dreptate. |
Citat:
Prezența lui Hristos în sfinți nu privește numai sufletul acestora, ci și trupul lor. Sfintele învățături ne arată faptul că locul specific al receptării prezenței divine în om nu este sufletul în independență față de trup, ci sufletul legat de trup : "Nu știți că trupul vostru este templu al Duhului Sfânt care este în voi, pe care L-aveți de la Dumnezeu ? " << I Corinteni III , 16 >>, lăcașuri ale lui Hristos, iar la sfinți , Hristos rămâne veșnic în ei. Sunt tocmai ceea ce spune Sf. Apostol Pavel, definind templul lui Dumnezeu din om : << Noi suntem templu al lui Dumnezeu Celui viu, precum Dumnezeu a zis : Voi locui în ei și voi umbla și voi fi Dumnezeul lor și ei vor fi poporul meu">> ( II Corinteni VI , 16 ) . Puterea și harul dumnezeirii rămâne în trupul sfinților și după asfințirea lor din astă lume si astfel sfintele moaște sunt semnul unei vieți binecuvântate. |
Cititi acest articol si o sa intelegeti ce e Sfintenia si ce putere au Sf Moaste:
http://www.formula-as.ro/2004/621/sp...omentariu-3307 |
Dl Geony permite-mi sa-ti raspund (desi nu sunt sectar - este doar parerea personala in urma citirii acestei carti care sta la baza credintei noastre), la unele intrebari pe care le-ai formulat mai sus si am sa incep prin a explica putin, in scurte cuvinte, ceeace foarte multe persoane care scriu pe acest forum nu au inteles inca si anume:
1. Daca o persoana care posteaza aici are o alta parere despre un anumit subiect, are o alta intelegere decat a ta sau a celorlalti nu inseamna ca este sectar. Personal consider ca sunt foarte multe persoane care in urma unui studiu atent al bibliei (si nu numai) comenteaza un anumit subiect potrivit cunostintei si intelegerii lui. Asta nu-i sectar 2. Ai vorbit putin mai sus despre sf. moaste si despre minunile pe care le face Dumnezeu in ortodoxie. Sunt de acord cu tine, insa nu trebuie sa uiti ca nu numai in ortodoxie Dumnezeu face minuni. Sunt foarte multi oameni sinceri in toate celelalte Biserici sau secte cu care Dumnezeu face minuni. Cu privire la sf. moaste da-mi voie sa-ti aduc cateva argumente care ma determina sa nu cred: |
a). in momentul in care omul a murit - faptele lui bune (daca a facut), sau rele vor fi cantarite de Dumnezeu si in functie de acestea isi va primii rasplata (crezul ortodox scoate in evidenta acest lucru).
b). nu are nimeni dreptul sa ceara inchinarea altor oameni pt ca toata viata a trait exemplar (si sunt convins ca acesti oameni care au trait in smerenie nu ar fi de acord ca trupurile sau anumite parti din trupurile lor sa ajunga obiecte de inchinare pt alti oameni. c). deschide Biblia si citeste la Apocalips 22;8-9 si vei gasi inca un motiv foarte important pe care sa-l cantaresti bine (app de inchinarea la aceste moaste). d). Singurul care poate spune despre cineva ca este sfant este DOAR DUMNEZEU, iar daca acel trup sau parte din trup nu a intrat in putrefactie nu constituie un motiv pentru care ar trebui sa credem ca este sfant. Intrebarea mea este: de ce oamenii aleg si alearga (uneori se calca in picioare), mai degraba sa se inchine la aceste moaste decat sa le urmeze exemplu; sa traiasca in smerenie si cu frica LUI DUMNEZEU asa dupa cum ne este numele: Ortodox = drept credincios |
Ora este GMT +3. Ora este acum 21:18:02. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.