Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Dogmatica (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5074)
-   -   Contradictie dogmatica ? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18038)

Mihailc 19.08.2015 21:49:06

Mă bate gândul să propun modificarea titlului acestui topic în: "Constipații dogmatice și purgative heterodoxe". Măcar să știe lumea la ce să se aștepte când intră aici!

Ioan_Cezar 19.08.2015 23:43:32

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 598476)
Ei bine, toata miza mortii este mult, mult mai mare, ca intre a nu avea nimic si intre a avea totul. Si asta, timp de o vesnicie.

Miza morții?
A avea?...
Cred că e vorba mai degrabă despre miza vieții și despre a fi (a deveni) sau a nu fi (neantizare, prin însingurare-ruptură).

iliegh 20.08.2015 17:02:48

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 598540)
Mă bate gândul să propun modificarea titlului acestui topic în: "Constipații dogmatice și purgative heterodoxe". Măcar să știe lumea la ce să se aștepte când intră aici!

Tu fiind cine?

Mihailc 20.08.2015 17:17:34

Citat:

În prealabil postat de iliegh (Post 598581)
Tu fiind cine?

Depinde cine întreabă...

iliegh 20.08.2015 17:18:58

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 598582)
Depinde cine întreabă...

eu intreb. De ce, esti relativ ?

Mihailc 20.08.2015 17:23:15

Citat:

În prealabil postat de iliegh (Post 598583)
eu intreb. De ce, esti relativ ?

Nu, sunt absolut...:71: Dar tu cine ești?

Ți-a secat izvorul curiozităților filozofice, de te smerești în halul ăsta interogându-mă pe mine?

iliegh 20.08.2015 17:25:40

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 598584)
Nu, sunt absolut...:71:

Ți-a secat izvorul curiozităților filozofice, de te smerești în halul ăsta interogându-mă pe mine?

Ah nu. Simplu presupuneam ca trebuie ca tu sa fi o personalitate marcanta in domeniu ca sa propui schimbarea denumirii topicului, si asta deoarece porbabil tu cunosti deja raspunsurile la toate framantlile mele dar e sub demnitatea ta sa le expui aici, ca tu nu te cobori la nivelul meu.

de aceea ma intreb si eu asa, simplu, cine i fi tu oare ?

Mihailc 20.08.2015 17:33:52

Citat:

În prealabil postat de iliegh (Post 598585)
Ah nu. Simplu presupuneam ca trebuie ca tu sa fi o personalitate marcanta in domeniu ca sa propui schimbarea denumirii topicului, si asta deoarece porbabil tu cunosti deja raspunsurile la toate framantlile mele dar e sub demnitatea ta sa le expui aici, ca tu nu te cobori la nivelul meu.

de aceea ma intreb si eu asa, simplu, cine i fi tu oare ?

N-am eu treabă cu frământările tale, ai loc să te manifești cât ți-e voia, în limitele bunului simț, evident.

Propunerea mea era o glumă, treci peste și continuă-ți liniștit investigațiile metafizice.

iliegh 20.08.2015 17:39:25

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 598586)
N-am eu treabă cu frământările tale, ai loc să te manifești cât ți-e voia, în limitele bunului simț, evident.

Propunerea mea era o glumă, treci peste și continuă-ți liniștit investigațiile metafizice.

Am inteles, asa o sa fac daca zici tu. Multumesc pentru intelegere.

iliegh 20.08.2015 17:57:06

Din punctul meu de vedere topicul s-a consumat. La chestiunea "celui mai pacatos" s-au scris raspunsuri destul de lamuritoare iar despre viata vesnica ideile sunt impartite, fiecare credincios are versiunea lui pe care nu i le poti scoate din cap, o abordare gnoseologica nefiind posibila datorita limitarilor fizice ale simturilor umane si nerepetabilitatii fenomenului de "inviere", dar cel mai mult din cauza lipsei unei definitii coerente si comune tuturor a ceea ce inseamna "viu", "suflet", "constiinta".

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:30:27.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.