![]() |
Citat:
antiecumenism, stie domnia ta ca sunt masoni intr-adevar? sau doar au legaturi inclusiv cu masonii shi templierii si cu alte culte, ca shi cu oricine??? ... ca pentru a fi mason trebuie sa intrii shi sa juri shi sa faci un anumit ritual... deci trebuie sa chiar fie, ori ecumenishti adica tzinand de biserica ortodoxa ecumenica sau altele shi de patriarhul ecumenic sau altzii, fie tzinand de masoni shi de lojile respective... nu se poate afirma ca sunt masoni doar pentru ca se intalneshte cu diferitzi oameni fie masoni, sau din alte culte shi religii... ei sunt crshtini-ortodocshi romani... deci ma indoiesc cum ca Parintele Pimen sau altzii ar tzine/reprezenta mai multe culte, organizatzii sau cluburi sau religii... cred ca ei reprezinta doar BOR shi interesele acesteia... cum imi potzi demonstra ca lista ta e valabila... zic shi eu ca shi Mirean, Argumente!, te rog frumos prezinta argumente! Mie perintele Pimen mi-a facut impresie frumoasa din TV, shi de aceea ash dori sa ajunga Patriarh, l-a educat o tzara pe Gigi Becali, fara sa se compromita pentru banii lui, s-a luptat in justitzie pentru padurile monahale, a lucrat pentru buna convietzuire a calugarilor, pentru conditzii normale de viatza, are mereu o atitudine plina de smerenie shi cucernicie, shi la interviurile facute de Tatulici a dat dovada de intzelepciune duhovniceasca... deci este un creshtin-ortodox shi nu un mason, shi de aceea eu l-ash fi dorit... ca eu sunt din Ardeal shi n-am nici un interes de nici un fel, dar e mai bine sa fie Cel care va ieshi prin vot, adica sa se respecte modalitatzile de alegere, adica asha cum s-a hotarat de catre Sfantul Sinod... ce e trist, shi daca e valabila aceasta speculatzie pe care o vehiculezi, atunci sigur va ieshi un astfel de simpatizant daca nu cumva se v-a opune Domnul shi ne va scoate iarashi din gropile in care ne straduim sa cadem...??? |
Citat:
Si Prea Fericitul a primit o portie uriasa de mizerii, cu care i-a fost improscata amintirea. Asa ca nu ma mai mira nimic. |
Poate sa fie si erori sau neadevaruri dar,din pacate,sunt si ierarhi si preoti care fac parte din masonerie.Exista un articol interesant la adresa http://www.ortodox.net/article.php?story=Biserica_si_Francmasoneria
Biserica si Francmasoneria! “Parlamentul Romaniei are 90% din membri masoni” (Dan Amadeo Lazarescu). Templul provizoriu al masonilor e cladirea Parlamentului! Guvernul Romaniei da Masoneriei statutul de institutie de utilitate publica! La primul convent al Masoneriei, presa si publicul beneficiar n-au avut acces! Presedintele Romaniei apare in prefata cartii “Misterele templului masonic”, aratand meritele Masoneriei tocmai acum cand Masoneria isi cauta o cladire pentru templu; Patriarhia Ortodoxa instaleaza in curtea sa statuia lui Ioan Cuza, masonul care a secularizat averile manastiresti si de la care incoace, Statul n-a mai iubit Biserica. Ce urmeaza?!" "Afurisania impotriva francmasoneriei data de catre Ciprian, Arhiepiscopul Ciprului (1815) „Prin urmare, spunem ca, oricine fiind imbracat in sfintele vesminte cu epitrahil si omofor, si un astfel de om va va bine vesti voua o alta Evanghelie afara de ceea ce am bine vestit voua, macar de ar fi si Inger din cer, anatema sa fie. (Galateni, I, 8-9) Deci, oricati se alatura cu grabire acestei slujbe dracesti si nelegiuite a francmasoneriei, si toti cei ce ii urmeaza in mandria si ratacirea lor, sa fie afurisiti si dati anatemei de catre Tatal, Fiul si Sfantul Duh. Dupa moarte, ei nu vor avea parte de iertare si dezlegare. Suspinand si tremurand, precum Cain, vor fi ei asupra pamantului. (Facere IV, 14). Pamantul se va deschide si ii va inghiti ca pe Dathan si Aviron (Numeri XVI, 31-32). Urgia lui Dumnezeu va fi asupra capetelor lor, si partea lor cu Iuda vanzatorul. Ingerul Domnului ii va izgoni cu sabia de foc, si, pana la sfarsitul vietii lor, nimic nu vor dobandi. Fie ca lucrarile si mestesugurile lor sa fie blestemate si sa se inece intr-un nor de praf, ca o arie de treierat in miezul verii. Si toti cei ce vor starui in rautatea lor vor avea parte de o atare rasplata. Dar toti cei ce vor iesi din mijlocul lor si se vor deosebi, si vor scuipa uracioasa lor erezie, si se vor lepada de blestemata lor mandrie, unii ca acestia vor primi plata zelotului Fineas; adica vor fi binecuvantati si iertati de catre Tatal, Fiul si Sfantul Duh, Treimea cea singura neamestecata si nedespartita, Unul Dumnezeu in fiinta, si de catre noi, smeritii Sai slujitori.” (Declaratia lui Ciprian, Arhiepiscopul Ciprului. Cipru, 2 februarie, 1815) Francmasonii nu s-au cutremurat de aceasta afurisanie si au continuat lucrarea lor de aducere a duhului cainit in spatiul rasaritean ortodox, incepand cu anul masonic 1848. Se cunosc actiunile lor de modernizare a statelor din aceasta zona, printre care si Romania. Are loc o slabire tot mai accentuata a duhului traditional ortodox, si inlocuirea lui cu cel secularizat, importat din lojile apusene franceze. Ceea ce este cel mai grav, este faptul ca masonii au patruns in Biserica, si nu numai in compartimentul laic: „Iata aici, in cartea fratelui Dan A. Lazarescu, Romanii in francmasoneria universala, pe care a editat-o Centrul National de Studii Francmasonice - da, exista si asa ceva - aveti o lista de ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Romane: - arhimandritul Gherasim de la Mitropolia Moldovei , cel care traduce Taina francmasonilor la 1787; - episcopul Melchisedec Stefanescu , al carui rol in lupta pentru Unire la 1859 este arhicunoscut, ministru in guvernul Kogalniceanu, aparator al autocefaliei Bisericii Romane fata de Patriarhia de la Constantinopol; - arhiereul Filaret Scriban , profesor de teologie la Universitatea din Iasi, luptator pentru Unire, deputat si senator in Parlamentul tarii; - episcopul-carturar Gherasim Clipa , care la cumpana dintre veacurile XVIII si XIX, strange in jurul lui o adevarata scoala de calugari carturari-francmasoni; - episcopul Amfilohie Hotineanul , autor de manuale scolare; - mitropolitii Leon Gheuca , - Dionisie Lupu , - Atanasie Stoianescu sau, mai aproape de zilele noastre, - Irineu Mihalcescu . Sa nu-l uitam si pe traducatorul Bibliei, parintele-scriitor Gala Galaction .Se spune acelasi lucru chiar si despre primul Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane, Miron Cristea ." |
Articolul de la adresa http://www.ortodox.net/ar ticle.php?story=Biserica_si_Francmasoneria
este scris de Preot Dan Bãdulescu cel care a scris si "New Age-Imparatia raului". Fiind preot si studiind acest fenomen de secularizare a Bisericii (MASONERIE,ECUMENISM)eu il cred. |
Antiecumenism: masoni, nemasoni, adevarul este ca Dumnezeu nu te-a invrednicit pe tine sa devii ierarh. Daca Dumnezeu a ingaduit ca IPS Daniel sau IPS Pimen (care cu greu ar putea fi definit ca ecumenist oricum), sau altii sa ocupe functii importante in biserica si sa aiba influenta, inseamna ca Dumnezeu ii vrea. Ce spui, cine e mai puternic, masoneria sau Dumnezeu? Si daca e Dumnezeu, cum adica a ingaduit El ca biserica pentru care Si-a dat Unicul Fiu sa se jertfeasca, sa fie distrusa de ceea ce tu numesti cu dispret, si fara prea multe explcatii de ce, masoni. Poate chiar trebuie niste aer curat in imbacseala si intunecimea antiecumenismului.
Nu cred ca ierarhii si ceilalti clerici care sunt ecumenisti sunt eretici. Cred ca tu si cei ca tine sunt eretici fiindca nu ascultati de ierarhi sfintiti. Daca tot esti asa de tare in a copy-paste tot felul de citate de pe ici pe colo pe care nimeni nu are rabdare sa le citeasca, ia cauta sa vezi ce spun Sfintii Parinti de cei care dispretuiesc pe Intai Statatori, de cei care nu ii asculta, si de cei care cauta dezbinare si nu unire. Sa nu mai spunem ca sa aduci citate in legatura cu ecumenismul sau cu diferentele dintre catolici si ortodocsi din Sfinti Parinti care au trait in primul mileniu -- nici nu are rost. Marea Schisma a avut loc in 1054, iar protestantii nu au aparut decat cateva secole mai departe. |
Citat:
2.Dumnezeu este mai puternic decat masoneria care este a diavolului. 3. "Si daca e Dumnezeu, cum adica a ingaduit El ca biserica pentru care Si-a dat Unicul Fiu sa se jertfeasca, sa fie distrusa de ceea ce tu numesti cu dispret, si fara prea multe explcatii de ce, masoni."-aici nu stiu ce vrei sa spui detaliaza.adica te iei de mine ca ii dispretuiesc pe masoni? 4.clerici care sunt ecumenisti sunt eretici 4. |
1. faptul ca IPS Daniel e mason e o supozitie si nu un fapt
2. ecumenismul este o miscare de dialog nu de convertire/ globalizare religioasa/ uniformizare 3. ecumenisuml este folosit ca pretext pentru care ce urzesc de mai demult o separare in BOR |
Eu inteleg sa-i dispretuiesti pe masoni, dar a afirma ca Arhiereul cutare e mason pt ca asa a spus cineva, sau pentru ca apare in presa...mi se pare un mare pacat, mai ales in eventualitatea in care este un neadevar (si doar tu personal nu i-ai vazut jurand in loja), Dumnezeu te va considera prigonitor de arhierei impreuna cu toti cei care au raspandit aceste lucruri. Chiar daca se dovedeste a fi real, tot pacat ai savarsit, pe acela al judecatii slujitorilor lui Dumnezeu! Asa ca ia aminte, sa nu-ti dauneze la suflet! Sa ne fereasca Dumnezeu de erezii in fruntea bisericii!
|
Incerc sa ma pun in pielea unui ierarh acuzat ca e mason. Ce as face eu daca despre mine s-ar spune ca sunt mason, eu in realitate nefiind?
Mai intai m-as gandi ce inseamna masoneria? Este ea compatibila cu crestinismul? Nu intru acum in amanunte, dar raspunsul este ca NU. Cele doua nu sunt compatibile. A fi mason este echivalent cu a fi eretic. Si imi vine in minte o pilda din Pateric cu un parinte, care a fost pus la incercare de altii. L-au numit desfranat, betiv, clevetitor, trandav etc. si el n-a zis nimic in apararea sa. Cand l-au numit insa eretic, deindata a replicat spunand ca eretic nu este. L-au intrebat ceilalti de ce acum s-a aparat. El a raspuns ca eretic inseamna sa fii despartit de Biserica si asa ceva el nu vrea sa fie. Cu aceste lucruri in minte, iata ce as face eu daca as fi acuzat ca sunt mason, eu in realitate nefiind (Asta in cazul unor acuzatii repetate, generalizate, cum e cazul cu IPS Daniel): 1. As respinge oficial acuzatiile intr-o conferinta de presa 2. As marturisi pozitia ortodoxa fata de masonerie Poate ca acuzatiile vor continua sa existe, poate ca nu voi convinge pe toata lumea, dar as fi impacat cu propria constiinta ca pastor fiind (asa am presupus in acest exercitiu imaginar) am facut tot ce mi-a stat in putinta pentru a nu sminti pe cei pastoriti. Si, bineinteles, pe langa declaratii, n-as face nimic din care sa pot fi banuit ca sunt mason. Parintele Teofil spune o frumoasa pilda despre defaimare. Cel care defaima este ca un om care arunca cu piatra intr-un vas si il sparge. Vina celui care defaima este ca a spart vasul. Murdariile care curg din vas nu mai cad insa in responsabilitatea lui, ci a stapanului vasului. Sa nu fim atat de suparati pe cei care acuza pe ierarhi (oricum, acuza de apartenenta la masonerie este foarte greu de dovedit). Daca cineva este curat, lesne se poate apara. Daca insa ezita sa o faca, poate inseamna ca are ceva de ascuns, se teme ca nu cumva murdariile din el sa iasa afara si sa fie vazute de toti. |
Nu o sa se apere nimeni,pentru ca poporul roman e las suntem o natie de fricosi..din pacate delicte grave ca erezia si schisma nu sunt sanctionate canonic.Eu personal nu am auzit de vreo raspopire...si Dumnezeu stie cate se intampla..administrarea incorecta a bunurilor bisericesti,apostazia,simonia,violarea secretului marturisirii...si altele sunt probleme legate de disciplina Bisericii.Apoi daca Patriarhul o sa fie mason va dati seama,ca o sa puna semnul egalitatii intre spiritualitatea crestina si cea extrem-oorientala.Unitatea trupului lui Hristos este amenintata..or sa apara tot felul de miscari,de fenomene..iar atitudinea majoritatii lipseste cu desvarsire,voi nu simtiti revolta?Astazi am citit presa si m-am crucit in Ev,zilei(in maculatorul Ev.zilei mai precis.era un ditamai articolul despre viitorul candidat la postul de Patriarh)No comment!Grigorie,nu incerca sa acoperi pe nimeni,una e sa fii empatic cu suferinta reala a unui semen si alta sa -ti fie teama.Nu defaimam,atentie,ne spunem parerea...daca avem curaj...
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 10:14:50. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.