![]() |
Crestin din BOR
Rugati`va sa numai cad. Doamne ajuta |
topicul era despre o stire, iar eu ma retrag din discutie...
asa cum a facut si krabu, dar pe privat, am sa va rog sa ma iertati. nu doar cei care au luat parte la discutie, ci si cei care au citit. poate ar fi fost mai bine sa-mi leg o piatra de gat si sa ma arunc in mare decat sa-i smintesc... krabu a stiut sa dea "lovitura de gratie"; a stiut ca nu e bine sa te faci vinovat de denigrarea imaginii Bisericii... de aceea a apelat in ultima instanta la mici trucuri... am sa ma retrag reamintindu-va de indemnul Mantuitorului: "cauta si vei afla". chiar va rog sa ma iertati... uitati tot ce-am spus... |
Ispita_ta, te retragi fara sa ne spui de cine faci ascultare (ma refer la un ierarh)?
|
PS Flavian, de ce?
|
Citat:
|
he... ma abtin de la comentarii. :)
oricum sunt o pacatoasa... teoretic fac ascultare, practic....vedeti si voi. |
I-as ruga pe cei, care sunt mai la curent decat mine cu pozitia oficiala BOR, sa ne spuna si noua care au fost concluziile la Intalnirea Ecumenica de la Sibiu 2007. Ce piedici s-au facut simtite si ce pasi inainte spre ecumenism s-au inregistrat. Eventual un link privind pozitia BOR, caci pe net nu am gasit decat un link al evanghelicilor.
E interesant de vazut cam ce masuri de apropiere intre biserici si culte s-au propus, caci daca acestea vor fi transpuse in viata, poate nu va mai fi actuala "harjoneala" dintre crestinii din BOR si cei din BORSV, mai stii? Totul e posibil. |
Personal cred ca BOR si ortodoxia nu are ce sa spuna. Noi ii evanghelizam intr`un fel pe ceilalti. Exemplu benefic al ecumenismului ortodox este ca multe secte neoprotestante si`au revizuit atitudinea fata de Sf Cruce si de Maica Domnului.
Tema a fost Lumina Lui Hristos. Iar protestantii au multe de ascultat pe tema aceasta, inclusiv catolicii. Pentru ca Sf Palama este cunoscut numai la ortodoxi. Am inteles ca au discutat si teme sociale. Efecte ale discutiilor sociale se vad in tarile catolice: Spania, Italia. Unele biserici catolice au fost imprumutate bisericilor ortodoxe romane. Si in Anglia la fel. Ca numai aveau cu ce sa le umple este altceva totusi darul nu se cauta la dinti. Sa ne bucuram ca bisericile noastre sunt pline. |
Parintele Amfilohie Branza de la Man Diaconesti a spus sa nu ne culcam noi pe ureche cum ca ce credinciosi suntem noi ca bis sunt pline, caci si pe Hristos multa lume l-a urmat dar la cruce........a spus-o pt trezvie probabil ca nu cumva sa ramanem caldicei
Cu iertare |
Intrebarea mea a fost adresata celor mai aproape de "Intalnirea Ecumenica de la Sibiu" pentru ca eu nu am gasit decat materiale in limba germana. Evanghelistii s-au grabit sa redea continutul cuvantarilor tinute de fiecare biserica participanta, mai putin luarea de cuvant a BOR, daca a existat una. In schimb am citit de spre luarea de pozitie a BORR si a Patriarhului Ecumenic.
In general cei care se manifesta impotriva ecumenismului sunt solicitati a veni cu dovezi, iar acestia fac ce pot, citeaza,comenteaza, etc. Acum am asteptat un link, un comentariu si in schimb citesc cateva pareri generale. Pai, Krabule, cele citite de mine sunt atat de alarmante, incat ma mir ca inca mai crezi ceea ce scrii. Ce-i drept nu s-a luat nici o hotarare de modificare, dar evanghelistii au propus nici mai mult nici mai putin modificarea catehismului. Catolicii si-au reafirmat rolul conducator pe care si l-au asumat, declarand ca si Ortodoxia are unele hibe, iar pe protestanti i-a declarat culte. Evanghelistii din Germania au fost cei mai entuziasti, fiind gata nu numai sa imprumute elemente litughice de la catolici, dar dupa cum am mentionat mai sus, s-a facut chiar propunere de modificare a catehismului, astfel incat sa corespunda tuturor bisericilor. Biserica Ortodoxa Rusa a fost critica, fiind nemultumita de lipsa accentului pus pe pacate si pe morala. Singurii total nedreptatiti, in acceptiunea lor au fost baptistii, care nu au fost prea bagati in seama cu propunerea lor de botez doar pentru adulti, nu si pentru copii. Totusi autorul articolului termina cu o nota optimista, facand remarca: totul s-a desfasurat sub deviza negraita "spalati-ne, dar nu ne udati", sau cu alte cuvinte "zicem dar nu facem". Si totusi ce ne facem, daca intr-o zi ajungem sa facem ceea ce zicem? Ce facem atunci? |
Ora este GMT +3. Ora este acum 09:43:16. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.