![]() |
Citat:
Si oricum, dupa tine care ar fi concluzia? |
Citat:
|
Eu cred ca ceea ce numesti tu "scop",este tocmai cheia care da concluzia.
Ar mai fi ceva.Textul spune :" fiecare din voi să pună deoparte acasă ce va putea". Astfel ca fiecare e solicitat sa puna acasa deoparte in acea zi. Acest aspect impreuna cu avertizarea :"ca sa nu se faca strangerea cand sosesc eu", imi dau concluzia ca Pavel va sosi in aceeasi zi. Daca eu, tu ,sau Pavel , stim ca nu intetionam sa venim in ziua in care solicitam STRANGEREA, atunci , avertizarea , cel putin in cazul meu (si cred ca si al tau in viata de zi cu zi), pur si simplu va lipsi din exprimare. De ce? Pentru ca ar fi ilogic. |
Citat:
"In ziua intai a saptamanii (Duminica), fiecare dintre voi sa-si puna deoparte, strangand cat poate, ca sa nu se faca strangerea abia atunci cand voi veni." Din punct de vedere logic (logica fiind diferita de analiza sintactica) aceasta fraza contine doua propozitii: "Strangerea se face duminica" - sa o notam cu A "Strangerea nu se face atunci cand vine Pavel" - sa o notam cu B Esti de acord pana aici? |
A-srangerea se face duminica, ...fiecare acasa!
.. cu restul sunt de acord.Tin doar sa fac o avertizare. Strangerea - eveniment(functie de timp) . sosirea-eveniment(functie de timp) . Dar!!! , si aici atentie. Evenimentul cu tinta in timp, nu elimina , elementul timp numit generic :Duminica. Duminica =un timp de 12 ore(presupun , fara sa intentionez exprimarea unui timp exact). Pricep destul de bine ce incerci sa faci. Si te anunt ca merge. Intr-un singur caz: *Timp(duminica) definit in totalitate pentru strangere. de unde normal , rezulta ca sosirea este in imposibilitate de a fi functie de timpul numit generic Duminica. Te felicit sincer pentru rationament.Totusi , stim cu totii , ca nici evenimentul strangere , nici sosire , nu are ocupa in totalitate timpul numit generic DUMINICA. |
Citat:
Revin la demonstratie pe care nu o sa o fac sub forma de dialog pentru ca in mod evident nu se poate. Revin la notatii: Din punct de vedere logic versetul in discutie contine doua propozitii: "Strangerea se face duminica" - sa o notam cu A "Strangerea nu se face atunci cand vine Pavel" - sa o notam cu B Textul: "In ziua intai a saptamanii (Duminica), fiecare dintre voi sa-si puna deoparte, strangand cat poate, ca sa nu se faca strangerea abia atunci cand voi veni" are sens imperativ, deci Pavel doreste ca valoarea de adevar atat a primei propozitii (A), cat si a celei de a doua (B) sa fie 1(adevarat) f(A)=1 AND f(B)=1 => f(A AND B) = 1 In termenii logicii matematice, aceasta este dorinta lui Pavel. Avem o a treia propozitie: "Pavel va sosi in aceeasi zi." (adica duminica) si sa o notam cu C. Deci, conform lui Router, de vreme ce C este concluzia logica a primelor doua: A AND B => C si f(C) = 1, adica C este adevarata. De vreme ce strangerea se face duminica si Pavel vine duminica, rezulta ca o a patra propozitie (sa o notam D) este adevarata: "strangerea se face cand vine Pavel". Iata si a patra propozitie, notata cu D. Sa recapitulam: "Strangerea se face duminica" - A "Strangerea nu se face atunci cand vine Pavel" - B "Pavel va sosi in aceeasi zi." - C "strangerea se face cand vine Pavel" - D A si B stim sigur Pavel le vrea propozitii adevarate. C este concluzia pe care o trage router din A si B. D este concluzia logica care se trage din A si C. Se vede ca D=nonB. Deci, intrucat f(B)=1, automat f(D)=0. D nu poate fi adevarata. A AND C => D este o certitudine iar f(D)=0, rezulta ca f(A AND C)=0. Deci trebuie ca ori A, ori C sa fie falsa. Intrucat A stim ca e adevarat, rezulta ca C este falsa. Deci Pavel nu va sosi in aceeasi zi. |
Citat:
Cum ca duminica are ... 12 ore :D si Pavel poate sa vina la alta ora. Bineinteles, in situatia asta, cu adevarat intregul verset va deveni absurd. Pavel le spune cand sa faca strangerea in asa fel incat sa nu se faca cand vine el. Si le da o zi intreaga nu o ora. Deci este clar ca in ziua aceea nu va veni - la nici o ora, altfel, le-ar fi spus sa se faca pana la o ora aceea. De exemplu, daca ar fi avut de gand sa vina sa zicem duminica la ora 17.00 (presupunand ca masurau timpul ca noi), ca sa nu se faca strangerea cand vine el, trebuia sa le precizeze sa se faca pana la ora 16.00 de exemplu. |
incerc o resuscitare a topicului :
un argument bazat pe ceva(Biblie sau Traditie) pt cinstirea Duminicii nu are nimeni? |
Citat:
|
Citat:
in acel citat "sectantul" are 29 de argumente ce nu favorizeaza Duminica.Preotul incearca sa il bareze doar la citeva puncte(si acolo destul de firav).Oricum eram curios de raspunsul "sectarului". si totusi preotul nu zice nimic de sfintirea Duminicii. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 01:44:22. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.