Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   dependenta de calitate (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2842)

cristiboss56 29.12.2007 16:59:51

Citat:

În prealabil postat de erzbet
"Si mai ales pt copii nu merita sa arunc banii pe haine scumpe."

Eu cred ca pentru copii merita sa "arunci banii" si pe haine de calitate si nu numai.

Copiilor sa le dam inainte de toate o educatie aleasa, mai ales in cei 7 ani , temelia anilor viitori. Sa-i crestem cu dragoste, in dragoste si cu dragoste de Dumnezeu.

ancah 29.12.2007 18:04:51

Jenica, stii cu siguranta ce e calitatea: haine de marca (din materiale mai bune, care tin mai mult, nu-si modifica forma la spalat, etc), o masina mai performanta, cu mai multi cai/putere, cu consum mic de carburant, o casa cu toate utilitatile, si lista se poate completa la nesfarsit.
In acelas timp, calitate inseamna un comportament frumos, o vorba aleasa, o gandire frumoasa, o atitudine de viata pozitiva si un gand continuu catre Dumnezeu.
In decursul vietii inclinam cand spre un fel de calitate, cand spre celalat.

29.12.2007 18:29:45

:)Multumesc ancah! Acum pun din nou o intrebare:)
Despre ce fel de calitate vorbim pe acest topic?

OvidiuO 29.12.2007 19:10:57

Daca aruncam o privire la primul mesaj din acest topic, observam despre ce calitate s-a dorit a se discuta...produse/servicii (cum spune acolo). Pai sigur ca Jenica stie despre ce calitate se discuta, dar ea vrea sa vada altceva, ea vrea sa vada altfel de raspunsuri...adica cele intr-adevar care ar fi bune, folositoare, de calitate pentru viata duhovniceasca. :)
Acum o sa-i spun si eu Jenicai si tuturor ceva frumos ce am citit pa undeva...si poate si in functie de aceasta, fiecare cauta un tip de calitate sau un alt tip de calitate.;)

Zice asa un pustnic oarecare. "Harul lui Dumnezeu este asemenea unei ape care atunci cand intra in pamant este sorbit de fiecare copac si de radacinile lor, atat cat are nevoie fiecare." (aprox)
Sunt diversi copaci pe pamantul acesta, mai mari sau mai mici. Daca un copac mai mic soarbe cantitatea de apa necesara dezvoltarii lui, bine ii ca nu i-ar face bine o mai mare cantitate. Idem si pt copacul mai mare. Acum zic si io asa ca poate aceasta este calitatea care ar trebui sa intereseze. Adica ? Pai noi, copacii...ce calitate avem noi ?
Daca avem o calitate buna, chiar daca suntem printre cei mai mici, o sa primim tot ceva bun, de calitate, dar iata ca mai intai conteaza calitatea noastra.
Doamne ajuta !
PS: He, poate o satisface pe Jenica, raspunsul.:)

mirelat 29.12.2007 19:12:09

Citat:

În prealabil postat de erzbet
Eu cred ca pentru copii merita sa "arunci banii" si pe haine de calitate si nu numai.

aici imi place cum gandesti, erzbet :)

mirelat 29.12.2007 19:13:52

Citat:

În prealabil postat de ancah
In decursul vietii inclinam cand spre un fel de calitate, cand spre celalat.

anca, nu cred ca aceste doua feluri de caliati, cum le-ai descris tu, se exclud unul pe celalalt.

mirelat 29.12.2007 19:15:54

Citat:

În prealabil postat de OvidiuO
Pai sigur ca Jenica stie despre ce calitate se discuta, dar ea vrea sa vada altceva, ea vrea sa vada altfel de raspunsuri...adica cele intr-adevar care ar fi bune, folositoare, de calitate pentru viata duhovniceasca. :)

sa nu fim fariseici si inchipuiti!

sofiaiuga 29.12.2007 19:51:26

Depinde ce intelegeti prin CALITATE!Este f.f. valabil in zilele noastre zicalala pomul laudat sa nu te duci cu sacul,fapt confirmat si de discutia de acuma seara dintre Stelian Tanase si Mircea Dinescu.pe realitatea tv. Ei se refereau la calitatea produselor alimentare din ociident ,sintetice ,care fiind consumate de gravide dau un numar mai mare de cancere la copii mici ,fata de copii nascuti la tara care consuma produse din propria productie, mai ecologice cele de la tara fata de cele din supermarketuri.Spunea Dinescu ,si eu ii dau dreptate ,ca si FUMUL care afuma produsele e natural la noi fata de ociidentali. Mai spunea ca parizerul este facut din praf de teracota cu apa fiarta si asta intindem pe piine!

sofiaiuga 29.12.2007 19:58:06

asa ca tot originalele noastre produse de la tara ,preparate in acest sezon de secole sint mai ecologice ,ca de altfel si brinza de la ciobanii nostri.Gogorita de la UE ca nu au conditiile europene e ca casapeasca concurenta produselor naturale rominesti si sa ajungem si noi sa cumparam de la supermarketurile lor ca sa le aducem cistiguri .Ginditi-va ca dc era asa cum zice UE,de ce bunicii nostri sau strabunicii traiau asa mult ,caci nu erau intoxicati cu produse de supermarketuri.
Cit despre haine ,ele se gasesc acu pe toate drumurile si de toate categoriile si naturale si sintetice si noi si second.Fiecar are de unde alege imbracamintea nemai fiid o problema nici pt cei saracuti.

cristiboss56 29.12.2007 20:13:56

Citat:

În prealabil postat de sofiaiuga
asa ca tot originalele noastre produse de la tara ,preparate in acest sezon de secole sint mai ecologice ,ca de altfel si brinza de la ciobanii nostri.Gogorita de la UE ca nu au conditiile europene e ca casapeasca concurenta produselor naturale rominesti si sa ajungem si noi sa cumparam de la supermarketurile lor ca sa le aducem cistiguri .Ginditi-va ca dc era asa cum zice UE,de ce bunicii nostri sau strabunicii traiau asa mult ,caci nu erau intoxicati cu produse de supermarketuri.
Cit despre haine ,ele se gasesc acu pe toate drumurile si de toate categoriile si naturale si sintetice si noi si second.Fiecar are de unde alege imbracamintea nemai fiid o problema nici pt cei saracuti.

Ale noastre or fi mai bune, dar nu au coloranti, e-uri , aditivi , conform normelor UE. Mancarea semisintetica este la moda, nu casul lui Gheorghe ! Saracul pancreas si ficat, acum lucreaza non stop in toxic ridicat.

Ora este GMT +3. Ora este acum 10:08:57.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.