Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Sfanta scriptura modificata? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2967)

alexandra28again 07.02.2008 11:57:09

Eu stiu ca ,,Intaiul nascut,, se refera la importanta acelei persoane,un fel de rang care i se acorda in scopul de a arata cat de iubit este de Dumnezeu si nu neaparat ca ar fi primul copil.aceste cuvinte ,,Intaiul nascut,, au mai fost folosite si in alte pasaje,chiar daca personajele in cauza nu erau intai nascuti.

sisu 07.02.2008 15:53:23

Despre ce mandrie vorbim ?
Nu ma compar nici pe departe cu acei sfinti parinti.Probabil ca au fost printre ei niste oameni extraordinari (sfinti poate).Si poate ca au avut si Duh Sfint.Sper ca toti sa putem beneficia de acest suport al lui Dumnezeu.

Cine nu recunoaste lucrarea Duhului Sfant la Sfinti, pacatuieste impotriva Duhului Sfant, singurul pacat care nu se iarta.

ma ierti dar asta tinde catre fanatism si ocultism.
Cind o sa am posibilitatea o sa-ncerc sa -i citesc.Cred ca e interesant.

Acuma n-am inteles un lucru, catolicii ii citesc si ei pe sfintii parinti?

anita 07.02.2008 16:39:17

Citat:

În prealabil postat de sisu
Cine nu recunoaste lucrarea Duhului Sfant la Sfinti, pacatuieste impotriva Duhului Sfant, singurul pacat care nu se iarta.

Acuma n-am inteles un lucru, catolicii ii citesc si ei pe sfintii parinti?

Citim Sfintii parinti cu interes pentru ca experientele lor in sporirea credintei sunt folositoare pentru noi pacatosii si intinatii.
Iar de catolici nu stim ce fac ,s-ar putea ca ei sa nu citeasca ,sau sa citeasca anumiti Sfnti Parinti care sunt recunoscuti si de ei

Iustin44 15.02.2008 10:51:04

Si catolicii ii citesc pe Sfintii Parinti, dar datorita mandriei de a-l considera pe papa ca fiind cel mai mare intre toti episcopii lumii, loctiitor al lui Hristos si infailibil, au cazut din ascultarea fata de ei. Una din primele lor greseli a fost desconsiderarea cuvantului Cuviosului Pafnutie Egipteanul, un pustnic cu viata sfanta care la Sinodul I Ecumenic de la Niceea in anul 325, a luat apararea casatoriei spunand ca e de ajuns sarcina preotiei cu toate greutatile si ispitele ei, ca sa mai adaugi si pe cea a fecioriei. Caci crestinii apuseni voiau ca tagma preoteasca sa fie puternica si sa nu se preocupe decat de propovaduirea Evangheliei, uitand ca preotii traiesc in lume si intra in legatura cu fete si femei si pot cadea usor in ispita. Plus ca femeia i-a fost data barbatului de ajutor de la Facere, iar preotul are nevoie de sotie pentru ajutor si sprijin si cum ar putea el sa sfatuiasca pe cei ce au probleme familiale cand el nu are nici un fel de experienta , Ma refer la catolici care iata citeam pe altermedia.ro cum a platit Biserica Catolica sute de mil de $ daune pentru mai mult de 50 de preoti acuzati de pedofilie. Iata ce inseamna neascultarea Sfintilor Parinti si datu cu parerea. La fel s-a intamplat si cu intemeietorii fiecarei secte crestine care au cazut in mandria de a se socoti mai mari decat Sf. Ap. Pavel care spune intr-una din epistole: '...ca m-am suit la Ierusalim ca sa vad pe Petru si pe Iacov si le-am aratat Evanghelia pe care o propovaduiesc, ca nu cumva in zadar sa alerg sau sa fi alergat.' (Galateni 2,2)
Cui a aratat Miller calculele lui privind a doua venire a Mantuitorului inseland de doua ori pe cei nestiutori mai ales in Boston cand si-a vandut lumea casele si a asteptat o noapte intreaga intr-o sala venirea Domnului. Voi adventistii cum puteti sa ne acuzati pe noi de inselare cand intemeietorul vostru a cazut in inselare si a inselat o multime de oameni, iar voi sunteti mai inselati decat el necautand adevarul talcuirii Bibliei decat in parerile unor oameni (Hellen White) care nu s-au curatit de patimile lor mai intai, asa cum au facut Sfintii Parinti.

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:22:05.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.