Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5028)
-   -   de ce n-am intra in alte biserici? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3876)

Anca-Miha 25.02.2009 01:43:19

Citat:

În prealabil postat de gaborlayos (Post 118935)
se poate se spune cineva si la mine gaborii ce biserica o avut mai nainte multumim

bmd se referea la o doamna dintr-o alta tara, care mergand in Romania, a descoperit ca se simte ca acasa in bisericile ortodoxe; adica Il simte pe Dumnezeu prezent in slujbele ortodoxe.
Aceasta doamna nu este unicat. Si multi turisti scandinavi, mergand in Grecia au simtit ca sunt mai aproape de Dumnezeu in Biserica Ortodoxa. Revenind in tara lor au cautat aceeasi atmosfera si au gasit-o in bisericile rusesti. Ca urmare au dorit sa aiba si ei biserici ortodoxe, si si-au facut! Ortodoxia este pe cale sa redeschida inimile impietrite ale apostaticilor.
Iata ce spune dumnezeu Bisericii din Filadelfia:
"Știu faptele tale; iată, am lăsat înaintea ta o ușă deschisă, pe care nimeni nu poate să o închidă, fiindcă, deși ai putere mică, tu ai păzit cuvântul Meu și nu ai tăgăduit numele Meu.
9. Iată, îți dau din sinagoga satanei, dintre cei care se zic pe sine că sunt iudei și nu sunt, ci mint; iată, îi voi face să vină și să se închine înaintea picioarelor tale și vor cunoaște că te-am iubit.
10. Pentru că ai păzit cuvântul răbdării Mele, și Eu te voi păzi pe tine de ceasul ispitei ce va să vină peste toată lumea, ca să încerce pe cei ce locuiesc pe pământ. "

Anca-Miha 25.02.2009 01:44:05

Erata: Dumnezeu
Iertare ca am scris cu litera mica.

bmd 25.02.2009 07:02:27

Facea parte din biserica catolica.

Mihai3 25.02.2009 15:45:37

Citat:

În prealabil postat de bmd (Post 118829)
pai...?
Mihai sint f. multi care n-au auzit in viata lor de ortodoxie. De aceea mi se par f. amuzante discutiile unde ortodoxia este in pericol de a fi "asimilata" ba de unii ba de altii.

si foarte multi care nu au auzit de oriental ortodocsi, daca avea cunostiinte de baza sunt sigur ca o fi auzit de schisma din 1054, ca nu stie exact ce zic ortodocsii aia ii altceva, nici voi nu stiti multe despre celelalte religii, nu va asteptati ca restul lumii sa afle multe despre voi, iar voi nimic de altii, si in plus pana in sec XX Ortodoxia de abia era prezenta , dar catolici sunt in Romania de mult si la cata dezinformare despre BC este aici, chiar nu i-as putea acuza pe cei din Occident ca nu au auzit mai nimic de voi.

Mihai3 25.02.2009 15:46:26

**pana in sec XX Ortodoxia de abia era prezenta in Occident

razvan_m 25.02.2009 17:05:11

Citat:

În prealabil postat de Mihai3 (Post 119028)
**pana in sec XX Ortodoxia de abia era prezenta in Occident

Tot mai multi occidentali au inceput sa constientizeze, mai ales incepand din timpul vietii Sfantului Ioan Maximovici, dar si dupa moartea sa ca Ortodoxia este Calea, Adevarul si Viata lor cele adevarate intru Domnul Iisus Hristos, in dauna catolicismului. Oare in timpul vietii Sfantului Ioan Maximovici nu vorbea despre el in Paris un preot catolic in anii 1950 adresandu-se unor credinciosi ai lui care ii cereau dovezi ale existentei sfintilor astfel: „Îmi cereti dovezi, spuneti că în vremurile noastre nu există nici sfinți și nici minuni. De ce ar trebui să va dau dovezi teoretice, cînd zilnic umblă pe străzile Parisului un sfînt – sfîntul Ioan cel desculț?” ?

Asta e o dovada adusa de chiar preotii catolici asupra superioritatii duhovnicesti a Ortodoxiei fata de Catolicism, caci daca ar fi existat sfinti catolici reprezentativi, acel preot catolic n-ar fi ezitat sa-i dea de exemple credinciosilor lor...insa cum acei sfinti catolici reprezentativi nu au existat, acel preot catolic s-a referit la Sfintenia unui cleric ortodox, caci in acea vreme Sfantul Ioan Maximovici era Arhipastorul pentru Franta al Bisericii Ruse din Afara hotarelor Rusiei.

Razvan

Mihai3 26.02.2009 18:51:07

Citat:

În prealabil postat de razvan_m (Post 119046)
Tot mai multi occidentali au inceput sa constientizeze, mai ales incepand din timpul vietii Sfantului Ioan Maximovici, dar si dupa moartea sa ca Ortodoxia este Calea, Adevarul si Viata lor cele adevarate intru Domnul Iisus Hristos, in dauna catolicismului. Oare in timpul vietii Sfantului Ioan Maximovici nu vorbea despre el in Paris un preot catolic in anii 1950 adresandu-se unor credinciosi ai lui care ii cereau dovezi ale existentei sfintilor astfel: „Îmi cereti dovezi, spuneti că în vremurile noastre nu există nici sfinți și nici minuni. De ce ar trebui să va dau dovezi teoretice, cînd zilnic umblă pe străzile Parisului un sfînt – sfîntul Ioan cel desculț?” ?

Asta e o dovada adusa de chiar preotii catolici asupra superioritatii duhovnicesti a Ortodoxiei fata de Catolicism, caci daca ar fi existat sfinti catolici reprezentativi, acel preot catolic n-ar fi ezitat sa-i dea de exemple credinciosilor lor...insa cum acei sfinti catolici reprezentativi nu au existat, acel preot catolic s-a referit la Sfintenia unui cleric ortodox, caci in acea vreme Sfantul Ioan Maximovici era Arhipastorul pentru Franta al Bisericii Ruse din Afara hotarelor Rusiei.

Razvan

numa tu stii cum poti cantari sfintenia unor oameni , si numa tu stii cum ortodoxia ii superioara spiritual fata de catolicism, oare Dumnezeu stie asa bine ca tine??

wow si dc nu s-a convertit intreg Parisul la ortodoxie daca si preotii catolici ziceau ca Ortodoxia e adevarul?

razvan_m 26.02.2009 20:40:09

Citat:

În prealabil postat de Mihai3 (Post 119329)
numa tu stii cum poti cantari sfintenia unor oameni , si numa tu stii cum ortodoxia ii superioara spiritual fata de catolicism, oare Dumnezeu stie asa bine ca tine??

wow si dc nu s-a convertit intreg Parisul la ortodoxie daca si preotii catolici ziceau ca Ortodoxia e adevarul?

fara bascalie, stii ca fiecarui om Dumnezeu ii da liberul arbitru, deci posibilitatea de a alege neingradit???

Nu-l obliga cu forta sa treaca la Ortodoxie, la Catolicism sau in alta parte, nu-l obliga sa-si mantuiasca sufletul.

Insa pentru cine a avut urechi de auzit, a auzit ce trebuia sa auda, caci daca exista atunci vreun sfant reprezentativ catolic, fii sigur ca acel preot catolic l-ar fi dat de exemplu.

Iar superioritatea afisata: "wow si dc nu s-a convertit intreg Parisul?..." e dovada cumva de atitudine crestina, de smerenie? Poate smerenie "a la Vatican" sa fie.
In primul rand ca era un singur preot catolic care a zis asta, la milioanele de parizieni existente...apoi apare si liberul arbitru, prin care Dumnezeu nu il obliga pe om la nimic...inclusiv nu-l obliga/forteaza sa-si mantuiasca sufletul.

R.

Mihai3 26.02.2009 21:37:35

bineinteles ca e liberul arbitru , dar tu zici ca ceilalti (catolici) nu au trecut la ortodoxie fiindca nu vor sa se mantuiasca, ce crezi ca suntem noi , masochisti? nu ne place adevarul? daca acei francezi si-au gasit pacea in Ortodoxie ma bucur pt ei,

nu-s io exemplu de smerenie, dar ca sa fiu sincer nici tu nu esti.

jaguar3 26.02.2009 22:07:10

Se pare ca am deviat de la intrebare. Omul intreba daca nu este cumva un pacat participarea la un astfel de eveniment.

Va spun, nu este un pacat atata timp cat nu te rogi impreuna cu ei sau nu te inchini la sfintii lor. Poti sa intri in biserica lor si sa te rogi la Dumnezeu, asa cum se roaga un credincios ortodox.

Eu am fost in catedrala Sf Iosif din Bucuresti, pentru ca eram curios sa vad cum arata. Nu am reusit sa intru la concertul de Craciun (am inteles ca e cutremurator de frumos). Oricum, cand am intrat m-am inchinat asa cum trebuie (adica ortodox) si nimeni nu a zis nimic.

In privinta credintei lor, trebuie sa intelegi ca odata ce te-ai nascut in acea credinta e greu sa treci la alta. Puneti-va in locul lor. Cei care trec la credinta noastra, va spun, au de zece ori mai multa credinta decat noi.

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:41:25.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.