![]() |
Citat:
Si pentru Anastasia, sa stii ca poti lua lucrurile si ca pe un test de smerenie. Eu de exemplu n-am auzit femei (credincioase) care sa se simta ofensate ca nu pot intra in Sf. Altar. Si nici barbatii nu pot intra cum vor, cand vor si pe unde vor, si totusi nu i-am auzit sa fie vreo unul nemultumit sau suparat din cauza asta. |
Sunt de cord cu tot ce scrii si le-ai scris mai bine ca mine. Merci de complectari - eu nu am mai avut rabdare sa-l iau asa la bani marunti pe Emnuel de data asta.
Citat:
Bine ca n-a zis ca e pacatul tot al femeii, ca doar in vaginul ei mor, nu? Criminala, auzi, sa omoare bietii spermatozoii.. lol Si nu l-am mai intrebat ce s-ar intampla cu ei daca nu ar avea acel mediu ingrat, ar trebui sa conceapa doua sute de milioane de copii, cu un singur ovul, sau sa produca si femeia toti atatia ovuli? Expresia cu accidentul de munca a fost a mea. :o) Multumesc de precizarile cu sfaintii parinti care mai au si teleogumene si pareri personale (se pare ca nu e acelasi lucru, teleoguma e cand cred mai toti dar nu s-a dogmatizat pt ca nu are baza sriptuarica, parere e cand o au doar unii) si se mai si contrazic. In rest din teologii de pe aici nimeni nu prea a avut curajul sa imi scrie negru pe alb ca nu e inventia mintii mele intunecate de occident si de ecumenism. ;-) |
Citat:
|
Citat:
|
Eu daca o sa am o fiica ce sa-i spun cand o sa ajunga in perioada pubertatii? Acum 7 zile pe luna esti pacatoasa? Si stii cum sunt copiii, pun intrebari simple daca nu e pacatoasa, atunci de ce e oprita de la impartasanie? Ce sa-i zic? "
pai nu vad care e problema ? ce e asa de greu sa accepte ca e pacatoasa ? e o simpla acceptare a unei credinte care presupune si acest adevar : daca vrei sa fii ortodox atunci trebuie sa accepti toata ortodoxia si sa incerci sa o intelegi asa cum a fost ea lasata de sf apostoli si sf parinti , si nu sa incerci sa o nivelezi la nivelul de intelegere al firii cazute ... noi ne nastem cu o intelegere draceasca a binelui si raului , pe care am mostenit-o de la cadere ... dar trebuie sa acceptam cand devenim ortodocsi ca suntem niste pacatosi ; daca nu acceptam asta atunci ce sens mai are credinta noastra ? |
" Nu este vorba despre maici CONCRET in text. Nu ma convinge, chiar daca le vorbea maicilor,
desi ma indoiesc - se poate ca omul sa fi crezut ca si femeile au scurgeri cand se excita. Sau poate, cum ziceam mai sus, se referea la scurgerile vaginale produse e excitatia sexuala. Omul da exemplu de la el pentru curatia din suflet, ca atunci nu mai ai nici scurgeri. Nu le spune EXPLICIT sa nu aiba ciclu. La femei menstruatia nu se numeste scurgere, se numeste la parinti putin pudic, 'randuiala femeiasca' sau asa ceva, NICAIERI scurgere. Uite-te si in canoane. " e limpede : vrei sa minti chiar si daca e foarte evident ca minti ... nu mai zic ca in-tro singura propozitie te contrazici de doua ori , incepi afirmand una si termini spunand exact contrariul ... e prea de tot , vad ca nu ai mintea limpede si incerci sa ne aburesti si pe noi ... :24: ... daca vrei sa arati un adevar , fa macar acest efort : respecta macar o mica logica in sustinerea ta ... daca insa crezi ca ma poti enerva cu afirmatii din astea care sfideaza si logica elementara , si sa ma scoti din sarite , incerci degeaba : nu ma afecteaza deloc afirmatiile tale si nici nu le iau in seama cat de cat ... is prea ilogice si evident impotriva credintei ... deci ma comport ca un computer cu tine , daca vrei o explicatie : ma uit la bitii tai , si io ca si computer nu am auzit de bitul 2 pe care il vad la tine , asa ca te ignor ... un computer nu stie decat de bitul 0 si de bitul 1 , asa ca las-o balta ... :24: deci textu spune clar negru pe alb ca le vorbea maicilor si ca le spunea sa nu mai aiba scurgeri trupesti , iar tu vii acuma sa ne minti sub ochii nostri ; prea prosti am fi daca te-am mai si crede ... ar insemna sa ma las furat asa sub ochii mei si sa zic ca nu m-a furat nimeni ... :24: ... e prea de tot ... ciclul este tot scurgere trupeasca ; deoarece la ciclu se elimina si samanta femeiasca , nu numai sange ... |
" altfel te-ar intreba preotul la spovedanie daca ai avut ciclu luna asta.
" orice femeie trebuie sa isi marturiseasca pacatul ca a avut ciclu lunar ... |
Doamne fereste!!!
Nici un preot nu presupune o astfel de marturisire din partea femeii.Se pare,Emanuel,ca tu esti mai presus,mai tare si mai "intelept" decat toti,fie ei clerici sau laici.Daomne pazeste-ne!Probabil mai usor este a convinge un ateu ca exista Dumnezeu,decat un "supercredincios"...ca a luat-o pe aratura. |
in indreptarul de spovedanie nu spune clar ca trebuie marturisit si pacatul ciclului lunar , insa el trebuie marturisit ... in indreptar spune numai ca 7 zile esti oprita de la impartasanie ceea ce inseamna clar ca e pacat de moarte ; ori pacatul demoaret normal ca trebuie marturisit , altfel nu ti se iarta si te impartasesti cu nevrednicie ...
insa exista un canon al sf ioan postitorul care spune clar : ca daca scurgerea ( femeiasca sau barbateasca ) nu ar fi pacat atunci omul ar putea sa se si impartaseasca in ziua cand a avut scurgere ... deci e clar ca e pacat , odata ce un canon spune asta ... si oricum , era si de asteptat ca sa fie pacat , odata ce aduce o oprire de la impartasire ... daca ciclul era numai o boala cum considera cei mai multi , atunci nu ar fi adus orpire de la impartasire 7 zile ... nicidecum ... |
ory crezi ce vrei , nu ai decat sa fii stupefiata , nu imi pasa ; eu asa stiu si asa cred , cum au zis si sfintii parinti si cum a invatat biserica 2000 de ani ... credinta asta nu mi-o schimba ifosele unor femei care nu vor sa creada un lucru atat de simplu ... e clar ca la mijloc e o mare mandrie a femeilor de nu vor sa cedeze atunci cand se vede clar ca sfintii au spus ca e pacat ... ori mandria nu duce la mantuire ... asta e clar ...
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 00:43:31. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.