Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   Fizicianul Stephen Hawking spune ca stiinta invinge (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9869)

ai2 30.06.2010 10:07:19

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 264765)
Nu am ceea ce tu numesti dovezi concrete in favoarea existentei lui Dumnezeu. In afara de mine, tine si toata lumea inconjuratoare, creata atat de perfect , cu legi neschimbate de mii de ani, incat sigur nu poate avea originea intr-o supa, nu am alte dovezi...

Daca eu ma insel nu pierd nimic. Dar daca tu te inseli piezi totul.

Perfectiunea de care vorbesti este doar o idee nascuta din ignoranta. Uita-te mai atent si ai sa vezi ca perfectiunea respectiva ascunde defecte grave.

Daca D-zeu nu exista si tu crezi, pierzi foarte multe. Cel mai important mi se pare faptul ca iti ratezi singura viata. Tu esti multumita sa crezi intr-un astfel de argument care este gresit? Cum adica nu pierzi nimic? Poate n-ar fi rau sa te uiti putin la capitolul nunti de pe acest forum sa vezi cate pierd altii din cauza unor reguli justificate de un zeu care eu spun ca nu exista. Acei oameni chiar n-au pierdut nimic? Si daca voi nu pierdeti nimic, de ce au preotii atat de mult de castigat in ipoteza ca nu exista D-zeu?

Doriana 30.06.2010 10:52:51

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 264867)
Perfectiunea de care vorbesti este doar o idee nascuta din ignoranta. Uita-te mai atent si ai sa vezi ca perfectiunea respectiva ascunde defecte grave.

Cand spun perfectiune ma refer la ochiul uman, de exemplu, mult prea perfect pentru a aparea din intamplare, sau la sistemul nervos caruia stiinta inca nu i-a dat de capat. Sau la legea gravitatiei care intotdeauna trage in jos fara sa evolueze . Ceea ce tu numesti defecte sunt efectele unor legi scrise de la intemeierea lumii : anume raul prin efectele pe care le produce trebuie sa se arate ca rau pentru a se separa total de bine pana la sfarsitul lumii acesteia si pentru a putea fi osandit.

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 264867)
Daca D-zeu nu exista si tu crezi, pierzi foarte multe. Cel mai important mi se pare faptul ca iti ratezi singura viata. Tu esti multumita sa crezi intr-un astfel de argument care este gresit? Cum adica nu pierzi nimic? Poate n-ar fi rau sa te uiti putin la capitolul nunti de pe acest forum sa vezi cate pierd altii

:)) Da` ce te face pe matale sa crezi ca m-ar atrage ce crezi matale ca ma atrage? Am trait si eu cum traiesti dumneata, dar nu am gasit satisfactie in nimic din ceea ce oferea lumea. Aveam sentimentul acut ca totul este un non-sens si nu merita sa traiesti pentru asta...pana cand L-am gasit pe Dumnezeu si mi-am gasit sensul in viata. Acum am o viziune, stiu ce trebuie sa fac cu viata mea si ma "distrez" schimband lucruri pe care omul fara Dumnezeu nu le poate schimba. Imi organizez singura viata, fara sa ma las dusa de valurile care ii duc pe altii incotro nu vor. Sunt libera si pot face ceea ce hotarasc sa fac, fara sa dau neputincioasa din umeri cand am o problema. Traiesc cu adevarat...

Dumitru73 30.06.2010 10:59:27

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 264896)
Cand spun perfectiune ma refer la ochiul uman, de exemplu, mult prea perfect pentru a aparea din intamplare, sau la sistemul nervos caruia stiinta inca nu i-a dat de capat. Sau la legea gravitatiei care intotdeauna trage in jos fara sa evolueze . Ceea ce tu numesti defecte sunt efectele unor legi scrise de la intemeierea lumii : anume raul prin efectele pe care le produce trebuie sa se arate ca rau pentru a se separa total de bine pana la sfarsitul lumii acesteia si pentru a putea fi osandit.

:)) Da` ce te face pe matale sa crezi ca m-ar atrage ce crezi matale ca ma atrage? Am trait si eu cum traiesti dumneata, dar nu am gasit satisfactie in nimic din ceea ce oferea lumea. Aveam sentimentul acut ca totul este un non-sens si nu merita sa traiesti pentru asta...pana cand L-am gasit pe Dumnezeu si mi-am gasit sensul in viata. Acum am o viziune, stiu ce trebuie sa fac cu viata mea si ma "distrez" schimband lucruri pe care omul fara Dumnezeu nu le poate schimba. Imi organizez singura viata, fara sa ma las dusa de valurile care ii duc pe altii incotro nu vor. Sunt libera si pot face ceea ce hotarasc sa fac, fara sa dau neputincioasa din umeri cand am o problema. Traiesc cu adevarat...

Ochiul uman nu a aparut la intamplare. Este rezultatul sutelor de milioane de ani de evolutie.
Sa evolueze gravitatia??? :)))))))

Doriana 30.06.2010 11:03:54

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 264899)
Ochiul uman nu a aparut la intamplare. Este rezultatul sutelor de milioane de ani de evolutie.
Sa evolueze gravitatia??? :)))))))

Sa evolueze, de ce nu? Daca e necesar...Sa se adapteze nevoilor..Iti dai seama ce avantaj ar avea supraponderalii care sunt din ce in ce mai multi? :)) De ce ar ramane fixe legile universului si ar evolua doar fiintele vii?

Ochiul uman e o minune de precizie si complexitate. Daca eu iti arat tie dulapiorul din baie si iti spun ca a aparut prin evolutie ma crezi? Si totusi este ceva simplu de realizat...

Dumitru73 30.06.2010 11:08:16

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 264901)
Sa evolueze, de ce nu? Daca e necesar...Sa se adapteze nevoilor..Iti dai seama ce avantaj ar avea supraponderalii care sunt din ce in ce mai multi? :)) De ce ar ramane fixe legile universului si ar evolua doar fiintele vii?

Ochiul uman e o minune de precizie si complexitate. Daca eu iti arat tie dulapiorul din baie si iti spun ca a aparut prin evolutie ma crezi? Si totusi este ceva simplu de realizat...

Doar fiintele vii evolueaza.
Lumea materiala se transforma, dar nu are cum sa evolueze.
E chiar asa de greu de inteles?

Doriana 30.06.2010 11:17:33

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 264904)
Doar fiintele vii evolueaza.
Lumea materiala se transforma, dar nu are cum sa evolueze.
E chiar asa de greu de inteles?

Si de ce nu s-au schimbat pana acum legile care guverneaza lumea? De cand e lumea E=mc2

Dumitru73 30.06.2010 11:49:48

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 264911)
Si de ce nu s-au schimbat pana acum legile care guverneaza lumea? De cand e lumea E=mc2

Ai vrea sa raspund "Pentru ca le guverneaza Cineva"?
Nu e asa.
Legile care guverneaza universul nu sunt Legi. Nu le-a stabilit nimeni.

Doriana 30.06.2010 12:37:46

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 264918)
Ai vrea sa raspund "Pentru ca le guverneaza Cineva"?
Nu e asa.
Legile care guverneaza universul nu sunt Legi. Nu le-a stabilit nimeni.

Intrebarea mea era alta. Cum va explicati ca totul se schimba in lume si evolueaza, dar legile care tin universul in echilibru raman aceleasi?

Daca nu sunt Legi, ce sunt? Si , din nou, cum de raman neschimbate?

Dumitru73 30.06.2010 13:08:45

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 264928)
Intrebarea mea era alta. Cum va explicati ca totul se schimba in lume si evolueaza, dar legile care tin universul in echilibru raman aceleasi?

Daca nu sunt Legi, ce sunt? Si , din nou, cum de raman neschimbate?

Legi le numim noi. Probabil ca le numim asa tocmai ca sunt neschimbate.
Am inteles ... vrei sa ma prinzi in corzi ...
Raspunsul tau care este?

ai2 30.06.2010 13:25:14

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 264901)

Doar fiintele vii evolueaza pentru ca au ADN. Ceasurile nu!

"Ochiul e prea complex sa fi evoluat" nu e decat un apel la ignoranta. Dupa ce studiezi putin problema ai sa vezi ca nu e nicidecum un design inteligent la mijloc, si evolutiai ochiului este usor de pus in evidenta.
Tu ai vazut doua ceasuri sa faca sex si dupa un timp sa iasa un ceas mai mic? Sau ai vazut un ceas divizandu-se? Asta-i marea diferenta intre diferitele tipuri de complexitati.

Ora este GMT +3. Ora este acum 03:50:20.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.