Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Intrebari despre actele biometrice (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10432)

Mihailc 23.11.2013 13:45:02

O rog pe Antonia să comenteze următorul clip:

http://www.youtube.com/watch?v=VSaqEPsKy98

Mai ales ultima propoziție "asta cu sfârșitul lumii este o armă a tuturor ereticilor"

Corinusha 23.11.2013 13:58:28

Foarte frumos explicat, si e si o explicatie destul de logica si rationala...
N-avem cum sa stim cand va fi sfarsitul lumii, noi vedem doar semnele, care se arata deja de sute de ani incoace chiar - daca nu mai de mult timp-(ca le vedem mai bine acum, de cand cu televizoarele si internetul asta e partea a doua).
Intr-adevar putem zica ca vine sfarsitul lumii, pentru ca va veni la un moment dat. Cand, asta nu vom sti niciodata.

gabriela8 23.11.2013 20:04:25

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 541097)
Bun. Si ti se pare normal ca pentru acest unic motiv, ca ai un document cu cip, sa nu fii primit la sfanta impartasanie?

Nu te supara, dar ai inteles gresit. Nu vorbeam de un document cu cip, ci vorbeam de o persoana care avea cip implantat si in momentul in care a vrut sa se impartaseasca preotul nu l-a putut impartasi, practic s-a indoit lingurita. Si nu ar fi un "unic motiv". Documentele nu fac decat sa ne pregateasca pentru ce va urma si e bine sa fim prevazatori.

gabriela8 23.11.2013 20:09:22

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 541108)
N-ai auzit de scandalul afiselor de la Petru Voda?

Cei de la smintelogeticum au venit inclusiv cu o filmare din care reisea ca par. Iustin stia de aceste afise, deci se "subintelege" ca erau cu binecuvantarea lui.

P'orma a venit par. Valica cu un comunicat de care ziceam mai sus, care mai mult a incurcat lucrurile decat sa le descurce.

Da, sunt sigur ca ai fost de fatza cand s-a intamplat asta.

1. Afise erau intr-adevar. A fost o actiune anti-cip in general, adica o trezire a populatiei nu ca impediment la spovedanie.
2. Nu am fost de fata, dar nu cred ca un preot cunsocut pe unde eu vietuiesc ar putea minti cu asa ceva. Situatia a fost povestita intr-o conferinta.

Barsaumas 23.11.2013 20:20:52

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 541181)
Nu te supara, dar ai inteles gresit. Nu vorbeam de un document cu cip, ci vorbeam de o persoana care avea cip implantat si in momentul in care a vrut sa se impartaseasca preotul nu l-a putut impartasi, practic s-a indoit lingurita. Si nu ar fi un "unic motiv". Documentele nu fac decat sa ne pregateasca pentru ce va urma si e bine sa fim prevazatori.

Am mai citit povestea asta halucinanta. Puteti crede, daca doriti, insa mie imi suna a SF. Nu cumva si ochii persoanei s-au facut rosii?... Si a inceput sa leviteze?...
Si, intrebarea de bun-simt, care inca nu a fost pusa de cineva: cine are cip implantat in corp, in aceasta tara?
La ce masuri de propaganda, ca sa nu o numesc altfel, ajung calugarii legionari de la Petru Voda...

gabriela8 23.11.2013 20:38:07

Citat:

În prealabil postat de Barsaumas (Post 541184)
Am mai citit povestea asta halucinanta. Puteti crede, daca doriti, insa mie imi suna a SF. Nu cumva si ochii persoanei s-au facut rosii?... Si a inceput sa leviteze?...
Si, intrebarea de bun-simt, care inca nu a fost pusa de cineva: cine are cip implantat in corp, in aceasta tara?
La ce masuri de propaganda, ca sa nu o numesc altfel, ajung calugarii legionari de la Petru Voda...

Era vorba despre o persoana care roman fiind lucrand in strainatate s-a tratat de nu stiu ce boala acolo si la sugestia medicilor de a tine boala sub control a acceptat cipul. A venit in tara, s-a spovedit si cand sa se impartaseasca nu a putut. Acum crede fiecare ce doreste dar nu e cazul sa judecam.

iuliu46 23.11.2013 22:12:42

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 540935)
Lepadarea de credinta nu depinde de pozitia Statului in raport cu tine ci de pozitia ta in raport cu Hristos.

E ca si cand ai spune "daca as trai in Paradis, nu m-as lepada niciodata de credinta".
De fapt, pana sa ajungi acolo, trebuie sa dai niste teste.
Asta poate fi unul din ele.

Si eu pot sa-ti zic ca ai sa mori, si sa ma recunosti ca profet pentru asta, pentru ca poti fi sigur ca se va intampla.

Daca oierul e unul din ala manipulator care striga ca vine pentru a-si da importanta, pentru a face mai multi bani sau are alte obiective obscure, ai dreptate, nu trebuie luat in ras ci alungat de langa oi.

Alin e atat de simplu. Ai un exemplu la indemana chiar in zilele noastre, casatoriile gay . Faptul ca i-am dat voie statului sa detina monopolul asupra acestei parti din viata noastra, casatoria ne face acum sa ne impotrivim si fara prea mari sanse de izbanda dupa cum se vede din ce se intampla in occident.
Sa te faci ca nu vezi ca exista o lupta in care ambele tabere se straduiesc sa-l puna la pamant pe celalalt nu rezolva nimic. Si betivul si hotul zic la fel : hai si asta ca nu se face gaura in cer pentru atata lucru. Cu orice libertate la care renunti de bunavoie amagit fiind de confortul personal te indepartezi de natura ta de om liber.

AlinB 23.11.2013 23:08:15

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 541183)
1. Afise erau intr-adevar. A fost o actiune anti-cip in general, adica o trezire a populatiei nu ca impediment la spovedanie.

Singura trezire posibila pentru o persoana care gandeste cat de cat nu putea fi decat aceea ca la Petru Voda ortodoxia nu mai face doi bani.

Atunci cand o manastire, o singura manastire, isi poate permite sa lanseze astfel de "canoane" si "reglementari" care vin in conflict direct cu pozitia oficiala a Bisericii, e clar ca este ceva putred la mijloc.

Citat:

2. Nu am fost de fata, dar nu cred ca un preot cunsocut pe unde eu vietuiesc ar putea minti cu asa ceva. Situatia a fost povestita intr-o conferinta.
Exact aspectul asta se speculeaza, increderea naiva si neconditionata in persoane cu o autoritate formala dar care, din pacate, pot si ele cadea victima aceluiasi gen de naivitate, sursa ultima fiind chitibusarul fara scrupule care considera ca o astfel de minciuna este fara doar si poate "nevinovata" in raport cu cauza mareta pentru care este lansata.

Adica, sa fim seriosi, au facut prostii si mai mari, afisele de care se vorbeste mai sus fiind unul din ele, nu s-ar da ei inapoi la o astfel de "minciunica nevinovata" mai ales ca pentru ei, e un scenariu posibil din perspectiva realitatii mentale care si-au construit-o.

antoniap 23.11.2013 23:31:59

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 541230)
Atunci cand o manastire, o singura manastire, isi poate permite sa lanseze astfel de "canoane" si "reglementari" care vin in conflict direct cu pozitia oficiala a Bisericii, e clar ca este ceva putred la mijloc.

Mai lasa-ma cu pozitia oficiala a Bisericii! Unii se chinuie sa-i atraga pe ierarhi in diverse capcane in speranta ca noi, crestinii, ne vom supune catoliceste, ascultand orbeste.

De ce se spune ca vor cadea si dintre cei alesi sa ne conduca?

De ce Stefan cel Mare s-a dus la un sihastru si nu la mitropolit sa ceara sfat? Dumnezeu detine comoara si o imparte cum vrea El, nu cum am vrea noi. Dupa roadele lor ii cunoastem pe cei care au primit de la Dumnezeu mai mult decat altii. De aceea avem incredere in ei.

bin000 24.11.2013 02:23:41

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 541029)
...........

.....Tot ce a scris antoniap pe acest topic a mai fost scris pe alte 3-4 topice (cel putin) fiecare argument demontat si aratata ignoranta teologica, minciuna, sectarismul din spatele lui.
........
Singura trezire posibila pentru o persoana care gandeste cat de cat nu putea fi decat aceea ca la Petru Voda ortodoxia nu mai face doi bani.

Atunci cand o manastire, o singura manastire, isi poate permite sa lanseze astfel de "canoane" si "reglementari" care vin in conflict direct cu pozitia oficiala a Bisericii, e clar ca este ceva putred la mijloc

Tu nu ai legatura cu ortodoxia.Nici nu trebuie sa fii invinovatit prea tare...atat poti .Tu ,pe langa parintele Iustin Parvu esti un dulce bebelus care gangureste si el in legea lui . Bea-ti lapticul si nu mai fa judecati de valoare despre parintele Iustin. Nu stii nimic.Dracu nu se invinge cu logica...de birou.
:24: Ce bine-ar fi fost...era plin pamantul de sfinti ...cu laptopuri ,cafele aburinde si conturi pe forum crestinortodox.ro
Mergi si roaga-te cativa ani prin pustie si dupa aia ne inveti cum sta treaba cu ortodoxia.:36:

AlinB 24.11.2013 03:24:16

Puisor, nu m-am comparat niciodata cu par. Iustin.
Ca tu ma compari cu el si pe el cu Papa, astea sunt pacatele tale si daca asa intelegi tu ortodoxia, din "ortodoxia"" asta nu cred ca stiu pe cineva cu sanatoasa judecata sa vrea sa faca parte.

Demetrius 24.11.2013 07:44:38

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 541206)
Alin e atat de simplu. Ai un exemplu la indemana chiar in zilele noastre, casatoriile gay . Faptul ca i-am dat voie statului sa detina monopolul asupra acestei parti din viata noastra, casatoria ne face acum sa ne impotrivim si fara prea mari sanse de izbanda dupa cum se vede din ce se intampla in occident.
Sa te faci ca nu vezi ca exista o lupta in care ambele tabere se straduiesc sa-l puna la pamant pe celalalt nu rezolva nimic. Si betivul si hotul zic la fel : hai si asta ca nu se face gaura in cer pentru atata lucru. Cu orice libertate la care renunti de bunavoie amagit fiind de confortul personal te indepartezi de natura ta de om liber.

Frumos spus!

gabriela8 24.11.2013 11:52:36

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 541230)

Nu pot fi de acord cu aceasta "convingere" a ta si imi pare rau ca judeci niste oameni care au avut curajul sa te reprezinte si pe tine, sa apere si drepturile tale prin atitudinea lor si interventiile la guvern. Ortodoxia inseamna marturisire, nu lasitate iar din punctul meu de vedere la Petru Voda totul este pe fata fara lingusire. Am avut sansa sa il cunosc pe parintele Iustin inca din copilarie si chiar i-a pasat de acest popor. Cine vrea sa asculte, va asculta cine nu, se va indreptati in orice situatie...

bin000 24.11.2013 12:02:45

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 541238)
Puisor, nu m-am comparat niciodata cu par. Iustin.
Ca tu ma compari cu el si pe el cu Papa, astea sunt pacatele tale si daca asa intelegi tu ortodoxia, din "ortodoxia"" asta nu cred ca stiu pe cineva cu sanatoasa judecata sa vrea sa faca parte.

Nu eu te compar cu el ci tu insuti prin judecatile tale afirmi ...ca ai "inteles" mai multe decat el despre cipuri si rezulta ca tu vezi mai bine decat el realitatea. Ai luat locul Papei la cat de infailibil te crezi in problema ...cipurilor.

Politica pasilor marunti inseala pana si pe cei mai intelijenti. Acum se pune masa ,lingurile,furculitele,farfuriile ...mancarea mult asteptata insa se va servi cu o conditie care va fi pusa exact inainte sa iei prima inghititura.Aia va fi lepadarea .Parintele Iustin a vazut finalul pe cand tu vezi niste linguri si furculite care se aseaza pe o masa.

antiecumenism 24.11.2013 12:23:36

Citat:

În prealabil postat de bin000 (Post 541241)
Ai luat locul Papei la cat de infailibil te crezi in problema ...cipurilor.

-numai in problema cipurilor ? nu ,nu ...el se crede infailibil in multe probleme si cu vaccinurile si cu altele,el e peste tot pe toate topicurile cel mai destept
-el nu intelege ca logica lui lumeasca nu are de-a face cu credinta,cu trairea duhovniceasca,cu discernamantul duhovnicesc...

bogdan81 24.11.2013 12:33:01

Citat:

În prealabil postat de bin000 (Post 541241)
Nu eu te compar cu el ci tu insuti prin judecatile tale afirmi ...ca ai "inteles" mai multe decat el despre cipuri si rezulta ca tu vezi mai bine decat el realitatea. Ai luat locul Papei la cat de infailibil te crezi in problema ...cipurilor.

Politica pasilor marunti inseala pana si pe cei mai intelijenti. Acum se pune masa ,lingurile,furculitele,farfuriile ...mancarea mult asteptata insa se va servi cu o conditie care va fi pusa exact inainte sa iei prima inghititura.Aia va fi lepadarea .Parintele Iustin a vazut finalul pe cand tu vezi niste linguri si furculite care se aseaza pe o masa.

Nu, parintele Iustin a afirmat in repetate randuri ca lepadarea e chiar acum si ca cine are un act cu cip deja s-a lepadat. Exista interviuri ale lui unde spune clar asta.
E chiar asa greu sa recunoastem ca s-a inselat?

bogdan81 24.11.2013 12:37:39

Vedeti prin comparatie si pozitia parintelui Rafail Noica sau a parintelui Arsenie Papacioc, mult mai rezervata si mai smerita, in aceasta situatie.
Perintele Arsenie Papacioc chiar spune undeva ca fac mare gresala preotii care opresc credinciosii de la impartasanie pe unicul motiv ca au un document cu cip.

gabriela8 24.11.2013 13:04:11

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 541246)
Nu, parintele Iustin a afirmat in repetate randuri ca lepadarea e chiar acum si ca cine are un act cu cip deja s-a lepadat. Exista interviuri ale lui unde spune clar asta.

Nu cred ca s-a inselat, a spus intotdeauna ca aceste documente sunt pregatitoare vremurilor ce urmeaza.
In ceea ce priveste afirmatiile parintelui Arsenie Papacioc care ar fi spus despre parintele Iustin ca a luat atitudine prea devreme, parintele Iustin a zis foarte intristat : " Nu am crezut ca parintele Arsenie ma va lasa singur sa marturisesc".

bogdan81 24.11.2013 13:13:14

Pai hai sa vedem ce a zis.
Aveti acest interviu unde spune ca pana si carnetul de conducere cu cip e pacat impotriva Duhului Sfant si lepadare de Hristos.

http://www.youtube.com/watch?v=ywQSgv0dGQU

bogdan81 24.11.2013 13:23:53

Faptul ca parintele Iustin a gresit in aceasta problema nu inseamna ca el nu a fost un bun duhovnic si un om iubitor de Dumnezeu.
Dar nimeni nu este infailibil, noi nu avem papi.
Asta va spune si saracul Alin de atata vreme dar se lupta cu morile de vant.
Fiindca exista o acuta lipsa de discernamant inclusiv printre ortodocsi si am ajuns sa ne comportam ca o secta: luptam contra vaccinurilor, medicamentelor, propagam teorii conspirationiste aberante, incat mare sminteala se face printre oameni.

gabriela8 24.11.2013 13:25:12

Ce ai fi vrut sa zica? Da, mai, luati-le ca nu se intampla nimic? Sunt bune?
Atunci toata lumea ar fi zis ca parintele Iustin e de acord. Cum o dai, tot nu e bine. Eu stiu ce a vrut sa sublinieze si imi doresc sa il bucure Dumnezeu acolo unde este.

bogdan81 24.11.2013 13:31:59

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 541253)
Ce ai fi vrut sa zica? Da, mai, luati-le ca nu se intampla nimic? Sunt bune?
Atunci toata lumea ar fi zis ca parintele Iustin e de acord. Cum o dai, tot nu e bine. Eu stiu ce a vrut sa sublinieze si imi doresc sa il bucure Dumnezeu acolo unde este.

Bine, dar in logica asta, vin si eu si intreb? Dumnezeu e in televizor?
Dar daca eu vin acum si zic: Cine are televizor s-a lepadat de Hristos, ce o sa ziceti?
Ca am luat-o razna, nu?
Pai asa unde ajungem?
Hai sa renuntam si la CNP atunci? Ca CNP inseamna inlocuirea numelui de la botez cu un numar.
Daca eu zic acum ca cine are CNP s-a lepadat?
E ok ?

bin000 24.11.2013 13:37:54

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 541246)

Nu s-a inselat el ci doar...nu avea cu cine vorbi.Saracu' in ultimii ani a tras in repetate randuri semnale de alarma,el vorbea ...el auzea.A incercat si cu binisorul(cu diverse mesaje catre romani),a incercat si cu socul (actele cu cip= lepadare) .Nimic.Somn usor popor roman.El vazuse ca deja...era mult prea tarziu.Cand se va descoperi adevarul...va fi deja in metastaza.

gabriela8 24.11.2013 13:38:19

Fiecare e liber sa aleaga ce vrea. Documentul cu cip iti ofera niste privilegii cu care obisnuindu-te iti va fi greu sa renuti de aceea cred ca s-a dorit a fi taiat raul de la radacina si s-a incercat cat mai mult amanarea lor.

Barsaumas 24.11.2013 13:40:40

Intrunire in Suprema Loja Neagra.
Toate capeteniile intunericului, intrunite in fata tronului spurcaciunii.
"Cine dintre voi, intreaba Spurcaciunea, poate sa faca in asa fel ncit meritele acumulate de Iustin Pirvu, acel popa calugar enervant de aproape de sfintenie, sa fie spulberate, sau cel putin in mare pericol, si chiar si mantuirea lui? Voi da ca rasplata un loc pe tronul meu".
Se ridica duhul superstitiei si sectarismului: "Stapine spurcat, eu voi face aceasta. Voi influenta pe slugile noastre din manastire si din biserica, pe danion, pe fotini, pe multi altii, si voi face din Iustin Pirvu un fals profet, ce va cauza deruta spirituala mare in biserica, nesupunere fata de sinod si multe alte neorinduieli si pacate".
"Hahahahaha! Asa vei face, si asa vei reusi. Iesi, si la treaba! Rasplata te asteapta".

bogdan81 24.11.2013 13:43:40

Citat:

În prealabil postat de bin000 (Post 541255)
Nu s-a inselat el ci doar...nu avea cu cine vorbi.Saracu' in ultimii ani a tras in repetate randuri semnale de alarma,el vorbea ...el auzea.A incercat si cu binisorul(cu diverse mesaje catre romani),a incercat si cu socul (actele cu cip= lepadare) .Nimic.Somn usor popor roman.El vazuse ca deja...era mult prea tarziu.Cand se va descoperi adevarul...va fi deja in metastaza.

Din pacate el a inceput cu socul si a sfarsit prin a o lasa mai moale cand a realizat ca era probabil manipulat. Fiindca parintele a fost si manipulat, si inca cum.

gabriela8 24.11.2013 13:44:28

Citat:

În prealabil postat de Barsaumas (Post 541257)
Intrunire in Suprema Loja Neagra.
Toate capeteniile intunericului, intrunite in fata tronului spurcaciunii.
"Cine dintre voi, intreaba Spurcaciunea, poate sa faca in asa fel ncit meritele acumulate de Iustin Pirvu, acel popa calugar enervant de aproape de sfintenie, sa fie spulberate, sau cel putin in mare pericol, si chiar si mantuirea lui? Voi da ca rasplata un loc pe tronul meu".
Se ridica duhul superstitiei si sectarismului: "Stapine spurcat, eu voi face aceasta. Voi influenta pe slugile noastre din manastire si din biserica, pe danion, pe fotini, pe multi altii, si voi face din Iustin Pirvu un fals profet, ce va cauza deruta spirituala mare in biserica, nesupunere fata de sinod si multe alte neorinduieli si pacate".
"Hahahahaha! Asa vei face, si asa vei reusi. Iesi, si la treaba! Rasplata te asteapta".

:28: Somn usor si vise placute!

gabriela8 24.11.2013 13:45:34

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 541259)
Din pacate el a inceput cu socul si a sfarsit prin a o lasa mai moale cand a realizat ca era probabil manipulat. Fiindca parintele a fost si manipulat, si inca cum.

Manipulat... de cine?

Barsaumas 24.11.2013 13:46:21

Arie era mai evlavios decit tot forumul asta la un loc. Stim ce soarta a avut. Protoparintii, nu mai zic: puteri, sanatate, haruri este haruri: au cazut. Ingerii dizidenti: puteri neinchipuite, gnoza de necuprins de om: au comis seditiune.
Iustin Pirvu: marturisire in inchisoare, merite, duhovnicie: poate ca, asa cum zicea Alin, oamenii isi vor aduce aminte de el doar ca "staretul de la Petru voda, cel care vorbea de cipuri in acte ca fiind apostazie".
Viata este risc, schimbare, provocare. Cu alte cuvinte, lupta. Unii cad si se lasa cazuti, altii se ridica si pe patul de moarte.

bogdan81 24.11.2013 13:47:50

Au incercat sa-l manipuleze si pe parintele Arsenie Papacioc si aproape ca reusisera.
Dar parintele Arsenie s-a tinut mai darz.
Dansul nu a spus, precum parintele Iustin despre ierarhi, ca sunt o ceata de tradatori si de vanzatori.
Dumnezeu sa-l odihneasca cu sfintii pe parintele Iustin. Nu dansul a fost vinovat, ci cei care l-au folosit si i-au batjocorit batranetile.

Barsaumas 24.11.2013 13:54:41

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 541264)
Au incercat sa-l manipuleze si pe parintele Arsenie Papacioc si aproape ca reusisera.
Dansul nu a spus, precum parintele Iustin despre ierarhi, ca sunt o ceata de tradatori si de vanzatori.
Dumnezeu sa-l odihneasca cu sfintii pe parintele Iustin. Nu dansul a fost vinovat, ci cei care l-au folosit si i-au batjocorit batranetile.

Ai dreptate. Cu cei sfintiti prin martiraj si marturisire sa il odihneasca, amin.
Pai danion si altii sunt vinovati de asta, daca stai sa vezi unde duc urmele.

gabriela8 24.11.2013 13:55:53

Citat:

Eu nu as face asemenea afirmatii publice... Paritele nu a fost in neascultare, s-a supus ierahilor si a atras atentia asupra unor greseli. De ce, deranjeaza asa mult pe unii chiar nu inteleg. Sa Luam ce credem ca e necesar pentru mantuirea noastra si sa nu intram in lucruri adanci.

Barsaumas 24.11.2013 13:59:50

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 541266)
Eu nu as face asemenea afirmatii publice... Paritele nu a fost in neascultare, s-a supus ierahilor si a atras atentia asupra unor greseli. De ce, deranjeaza asa mult pe unii chiar nu inteleg. Sa Luam ce credem ca e necesar pentru mantuirea noastra si sa nu intram in lucruri adanci.

In cazul asta, a urmat o definitie foarte interesanta a supunerii: cum te supui, cind instigi la nesupunere si nascocesti reguli noi, in raspar cu ordinea bisericeasca si, chiar mult mai important, cu Traditia si Scriptura?
Biserica este ierarhie sacramentala si administrativa, nu talk-show.

bin000 24.11.2013 14:03:01

Citat:

Bebelushii care spun ca parintele Iustin e inselat sunt cei care il batjocoresc.Prima data il batjocoresc apoi spun "Dumnezeu sa-l odihneasca cu sfintii pe parintele Iustin" :24:

gabriela8 24.11.2013 14:04:36

Citat:

În prealabil postat de Barsaumas (Post 541267)
In cazul asta, a urmat o definitie foarte interesanta a supunerii: cum te supui, cind instigi la nesupunere si nascocesti reguli noi, in raspar cu ordinea bisericeasca si, chiar mult mai important, cu Traditia si Scriptura?
Biserica este ierarhie sacramentala si administrativa, nu talk-show.

Cred ca intelegem diferit lucrurile si nu sunt in masura sa comentez faptele unui om care prin ochii mei este mucenic.

bogdan81 24.11.2013 14:07:50

Parintele Iustin e cuvios. A suferit in inchisoare dar nu a murit acolo.
Mucenic e Mircea Vulcanescu de pilda.

bogdan81 24.11.2013 14:09:25

Si inca o data, discutia e cu totul alta.
Nimeni nu contesta meritele parintelui Iustin.
Dar noi NU avem papi.
Repet pentru a mia oara.

gabriela8 24.11.2013 14:15:42

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 541271)
Parintele Iustin e cuvios. A suferit in inchisoare dar nu a murit acolo.
Mucenic e Mircea Vulcanescu de pilda.

Suntem pe forum si nu vreau sa spun tot ce stiu.
Mucenici nu sunt doar cei care au sfarsit in inchisoare.

MUCENÍC ~ci m. 1) Persoană care îndură chinuri fizice sau morale pentru ideile, convingerile sale; martir.

Intr-un punct suntem de acord: topicul are alta tema.

bogdan81 24.11.2013 14:27:31

In sensul asta orice crestin e un mucenic, fiindca fiecare crestin are crucea lui de dus si nu putem ajunge la inviere fara sa trecem prin cruce.
Dar acesta e un sens mai larg.
E bine sa nu ne jucam cu termenii fiindca asa orice crestin care moare poate fi declarat un mucenic.

Barsaumas 24.11.2013 14:31:14

Nu am nimic contra canonizarii sale, dar parintele a gresit enorm cu trei lucruri:
1. definirea cipurilor electronice ca pecete finala sau macar prepecete;
2. nesupunerea fata de sinod;
3. interzicerea cuminecarii pentru mirenii care au acte cu cip incorporat (asta si a doua sunt cu adevarat grave pentru un sacerdot ortodox).
Adevaratii vinovati morali de tevatura paranoida cu cipurile-ca-lepadare sunt, cred eu, danion vasile si altii ca el.

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:46:51.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.