Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   11.08.10 - Arderea Coranului (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10644)

IonelS 21.09.2010 13:40:07

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 290469)
"Sfintii" de care vorbesti, au distrus idolatria cu mare violenta si constrangeri de tot felul.
Cu tot respectul, dar este un exemplu care nu face cinste crestinismului.

Adica puterea data de Hristos acestor sfinti, de a distruge temple idolatre, pagane, mai ales cu RUGACIUNEA, nu face cinste crestinismului !? Tu ti-ai facut propriul crestinism ?

Dumitru73 21.09.2010 13:42:05

Citat:

În prealabil postat de truthtostone (Post 290483)
Wow,domnule Evident,abia acum ai realizat ca suntem noi vs ei ?
Asta nu se va schimba niciodata.Noi vrem ca noi,ei vor ca ei.Cel mai tare va castiga.
Fiindca este vorba de Adevar aici,nu avem voie sa intoarcem obrazul.Adevarul nu este un lucru personal al nostru pe care putem sa-l distrugem.Adevarul este de sine statator si cine va incerca sa-l modifice va pieri (sau cel putin merita sa piara)

adevarul > orice om.Fara adevar existenta este egala cu 0. ergo ,omul nu valoreaza nimic daca nu traieste in adevar.

Atunci hai sa facem a nu stiu cata cruciada ... asta vreti?

Dumitru73 21.09.2010 13:45:29

Citat:

În prealabil postat de IonelS (Post 290489)
Adica puterea data de Hristos acestor sfinti, de a distruge temple idolatre, pagane, mai ales cu RUGACIUNEA, nu face cinste crestinismului !? Tu ti-ai facut propriul crestinism ?

Ma feream la puterea lor politica, proaspat dobandita, pe care nu s-au dat in laturi sa o foloseasca in orice mod.
Daca era vorba de o putere divina asa cum afirmi, de ce au recurs la violente?
De ce nu s-a desfasurat convertirea in acelasi mod cum o faceau cand erau prigoniti? Atunci oamenii erau cuceriti de frumusetea noii religii.

truthtostone 21.09.2010 14:22:09

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 290490)
Atunci hai sa facem a nu stiu cata cruciada ... asta vreti?

Nu poti da in Hristos si sa scapi cu basmaua curata.Lovesti crestinul,poate iti intoarce obrazul.Lovesti crestinismul,iti ceri scuze sau te pregatesti pentru ce urmeaza.

IonelS 21.09.2010 14:37:58

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 290491)
Ma feream la puterea lor politica, proaspat dobandita, pe care nu s-au dat in laturi sa o foloseasca in orice mod.
Daca era vorba de o putere divina asa cum afirmi, de ce au recurs la violente?
De ce nu s-a desfasurat convertirea in acelasi mod cum o faceau cand erau prigoniti? Atunci oamenii erau cuceriti de frumusetea noii religii.

Eu invoc traditia crestina de cateva sute de ani, de la inceputurile crestinismului, cand sfintii prin puterea data de Hristos dadeau cu idolatria de pamant si tu imi invoci cruciadele catolice, arderea pe rug catolica, atrocitatile savarsite de conquistadori in numele catolicismului, etc. N-au primit putere politica sa darame idolatria, ci Duh Sfant !
Te-am mai intrebat si te mai intreb o data: de ce nu citesti istoria crestinismului ortodox ? De ce nu citesti ce faceau sfintii cu puterea data de Hristos, cu templele pagane..Bietii sfinti s-au repetat cateva sute de ani, au fost martirizati ca sa invete si ultimul crestin cum se procedeaza si tu....!

o_tzaranca 21.09.2010 14:42:57

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 290289)
Deci ceea ce te deranjează e numele de Iudeea? Eu mă referam la teritoriu, nu la denumirea oficială. Iudeea e numele istoric al acestui ținut și totodată el desemnează pe locuitorii săi, Iudeea = țara evreilor. Acest teritoriu e vatra lor ancestrală, evreii fiind descendenții celor mai vechi populații canaanite, contrar legendei biblice despre o migrare din alte părți. Aceasta este concluzia cercetărilor arheologice și lingvistice.

Acuzații de antisemitism nu o să primești, dar iudeofobia ta e vizibilă.

Așa cum ți-am spus mai înainte, populația majoritară a Iudeei a continuat să fie cea evreiască (evrei mozaici și creștini, mai apoi apoi evrei musulmani care se vor arabiza), amestecată cu un număr de greci, latini și alte populații. Evrei, adică vorbeau aramaica și ebraica.

vorbesti serios aici? faptul ca evreii au migrat e o legenda? atunci de ce a fost nevoie sa se infiinteze statul Israel?

nu ma deranjaza denumirea.
am vrut sa arat pe de o parte ,ca la acea data Iudeea era parte a Imperiului Bizantin
pe de alta parte, ca majoritatea evreilor nu erau in Iudeea la acea data.
Imparatul Iustinian ii prigonea pe evrei..prin constantinopol.

Citat:

Dacă populația era așa ruralizată, cum îți explici că Talmudul de la Ierusalim, Mișna și Niqqud, unele din textele de bază ale religiei iudaice au fost compuse în această perioadă în Iudeea?

asta-i buna..ca si cand m-ai intreba..
cum imi explic ca scrierile Sfintilor Parinti au fost compuse in perioada sau anul X
Talmudul a fost scris in decursul a catorva sute de ani.a fost definitivat la Ierusalim ..repet,nu neg continuarea prezentei lor acolo.

Daca ar fi sa arzi numai o carte ..ce ai alege intre Talmud si Coran?

bmd 21.09.2010 15:03:42

Mai Traditie si taranca_o voi nu va puteti paruii privat? Sincer nu cred ca intereseaza pe cineva care va avea ultimul cuvint (intre noi fie vorba taranca va avea ultimu cuvint):10:

Dumitru73 21.09.2010 15:05:52

Citat:

În prealabil postat de IonelS (Post 290520)
Eu invoc traditia crestina de cateva sute de ani, de la inceputurile crestinismului, cand sfintii prin puterea data de Hristos dadeau cu idolatria de pamant si tu imi invoci cruciadele catolice, arderea pe rug catolica, atrocitatile savarsite de conquistadori in numele catolicismului, etc. N-au primit putere politica sa darame idolatria, ci Duh Sfant !
Te-am mai intrebat si te mai intreb o data: de ce nu citesti istoria crestinismului ortodox ? De ce nu citesti ce faceau sfintii cu puterea data de Hristos, cu templele pagane..Bietii sfinti s-au repetat cateva sute de ani, au fost martirizati ca sa invete si ultimul crestin cum se procedeaza si tu....!

Eu nu am pomenit de catolici.
Ci de cum s-a extins crestinismul dupa incetarea prigoanei, prin asa zisa "putere de sus", cum zici tu.

Traditie1 21.09.2010 15:10:24

Citat:

În prealabil postat de o_tzaranca (Post 290523)
vorbesti serios aici? faptul ca evreii au migrat e o legenda? atunci de ce a fost nevoie sa se infiinteze statul Israel?

Mă referam la venirea în pământul Canaanului a evreilor conduși de Avraam, nu la migrarea lor recentă din diaspora spre Israel.

Citat:

nu ma deranjaza denumirea.
am vrut sa arat pe de o parte ,ca la acea data Iudeea era parte a Imperiului Bizantin
pe de alta parte, ca majoritatea evreilor nu erau in Iudeea la acea data.
Imparatul Iustinian ii prigonea pe evrei..prin constantinopol.
Poate nu erau majoritatea în Iudeea, dar era concentrarea principală de evrei.

Citat:

asta-i buna..ca si cand m-ai intreba..
cum imi explic ca scrierile Sfintilor Parinti au fost compuse in perioada sau anul X
Talmudul a fost scris in decursul a catorva sute de ani.a fost definitivat la Ierusalim ..repet,nu neg continuarea prezentei lor acolo.
Întrebarea era: dacă erau alte comunități mai semnificative, de ce nu au realizat lucrări la fel de importante sau de ce acestea nu au fost realizate în diaspora?

Citat:

Daca ar fi sa arzi numai o carte ..ce ai alege intre Talmud si Coran?
Dacă ar trebui să ard una cu orice chip, aș alege curanul, pentru că el ordonă subjugarea și asuprirea nemusulmanilor și alte mârșăvii. Nu cunosc Talmudul, am auzit că ar conține hule la adresa Mântuitorului, dar nu văd ca evreii să asuprească creștinii pe baza textelor religioase așa cum fac musulmanii.

o_tzaranca 21.09.2010 15:11:35

Citat:

According to the Book of Jeremiah (52:28-30), 3,023 Jews were deported in the first wave, 832 in the second, and 745 in the third, making 4,600 in all. However, it is likely that only the men were counted. Including women and children it is estimated that 14,000 to 18,000 people would be the full number. A larger estimate is given in 2 Kings 24:14-16, which refers only to the first deportation 597 [SIZE=2]B.C.E. Verse 14 gives the numbers as 10,000 men, while verse 16 puts the number at 8,000, an estimate roughly double that of Jeremiah's for all three deportations. Scholars tend to accept Jeremiah's figures as more accurate. In either case, since scholars estimate the total population of the Kingdom of Judah [/SIZE]during this time at between 120,000 and 150,000, less than one quarter of the population was actually taken into exile.
http://en.wikipedia.org/wiki/Babylonian_exile

eu ma refeream la cati s-au intors din exil ...vad ca aici imi arati cati au fost luati in exil..
(e a ,,n,, oara cand nu ne intelegem..devine obositoare discutia asta)
de ce e importand momentul..intoarcerii din robie?
uite ce scrie chiar pe pagina dvs.
,,thus, it also marks the beginning of the "Jewish diaspora",,

Citat:

Poate ai ceva surse pentru afirmațiile tale, niște situri serioase, că din ce am citit pe Wikipedia reiese că Iudeea era centrul lumii evreiești.

wikipedia ,site serios
in adresa de sus gasiti o trimitere la o carte:
Rainez Albert,Israel in exile,the hystory and literature of the sixth century BCE,,

o_tzaranca 21.09.2010 15:49:35

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 290539)

Dacă ar trebui să ard una cu orice chip, aș alege curanul, pentru că el ordonă subjugarea și asuprirea nemusulmanilor și alte mârșăvii. Nu cunosc Talmudul, am auzit că ar conține hule la adresa Mântuitorului, dar nu văd ca evreii să asuprească creștinii pe baza textelor religioase așa cum fac musulmanii.

va recomand cartea lui Paulescu ,,Spitalul,coranul,talmudul,

talmudul va considera neevreu adica goim si in final ..magar
o sa aveti o zi negra cand o sa o cititi

Eu va doresc o zi buna!

IonelS 21.09.2010 16:03:50

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 290535)
Eu nu am pomenit de catolici.
Ci de cum s-a extins crestinismul dupa incetarea prigoanei, prin asa zisa "putere de sus", cum zici tu.

Pai ofera monstre de atrocitati necrestine savarsite de cultul crestin ortodox ! Eu cunosc ca sfintii dadeau jos cu templele pagane mai ales prin rugaciune, ca erau comunitati intregi care treceau la crestinism datorita minunilor, darmau chiar ei ceea ce intretinuse-ra pana atunci si cam atat...

Poate este prea multa geografie aici..Hai sa ne limitam la ce stim mai bine: ROMANIA..Ce frictiuni sa fi existat intre slujitorii lui Zalmoxis si crestini ? Care sa fi fost armele raspandirii crestinismului la noi ?
Da-mi lectii de istorie crestina !

Dumitru73 21.09.2010 16:16:24

Citat:

În prealabil postat de IonelS (Post 290560)
Pai ofera monstre de atrocitati necrestine savarsite de cultul crestin ortodox ! Eu cunosc ca sfintii dadeau jos cu templele pagane mai ales prin rugaciune, ca erau comunitati intregi care treceau la crestinism datorita minunilor, darmau chiar ei ceea ce intretinuse-ra pana atunci si cam atat...

Poate este prea multa geografie aici..Hai sa ne limitam la ce stim mai bine: ROMANIA..Ce frictiuni sa fi existat intre slujitorii lui Zalmoxis si crestini ? Care sa fi fost armele raspandirii crestinismului la noi ?
Da-mi lectii de istorie crestina !

Tu te referi la caderea templelor precum zidurile Ierihonului? Asta vrei sa spui?

IonelS 21.09.2010 21:48:25

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 290569)
Tu te referi la caderea templelor precum zidurile Ierihonului? Asta vrei sa spui?

Inteleg ca tie iti este straina istoria crestinismului si nu avem ce discuta ! Dar sa sti, ca sunt oameni analfabeti , necititi, dar credinciosi si care inteleg tot: si credinta , si cale de mantuire, si lupta crestina, lupta dreapta , etc.. TU NU STI SAU NU VREI SA STI !
Si-ti mai zic ceva: sa nu ai parte de ce iti doresti ! Si dac este sa ai, sa ai parte nu aici in Romania, ci acolo la ei, sa-ti iasa si pe nas !

andreicozia 21.09.2010 22:29:51

Citat:

În prealabil postat de IonelS (Post 290697)
Inteleg ca tie iti este straina istoria crestinismului si nu avem ce discuta ! Dar sa sti, ca sunt oameni analfabeti , necititi, dar credinciosi si care inteleg tot: si credinta . si cale de mantuire, si lupta crestian, lupta dreapta , etc.. TU NU STI SAU NU VREI SA STI !

Ionel, tu refuzi sa intelegi, si indiferent daca-ti convine TIE personal sau nu afla ca SI istoria crestinismului s-a desfasurat in functie de cel mai important motor al dinamicii popoarelor - BANUL -

Deci nu iti mai imagina frumos ca popoarele nostre de sarantoci si opincari( nu la modul peiorativ ci ca o relitate), nu au format armate de cruciati pentru ca nu au vrut, CI PENTRU SIMPLUL FAPT CA NU AU AVUT BANI sa-i atace pe altii ! ! ! asa cum au avut francezii englezii, spaniolii si italienii care furau de peste tot....si noi doar in lumina acestei neputinte s-a creat aceasta iluzie ca noi nu suntem ca crestinii catolici, noi nu jefuim pe altii, ne aparam "nevoile si neamul" povesti!..totul se reduce la faptul ca nu am avut CU CINE JEFUI, pentru ca eram ca vai de capul nostru, mergeam la lupta cu furci de lemn si bite...deci prea departe iti dai seama ca nu am fi ajuns.

...si toate aceste mituri ale iubirii de pace se dizolva in momentul cind iesi din tara si studiezi din afara istoria crestinismului, si vezi cine a vehiculat cu bogatii si aur, bani girla, bagati in armate, catedrale ,industrie,... nu din Romania unde se poarta foarte mult ochelarii de cal iar la capitolul istorie altceva decit ce ti se serveste NU VEZI!

Dovada ca nu suntem deloc pacifisti si ortodocsi doritori de pace apare in momentul in care am fost incurajati pe rol de trepadusi ai Furerului sa devenim legionari, batausi, si atacatori, aliati ai Satanei in WWII, cind am intrat peste EST!

IonelS 21.09.2010 22:51:24

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 290713)
Ionel, tu nu vrei sa intelegi, si indiferent daca-ti convine TIE personal sau nu afla ca SI istoria crestinismului s-a desfasurat in functie de cel mai important motor al dinamicii popoarelor - BANUL -

Care ban in tarile romane din evul mediu timpuriu si de mai tarziu. Si popii erau opincari atunci, erau rupti de orice centru de crestinsim cunoscut si luptau alaturi de tarani si domnitori ! Dar ei n-au luptat pt tine !

Citat:

Deci nu iti mai imagina frumos ca popoarele nostre de sarantoci si opincari( nu la modul peiorativ ci ca o relitate), nu au format armate de cruciati pentru ca nu au vrut, CI PENTRU SIMPLUL FAPT CA NU AU AVUT BANI sa-i atace pe altii ! ! ! asa cum au avut francezii englezii, spaniolii si italienii care furau de peste tot....si noi doar in lumina acestei neputinte s-a creat aceasta iluzie ca noi nu suntem ca crestinii catolici, noi nu jefuim pe altii, ne aparam "nevoile si neamul" povesti!..totul se reduce la faptul ca nu am avut CU CINE JEFUI, pentru ca eram ca vai de capul nostru, mergeam la lupta cu furci de lemn si bite...deci prea departe iti dai seama ca nu am fi ajuns.

Intre 1500 si 1600 in Moldova si Tara Romaneasca s-au dat peste 100 de batalii! Nu era generatie de barbati care sa treaca fara de lupta ..Si luptau,si mureau cu sfintii ortodoxiei de gat ! Dar n-au luptat pt tine !
Citat:

...si toate aceste mituri ale iubirii de pace se dizolva in momentul cind iesi din tara si studiezi din afara istoria crestinismului, si vezi cine a vehiculat cu bogatii si aur, bani girla, bagati in armate, catedrale ,industrie,... nu din Romania unde se poarta foarte mult ochelarii de cal iar la capitolul istorie altceva decit ce ti se serveste NU VEZI!

Acum suntem la pamant, ceea ce vezi tu in vest este "lumina de la apus", insa istoria o face tot Dumnezeul ortodoxiei si nu banul !

Citat:

Dovada ca nu suntem deloc pacifisti si ortodocsi doritori de pace apare in momentul in care am fost incurajati pe rol de trepadusi ai Furerului sa devenim legionari, batausi, si atacatori, aliati ai Satanei in WWII, cind am intrat peste EST!

Legiunea a aparut inaintea nazistilor ! Nu cunosti istorie !
Eu zic asa: sa n-ai parte de ceea ce scuipi !

andreicozia 21.09.2010 23:11:34

Citat:

În prealabil postat de IonelS (Post 290724)
Care ban in tarile romane din evul mediu timpuriu si de mai tarziu. Si popii erau opincari atunci, erau rupti de orice centru de crestinsim cunoscut si luptau alaturi de tarani si domnitori ! Dar ei n-au luptat pt tine !

Intre 1500 si 1600 in Moldova si Tara Romaneasca s-au dat peste 100 de batalii! Nu era generatie de barbati care sa treaca fara de lupta ..Si luptau,si mureau cu sfintii ortodoxiei de gat ! Dar n-au luptat pt tine !

Acum suntem la pamant, ceea ce vezi tu in vest este "lumina de la apus", insa istoria o face tot Dumnezeul ortodoxiei si nu banul !

Legiunea a aparut inaintea nazistilor ! Nu cunosti istorie !
Eu zic asa: sa n-ai parte de ceea ce scuipi !

Tot ce mentionezi aici si felul in care o faci este prin orbecaiala nationalista sovina care-i la MARE moda acum in Romania generata de disperarea generala.
Asa ca te/va las in ale voastre(observ ca sunteti gasca mare).
Asa cum si in timpul legionarilor criminali trebuia sa-ti tii gura ca altfel te trezeai cu un glonte in cap se pare ca spre aceeasi directie tembela va indreptati si voi!
Somn usor!...crestinule! :)))) si mai ales vise placute!

IonelS 21.09.2010 23:15:21

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 290726)
Tot ce mentionezi aici si felul in care o faci este prin orbecaiala nationalista sovina care-i la MARE moda acum in Romania generata de disperarea generala.
Asa ca te/va las in ale voastre(observ ca sunteti gasca mare).
Asa cum si in timpul legionarilor criminali trebuia sa-ti tii gura ca altfel te trezeai cu un glonte in cap se pare ca spre aceeasi directie tembela va indreptati si voi!
Somn usor!...crestinule! :)))) si mai ales vise placute!

Sunt pasionat de istorie! Ti-am "citat" din Iorga ! Apropo, sti in ce relatii se afla Iorga cu legionarii ?
Dar pt ca mie im place sa aleg ceea ce este mai bun de la fiecare, am si-un text legionar pt tine: "Pentru Dumnezeu, neam si tara !"

Luptati fratilor, cum puteti ! Ceea ce islamul si altii n-au reusit prin sabie, incearca acum prin .... ceea ce vedeti ca-i in jurul vostru !
Nu zic sa ardeti corane neaprat. Eu zic sa luptati in fel si chip..., macar asa cum au facut-o inaintasii nostrii !

andreicozia 21.09.2010 23:24:15

Citat:

În prealabil postat de IonelS (Post 290727)
"Pentru Dumnezeu, neam si tara !"

!

Oare cu "strigatura" asta l-au trimis ei pe Iorga pe lumea cealalta, cu un glonte in ceafa?

Nu stiu de ce, aceste vorbe imi amintesc de cum striga islamistul fanatic inainte sa se detoneze in multime

...dar ce sa mai vorbim, nebunia se manifesta la toti la fel. Doar limba este diferita!

Dumitru73 22.09.2010 09:55:33

Citat:

În prealabil postat de IonelS (Post 290697)
Inteleg ca tie iti este straina istoria crestinismului si nu avem ce discuta ! Dar sa sti, ca sunt oameni analfabeti , necititi, dar credinciosi si care inteleg tot: si credinta , si cale de mantuire, si lupta crestina, lupta dreapta , etc.. TU NU STI SAU NU VREI SA STI !
Si-ti mai zic ceva: sa nu ai parte de ce iti doresti ! Si dac este sa ai, sa ai parte nu aici in Romania, ci acolo la ei, sa-ti iasa si pe nas !

Ionica tata, daca refuzi sa raspunzi la intrebari, de ce ai pretentii sa ti se raspunda?
Cate ceva despre istoria crestinismului mai stiu si eu, oricum mai mult decat iti inchipui.
Ce nu intelegi tu e ca eu chiar VREAU SA STIU ... problema e ca, din cate am observat, tu nu prea ai ce sa-mi spui ...
Ce sa-mi iasa pe nas Ionica?

IonelS 22.09.2010 10:05:22

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 290728)
Oare cu "strigatura" asta l-au trimis ei pe Iorga pe lumea cealalta, cu un glonte in ceafa?

Nu stiu de ce, aceste vorbe imi amintesc de cum striga islamistul fanatic inainte sa se detoneze in multime

...dar ce sa mai vorbim, nebunia se manifesta la toti la fel. Doar limba este diferita!

Islamismul genereaza crima, lupta dreapta crestina nu presupune omorarea paganilor.., dar chiar si asa ...si crestinismul ortodox are strigate de lupta! Pai daca n-avea mai eram acum peste 95% crestini in aceasta tara ?

As intra in pamant sa fiu si din greseala pro-islamic!

carmina 01 22.09.2010 16:11:45

Citat:

În prealabil postat de daniil96 (Post 288636)
al-illah (Allah) este zeul lunii la care se inchinau paganii animisti; astazi se numesc musulmani si au ca simbol luna si se inchina tot la Allah - deci continuitatea e reala si evidenta

Dumnezeu este termenul in limba româna, nu cred ca dacii vorbeau latina ... deci unde este continuitatea si de zeitate si de denumire?

buna! Doresc sa fac o precizare.Allah este echivalentul cuvantului dumnezeu in limba araba.Inseamna CEL CARUIA I SE CUVINE ADORATIA-Creatorul.
Semnul lunii pe care l vedeti folosit de musulmani inseamna Ramadanul (postul) ..luna ramadan fiind luna in care a fost pogorat coranul.Musulmanii se orienteaza dupa apus,rasarit luna stele...au rugaciuni inainte de rasaritul soarelui,,la asfintit...iar cand luna are forma pe care o vedeti la mischei...a venit Ramadanul-postul.
Musulmanii sunt oameni pasnici,religia lor ii indeamna sa nu lupte cu cineva decat daca cineva ii alunga din tara lor sau o cotropesc.de altfel sunt indemnati sa vorbeasca in modul cel mai frumos cu "oamenii cartii"-adica crestinii si iudeii....Dar daca sunt cotropiti...se apara....asa s a inta.mplat in Irak....America nesatula de petrol..a "starnit" totul.vedeti cati copii nevinovati ai irakienilor mor si cate femei sunt violate de americanii soldati.Cand cineva ramane fara familie si fara casa...pentru ca au fost ucisi de americani...recurge la extrem..

bmd 22.09.2010 16:17:35

Si cum tara lor a devenit intreg pamintul lupta cu toti care nu-s de religia lor, pasnicii tai talibani, pardon musulmani!
Or fi indemnati sa vorbeasca frumos cu "oamenii cartii" dar nu prea se indeamna sa o faca ba mai mult vorbesc despre Dumnezeul acestor "oameni ai cartii" ca despre un proroc distrat care a vorbit doar prostii!

andreicozia 22.09.2010 16:35:00

Citat:

În prealabil postat de bmd (Post 290864)
Si cum tara lor a devenit intreg pamintul lupta cu toti care nu-s de religia lor, pasnicii tai talibani, pardon musulmani!
Or fi indemnati sa vorbeasca frumos cu "oamenii cartii" dar nu prea se indeamna sa o faca ba mai mult vorbesc despre Dumnezeul acestor "oameni ai cartii" ca despre un proroc distrat care a vorbit doar prostii!

Tu Marius, din pacate, faci parte din grupul celor care dupa ce ciupeste pe cineva pe ascuns pe la spate se da la o parte si zbiara cit mai tare ca celalalt reactioneaza,/// spunind UITATI! ! ! uitati ce face, el da in mine, ( cu ample miscari dramatice de scena) vedeti cine este vinovatul! asa si cu musulmanii pe care i-ati zgindarit, le-ati omorit familiile, dupa care urlati ca niste lasi ca tot ei sunt de vina.

Dupa logica ta si tu ca roman esti un taliban pentru ca te-ai rasculat impotriva turcilor care multe sute de ani te-au calcat pe coada iar tu luptindu-te nu ai vrut sa fii asimilat.

Dovada cea mai clara ca sunt pasnici ESTE CHIAR SUB NASUL TAU IN ROMANIA si se numeste convietuirea pasnica de sute de ani in DOBROGEA! ! !

La fel si in Orientul mijlociu....sute de ani nu au avut conflicte majore cu occidentul, decit ca sa se apere in general impotriva britanicilor colonizatori care mirosisera rost de ghiseft cu petrolul.

Repet faptul ca nu ii intelegem vine de la faptul ca noi de buna voie chiar si cu urale ne-am asociat cu armatele minciunii si de aceea acum facem VOIA LOR! ! !..de aceea si ortodoxia o ia pe calea sterilitatii precum religiile occidentale.

IonelS 22.09.2010 16:39:50

Citat:

În prealabil postat de carmina 01 (Post 290863)
buna! Doresc sa fac o precizare.Allah este echivalentul cuvantului dumnezeu in limba araba.Inseamna CEL CARUIA I SE CUVINE ADORATIA-Creatorul.
Semnul lunii pe care l vedeti folosit de musulmani inseamna Ramadanul (postul) ..luna ramadan fiind luna in care a fost pogorat coranul.Musulmanii se orienteaza dupa apus,rasarit luna stele...au rugaciuni inainte de rasaritul soarelui,,la asfintit...iar cand luna are forma pe care o vedeti la mischei...a venit Ramadanul-postul.
Musulmanii sunt oameni pasnici,religia lor ii indeamna sa nu lupte cu cineva decat daca cineva ii alunga din tara lor sau o cotropesc.de altfel sunt indemnati sa vorbeasca in modul cel mai frumos cu "oamenii cartii"-adica crestinii si iudeii....Dar daca sunt cotropiti...se apara....asa s a inta.mplat in Irak....America nesatula de petrol..a "starnit" totul.vedeti cati copii nevinovati ai irakienilor mor si cate femei sunt violate de americanii soldati.Cand cineva ramane fara familie si fara casa...pentru ca au fost ucisi de americani...recurge la extrem..

Care pasnici ? Pai peste 1000 de ani s-au extins cu sabia in mana si convertire cu de-a sila, si tu vorbesti de oameni pasnici ! Pai hai sa-ti fac un tur cu locurile in care romanii s-au luptat cu hoardele de musulmani !
Acelasi coran genereaza permanent portite pt doctrina terorista si ei sunt pasnici ?

Au existat doua imperii explicit cladite pe islamism si convertire cu de-a sila la islamism: Imperiul Arab si Imperiul Otoman..Imperii, nu regate !

daniil96 22.09.2010 20:44:16

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 290868)
...

Dovada cea mai clara ca sunt pasnici ESTE CHIAR SUB NASUL TAU IN ROMANIA si se numeste convietuirea pasnica de sute de ani in DOBROGEA! ! !

...

daca tu ii confunzi pe musulmanii din Dobrogea cu cei din tarile arabe ... faci o mare confunzie;

sau nu cunoscut oameni din ambele grupuri ca sa poti face o comparatie

andreicozia 22.09.2010 22:21:05

Citat:

În prealabil postat de daniil96 (Post 290917)
daca tu ii confunzi pe musulmanii din Dobrogea cu cei din tarile arabe ... faci o mare confunzie;

sau nu cunoscut oameni din ambele grupuri ca sa poti face o comparatie

Stai linistit ca am cunoscut pe cei din Dobrogea care reprezinta musulmanii pasnici care convietuiesc in tihna inconjurati de celelalte religii
..si pe ceilalti carora armatele cu care esti aliat le-au omorit familiile in raiduri aeriene, de ani de zile,omorind schilodind si nenorocind femei, copii si batrini
Tu insa in aroganta ta si in nesimtirea si lipsa de empatie ce poti sa spui decit ca s-au talibanizat....in loc sa cada la picioartele tale nu? si sa-ti multumeasca ca le omori familiile le iei paminturile si incerci sa-i transformi in sclavii tai distrugindu-le sistematic traditia si cultura, nu?
Voi nu mai judecati!
Nu vedeti ca sunteti minati numai de ura?

...si mai si tipati in gura mare si va dati rotunzi pe razboiintrucuvint ca tineti la TRADITIE?

Pai oameni buni, daca nu recunoasteti si mai ales daca nu RESPECTATI traditiile MILENARE ale altora, nici nu se mai poate pune problema de pastrarea traditiei tale, deoarece deja TI-AI VINDUT-O!..este moarta!

Traditiile se respecta si se RECUNOSC intre ele si se apara reciproc!..aici este cheia! nu sa te aliezi cu satana

IonelS 22.09.2010 22:57:17

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 290937)
Tu insa in aroganta ta si in nesimtirea si lipsa de empatie ce poti sa spui decit ca s-au talibanizat....in loc sa cada la picioartele tale nu? si sa-ti multumeasca ca le omori familiile le iei paminturile si incerci sa-i transformi in sclavii tai distrugindu-le sistematic traditia si cultura, nu?

Dar problema ta psihologica care ar fi ? Ce cauti aici printre noi ? Ne faci educatie ? Ii faci educatie lui Hristos ? Pai noi aici inventam religie ?

O tot ti zdranga cu anti-crestinsimul si pro-islamismul ! GICA CONTRA !
Cum poti avea atat timp si caposenie , nu sa te pui cu noi, ci cu o religie milenara, cu o infrastructura zdrobitoare din toate puntele de vedere - spiritual si material !

Tu crezi ca Hristos o sa se impiedice de un neica nimeni ca tine ? Tu, din momentul in care ai ales sa-l lupti pe Hristos, nu mai contezi ! Acum esti tinerel si tulburat, maine o sa fi batran si bolnav, daca o sa se indure Dumnezeu macar acolo sa ajungi ! Dar abia atunci, inainte sa inchizi ochii, o sa vezi cu cine te-ai inhaitat ! "Kirk Cpt." in fight, on an orthodox site, with chirstians and God !

daniil96 22.09.2010 23:13:39

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 290937)
...

..si pe ceilalti carora armatele cu care esti aliat le-au omorit familiile in raiduri aeriene, de ani de zile,omorind schilodind si nenorocind femei, copii si batrini
Voi nu mai judecati!
Nu vedeti ca sunteti minati numai de ura?

...si mai si tipati in gura mare si va dati rotunzi pe razboiintrucuvint ca tineti la TRADITIE?

Pai oameni buni, daca nu recunoasteti si mai ales daca nu RESPECTATI traditiile MILENARE ale altora, nici nu se mai poate pune problema de pastrarea traditiei tale, deoarece deja TI-AI VINDUT-O!..este moarta!

Traditiile se respecta si se RECUNOSC intre ele si se apara reciproc!..aici este cheia! nu sa te aliezi cu satana

ai baut ceva?

ceva etnobotanice?

cand iti revii mai stam de vorba ... desi pari irecuperabil

cand te trezesti poate ne spui cum ne respecta musulmanii ...

fara alte comentarii ... iti doresc atat ... sa traiesti intr-o tara musulmana ... iti vor respecta "traditiile MILENARE" ... vor empatiza cu tine ... iti vor construi o biserica si iti vor da si o Biblie ...

...

mihailt 23.09.2010 02:46:38

Chiar daca crestinii ortodocsi poarta acest nume cu nevrednicie trebuie sa marturiseasca fara frica credinta crestina ortodoxa care e o religie a iubirii si milei fata de toti oameni indiferent de religie si de rasa.
Noi stim ce a zis Dumnezeu Iisus Hristos Sfintilor Apostoli Ioan Teologul si Iacov:
"Au nu stiti fii ai carui duh sunteti?"
cand acesti Sfinti Apostoli au vrut sa zica sa se pogoare foc din cer sa arda pe cei de nu il primisera in satul lor pe Dumnezeu Iisus Hristos.
(54.Și văzând aceasta, ucenicii Iacov și Ioan I-au zis: Doamne, vrei să zicem să se coboare foc din cer și să-i mistuie, cum a făcut și Ilie?
55.Iar El, întorcându-Se, i-a certat și le-a zis: Nu știți, oare, fiii cărui duh sunteți? Căci Fiul Omului n-a venit ca să piardă sufletele oamenilor, ci ca să le mântuiască.
56.Și s-au dus în alt sat.
(Sfanta Evanghelie dupa Luca,capitolul 9)
)
Nu trebuie crestinilor sa le fie frica de diversi inselati de draci care rastalmacesc credinta crestin ortodoxa si fac din aceasta un fundamentalism absurd.
Nici de cei care ii ameninta cu violenta si cu altele ca acestea.

E normal ca nu e un act crestin sa arzi Coranul numai de ar contine invataturile (pe langa alte erori) care invata ca trebuie sa dai milostenie la saraci din averea ta si pentru ca arata ca Maica Domnului a nascut si a ramas tot fecioara.
Ca aceste invataturi (anume ca o fecioara Maica Domnului a nascut si a ramas fecioara si a da milostenie la saraci din averea ta ) sunt foarte crestin ortodoxe.

Crestineste este din ce se vede din vietile atator Sfinti mucenici sa te lasi tu prigonit pentru credinta in Dumnezeu Iisus Hristos iar nu sa te apuci sa prigonesti pe altii daca acestia nu au credinta in Dumnezeu Iisus Hristos.

E un act de curaj sa arzi un Coran in SUA?
Da probabil "risti" sa ajungi erou national dupa ce faci asemenea gest.
Ca SUA nu e in niciun caz tara care a sprijinit foarte mult Israelul contra tarilor musulmane,SUA nu e in niciun caz tara care s-a apucat si a dus un razboi nedrept impotriva Irakului din 2003 (ca i-au inselat dracii pe unii sa creada ca Irakul avea ceva arme de distrugere in masa,care pana la urma s-a vazut ca nu sunt) pana ce abia acum si-a retras trupele din Irak etc.

bmd 23.09.2010 09:14:03

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 290965)
Căci Fiul Omului n-a venit ca să piardă sufletele oamenilor, ci ca să le mântuiasca

Si coranul este de folos cuiva in mintuire? Nimeni nu cere sa fie exterminati musulmanii!
Dar daca Iisus spune sa alegem neghina din saminta buna nu cred ca ar fi de acord sa semanam direct cu saminta plina de neghina. Ori asta este coranul! Saminta cu multa neghina in ea! Iar mai stim ca spinii, buruiana inabuse saminta si aceasta moare!
Aluatul fariseilor de asemena avea mut adevar in el, mult mai mult decit coranul si iisus a spus sa ne ferim de el! Insasi Regele David spune sa nu stai in sfatul necredinciosilor.
Dupa logica ta prietene (respectati coranul ca are si lucruri bune) ar trebuii chiar Lucifer respectat ca doar a "trait" atitia ani linga Iisus, are aluat de inger atit ca a facut o "mica" greseala de a dorii sa fie Dumnezeu.
Si nu mai amestecati atit politica USA in problema islamului! Isamul a fost o problema de cind a aparut pentru toti din jurul lor.Si nu mai folositi americanii ca prototipul crestin in problema islamului! Cit de crestini sint americanii s-a vazut de Sf. Pasti in Iugoslavia cind aruncau bombe!
Problema noastra este ca noi toate le facem doar de jumatate (bine ar fi sa fie jumatate) si atunci cind exista u lucru bun intr-o mare rea nu ni se pare decit NORMAL! Nu este!
Asa cum Iisus a sadit saminta Evangheliei la fel Satan (care copiaza tot) a sadit saminta Coranului! Si satan numai prost nu-i! Daca ar fi facut o carte in care de la inceput se vorbea de distrugere, de robire, de singe, de ura nu si-ar fi gasit mult teren care sa rodeasca aceasta saminta. Asa ca i-a dat un invelis frumos care place. E ca pacatul atragator dar amar dupa ce-i gustat!

IonelS 23.09.2010 09:29:46

Bine ai mai subliniat bmd !

Uitati cum isi apara musulmanii patria ! L-au luat prizonier pe bietul soldat rus(il pusese-ra sefii de santinela la plesneala, la sacrificiu, intr-o zona unde musulmanii traficau droguri si arme) , l-au tinut cu lunile intr-o puscarie unde, terorizandu-l, i-au cerut sa se lepede de credinta. Cand au vazut ca nu pot, i-au taiat gatul ca la porci..Uitati filmul in care ii taie gatul si , culmea, distrandu-se !

http://blog.nouadreapta.org/2010/04/...a-martiriului/

Eu cu astia nu voi a fi ecumenist cat oi trai ! Voi astia , aparatori ai islamismului, uitati-va la film si distrati-va cu ei !

heaven 23.09.2010 10:13:13

Citat:

În prealabil postat de IonelS (Post 290976)
Bine ai mai subliniat bmd !

Uitati cum isi apara musulmanii patria ! L-au luat prizonier pe bietul soldat rus(il pusese-ra sefii de santinela la plesneala, la sacrificiu, intr-o zona unde musulmanii traficau droguri si arme) , l-au tinut cu lunile intr-o puscarie unde, terorizandu-l, i-au cerut sa se lepede de credinta. Cand au vazut ca nu pot, i-au taiat gatul ca la porci..Uitati filmul in care ii taie gatul si , culmea, distrandu-se !

http://blog.nouadreapta.org/2010/04/...a-martiriului/

Eu cu astia nu voi a fi ecumenist cat oi trai ! Voi astia , aparatori ai islamismului, uitati-va la film si distrati-va cu ei !

Te rog sa nu mai postezi astfel de lucruri odioase...stim ca ele se intampla,chiar si eu am vizualizat acum ceva ani o executie gasita intamplator pe internet si nici pana in ziua de astazi nu mi-am revenit in urma acelor imagini pentru ca nu suport nici sacrificiul animalelor,daramite al oamenilor...e sinistru ce se poate intampla atunci cand diavolul isi castiga adepti in urma unei credinte prost intelese,indiferent care ar fi ea.Intreaga istorie e plina de astfel de atrocitati.Sunt bolnavi...de rau si exact asa trebuie sa ii privim,ca pe niste oameni bolnavi!
Nu exista decat o singura cale de vindecare a omenirii:intoarcerea catre reala spiritualitate,catre IUBIRE!

PS:Sfatul meu este sa nu priviti acele imagini,stati la o parte de ele si rugati-va Lui Dumnezeu pentru acesti calai sa ii intoarca la intelepciune si iubire si pentru victimele lor!

IonelS 23.09.2010 10:21:07

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 290983)
Te rog sa nu mai postezi astfel de lucruri odioase...stim ca ele se intampla,chiar si eu am vizualizat acum ceva ani o executie gasita intamplator pe internet si nici pana in ziua de astazi nu mi-am revenit in urma acelor imagini pentru ca nu suport nici sacrificiul animalelor,daramite al oamenilor...e sinistru ce se poate intampla atunci cand diavolul isi castiga adepti in urma unei credinte prost intelese,indiferent care ar fi ea.Intreaga istorie e plina de astfel de atrocitati.Sunt bolnavi...de rau si exact asa trebuie sa ii privim,ca pe niste oameni bolnavi!
Nu exista decat o singura cale de vindecare a omenirii:intoarcerea catre reala spiritualitate,catre IUBIRE!

PS:Sfatul meu este sa nu priviti acele imagini,stati la o parte de ele si rugati-va Lui Dumnezeu pentru acesti calai sa ii intoarca la intelepciune si iubire si pentru victimele lor!

Ba sa postam , sa vedem, sa intelegem, sa luam aminte si sa nu-i uram ! Insa nu putem duce politica strutului! Adica se intampla acelasi lucru peste tot: Cecenia, Irak, Afganistan, Emirate, Libia, Liban, Iran...Luat gat de crestin este sport national-musulman.

Luati si vizionati distractie musulmana - taiat gat de crestin in rasete : http://blog.nouadreapta.org/2010/04/...a-martiriului/

heaven 23.09.2010 10:28:03

Citat:

În prealabil postat de IonelS (Post 290987)
Ba sa postam , sa vedem, sa intelegem, sa luam aminte si sa nu-i uram ! Insa nu putem duce politica strutului! Adica se intampla acelasi lucru peste tot: Cecenia, Irak, Afganistan, Emirate, Libia, Liban, Iran...Luat gat de crestin este sport national-musulman.

Luati si vizionati distractie musulmana - taiat gat de crestin in rasete : http://blog.nouadreapta.org/2010/04/...a-martiriului/

Ceea ce incerci tu sa faci se cheama indoctrinare si nu inteleg ce anume vrei sa obtii prin asta?Spui ca nu doresti sa ii uram,dar ...ce anume?
Evident ca nimeni de pe acest forum nu ar putea aplauda astfel de actiuni,ci, cel mult sa fie oripilat si sa nu mai puna noaptea capul pe perna.Sunt extreme,care in numele religiei denaturate au avut loc si in alte timpuri,inclusiv in crestinism.
Nici un om intreg la minte nu ar putea fi de acord cu asa ceva...deci,care este in realitate mesajul tau?
De ce incerci sa bagi grotescul in sufletele si mintile celor de aici?

IonelS 23.09.2010 10:43:24

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 290989)
Ceea ce incerci tu sa faci se cheama indoctrinare si nu inteleg ce anume vrei sa obtii prin asta?Spui ca nu doresti sa ii uram,dar ...ce anume?
De ce incerci sa bagi grotescul in sufletele si mintile celor de aici?

Se numeste constientizare la crestinii autentici ! Noi avem voie sa stim, nu sa ascundem si nu avem voie sa ne razbunam. Iubitii , insa fara cele lumesti ale lor: fara cutitele cu care ne taie gatul, fara coranele care-i indoctrineaza, fara imamii care-i ajuta in demonism, fara moscheile unde se aduna si se indoctrineaza cu cucerirea lumii crestine, FARA....

Lasa-i sa vizioneze..Nu esti seful lor! Au Dumnezeu, au ingeri pazitori, au credinta !

heaven 23.09.2010 11:05:47

Citat:

În prealabil postat de IonelS (Post 290994)
Se numeste constientizare la crestinii autentici ! Noi avem voie sa stim, nu sa ascundem si nu avem voie sa ne razbunam. Iubitii , insa fara cele lumesti ale lor: fara cutitele cu care ne taie gatul, fara coranele care-i indoctrineaza, fara imamii care-i ajuta in demonism, fara moscheile unde se aduna si se indoctrineaza cu cucerirea lumii crestine, FARA....

Lasa-i sa vizioneze..Nu esti seful lor! Au Dumnezeu, au ingeri pazitori, au credinta !

Adica sa inteleg ca tu crezi ca aici pe forum sunt niste oameni mai saraci cu duhul si putina judecata care nu ar avea cum sa constientizeze gravitatea situatiei decat daca urmaresc niste episoade horifice ale unor extremisti musulmani?
Nici nu se pune problema de a fi vreun sef,ci doar am dat un sfat celor care vor sa il urmeze,pentru ca impactul vizionarii unor astfel de scene este devastator,mai ales daca sunt niste oameni mai sensibili,lucru simtit pe pielea mea in urma cu cativa ani.
Scuza-ma,dar sloganul tau macabru repetat in mod obsesiv "Luati si vizionati distractie musulmana - taiat gat de crestin in rasete" + linkul respectiv...ma face sa ma intreb daca nu cumva afli o placere deosebita in grotesc si daca nu cumva gasesti in credinta pe care o promovezi un teren pentru a defula anumite probleme de ordin personal!
Iertare,dar chiar ma pui pe ganduri...

IonelS 23.09.2010 11:18:11

NO COMMENT

colaps 23.09.2010 11:23:26

Citat:

În prealabil postat de IonelS (Post 291003)
NO COMMENT

Iertare, dar legătura ta nu-i bună. Uite aici cea bună: http://blog.nouadreapta.org/2010/04/...a-martiriului/

Este vorba de noul mucenic rus Evghenie Rodionov (Sfânt!), căruia ia fost tăiat gâtul pentru că a refuzat să dea jos crucea de la gât.

IonelS 23.09.2010 11:27:10

Da, ai dreptate.
Uitati aici alta: copil de 12 ani pus sa taie gatul vrasmasului in uralele vitejesti ale "maturilor" ! Exista maturi printre musulmani?

http://mypetjawa.mu.nu/archives/191270.php

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:51:43.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.