![]() |
Ok fie cum zici tu. E posibil ca tu sa fi un model mult mai bun decat bine, sa inspiri tinerii mai bine decat mine si sa ajungi un parinte mai bun. Foarte bine. O sa ma bucur pentru tine. Fiecare ramane cu convingerile lui.
|
Deja ai trecut pe chestii mai "hardcore" de genul, perceptia mea asupra educatiei si chiar nu vreau sa ne certam aiurea. Esti de acord sa o dam la pace si sa mergem la somn?
|
Citat:
Astea sunt simple discutii pe care nici adolescentii nu vor sa le auda si pot fi daramate chiar si de (ne)experienta lor intr-ale vietii .Ce parca,daca faci un avort cu cel mai in voga doctor al timpului,nu esti in siguranta?? Degeaba le vorbesti despre sentimentul de vinovatie sau despre cosmaruri daca nu le spui si din ce anume se alimenteaza aceaste traume! Dar daca le-ai spune ca avortul inseamna CRIMA/OMOR vizavi de o alta fiinta umana ,ar fi un lucru neadevarat dupa parerea ta??? Si ma rog de ce sa te feresti sa le oferi niste convingeri crestinesti? Dupa tine,sunt depasite?? |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Ca si in cazul exemplului personal, cum sa-i zici ca e nasol sa bei cand te vede intorcandu-te deseori beat acasa? Cum sa-i faci trimiteri la morala crestina cand nici tu nu prea pricepi la ce ar fi buna si de ce? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Sa fie o usoara jena vizavi de religie? In fine ,eu nu vad de ce am dori sa ocolim morala crestina, cand in majoritatea cazurilor,ea,morala crestina ii face pe unii umani,scotandu-i din brutalitate si nesimtire???!?!! |
Ar fi bine ca voi doi sa fiti modelele de credinta care vreti sa pareti. Chiar m-as bucura daca ati exact ceea ce expuneti aici cu atata ardoare. Realitatea e cam cum a expus-o Alin. Sunt baieti versati, fete naive, exista indoieli etc. M-as bucura sa reusiti voi sa schimbati aceasta realitate in ochii copiilor vostri, exclusiv prin argumente crestine. Ar fi chiar frumos. Pana atunci, eu ma retrag din discutie. Nu din lipsa de argumente, ci din lipsa de interes. Mai lipsesc din peisaj Cornel Urs si Bizantina ca sa fie totul perfect.
|
Citat:
Vezi sa nu stai retrasa mult timp caci nu o sa mai aiba cine sa deschida si sa sustina ore intregi conversatii pline de experienta"lumeasca" despre sex,copii,abstinenta,copulatie,fecundare,avort si alte chestii genitale... Pasiune sau obsesie?? |
Nici voi nu va dati la o parte de la astfel de discutii. Te-ai uitat la ce trafic se face pe o asemenea discutie? Semn ca sunt chestii de interes chiar si pentru tine, o pura si nevinovata fecioara. Te-ai implicat in toate conversatiile de genul asta. Nu cred ca iti displac prea tare.
|
Andra, din pacate @Yasmina s-a suparat pe mine tot datorita unei contradictii. Sper sa nu ajungeti si voi la "cutite". Insa tot ce am putut concluziona eu este ca cei care au deja o varsta nu pot intelege lumea adolescentilor (tinerilor) de azi. Vremurile s-au schimbat, lucrurile au "evoluat", asadar a aparut o puternica incompatibilitate de a putea fi pe aceeasi lungime de unda.
Cei care au 30+ de ani vad lucrurile atat de simpliste, fara sa realizeze cat de jos a ajuns conditia tinerilor, si mai ales nu pot concepe ca realitatea este altfel decat o percep ei. Pana la urma noi suntem cei care ramanem cu povara asupra umerilor nostri, si tot noi cei care trebuie sa ne chinuim sa supravietuim in acest razboi si in aceasta lume rece si lipsita de Dumnezeu a majoritatii tinerilor... |
Citat:
Citat:
Am fost si eu adolescenta si stiu prin ce am trecut si cat mi-a fost de greu;din pacate am invatat din greseli in loc sa invat din teoria altora. Tocmai deoarece imi voi iubi copiii ,promit sa-i invat numai de bine si sa le arat cu dragoste ca viata departe de Dumnezeu,este o viata plina de nelinisti si durere. |
Ai fost adolescenta dar in niciun caz vremurile nu erau cele de acum. Iar in al doilea rand esti departe de tara, fara a sti care e situatia CONCRETA in randul tinerilor in Romania.
|
Citat:
Faptul ca nu locuiesc in tara,nu-mi interzice accesul pe acest forum,nu-i asa?? Si iarasi revin,problemele despre sexualitate vor fi la fel si peste 50 de ani ,cu nepotii si stranepotii mei,poate cu unele variatiuni. |
Citat:
Plus,observ ca desi mai sunt si alti useri care nu se afla in proximitatea celor 23 de ani,ca si tine,insa nu-i sabotezi atat... Te intreb,ai ceva personal cu mine?Deoarece nu este nici pe departe prima sau a doua remarca pe care o faci,referitor la activitatea mea pe forum. Cum regulile de utilizare a forumului nu prevad situatii speciale de conversatii intre persoane de aceasi varsta si locatie,te previn inca de pe acum ca daca imi mai inchizi vreodata gura pe aceste considerente,il voi atentiona pe Admin pt hartuire! |
Citat:
Vorbeste in dreptul tau, gandeste in dreptul tau. Ceea ce fac ei, nu este problema ta, au parinti, au un cap - sa-l foloseasca, si nu doar la prostii, de ce te tot ascunzi in spatele lor si faci pe victima? |
Citat:
Daca tu privesti Biblia ca o simpla carte sau eventual o unealta de educatie morala (cu o doza de impocrizie chiar, pentru ca nici tu nu esti dispusa sa iei de bun tot ce scrie acolo) fara a sti cu adevarat ce fel de carte este si pentru ce este si ce impact ar trebui sa aiba in viata ta, nu poti demonstra cu ea nimic, nimanui, cu atat mai putin unor persoane superficiale si semi-atee, ca sa nu mai vorbim de handicapurile specifice mintii adolescentine crescute in afara unei educatii in sensul autentic al cuvantului. |
Citat:
draga, sunt tineri si tineri, unii mai evlaviosi, altii mai putin evlaviosi...important este sa cauti un grup de prieteni format din tineri credinciosi...care merg la biserica si respecta ce se spune acolo. |
Citat:
|
@Yasmina, nu am nimic cu tine, si nicidecum nu am zis sa nu mai intru pe forum. Pesemne ca ai inteles gresit. Da, tu ai argumentele tale si mentalitatea mea, asemenea parintilor mei si a altora, e tipic... Din pacate nu prea puteti intelege. Sau.. poate ca am vazut eu prea multe in scurta mea viata. Din pacate da. Si nu mi-e rusine sa recunosc ca m-am invartit cam in tot felul de cercuri de persoane posibile. Asta este.
Citat:
Si nu mai spune ca sunt tineri si tineri. Majoritatea sunt vai de ei. Fa un sondaj, ia aleatoriu scoli/licee si sali de clasa si studiaza-le. Cea mai mare parte sunt sub linia de plutire. Nu stiu unde vedeti voi totul roz, ca nu este deloc asa. Repet, poate sunt eu legat la ochi, asa ca nu pot decat sa va invidiez! |
Adevarat, Raoul. Asta am tot incercat si eu sa relatez. Realitatea nu e idealul la care ne gandim noi. Pentru a deveni mai buni, trebuie sa gasim si alte argumente logice pe langa Biblie. De ce? Pentru ca daca pe langa credinta, ai si niste principii personale, morale si etice, ai toata convingerea ca ceea ce faci este bine.
O convingere luata ca atare din Biblie, nu va razbate in realitatea dura peste o convingere personala. NU VREAU SA SPUN CA BIBLIA NU CONTEAZA, A NU SE INTERPRETA GRESIT!!! Tot ce vreau sa spun este ca nu e indicat sa devenim niste buni crestini doar pentru ca "asa trebuie" sau pentru a nu arde in focul iadului. Trebuie sa alegem asta cu toata fiinta noastra si sa credem din tot sufletul. Nu pentru ca am citit, nu pentru ca un preot ne-a spus ca asa e normal, nu pentru ca trebuie sa ne supunem unor reguli. Din punctul meu de vedere, acestia sunt adevaratii crestini. |
Fetele cuminti
Este foarte bine asa ca nu sunt la moda fetele cuminti. Fetele cuminti vor continua sa asculte chemarea lui Hristos de a fi diferiti de lume,crestinii adevarati adica sfintii nu au fost si nici nu si-au dorit sa fie la moda. Fetele cuminti sunt precum putinele margaritare de mult pret pe care le cauta baietii intelepti. Pe mine dupa indelungate cautari ma ajutat Bunul Dumnezeu sa gasesc o fata cuminte si nu am cuvinte sa ii multumesc Domnului.
|
Citat:
Cand, in invatatura Domnului este ceva ce eu nu inteleg, atunci din doua una: fie sunt in fata unui mister al credintei, fie am o dificultate de intelegere. Candva, voi intelege: singura deosebire este ca, in primul caz, va trebui sa astept pana la viata viitoare, pe cand in al doilea s-ar putea sa reusesc inca din viata aceasta, daca ma va lumina Dumnezeu. |
Andra, sunt mai multe trepte de a avansa in duhovnicie. Prima sa zicem esti frica de iad. Ca vrem sau nu, ca ne place sau nu, multi stiu de ea, si e bine ca macar asta ii determina sa isi mai tempereze comportamentul si atitudinea.
Evident, in viata nu ii prea putem convinge pe cei necredinciosi (practicanti) cu simple citate din Biblie, sansele ar fi poate de 0,5%. Totusi, daca suntem cu adevarat crestini, cititm si ne rugam pentru luminarea mintii, Dumnezeu ne descopera calea si adevarul si vom sti sa facem diferentele si sa nu judecam fiecare situatie (chiar daca ar fi una tipica si preponderenta) numai din punct de vedere lumesc. |
Citat:
|
Macar tinerii sa se mai aprobe pe ei insisi...
|
Citat:
Proces lung, dureros, inca in desfasurare. De asta zic, nu lasa lucrurile la voia intamplarii. |
Citat:
Citat:
Citat:
Faptul ca ar mai exista totusi ratiune e o speranta de multe ori desarta. Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Pesemne ca aveti datorii mai vechi de pe alte topice :) In top,probabil ca este deoarece mai mereu pune problema realist si extrem de analitic. Eu apreciez intotdeauna ce scrie. In tot cazul,este un user foarte apreciat pe acest forum ,fara a fi pasional si emotional in relatia cu alti useri.Adica discuta fapte si nu oameni;iar daca exista o discutie in contradictoriu nu te va ura pt tot restul vietii :) Stiu,ca este"baiat mare"si nu are nevoie de interventia mea insa eu spun ce am simtit! |
Citat:
Fiecare avem un background,un bagaj educational din familie-nu este vina mea ca am fost crescuta mai sever sau mai responsabil decat altii... |
Citat:
|
Citat:
|
Sunt convinsa ca Andra_07 are inca multe de invatat despre viata - nu le stim noi pe toate, cei trecuti prin viata - dar depinde si in ce fel ii vorbeste cineva, ca ea sa vrea sa invete de la acea persoana. Dupa parerea mea, nu pe acest ton, care mie mi se pare de barfa, i se explica cuiva ceva:
Citat:
|
Citat:
|
Spre surprinderea mea in primul rand, eu bag de seama ca cel putin la noi la biserica vin o gramada de fete tinere si frumoase cat si de baieti tineri si frumosi care se si impartasesc, deci, in concluzie inseamna ca sunt cuminti (spre rusinea altora mai batrani si mai urati care nu au fost si nici nu sunt). Deci in concluzie fetele si baietii cuminti nu trebuie neaparat sa fie tocilari si nerozi, cu ochelari si cosuri, imbracati fara gust, cu matreata si nebarbieriti. Nu stiu daca nu cumva in aceasta privinta are vreo influenta si contributia parintelui care e si profesor la scoala generala si liceul din cartier, cine stie. Poate macar intr-o mica masura. Dansul spune ca se straduieste sa le convinga pe fete ca nu e bine sa isi inceapa viata sexuala prea devreme, dar acum cate l-or asculta???
|
Citat:
Din anumite exemple practice, inclin sa cred ca sunt destui care nu prea stiu cum functioneaza relatia pacat-spovedanie-impartasanie. Desigur, mi-as dori sa nu fie asa dar .. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Dar ia spune, tu ai sotie/iubita? Sau esti vreun tip cu ochelari, slab de 40 kg, cu ochii lipiti zi de zi de PC, fara viata personala, fara prieteni, fara nimic...? Eu unul sunt un baiat cat se poate de normal, foarte adaptabil si care pot face parte cu usurinta din orice anturaj. Am trecut prin multe... @Andra, ai in continuare grija de verisoara ta. Lasa parerile altora. Sunteti fete, puteti discuta altfel, pastrand o stransa legatura puteti sa va sprijiniti reciproc. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 19:00:20. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.