Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   eutanasierea cainilor (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14162)

AlinB 24.05.2013 16:05:58

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 519934)
Multi caini figureaza ca fiind sterilizati, cu crotalii si totusi aceeasi caini care aparent sunt sterilizati continua sa se inmulteasca. Pana nu vor fi controlati serios cei ce fac aceste sterilizari, nu va fi rezolvata problema maidanezilor. E foarte usor sa le bagi un plastic in ureche cainilor si sa scrii intru-un registru ca au fost sterilizati. Nu presupune un cost prea mare, in schimb rasplata e grasa.

Si nu doar.
Nesterilizarea lor, ii face sa sea sigure ca si anul urmator vor avea venituri grase din urma acestei activitati.

Daca poti a crezi, nesimtirea la noi e atat de mare si ca popor trecem atat de bine drept idioti calificati, incat atunci cand s-a pus ultima data problema eutanasierii cainilor (practica curenta in toate tarile pe care le consideram civilizate), s-au gasit cativa de la asa zise organizatii pentru protectia animalelor, sponsorizate probabil de cei care scot bani de pe urma maidanezilor mai mult decat de pe tot restul cainilor cu stapani din Romania, sa sustina,cu nonsalanta si tupeu eutansierea cainilor va duce la...inmultirea lor.

Culmea cinismului, cu atat mai evident cu cat ei sustin ca protejeaza drepturile animalelor, au mai sustinut ca vinovati sunt cei care hranesc maidanezii, ca daca ar fi lasati sa se hraneasca cu gunoaie (sau deloc), cu alte cuvinte sa moara chinuiti de foame, problema s-ar rezolva mai repede.

AlinB 24.05.2013 16:09:17

Citat:

În prealabil postat de Ekaterina (Post 519926)
Speram ca cineva sa faca ceva cu acesti caini. Nu sunt pentru omorarea lor, dar o masura trebuie sa se ia, nu se mai poate asa.

"Soluție eficientă de reducere a câinilor de pe străzi este stoparea înmulțirii acestora

Fundația Vier Pfoten consideră că singura soluție eficientă de reducere până la dispariție a câinilor de pe străzile Capitalei este stoparea înmulțirii acestora, soluție ce trebuie însă să fie dublată de măsuri precum identificarea și sterilizarea animalelor, prevenirea abandonului, încurajarea adopțiilor și responsabilizarea cetățenilor." (Sursa: Realitatea)

Sigur ca da, asta inseamna bani de la buget pentru firme care sa fugareasca cainii, sa-i sterilizeze, sa-i hraneasca, etc.

Ce tara din Europa sterilizeaza caini si ii lasa pe strazi?
Chiar sunt curios.

Dumitru73 24.05.2013 16:39:57

câini

eu propun să facem un recensamant al celor ce sunt împotriva eutanasieriu câinilor.
și să îi obligăm să ia în adopție un număr de câini, cota parte.
dacă sunt mai mulți iubitori decât câini, organizăm o tombolă.

heaven 27.05.2013 08:32:04

O idee excelenta,asa vom avea o societate mai buna! :) Si mai propun,la randul meu,ca restul membrilor populatiei,care spun ca sunt preocupati de iubirea de oameni,sa ia la ei acasa toti copiii strazii,consumatorii de droguri,invalizii sau pensionarii care cersesc,care isi duc chinuita viata pe drumuri si de care autoritatile nu se ocupa,lasandu-i sa traiasca in suferinta si sa produca neplaceri societatii in care vietuiesc!Cu siguranta vor face un gest cu adevarat crestinesc,iar lumea aceasta va fi mult mai buna!

laraG 27.05.2013 10:32:56

[quote=heaven;520344]O idee excelenta,asa vom avea o societate mai buna! :) Si mai propun,la randul meu,ca restul membrilor populatiei,care spun ca sunt preocupati de iubirea de oameni,sa ia la ei acasa toti copiii strazii,consumatorii de droguri,invalizii sau pensionarii care cersesc,care isi duc chinuita viata pe drumuri si de care autoritatile nu se ocupa,lasandu-i sa traiasca in suferinta si sa produca neplaceri societatii in care vietuiesc!Cu siguranta vor face un gest cu adevarat crestinesc,iar lumea aceasta va fi mult mai buna![/quote

Subscriu la aceasta propunere excelenta!

Parascheva16 27.05.2013 13:55:58

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 520344)
O idee excelenta,asa vom avea o societate mai buna! :) Si mai propun,la randul meu,ca restul membrilor populatiei,care spun ca sunt preocupati de iubirea de oameni,sa ia la ei acasa toti copiii strazii,consumatorii de droguri,invalizii sau pensionarii care cersesc,care isi duc chinuita viata pe drumuri si de care autoritatile nu se ocupa,lasandu-i sa traiasca in suferinta si sa produca neplaceri societatii in care vietuiesc!Cu siguranta vor face un gest cu adevarat crestinesc,iar lumea aceasta va fi mult mai buna!

Buna idee.
Subscriu si eu.

Florinvs 27.05.2013 15:06:29

Eutanasierea cainilor

Da- poate asa ar fi ideal, insa practic e un pic mai dificil!

Revenind la subiectul topicului:

-In primul rand, nu este normal ca sa existe caini vagabonzi pe strazi, indiferent ca sunt castrati ori nu;
-In primul rand, trebuie stransi cei de pe strazi, sterilizati, si apoi dati la persoane care pot face dovada ca au conditii (obligatoriu sa locuiasca la casa nu la bloc, sau si mai bine in mediul rural) ca sa-i tina. In cazul in care aceste persoane i elibereaza iar pe strazi, sa plateasca o amenda mai mare, plus cheltuielile cu sterilizarea respectivului caine;
-Pentru cei care locuiesc la bloc, prin hotarari de consiliul local ori a asociatiilor de proprietari, sa se interzica cu desavarsire tinerea de caini ori pisici in apartamente de bloc sau in spatiile comune din jurul blocurilor.
-Nu sunt de acord cu eutanasierea cainilor, exceptand urmatoarele situatii: caini turbati, cei agresivi care reprezinta un pericol public, cei bolnavi incurabil sau situatiile cand te ataca un caine si atunci trebuie sa te aperi.

Parascheva16 27.05.2013 15:29:16

Dar ce au pisicile din bloc? Nu fac nimic pisicile din apartament, majoritatea nici nu ies afara. Nici pisicile vagaboande nu fac nimic.

Florinvs 27.05.2013 15:45:57

Eutanasierea cainilor

Da- cu pisicile poate am exagerat un pic! Asa o mata pe langa bloc sa zic ca mai merge, dar in nici un caz in apartament! Imi plac pisicile, insa in mod normal pisica trebuie sa stea afara sa prinda soareci, iar cainele in curte!
In apartament pur si simplu nu e normal de tinut animale (exceptand pestii in acvariu sau un hamster ), fiind nepotrivit atat pentru locatar (orice animal, oricat de dragalas ar fi, tot lasa peri), cat si pentru animal (care are nevoie de spatiu de miscare, nu sa stea practic ca la inchisoare)

Parascheva16 27.05.2013 16:53:18

Da, dar nu poti interzice cuiva sa aibe o pisica sau un papagal in casa ptr. ca nu iti place tie. Asta tine putin de opinie personala. Daca vrei sa interzici cuiva sa aibe un animal in casa ar trebui sa ai motive puternice. Asa poate omul nu este deranjat de perii pisicii sau poate face curat zilnic si perie pisica zilnic. Nu poti sa interzici cuiva ce sa tina in propria casa.

Animalele vagaboande de pe strada e o chestiune, animalele din casa e alta chestiune.

E foarte adevarat ca cel mai bine ptr. animale este la curte, insa nu vad o mare crima daca cineva tine in casa un pechinez,o mata mica sau un papagal. Pe mine nu ma afecteaza ce animal tine omul in casa lui. Insa pe strada, ma afecteaza sa fie haite de caini.

Yasmina 27.05.2013 20:04:42

Imi pare chiar culmea culmilor sa interzici oamenilor ce anume sa tina in propriile case,care sunt si apartamente totodata!
Cainii si pisicile de aia se numesc animale de companie.

Dar in fine nu asta era problema threadului:animalele cu stapani ci exact celelalte fara stapan!

AlinB 28.05.2013 00:59:33

Si-a terorizat vecinii tinand în apartament peste 40 de pisici

http://www.apropo.ro/news/util/si-a-...pisici-2153739

Theodore_of_Mopsuestia 28.05.2013 01:05:02

Da' iepuri e ok? Al meu, cind ii schimbam asternutul, este liber pe canapea, unde nu s-a cacat/facut susu vreodata. Credeti sau nu, asta e adevarul. Un copil sub un an sau chiar mai mare mai o comite, mai ales dc nu are pampersi. Al nostru urecheat, niciodata! 7 dati schimbat asternutul, 7 dati cumintenie absoluta, nici macar o cacatza. Il cheama Iljimae.

Parascheva16 28.05.2013 02:02:07

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 520452)
Si-a terorizat vecinii tinand în apartament peste 40 de pisici

http://www.apropo.ro/news/util/si-a-...pisici-2153739

Am mai vazut cazuri de genul acesta pe Animal Planet, la emsiunea despre salvarea animalelor in SUA.(am uitat cum se numeste, ceva cu SPCA)

Eu am zis o pisica sau un caine mic, nu crescatorie. Chiar si la casa sa ai 40 de pisici e nebunie. In general, cei care au un animal de companie in apartament nu tin mai mult de un animal, maxim doua(de ex.doi papagali/canari ). Nici nu prea ai unde sa ti mai multe, mai ales daca apartamentul e mic.
Sa nu cadem in extreme, era vorba de oameni care au un animal de companie si nu gradina zoologica. :)

Ekaterina 28.05.2013 13:48:16

Citat:

În prealabil postat de Parascheva16 (Post 520398)
Pe mine nu ma afecteaza ce animal tine omul in casa lui. Insa pe strada, ma afecteaza sa fie haite de caini.

Pe mine ma deranjeaza vecinii care au catei si nu strang mizeria dupa ei. In parcarea de langa bloc este toaleta de caini. Cand iesim afara mergem mai bine pe sosea decat pe trotuar unde sunt toate mizeriile de la caini.

Chiar ieri am vazut in parc o doamna care isi stergea catelul la fund dar mizeria lui a lasat-o acolo. Ma deranjeaza rau de tot acest aspect. Sau mai sunt si stapani care isi periaza cainii in parc si parul il lasa pe jos.

AlinB 28.05.2013 16:35:58

Si eu am observat asta, este un soi de nesimtire, unii ar zice "specific romaneasca", dar de fapt nu e asa.

Multi oameni au impresia ca ceea ce nu este expres interzis si prin asta se intelege insotit de verificari si pedepse drastice, este implicit permis.
Bunul simt este o notiune extrem de relativa.

Oricum, crescutul patrupedului de apartament de catre oameni adulti este in general o marturie a lipsei de ocupatie si a unor carente afective serioase.

Dumitru73 28.05.2013 17:46:24

Citat:

În prealabil postat de Parascheva16 (Post 520388)
Dar ce au pisicile din bloc? Nu fac nimic pisicile din apartament, majoritatea nici nu ies afara. Nici pisicile vagaboande nu fac nimic.

cu pisicile nu am nimic. nu pentru că mi-ar plăcea mai mult, dar sunt mai puțin periculoase.

Parascheva16 28.05.2013 19:47:19

Citat:

În prealabil postat de Ekaterina (Post 520524)
Pe mine ma deranjeaza vecinii care au catei si nu strang mizeria dupa ei. In parcarea de langa bloc este toaleta de caini. Cand iesim afara mergem mai bine pe sosea decat pe trotuar unde sunt toate mizeriile de la caini.

Chiar ieri am vazut in parc o doamna care isi stergea catelul la fund dar mizeria lui a lasat-o acolo. Ma deranjeaza rau de tot acest aspect. Sau mai sunt si stapani care isi periaza cainii in parc si parul il lasa pe jos.

Eu ma refeream strict la un animal in casa, ce o fi el:pisica,papagal,hamster,canar,caine mic,ipure etc. . Pe mine nu ma deranjeaza ce are omul in casa lui. Si nu am sa incep sa ii judec pe cei care au animale in casa sau sa le pun etichete. E adevarat ca unii fac din animalul lor un idol, dar nu este asa pentru toti. Mai sunt familii cu copii care au un animalut. Acestia nu pun pe primul loc animalul. Sau babute singure care nu mai au pe nimeni si singura lor alinare este acel caine mic si batran.

Doar pentru ca unii nu doresc animal in casa sau nu le place ideea, nu vad de ce ar vrea o lege prin care este interzis sa ai un animal in casa. Faptul ca unii oameni nu curata dupa cainele lor, deci nu isi asuma responsabilitatea pana la capat, nu este un motiv sa interzici animalele de companie.

Eventual se da o lege prin care omul este obligat sa curete dupa animal, altfel primeste amenda. Asa e in alte tari. Sunt parcuri ptr. caini unde sunt din loc in loc pungute ptr. a curata dupa animal. Si se da amenda daca nu cureti. Legea asta ia in vedere societatea, nu ce are omul in casa. Mai sunt si cladiri unde doar animalele de talie mica sau/si medie sunt acceptate, dar una e sa restrictionezi, alta e sa interzici.

Ekaterina 28.05.2013 23:07:59

Citat:

În prealabil postat de Parascheva16 (Post 520558)
Eu ma refeream strict la un animal in casa, ce o fi el:pisica,papagal,hamster,canar,caine mic,ipure etc. . Pe mine nu ma deranjeaza ce are omul in casa lui. Si nu am sa incep sa ii judec pe cei care au animale in casa sau sa le pun etichete. E adevarat ca unii fac din animalul lor un idol, dar nu este asa pentru toti. Mai sunt familii cu copii care au un animalut. Acestia nu pun pe primul loc animalul. Sau babute singure care nu mai au pe nimeni si singura lor alinare este acel caine mic si batran.

Nici pe mine nu ma deranjeaza daca un vecin doreste sa creasca un animal de companie, este problema lui, nu ma priveste. Dar nu ma pot impaca cu faptul ca nu isi asuma raspunderea cand iese cu el afara (in cazul concret de care am discutata, ca nu strange mizeria dupa el).

Exista legi care prevad ca esti obligat sa aduni dupa catel sau orice animal, dar ele nu sunt respectate. Pentru acest lucru am ajuns sa nu mai simpatizez ideea de a avea un animal in casa.

Parascheva16 28.05.2013 23:59:51

Citat:

În prealabil postat de Ekaterina (Post 520577)
Nici pe mine nu ma deranjeaza daca un vecin doreste sa creasca un animal de companie, este problema lui, nu ma priveste. Dar nu ma pot impaca cu faptul ca nu isi asuma raspunderea cand iese cu el afara (in cazul concret de care am discutata, ca nu strange mizeria dupa el).

Exista legi care prevad ca esti obligat sa aduni dupa catel sau orice animal, dar ele nu sunt respectate. Pentru acest lucru am ajuns sa nu mai simpatizez ideea de a avea un animal in casa.

Pai, de ce nu le atrage nimeni atentia? :P In alte tari iti spun in fata daca nu aduni dupa caine si se baga si politia. Lipsa de reactie e si asta o problema. (vb. la modul general)

Asa e, e deranjant cand nu aduna dupa caini.

In afara de caine, ce animal mai face mizerie pe strada? Eu stiu numai de caini, cei care au iepure sau pisica dresata cu nisip, nu prea fac probleme.

heaven 29.05.2013 08:05:57

Citat:

În prealabil postat de Parascheva16 (Post 520581)
Pai, de ce nu le atrage nimeni atentia? :P In alte tari iti spun in fata daca nu aduni dupa caine si se baga si politia. Lipsa de reactie e si asta o problema. (vb. la modul general)

Asa e, e deranjant cand nu aduna dupa caini.

In afara de caine, ce animal mai face mizerie pe strada? Eu stiu numai de caini, cei care au iepure sau pisica dresata cu nisip, nu prea fac probleme.

Ei,cum cine? :) Chiar daca nu sunt animale,ba dimpotriva personaje bipede cu ratiune si cica o constiinta...oamenii!
Aici nici macar nu cred ca este vorba despre a avea ori nu animal de companie ci despre plus sau minus cei 7 ani de acasa.Tot in aceasta categorie intra cei care devasteaza poienitele si padurile cu maldarele de gunoi pe care le lasa de la picnic,cei care scuipa cojile de seminte pe jos,arunca gunoiul pe langa ghena sau in capul vecinilor,cei care au muzica la maxim sau se apuca de executat tot felul de lucrari,ignorand faptul ca,poate,nu toata lumea este incantata sa se trezeasca din somn pe suavele triluri de burghiu s.a.m.d.
Cei care locuiti sau ati locuit la bloc,cred ca stiti foarte bine despre ce vorbesc...;)
Ca printre ei sunt si posesori de animale,este partea a doua,insa asta nu semifica sa luam ii luam drept etalon cand ne referim la detinatorii de animale de companie.
Iar cei care au adapost nu se vor duce cu el in mijlocul orasului,ci in afara lui,pentru ca altfel nici nu li se permite sa functioneze.
Cele cateva cazuri cu 40 de caini sau matze in apartament sunt rarisime raportandu-le la majoritatea detinatorilor de patrupede si in general reprezinta cazuri la limita patologicului.

Noiembrie 29.05.2013 16:43:21

sa invatam de la ei....

https://www.facebook.com/photo.php?v...type=2&theater

AlinB 30.05.2013 11:47:28

Sau asa?

Copil Mutilat De Haitele De Maidanezi Agresivi

http://www.youtube.com/watch?v=Vh7PypLiNxY

Pelerin spre Rasarit 30.05.2013 13:51:47

Totul se intimpla pt ca in aceasta mica tara a noastra haotica toti s-au obisnuit sa faca ce vor,sa mearga mereu cu jumatati de masura,sa nu existe disciplina ci doar un sentimentalism lacrimogen si falimentar,sa nu se aplice legea sever si punctual ci la gramada si fara nici o noima,sa nu existe educatie civica,o cultura a respectului pt munca si totul sa se taraie intr-o eterna mediocritate pe principiul ca ne descurcam si asa.Aceasta tara are la ora actuala fix soarta pe care o merita si inca nu a venit clipa sa plateasca acest popor indolent,in marea lui majoritate,pt toata nesimtirea si indiferenta cu care si-au tratat valorile,educatia si tara.Cum este poporul asa este si tara.Am o speranta cu cei mai tineri,ei poate se vor rupe din acest marasm si isi vor redescoperi demnitatea,puterea de munca,curajul si perseverenta,de care acest neam nu a dus lipsa in trecut.Daca nu dupa noi potopul.

antiecumenism 02.09.2013 16:01:56

Un copil de 4 ani a murit după ce a fost mușcat de maidanezi, în Parcul Tei din Capitală.

http://www.gandul.info/stiri/un-copi...ntanu-11286476

Un copil în vârstă de patru ani a murit, luni, după ce a fost atacat de câini maidanezi în Parcul Tei, din Sectorul 2, iar fratele acestuia, de șase ani, a fost mușcat de un picior, dar a reușit să fugă și să-și anunțe bunica, au declarat oficiali din Poliția Capitalei.

Tragedia a avut loc pe un teren privat, a precizat Primăria sectorului 2, care aparține complexului rezidențial Laguna Tei, aflat în faliment.

Incidentul a avut loc pe strada Tuzla din Parcul Tei. "Copilul a fost găsit cu multiple mușcături, fără șanse de supraviețuire, într-o zonă cu mulți copaci, abruptă și greu accesibilă", a declarat Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU București.

Femeia a anunțat Poliția, copilul de patru ani fiind găsit mort, într-un tufiș.

Zona în care a fost găsit copilul este securizată, pentru ca anchetatorii să poată face cercetarea la fața locului."

-In tarile civilizate sunt stransi de pe strazi si daca in 15 zile nu au fost adoptati sunt EUTANASIATI! Numai la noi latra ong-urile lui peste ca trebuie sa existe caini fara stapan liberi pe strazi si in parcuri ca altfel raman ei fara surse de finantare!
-acum sa-i pupati in fund pe cainii vagabonzi toti care nu sunteti de acord cu eutanasierea lor.

Ekaterina 02.09.2013 16:09:45

Asa ceva nu se poate! Cand am citit aceasta stire mi s-a facut rau. Nu este posibil ca intr-o tara ce se considera civilizata si europeana sa se petreaca asa ceva. Este strigator la cer!! Cand ne vom trezi oare, cand se vor lua masuri?!

Parascheva16 02.09.2013 16:13:00

Definiti eutanasierea.

Au mai fost cazuri in care au fost eutansiati unii caini si li s-a dat cu bata in cap sau au fost injectati in inima cu acid. In tarile civilizate nu vezi asa ceva. Nu as vrea sa se rezolve problema cu taiatul gatului, caci violenta nu e prea draguta nici macar in cazul cainilor. Apoi, nu toate tarile au termen de 15 zile si au multi voluntari care doresc sa rezolve problema si sa fie bine si ptr. oameni si ptr. animale. Adica, au cel putin o asociatie care se ocupa cu treaba asta, un fel de protectia animalelor sau politia animalelor(nu se ocupa doar cu animalele de pe strada, ci si cu stapanii care trateaza animalele cu cruzime, dar in acelasi timp nu sunt fanatici). Apoi, inainte de eutanasiere, cainii sunt sterilizati, indiferent ca vor fi adoptati sau nu. Daca sterilizarea s-ar fi facut cand a fost promisa, nu ar mai fost asa multi caini ca acum.

Nu stiu daca in Rou o sa se rezolve problema civilizat, caci politicienii sunt dupa bani, iar oamenii ori nu se implica si vor sa faca altii ptr. ei, uitand ca si ei fac parte din comunitate, ori sunt in extrema cealalta si se inchina la caini.

antiecumenism 02.09.2013 16:32:26

Citat:

În prealabil postat de Parascheva16 (Post 532432)
Definiti eutanasierea.

Au mai fost cazuri in care au fost eutansiati unii caini si li s-a dat cu bata in cap sau au fost injectati in inima cu acid. .

-moarte usoara sau nu important este sa dispara cainii de pe strazi,cate victime umane mai vreti ? cainii au muscat atatiia oameni si cativa oameni au fost omorati si noi trebuie sa-i luam cu binisoru,sa-i protejam...eu i-as da la caini pe astia cu protectia cainilor vagabonzi ,care nu prea fac nimic doar gura e de ei.

Copil omorit de haitele de maidanezi !! IAR !!
http://www.youtube.com/watch?v=pcnD1flM0Rk

Ekaterina 02.09.2013 17:07:27

Peste 1.100 de persoane mușcate de maidanezi în București, în doar 4 luni

"Peste 1.100 de persoane au fost mușcate de câini în București, în primele patru luni ale anului, cele mai multe cazuri fiind în Sectorul 6 iar cele mai puține în Sectorul 1, a declarat pentru Mediafax Răzvan Băncescu, cordonator de proiect la Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor.

Potrivit cordonatorului de proiect al Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA), Răzvan Băncescu, din ianuarie și până la începutul lunii mai au reclamat că au fost atacate de câini fără stăpân 1.929 de persoane, dintre care 1.123 au fost mușcate, în timp ce la Institutul de Boli Infecțioase "Matei Balș" au ajuns peste 4.000 de copii și adulți, în aceeași perioadă.

"Diferența dintre numărul persoanelor mușcate de câini înregistrate la Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor și numărul raportat de Institutul «Matei Balș» este dată de inexistența unui protocol între cele două instituții. Lucrăm la acest aspect și, pentru o evidență exactă, sper să finalizăm un acord cât mai curând. În evidența noastră, momentan, se află doar persoanele care ne sesizează direct, după cum se vede, mai puține decât în realitate", a declarat pentru Mediafax Răzvan Băncescu.

Cele mai multe cazuri înregistrate la ASPA sunt în Sectorul 6, unde 483 de persoane au fost mușcate de câini, iar cele mai puține în Sectorul 1, respectiv 32 de persoane.

În Sectorul 4, în primele patru luni ale anului au fost înregistrate 219 persoane mușcate de câini fără stăpân, în Sectorul 3 - 164 de persoane, în Sectorul 2 - 137, iar în Sectorul 5 au fost 92 de persoane.

"Este o legătură evidentă între zonele în care trăiesc cei mai mulți câini fără stăpân și cele în care sunt înregistrate persoanele care au suferit de pe urma acestor animale. Și este evident faptul că zonele în care a fost înregistrat un număr mai mare de persoane mușcate de câinii fără stăpân se suprapun cu locurile unde am identificat haitele", a mai spus Răzvan Băncescu.

Datele ASPA privind persoanele mușcate de câini în Capitală se corelează cu harta privind incidentele cu câinii fără stăpân, în care Drumul Taberei este cartierul cu cele mai multe sesizări privind incidente legate de aceste animale, toate cele șase sectoare din Capitală având însă zone cu probleme legate de animalele agresive.

Pe harta ASPA, obținută de MEDIAFAX și prezentată în luna mai, au fost centralizate locurile unde s-au petrecut incidente cu câini fără stăpân, reclamate de cetățeni timp de trei luni, atât telefonic, cât și prin petiții scrise sau online.

Analiza hărții demonstrează că toate sectoarele Capitalei au mai multe zone în care a fost semnalată prezența unor câni agresivi, cele mai multe incidente reclamate venind însă din Sectorul 6, mai precis din Drumul Taberei.

Majoritatea sesizărilor din Sectorul 1 vizează zona cuprinsă între Calea Victoriei, Calea Plevnei și Bulevardul Kogălniceanu, dar și Parcul Herăstrău, unde cetățenii au cele mai multe probleme cu câinii fără stăpân, la Roată, la restaurantul Pescăruș, dar și în Grădina Japoneză.

În Sectorul 2, incidentele legate de câinii vagabonzi sunt concentrate în zona cuprinsă între Șoseaua Ștefan cel Mare, Șoseaua Colentina și Bulevardul Lacul Tei, precum și în Parcul Circului, zona Doamna Ghica și strada Arhitect Grigore Ionescu.

În Sectorul 3, harta incidentelor este relativ uniformă, ieșind totuși în evidență, după numărul de reclamații, Parcul IOR și zona cuprinsă între străzile Dristor și Râmnicu Vâlcea.

Sectorul 4 are probleme din acest punct de vedere în special în cartierul Berceni și în apropierea Parcului Tineretului, către Sala Polivalentă și Orășelul Copiilor, dar și în interiorul parcului, pe aleile de acces.

În Sectorul 5, conform datelor evidențiate pe hartă, cele mai multe reclamații privind haitele de câini au vizat Calea Rahovei, Bulevardul Mihai Sebastian, zona 13 Septembrie (în jurul magazinului Prosper) și Mărgeanului.

În Sectorul 6, pe câteva sute de metri din Bulevardul Drumul Taberei se concentrează 70 la sută din agesiunile înregistrate în sector, alte zone cu probleme fiind cartierul Crângași și Bulervadul Iuliu Maniu, Pasajul Lujerului, Gorjului și Bulevardul Uverturii." (Sursa: gandul.info)

Ekaterina 02.09.2013 17:15:09

Citat:

Definiti eutanasierea.

Au mai fost cazuri in care au fost eutansiati unii caini si li s-a dat cu bata in cap sau au fost injectati in inima cu acid. In tarile civilizate nu vezi asa ceva. Nu as vrea sa se rezolve problema cu taiatul gatului, caci violenta nu e prea draguta nici macar in cazul cainilor. Apoi, nu toate tarile au termen de 15 zile si au multi voluntari care doresc sa rezolve problema si sa fie bine si ptr. oameni si ptr. animale. Adica, au cel putin o asociatie care se ocupa cu treaba asta, un fel de protectia animalelor sau politia animalelor(nu se ocupa doar cu animalele de pe strada, ci si cu stapanii care trateaza animalele cu cruzime, dar in acelasi timp nu sunt fanatici). Apoi, inainte de eutanasiere, cainii sunt sterilizati, indiferent ca vor fi adoptati sau nu. Daca sterilizarea s-ar fi facut cand a fost promisa, nu ar mai fost asa multi caini ca acum.

Nu stiu daca in Rou o sa se rezolve problema civilizat, caci politicienii sunt dupa bani, iar oamenii ori nu se implica si vor sa faca altii ptr. ei, uitand ca si ei fac parte din comunitate, ori sunt in extrema cealalta si se inchina la caini.

Citat:

În prealabil postat de antiecumenism (Post 532436)
-moarte usoara sau nu important este sa dispara cainii de pe strazi,cate victime umane mai vreti ? cainii au muscat atatiia oameni si cativa oameni au fost omorati si noi trebuie sa-i luam cu binisoru,sa-i protejam...eu i-as da la caini pe astia cu protectia cainilor vagabonzi ,care nu prea fac nimic doar gura e de ei.

Copil omorit de haitele de maidanezi !! IAR !!
http://www.youtube.com/watch?v=pcnD1flM0Rk

Antiecumenism, cei ce doresc sa dispara cainii din strada nu sunt oameni cruzi, fara mila, insa ei inteleg ca locul cainilor nu este in strada. Nu este bine nici pentru caine, dar mai ales pentru om. Eu sunt pentru eutanasiere, moarte fara durere, daca nu isi gasesc un stapan intr-un anumit interval de timp. Sunt de acord si cu construirea unor adaposturi speciale unde cei ce ii iubesc sa mearga sa-i hraneasca, sa-i viziteze, sa-i ingrijeasca, orice dar nu in strada. Asa ceva nu este posibil! Astept ziua in care strazile vor fi fara caini, ziua in care voi locui intr-o tara civilizata fara multe alte mizerii pe care le traiesc acum.

AlinB 02.09.2013 17:35:05

Citat:

Definiti eutanasierea.
Au mai fost cazuri in care au fost eutansiati unii caini si li s-a dat cu bata in cap sau au fost injectati in inima cu acid. In tarile civilizate nu vezi asa ceva.

Si stii de ce? Pentru ca oamenii sunt exasperati.
In tarile civilizate, cainii nu sunt prinsi ca pe urma sa li se dea iar drumul pe strazi.

Citat:

Nu as vrea sa se rezolve problema cu taiatul gatului, caci violenta nu e prea draguta nici macar in cazul cainilor.
In tarile civilizate, unde sunt eutanasiati, nu li se taie gatul.

Citat:

Apoi, nu toate tarile au termen de 15 zile si au multi voluntari care doresc sa rezolve problema si sa fie bine si ptr. oameni si ptr. animale.
Serios? Zi-mi si mie o tara care tine cainii in tarcuri pana mor de batranete, pe banii publici.
Da, la noi voluntarii se ocupa cu lobby asupra factorilor de decizie ca acesti caini sa manince oameni si banul public.

Citat:

Adica, au cel putin o asociatie care se ocupa cu treaba asta, un fel de protectia animalelor sau politia animalelor(nu se ocupa doar cu animalele de pe strada, ci si cu stapanii care trateaza animalele cu cruzime, dar in acelasi timp nu sunt fanatici).
Si cu protectia oamenilor cum ramane?

Citat:

Apoi, inainte de eutanasiere, cainii sunt sterilizati, indiferent ca vor fi adoptati sau nu.
Motivul ar fi..?

Citat:

Daca sterilizarea s-ar fi facut cand a fost promisa, nu ar mai fost asa multi caini ca acum.
Serios??
Adevarul e ca sterilizarea nu poate tine ritmul cu inmultirea lor.
Si nici nu exista interes in acest sens.

In nici o tara civilizata, cainii nu sunt sterilizati si lasati liberi pe strazi.

Citat:

Pai asta este solutia "civilizata": se pompeaza bani in sterilizarea cainilor, vaccinarea lor, iar problema ramane, la schimb, pentru banii astia avem oameni muscati si omorati.

Yasmina 02.09.2013 18:44:05

Cumplita stire,sarmanul copil.Copilul era orfan de mama ? Cum de era singur nesupravegheat prin terenuri pustii,la 4 ani???
Despre caini ce sa mai zic? Daca autoritatile nu au gasit nici o solutie in ultimii 10 ani ...?!???

Contul meu de FB este plin cu activitatea unor voluntari care nu mai prididesc cu sterilizarea si plasarea animalelor de pe strazi-pe cont propriu,basca ca in fiecare saptamana gasesc cutii si plase de plastic in care sunt aruncati pui de caini si mai nou,de pisica.
Asa ceva nu se mai poate!Asa tara? Asa mentalitate? Asa oameni?
Ii arunci pe strazi ca sa-si bata altii capul cu ei? Ca sa creasca fara stapan si sa atace oameni nevinovati?
Nu isi asuma nimeni responsabilitatea greselii?

Jamaica 02.09.2013 19:06:45

copii erau in parc cu bunica , iar ea i-a pierdut o secunda din vizor. a fost suficient. Saraca familie!
La mine in fata blocului e o haita intreaga, ziua este ok, seara si noaptea nu poti circula, devin foarte agresivi. Iar oamenii ii hranesc ca le e mila de ei....

sophia 02.09.2013 21:43:03

1. Cum se jucau acei copii atat de departe de bunica lor? Este si vina ei.
2. Si eu spun ca nu s-a facut si probabil nici acum nu se face sterilizarea asa cum trebuie, altfel nu continuau sa se inmulteasca asa.
3. Este crestin sa ceri omorarea de animale? Este asta o solutie la problema in cauza?
Cainii nu au vina. Oamenii sunt vinovati. De atata amar de vreme sunt aruncati pe strazi, batuti, maltratati, stau fara hrana si apa, sunt chinuiti, racolati de hingheri in mod barbar. Cainii astia sunt traumatizati si asta este rezultatul.
De ce nu sunt adunati si dusi la sate. In fiecare curte macar cate un caine?
Ar fi loc destul.
Sa nu uitam ca exista si destula lume muscata de caini de rasa, chiar de proprii caini. Cu aia ce facem atunci?
4. Si oamenii trebuie invatati sa umble cum trebuie cu animalele. Atata cu cele proprii, cat si cu cele de pe strada.
Eu as vrea sa inteleg de ce acesti caini musca anumite persoane, sau in anumite conditii.
Cainii nu se reped fara motiv, nu cred. Din cate vad la televizor nici macar lupii nu musca oamenii, asa aiurea. Am vazut la televizor si un serial filmat la un adapost de animale de langa Cluj, care a ars recent.
Era un om care ingrijea si iubea acei caini si nu a patit nimic.
Sunt destui oameni care cresc caini acasa, sau care lucreaza in gardini zoologice. Ei cum fac oamenii aceia de nu sunt muscati?

Si mie imi pare rau de cei care sunt muscati si sufera. Dar as vrea sa pricep de ce se intampla asta. Stiu ca sunt multi care au mare frica de caini si asta este foarte rau, pentru ca acestia simt si e pericolul mai mare.

Este simplu si rapid sa omori. Prin asta suntem insa mai presus decat cainii? ai destepti? Mai buni?
De unde au aparut acei caini pe strada? Nu cumva tot oamenii i-au abandonat, cu ani in urma? Nu sunt cumva oamenii vinovati totusi de aceasta drama?
Se spune: "vai, cei care ii iubesc si hranesc, sa-i ia acasa". Sunt multi care o fac, dar nu toti pot asta. Nu au conditii. Plus ca si la bloc am inteles ca au scos mai nou legi care interzic sau ingradesc posesia unui caine.

bogdan81 02.09.2013 21:51:50

Sunt pentru eutanasiere. Asa nu se mai poate.

Ekaterina 02.09.2013 22:04:10

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 532462)
1. Cum se jucau acei copii atat de departe de bunica lor? Este si vina ei.

Poate este si vine ei, nu vreau sa imi imaginez durerea pe care o traieste acum. Dar problema este alta: in ce tara traim daca iesi in parc cu copiii si sunt mutilati, omorati de caini? Unde s-a mai pomenit asa ceva?

Citat:

2. Si eu spun ca nu s-a facut si probabil nici acum nu se face sterilizarea asa cum trebuie, altfel nu continuau sa se inmulteasca asa.

Oare de ce nu se face sterilizarea asa cum trebuie si cine raspunde de asta?

Citat:

3. Este crestin sa ceri omorarea de animale? Este asta o solutie la problema in cauza?

Dar este crestineste sa iti omoare cainii copilul? Cand animalul devine un pericol, omul trebuie sa ia atitudine, sa restabileasca un echilibru, o stare de normalitate.

Citat:

Cainii nu au vina. Oamenii sunt vinovati. De atata amar de vreme sunt aruncati pe strazi, batuti, maltratati, stau fara hrana si apa, sunt chinuiti, racolati de hingheri in mod barbar. Cainii astia sunt traumatizati si asta este rezultatul.

Si mai spun iubitorii de caini ca le fac un bine ca ii lasa in strada.

Citat:

Cainii nu se reped fara motiv, nu cred.

Nu este adevarat, cainii se reped si fara motiv, asa din senin.

sophia 02.09.2013 22:10:45

Hai mai Ekaterina! Dar cainii sunt animale. Ei nu stiu ce fac! Nu sunt crestini!
Sunt insa tot fapturi ale lui Dumnezeu. Tot El i-a creat.

Si nu, nu cred ca se reped din senin. Sunt traumatizati.

Si atunci sa se introduca si pentru oameni peste tot pedeapsa cu moartea! Daca e pe asa.

Jamaica 02.09.2013 22:42:54

Sophia daca sobolanii iti invadeaza casa nu pui otrava?
Cainii traiesc in haita , sunt teritoriali, si oricine le trece granita ei normal ca atatca. La ei legea e in sange, de aceea noi trebuie sa luam masuri. Ai gandit inainte sa scrii? Ce pericol ar reprezenta un copil de 4 ani pt un caine, stiut fiind ca animalele iubesc copii. Aici e vorba ca animalul si-a aparat teritoriul. Si sa dai vina pe o femeie in varsta cu 2 nepoti este groaznic, sa nu ai siguranta sa te plimbi in oras fara sa fii atacat?

Cainii nu au ce cauta in haite peste tot in orase, iar eu am animal de companie!
Si eu am patit-o , vagabonzi care ies de sub masini din senin si ataca. Doamne fereste de mai rau!

Ekaterina 02.09.2013 22:56:13

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 532466)
Hai mai Ekaterina! Dar cainii sunt animale. Ei nu stiu ce fac! Nu sunt crestini!
Sunt insa tot fapturi ale lui Dumnezeu. Tot El i-a creat.

Da mai Sophia, cainii sunt animale, dar este vorba de noi, oamenii: este crestineste sa vezi cum cainii iti omoara copiii si sa nu faci nimic, sa nu iei nicio masura. Sa dai din cap si sa spui ca nu ai ce sa faci, ca sunt si ei tot fapturi ale lui Dumnezeu. Da, Dumnezeu a creat animalele, dar a lasat o ordine, o ierarhie. Nu este normal sa traiasca haite de caini pe strada, animalele au un rost, un scop...

Citat:

Si nu, nu cred ca se reped din senin. Sunt traumatizati.

Dar oamenii nu sunt traumatizati de latratul lor din timpul noptii, de agresivitatea lor atunci cand sunt in haite?! Copiii care sunt muscati de caini fara vina cum sunt?

Citat:

Si atunci sa se introduca si pentru oameni peste tot pedeapsa cu moartea! Daca e pe asa.

Nu poti sa compari omul cu animalul, este foarte deplasat. Iubesc animalele, nu le doresc raul, dar nu in felul in care s-a ajuns. Cand ies in parc cu cei mici trebuie sa ii tin pe langa mine, sa nu alerge, ca este posibil sa ii muste un caine, sa nu se duca pe iarba ca este foarte posibil sa calce in mizerie de caine, nu mai spun cat este de periculoasa...

sophia 02.09.2013 23:12:57

Ba da, ai dreptate. Si oamenii sunt traumatizati. Dar ei pot sa faca ceva, sa ia niste masuri.
Cainii nu pot. Ei nu pot decat sa muste, sa se apere.

Si nu este deplasata comparatia mea. Un om care face ceva rau, desi are mintea si poate sa n-o faca, il lasam in pace, dar pe un caine il omoram.
Cati oameni, raufactori, nu sunt pedepsiti?

Cainii nu sunt vinovati pentru situatia lor. Intelegi asta? Numai oamenii sunt vinovati pentru tot. Si pentru acesti caini care musca. Nu pe caini trebuie sa-i pedepsim, ci pe oamenii vinovati de asta.

Si inca ceva: trebuie sa-ti inveti copiii sa se poarte cu animalele, in special cu cainii.
- sa nu le faca rau
- ca sa mangai un caine dragut al cuiva, intrebi mai intai despre caine si daca poti sa-l mangai
- nu fugi, nu faci miscari bruste
- nu tipi la el, nu-l lovesti, nu-l tragi de coada
- nu ai frica
Asta am invatat si eu.
Majoritatea cainilor au frica de copii, pentru ca acestia nu stiu sa se poarte cu ei. Nu stiu. Asa este.
Aici cand iei un caine de undeva, ceri si ti se dau informatii despre el, printre care si: accepta copiii? Mai mari, mai mici, etc.
Da, si mie imi mai este frica uneori si da, nu mi s epare normal sa umble in haite pe strazi. Dar repet, ce vina au ei pentru asta? Vor ei sa stea asa pe strazi ca vai de mama lor? Nu si-ar dori o casa, o familie undeva, conditii?

Si nu, n-as pune otrava la sobolani. As avea grija sa nu ajung sa am sobolani in casa.
Eu iubesc animalele. Unele pot dauna, dar mai sunt si alte solutii.
Nu pot sa cred ca trebuie sa omoram, sa fim criminali, de animale vii. Sa te uiti in ochii lor si sa-i omori cu sange rece.

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:45:28.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.